![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
![]() | #1 | ||
Banned ![]() Üyelik tarihi: Jun 2006 Yaş: 39
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
Sezon başında Beşiktaş'tan Tigana'nın isteği ile ayrılarak büyük bir sürpriz yapıp İkinci Lig B Grubu takımlarından Şekerspor'a transfer olan Sergen Yalçın, Atakan Kurt'a bomba gibi açıklamalar yaptı.. İşte Sergen'in LİG TV Muhabiri Atakan Kurt ile yaptığı röportaj; "KADRO DIŞI KALMAYA ALIŞTIM!.." - Nasıl gidiyor çalışmalar? “Benim açımdan çok iyi gitmiyor son dönemde. Sakatlığım nüksetti ve Şekerspor’a tam verimli olamıyorum. Biraz sıkıntım var. O yüzden sakatlığımdan kurtulup geri dönmek istiyorum.” - Şekerspor’un hedefi Turkcell Süper Lig’e çıkmak.. “Tabi durum itibarıyla İkinci Lig B’deyiz. İyi takımlar yok ama dikkatli olmak lazım. İyi başladık bir düşüş yakaladık ama yeniden toparlanacağımızı düşünüyorum.” - Kadro dışı bırakıldın. Bunun için ne söyleyeceksin? “Kötü bir dönem geçirdiğinizde fatura bazı isimlere kesiliyor. Bizde önemli isimler olduğumuz için böyle bir karar alındı. Ama Allah’tan çabuk atlattık bunları. Bunlar normal yani. Hem ben bunlara alıştım.” "FUTBOLU BURADA BIRAKACAĞIM!.." - Peki hedeflerinizde bir değişiklik oldu mu? “Sezon başında üç yıllık bir anlaşma yaptım Şekerspor’la. Hedefimiz önce Türk Telekom Lig A ve ardından Turkcell Süper Lig’e çıkmak. Hedefimizde bir sapma yok. Bir düşüş yaşadık ama hedefimiz yine aynı.” - Beşiktaş’ta ve diğer takımlarda oynadığın dönemde hep gündemdeydin. Şekerspor’da oynamak etkiliyor mu seni? “Kolay değil çok büyük hedefleri olan takımlardan sonra burada oynamak. Cesaret isteyen bir şey. Maalesef medya çok önemli bir unsur Türkiye’de. Burada oynamak önemli ama Beşiktaş’tan sonra burada oynamak sıkıntı yarattı tabii ki. Adapte sorunumuz var. Bu sorunu en kısa zamanda aşmak istiyoruz. Uyum süreci yaşıyoruz ve atlattığımızda daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Futbolu burada bırakmak istiyorum. Üç yıllık anlaşmam var ve burada bırakmak istiyorum.” - Peki İkinci Lig’de oynana futbol daha mı sert? “Çok sert bir futbol değil oynanan futbol. Çok koşan kendine has iyi takımlar var. Şu anda tam anlamıyla bir uyum dönemindeyiz. Çok büyük stadlardan, taraftarların ve camiaların içinden buraya geldik. Buraya adapte olmak zorundayız..” "EN ŞANSLI TAKIM VESTEL MANİSASPOR!.. - Hep sorunlu biri olarak anıldın. Bu konuda ne düşünüyorsun? “Hiç öyle bir şey düşünmüyorum. Türkiye’de çok büyük camialarda oynadım. Hepsinde iyi maçlar oynadım. Hiçbir sorun yaşamadım. Çünkü hep işimi yapmaya çalıştım. Kimseyle diyaloga girmedim.” - Beşiktaş’ı nasıl değerlendiriyorsun? “Beşiktaş yeni genç bir takım kurdu. Yani söylenen o. Dört büyük takım da çok iyi bir performans göstermiyor. Bana göre şampiyonluk yolunda en şanslı takım Vestel Manisaspor gibi gözüküyor. Zor maçlar oynadılar ve kayıpsız kapattılar. Aşağıdaki takımlar sürekli puan kaybı yaşıyor. Yukarıyı yakalamaları biraz zor gibi gözüküyor.” "TIGANA BAŞARILI OLAMAZ!.." - Peki Tigana hakkındaki görüşlerin ne? Sence başarılı olabilecek mi? “Faal futbolcu olduğum için Beşiktaş ya da diğer takımlarla ilgili yorum yapmak istemiyorum. Bana göre Tigana’nın başarılı olması zor. Türkiye de görev yapmak zor. "BEŞİKTAŞ CAMİASI BANA SAHİP ÇIKMADI!.." - Tigana, “Sergen’le yeni sezon için anlaştım ama tartıya çıktığında hala 4 kilo fazlası olduğunu gördük. Onunla çalışamazdık.” şeklinde bir açıklaması oldu. Bununla ilgili neler söyleyeceksin? “Onun ben kafasından ne düşündüğünü bilmiyorum ama ben Tigana ile bir anlaşma yapmadım. Benim anlaşmam Beşiktaş camiasıyladır. Böyle bir açıklama yapmasına anlam veremedim. Beşiktaş’a emek vermiş, efsane olmuş bir oyuncunun bir tane Tigana’nın böyle uyduruk açıklamalarına inanarak takımdan gönderilmesi doğru bir davranış değil. Camianın bana sahip çıkması lazımdı. Tayfur bir sene top oynamadı ama herkes ona sahip çıktı. Bende kalmak isterdim. Ama camianın bana sahip çıkması lazımdı. Tigana’nın her istediğini yaptılar, efsane olmuş bir futbolcuyum. Tribünlerde binlerce insan çocuklarına Sergen ismini koyuyor.” "FUTBOLU BEŞİKTAŞ FORMASIYLA BIRAKMAK İSTERİM!.." - Futbolu Beşiktaş’ta bırakmak ister misin? “Ben henüz faal futbolcuyum, Şekerspor’da oynuyorum ve başarısı için mücadele ediyorum. Oraya biz misyon üstlenerek geldik. Oradaki görevimiz bittiğinde tabii ki bir son olacak ve tabii ki Beşiktaş forması ile bırakmak isterim.” - Peki geriye dönüp baktığında hataların neydi? “Benimde bir çok hatam olmuştur. Hatasız insan olmaz. Dört tane kulüp değiştirdim. Tabii ki kendime göre hatalarım olmuştur ama bunlardan ders almak önemli.” "YORUMCULUK YAPARSAM MAHKEMELİK OLURUM!.." - Futbol dışında geleceğin için yatırımların, planların var mı? Çünkü senin hakkında bir çok şey yazıldı çizildi. “İnsanlar yorum yapabilirler. Televizyonda kimler kimler hakkında yorum yapıyor. Herkesin bir yaşantısı var ve kimseye açıklama yapmak zorunda değiliz. Bu sadece beni ilgilendirir. Kendime göre planlarım ve yatırımlarım var. Bundan sonra futbol oynamasam da sıkıntı yaşamam.” - Futbolu bıraktıktan sonra Teknik Direktörlük yapmayı düşünüyor musun? “Çok iyi oyuncu olduğunuz zaman çok iyi teknik direktör olacaksınız diye bir kural yok. Teknik direktör olmak için çok farklı özelliklerinizin olması lazım. İnsanların size saygı duyması lazım. Zaman gösterecek. Futbolu bıraktıktan sonra karar vereceğim yapacağım işlere.” - Peki yorumculuk mu yapacaksın? “Yorumculuk bana biraz ters. Biraz sivri dilliyim. Çoğu insanla her halde mahkemelik olurum. Ama benim futbolcuyken çektiğimi diğer futbolcular da çeker.” "KENDİ AT YARIŞI OYNAYAN KİŞİLER BENİ ELEŞTİRDİ!.." - At yarışlarına olan ilgin devam ediyor mu? “Benim zaten atlarım var. Bu benim hobim. Seyrediyorum, oynuyorum. Bunu da hiç inkar etmedim. Bizim İddaa oynadığımız söylendi. Böyle bir iddia ortaya atıp karalama yaparken oynanan oyunlara ve rakamlara bakarsınız kimin ne kadar oynadığını, yüklü miktarda paraların yatırılıp yatırılmadığını inceler ortaya çıkartırsınız. Böyle gereksiz işlere girmeyelim. İnsanları karalamayalım.” - İbrahim Akın’da senin gibi At yarışı oynadığı için eleştiriliyor. Bu konuda neler söyleyeceksin? “At yarışı oynayabilir bu çok önemli bir şey değil. Kulüple ilgili hizmetlerini yerine getirdikten sonra, antrenmanlarını eksiksiz yaptığı sürece istediğini yapar. Çocuk bazen kötü oynuyor, performansı düşür ise bunu kullanarak onun üstüne gitmek yanlış. Beni yıllarca Beşiktaş taraftarına kötü göstermeye çalıştılar. “Bak gece hayatı var ,at yarışı oynuyor” dediler kötü oynadığım zamanlarda. At yarışı eksi bir yön gibi gözüküyor ama oynamayan yok. Kendisi bile at yarışı oynayanlar, beni taraftara kötü gösteriyor.” "DELGADO BENİMLE KIYASLANAMAZ!.. - Delgado’yu nasıl buluyorsun? “Delgado iyi oyuncu ama öyle yetenekli değil. Kleberson, Delgado ve Ricardinho iyi oyuncular ama taraftar yıldız oyuncu istiyor. Dediğim oyuncular Beşiktaş’a maç kazandıracak tipte oyuncular değil. Benle kıyaslanacak oyuncular bile değiller. İmkansız.” "TÜMER SORUNLU BİR FUTBOLCU!.." - Tümer eski takım arkadaşın ve Fenerbahçe’ye gitti. Onun performansını nasıl buluyorsun? “Fazla yorum yapmak istemiyorum, Fenerbahçe’yi de çok izlemiyorum. Tümer problemli