Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Kültür , Sanat Turizm, Gezi ve Seyahat Rehberi > Televizyon > Dizi Film

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27-09-2007, 16:34   #11
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

3 sezon cekim hatalari
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-09-2007, 17:07   #12
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

dün oturdum son bölümü tekrar izledim
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-10-2007, 15:12   #13
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Evet Lost severler yeni sezon 2008 subatta baslayacak ama gelin isterseniz 3 sezon final bolumunu bir hatirlayalim

2 Saatlik Final Bölümü

Jack’in geçmişiyle başladık bölüme daha doğrusu biz öyle sanıyorduk (Eğer zevk kaçırıcı spoilerlar okumadıysak Yapımcılar da bizi kandırmışlardı zaten. Jack’in geçmişine odaklamışlardı bizi yaptıkları açıklamalarda. Jack konusuna yazı içinde yeniden değineceğiz. Final bölümüne özet olarak bakarsak bir savaş bölümüydü. Bu savaş üç cephede yaşandı: Sahil, Radyo kulesi ve The Looking Glass. Şimdi bunların hepsini sırayla ele alalım.

Sahil

Sahilde dinamitleri patlatmak için üç kişi kalır. Sayid, Jin ve Bernard. Fakat bu cephede bizimkiler başarısız olurlar. Sayid ve Bernard dinamitleri patlatırken Jin’in silahının menzilinin kısa olması sebebiyle üçüncü patlama olmaz ve özellikle Bernard da olmak üzere panik yaşanır ve ele geçirilirler.
Click the image to open in full size.

Ben’in Jin’i öldürme tehdidine dayanamayan Bernard tüm her şeyi anlatır. Esir olarak tutulmaya başlanan sahil ekibi; radyo kulesine giden gruptan içi rahat etmeyip geri dönen Sawyer, Juliet ve Hurley (Hurley’in canı sıkılıyordu tarafından kurtarılırlar ve sahilde kontrol ele alınır. Hurley’in Dharma Van’la sahile dalışı muhteşemdir ve tabi ki Sayid’in ayaklarıyla yaptıkları.. Ayrıca Ben’in uydu telefonu için Jack’le yaptığı pazarlıkta da Sayid, Jin ve Bernard ölümden döndüler.


The Looking Glass


Savaşın bir cephesi de su altındadır. Charlie istasyonda kalan Greta ve Bonnie tarafından konuşturulmaya çalışılır ve esir tutulur. Charlie’nin bahsettiklerinden sonra, bu iki gizemli kız durumu Ben’e haber vermeye karar verir. Böylece bu arkadaşların da birer Others üyesi olduğunu anlamış oluruz. Telsizden Bonnie’nin sesini duyan Ben ise oldukça şaşırır. Onlara koyduğu bir iletişim yasağı vardır. Çünkü daha önceden herkese Looking Glass istasyonunu su bastığını söyleyip kandırmıştır. Bu konuda ise Mikhail’den yardım ister. The Looking Glass’ın hala çalıştığını duyan Mikhail şüphelenir, gün ağardığında istasyona gitmek üzere yola çıkacaktır. Bu arada Desmond’ın baygınlığı geçer ve uyanır.
Click the image to open in full size.

Mikhail istasyona giderken sahilde Desmond’ı farkeder ve ateş etmeye başlar. Desmond da kurşunlardan korunmak için suya dalar ve istasyona girer. Charlie Desmond’a saklanmasını söyler ve Desmond çok hızlı bir şekilde! zıpkınların olduğu dolaba saklanır. Hemen arkasından Mikhail istasyona ulaşır. Desmond’ı sorar fakat bulamazlar. Ayrıca Mikhail, Greta ve Bonnie’ye “Ben sizi Kanada’da görevde biliyordum” der. Anlaşılan Others uluslararası çalışmalar da yapar. Charlie akıllıca davranarak Mikhail’i kışkırtır. Ona neden bu istasyon konusunda yalan söylendiğini hatırlatır ve istasyonda yayınların bozulduğunu söyler. Mikhail bunu bilmemektedir ve buna anlam veremez. Greta ve Bonnie emirleri uyguladıklarını Ben’e ve tabi ki Jacob’a güvendiklerini söylerler. O sırada istasyonu arayan Ben, karşısında kafasındaki sorulara cevap arayan Mikhail’i bulur. Ben her şeyi ada için yaptığını söyler.
Click the image to open in full size.

Adanın yıllar boyu olduğundan daha büyük bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu anlatır ve muhteşem ikna yeteneği ile Mikhail’i sakinleştirir ve ondan istasyondaki herkesi öldürmesini ister. Mikhail büyük bir soğukkanlılıkla önce Greta’yı vurur daha sonra ise Bonnie’yi yaralar ve onu da tam öldürecekken dolaptan çıkan Desmond Mikhail’i zıpkınla mıhlar. Bonnie’yi ise kodu almak için yaralı bırakırlar. Böylece istasyonun kontrolü bizimkilere geçer. Charlie Bonnie’yi ikna ederek ölmek üzereyken kodu alamasa bile kodu oluşturan şeyi Bonnie’nin ağzından alır. Beach Boys’un Good Vibrations şarkısının melodisi kodu oluşturmaktadır. Charlie kodları girmek üzere istasyondaki odaya girer. Click the image to open in full size.

Bu sırada Desmond bulduğu dalış tüplerini istasyondan çıkmak için hazırlamaktadır. Charlie kodları doğru biçimde girer ve ışık söner. Hala kendisine bir şey olmadığına sevinip geri dönerken ise bir bağlantı ulaşır istasyona. Charlie düğmeye bastığında karşısında Penny’yi görür. Penny, Naomi’nin gemisinden haberi olmadığını söyler. Galiba Ben bu sefer doğru söylemiştir. Desmond ise bu sırada bir şey farkeder. Mikhail yattığı yerde değildir. Tam Charlie’yi uyarmak üzere odaya doğru giderken, Charlie bulunduğu odanın sualtına bakan penceresinde Mikhail’i elinde el bombasıyla görür. Mikhail bombayı patlatır ve oda su almaya başlar. Desmond’ın kendini kurtarmasını önlemek isteyen Charlie ise kapıyı kapatır. Amacı bu sefer ölmeyi başarıp Desmond’ın da gördüğü gibi Claire ve Aaron başta olmak üzere adadakilerin kurtulmasını sağlamaktır.

Click the image to open in full size.

Oda su alırken eline, gelen geminin Penny’nin gemisi olmadığını yazarak pencereden Desmond’a gösterir ve aramızdan ayrılır. Bu cephede kahramanlarımız cihazı kapatarak kazanırlar fakat Charlie’nin ölümü ile kaybederler.

Radyo Kulesi

Radyo kulesine giden grup ise iki patlama olması üzerine tedirgin olur fakat yollarına devam ederler. Naomi devamlı uydu telefonunu kontrol etmektedir. Ama ışık hep kırmızıdır.

Click the image to open in full size.

