Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Beşiktaş > Futbol

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-12-2009, 15:29   #1
forumun death metalcisi
 
KanKokusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
L.Erdoğan: Kulübün Hali Yürekler Acısı

Demirören ile uzun yıllar kader birliği yapan Erdoğan, neden istifa ettiğini, kulübün içinde bulunduğu mali tabloyu ve Yıldırım Demirören`in yöneticilik anlayışını, Siyah-Beyazlı kulübün gidişatını, Murat Aksu`nun listesine girip girmeyeceğini, neden görevi bıraktığı gibi birçok konuya açıklık getirdi. Deneyimli yönetici ayrıca Beşiktaş camiasının merak ettiği birçok konuya da değindi. İşte noktasına-virgülüne dokunmadan

Levent Erdoğan`ın sözleri:

-Levent Bey, Yıldırım Demirören yönetimiyle ayrılık bir anda mı gelişti, bunun öncesi var mıydı? Hem şahsıyla hem babasıyla ilgili olarak dönem dönem yapmış olduğunuz açıklamalarınızın istifanızla bir ilgisi oldu mu?


Bizim çok eskiye dayanan bir hukukumuz var. Onların da benim için kasti davranış içerisinde bulunup yanlış söz etmeyeceklerini düşünürüm, bende onlar için başka hukuk kullanmam hiçbir zaman. Ancak orada ben bir yöneticiydim. Yönetici sıfatıyla orada bir çok eksiklikler mevcuttu. Bunları en azından ilk önce Beşiktaş adına, sonra Yıldırım Demirören adına, düzelmesi uğruna bazı ikazlarda, gerek yönetim içinde, gerek yönetim dışında ama bunlar kasti olmayan, Beşiktaş lehine olması lazım gelen, yapılması gereken ikazlardan ibaretti. Bunlarda muvaffak olamayınca da daha fazla faydalı olamayacağımı düşünüp, istifamı verdim.

"DOĞRU. EN ÇOK BEN EĞLENDİM"

-Zaman zaman yapmış olduğunuz açıklamaların etkisi oldu mu?

Benim konuşmalarım hakkında çok farklı yorumlar yapıldı. Söylediklerimi maalesef bir çok medya mensubu arkadaşımız dahi bunun inceliğini anlayamadı veya anladı başka şekle çevirmeye çalıştı. Ben hiçbir zaman Beşiktaş aleyhinde bulunmadım. Mesela en son beyanatım, Kayserispor maçından sonraydı. Takım 6 maçta 12 puan kaybetmiş, başaşşağıya gidiyor. Tabi birilerinin ikaz etmesi lazım. Ben de kulübün asbaşkanı olarak gidişatın doğru olmadığını, yanlış olduğunu söyledim. Beşiktaşın tarihinde böyle bir olayla karşılaşmadığını, herkesin aklını başına toplarlaması lazım geldiğini söyledim. Bana "istifa edecek misin" dediler, etmeyeceğimi söyledim. "Kim istifa edecek" dediler, bunun bir sırası varsa şöyle şöyle olacak dedim: Şu anda benim istifamı gerektiren bir olay sözkonusu değil, kötü gidişattan kim sorumluysa onların istifa etmesi lazım dedim. İlle istifa etmeleri gerekirlerse dedim. Yani soru üzerine, bunun bir sırası vardır, önce hoca, sonra başkan, sonra otomatik olarak yönetimin istifa etmesi gerekir diye söyledim.
Efendim dediler, bundan önce çok güzel şeyler yapıldı, takım şampiyon oldu, en çok da siz eğlendiniz dediler. Doğru, Türkiye’nin her tarafında bütün kutlamalara ben katıldım. Bu benim eğlenmem yani etrafa Beşiktaş`ın şampiyonluk coşkusunu vermek lazımdı. Uzun süredir şampiyon olamadığı için, taraftarda bir moral zayıflaması vardı. Bunu kuvvetlendirmek için heryerde bunu yaptık. Yani iyi gününde iyi diyeceğiz de kötü gününde de yine iyi mi diyeceğiz? Bunu idrak edemediler. Ben yine takımın arkasındaydım.

"KULÜBÜN HALİ YÜREKLER ACISI"

-Yani sorumlu yöneticilik bunu mu gerektiriyor?

Yüzde yüz, kesin. Bunu yapmamış olmak zaten maalesef Beşiktaş`ı ekonomik anlamda bu duruma getirdi. Bu işin içeride çalışmasını, kavgasını yapamadığımız için, başkanımızın tek başına faliyette bulunmuş olması nedeniyle, kimseye danışmadan, bugünkü büyük borçlanmalar, mali bozukluklar ortaya çıktı.

-Ekonomik anlamda kulübün geldiği durum nedir?


Yürekler acısı. Yani Divan’da kabul edilen rakam 180 milyon. Bu beyan edilen.

-Beyan edilmeyen var mıdır?

Takdiri siz yapın.

-Hukuk dışı uygulamalar söz konusu mudur?

Ferdi olarak hukuk dışı uygulamaları bilmediğim için bu tür bir ithamda bulunmak çok yanlış olur. Kanunsuz işlemler demeyeyim ama kötü idare, yanlış idare, yanlış hesaplar, bu borçlulukları meydana getirdi.

"ENKAZ BİLE DEĞİL, DAHA KÖTÜ"


-Başkanımızın tek başına kulübü yönetmesi dediniz.

Evet, evet. Aynen tek başına ve kimseye danışmadan yönetmiş olması. Bunu tek başınıza yaparsanız, doğruları yaptığınızı sanırsanız, işte bugünkü tablo meydana gelir. Burada matematiksel bir olay var. 5-6 senelik, 10 senelik gelirler temlik edilmiş. Yeni gelen yönetimi, enkaz değil de, enkaz olsa yine enkazından istifade edersiniz.

-Yani kulübün içinde bulunduğu durum için enkaz değil, enkazdan bile kötü diyorsunuz.


Bu matematiksel olaylar. Hayali konuşmuyorum. Gelirler temlik edilşmiş, divan kuruluna sunulan borç meydanda.

-Başkanın kendisine olan borç sözkonusu bu arada.

Evet, ne yazık ki bu zararlar başkanın kendisine de dokundu. Kendisine de zarar vermiş oldu. Ayrıyeten kulübe de zarar vermiş oldu, ekonomik olarak.

-Siz bu noktaya gelineceğpini tahmin ediyor muydunuz?


Bunun buraya geleceğinin tahmini nasıl olur ki? Kulüp kötü idare edlirse bu rakamları göreceği tahmin değil, tabidir. Yönetim kötü olursa, tek başına yönetmeye kalkarsa, bunun devamında ekonomik anlamda kötü olacağı bellidir.

NEDEN İSTİFA ETTİ?


-Neden seçimlere çok az bir zaman kala istifa etiniz de neden daha önce ,istifa etmediniz. Yani Yıldırım Demirören’le devam edemeyeceğiniz artık kesinleştiğinden ve başka bir listeye girmek ve yeniden yönetici seçilmek adına mı istifa etiniz. Yani şahsi çıkarlarınızı gözetip yine yönetici olabilmek için mi?

Güzel bir soru. Zaten kulübün iyi yönetilmediğini, borç içinde olduğunu, gerek yönetim içinde gerek yönetim dışında ben hep belirttim. Netice itibariyle de bir seçim sürecine girildi. Ben bu seçim süreci içerisinde yönetimde kalıp da, yönetimin seçim dönemine rast gelen bir devre içerisinde, yanlışlarını söylemiş olmam etik olmazdı. Ben bunu istifa dilekçemde de belirttim. Benim tepkilerim bugün ve yeni değil. Benim tepkilerim çok eskiden beri devam ediyor. Sivri dilli olduk, çok konuşan olduk. Bunu maalesef değerli değerlendiriciler böyle değerlendirdiler.

-Yıldırım Demirören nasıl değerlendirdi peki?

Hata yapmaya devam eti.

-Birebir yüzyüze görüştünüz değil mi?


Her zaman görüşüyorum. Sayın Yıldırırm Demirören ile aramda en ufak bir ihtilaf yok. Bugün dahi yok. Ama Beşiktaş adına orada bir görev yapıyoruz. Ben de herkes gibi kafamı sallamak durumunda değilim. Kafamı salladığım taktirde en çok kulübe sonra Sayın Yıldırım Demirören`e zarar verirdim. Benim gidip doğruları söylemem, yapılmasını istemem normal bir düzey içerisinde yapmam gerekenlerdir. Bunları çok daha sert söylemem gerekiyordu. Ancak malum bizde bir laf var. Birlik beraberlik bozulmasın, ha düzelir, ha düzelir. Bir de takım şampiyonluğa gidiyordu. O arada daha fazla yüklenmiş olmak kulübün menfaatine değildi. Ama ben bunu ben söylenmesi, ikaz edilmesi gerektiği şekilde, gerek kulüp içinde gerek kulüp dışında, gerekli beyanatlarımla açıkladım. Yani ben o güne kadar da susmadım ki. Ben gerekli ikazlarımı yaptım.

TARAFTARA MESAJ

-Ekonomik açıdan gelinen noktayı yürekler acısı olarak nitelendirdiniz. Bu işin birde farklı boyutları var. Camia, taraftar gibi. Taraftarın tepkisi tribünlerden çok ağır olarak yükseldi. Açıklamalarınız, bir anlamda taraftarın tepkisini tetikledi mi?
Hoşnutsuzluğu belirtmek için demokratik bir tepki gösterilebilir. Ama ben ne yazık ki taraftarların o çirkin tezahuratlarını asla tasvip etmiyoryum. Hiçbir zaman da tasvip etmem. Bu Beşiktaş duruşuna yakışmaz. İkaz edici protestolarda bulunabilrler. Ama küfür, şahsiyete tecavüz, Beşiktaş`ın başkanına tecavüz şeklinde olursa çok çirkindir. Bunun neticede bir hesap verme günü vardır. O da seçim zamanıdır. Bu usuldür zatenç. Bu hesaplaşma kavgalaşma anlamında değil, herkes kucağındakini döker orada.

-Yıldırım Demirören bundan sonra ne yapmalı. Nasıl bir tavır sergilerse hem Beşiktaş için hem kendisi için olumlu bişr strateji izlemiş oluır sizce?

Sayın Demirören kardeşimiz, sayın başkanımız, aklı başında bir kişidir. Artık yapılan tenkitleri, eleştirileri, dinleyerek, bir de geriye dönük bakıp muhasebesini yaparak, bundan sonrası için karar vermesi benim önerilerimle değil, kendi incelemesiyle ortaya koyacağı bir yoldur. O tamamen kendisinin tercihidir. Ben şu veya bu şekilde hareket etmesini yeğleme durumunda değilim.

Kulübün gelirleriyle ilgili temlik konuları hangi boyutta. Bütün gelirleri temlikli mi?
Biraz evvel de bahsetiğim gibi bunlar bize mümkün mertebe haber verilmeden icra edilen olaylardı. Yani ben kulübün içerisinde bir asbaşkan, bir yönetici, bir icra kurulunda bulunan bir kişi olmakla beraber üzülerek söyliyorum ki tamamına vakıf değilim. Ama bu rakamların uzun seneleri kapsadığı ve bir değişiklik halinde yeni gelecek veya Sayın Yıldırım Demirören`in devam etmesi de söz konusu olduğu taktirde büyük paralara ihtiyaç vardır. Bunların nasıl halledilmesi gerektiği bende de büyük bir soru.

"KULÜBÜN VARI YOĞU TEMLİKLİ"
-Kongre üyelerinin aidatları da temlikli mi?
Anında anında. Enteresan bir hadise yaşadık. Daha kulübe gelmeden, bankada el kondu. Bir numara yanlışlığıyla bir arkadaşımız parasını yatırmış. Aynı bankaya gidiyor, yanlışlık olmasın diye geri alıp numarayı düzeltebilir. İadesi yapılıp, yeniden yatırması gerekiyordu yani girdi çıktı yapması gerekiyordu. 1 saat evvel yatırılan paranın yerini bulduğu söylendi. Tereddütsüz dediğiniz doğru. Ama buna gelene kadar neler var. Kalmadı bir şey yani. Bugün her şey temlikli. Bazıları 5 sene 10 sene temlikli olanlar var.

-Kulübün ekonomik yapısı için yürekler acısı dediniz, peki gelecek yönetimin hali ne olacak?
Vallahi kendilerine çare bulmadıkları taktirde onların durumu da yürekler acısı olacak.

"YENİ YÖNETİMİN ALLAH YARDIMCISI OLSUN"

-Peki Levent Erdoğan’ın, demirörenin dışında seçilecek bir yönetim kurulunda olursa, hali ne olacak?

Şu anda öyle bir şey yok. Olursa Allah yardımcısı olsun diyeyim. Her zamanki gibi dualara kalacak. Başka bir çare yok yani. Bu yıl sonuna kadar yatırılması gereken paralar var. Tabata`nın parasıda tam ödenmedi. Hepsi vadeli paralar. Daha hepsinin acısı çıkmadı. Bunlar rakamsal gerçekler, Aksini söylüyorlarsa, çıkar söylerler.

-Kulübün çalışanlarının maaşları nasıl ödeniyor peki?

Bunlar oldukça yüksek giderler tabi. Bunlar yapıla yapıla yapıla, deniz bitme noktasına geldi. O temliğide devredelim, 2. senede, 5. senede temlik edilsin diye diye deniz bitti. Yani bu sayın Yıldırım Demirören içinde bitti. 50-6- trilyon para koyduktan sonra bu işe para yatırılması, imkanklar olsa bile mantık dışı geliyor bana.

BEŞİKTAŞ NASIL KURTULUR?

-Böyle gide gide 4 büyükten biri olma özelliğini de kaybeder mi Beşiktaş?

"Çıkar bir gün kurtaracak baht-ı kaderini" diye bir cümle var. Beşiktaş büyük bir camiadır. Mutlak bunun üstesinden gelecektir. Ama durum hiç güzel değildir. Sayın Demirören seçilip devam etse de öyle, yeni yönetim için de öyle. Olay şu: Şu dönemdeki seçimden sonra seçilecek kişilerin ilkeleri, yani başkan paralarıyla yönetici paralarıyla, kulübü götürmek ilkelerine dayanırsa, Beşiktaş`ın akıbetinin ekonomik anlamda daha kötü olacağını düşünüyorum.
Onun için gerek yönetime gelmeyi düşünen başkan adayı, veya devam ederse Sayın Demirören, borçları çok uzun vadede ayrı bir sistem içerisinde erteleyip, kendi yağıyla kavrulmak noktasına gelmek mecburiyetindedir. Çok acelece tüzük tadilatı yapılıp, "Her yönetim ancak kendi bulunduğu süre içerisindeki gelirleri temlik edebilir" maddesinin yerleşmesi lazımdır. Yoksa bir çığ gibi patlamalar olur.
Şu gün dahi rakamsal olarak şampiyonluğu hayal tahmin edebilirsiniz, yanlış tahmin edersiniz, doğru tahmin edersiniz ama bu matematik olaydır. Bunun tahmini matematikseldir. Afaki değildir. Onun için yeni gelecek yönetimin en üzerinde duracağı hadiselerden bir tanesi, kesin ve kesin bir çare bulacak, ya yurt içi ya yurt dışı, çok uzun vadeli, düşük faizli kredi ile o eski borçlar dondurulacak. Yepyeni bir bütçeyle gelecek.
28 tane altyapıda antrenör çalıştıran bir kulübün altyapıdan hiç oyuncu kazanmaması çok düşündürücüdür. Bunun sebeplerinden bir tanesi de şudur: Oyuncular yetişiyor, 17 yaşında oynayamadığı için ona buna kiraya verdik diyorlar. Kimse bu işin kirasının arkasını takip etmiyor. O canım masraflarla yetişen futbolcular kaybolup gidiyor. Onun için yeni gelen yönetimin her kim olursa olsun, muhakkak ikinci ligden, 3. ligden, amatör kümeden birer tane pilot takım yapıp, oyuncuları yetiştirmesi, ondan sonra da böyle lüzumsuz yapılan yani anormal transferlerle kulübün kesesinden paraların savrulmamasının teminine gidilmesi gerekir.
Dikkat edin bir çok transferler yapılmasına rağmen kulüpler için en faydalı olanlar kendi altyapılarından yetişenlerdir. Bugüne kadar Galatasaray kaç tane futbolcu aldı, ama yine Arda en iyisi. Bilmem anlatabiliyor muyum. Yani bizde de Sergenler, ondan önce Feyyazlar, Aliler vardı. Bırakın kiraya verilenlerin takip edilmesini Gökhan Zan gibi kulübün içinde olan bir adamın süresinin ne zaman bittiğini bilinip de yatırılacak belirli bir parayla tutulması mümkünken, sonra satılması mümkünken, sokaklara paralar atılmıştır.

"TRANSFERLERİ GAZETELERDEN ÖĞRENİYORDUK"
-Bunlar yapılırken hiçbir şekilde…

Maalesef, maalesef, maalesef. Evet iddia ediyorum, bir iki ismini vermek istemediğim arkadaş başkanın talimatıyla hareket ederek buraya getirmiştir. Hiçbir ciddi hesap kitap verilmemiştir. Transferleri televizyonlardan, gazeteci arkadaşlardan işittik. Bir tanesini değil, bütün transferler. Haberimiz olduğu bir transfer yoktu. "Bize danışılmasından vazgeçtik, yahu hiç olmazsa aldıktan sonra söyleyin de basın aradığı zaman doğru aldık diyebilelim" dedik yönetime. Maalesef onu da dinletemedik.

-Başkanın karşısına geçip bunu sorgulamadınız mı?

Kimi kime sorguluyorsun. Parayı ben veririm diyen başkana.. Sevdiğim insandır aramda bir şey yok, ama bu gerçeklerin yapılmamasından en büyük zararını gören Beşiktaş Kulübü ve Sayın Yıldırırım Demirören`dir. Gördü tabi.

-İşin bu boyuta gelmesinde baba Erdoğan Demirören’in katkısı sözkonusu mudur?
O kişisel, ailesel olaylara karışmak istemiyorum ama yanlışların yapıldığı muhakaktır. Ama bu kime danışılarak yapılmış olursa olsun. Yanlış yanlıştır. Yanlış yapılmıştır ama büyük yanlış yapılmıştır. Bunu hep beraber yaşıyoruz. Ben bunu yönetimdede söyledim.

"MAHALLENİN DELİSİ OLDUK"
-Yönetim kurullarında hem başkanın hem diğer yöneticilerinin yüzlerine karşı söylüyordunuz yani.
Yönetime 15 dakika kala hepimiz aramızda bu dertleri yakınıyorduk. Yönetim toplantısı başlayınca herkes kuzu oluyordu. Bu tartışıldığı taktirde de ortada 2 hadiseyle karşı karşıya kalacaktınız. Ya ipleri koparıp kötü olacaktınız, bu hususta direttiğimiz için biz kötü olduk. İçeride duyuramadığımızda zaman zaman dışarıda duyurmaya çalıştık. O zamanda değerlendirmeler değişik oldu. Çok konuşan olduk, sivri dilli olduk. Mahallenin delisi olduk.
__________________
Click the image to open in full size.
KanKokusu Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-12-2009, 16:01   #2
Muhalif Kartal
 
alleenje - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Bu adam Demirorenden beter.Ne dedigini bilmiyor.Kaale alinmamasi gerekir.
Anlamadigim sey Bjk de caycilik yapamayacak capta adamlarin nasil kulube yonetici oldugu.Demiroren sayesinde Boltona otobus kaldiran,her kotu skorun ardindan kime sallayacagini sasiran yoneticileri de gorduk.Allahim ne gunah isledikte basimiza bu belalari verdin?
__________________
YETER!!!
alleenje Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-12-2009, 16:36   #3
 
ROYAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

çok uzun yazıymış okuyamadım hepsini.
ROYAS Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-12-2009, 16:40   #4
 
Bjk-Deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

L.Erdogan cok sevilen bir insan hele ki derneklerde ve butün anadolu dernekler L.Erdogani yaninda cok yardim etmis versaire ve secimlere cogu yada butün anadolu dernekler y.d. oy vermeyecek..

Tabikii anadoluda bir kac dernek y.d. satin almis gecen Cska macinda cagirdi hotel kaldilar hepsini y.d. karsiladi ve y.d. oy verceklermis..y.d. bile o kisilere listeye koymaya hazir..Bülent Deris gibi

Simdi Besiktasi mi seviyorlar yoksa neyi tutuyorlar o serefsizler..
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
Bjk-Deniz Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-12-2009, 16:51   #5
 
ysn_t - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

su yazıdakılerın hepsı dogru
__________________
YÖNETİM İSTİFA
ysn_t Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-12-2009, 18:58   #6
1903-1984-2008
 
Efsane48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Ulan utanmaz arlanmaz herif. o yönetimin içinde sen de vardınn. Daha dün istifa ettin bu gün süttan çıkmış ak kaşık gibi taraftarın bildği şeyleri sayıp da ona buna yalakalık yapma da SUS.!
__________________
Click the image to open in full size.
Efsane48 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-12-2009, 19:19   #7
H4RdwAr3mANiA_Gökhan
 
gandalfzeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Levent Erdoğan'a sallamanın alemi yok adam klübün içler acısı halini gördüğü için istifa etmiştir, zaten röportajdan da belli oluyor.
Sallanması gereken kişiler şu an Beşiktaş'ın başında olan kişilerdir.
Yürekleri varsa hepsi teker teker Levent Erdoğan gibi istifa ederler...
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
gandalfzeze Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-12-2009, 20:09   #8
 
ferdi1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

allah cezanizi versin ne hale getirdiniz koca kulübü
__________________
ferdi1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-12-2009, 20:32   #9
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kulupten Ayrıldı , Kulübü Kötülüyor ! Besle Karga'yı Oysun Gözünü..

Siz Bu Hallere Düşürdünüz..
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-12-2009, 21:39   #10
 
Bjk-Deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kötülmüyor..Gözümüzü aciyor..yani evet cok konusuyordu versaire ama L.Erdogan zaten bu yönetimde derneklere ugrasti simdi gelecek yönetime büyük ihtimal girecek ve Dernekler Baskani olur..
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
Bjk-Deniz Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 23:27 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580