![]() |
takıma yapılacak son takviyeleri bilen varmı? chatman austin ve stanojevic apodaca 4 yabancımız + shumpert hakkında !kesin! bilgi sahibi olan varmı? ayrıca takıma yabancıların, muratcan, haluk,ömer ve adem dışında yerli takviyesi yapılacak isimler hakkında bi bilgisi olan? |
Chatman ve Austin'den çok ümitliyim, eğer uyum sorunu yaşamazlarsa Beşiktaş'ı taşıyabilirler...Stanojevic'de normal bir oyuncu, bana göre vasat, öbürlerine nazaran çok iyi transfer diyemem buna...Sthumperd için konuşmaya gerek yok, eğer kalırsa Beşiktaş yine şampiyonluğu kovalar, en azından yine yarı final falan olabilir, ama giderse bir şey olmaz bu takımdan, Playy Off'lara gireriz işte...Aldığımız türklerde iyi oyuncular...Gidenlere bakıyorum, onların boşluklarını rahatlıkla doldurabilirler bence...Ama bir bomba patlatsak çok iyi olur, Hüseyin Beşok gibi mesela, öyle birine hala ihtiyacımız var çünkü... |
Kaya'nın yerini doldurmak şart. |
bencede Kaya'nın yerini doldurmak şart. |
Shumpert ile birlikte 13 oyuncu var kadroda şu an için, başka transfer zor görünüyor. Kaya'nın yerine Austin alındı başka bir 4 numara alınacağını sanmam. Austin ile Cevher 4 numara, Jovo ve Adem 5 numarada oynayacaktır. Belki bir uzun daha olsa iyi olabilir, muhtemel sakatlıklar göz önüne alınarak.. |
adem o kadar iyi bi uzun olsa telekom bırakmazdı ii pivot şart |
Bir uzun oyuncu transferi kesinlikle şart |
arkdaşlar külübün resmi nternet sitesinde gönderinlen oyuncuları kadrodan cıkarmıslar ama shumpett hala duruyo BEŞİKTAŞ JİMNASTİK KULÜBÜ bu adresden baakbılırısnız |
Shumpert'in durumu henüz belli olmadı, gidebilir de, kalabilir de. |
Resmi sitede Chase'de kadroda görünüyor ama Le Mans ile sözleşme imzaladı. Pek ilgilenmiyorlar resmi site ile açıkçası. Shumpert henüz başka bir ekiple anlaşmadı, o yüzden halen kadromuzda görünüyor, umarım bir an önce yeni sözleşme imzalanır kendisiyle.. |
Sırp asıllı bir yıldız Guroviç'in transferi gündemde. Kaynak;Basketdergisi.com |
Beyler cok sacma haberler cıkıyo acıkcası austin chatman apodaca stanojevic kadromuzda varken shumpertin belirsizliğinde faiston transferi gerçekleşebilir yani shumperte bağlı peki ama marcus goree nerden cıktı baktım kesinlikle stanojevicden daha iyi keşke o alınsaydı stanojevicin yerine bu arada goree pivot da onuda alırsak 6 yabancı oluyo ee daha neler kim gitcek bi düşüncesi veya fikri olan varmı |
Goree Triumph Lyubertsy takımına transfer olalı çok oldu zaten. Beşiktaşla bi ilgisi yok ki.. |
arkadaşlar ben de aynı yanılgıya düşmüştüm.internetteki goore haberi 2006 nın:)faison gelirse shumi nin açığını rahatlıkla doldurabilir.kariyeri çok ii olan bi oyuncu. |
Beşiktaş Shumpert'le anlaşmak üzere. Kaynak;Sabah |
Alıntı:
inş. |
Chatman - Mehmet - Arın Muratcan-Apodaca Faison - Haluk - Ömer Austin - Cevher Adem - Stanojevic Shumpert de kalırsa varın gerisini siz düşünün.. Kadro güzel ama sıkıntıya açık. 6 yabancı beni korkutuyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Yerli uzunlar hiç güven vermiyor. Yetersiz oyuncular.. Umarım beni yanıltırlar ama sanmıorum.. |
Alıntı:
|
Pota altına takviye gerekebilir. |
