|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
27-01-2007, 18:47 | #131 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | PATATESLI BÖREKÇIKLER MALZEMELER 3 çorba kaşığı margarin 2 çay bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 2,5 su bardağı un 3 adet haşlanmış patates 100 gr. beyaz peynir ½ demet kıyılmış maydanoz 1 adet yumurta sarısı tuz HAZIRLANIŞI Derin bir kaba margarin ve suyu alın. Karbonat ve tuz ile karıştırdığınız unu ekleyin. Elinizle yoğurup orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.15 dakika dinlendirin. Bu arada patatesleri haşlayın. Ezerek püre yapın. Peynir ve ince kıyılmış maydanozla birlikte karıştırın. Dinlenen hamuru yarım santim kalınlığında açın. Yarısına patatesli içi koyun. Öbür yarısının üzerine kapatın. Elinizle hamurun kenarlarını bastırın. Dilediğiniz kalıpla ya da bardakla kesin kenarlarını kapatın.Yağlanmış fırın tepsisine koyun.Üzerine çırpılmış yumurta sürün.Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
27-01-2007, 18:48 | #132 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | PATATESLI PUF BÖREĞI MALZEMELER 3 adet büyük patates 3 adet yufka 3 adet yumurta 1,5 su bardağı süt tuz karabiber HAZIRLANIŞI Patatesleri haşlayın ve rendeleyin. İçine yumurtaları, karabiberi, tuzu ve sütü ilave ederek iyice karıştırın. Bir yufkanın üzerine bu bulamaçtan dökün ve yayın. Üzerine ikinci yufkayı da koyun ve aynı islemi tekrarlayın. Üçüncü yufkayı da koyun ancak bu kez bulamctan yarısına sürün. Bulamaç sürülmeyen taafı 3 kat katlayın 10 dakika hamuru bekletin. Pufböreği şeklinde kesin ve kızgınyağda kızartın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:48 | #133 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | PATLıCANLı KARNıYARıK BÖREĞI MALZEMELER 3 adet yufka 1/2 çay bardağı su 1 çay bardağı sıvı yağ iç malzemesi : 1 çorba kaşığı margarin 1 adet küçük soğan 1/3 su bardağı süt 1/2 su bardağı su 3 adet patlıcan 1 adet yumurta karabiber tuz HAZIRLANIŞI Patlıcanları soyup, halka halka doğrayın ve ılık suda dinlendirin. Bir tencerede suyu bir tutam tuzla birlikte kaynatın buna patlıcanları ilave edip haşlayın. Daha sonra süzgece alıp, suyunu süzün. Diğer yanda soğanı yağda pembeleştirin ve patlıcanları ilave edip, kavurun. Yarım su baradağı su koyup, su çekilinceye dek pişirin. Ateşten aldıktan sonra süt, yumurta ve karabiber ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Yağ ile suyu karıştırın. Bu karışımı bütün olarak yufkaların arasına sürüp, üç yufkayı üst üste koyun. Yufkaları önce dörde bölün, daha sonra her parçayı üçe kesin. Parçaların geniş kenarlarına patlıcanlı içi koyup, çok sıkı olmayacak şekilde sarın. 1.5 -2 gün buzluk ya da dipfrizde bekletin, daha su dolu bir kaseye batırıp, tepsiye dizin. Hepsine yumurta sarısı sürüp, üzerlerini bir bıçak yardımıyla karnıyarık şeklinde kesin ve kızgın fırında pişirin.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:48 | #134 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | PATLıCANLı MAKARNA MALZEMELER 3 adet orta boy patlıcan 350 gram düdük makarna 1/3 su bardağı un 7 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin) küçük boy mozzarella (veya dil peyniri) Rendelenmiş parmezan peyniri (veya eski kaşar) 1 su bardağından biraz fazla süt tuz, karabiber 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Patlıcanları soyun, yıkayıp boylamasına dilimleyin. Bir süzgece koyup tuzladıktan sonra yarım saat kadar patlıcan acı suyunu bırakana kadar bekleyin. Mozzarella (veya dil peynirini) zar şeklinde doğrayıp biraz süzgeçte bırakın. Daha sonra patlıcanları yıkayın, kağıt havluyla kurulayın ve grillde ya da iyice kızdırılmış bir tavada kızartın. İki çorbakaşığından biraz fazla tereyağı ya da margarin, süt ve unla beşamel sos hazırlayın. Tuz ve biber ekleyin. Tuzlu bol suda, diri kalacak kadar haşladığınız makarnayı süzün. Beşamel sosu makarnanın üzerinde gezdirin. Üstüne, mozzarella ya da dil peynirini ve kızartıp şeritler halinde doğradığınız birkaç patlıcan dilimini koyun. Yağlanmış bir fırın kalıbına, sırayla bir kat patlıcan dilimi, bir kat makarna döşeyin. Makarayı koyduktan sonra üzerine rendelenmiş parmezan peyniri veya eski kaşar serpip birkaç parça tereyağı ya da margarin koyun. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar bırakın.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:48 | #135 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | PATLıCANLı MAKARNA - I MALZEMELER 1 baş soğan 1 sap kereviz 3 adet patlıcan 1/2 kg olgun domates 1 çorba kaşığı kıyılmıŞ maydonoz 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 paket makarna 1 adet havuç tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Patlıcanların kabuklarını soyun, küp küp doğrayıp, tuzlayın. Birbuçuk saat kadar bu öylece beketin . Acı sularını sıkın. Bir tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve ince ince doğranmış soğanı koyun. Orta ısılı ateşe koyup, kapağını kapatın. Arda bir karıştırarak soğanı kavurun. Soğan pembeleşince kabuğu soyulmuş ve küçük parçalara doğranmış domatesi, karabiberi, tuzu, rendelenmiş havucu, kıyılmış maydanozla kereviz yaprağını katıp karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, ıçındekileri 55-60 dakika kadar hafif ateşte pişirin. Bir tavaya kalan zeytinyağını koyup orta ısılı ateşte yağı kızdırın. İçine sıkılarak suyu iyice alınmış patlıcanları koyun. Karıştırarak onbeş dakika kadar kızartın. Patlıcanlar kızarınca, domatesli sosun içine boşaltın. Hepsini yirmi dakika daha orta ısılı ateşte pişirin. Makarnayı haşlayıp, suyunu süzdükten sonra servis tabağına boşaltın. Üzerine sosunu döküp, servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:49 | #136 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | PAZLAMA MALZEMELER alabildiği kadar un (yaklaşık 3 su bardağı) 250 gr yağ 750 gr süt 2 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz 250 gr beyaz peynir HAZIRLANIŞI Un, tuz ve su ile bir hamur yapıp, yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın. Hamuru 25-30 cm çapında açın ve içine ufalanmış peynir koyup ikiye katlayın. Arzu edilirse peynir harcına maydanoz da doğranıp eklenebilir. Kızgın saç üzerinde her iki tarafını da iyice pişirin. Yağı sütün içinde eritip, sıcakken pazlamaların üzerine bu kanşımı gezdirin. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:49 | #137 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | PEYNIR SUFLESI MALZEMELER 4 kişilik 250 gr süt (1 kahve fincanı ve 1 çay fincanı) 1 çorba kaşığı ve 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 kahve fincanı ve 1 çorba kaşığı un ½ su bardağı zar gibi küçük doğranmış gravyer peyniri bir tutam kırmızı biber az tuz az rende hindistancevizi 4 yumurta sarısı 4 yumurta akı HAZIRLANIŞI 8-9 cm çapında 4 adet 1 kişilik güvecin içini yağlayın. Elinizi değdirmeden içine gravyer peynirlerini serpin. Bir tencereye yağı ve unu koyup bir çırpma teli ile karıştırarak 3-4 dakika orta ateşte kavurup ateşten alın ve 5 dakika dinlendirin. Tuzu, hindistan cevizini, biberi ve kaynar sütü ilave ederek iyice karıştırın. Orta ateşte 3 dakika kaynatıp ateşten alın. İlk sıcaklığı geçince 4-5 dakika sonra karıştırarak önce sarı yumurtayı sonra peyniri yedirin. Çukur bir kapta yumurta aklarını da çırpma teli ile çırparak köpürtüp kar yapın. Çalkalamadan bir kevgirle karıştırarak sufle harcına yedirin. Güveçlerin içine etrafına bulaştırmadan bölün. Ortadan hızlı fırın ısısında güveçlerin 3 cm üstüne kadar kabarıp üzeri kızarıncaya kadar 15 dakika pişirip servis edin. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:49 | #138 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | PEYNIRILI MAKARNA MALZEMELER 350 gr burgu makarna 1 mozzarella ya da dil peyniri 2 adet patlıcan 2 diş sarımsak 1 demet maydanoz 400 gr küp domates zeytinyağı rendelenmiş parmezan peyniri (veya eski kaşar) karabiber patlıcanları tuz 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Patlıcanları soyup yıkadıktan sonra ince halkalar şeklinde dilimleyin. Bir süzgece koyup tuzlayın ve acı suyunu salıncaya kadar bir saat bekleyin. Bu arada 4 çorbakaşığı zeytinyağında sarımsağı kavurun. Sonra sarımsağı çıkarın ve aynı yağa, rendelenmiş domatesi koyun. Tuz ve karabiber ekledikten sonra on dakika kadar pişirin. Sonra da kıyılmış maydanozu ekleyin. Patlıcanları kurulayın ve iyice kızdırdığınız bolca zeytinyağında iki taraflı kızartın. Makarnayı tuzlu bol suda haşlayın. Süzdükten sonra domatesli sosu katın. Üstüne de rendelenmiş biraz parmezan peyniri (veya eski kaşar) serpin. Isıya dayanıklı bir fırın kabının dibine bir kat makarna koyun. Üstüne birkaç patlıcan dilimi, birkaç da mozzarella ya da dil peyniri yerleştirin. Tüm malzemeler tükenene kadar sırasıyla bir kat patlıcan, bir kat peynir yerleştirin. Yüzeyini rendelenmiş parmezan peyniri ya da eski kaşarla kaplayıp önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 15-18 dakika kadar bırakın. Sıcak ya da ılık olarak servis yapabilirsiniz. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:49 | #139 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | PEYNIRILI TART MALZEMELER Hamur malzemesi : 6.5 çorbakaşığı (margarin veya tereyağ) 1 çorbakaşığı tozşeker 1.5 su bardağı un 1/2 su bardağı su Püre malzemesi : 1 çorbakaşığı beyaz rom 1 adet yeşil limon 500 gr mango Garnitür malzemesi : 500 gr tuzsuz beyaz pernir (ya da lor peyniri) 6.5 çorbakaşığı esmer şeker 2 çorbakaşığı çiğ krema 2 çorbakaşığı un 2 paket vanilya 3 adet yumurta 1 adet limon frambuazn 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Hamur için gerken malzemeyi karıştırıp, yoğurun. Buzdolabında 60 dakika kadar dinlendirin. Peyniri bir süzgeçte yarım saat halledin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. 22-24 cm. çapında tart kalıbını yağlayıp, hamuru kalınlığı yarım santim olacak şekilde döşeyin. 10 dakika pişirin. Limonu yıkayıp, kabuğunu rendeleyin ve yumurtaları ekleyip, çırpın. Şekeri, vanilyayı ve kremayı ilave ederk ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu ve peyniri de katarak bir defa daha çırpın. Bu karışımı pişmiş hamurun üstüne döküp, 4o-45 dakika kadar tartın üstü iyice kızarana dek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üstünü frambuazla süsleyin. 2 çorbakaşığı yeşil limon suyu, 1/2 kg mango ve romu mikserden geçirerip hazırladığınız püreyle beraber servis yapın.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:49 | #140 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | PEYNIRLI BÖREK MALZEMELER 3 adet yufka 175 gr. margarin 200 gr peynir arzuya göre maydanoz 1 adet yumura sarısı HAZIRLANIŞI Margarini yakmadan hafif ateşte eritin. Yufakalardan birini yayın, üzerine fırça yardımıyla eritilmiş yağdan sürün, diğer yufkayı bu yağlanmış yufkanın üzerine yerleştirin ve bu yufkanın üzerini de aynı şekilde yağlayın. Diğer yufakayı da ikinci yufkanın üzerine yerleştirin. Önce dörde bölün, dört parçadan her birini de tekrar ikiye bölün. Peynir ve maydanozdan yapılmış harçtan her bir parçaya yerleştirip sigara böreği şeklinde sarın. Bu sardığınız börekleri soğuk su dolu bir kabın içine koyup beş dakika dinlendirin. Elinizle sıkıp suyunu aldıktan sonra yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp orta hararetli fırında pişirin. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
| |