|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
04-02-2007, 23:04 | #151 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Dana eskalopu kordon blö MALZEMELER 4 kişilik 8 adet dana bifteği 2 kahve fincanı rafine yağı 1 çorba kaşığı tereyağı 4 çorba kaşığı un 3 adet küçük bir kapta hafifçe çırpılmış yumurta 1 su bardağı galeta unu 4 dilim bıçak sırtı kalınlığında gravyer peyniri 4 dilim bıçak sırtı kalınlığında jambon tuz bir tutam karabiber HAZIRLANIŞI Biftekleri bıçak sırtı kalınlığında dövüp tuzlayın biberleyin. Etlerin dört adedinin üzerlerine birer dilim jambon ve jambonların üzerlerine birer dilim gravyer peyniri koyun. (Ebat olarak jambon ve gravyer peyniri biftekten biraz küçük olmalıdır). Sonra üzerlerine diğer etleri kapatın. Kenarlarını elinizle iyice bastırın ve biftekleri önce alt üst una sonra yumurtaya ve sonra galete ununa bulayın. Bir tavaya rafine yağı koyup hafif kızdırın hazırladığımız etleri tavaya dizin. Orta ateşte 4'er dakika alt üst altın sarısı kızartıp bir servis tabağına çıkarın. Tavadaki yağı döküp tavaya tereyağını koyun. Hafifçe kızartıp etlerin üzerine döküp servis edin.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
04-02-2007, 23:04 | #152 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Dana Eskalop MALZEMELER 4 adet dana eskalop 250 gr jambon, haşlama 1 adet soğan, rendelenmiş 2 çay fincanı tavuk suyu ( ya da et suyu) 2 çorba kaşığı beyaz galeta unu 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 200 gr çiğ krema 25 gr tereyağ 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay fincanı beyaz şarap 25 gr un sıcak su tuz, biber HAZIRLANIŞI Eskalopları dövün. Jambon, bir soğanının rendesi, galeta unu, maydanoz, tuz, biber ve yumurtayı karıştırın. Gerekirse çok az sıcak su ile yumuşatın. Eskalopları bir tahta üzerine yayın.Hazırladığınız içi dörde bölüp, eskalopların üzerine koyun. Her birini sarıp, bir kürdan yardımıyla tutturun. Tereyağ ve sıvıyağı bir tavada kızdırın. Eskalopları hafif una bulayıp yağda hafifçe kızartın. Üzerlerine sıcak et suyu, şarap ve krema ilave edip tencerenin kapağını kapatın. 45-50 dakika hafif ateşte pişirin, kürdanları çıkarıp servis yapın. AFIYET OLSUN!
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 23:05 | #153 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Çoban Kavurma MALZEMELER 1 kg kuşbaşı kuzu eti 3 adet soğan 1 tatlı kaşığı kekik 3 adet çarliston biber 1 çay kaşığı karabiber 2 diş sarmısak ½ çay bardağı sıvı yağ HAZIRLANIŞI Halka halka doğranmış soğanlar, çarliston biberler, sarmısak ve et bir tencereye konulup harlı ateşte 3 dakika kadar çabuk çabuk çevrilir. Kekiğin yarısı ve karabiber ilave edilip hiç su koymadan ağzı kapalı olarak ve ateş kısılarak 1.5 saat kadar pişirilir. Piştikten sonra üzerine kekik serpilir. Not : Kesinlikle tahta kaşık kullanınız. AFIYET OLSUN!
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 23:05 | #154 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Cordon Bleu MALZEMELER 2 parça ince dövülmüs biftek 250 gr mantar 1 adet domates 1 adet soğan 2 dilim taze kaşar 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı biber, yeterli derecede tuz ve folyo kağıdı HAZIRLANIŞI Etler az yağlı tavada çok az kızartılır. Folyo kağıtlarına konur, etleri aldığınız tavada mantarlar öldürülür,daha sonra mantarlar da folyaya aldiğınız etlerin üzerine dökülür, soğan ve domates yuvarlak olarak dilimlenir ve mantarlarin üzerine konur. Baharatlar eklenir ve bir dilim taze kaşarda konulduktan sonra, folyonun ağzı kapatılır ve fırına verilir. 175-200 derecede, 30 dk.fiırında pişirilir. Folyoyla beraber servis yapilir. Arzu edilirse yanına patetes püresi koyabilirsiniz. AFIYET OLSUN!
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 23:05 | #155 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Cafe Di Paris MALZEMELER 1/2 kg dana strogonof veya ince şeritler halinde kesilmiş biftek 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı kırmızı şarap 200 ml'lik 1 paket krema (yaklaşık 1 su bardağı) 2-3 diş dövülmüş sarmısak 1.5 yemek kaşığı toz parmesan peyniri tuz-karabiber HAZIRLANIŞI Strogonof veya biftekler zeytinyağı ve şarap karışımında en az 6 saat bekletilir. Bekletilmiş etler kızgın tavada harlı ateşte arkası önü güzelce pişene kadar kızartılır. Başka bir kapta krema, sarmısak, parmesan peyniri, tuz ve karabiber bir taşım kaynatılır (yaklaşık 3 dakika). Bu karışıma kızartılmış etler eklenerek 1-2 dakika daha pişirilir ve isteğe bağlı pilav veya haşlanmış sebze ile servis yapılır. Not:Kırmızı et kullanılmayıp tavuk kullanıldığı takdirde şarap ve zeytinyağı kullanılmasına gerek yoktur. Tavuğun göğüs eti alınır ve çok az yağ kullanılarak(tereyağ veya zeytinyağı) harlı ateşte nar gibi olana kadar kızartılır. Daha sonra aynı işlemler yapılarak yemek pişirilir. Afiyet Olsun !
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 23:05 | #156 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Bütün kuzu pirzolası persiye MALZEMELER 6 kişilik 1 adet bütün bir yan kuzu pirzolası 1 diş sarımsak bir tutam karabiber tuz 2 kahve fincanı rafine yağı 1 diş ezilmiş sarımsak 1 su bardağı kalburdan geçmiş ekmek içi 1 çorba kaşığı toz hardal 1 kahve fincanı beyaz şarap yada su 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz HAZIRLANIŞI Bütün pirzolayı tuzlayıp biberleyin, kendi büyüklüğünde bir tepsiye koyup üzerine rafine yağını döküp ortadan hızlı fırına sürün. Zaman zaman tepsideki yağından alıp üzerine dökerek 35-45 dakika pişirip fırından çıkarın. Başka bir tepsiye koyun. Hardalı beyaz şarap veya su ile koyu bir bulamaç kıvamında ezin. Küçük bir fırça ile bu bulamacı pirzolanın üzerine sürün. Ekmek içini sarımsak ve maydanoz ile karıştırıp hardallı pirzolanın üzerine hepsini serpin. Üzerine 1-2 kaşık tepsideki yağından serpip fırına sürün. Üzeri kızarıncaya kadar 5-8 dakika kızartıp fırından çıkarın. Bir servis tabağına dilimleyerek veya bütün koyup üzerine terayağını kızartıp döküp servis edin.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 23:06 | #157 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Böbrek sote MALZEMELER 750 gr dana böbreği 2 büyük soğan 3 büyük domates(kabukları soyulmuş, çok küçük doğranmış) 3 adet yeşil biber (ince doğranmış) 2 çorba kaşığı margarin 1/2 demet maydanoz 1 kahve fincanı sirke kimyon karabiber tuz HAZIRLANIŞI Böbrekleri ince ince küçük olarak doğrayın. Sirkeli suda yıkayın ve süzün. Saoğanları halka halinde doğradıktan sonra yağı bir tavada yakmadan eritin. Soğan ve böbrekleri içine atın. Sürekli karıştırarak soteleyin. Böbreklerin rengi dönünce domatesi, biberi, tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavayı sürekli silkeleyerek ve oynatarak bütün malzeme kavrulup suyunu çekene kadar pişirmeyi sürdürün. Sonra ateşten alın, kimyon ve matdanozu ekleyin.