mutlaka shumpert ve apodaca kalmalı ve bir kaliteli uzun yerli ile üst düzey bir yabancı daha gelirse tamamdır bu iş... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Çok karamsarsınız surada yahu. Shumpert kalsın istemiyorum artık, Efes yeterince aklını çeldi zaten. Sözleşmesi bitince bizimle Rusya'ya falan gidecek gibi görünüyor. Hayırlısı da bu olur, geçen yıl 325.000 usd verdiğimiz adama ertesi yıl 1.000.000 usd verebilecek takım değiliz. Mantıklı da değil zaten. Shumpert'i çok seviyorum ama hiç kimse vazgeçilmez değil ve önemli olan BEŞİKTAŞ... Kerem Özkan var birde uzun rotasyonunda. Henüz 20 yasında. O da süre alabilir gerektiğinde. Kesinlikle kadromuz geçen seneden iyi. Geçen yıl olduğu kadar takım oyununa bağlı kalmayabilirz. Ligi 1. sırada da bitirmeyebilirz. Ki bunun play-offlarda bize hiçbir getirisi olmadı. Büyük maçlar ve play offlarda bu yılki takımın farkını konuşuruz diyorum ben. Bekleyip görelim :) Faison transferi hala resmiyet kazanmadı bu arada... |
Bence sen çok iyimsersin...Geçen seneden kadromuz nasıl iyi olur, pota altı olarak zayıfladık, bu kesin, Sthumperd'de giderse hücum yönünden de zayıflarız, olumlu olan tek şey geçen seneye göre çok çok iyi bir guardımızın olması...Hee bide geçen seneki koçumuz bir imparatordu, bu sene ise genç bir koçumuz var, ne yapacağı belli değil, bu yönetime Ergin Ataman kadar dayanır mı bilemem, sezon ortasında bırakıp gitmezse iyidir!..Geçen sene fazlasıylan iyimser oldum ben, bu sene hayatta olamam, sezonu namağlup bitirsek bile !!. |
Koçumuzun Ergin Ataman'dan hiçbir eksiği yok, ayrıca da bu saatten sonra benim için Shumpert de yok, istediğim Faison'un transferinin resmiyet kazanması, yanlız pota altında biraz şüphelerim var, burada Adem'e bu durumda çok iş düşecek. |
Ergin Ataman'la kıyaslıyorsanız zaten diyecek bir şeyim yok, daha eti ne budu ne, neyse, sizin görüşünüz, saygı duyarım... |
Orası beni ilgilendirmiyor. Kıyaslama yapalım o halde. Ksk'da (yakından bildiğim) Mehmet Yağmur geçen yıl Beşiktaş'ta hiçbir varlık gösteremedi. Mehmet Yağmur > Geçen yılki Mehmet Yağmur. Daha kötü performans çizmesi imkansız. Chatman > Dalmau -- Dalmau zaten guard değil. Sinan = Muratcan -- Muratcan Sinan kadar iyi savunma yapıyor ve hücumda daha etkin. Apodaca > Apodaca -- Yine M.Yağmur'da olduğu gibi. Austin = Nicevic -- Nicevic'i çok seviyorum, yeri ayrı. Ama Austin en iyi transferimiz. Bize Sandro'yu aratmaz. Stanojevic = Drobnjak -- Burada da sıkıntı olmaz. Çok istikrarlı bir uzun. Haluk + Ömer Ünver > Erkan Cevher > Geçen yılki Cevher. Sakatlıktan dolayı kötü bir sezon geçirdi. Adem Ören < Kaya Peker .. Kaya'nın para için yaptıkları ve yarattığı huzursuzluğu da düşünmek lazım. Faison Shumpert'i aratır mı? Küçük maçlarda aratabilir.. O zaman takımdan biri çıkar, alır maçı. Sıkıntı doğurmaz. Kimseyi gözümüzde büyütmenin anlamı yok. Kerem ve Onur için birşey diyemem. Kaptandır, Beşiktaşlıdır.. Tek sorun, oyuncuların ödeme konusunda sıkıntı yaşamamasında. Bu da yönetimin eline bakar. |
Görüşlerinize katılıyorum, bu arada Onur takımdan ayrıldı, Kaya'nın boşluğunu doldurabilirsek geçen yılki kadar güçlü oluruz. |