bir oyuncu biraz. İnşallah orada bir sorun çıkartmaz ve iyi oynar. Beşiktaş’ta kalsaydı çok faydalı olurdu diye düşünüyorum. Ricardinho ve Delgado’dan daha iyi.” - Dört büyük takımda oynaman sana ne kazandırdı? Bana kariyer ve çok şey kazandırdı ama çok ta kaybettirdi. Trabzon’da da. Beşiktaş’ta da, Galatasaray’da da, Fenerbahçe’de de oynadım. Hiç biriyle sorunum olmadı. Ama hep problemli olarak gösterildim. Sürekli takım değiştirdiğim için belki de bu eleştiriler oldu. Ama mesela Galatasaray’dan ayrıldığım dönemde Terim Galatasaray’ın başına gelmiş ve benim takımda kalmamı istemişti. Ama ben Sinan Engin çağırdığı için ve söz verdiğim için Beşiktaş’a geldim. Galatasaray’da kalmam isteniyordu. Kalabilirdim de. Ama geldim şampiyonluk yaşadım.” "BAYERN MÜNİH'E GİDEMEDİM!.." - PAF takımda oynadığın dönemde binlerce özel taraftarın vardı. Sergen Yalçın’ı izlemek için geliyorlardı. Gençlerle ilgili ne düşünüyorsun? “Sergen Yalçın, Hakan Şükür gibi futbolcular yüz yılda bir gelir. PAF takımından gelen oyuncu yetenekli bir oyuncu ise direk oynamalıdır. İyi bir takım varsa bir oyuncu çok fark etmiyor. Takım onu zaten kaldırır. Gerçekten güvendiğiniz oyuncu varsa direk oynamalıdır.” - Avrupa’ya gitmediğin için pişman mısın? “Bazen Avrupa’da oynamak isterdim diyorum. Bayern Münih istemişti olmadı. Her halde araştırdılar ondan olmadı. İnişli çıkışlı grafiğimiz vardı. İstikrarım olmadığı için gidemedim.” "ARDA ÇOK İYİ!.." - Arda için neler söyleyeceksin? Oyunculuğu dışında senin taklidini de yapma konusunda yetenekli. “Arda’yı beğeniyorum. Galatasaray’a çok uzun süre hizmet eder diye düşünüyorum. Benim taklidimi yapmış. Buna kızmak yerine bundan mutlu bile oldum. Benim çok taklidimi yaptılar. Böyle şeylerden haz almak lazım. Zamanında Hamdi Alkan bile taklidimi yapmıştı. Çok hoşuma gitti.” - Son olarak neler söylemek istersin? “Söylenecek bir şey yok. Beşiktaş taraftarını çok seviyorum. Bu taraftara her zaman şampiyonluk yakışır. İnşallah Beşiktaş hak ettiği yere ulaşır. Şekerspor’a gelince, benim takımım ve en kısa zamanda Birinci Lig’e çıkmak istiyoruz. KC grup önderliğinde Şekerspor kolay kolay yıkılmaz. Şirketlerin futbola girmesi çok önemli. Onların devam etmesi için onları bir yerlere getirmemiz lazım. Bu yüzden çok çaba sarf ediyoruz. Onlar bunu bilen insanlar.” - Hale evlenmedin. Yakınlarda evlilik var mı? “Kafama göre birini bulsam evlenirim. Bulamadım. Evlilik basit bir şey değil. Birazda ben geç kaldım sanki. Seçici olmaktan ziyade şu aşamada evlenmek kolay değil. Ankara’dayım zaten, Ankara’da olduğum için biraz zor gibi. Ama İstanbul’da olsam evlenirdim.” Röportaj : Atakan Kurt MARATON.COM.TR ÖZEL HABER | ||
![]() |
|
![]() | #2 | ||
junior-1903 ![]() Üyelik tarihi: May 2006
Tecrübe Puanı: 27 ![]() ![]() | ah be sergen yazık ettin kendine ama cok konuşuyorsun buda beşiktaşı kötü etkiliyor boşver delgaodoyu ricardinhoyu sen
__________________ gücüne güc katmaya geldik formanda ter olmaya geldik BEŞİKTAŞ seninle ölmeye geldik.... | ||
![]() |
![]() | #8 | ||
![]() Üyelik tarihi: Jun 2006 Yaş: 33
Tecrübe Puanı: 18 ![]() | ya ok tiganaya kizgin, ondan öyle konusuyor....ama bencede konusmayi biraksa daha ii...cünkü böyle konusarak bize zarar variyor, ve ben bir taraftar olarak besiktasima zarar veren kisilerden prensip olarak hoslanmam...yani cok konusmasin, isine baksin, ve gönlümüzde super solak sergen olarak kalsin...sergen problemli hepde öyleydi, bakin etimesgurtdada kadro disi birakilmis....
__________________ Sana gelmediğim gün, öldüğüm gündür benim | ||
![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |
![]() | ![]() |