İçi rahat etmeyen Sawyer sahile dönmek ister. Ona zarar gelir düşüncesiyle Kate’i yanında istemez, bunun üzerine küçük bir yalanla ona katılan Juliet ile sahile giderler. Canı sıkılan Hurley de onlara katılır. Ama Hurley yine şişmanlığı ima edilerek kabul edilmez ama Hurley’in dönüşü muhteşem olacaktır. Bu arada olan iki olay oldukça dikkat çekicidir. Jack ile Juliet’in öpüşmesi ve ilişkilerinin böylece teyit edilmesi. Diğeri ise Jack’in Sawyer’ın durumunu Kate’e açıklamaya çalışması ve Kate’in neden böyle bir şey yaptığını sorduğunda ise ona “seni seviyorum” demesi. Grubun yoluna devam ederken önlerine, yaptığı plan sonucu kendi kamplarından ayrılan Ben ve Alex çıkar. Ben konuşarak grubu yolundan döndürebileceğini düşünür. Yolda ise Ben, Alex’e; Karl’a kötü davranmasının sebebi olarak ondan hamile kalmasını istemediği olduğunu açıklar. Ben, grupla karşılaştıklarında Jack’ten yalnız olarak 5 dakika konuşma talep eder. Jack’e adanın büyük bir tehlikede olduğunu Naomi’nin onları kurtarmaya gelmediğini anlatır. Uydu telefonunu kendine vermesini ister. Jack buna inanmaz ve reddeder. Bunun üzerine Jack’in kendisinden aldığı telsizi kibarca geri isteyen Ben olayı yine pazarlığa dönüştürür. Uydu telefonunu vermezse sahilde esir alınan Sayid, Bernard ve Jin’in öldürüleceğini söyler. Jack telefonu vermeyince üç el silah sesi duyulur ve Jack yıkılır.. Bunun üzerine Ben’in üzerine atlar; onu sağlam pataklar ve onu da gruba katar. Amacı, Ben’in onların kurtulmalarını görmesini sağlayarak ona acı çektirmektir. Bu sırada 16 yıldır ayrı kalan anne-kız Danielle ve Alex kavuşurlar. Yollarına devam ederlerken geri dönen ekip sahildekileri kurtarmıştır. Click the image to open in full size.Sahildeki Others grubu , Ben’in emirlerine uymayıp bizimkileri vurmaz. Radyo kulesine gelmeden uydu telefonundaki ışık yeşile döner fakat bu seferde kuleden gelen yayın engel teşkil etmektedir. Radyo kulesine ulaşan grup yayını kapatır. Tam Naomi bağlantı kuracağı sırada John ortaya çıkarak onu öldürür. Telefonu Jack eline alır fakat John onu öldüremez. Jack gemiyle bağlantı kurar. Bu cephede de bizimkiler kazanır. Fakat Ben’in uyarıları gerçekse bu zafer değil tam anlamıyla bir yıkım olacaktır.


John Locke

Çukurda vurulmuş şekilde kalan John ise ayaklarını oynatamaz duruma gelir. Bu acıya dayanamayıp intihar etmeye kalkışan John’u ise sürpriz bir isim -Walt- kurtarır. Ona çukurkan çıkmasını, yapacak işleri olduğunu söyler. John daha sonra radyo kulesine giden gruba yetişip Naomi’yi öldürür. Jack’e de silah doğrultur fakat onu öldüremez ve Gemiyle bağlantı kurulmasına engel olamaz. Ben (Benjamin değil su altı istasyonunu patlatanın Mikhail değil John olmasını beklerdim ama John, Jack gibi Charlie’ye de kıyamazdı o ayrı mesele

Click the image to open in full size.

Jack

Jack’in önce geçmişi zannettiğimiz daha sonra ise geleceği olduğunu anladığımız görüntülerinin özetini çıkarırsak;
  • Gittiği cenaze kime ait şu an en çok merak edilen konu bu.
  • Cenaze töreninin olduğu yerdeki tabelada yazanlar aslında bir anagram. Açılımı ise: Flashforward
Click the image to open in full size.
  • Jack adadan ayrıldıktan sonra çok kötü bir duruma düşer Hayatını adayı aramaya adar. Evi haritalarla ve cetvellerle doludur. Her hafta uçağa, sırf uçağın kaza yapıp yine adaya düşebilmesi için biner.
  • Artık iyi bir doktor bile değil. Ameliyatlara sokulmaz.
  • Neden babasından yaşıyormuş gibi bahseder? Aklını mı kaçırmıştır? Yoksa gerçekten babası yaşıyor mudur?
  • Kate nedense Jack’le görüşmek istemez.
Bölüm sonu sahnesi (The snake in the mailbox)

Final bölümünün son 5 dakikalık kısmında Jack’in yaşadığı şeylerin aslında gelecekte geçtiğini anlarız. Jack adadan ayrılmaktan dolayı oldukça pişmandır. Kaza yapıp adaya düşsün diye ha bire uçağa binmektedir. Adadan ayrılmakla hata yaptığını düşünür. Yalanlar söylemekten sıkılmıştır. Kate ise Jack’ten uzak durmaya çalışmaktadır ve cenaze ilgisini hiç çekmez.
Click the image to open in full size.