Bence eski-yeni diye oyuncuları birbirleriyle kıyaslamak doğru değil. Mevcut kadroyu düşünmek lazım sadece. Ama kıyaslama yapmışsın iyi de; Muratcan bence Sinan'dan iyi falan değil. Uzun yıllardır ilk 5 oynamadı hiçbir takımda ve hangisi şu an milli takımda diye düşünmek lazım öncelikle :) Adem ile Kaya kıyaslaması bile olamaz hem pozisyonları farklı hemde Kaya gerçekten önemli bir oyuncu. Kaç maç kazandırdı geçen sezon, Adem böyle komplike bir oyuncu değil tabiki. Nicevic ile Austin arasındada çok fark var, Nicevic geçen sezonki oyun kurucumuzdu ondan iyisi zor bulunur. Stanojevic ile Drobnjak arasında kıyaslama yaparkende öncelikle kariyerlerine bir göz atman gerekir diye düşünüyorum :) Bu arada; Austin - Kaya, Jovo - Nicevic olarak düşünmek lazım oynadıkları pozisyona göre.. |
Kıyaslamaları yerli-yabancı durumuna göre yaptım. Şimdi yazdıklarını tekrar incele. Muratcan en iyi sezonunu Beşiktaş'ta yaşadı, Beşiktaş'ta parladı. Sonra gittiği hiçbir takımda tutunamadı, geçen sene Telekom da sakatlığından dolayı şans bulamadı. Play offlarda süre aldığı dakikalarda elinden geleni yaptı. Solomon'u çok iyi savunduğu bir maç var, serinin hangi maçı hatırlamıyorum. Sinan Beşiktaş'tan önce nerdeydi? Bu yıl Beşiktaş'ta parladı ve milli takıma çağırıldı. Onu kötülemiyorum fakat Muratcan daha iyi. Milli takım kıstas ise, Kaya Peker milli takımda yok fakat Cemal Nalga var. O zaman Cemal Nalga Kaya'dan iyidir.. Senin mantığına göre ;) |
Muratcan iyi olsa Telekom bırakmazdı. Sinan yeni yetenek, Solomon'u sahadan silen tek adam Sinan'dır, Muratcan hangi maçta sildiki Solomon'u. Telekom seride hiçbir varlık gösteremedi ve Muratcan doğru düzgün süre bile alamadı. Kazandıkları tek maçtada Lang - El Amin ikilisi kazandırdı maçı. Biraz nesnel olsan iyi olur kıyaslamalarında.. Sinan'ın kalması daha iyi olurdu, gerçekten üst düzey bir oyuncu. |
Madem öyle, Telekom maçlarında El-Amin'i niye silemedi Sinan? Muratcan'ın Telekom ile sözleşmesi 1 yıllıktı. İyi olsaydı bırakmazdı Telekom öyle mi? :D Peki Sinan iyi değil miydi? Biz niye tutamadık? veya Nicevic? Burada takımın bırakma isteği değil, oyuncunun para-takım vs tercihleri yatar. |
Muratcan Telekom'da 2 sezon oynadı öncelikle. Telekom serisinde mağlubiyeti oyuncular değil yönetim belirledi. Ayrıca gününde olacak El Amin'i sahadan silecek 1 tane oyuncu varmıydı Türkiye'de? Sinan iyiydi ve burada aldığı paranın iki katına Efes'e imza attı, kötü olsa oraya gitmezdi zaten. Muratcan önemli bir oyuncu asla olamadı. Bizim bıraktığımız oyuncular para alamadıkları için ayrıldılar, sen bu takıma kötü dersen o da senin tercihin. ( 10-0'da yere göğe sığdıramıyordunuz unutmadık ) Geçen sezonki ekibin şampiyon olamamasının tek nedeni yönetimdir, oyuncular üst düzeydi çünkü.. Türkiye'nin en iyi savunmacısı bana ve birçok basketbol yorumcusuna göre Sinan Güler'dir. Alper Yılmaz'dan sonraki en iyi savunmacı bana göre.. |
Son senesiydi kastım. Sinan'ı bende beğeniyorum, çok iyi savunmacı olduğuna katılıyorum. Ama Muratcan'ı da Sinan kadar iyi bir savunmacı olarak görüyorum ve hücumda daha çok katkı vereceğini düşünüyorum. Sinan hücumda vasat bile değil bana göre. İnşalah kendini geliştirir ve tekrar Beşiktaş'a gelir. Muratcan bir röportajında ailecek Beşiktaşlı olduklarını ve Sinanla beraber Beşiktaş'ta oynamayı çok istediğini söylemişti. Gerçekleşir umarım.. Neyse ben bu yıldan çok umutluyum. Faison yerine Gurovic alınsa herkes gibi çok daha mutlu olurdum. |
Neyse kardeş kavgası yaratmayalım şimdi :) Faison olsada yeterli olur da bu sezon tek sorun olarak uzun rotasyonunda eksik olabiliriz bence. İyi bir yerli olmadığı için ya vasat bir oyuncu alınacak yada Peja ile sözleşme yenilenecek. Cevher ve Adem üst düzey maçlarda zorlanırlar bana göre. Muhtemel sakatlıklar ve faul problemlerinide göz önüne alarak 4-5 numara oynayacak bir uzuna ihtiyacımız var diye düşünüyorum.. Sakatlık demişken "Super Mario Austin"in çok önemli sakatlıklar geçirdiğini ve sezon boyunca maça çıkmadığı seneler olduğunu hatırlatayım. Umarım bizdeyken böyle birşey gerçekleşmez ama yinede önlemi şimdiden almak lazım.. |
Auistin'le Nicevic'i kıyaslamışsınız, Nicevic'i aratmaz demişsiniz...Nicevic gibi oyuncu zor bulunur, hem savunması hemde hücumu iyiydi, 4 4'lük adamdı, afedersiniz ama Auistin'le falan kıyaslayamam onu, Kayadan nefret etmeme rağmen onu Adem'le de kıyaslayamam, Kaya bin kat daha iyidir, bide Faison Sthumperd'i kesinlikle aratır, küçük maçı büyük maçı yok bunun, her maçta aratır, dağlar kadar fark var aralarında, bu kadar basit, iyimser olmaya gerek yok bu konuda...Geçen seneye göre sadece guard pozisyonunda iyiyiz, sadece o kadar, diğer pozisyonlarda yaa aynıyız ya da daha kötüyüz, buna koçumuzda dahil... |
İyi koç nasıl olur bana biraz anlatır mısınız? Yani bu seneki koçumuz basketboldan anlamıyor mu? Ben koçumuzu Tekel ve Mersin'de koçluk yaparken izledim, çok yerinde müdahaleler yapan oyuna hakim bir koçtu. Yani koçumuz set düzenlerinden anlamıyor mu? Bu takıma gereken taktiği veremeyecek mi? Koçumuz bu sene İhsan Bayülken olsaydı , o da mı kötü olacaktı? Basketbolü Ergin Ataman'dan başka kimse bilmiyor mu? Bugüne kadar takımı Ergin Ataman mı çalıştırdı? Ergin Ataman döneminde takım hangi kupayı kazandı? Hayret bir şey. |
İşte bende bunu demek istiyorum, Ergin Ataman bile o kadroylan bir kupa alamadıysa kimse alamaz daha, bu yönetimle bu kadar işte!..Yanlış anlamayın Hakan Demir kötüdür demiyorum, ama Ergin Ataman'la kıyaslanacak seviyede değil daha, genç bir koç, geleceği parlak, inş. başarılı olur ama bu yönetimlen zor, 1 sene dayanabilirse mucizedir bana göre!.. |
Pozisyonları gereği geçen yıl ile bu yılı karşılaştırıyoruz arkadaş. Bahsettiğimiz adamlar Nba yıldızları değilki diğerleriyle kıyaslanmasın kaldı ki burada asıl nokta şu oyuncuların kalitelerini sorgulamıyoruz. Ne kadar verim verebileceklerini tartışıyoruz. Shumpert'i gelmeden önce tanıyor muydun, samimiyetle cevaplar mısın? El Amin'in de yeri dolmazdı, Ayuso'nun da , Ratko'nunda. Bu takımdan gidenlerde, gelenlerde önemli oyuncular. Neticede burası BEŞİKTAŞ... Ergin Ataman Ergin Ataman diyoruz da, Uleb maçında yaptığı büyük az kalır kocaman hatayı bir Hakan Demir yapmaz... O zaten kendi ispat etmiş bir antrenör, şimdi başımızda Hakan hoca var. Olmaz, etmez gibi kehanetlerde bulunacağımıza, destek olmalıyız. |
Türkiye`de Saat: 09:36 . |