|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
27-01-2007, 18:53 | #151 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | PEYNIRLI POĞAÇA MALZEMELER 1 çaykaşığı zeytinyağı 200 gr ekmek hamuru 200 gr emmental peyniri 2 su bardağı süt 6 kişilik HAZIRLANIŞI Düz bir yerede ekmek hamurunu oklavayla açın. Takribi 10 cm eninde ve 20 cm boyunda dikdörtgenler kesin. Peyniri küp şeklinde doğrayıp, dikdörtgen hamurlara birer çorbakaşığı peynir koyduktan sonra hamuru bir ucundan katlamaya başlayın. Dikdörtgen şekilini alacak halde hepsini kapattıktan sonra kenarlarına , fırçayla süt sürün. Ancak kızartma esnasında peynirin taşmaması için kenarlarından bastırmalısınız. Her bir poğaçanın üstüne yine fırçayla süt sürün.Daha sonra her birini, zeytinyağıyla yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıttığınız 220 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
27-01-2007, 18:53 | #152 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | PEYNIRLI SUFLE MALZEMELER 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri 1 tutam toz muskat 50 gr dil peyniri 100 gr margarin 100 gr un 4 yumurta 2 bardak süt tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Derin bir kalıbı yağlayıp, üzerine bir kaşık un serpin.Unun kabın her yerine eşit biçimde dağılmasını sağlayın. Diğer yanda kalan unu yağda sarartıp, içine süt dökün. Pütürler yok olana dek ezin ve muhallebi kıvamında pişirin. İçine tuz ve muskatı karıştırın. Ateşten alınca yine karıştırarak rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Beşamel ılındığında karıştırarak yumurta sarılarını teker teker ve her defasında yumurtayı yedirerek ilave edin. Yeteri kadar tuz ve karabiber serpin. Diğer bir kapta yumurtaların aklarını bir tutam tuzla iyice çırparak kar haline getirin. Beşamelli karışıma azar azar ilave edip, kalıba boşaltın. Üzerine küçük parçalara ve ince dilimlere doğranmış dil peynirini serptikten sonra kalıbı 170 dereceye ayarladığınız fırına koyun. 20-25 dakika kadar pişirin. Bu sürenin sonunda fırının ısısını arttırın. 5-6 dakika sonra en kızgın konuma getirin. 10 dakika sonra yemeği fırından alın. Kabarıklığının sönmemesi için kalıbı fırından çıkarır çıkarmaz servis yapın.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:53 | #153 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | PEYNIRLI TART MALZEMELER 1 çorba kaşığı çiğ krema 1 kahve fincanı süt 125 gr margarin 1 adet yumurta 150 gr un tuz Harç malzemesi : 125 gr gravyer peyniri rendesi 125 gr kaşarpeyniri rendesi 125 gr beyaz peynir rendesi 2 çorba kaşığı çiğ krema 1 su bardağı bardak süt 1 çorba kaşığı un 2 adet yumurta HAZIRLANIŞI Harç malzemesi haricindeki tüm malzemeyi karıştırıp, tart kalıbına dökün. Daha sonra, harç malzemesini ayrı bir kapta karıştırın ve tart hamurunun üstüne yerleştirip, pişirin.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:54 | #154 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | PıRASA BÖREĞI MALZEMELER 4 adet pırasa 3 adet yumurta 1 su bardağı süt 1/2 kg mısır unu 100 gr beyaz peynir 1 su bardağı yoğurt 2 su bardağı sıvı yağ 1.5 çay kaşığı karbonat şeker tuz HAZIRLANIŞI Pırasaları soğan gibi doğrayın, iki su baradağı yağ ile pembeleşinceye dek kavurup, soğumaya bırakın. İçine bir su bardağı yoğurt, 3 adet yumurta, tuz, biraz şeker ve karbonat koyup karıştırın. Son olarak mısır ununu ilave edip sıvı bir hamur haline getirin, yağlanmış orta boy bir tepsiye döküp,yayın ve kızgın fırında pişirin. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:54 | #155 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | PıRASALı ÇIN BÖREĞI MALZEMELER 3 adet yufka 2 adet yumurtanın akı 4-5 çorba kaşığı sıvıyağ 3-4 adet orta boy pırasa 1 adet orta boy havuç 1 orta boy kuru soğan 3 adet beyaz lahana yaprağı 1,5 su bardağı süt 1 kase galeta unu tuz karabiber HAZIRLANIŞI Soğanı ince kıyın, sıvıyağda kavurun. Ardından çok ince doğranmış lahanayı, rendelenmiş havucu ve ince doğranmış pırasayı ekleyin. Tuzu ve karabiberide atın, kavurun. Yumurta aklarını çok az tuz ile çırpın. İlk yufkayı serip üzerine yumurta aklı karışımdan sürün.Tüm yufkaları bu şekilde üst üste dizin. Üçüncü yufkanın üzerine hiç birşey sürmeden yufkaları sigara böreği gibi 8 adet üçgen olarak kesin. Üçgenlerin geniş kısmına sebzeli harcımızdan koyup, yan kenarlarını içe katlayıp rulo gibi sarın. Börekleri sütün içinde 5 dakika bekletin. Galeta ununa bulayıp, yağlanmış tepsiye dizin ve orta hararetli fırında alt üst eşit pişirin.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:54 | #156 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | PIRINÇ PIZZASı MALZEMELER Hamuru için 400 gr. un 200 gr. margarin 2 yumurta Yeterli miktarda tuz Karışımı için 1 su bardağı Amerikan pirinci (haşlanmış) 300 gr. mantar 1 büyük soğan (halka şeklinde doğranmış) 3 yemek kaşığı soya yağı 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş) HAZIRLANIŞI Margarini parçalara bölün, yumurtayı ve tuzu karıştırarak yoğurun. Bu hamuru 15-20 dakika kadar dolapta bekletin. Soya yağını kızdırın ve önce soğanı pembeleştirin, mantarı, karabiber, tuz ve haşlanmış pirinci de ekleyip karıştırın. Hamuru yuvarlak bir tepsiye yerleştirin. Üzerine hazırladığımız karışımı yayın ve 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Son olarak kaşar peynirini de üstüne döküp tekrar fırına verin, peynirler eriyene kadar pişirin ve sıcak servis yapın.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:54 | #157 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | PIRINÇLI KREP MALZEMELER 1 bardak haşlanmış Amerikan Pirinci 2/3 bardak süt 1 yemek kaşığı margarin 1/2 bardak un 1 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı pudra şekeri 3 adet yumurta HAZIRLANIŞI Yumurtaları, sütü ve margarini bir kapta çırpın. Daha sonra unu ve şekeri ekleyip karıştırın. Pirinci de karıştırıp, 5 dakika bekletin. Teflon tavayı kızdırın. Hazırladığınız karışımdan tavaya 1 küçük çay bardağı kadar döküp tavanın içinde ince bir tabaka halinde 45 saniye kadar pişirin. Sonra öteki tarafını çevirip aynı şekilde pişirin. Tüm malzemeyi aynı şekilde pişirin, içine istediğiniz meyvelerden koyup rulo şeklinde sarın. Pudra şekeri ile üzerini süsleyip servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:54 | #158 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | POĞAÇA MALZEMELER 1kg un 3 yumurta 50 gr yaş maya 10 gr tuz 15 gr şeker peynir ¼ demet maydanoz HAZIRLANIŞI Unu derince büyük bir kapta havuz biçiminde açın, içine yumurtayı şekeri, tuzu, mayayı ve bir miktar ılık su ekleyip bekletin. Karışımı hamur haline getirin ve 20 dakika kadar üzeri nemli bir bezle örtülü olmak kaydıyla bekleyin. Sonra ufak parçalar halinde bezeleyin ve yufka biçiminde açın. Peyniri ezin ve maydanozları küçük küçük doğrayarak karıştırın. Bu karışımı az önce hazırladığımız yufkalara doldurun ve kapatın.Yarım ay şeklini alan malzemeyi yağlı bir tepsi de 150 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:54 | #159 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | POHAÇA MALZEMELER 4 yumurta akı 3 bardak su veya süt 2 paket minik maya 3 yemek kaşığı şeker 1.5 yemek kaşığı tuz 1 paket erimiş margarin 1 çay bardağı sıvı yağ aldığı kadar un HAZIRLANIŞI Kulak memesi yumuşaklığında olan hamura şekil verilir, üzerine yumurta sarısı sürülüp fırına verilir. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:55 | #160 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | PORTAKALLı TART -I MALZEMELER 3 su bardağı un 250 gr margarin 3 çorba kaşığı yoğurt İç malzemesi : 3 adet portakalın rendesi 1 su bardağı toz şeker tarçın ceviz HAZIRLANIŞI Margarin, yoğurt ve unu karıştırarak hamuru yoğurun, iki eşit parçaya ayrıp merdaneyle açın. Portakal kabuklarını sıcak suyla haşlayıp acı suyunı sıktıktan sonra, diğer malzemelerle karıştırıp iki parça halindeki hamurun arasına dökün. Biraz tarçın ekip üzeri pembeleşinceye dek pişirin. Arzu ederseniz, üzerine pudra şekeri döküp, servis yapabilirsiniz.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
| |