![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #11 | ||
Banned ![]() Üyelik tarihi: Jan 2008 Yaş: 40
Tecrübe Puanı: 0 ![]() | BORDRO Pencereyi Gözlerinin kulağı bilen bilim Kapatır perdelerini Açılır kitaplarına, dalar kapanır Perdeleri Kulağının gözleri bilen sanat Açar perdelerini Kapanır yaşamlarına, dalar açılır Bu ikilemden birindeki birikim Öbürüne alacaklı gider hep Boyuna ikisinden biri Öbürüne borçlu kalır Bir pencere’den, bir perde’den Bilimle sanatın Bu güzel alışverişinden Bir o verir, bir o alır | ||
![]() | ![]() |
|
![]() | #12 | ||
KaFKaS_KaRTaLı ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007
Tecrübe Puanı: 19 ![]() | Aşk benim hiç Senim olmamış Varlığınla yokluğun arasında kalmayacağım artık, sadece olmayacaksın. Sensiz kalma ihtimali olmayacak aleyhine kurulmuş cümlelerimin sonunda. Belki birkaç satır arasında unutulacaksın bir müddet sonra. İçimden olmayacak, boş bir kağıdın gölgesine sığınmayacak sana sitemlerim. Hani hep kızardın ya “Konuş konuş konuş” derdin, haykırabilir miyim şimdi korkaklığını. Bıraktığın bu mavi düşleriyle avunan yalnızlığı, artık sahiplenilmeyecek olmanın burukluğunu yaşarken, haykırabilir miyim dersin, susar mıyım, gülüp geçer miyim yoksa …? Aslında alıştırmalıyım kendimi hiç dönmeyecekmişsin, dönülmeyecek bir yerdeymişsin gibi farzetmeli, unutmalı. Seni hiç tanımamış gibi yaşamımı sürdürmeliyim. Var olduğum her yer aşk(ın) şehri olmalı artık, yeniden sevmenin, sevilebilmenin yeri her yer, zamanı yaşanan ve gelecek tüm zamanlar olmalı benim için. Evet, sayfalardan koparıp bir bir savurmalıyım seni yaşanmış tüm zamanlara, uzaklaşan her adımımla hapsetmeliyim bu anılar sokağına. Kopan takvim yaprakları sensiz geçen günleri saymamalı, bende yokluğunun güncesini tutmayı artık bırakmalıyım. Her yeni güne seni getirmedi diye isyan etmemeliyim. Kabullenebilmeli, hazmedebilmeli, aldırmamalı hatta sana hak verebilmeliyim. Bu satırlarla büyümeye başlamalıyım, sırf seni ve çocuklaşan bir aşkı kolayca unutabilmek için. Zira yoksun. Sanki benim hiç senim olmamış, sanki bizi hiç yaşamamışız, sanki aşk denen o hoyrat şarkıyı mırıldanmış ve sonra yarım bırakmışız gibi. Artık yeni bir şarkı söylemenin vakti, Yaşanmışlığına, yitikliğime hiç aldırmadan, Sanki benim hiç senim olmamış gibi… | ||
![]() | ![]() |
![]() | #13 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Apr 2007
Tecrübe Puanı: 21 ![]() ![]() | NE ANLATIR YUNAN ŞAKILARI Ne anlatır yunan şarkıları Geceye dair, aşka dair Ne anlatır yunan şarkıları Hayatımıza dair İnsanı tepeden tırnağa saran bu hüzünle Sanki hep anlatılmayan bir şey kalmıştır İçimizi ne kadar döksek de Ne anlatır yunan şarkıları Biten bir aşk mı, başlayan bir aşk mı Bir kız mı, yüzünü hiç görmeyeceğimiz Çayırlarına hiç uzanamayacağımız kırlar mı Ne anlatır yunan şarkıları Bu sürekli, bu yumuşak ısrarla Ne anlatır yunan şarkıları Yüreğimize işleyen tempolarla Ne anlatır yunan şarkıları Sonsuz güzelliğe, sonsuz barışa dair Acılarla dolsak da ne kadar Sımsıcak yaşamaya dair Ne anlatır yunan şarkıları Bir gün birleşeceğini mi bütün şarkıların Ne anlatır yunan şarkıları Bu kadar uzak... ve bu kadar yakın... 1977 (Kuşatmada) Özdemir ASAF
__________________ Türküler Sustu , Halaylar Durdu Hüzün Geldi Baş köşeye kuruldu Yoruldu Yüregim , Yoruldu | ||
![]() | ![]() |
![]() | #14 | ||
zɐʎaq ɥɐʎis ![]() Üyelik tarihi: Jun 2006 Yaş: 44
Tecrübe Puanı: 42 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | İstiyorum Rüzgar mı dedim... İsterim ki saçların dağılsın. Gece mi dedim. Hemen düşüncelere dalmalısın. Aşk der demez Kalbin hızlı çarpmalı. Sabah, dememe kalmadan Uyanmalısın.
__________________ Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh + | ||
![]() | ![]() |
![]() | #15 | ||
Tecrübe Puanı: 0 ![]() | Yalnızın Durumları I Her şeyi süpürebilirsin; Sonbaharı süpüremezsin. Sen her şeyi süpürebilirsin; Sonbaharı süpüremezsin. Yalnızsa Sürekli bir sonbaharı Süpürür hep.. Düşünemezsin. | ||
![]() | ![]() |
![]() | #16 | ||
Tecrübe Puanı: 19 ![]() | Adını Sen Koy...! <FONT color=#800000>bir yaz sıcağının tenime dokunuşu yaralı yüreğim kadar yakar mı? bulutun yağmura kara sevdası, gözlerimdeki sevda kadar akar mı? her dem hasretindeyim bu yürek, candan gitmek üzere. hep…dağlar kadar özlemini büyüttüm içimi kavuran titreyiştin sen şimdi yüreğim çorak benim hiçbir göz anlatamaz sustu sırılsıklam gülüşlerim sustum göğsümü kanatarak gizledim o kederli siluetini artık kapanmaz yaramsın sen bu can, canımdan bitmek üzere o dumanlı duruşların simsiyah bir ufukla ömrüme düştü susturdum yetim çığlıklarımı içimde bitmeyen korkuya dönüştü şimdi…seni sadece sayıklayacağım yazık…kıramadım hasret servilerini artık seni, kara saplı bir ok gibi yüreğime saplayacağım kalbimi yerinden sökmek üzere yüreğim….kanayan bir yaz gecesi düşlerim… yarım kalmış bir yaz fırtınası kapanmışım terkisine simsiyah susarsa yüreğim susar parçalanır olanca öcüyle siz dinleyin bu yeryüzü, bu gökyüzü, hoyrat yıldızlar bu gürültüler, bu yankılar, bu arya bu benim son kanamam gün, bensiz yüreklere doğmak üzere bu halime aşina değilim, her an’ıma bin dirayet, oysa kifayetsizim, yüzümde renk sustu, dudaklarımda ses, dilimde kıyametin gizli harfleri, ömrüm ahrete gitmek üzere. 08/08/2006 - İzmir | ||
![]() | ![]() |
![]() | #17 | ||
Tecrübe Puanı: 0 ![]() | SEN-SİN Duygulu bir anda büyüttüğüm .. -Şaşırdığım- Şiirlerden, eskimez güzelliklerden, Suskun tükenmez gülümsemelerden -Kaçırdığım- Katmer-katmer ördüğüm Bir sevi taşıdım sana. Solmaz renkleriyle bir çiçek. -Kurumuş- Saçların rüzgârla dağıldığında Göğsüne gölgesi düşecek -Olmuş- Gözlerin buğulanıp daldığında Seni hep ikiye bölecek. Biri uyurken biri uyanık, -Sana- Benim suskularıma dalacak .. Kendini arayacaksın bahçemde -Bana- Birbirine bakan iki heykelce, İkimiz karşı karşıya olacak. Karşımdakinin karşısında sen, -İyi + kötü- İkisi de sen, ikisi de sensin .. Bir sevide ikiye bölünensin. -Acı + ölü- Sen hangisini istersen Hep biri senin, öbürü onun olacak. | ||
![]() | ![]() |
![]() | #18 | ||
Tecrübe Puanı: 19 ![]() | Yağmur Gözlüm Seninleyim sana geldim, Aç kapini yagmur gözlüm, Seni sevdim seni bildim, Inan bana yagmur gözlüm. Zaman bizi ayirmadan, Dost düsmani kayirmadan, Kalan günler sayilmadan, Kavusalim yagmur gözlüm. Karlar yagar kapimiza, Bakmayalim ardimiza, Engel koyma yolumuza, Yürüyelim yagmur gözlüm. Günes bizim ay bizim, Gece bizim gün bizim, Siir bizim söz bizim, Söyleyelim yagmur gözlüm. Ömür kisa bir heves, Sensiz dünya bir kafes, Bir bedende bir nefes, Yasayalim yagmur gözlüm. | ||
![]() | ![]() |
![]() | #19 | ||
Tecrübe Puanı: 0 ![]() | GELDİM Beni çağırmadınız, kalkıp ben kendim geldim. Uzaklardan size bir haber getirdim geldim. Bıraktıklarınızdan,unuttuklarınızdan, Sımsıcak-anılası günler getirdim geldim. Gömütleri andıran yapılarınızdaki Yaşantılarınıza evler getirdim geldim. Tek tek,ayrık-soluyan bitkiseller yerine Yüzyüze dönük,gülen sizler getirdim geldim. Solarken suladığım,koparken bağladığım, Ölürken canlandığım sözler getirdim geldim. | ||
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |