![]() |
Fahri Tatan "Tigana’nın Sözleri Beni Etkiledi" BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde gerçekleştirdiğimiz röportajda Fahri Tatan, ilk kez Beşiktaşımız’ın formasını giymenin heyecanını yaşıyordu. “Şu anda benden daha mutlu bir insan olduğunu sanmıyorum” diyerek sözlerine başlayan Tatan, “Büyük bir hayalimi gerçekleştirdim. Tabii ki hedefler yeni başlıyor, önümde çok zorlu bir dönemin olduğunu düşünüyorum, çünkü çok çalışmam gerekiyor. Başarıyı elde edebilmek için kendimi buna hazır görüyorum” dedi. “Tarihe Geçecek Başarılar İstiyorum” “Hedefim Beşiktaş formasını sürekli giymek, bütün maçlarda oynamak ve aynı zamanda A Milli Takım’da oynamak. Tabii her futbolcunun böyle bir hedefi vardır. Ben, bu forma altında sadece oynamakla kalmayıp, çok başarılar elde etmek istiyorum, tarihe geçecek başarılar... Bu bir takım oyunu, inşallah takım halinde bunu gerçekleştiririz.” “Tigana’nın Sözleri Beni Etkiledi” “Öncelikle Beşiktaş’ın kendime uygun bir takım olduğunu düşünüyorum. Hocamız Jean Tigana’yla bir görüşme yaptım ve ondan sonra kesin kararımı verdim. Düşünceleri bana çok olumlu geldi. Tıpkı benim gibi düşünüyordu. Hocam da burada başarılı olabileceğimi düşünüyor, ben de. Futbolla ilgili futbolcuya nasıl davranılması gerektiği ile ilgili, çalışmayla ilgili bir sürü şey anlattı. Başarılı olmam için neler yapmam gerektiğini söyledi. Bu konuşmaları beni etkiledi.” “Tecrübe Sahibiyim” “Yaşım genç olmasına rağmen tecrübe sahibi olduğumu düşünüyorum. Çünkü ben çok küçük yaştan beri futbolun içindeyim. 5 yaşından beri bana ne olacaksın dediklerinde futbolcu olacağım diyordum. O yüzden her şeye çok erken atıldım, çok erken yaşta bazı başarıları yakaladım. Başarı derken 14 yaşında 3. ligde 27 maç oynamak çok kolay birşey değil. Sürekli 13-14 yaşından beri 23 yaşıma kadar çok fazla sayıda maç oynadım, hem Milli Takım’da olsun hem oynadığım kulüplerde olsun. Bunun bana çok büyük bir getirisi var. İnşallah bundan sonra daha da iyi olacak. Bundan 4-5 ay önce önümde giymediğim bir tek A Milli Takım forması kalmıştı. Bir kere giymek nasip oldu. Ben o formayı daha çok giymek istiyorum, bunun için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Çok çalışıyorum. İnşallah ileride A Milli Takım’ın değişmez oyuncusu olurum. ” “Kendimi Oyuna Çok Fazla Kaptırıyorum” “Dışarıdan gözüktüğü gibi değilim. Sahaya girdiğim zaman sivil yaşantımdaki her şeyi unutabiliyorum, kendimi oyuna çok fazla kaptırıyorum. Aslında rakibe, hakeme karşı hiçbir zaman agresif bir yapım yoktur. Ama topa karşı çok agresif oynadığımdan “çok sert oynuyor” deniliyor benim için. Daha doğrusu çok sinirli deniliyor. Hiç öyle bir şey yok. Sadece oyun içinde sert oynamayı seviyorum, ikili mücadeleleri kazanmayı çok seviyorum. Sahada genelde hem rakibin oyununu bozmayı seviyorum. hem top dağıtmayı, oyun kurmayı, zaman zaman orta sahadan gelip sürpriz gol atmayı da çok seviyorum. Böyle bir oyun yapım var.” “Beşiktaş’ın İnanılmaz Bir Taraftarı Var” “Rizespor ile BJK İnönü Stadın’da çıktığım maçlarda Beşiktaş taraftarı beni çok etkilerdi. Daha önce Fenerbahçe’deyken de İnönü Stadı’nda maç yapmıştım. Gerçekten inanılmaz bir seyirci kitlesi var. Gerçekten olumlu yönde takımlarını çok iyi destekliyorlar. Taraftarlarla beraber çok güzel günlerin beni beklediğini düşünüyorum. Çünkü bir futbolcunun arkasında taraftarın olması artı bir motivasyon, performansımı daha da yükselteceğini düşünüyorum.” “Başarılı Olmaya Geldim” “Ben çok büyük hedefleri olan bir futbolcuyum. Kesinlikle Beşiktaş formasını giyeceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum. O formayı giydiğim gün, benim için her şey yeni başlayacak. 23 yaşında sonra başka bir hayatım başlıyor. Buraya gelene kadar çok çalıştım, bundan sonra 2-3 kat daha fazla çalışacağımı biliyorum. Buraya başarılı olmaya geldim. Bu saatten sonra gelecek için konuşmayıp herkesi beni görüp izleyeceğini bekliyorum. 14 yaşından beri annem, babam ve 2 ablam burada hep beraber ailece yaşıyoruz.” Röportaj: Tuncay Yanık Fotoğraflar: Cuma Yıldız http://www.bjk.com.tr/tr/medya.php?rn=9044&tipi=K |
|
her gelen aynı lafları sölüo okumak bile istemiyorum futbolunu bı kac kez izledim iyi bi yedek olabilir.ondan da onemlisi karekterlidir insallah gerci nobrei alıp oscarı yollayanlarda böle şeyler aranmaz ya |
inşallah başarılı olacak takımımızda |
|
fahrinin iyi bir kumaşı var futbolu iyi biliyor. ve bence bu senenin en önemli transferi.en azından çoğugibi kazma değil |
hayırlı olsun beşiktaşımıza ben başarılı olacagına inanıyorum |
Alıntı:
|
adu isallah :) |
ben pek umutlu deilim ama,beşktaşa kendini kanıtlamış adamlar lasım,yıldızlar lasım..inş. hayırlısı olur... |
fahri beşiktaşımıza çok şeyler kazandıracağına eminim ellinden gelenin fazlasıyla yapacaktır.İnş da öle olacaktır. |
Fahri iyi bir genc bir oyuncu ! ama BJK ye yakisan bir oyuncu oldunu bilmiyorum ! onu hazirlik maclarinda göreceges en gec de ilk lig maclarinda ! ama aslinda iyi bir oyuncu cok kosan ve savasan oyuncu iste okan in yedegi ! tam okan tipli bir oyuncu am oyun yapabilen bilen bir oyuncu ! |
fahri A mili takımında izledıgım ön liberoda oynuyo kesiciliği guzel besiktasta dahada basarılı olur bence |
Beşiktaş’ın yeni yapılanma içindeki önemli transferlerinden biri Fahri... Teknik direktör Fatih Terim’in de Milli Takım’daki gözdelerinden. Çaykur Rize’de dikkat çeken genç futbolcu, öylesine bir Beşiktaşlı ki, Siyah-Beyazlılar’ın verdiği paranın iki katını teklif edenleri bile elinin tersiyle ittiğini söylüyor. İşte Fahri FANATİK’e yaptığı açıklamalarda oldukça samimiydi. Ve camianın çok şey beklediği Fahri: “Fener’e götürüldüm” “Futbol yaşantım boyunca üç numara bana sürekli uğur getirdi. Beşiktaş’a geldiğimde de Tayfur aynı formayı giyiyordu. Ancak Tayfur ağabey jübile yapacağı için boştaydı. İmza atıp Rize’ye döndüm. Oradaki yakınlarım, “Eğer 53 giymezsen hakkımızı helal etmeyiz” dediler. Ben de bunun üzerine, doğduğum kentin plaka numarası olan 53 nolu formayı giyme kararı verdim. Yine de sonnuda üç var. İlhan Ekşioğlu tarafından Fenerbahçe’ye götürüldüm ancak, doğma büyüme Beşiktaşlıyım ve şartlar ne olursa olsun öyle kalacağım” “Uğultudan şaşkına döndüm” “Bonservisim elimde olduğu için birçok kulüpten teklif aldım. Şuna inanın Beşiktaş’tan aldığımının en az iki katı para öneren takımlarımız oldu. Hepsine teşekkür ettim. Ailem de bu konuda bana hiç karışmadı. Evet para çok şey ama herşey değil. Çünkü benim için herşey Beşiktaş demek. İnönü’de oynadığımız maçlarda tüylerim diken diken olurdu. Hele İnönü’de Beşiktaş’ı yendiğimiz son karşılaşmada maç bitse de bir an önce soyunma odasına girsek diye dua ettim. Çnükü uğultudan şaşkına dönmüştüm.” “Şampiyonluk için buradayım” “100. yılda kulübün yaşadığı şampiyonluğu bu sene Fenerbahçe’nin aynı döneminde yine biz yaşayacağız. Bunun için kendimi hazır hissediyorum. Hayatım boyunca hiç bu duyguyuyu yaşamadım. Ama herşeyin bir ilki var derler. Beşiktaş’taki ilk yılımda bu duyguyu renklerine aşık olduğum kulübün çatısı altında yaşayacağım. Elbette ilerisi için benim de planlarım var. Buradan gideceğim tek yer Avrupa olur. O da kısmat ise tabii. Bundan da önemlisi ara sıra davet edildiğim A Mlili takımda sürekli ve vazgeçilmez bir isim olmak istiyorum. Bunun zorluğunun bilincindeyim ama ben zor işlerim adamıyım.” “Tigana’ya borçluyum” “Şimdi beni Sergen ile kıyaslayanlar oldu. Önce buna açıklık getireyim. Ben Sergen gibi bir oyuncu değilim. İkimizin farklı özellikleri var. Ben daha çok rakibin oyununu bozan, pres yapan, hem defansa, hem de forvete destek olan bir yapıya sahibim. Ve nerede olsa orada görev yaparım. Zaten Tigana ile transferim öncesi konuştuğumda bana, “Seni sahanın her yerinde bir joker gibi düşünüyorum” dedi. Bu benim oyun stilimin özeti. Bu nedenle Tigana’ya çok şey borçluyum. Transferimde en büyük etken hocanın bana olan güveni ve benim futbol yapımı en iyi şekilde bilmesi oldu.” “Eleştiriler doğru” “Beşiktaş’a geldiğimde doğal olarak eleştiriler de oldu. Bunlardan kesinlikle gücendiğim olmadı. Normal eleştiriler. Koray ağabey de geldiğinde daha fazla tepki görmüştü. Ama o bunları bir kenara itip futboluna baktı ve ön plana çıktı. Koray’ın burada olması benim için büyük avantaj. Kendisi ile Rize’den oda arkadaşıydık. Şimdi yollarımız burada çakıştı. Ben de en az onun kadar başarılı olacağımı biliyorum. Yoksa gelmezdim. Yeterlilik konusunda kendime güvenim tam. Ve sahadaki hırsım ile bunu göstereceğim.” |
Helal olsun Fahri insallah formayı taşırsın.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu azize ise ahmak oğlu AHMAKTIR. |
Fahrininde Beşiktaş formasını taşıyacak hırs ve mücadele etme istediği var yani şuanda öyle görünüyor sahaya çıkınca bu değişmezz.. |
Hersey beşiktaş için.umarım Beşiktaşımıza hayırlı olur... |
klebersonla yan yana iyi bir ikili olabilirler |
rizede agressifdi, ve bence basrili, insallah büyük takimda oynamanin yükünü taiyabilir... |
tek sözüm ezik selçukdan iyi bi ön libero. o milli takımda oynuosa fahri hayli hayli oynar. hep destek tam destek fahriye |
bncede biraz agresif ve sanırım yanılmıyosam le mans maçında son dkkika golunu ofsayt saydılar die küfür etti:D agzını okudum tabii :D |
forma ıstıyorsa cok calısmak zorunda.le mans macında ızledıgım kadarıyla vasattı |
beyler geleceği çok iyi birisi ağagında topu çok iyi oynuo yararlı olucaktır görceksınız |
acaba büyük takımda oynayabilecekmi anadolu topçusu gibi geliyor bana |
Fahri 10 sene milli takımın ve besiktasın degişmezi olur kimse suphe etmesin. Topu cok ıyı sokuyo oyuna ve rakıbıde cok bozuyo onun gelısı klebersonada cok yarayacak ve rahatlatacak |
fahri walla bence turk transferlerden en ıyısı fahrı cok ıyı olacak ınanınyaorum kıa mıllı takımda bıle oynayacak tugayın yerı hala bos |
fahri'yi hiç tutmazdım, oyunu beni sıkardı ama süper kupa maçında gerçek bir yıldız gibi oynadı, umarım böyle devam eder, zaten kondisyonu yüksek bir adam... |
Rizeli olarak Fahriyi iyi bilenlerdenim. Tabi Beşiktaşa gelmesi en cok beni sevindirdi. Fahri bu bocalama devrini atlatsın takımım degismezlerinden olacak inşallah... |
İi ama çok agresif çok kart görebilir!.. |
AGresif olsun abi ya ... kle agresif deıl hanı bişi yapmıo mu? oynadigi bölge agresif olmayı gerektirio , BEnce artik klenın yerıne oynayabılır en azindan ricardinho ve delgado yanyana oynadigi zaman fahri oynamalı! |
[quote=MaNYaHBJKLi;106281]AGresif olsun abi ya ... kle agresif deıl hanı bişi yapmıo mu? oynadigi bölge agresif olmayı gerektirio , BEnce artik klenın yerıne oynayabılır en azindan ricardinho ve delgado yanyana oynadigi zaman fahri oynamalı![/quate asla klebi nin yerini tutamaz iiiyi bii futbolcu |
eger simarmazsa adam kalirsa seneye klebersonu yedek birakir.. tabi gerekirse.. |
bir türlü sevmediğim bir futbolcu herkez beğenebilir ama ben bir türlü beğenmiyorum ! |
kisisel olarak mi oyuncu olarak mi begenmiyorsun? |
fhri çok hırslı bnce bzn savunmada hta ypabilio ama besiktas da uzun sure futbol oynayack gıbı |
Bende Klebersonu bi türlü sevemiyorum geldiğinden beri :) Ailtonun Rizede anlattıklarını dinlemiş herhalde takımı umursamaz bi hali var.Bize Beşiktaşı basamak olarak görücek adamlar lazım değil.Manchester da çürüdü ondan sonra tekrar kendini göstermeye geldi.Gösterseydi nolcaktı? ayrılmak istiyorum dicekti.Tıpkı Carew de oldugu gibi.Herkes gözünü açsın böyle yamyamlara kullandırmayalım şanlı klubumüzü... |
sezon sonu yollanır. beşiktaşın topçusu asla değil (kalite anlamında). fener geçmişi de midemi bulandırıyor. madem oynatılmayacak niye alındı o da ayrı bir saçmalık. |
fahri tatan fahri bence çok ii bi futbolcu.gelecekte we şimdi büyük işler yapacağına inanıyorum |
Türkiye`de Saat: 08:55 . |