Gazete Kağıdı
Click the image to open in full size. Click the image to open in full size.
  • Los Angeles
    Man found dead in
    downtown loft
    “The body of Jo…[okunamıyor]…[a]ntham of
    New York was discovered shortly after 4
    a.m. in the…[okunamıyor]…of Grand
    Avenue. Ted [lastname], [a door]man at The
    Tower…[okunamıyor]…heard loud
    noises…[okunamıyor]…antham’s loft.
    [okunamıyor]… [sa]fety, he co[nfessed]
    [okunamıyor]…discovered the
    [okunamıyor]…a beam in the
    [okunamıyor]…[ac]cordin[g]…[okunamıyor]…”
    görülebilen tüm yazılar bunlar.
  • Bazı söylentilere göre ölen kişinin ismi Jeremy Bentham. Dizideki bir çok filozofa gönderme yapılan isimler gibi (Locke, Rousseau, Hume) bunun da bir gönderme olabileceği düşünülüyor. Ama bu isim hangi karaktere ait ya da kimi temsil ediyor bu bilinmiyor.
  • Gazete 5 Nisan 2007 tarihli Los Angeles Times‘a ait. 24 Mayıs’ta Los Angeles Times bunu onayladı. Aşağıdaki gazetenin gerçek baskısı
Click the image to open in full size.
  • Gerçek gazete orada yer alan haber Marijuana yakalanmasıyla ilgili.
  • “Ted”, “The Tower”, and “beam” kelimelerinin tümü Stephen King’in The Dark Tower kitabı serilerindeki yer ya da karakter isimlerini oluşturuyor. Ayrıca Dark Tower’ın adı geçen diğer kitaplarda da durum böyle Hearts in Atlantis gibi.
İlginç Bilgiler
  • Jack’in alnına 8 dikiş atıldı.
  • Bu bölümde 15 kişi öldü.
  • Jack ve John bu bölümde intihara kalkıştılar ama daha sonra vazgeçtiler. Mikhail Charlie’yi öldürürken el bombasını intihar bombası olarak kullanıyor. Charlie kendinin boğulmasına izin vererek intihar ediyor. Sawyer, Juliet ve Hurley sahildekileri kurtarmak için bir tür intihar görevine kalkışıyorlar. Ben Jack’e telefonu kullanıp yardım çağırması durumunda adadaki herkesin öleceğini söylüyor. Jack, Kurt Cobain’in intiharının 13. yıldönümünde (5 Nisan 1997) Nirvana’nın “Scentless Apprentice” şarkısını dinliyor.
  • Gerçek Sawyer’ı öldürdükten sonra Sawyer, Hurley ve Kate’e lakap takmayıp isimleriyle hitap ediyor.
  • Jack geleceğinde tek başına, depresif ve izole bir şekilde yaşıyor.
  • Sawyer Tom’u öldürdü. Ayrıca Anthony Coopper’ın takma isimlerinden biri de Tom Sawyer’dı.
  • The Looking Glass istasyonunda Charlie’nin girdiği kod Beach Boys grubunun Good Vibrations isimli şarkısının ana melodisi.
  • Charlie ölürken haç çıkartıyor ama yanlış eliyle.
  • Naomi sahilden ayrılırlarken Jack’i Hz. Musa’ya benzetiyor.
SORULAR

Adadaki sorular
  • Naomi kimin için çalışıyor?
  • Ben, Naomi ve ekibinin herkesi öldüreceği ve adaya zarar vereceği hakkında doğruyu mu söylüyordu?
  • Ben, neden radyo kulesine gidenleri zorla vazgeçirmek yerine konuşarak ikna etmeyi tercih etti?
  • Neden ve nasıl Looking Glass istasyonu sinyal bozma sistemi kaldırıldıktan sonra direkt olarak Penny’yle bağlantı kurdu. (Tam tersi de olabilir)
  • Penny Dharma hakkında bir şey biliyor mu?
  • Looking Glass Penny’nin frekansını nasıl elde etti ve Penny neden bağlantı kurmaya çalışıyor?
  • El bombası patlaması sonucu Mikhail yaralandı ya da öldü mü?
  • Bölümün sonunda John Jack’e silah doğrultup tartıştıktan sonra nereye gitti?
  • Sinyal bozma hakkında Juliet’in bilgisi varken, Mikhail’in nasıl bilgisi olmuyor?
  • Tapınak nedir ve nerdedir? Others neden oraya gidiyor?
  • Looking Glass’daki kod sistemini programlayan müzisyen kimdi?
  • Greta ve Bonnie’nin Kanada’da olması gereken görev neydi?
  • Adayı yıllar boyunca olduğundan daha tehlikeli bir şekilde tehdit eden güç nedir?
  • Bu güç daha önce adaya saldırdı mı? Eğer öyleyse nasıl durduruldular?
  • Danille daha önceden radyo kulesini Others’ın kontrol ettiğini söylemişti. Neden gittiklerinde kule terkedilmişti?
  • John radyo kulesine gidileceğini nasıl biliyordu?
  • Walt gerçekten Walt muydu?
  • Kate hamile mi?
  • Others ve Ben’e şimdi ne olacak? Ben esir olarak mı kalacak?
  • John, Naomi’nin sırtına hiç düşünmeden bıçak fırlatabilirken neden Jack’e ateş edemiyor?
  • Naomi yaşıyor mu?
  • Others üyelerinden başkaları Juilet’in Ben’e karşı geleceğini biliyor muydu?
  • İçerdeki havaya ve pencerenin omuz yüksekliğinde olmasına rağmen oda nasıl tamamen su ile doldu?
  • Alex adadaki hamile kadınların öleceğini biliyor mu?
Flash-forward (Gelecek) hakkındaki sorular
  • Jack neden adadan ayrılmanın büyük bir hata olduğunu düşünüyor?
  • Jack köprüden atlamak üzereyken kimden neden af diliyor?
  • Jack ve Kate adadan nasıl kurtuldular?
  • Havaalanında Kate’in bahsettiği “o” kim?
  • Neden Kate Jack’le görüşmemek için uğraştı
  • Cenaze töreni kimin içindi? Neden bu ölüm haberinden sonra Jack intihara kalkıştı?
  • Adadan başka kurtulabilenler var mı?
  • Christian Shephard’ın bu olaylar olmadan çok önce ölü olmasına rağmen neden Jack babasından bahsederken “Şimdiki Zamanı” kullandı.
  • Eğer dünya 815 uçuşu kazazedelerinin cesetlerinin bulunduğuna inanıyorsa, Kate ve Jack’in dönüşü nasıl açıklandı?
  • Kate hala kaçak mı? Değilse neden?
  • Sezon bitiminde flash-forward’ın ortaya çıkmasıyla dizideki olaylar artık bu zaman diliminde mi ilerleyecek?
  • Jack ne hakkında yalan söylemekten sıkıldı?
  • Jack neden Oxycodone için reçeteye sahip?
  • Jack adaya geri dönmek için bir yol bulabilecek mi?
  • Neden herkes Jack’i uçak kazasından kurtulan kişi değil de araba kazasında iki kişiyi kurtaran bir kahraman olarak tanıyor?
  • Dr.Hamill kendini Jack’e tanıştırırken neden iki kez kahraman(hero) diyor? Bunlardan biri uçak kazası için biri de araba kazası için olabilir mi?
Kaynak ve resimler: Lostpedia
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-10-2007, 16:35   #14
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

izledim izledim daha yeni birdaha izledim son bölümü
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-10-2007, 18:20   #15
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

iki sezon arasi uzak yapmislar subata kadar bayagi var
meric sen bu gidisle biraz daha tekrar izleyeceksin final bolumunu
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-10-2007, 18:33   #16
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

izlenir yani ölen kişi de locke... inşallah öyledir
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-10-2007, 20:28   #17
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Lostla ilgili olarak gördüğüm bi teoriyi burda paylaşmak istedim Öncelikle alıntı olduğunu belirteyim Gerçekten Bu zamana kadar gördüğüm benimseyebildiğim en iyi teorilerden biriydi .Kısaca bahsetmek gerekirse final bölümünden önce bu bölümün senaryo konusu bi şekilde sızdırılmıştı charlinin öleceğini vs öğrenmiştik ...Yapımcılar bunun hoş bi durum olmadığını daha sıkı olacaklarını söyleyip konuyu kapattılar ..Aslında denilene göre bu yapımcıların bi oyunuydu bilinçli olarak sızdırılması tamamen bi ters köşe durumu dizinin asıl kahramanı baş rolü oynayan kişiyi bi şekilde zihinlerin en uzak köşesinde tutmak...Bu kişi tabikide CHARLIE ..
Okuduğum teoride Caharlinin lost dizisinin asıl kahramanı olduğu yönündeki birtakım bulgulara yer veriliyor ...Buna göre yapımcılar hiçkimsenin aklının ucun gelmiycek bi karakteri çok farkı bi rolde sunup sonunda ters köşe yapmak istemeleri..Aslında Charlie uçaktaki esas charlinin yerini almış olan bir ajan(otherslara karşı dışarıdan gönderilmiş) aynı şekilde jack içinde bu teori üzerinde duruluyor ...Ve yine ilk bölümlerde bununla ilgili çarpıcı örnekler yakalanmış (yapımcıların herşey ilk bölümlerde gizili sözü)pilot bölümünde cahrlinin tuhaf hareketleri(uçağın burun kısmına gittiklerinde charlinin tuvalete gerçek cahrliyi bi şekilde gizlemek için gittiği öne sürülüyor ,jackin canavardan kaçışı sırasında bi anda ormandan çıkması charlinin mimikleri vs...Eğer diziyi charlie merkezli izlerseniz gerçekten tuhaf hareketleri gözden kaçırılan birçok detayı yakalayabilirsiniz çünkü charliyi alelade biri gibi izledik jack ,lock ,desmond merkezli izlediğimiz için ...Tüm bunlara göre charlie nin yaşama ihtimali yükselmiş oluyo yapımcıların sözüne karşılıkta ,eğer charlie bi süre sonra tekrar ortaya çıkarsa hani ölmüştü düye soranlara flashforward yada back çekiyorduk diyebilmeleri için hiç bi sebeb olamıyacağından bahsediliyo ...
Bu sadece bi tori elbetteki olabilirde olmayabilirde anlatılmak istenen charlie odaklı bi durumun söz konusu olduğu bu konuya dikkat çekilmek isteniyor benimde benimsediğim bu görüşte daha çarpıcı birçok örnek yakalanmış ,bu durumu dahada irdelemek için elbetteki diziyi CHARLIE odaklı bir kez daha izlemekte fayda var ....
alintidir
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-10-2007, 17:26   #18
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Lost 4.sezon'da yeni oyuncular

Click the image to open in full size.
Lance Reddick ve Ken Leung
TV Guide, TV Listings, Online Videos, Entertainment News and Celebrity News | TVGuide.com da yer alan habere göre Sopranos dizisinde de rol alan Ken Leungve amerikan HBO kanalında yayınlanan The Wire adlı dizide yer alan Lance Reddick lost'un 4. sezonunda yer alacak isimler olacak.
Ken Leung'la ilgili haberde oyuncunun dizide Russell adında bir çok bilim dalında bilgisi olan zeki bir matematikçiyi canlandıracağı yazıyor.
Lance Reddick'in ise hangi rolde karşımıza çıkacağı ise de ilerleyen günlerde açıklanacak.
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-10-2007, 17:32   #19
Eagle dragging on Smoking
 
gulcemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

2.sezondada cekım hatası vardı at ın olduğu bolumde sıyah eldıvenlı bırının elı gozukuyor atın basını asağı yuakrı kaldırması ıcın komut verıyordu
__________________
ATIN ÖMÜ ARPADAN
HADİ GELİN ARKADAN
YARI YOLDA BIRAKAN TAŞ OLSUN...BEŞİKTAŞK

gulcemal Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-10-2007, 12:58   #20
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

lost yeni oyunculara doymuyor

Click the image to open in full size.

lost için yine bir oyuncu haberi geldi. fisher stevens, dizide minkowski isimli, naomi kızımızla bağlantılı bir karakteri canlandıracakmış. karakter hemen akıllara, lost'un bilim ile ilgili bağlantılarını getirmiş olacak ki, tüm haber kaynaklarında minkowski ismi, ünlü alman matematikçi Hermann Minkowski ismi anılmış. kendisi görelilik kuramı ve 4 boyutlu uzay-zaman evreni üzerine önemli çalışmalar yapmış.
neticede dizinin konusunda bunları arayacak kadar fizik-matematik bilgim yok, zaten lost'dan artık bu tür, isim ve teori benzerliklerini neden ve ne biçimde kullandıklarını açıklamalarını da beklemiyorum. çünkü; bildiğiniz gibi çoğu karakterin isimlerinde bu tür göndermeler mevcut.
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın

« Terminator | Heroes »

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 13:45 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580