Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Burçlar

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13-10-2006, 17:20   #1
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow İkizler

Burcun Özellikleri

İkizler, Zodyak'taki üçüncü burç tur. Antik zamanlarda sizi Tanrıla rın arabası olarak nitelendiriyorlar dı; siz yaz başlangıcının en güzel haberlerini getirirsiniz. Güneş bu burca, gıpta edilecek derecede zekâ vermiştir. Size özel düşünülürse, İkizler civa gibi yerin de duramaz. Hava grubunun özelliklerini taşıyan değişken ve tahmin edilemeyen, sebatsız bir karakteri vardır. Güneşin verdiği, negatif etki yaratmayan kararlı bir zekâ sizi eş sizlik, canlılık ve sağlam bir karaktere götürür. Bir İkizler çocuğunu yetiştirmek aile için çok zordur, çünkü onu ideal bir şekilde geliştirmek için sınırsız bir özgürlük vermek gerekir. Bel ki bu, onun doymak bilmez istekleri ni karşılayabilir. Ama yine de bunlara değer. lkizler, karşısındakini ikna etmeyi becerir ve her şeyi formüle etmeyi bilir.


İş Hayatı

Zengin ve açık fikirli bir yapıyla bağlantılı olan uyanık ve pratik zekânız, size kendinizi kanıtlamanız için yeterli özgürlüğü veren her işte başarılı olmanızı sağlar. Özellikle gazetecilikte, radyo, TV ve kamu işlerinde, basın sözcülüğü, politik danışmanlık ve uluslararası organizasyonlarda başarılı olursunuz. Severek gezdiğiniz ve sanatla ilgilendiğiniz için turizm sizin için ilginç bir alan olabilir. Önemli olan işin rutin ve stres yüklü olmamasıdır. Bu burçta doğan insanlar genelde moderndirler ve mühendislik, uçak yapımı, elektronik, bilgisayar dünyası gibi teknik konularda yeteneklidirler. Siz orijinal tekliflere ve yeniliklere açıksınız, fikir zenginliğiniz bu konuda size yardım eder. Sanat ta ellerinizle, zekânızı bir araya getirmeyi bilirsiniz.

Uygun Meslekler

1- İlişki yoğun ve bilgi değişimine bağlı olan meslekler:
  • Gazetecilik, muhabirlik, radyo sunuculuğu, TV müdürlüğü
  • Bir tatil kulübünde animatörlük, aktörlük
  • Temsilcilik, reklamcılık, pazarla ma
2- Entelektüel meslekler:
  • Yazarlık, redaktörlük, edebiyat eleştirmenliği, çevirmenlik, basın sözcülüğü, diplomatlık
  • Kitapçılık, yayımcılık
3- Hayal gücü gerektiren meslekler:
  • Komedyenlik, kantoculuk
  • Akrobatlık, hokkabazlık, sihirbazlık, palyaçoluk
4- Sanatla ilgili meslekler:
  • Heykeltraş, gravür, ressam
5- Teknik uzmanlık gerektiren meslekler :
  • Bilgisayar uzmanlığı, çeşitli alanlarda mühendislik
Burcun Ünlüleri

Adile Naşit, Bülent Ecevit, Tansu Çiller, Çetin Altan, Nilüfer, George Bush, J.Paul Sartre, Marilyn Monroe, Clint Eastwood, Tcıny Curtis, Che Guevera, John F. Kennedy, John Wayne, Thomas Mann, Erdal İnönü, Ersin Koç.
Burcun Ünlüleri

Adile Naşit, Bülent Ecevit, Tansu Çiller, Çetin Altan, Nilüfer, George Bush, J.Paul Sartre, Marilyn Monroe, Clint Eastwood, Tcıny Curtis, Che Guevera, John F. Kennedy, John Wayne, Thomas Mann, Erdal İnönü, Ersin Koç.
Burcun Ünlüleri

__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-10-2006, 17:25   #2
Banned
 
dicesare - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Burcun ünlülerine beni yazmayı unutmuşsun..
__________________
Beşik'den Mezar Taş'ına
dicesare Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-10-2006, 22:52   #3
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

valla burcum diye demiyorum bir tanedir
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-10-2006, 15:48   #4
 
aylardansonbahar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

tskler saol
DİŞİ KARTALIM ÇARŞIYIM ALAYINA KARŞIYIM
SONBAHAR
aylardansonbahar Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-10-2006, 18:23   #5
 
JaNsET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

paylaşımın için sağol ...
JaNsET Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-10-2006, 20:13   #6
Banned
 
Norton - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
ferro1903´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
valla burcum diye demiyorum bir tanedir
Bu burcun ünlüsü benim HEHEHE

Politikayami atilsak ferruh ?!?
__________________
ADALET OLMADIKCA ISYAN BITMEZZZ
Norton Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-10-2006, 15:38   #7
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
Norton´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu burcun ünlüsü benim HEHEHE

Politikayami atilsak ferruh ?!?
atılalım norton ikizleriz nasıl olsa
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-10-2006, 18:44   #8
 
asi kral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

bu özelliklerin alayı bende var paylaşım için sağol
asi kral Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-10-2006, 02:36   #9
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Basit Analiz..!!!

İkizler, Zodyak’taki üçüncü burçtur. Antik zamanlarda sizi tanrıların arabası olarak nitelendiriyorlardı; siz yaz başlangıcının en güzel haberlerini getirirsiniz.

Güneş bu burca, gıpta edilecek derecede zeka vermiştir. Size özel düşünülürse, İkizler cıva gibi yerinde duramaz.

Hava gurubunun özelliklerini taşıyan değişken ve tahmin edilemeyen, sebatsız bir karakteri vardır. Güneşin verdiği, negatif etki yaratmayan kararlı bir zeka sizi eşitlik, canlılık ve sağlam bir karaktere götürür.

Bir ikizler çocuğunu yetiştirmek aile için zordur, çünkü onu ideal bir şekilde geliştirmek için sınırsız bir özgürlük vermek gerekir. Belki bu, onun doymak bilmez isteklerini karşılayabilir. Ama yine de bunlara değer. İkizler, karşısındakini ikna etmeyi becerir ve her şeyi formüle etmeyi bilir.

İkizler kadını veya erkeğini, risk rüzgarları esen, gizemli yeniliklerin yaşanabildiği her yerde bulabilirsiniz. Beceriye dayanan hızdan zevk duyarlar. Sporu severler ve iyi bir sporcudurlar. Bu becerikli tip, özellikle kayağı, dalmayı, ata binmeyi, su kayağını ve paraşütle atlamayı, yani kısacası ani tepkilere ihtiyaç duyulan her şeyi sever. Golf onlar için fazla yavaştır, ama tenis, onları hızlı arabalar gibi çıldırtır. Özellikle pilot lisansı olanları, bu burçta doğan ve Merkür tarafından yönetilen insanlarda görürsünüz, tehlikeyle eğlenmeyi severler.

İki ya da üç şeyi bir arada yapmak İkizlere zor gelmez, tam tersine bu hayat prensipleridir. Kişilikleri ve yaşam tarzları onların tek ifadesidir, ama aynı zamanda cazibeli, liderlik yeteneğine sahip, neşeli, gayretlerini endişeli ve sorunlu olduklarında bile kaybetmeyen iyimser insanlardır.

Hareketleriniz ve konuşmalarınızda çok dürüst olduğunuz söylenemese de her durumda açık ve tarafsızsınız. Fikrinizi değiştirmeye hazırsınız. Size göre içten pazarlıklı hareketler, fikirlerinizi gerçekleştirme alanınızı daraltan, anlaşılmaz hareketlerdir. Sonuçlar, sizin için her zaman can sıkıntısıyla bağlantılıdır.

Doğal olarak genelde ilgi odağısınızdır ve yanınızda kendini çok iyi hisseden, entelektüel insanlarla dostluk kurarsınız. Fazla görüşmemeye çalıştığınız daha az ilginç ve dokunaklı insanlar, hemen alaylarınızın hedefi olabilirler. Her zaman güncel olaylardan haberdar olduğunuz için, her yerde konuşmaya katılabilir ve konuşulan konu hakkında bir otorite olduğunuzu hissettirebilirsiniz. Burada işlek zekanız sayesinde, her şeyi hemen anlama, analiz etme ve ona mührünüzü basma konusunda çok başarılısınız.

Fikrinizi bir anda değiştirip yeni bir duruma ayak uydurabilirsiniz. Burada burcunuzun sembolü olan çift karakter kendini gösterir; siz insan şeklinde bir bukalemun ve bayrağını rüzgara bırakan bir insansınız. Bunun yanı sıra, birisine beklediğini ya da istediğini vermek hoşunuza gider. Eğer insanlar masalları gerçeklere yeğliyorlarsa, istediklerini verirsiniz ve bunu çok ikna edici bir tarzda yaparsınız. Gerçek yüzünüzü kimsenin keşfetmesine izin vermezsiniz.

Keskin zekanıza ve akıllı düşüncelerinize rağmen aslında iflah olmaz bir romantik, idealist ve hayalcisinizdir. Fantezileriniz sizi en büyük spekülasyonlara bile inandırır. Bütün iyimserliğinizle hayallerinizi gerçekleştirmek için maceralara dalarsınız ve gerçeklerin sizi bile şaşırtabileceğini görürsünüz. Yüksekten uçuşlarınızın genelde düşüşle sonuçlanmaması için, keskin zeka ve yaratıcılığınızı gerçekçi plan ve faaliyetlere göre dengeleyip geliştirmeniz çok önemlidir. İkizler tükenmek bilmeyen öğrenme hırslarını, çok yönlü yetenek ve ilgilerini, zamanını, devamlı yeni bir şey öğrenme tutkusuyla israf etmeye eğilimlidir. Aklının kölesi değil efendisi olmayı öğrenmelidir.

Sanatta olduğu kadar günlük pratik işlere de yeteneklidir. Eğitiminiz sırasında bile İkizler doğanız, meraklarınızı ve sabırsızlığınızı kesin ya da belli sınırlarda tutmanızı zorlaştırır. Birçok İkizler, kendilerini en değişik bilimlerde dener. Öğrenme açlığınız, size sürekli olarak, yeniliklerin ve değişimlerin özlemini çektirebilir. Büyük planlarınızı gerçekleştirmez için, ilginizi gerçek ve doğru şeylere yöneltin, çünkü sadece o zaman gerçekten istediğiniz şeye ulaşabilirsiniz.

İkizler kolay kolay bir öğüdü, haklı bir hükmü veya iyi teklifleri kabul edemez. Büyük bir beceriyle hareketini mazur gösterir ve böylece her tartışmayı söndürür. Bu yanar döner, enerji dolu İkizlerin iç ve duygusal yaşamı acaba nasıldır? Her yalnızlığı ve acıyı hisseder mi? Tabii ki. Hatta çoğu kişiden de fazla umutsuz ve üzgün olur. Bu ruh halini alkol ve ilaçlarla yenmeye çalışır. Depresyonları da onun her ruh hali gibi hızla geçip gider. Yine de güçlü bir kişiliğe sahiptir, cesaretinin kırıldığını ve zor yendiği üzüntüsünü kimseye hissettirmez. Çift yönlü kişiliği onu tekrar çok yönlü ilgi ve isteklerinin heyecanlı dünyasına yönlendirecektir. İçinizden gelen sesi dinlemelisiniz. Doğru yolu ancak böyle bulabilirsiniz. Keskin zekanız altındaki “gizli” kalbinizi keşfetmek için güçlü bir etkiye ihtiyacınız vardır. Burada da yine, hissettiğinizin gerçek aşk mı, yoksa sadece dudak tanışıklığımı olduğunu hemen anlarsınız. Gerçek olmayan aşklara duyduğunuz tepki yüzünden duygusuz ve soğuk görünebilirsiniz. Şaşkınlıkların etkisinden hemen kurtulursunuz. Mantıklı bir durumun ispatını hemen kabullenmediğiniz ve bu durum üzerinde uzun süre durmadığınız için sizi seven insanları hayal kırıklığına uğratırsınız. Şiddetli değişiklik isteğiniz, genelde başkalarına zor durumlar yaşatır.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 26-10-2006, 02:37   #10
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Detaylı Analiz..!!!

İkizler burcunda doğmuş olan birinin karşısında çift gördüğünüzü sandığınız zamanlar oluyorsa, sakın gözlüğünüzü değiştirmeye koşmayın, ikizler burcunun İkizleri temsil ettiğini ve bu burçta doğan insanın değişken kişiliğinin iki farklı yanı olduğunu hatırlayın. Onu şimdi görür, şimdi görmezsiniz. Bu hareketli yüzde çabucak parlayıp sönerken gördüğünüz şey, aşk mıydı? Nefret mi? Kendinden geçiş miydi? Zekâ mı? İdealizm mi? Üzüntü mü? Sevinç mi? İkizler burcundan birinin yüzündeki ifadelerin Merküri hızıyla değişmesini izlemek, bir diskotekteki renk renk flüoresan ışıkların sürekli değişmesini izlemek kadar büyüleyicidir. Gerçeğin nerede bitip hayalin nerede başladığını anlamak zordur. Bunlar birbirine karışır sonra tekrar ayrılırlar.