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 23:06 | #158 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Bonfile sote şasör MALZEMELER 4 kişilik 4 adet sığır filetosu 4 çorba kaşığı rafine yağı 1 çay fincanı mantar piyaz doğranmış 2 çorba kaşığı tereyağı 3 kahve fincanı beyaz şarap 1 çay kaşığı çok ince kıyılmış soğan 2 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates ½ çay kaşığı un 1 bağ kıyılmış maydanoz tuz bir tutam karabiber HAZIRLANIŞI Küçük bir tencereye tereyağının yarısını koyup kızdırın. Soğanı ekleyin bir kere karıştırın, mantarı ilave edin ve 1-2 dakika kavurup unu ekleyin. Bir kere karıştırıp beyaz şarabı da ilave edin. Şarabın yarısından fazlasını kaynatarak çektirip domatesi ilave edin. Domatesler bırakacağı suyu çekinceye kadar 8-10 dakika pişirip ateşten alın. Sıcak olarak muhafaza edin. Sığır filetolarını tuzlayıp biberleyip bir tavada ortadan hızlı ateşte rafine yağı ile üçer dakika alt üst pişirip bir güvece veya servis tabağına çıkarın. Domatesli mantarlı sosun içerisine tereyağını ilave edip karıştırarak yedirip maydanozunu karıştırın ve filetoların üzerine döküp servis edin.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 23:06 | #159 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Biftek marengo MALZEMELER Sığır filetosu (1 cm şeritler halinde kesilmiş) 1.2 kg Bitkisel yağ 50 ml Soğan 150 gr Sarmısak Tuz Karabiber Sığır eti suyu 500 ml Kırmızı şarap 100 ml Hazır et sosu 25 ml Domates püresi 25 gr Dilimlenmiş mantar 360 gr Mısır unu 30 gr Taze krema 100 gr Amerikan pirinci 500 gr SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ : Protein 31 gr Yağ 15 gr Karbonhidrat 45 gr = 2050 Kj 490 kcal HAZIRLANIŞI Biftek filetosu şeritlerini yağda kavurun. Kıyılmış soğanları ilave edin ve yarı şeffaf olana kadar kızartın. Kıyılmış sarmısak, tuz ve biber ilave edin. Kırmızı şarap, et suyu, et sosu ve domates püresi ilave edin. Kaynatın ve orta ateşte pişirin. Mantarları ilave edin. Mısır unuyla koyulaştırın ve taze krema ilave edin. Pirinci tuzlu suda pişirin ve biftekle birlikte servis yapın. ÖNERİ : Bu tarif, özellikle konserve mantar yerine taze mantar (örneğin, pembe mantar, istiridye mantarı) kullanırsanız iyi olur. AFIYET OLSUN!
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 23:07 | #160 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Biberli Biftek MALZEMELER 500 gr biftek 4 çorba kaşığı zeytinyağ 2 adet dolmalık kırmızı biber 2 adet yeşil dolmalık biber 2 adet sarı dolmalık biber 3 diş sarmısak 1 demet maydanoz 1 baş soğan kekik tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Biberleri yıkayıp, saplarını ve tohumlarını ayıklayın, ince uzun boylamasına doğrayın. İki çorba kaşığı zeytinyağı kızdırıp, içine küçük doğranmış soğanları atın, sararmaya başlayınca, dövülmüş sarmısak ve ince kıyılmış biberleri ilave edip hepsini birlikte kavurun. Biberler yumuşayınca tuzu ve biberi de katın. Diğer bir tavada, kalan zeytinyağı ile ince uzun doğranan biftek dilimlerini 2-3 dakika kavrun ve yağıyla birlikte biberlerin üzerine dökün. Tüm bu hazırlanan malzemeyi beraberce 2-3 dakika daha karıştırıp kavurun ve üzerine kekik serpip, servis yapın. AFIYET OLSUN!
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |