Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Forum Arşivi > Çöp Kutusu

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01-08-2006, 14:08   #1
 
D.AMOKACHİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bakın TÜMÖR efendi nedemiş... Arkadaşlar su adamı utandıralım!!!!!

Tümer, BJK'yi küfür yüzünden bıraktı 01 Ağustos 2006 13:50


Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye transfer olan Tümer Metin neden böyle birşey yaptığını açıkladı. Tümer gidişindeki en büyük nedeni küfür olarak açıkladı...Click the image to open in full size.
Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye transfer olan Tümer Metin, ''Bana inanan, güvenen, Tümer'in Tümer olduğunu hissettiren bir kulüp teklifte bulununca tercihimi bu yönde kullandım'' dedi.

Tümer, Futbol Federasyonunun Tam Saha Dergisi'nin ağustos ayı sayısında yer alan röportajında, sezon içinde Beşiktaş'tan ayrılacağı, ama bunun kesinlikle yurtdışında bir takım olacağını söylediğinin hatırlatılması üzerine, ''Avrupa'ya gideceğim, bir kulüple anlaştım derken henüz imza atılmamıştı, ama elimde Hollanda'nın Ajax takımıyla mukavelem vardı. Yüzde 85 bitmişti, çok ufak rötuşlar kalmıştı. Ama daha iyi imkanlar, bana inanan, güvenen, Tümer'in Tümer olduğunu hissettiren bir kulüp teklifte bulununca tercihimi bu yönde kullandım'' diye konuştu.

''Beşiktaş bunu çok fazla hissettirmedi mi? Oynama fırsatı verilmemesi anlamında mı gereken değeri bulamadığınızı düşünüyorsunuz'' sorusuna Tümer, ''İstatistikler insanı başka boyutlara getirebilir. Tümer Metin'in ne kadar olduğunu, neyi ne kadar verebileceğini veya neyi ne kadar istediğini ve istediği zaman neyi ne kadar yapabileceğini en iyi ben biliyorum. Bu anlamda söylenebilecek tek şey şu: Evet, 5 senelik Beşiktaş macerasında, özellikle son transferde o değeri gördüğüme inanmadım'' diye yanıt verdi.

''Eşimin Yanında Küfür İşittim''

Beşiktaş'ta forma giyerken eşinin yanında küfür işittiğinden yakınan Tümer, şöyle devam etti:

''Söyleyebileceğim tek şey, ben o ilgi alakayı, desteği ya da Tümer Metin'in Tümer Metin olmasındaki gerçeği bu transferimde Beşiktaş ile yaptığım görüşmede hissetmedim. Zaten 5 sezon boyunca seyirciyle ya da camia içinde yaşadığım sıkıntılar da belliydi, dolayısıyla böyle bir karar aldım. Şimdi mesela 'Beşiktaş seyircisi Tümer'e tepki gösteriyor' diyorlar. Çok normaldir bunlar, tabii ki olacaktır. Tepki gösterebilirler. Kimilerine göre iyi bir oyuncu kaybetmişlerdir, ama 'Oh iyi oldu kurtulduk' diyenler de vardır. Ancak şöyle de bir gerçek var. Danimarka, Ukrayna, Arnavutluk maçlarını oynadıktan sonra, o gün itibariyle hem Milli Takım'ın hem de Türkiye'nin gündem olarak en önde futbolcusuyken Kayserispor maçında 75. dakikada oyundan çıkarken bütün stat bana küfür ediyordu. Kendi evimde, İnönü'de böyle bir tepkiyi yaşadım. Maç bitti, statta otobüsün kenarında eşimle birlikte dururken 300-400 kişilik bir topluluk yine çok ağır küfürler etti. Ben hep bunları yutkundum. Beşiktaş taraftarıyla yıldızımız hiçbir zaman barışmadı zaten.'' Çağdaş, Youla ve Adem Dursun'un da taraftarlarla yıldızının barışmadığının hatırlatılması üzerine Tümer, ''Sorun yaşamayan arkadaşlarımız da var, içeride bu sorunu halen yaşayan arkadaşlarımız da var, onları da biliyorum. Beşiktaş taraftar profilinin genel sorunu bu. Futbolcuya bunu yaşatıyorlar. Çağdaş gayet medeni bir biçimde bunu dile getirdi ve ayrıldı. Youla benzer olayları yaşadı'' dedi.

''Askerlikten Kaçmıyorum''

Tümer Metin, askerlik konusunda söylemek istediği şeylerin hep yanlış anlaşıldığını ifade etti.

Askerlik probleminin bulunduğunu, ancak bunun sadece kendi problemi olmadığını vurgulayan deneyimli futbolcu, şunları söyledi: ''Benim konumumda 40-45 oyuncu var. Yurtdışına gitmek istediğimi ifade ederken de şöyle bir şey ortaya çıktı: (Tümer yurt dışına gidiyor. Neden? Çünkü askerden kaçıyor.) Hayır böyle bir şey yok. (32 yaşındayım ve hala futbol oynayabilecek gücü kendimde hissediyorsam, mevcut yasa itibariyle de Türkiye'de 33 yaşında futbolu bırakmak zorundaysam, futbol oynama isteğimi yasanın öngörmediği bir yerde yaşamak isterim) dedim, ama bu bazı kötü niyetli insanlar tarafından (Askere gitmek istemiyor) diye yorumlandı. Ben niye askere gitmek istemeyeyim ki? Her Türk evladı gibi büyük onurla, gururla askerliğimi yapacağım. (Askere gitmek istemiyorum, futbol oynamak istiyorum) da demiyorum. Oynayabildiğim kadar futbol oynamak, futbol hayatım bittikten sonra da her Türk genci gibi gidip 15 ay askerliğimi yapmak istiyorum. Bu kadar basit yani.''

''Fenerbahçe'den Garanti Almadım''

Fenerbahçe'den askerliğinin çözülmesine dair garanti almadığını vurgulayan Tümer, ''Sayın Yıldırım Demirören ya da Sayın Murat Aksu, yasada bir değişikliği sağlayabilmek adına hangi girişimlerde bulunacaksa aynı şeyi sayın Yıldırım da söyledi, ama bunun garantisini ne orası verdi ne de burası. Bu bir hayat riskiyse, ben bu kumarı oynadım. Avrupa'ya gidip 3-4 sene rahat futbol oynama şansım varken Türkiye'de kalmayı tercih ettim. Bu durumda yasa değişmezse önümde iki seçenek var. Ya önümüzdeki sezon Avrupa'ya gideceğim ya da futbolu bırakıp askere. O zaman da sanırım birileri rahat edecek'' şeklinde konuştu.

''İnönü Stadı'ndaki Senaryolar Belli''

Deneyimli futbolcu BJK İnönü Stadı'ndaki derbi maçta neler olmasını beklediği sorusuna, ''İnönü Stadı'nda gelişecek senaryolar aşağı yukarı belli. Bu bir Türkiye gerçeği klişesi, ama ben o kriz ortamlarını seviyorum. Tepki görmeyecek desek bu herhalde çok büyük bir ütopya olur. Daha oraya gitmeden yazılıp çizilen senaryolar belliyken, henüz imza aşamasındayken söylenenler belliyken, orada toplum psikolojisiyle insanların yapacağı da çok belli. Türkiye gerçeğinde bu böyle, ama az önce söylediğim şey geçerli, ben değiştiremeyeceğim gerçeklerle yaşamayı öğrendim, o yüzden çok fazla etkileneceğimi düşünmüyorum açıkçası'' diye yanıt verdi.

''Tümer'in Transferleri Problemli Oluyor''

Samsunspor'dan da olaylı bir biçimde ayrıldığının hatırlatılması üzerine Tümer, şöyle devam etti: ''Hiçbir transferimde beni hiçbir kulüp bırakmak istemedi. Tümer Metin'in transferleri problemli oluyor, bu bir gerçek. Çünkü sadece Samsunspor'dan Beşiktaş'a geliş hikayemde değil ondan önce Zonguldakspor'dan Vanspor'a transferimde de benzer olaylar yaşandı. Hazırlık kampını Giray Bulak'la Vanspor'da geçirdikten sonra dönemin Zonguldakspor başkanı rahmetli Şemsi Denizer'in bonservis bedelimde indirim yapmaması üzerine Zonguldak'a dönmek gibi bir hikayem var. Zonguldak'tan Samsun'a geçiş hikayemde de biraz sıkıntılar var. Samsun'dan Beşiktaş'a gelirken aynı şeyler oldu. Aslında gün itibariyle de bakarsanız hepsinde bir tane gerçek mevcut. Bugün yapılmış transferle yaklaşık 8-9 sezon önce yapılmış transfer arasında eşdeğer bir şey var: Hepsinin altında profesyonellik yatıyor. Samsunspor'da oynadıktan sonra Beşiktaş'a geliş hikayemde daha iyi imkanlar, daha iyi şartlar, daha iyi kariyer, daha iyi bir vizyonu hedef almıştım. Bugünkü transferde de hemen hemen aynı paralel doğrultusunda yaşanmış şeyler var, ama Tümer Metin ismiyle transfer yapmak sanırım çok kolay bir şey değil.

Alex Konusu

Tümer, Fenerbahçe'de Alex ile birlikte oynayıp oynayamayacağının tartışıldığının hatırlatılması üzerine şunları söyledi: ''Alex'le benzer özelliklerimiz de var, farklı özelliklerimiz de var. Bu tartışmaların çıkması sisteme dayanıyor. Eğer ben Tümer Metin ismiyle sağbek oyuncusu olsaydım böyle bir tartışma olmazdı. Bunlar hep aynı mevkide oynamanın, benzer özellikleri taşımanın getirdiği şeyler. Bu tamamen hocamız Zico'nun vereceği bir karar. Eğer o mevkide iki oyuncuyu kullanması gerekiyorsa ikimiz de sahada oluruz, ama sistem adına iki oyuncu o mevkie lüks geliyorsa ikimizden birini tercih edecektir, diğeri de bu tercihe saygılı olacaktır. 4-5 sezon önce yapılan bu tercihlerin ardından 'Neden ben tercih edilmedim' diye sıkıntı yaptığım ve kendimi yıprattığım oluyordu, ama şimdi yaşadığım deneyimlerle sadece şunu söylemek istiyorum: Önemli olan sahada ne kadar kaldığınız değil, sahada kaldığınız süre içinde neler yaptığınızdır.''

''Ortanın Solunda Oynamak İsterim''

''Fenerbahçe takımını siz oluştursanız kendinizi hangi mevkide oynatırsınız'' sorusuna Tümer, ''Eğer bu soru bana sorulmuş olsa kesinlikle ortanın solunda oynamak isterim. Arkada bir dörtlü savunma varsa, o savunmanın en solundaki oyuncunun önünde oynamak isterim. Kendimi en verimli bulduğum bölge orası. Çünkü forvetin arkasındaki bölgelerde bazen sırtı dönük oynamak zorunda olduğunuz ya da çok fazla markaja maruz kaldığınız zamanlar yaşanıyor, ama ortanın solunda özelliklerimi daha iyi kullanabiliyorum. Belki de milli takımda o dönemde yaşadığım çıkışın nedenlerinden biri de o bölgede oynamamdır'' diye yanıt verdi.

''100. Yıldaki şampiyonluğun ayrı yeri var''

Fenerbahçe'nin 100. yılında her zamanki gibi hedefinin şampiyonluk olduğunu belirten Tümer, şöyle konuştu: ''100. yılda yaşanan şampiyonluğun ayrı bir yeri vardır. Ben bunu Beşiktaş'ta yaşadığım için biliyorum. Onun keyfi ve tarihe geçişi başka bir şeydir. Allah bunu her futbolcuya nasip etsin. İnşallah bu sezon ikinci defa yaşamayı da bana nasip etsin. Türkiye Kupası alınması gereken bir kupadır. Şampiyonlar Ligi'ndeki hedefler de bellidir. Sezon başlarken ortada ne kadar kupa varsa Fenerbahçe bunların hepsine taliptir. İçerideki futbolcu da bunun bilincindedir. Bir artı avantajımız var bu sezon, 100. yıl motivasyonumuz.''

Fenerbahçe'de Nasıl Karşılandı

Tümer, yıllardır rakip olarak mücadele ettiği Fenerbahçe Kulübü'nde nasıl karşılandığı sorusuna şöyle yanıt verdi: ''Çok sıcak bir karşılama oldu. Futbolcular çok iyi davrandılar ve çok güzel diyaloglar yaşandı. Özellikle Türkiye Kupası finalinde karşı karşıya gelmiş ve ellerinden kupayı almış bir futbolcu olarak 25 gün sonra onların arasında olmak tuhaf bir duyguydu. Bunun esprileri ve şakalaşmaları da oldu aramızda. Türkiye'de senelerdir Beşiktaş'ta oynamış bir ağabeyleri olarak bana göstermiş oldukları saygı için de onlara teşekkür ediyorum. O anlamda bir sıkıntı yaşamadım. Bu tecrübeleri onlara aktarmak adına güzel ve keyifli bir sezonun bizi beklediğini düşünüyorum.''

''Yabancı Sayısı Azaltılmalı''

Tümer, Türkiye'deki yabancı futbolcu sayısı konusunda, ''Çok olduğunu düşünüyorum. Yabancı sayısının artmasının ligin kalitesini artıracağını düşünmüyorum. Yabancı sayısı artarsa dünyadaki bütün iyi oyuncular Türkiye'ye gelir diye bir şey yok. Gelebilecek oyuncu sayısı 15'ken, gelebilecek kötü oyuncu sayısı 200 tane falan olur ve bu ligin kalitesini ne kadar artırır bilmiyorum. Bence sayı biraz daha düşürülmeli'' şeklinde konuştu.

**Beyler gerekiyosa herkesi teskilatlandıralım heryere haber salalım ama ne yapıp ne edip bu adam inonude yokmus gibi davranalım. Allah askın asu adamın adını bıle o macta ve dıger hıc bır macta anmayalım.

Konu KaraBey tarafından (01-08-2006 Saat 14:28 ) değiştirilmiştir..
D.AMOKACHİ Ofline  
Alt 01-08-2006, 14:16   #2
 
TURKPAC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

hangi yüzle konusyo ya bu daha adam olsun sonra konussun
TURKPAC Ofline  
Alt 01-08-2006, 14:18   #3
 
AloneWolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

birde resim koymuşsunuz , onu görünce midem bulanıyorrrrrrrrr....
__________________
.uɐln ʞşɐʇʞışǝq 'ɯǝɯçǝƃzɐʌ ǝsuöp ǝuısɹǝʇ ɐʎuüp
AloneWolf Ofline  
Alt 01-08-2006, 14:18   #4
 
fatih_black - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

bence bırakın bu ezıklerı arkadaşlar hele tümoş o saten gelmeyecek mi inönüye o zaman biz ona göstercez hanyayı konyayı
__________________
Allah affeder çArşı affetmez




KANARy@
fatih_black Ofline  
Alt 01-08-2006, 14:20   #5
RoCKeR eaGLe
 
MaNYaHBJKLi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Bu adamı görmek istemıyorum artık...
__________________









aNTiCiNCoN !



Konu MaNYaHBJKLi tarafından (01-08-2006 Saat 14:23 ) değiştirilmiştir..
MaNYaHBJKLi Ofline  
Alt 01-08-2006, 14:20   #6
Banned
 
Isvecli_Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Birakalim artik tumöru yaw topic acmaya deymez!
__________________
Ses Etmesemde Öfkem Saklı Sana
Bakışlarımda Bir Tokat Atıp Gitmek Vardı Ama
Alacağın Olsun O Da Değmezdi Sana.

Isvecli_Kartal Ofline  
Alt 01-08-2006, 14:24   #7
 
D.AMOKACHİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
fatih_kartal_1903´isimli üyeden Alıntı
bence bırakın bu ezıklerı arkadaşlar hele tümoş o saten gelmeyecek mi inönüye o zaman biz ona göstercez hanyayı konyayı
Bu topici acmamın sebebi bu zaten serefsiz besiktas bana cok kufur eder ama ben bu tıp ortamları severım demıs
Demek istedigim bu adama bırakın kufuru ıslıgı hıc bı tepkı vermeyelım yokmus gıbı davranalımda gorsun besıktas taraftarını
D.AMOKACHİ Ofline  
Alt 01-08-2006, 14:26   #8
 
D.AMOKACHİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
Isvecli_Kartal´isimli üyeden Alıntı
Birakalim artik tumöru yaw topic acmaya deymez!
Kardesim serefsiz icin topice hakıkaten deymez ama bı msj vermek ıstedım kufur fılan etmeyelım bu herıfe dıye
nefret bir duygudur bizim buna karsı duygumuz bıle olmamalı
D.AMOKACHİ Ofline  
Alt 01-08-2006, 14:28   #9
 
AloneWolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
D.AMOKACHİ´isimli üyeden Alıntı
Bu topici acmamın sebebi bu zaten serefsiz besiktas bana cok kufur eder ama ben bu tıp ortamları severım demıs
Demek istedigim bu adama bırakın kufuru ıslıgı hıc bı tepkı vermeyelım yokmus gıbı davranalımda gorsun besıktas taraftarını
Evet yokmuş gibi davranacağızda ,hergün topic açılırsa nasıl olacak bu...
__________________
.uɐln ʞşɐʇʞışǝq 'ɯǝɯçǝƃzɐʌ ǝsuöp ǝuısɹǝʇ ɐʎuüp
AloneWolf Ofline  
Alt 01-08-2006, 14:30   #10
Banned
 
Isvecli_Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
D.AMOKACHİ´isimli üyeden Alıntı
Kardesim serefsiz icin topice hakıkaten deymez ama bı msj vermek ıstedım kufur fılan etmeyelım bu herıfe dıye
nefret bir duygudur bizim buna karsı duygumuz bıle olmamalı
Sizi Bilmem Ama Ben Televizyon Önunde 90 Dakika Sövecem O:na
__________________
Ses Etmesemde Öfkem Saklı Sana
Bakışlarımda Bir Tokat Atıp Gitmek Vardı Ama
Alacağın Olsun O Da Değmezdi Sana.

Isvecli_Kartal Ofline  
 

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 13:57 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580