Bu değişken yaratığı nerede bulacağınızı bilmek için, önceden biraz düşünmek gerekir. O, bugün burada, yarın başka yerde olabilir. Hem de, birdenbire... İkizler burcundan bir insan giysilerini, işini, aşk hayatını, evini de, düşünceleri kadar çabuk değiştirebilir ki bu da oldukça hızlıdır. İncelemek için iyi bir örnek bulmaya çalışmak, sizi epeyce hoplatıp zıplatabilir. Örneğin bir kitapçıya bakabilirsiniz. O, zevk için kitap okur, çünkü kitabın içeriğini sayfalan hızla gözden geçirerek kavrayabilir. (John F. Kennedy' nin çok hızlı okuması bir rastlantı değildir.) Merküri insanlarının, aynı zamanda, önce son sayfayı okumak gibi kötü bir alışkanlıkları daha vardır. Bir kitabı, yarısında sıkılıp bırakmadan, başından sonuna kadar okuyan bir ikizler insanı tanıyorsanız, kendisini çok olağanüstü acaip bir yaratık olarak Washington D.C. deki Smithsonian Enstitüsüne gönderebilirsiniz. ( Ya da Boğa, Oğlak veya böyle daha kararlı burçlardan birinin etkisi var mı diye doğum haritasını incelemek gerekir.) İkizlerin bir kitabı böyle bir başından, bir sonundan okuma huyu, başka işlerinde de tercih ettiği bir davranış biçimidir.

Bir radyo evinin, bir halkla ilişkiler kuruluşunun, bir yayınevinin, bir telefonları cevaplandırma servisinin, bir oto galerisinin, ya da bir reklam şirketinin salonlarında aceleyle sekip duran ve insanlarla zekâ yarıştıran, İkizler burcundan bir-iki kişiye mutlaka rastlarsınız-tabii eğer randevuları arasında birini yakalayabilirseniz,.. Eğer bu Merküri insanını bulursanız, peşinden koşmaktan bıkıp usanmış bile olsanız, O' nü dikkatle inceleyin. O' nda dikkat edeceğiniz ilk şey çevresindeki havaya göre kırılan, çatırdayan ve patlayan sinirli bir enerjidir. Eğer bir Akrep, Terazi, Yengeç veya Oğlak Ay' ı etkisi almışsa, öylesine açık bir çatırtıyla titreşim yapmaz, kırılması ve patlaması ise gizlidir ve başka yıldız durumlarının etkisi altında bunların varlığını hissedersiniz. Arada sırada yavaş konuşan bir ikizlere rastlasanız da, çoğu hızlı konuşur. Hepsi hızlı dinler.

Kadın olsun, erkek olsun, ikizler insanı, tutucu, ilerlemeyen veya belirli konularda nerede durduğuna, tutumunun ne olduğuna karar veremeyen kimselere sabır gösteremez. İkizler hiç olmazsa o an için, nerede durduğunu bilir.

Karışık bir yıldız etkisi olmadıkça, İkizler' in yapısı ince çevik ve normalin üstünde uzundur. Çoğunun değerli taştan kabartma oyulmuş gibi, küçük, keskin çizgili yüzleri vardır. Kahverengi gözlü olanlarına rastlarsınız, tabii; ancak, bunların çoğunluğu çok güzel, kristal berraklığında ela, mavi. yeşil veya gri gözlüdürler ve bu gözler oraya buraya bakışlar fırlatarak ışıl ışıl parıldayıp dururlar, ikizler bir şeye sürekli olarak birkaç saniyeden daha fazla asla bakamazlar. Aslında, onların bu tetikteki çabuk hareket eden gözleri, çoğunlukla kendilerini tanımanın en kolay yoludur. Ciltleri oldukça beyazdır, ama genellikle güneşte çabuk ve kolay yanarlar. Yazın onları tanımanın bir yolu da budur. ( Kışın da, çoğunlukla kayak yaparken rüzgârdan yanarlar.)

ikizlerde bir canlılık, çabuk, sempatik bir dostluk, ve olağanüstü çabuk, ama zarif hareketler vardır. Saçları açık veya koyu renk, ya da ineç yapılmış gibi her ikisi de karışık olabilir. İkizler, unuttunuz mu? Burun uzun, düz veya küçük zarif olabilir- her ikisinde de güzel biçimlidir. Çoğunlukla erkeklerde alındaki saç çizgisi geriye doğru açılmıştır, ( belki de beyindeki yoğun faaliyet yüzünden), her iki cinsin de normal olarak alınları açıktır.

Genellikle ikizler' i bir yere veya bir fikre bağlı tutmaya çalışmak yanlış bir davranıştır. Onlarla zekâ yansına kalkışmak her zaman için yanlış bir iştir, çünkü onlar konunun içini dışını en büyük rahatlıkla konuşabilirler. Bunlar ayaktayken veya herhangi bir başka pozisyonda hızlı düşünürler; keskin bir hiciv yetenekleri vardır, ve hemen hemen herkesten daha zekidirler. Bazı Merküri insanları şimşek gibi hızlı zekalarıyla daha az akıllan şaşırtmaktan hınzırca bir zevk alırlar. İkizler burcundan Bob Hope' la bir tartışmaya girmeye ne dersiniz?

Haziran’ da doğmuş olan biri bazen, meraklı bir kuş gibi yanıbaşınızda beliriverir, heyecanlı bir merakla ve dikkatle çevreyi gözden geçirir, sonra siz daha merhaba demeye fırsat bulamadan, başka bir yöne doğru fırlayıp gider. Ben sık sık ikizler burcundan bir arkadaşımla peynirli kek yemek ye biraz sohbet etmek için Lindy' nin dükkanında buluşurum. Kendisi otuz beş, kırk yaşlarındadır, ama ikizler' in yaşını belli etmeyen tipik görünüşüyle, bir kolej öğrencisine benzer. Bir süre birbirimizin sözünü keserek, kolayca bir konudan ötekine atlayarak, hoş bir sohbete dalarız. Sonra çantamda pudriyer veya kalem ararken bir de bakarım ki, bir sihirbazlık gösterisindeki sanatçının ortadan yok oluşu gibi, benim ikizler arkadaşım da , hesap pusulasını alarak kayıplara karışmış.( Daha ilkel tipler bu çabukluğu, sizi hesap pusulasıyla baş başa bırakmak için kullanırlar.) O böyle ortalıktan kaybolunca merakla odaya bakınırım, ve birdenbire, işte orada telefonla konuşuyor veya kim bilir nereye gitmek için kapıdan çıkarken bana keyifle elini sallıyor.

Bu ikizler arkadaşım geçenlerde harikulade bir kova kızıyla nişanlandı (eğer ikizler' le başa çıkabilecek biri varsa, o da Kovadır). Düğünden bir hafta önce, bizim ikizler' i tanıyanların çoğu, ne yapıp ne edip bu bağdan kurtulmanın nasıl olsa bir yolunu bulacağına-kiliseye vaktinde gitmeyeceğine inanıyordu. Ama O gitti, ikizler sizi şaşırtabilir. Özellikle âşık olduğu zaman.

Benim en çok sevdiğim ikizler' den biri de, Newyork' taki bir telefon cevaplama servisi olan Belles Limited' i-tipik bir şekilde- idare etmekte olan bir Merküri' lidir. Ziller Çalıyor Oyununun konusu O' nün hayatından alınmıştır. Belki de günde yirmi saat telefona yapışık oturduğu için, evvelce Billy Rose' un şarkı ve dans grubunu güzelliğiyle aydınlattığı günlerdeki kadar, tüy gibi ayağının üstünde sekemiyor. O' na artık çevik diyemezsiniz, çünkü telefon santralinin başından ayrılma şansını pek az bulabilmektedir. Ama gene de, hareketsiz olduğu zaman bile, sanki ortalıkta uçuştuğu izlenimini veriyor, ikizler kadınlarının çoğu gibi, son derece güzel ve ilginç bir yüzü var; yüzünün her yerine zekâ damgası vurulmuş ve O' nün çabuk hareket eden Merküri elleri havada canlı kuşlar gibi uçuşuyor. Çekiciliğini ve zekâsını yasaların izin verdiğinden daha çok kullanarak, o berrak mavi gözlerinden birini kırpıncaya kadar, herkesin sorununu neşeyle çözümleyiveriyor. Ben bu kadının bir müşterisi için bebek bakıcısı bulduğunu, bakkaldan alınacak şeylerin listesini yaptığını, otuz iki tane çek yazdığını ( O' nün en çok sevdiği işlerden biri), Karaiplerdeki bir yatta bulunan Broadway yapımcısına telefon ettiğini, dokuz tane telgraf çektiğini, ailesinin yıkanmış çamaşırlarım katladığını, santral memurlarının haftalık çalışma programını hazırladığını, eşinin mavi kravatını arayıp bulduğunu, oğlu için birkaç tropik balık alacağı mağazanın yerini tarifiyle yazdığını, köpeğin dört poz polaroid resmini çektiğini, aylık faturaları açıp okuduğunu (sonra da dalgınlıkla hepsini çöp sepetine attığını), rol dağıtan bir büronun altı dil konuşan bir aktrisin yerini bulmasına yardım ettiğini, uykudan uyandırmak için on iki müşteriye telefon ettiğini ve bunların hepsini döner koltuğundan hiç ayrılmadan bir saatten biraz fazla bir süre içinde yaptığını izledim. Haydi bakalım şimdi, gücünüz yetiyorsa, bundan daha fazlasını yapın.

Bunun sim ikizlerin çift oluşundandır. Çoğumuzun bir iş yaparken sarfettiğimiz gayretin daha azıyla, bunlar iki işi birden yapabilmektedirler. Merküri' li kadın çoğunlukla, aynı zamanda ütü yapabilmekte, bebeğin mamasını yedirebilmekte ve telefonla konuşabilmektedir. Bazı insanlar İkizlerin her ellerinde bir telefonla doğduklarına yemin ediyorlar!..

Rutinin her çeşidi tipik bir îkizler'in kendisini kafese kapatılmış ve kanatlan kesilmiş zavallı bir kuş gibi hissetmesine neden olur. Bu insanlar köle gibi tek düze yaşamaktan ve monotonluktan nefret ederler. Genellikle, bunlar dünyanın en dakik insanları değillerdir (eğer yükselen burçları başak değilse; Başak' sa, bunlar dünyanın çalar saati olurlar.) Bununla birlikte, tipik ikizler gideceği yere her zaman geç kalır; ancak bu, zamanı unuttuğundan değil, yolda başka bir şeyin dikkatini çekip O'nu alıkoymasındandır. Yerinde duramayan Merküri yapısı sürekli heyecan ve değişiklik ister, yoksa mahzun ve huysuz olur.

Şayet ikizler burcunda doğmuş bir arkadaşınız varsa, O'nun insanı ülser yapacak kadar rahatsız edici bir huyunu herhalde öğrenmişinizdir. Örneğin, size şöyle bir öneride bulunur: O'nun apartmanına uğrayacaksınız( oturduğu yer kendi evi olmaz- çünkü o zaman sık sık değiştiremez), bir Humphrey Bogart filmiyle, bir komedi filmi izleyeceksiniz( tabii iki film birden olacak- o tek olan hiçbir şeyden hoşlanmaz), minyatür golf alanına uğrayıp biraz oynayacaksınız, ya da bir bara uğrayıp bir iki kadeh Bloody Mary içeceksiniz. Siz yorgunsunuz ve eve gidiyorsunuz. Önerisi için teşekkür ederek, bu işi başka bir güne bırakma ricasında bulunursunuz, ikizler sizinle tartışır. Çok ikna edicidir. Elinden gelen herşeyi yapar ve çekiciliğiyle sizi koza sarar gibi sarar. Öyle hızlı konuşur ve öyle baştan çıkarıcı bir tebessümle güler ki, bir süre sonra razı olursunuz. Onunla gideceksiniz, yalnız, daha önce yapması gereken bir iki işi vardır, o yüzden sizinle bir saat sonra köşede buluşacağını söyler.Bunu beklemediğiniz için, vazgeçmek istersiniz; ancak- O gene kendine has tekniğini kullanır ve sonunda O'nunla buluşmayı kabul edersiniz. Bu tam bir sürüklenme, bir saati boşu boşuna öldürmektir. Ayrıca, ayaklarınız da ağrımaktadır. Ama çaresiz herşeye katlanıp kararlaştırdığınız saatte köşe başında olursunuz. Ancak, sevgili arkadaşınız yarım saat gecikerek sonunda nefes nefese gelir. Bilin bakalım ne olmuştur? Bu işten vazgeçmiştir. Gerçekten çok yorgundur.Bu işi yarın gece yapsanız daha iyi olacaktır. Sizin için bir sakınca yoktur, değil mi? îşte bu noktada, çenesine yumruk yemekten yalnız ikizler kurtulabilir. Ve kurtulur. O'nu affedersiniz, ve işin asıl komik yanı, ertesi gece buluşmayı da gene kabul edersiniz. ikizler1 in karşı konulamaz tuzağına düşmekle yalnız kendinizi suçlayabilirsiniz. Ertesi akşam giderseniz gene aynı şeyle karşılaşacaksınız. Sizi böyle tatlı tatlı kandırmasına izin verdiğiniz için, bunu hakediyorsunuz.

Bütün Haziran doğumlularda çok güçlü bir, gerçek niyetini saklama ihtiyacı vardır. Balıklar gibi ikizler de gerçek arzularının tam aksi şekilde davranma zorunluğunu hissederler. Ama ikizler burcunda doğanlar hayret edilecek konuşma yetenekleri sayesinde harika politikacılar olurlar, insanlarla ilişkiler konusunda uzman olduklarını söylemeye ise hiç gerek yok., ikizler, en inatçı şekilde inandığınız şeylerden sizi nasıl saptıracağını çok iyi bilir. Zihin karatesiyle sizi fırıldak gibi döndürüp, O'nun fikrini kabul etmenizi ve bunu size yaptığı için de O'nu sevmenizi sağlar. Ama işler sarpa sararsa, içgüdüsel olarak sizin zayıf yanınızı iyi bildiğinden, zeki kafasını ve usta dilini sizi yıldıracak şekilde kullanabilir.

ikizlerin yazı yazma konusuyla arasında tuhaf bir şey vardır. Bu burç doğrudan doğruya yazma yeteneğine hükmeder. Bu yüzden her Merküri kadın ve erkeği zekice deyimleri anlamlı sözcüklerle bir arada akıllıca kullanabilirler. Böylece çoğunun konuşmalar, reklam yazılan, dokümanterler, oyunlar ve kitaplar yazdıklarını görürsünüz. Ancak, bu kitaplar; romanlar, ders kitapları, gerçekçi kitaplar veya biyografilerdir. İkizler'in kendi hayat öyküsünü yazdığını pek göremezsiniz. Mektup yazmayı seven bir ikizlere rastlamak son derece zordur. Tipik bir ikizler, mektuplara cevap yazmaktan nefret eder ve bu işi haftalarca geciktirir.

Bu size önceleri çelişkili görünürse de, Merküri insanlarının bir fikre bağlanmak istemediklerini öğrenince, mektup yazmayı sevmemelerinin nedenini de anlamış olursunuz. O'nlar düşüncelerini kağıda dökmeyi pek istemezler, çünkü bugün inandıkları bir şeye, yarın inanmayabileceklerini içgüdüsel olarak bilirler. Bu yüzden yazarak kendilerini bağlamak istemezler. Avukatların İkizler'i, " Söyleyin, yazmayın" diye uyarmalarına pek gerek kalmaz. O'nlar doğuştan bu savunma mekanizmasına sahiptirler. Şaşılacak kadar çok sayıda Merküri'li yazar, takma ad kullanmayı tercih eder. Sıradan bir ikizler bile, ikinci adını kullanmak için bir neden bulur, veya isminin söylenişini değiştirir, ya da en azından lâkap kullanır. Bu öyle değişmez bir kuraldır ki, tanıdığınız tüm İkizler için bu konuda bahse girebilirsiniz.

Hemen hemen her ikizler, birden fazla dili konuşur, anlar veya okur. Fransızca da en çok sevdikleri yabancı dildir, ikizler, şu ya da bu şekilde, sözcüklerle harikalar yaratırlar. Oxford Lûgatına taş çıkartırlar. Eskimo'ya buz, karamsar birine hayaller satarlar. O'nun yalanını yakalarsanız, hemen konuyu değiştirip öyle ustalıkla konuşmayı kendinden başka bir yöne kaydırabilir ki, şaşırıp kalırsınız. Bazen Merküri'nin insanları yanıltma eğilimi ahlaksızlığa ve suç işlemeye kadar varabilir; ama bu pek sık görülmez, ikizler, yanıltma yeteneği yüzünden, arada sırada, bir yalan ve aldatmaca ağına düşse bile; bunların çoğu günahkâr bir hayat yaşamayacak kadar idealisttirler. Gene de, Merküri'nin O'nlan bu alanda başarıya ulaştıracak olağanüstü malzemeyle donattığını kabul etmek gerekir. Sahip oldukları el çabukluğu ile, yankesicilik yapmaya, sahte çek yazıp para basmaya kalkışırlarsa, en azından bu işleri ustalıkla yapar ve pek yakalanmazlar.

Haziran'da doğmuş olan ve iyi konuşan bir araba satıcısının eline düşerseniz, ve size o mavi Studebaker'ın ilk kez el değiştirdiğini, eski sahibinin de onu yalnızca Pazar sabahlan kiliseye giderken kullanan yaşlı bir hanım olduğunu söylerse, aklınızı kullanın ve kilisenin ismini öğrenin, o hanıma da söylenenlerin doğru olup olmadığını sorun( eğer o da bir ikizler değilse.) Ama, şaka bir yana, ters yıldız etkileri almadıkça, ikizler burcunda doğan insanların çoğu dürüst insanlardır- hattâ bazıları bir hatayı hiç affetmeyecek kadar dürüsttür. Bunların bir aşın uçtan Öbürüne gittikleri anlaşılıyor. Ama gene de, ister ufak tefek hırsızlık yapsınlar, ister dalavereci, isterse dürüst vatandaşlar olsunlar, bunların hepsi de, bir hikâyeye bazen ince bir tabaka cila çekmekten kendilerini alamazlar. Tabii buna yalan söylemek denmez, olsa olsa düş gücü denir.

iş adamlığına gelince, tüm Merküri insanları bu alanda kesinlikle olağanüstüdür. Koçlar bile ikizlerle aşık atamaz. Yapılan iş hilesiz hurdasız olabilir, ama pek az kişi ikizlerin sahip olduğu çekiciliğe ve keskin zekâya uzun süre karşı koyacak kadar güçlü olduğundan, yalnızca bu bile kötüye kullanma sayılabilir, ikizler ne zaman insanlığın çok ihtiyaç duyduğu ve istediği bir şeyi satmak gibi değerli bir projeye katılsa, melekler O'nun yüzüne güler ve bizler de hepimizin yararlandığı birçok büyük ve ölmez ilerleme için bu burçta doğanlara teşekkür edebiliriz. Aslında, her Merküri insanı bir satıcıdır, hattâ ikizler burcunda doğan cizvit papazları ve misyonerler bile... Bunu kanıtlayan birbirinden tamamiyle farklı şu iki örneği alın: ikizler John F. Kennedy tüm dünyaya pırıl pırıl bir ideal sattı- ikizler Michael Todd ise Broadvvay'e bir-iki rüya sattı. Her ikisi de kendi tarzında bir Merküri çocuğuydu. Dünyaya da, Broadway'e de birşey satmanın ne kadar zor olduğunu herkes bilir.

ikizlerin, çok çalışan beyinlerini, herkesten iki kat daha fazla uyuyarak dinlendirmeye ihtiyaçları vardır. Ne yazık ki, uykusuzluğa çok yatkın olduklarından, nadiren yeterince uyurlar. Ama gene de, dinlenme, dinlenme, daha çok dinlenme olanağı sağlamak için çok gayret etmelidirler. Asabi yorgunluk bunlar için sürekli bir tehlike olduğundan, o huzursuz sinirleri iyileştirmek ve çok çalışan beyin hücrelerini yenilemek gerekir. Onları hastanenin dışında tutmak için, bol bol kirlenmemiş temiz hava ve variller dolusu parlak güneş ışığına ihtiyaç vardır. Bunlardan birinin eksikliği, artı yoğun faaliyetin baskısı, ikizleri kazalara; omuzlar, kollar, eller ve parmaklar da dahil olmak üzere, birçok organlarda enfeksiyonlara yatkın hale getirir. Akciğerler ve barsaklar da zayıf olabilir. Ayak ve sırt ağrıları, artrit, romatizma ve migren denen baş ağrıları da, sağlığını ihmal eden Merküri insanlarında görülmesi olası hastalıklardır. Çok tuhaftır ki ikizler insanı fazla faaliyetten çok, sıkıntı ve evde kapalı kalmak yüzünden ruhsal çöküntüye uğrar.

ikizler, araştırıcı, sabırsız yapısının derinlerinde, kendisine bir ideal arar, ve asıl sorun da, bu idealin ne olduğunu bilmemesindedir. Hayal gücü sınır tanımadığından, bu herhangi birşey olabilir. Para, ün, servet, aşk ve meslek hiçbir zaman yeterli değildir. Merküri, ikizleri hep daha yükseğe, daha yükseğe çağırır her zaman herşeyin biraz daha iyisini vaad ederek daha yükseğe, daha ileriye yönelmektedir. Yolun karşı tarafındaki çimen her zaman daha yeşil görünür. Başka bir okyanusun üstündeki gökyüzü daha mavidir. Başka yerdeki yıldızlar daha parlak ışıldar. Nedir O1 nün aradığı? Belki de kendi içindeki gizli, keşfedilmemiş bir kıt' a. ikizler kafaca bir kâşiftir.

O' nün gözleri keskin ve yetenekleri çeşitlidir. Parlak bir espri yeteneği, zarafeti, diplomasisi ve el hüneri vardır- ancak gene de sebat ve sabırdan yoksundur. O değerli eskiyi, çabucak, hiç denenmemiş yeni için feda eder, sonra da onu böyle birdenbire harcadığı için üzülür durur. Çevresindeki tüm insanlara aldırmadan, en derin heyecanlarını yalnızca her zamanki arkadaşıyla paylaşır kendi ikiz kendisiyle... Hava O'nun taşı ve gerçek yuvasıdır. O toprağa yabancıdır.

ikizler çekiciliğiyle ağaçtaki kuşu baştan çıkarıp, ona şakıması için beş yeni şarkı daha öğretebilir. Ancak yerinde duramayan Merküri kafası, mavi mutluluk kuşuna gereken önemi vermeyerek, onu kendi bahçesinde yıllarca ve yıllarca mahzun bekletir. Parlak sanlar, yeşiller, maviler, gümüşi ve griler giyer- huyları da kendi pırıl pırıl akvamarin taşlarına benzer, inci çiçeğinin tatlı kokusunu ve havasını taşır ve ormanların en kuytu köşelerindeki en yeşil eğrelti otlarının taze vaadini teneffüs eder. Ama Merküri' nin soğuk metali cıva ikizler' i ikiz arzulara böler; ta ki o durup bekleyinceye- ve kendi kalp atışlarını dinleyinceye kadar.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 20:29 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580