![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #15 | ||
![]() Üyelik tarihi: Aug 2006 Yaş: 55
Tecrübe Puanı: 20 ![]() | Kavramları karıştırmayalım, doğru analiz yapalım. Beşiktaş birden fazla olgudan oluşan bir cemiyetin adıdır. Sporcuları, yönetimi, taraftarı çıkarırsanız, geriye tarafı olacağınız, seveceğiniz, başarılarıyla sevinip, başarısızlıklarıyla üzüleceğiniz birşey kalmaz. Kavram bir boşluğa düşer. 1902 yılında Beşiktaş yoktu, ancak onu kuranlar vardı. Bir yıl sonra, o saygın kişiler biraraya gelip bir karar aldılar ve BJK'yı kurdular. O tarihten itibaren, BJK'nın faaliyetleriyle birlikte taraftarı, sevenleri, destekleyenleri oluşmaya başladı. Şimdi gelelim, Beşiktaş'lılık duruşu kavramına. Bu kavram ne yazık ki, mevcut yönetimin profesyonellikten çok uzak tavırları sonucu değerini yitirmiştir. Yıllarca uğraşarak, üzerine titreyerek inşa ettiğiniz bu saygınlık, kendini bilmez bir kaç yöneticinin demeçleri yüzünden bir iki yılda tuzla buz olmuştur. Şimdi benden böyle bir amatörler mangasına destek vermemi mi bekliyorsunuz? Mümkün değil. Futbolculara destek demişsiniz. Kusura bakmayın ama, adına, tarihine, şanına yakışmayan bir şekilde 8 gol yiyerek futbol tarihinin kara sayfalarına geçmiş olan bir takımın futbolcularının böyle bir desteği haketmediğini düşünüyorum. Sporda yenilmek ayıp değildir, ancak böylesine karaktersizce yenilmek, işte o duruşuyla öğünmek istediğimiz Beşiktaş'ın bilinen bütün değerlerine ihanettir. O akşam Anfield Road'da ölüler vardı sahada. Koşmaktan, yürümekten aciz ölüler. Korkak bir taktik yüzünden mahkumiyete terkedilmiş bir Beşiktaş izledim. Esas beni üzen konu, bu 11 kişinin bu mahkumiyeti kabullenmiş halleriydi. Birbiriyle konuşmayan, hatta sahada birbiriyle kavga eden, liderden yoksun, maçın bitmesi için dua eden ruhsuzlar ordusuydu, o akşam Liverpool'da. Ben bunu kabul etmiyorum, arkadaş. 4 yılda 100 milyon dolar harcamışlar, ne bir şampiyonluk, ne de "Helal olsun Beşiktaş'a, takır takır top oynuyo" denen bir futbol var ortada. Ne zaman şöyle arkana yaslanıp, rakibini evire çevire ezen, galibiyetinden emin olduğun bir Beşiktaş seyrettin? Eğer, daha iyi olacağına inanıyorsan, bazen devrim, içinde bulunduğun durumdan daha iyidir. Şimdiki yönetimin hiç bir sözüne güvenim kalmadı, ama eğer gerçekten Sivas maçını kaybedersek gideceklerse, ben kaybetmeleri için dua edeceğim. Gitsinler ki, o örümcek bağlamış kafalarıyla şanlı Beşiktaş'ımın önünü kapatmasınlar. Bizimle alay etmesinler, bizim gururumuzla, haysiyetimizle oynamasınlar, başka bir şey istemiyorum!
__________________ yalnızlık alır götürür, vay beni yazık bana, eller böyledir hep ayırır karışıp sevdalara | ||
![]() | ![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
![]() LinkBack to this Thread: http://besiktasforum.net/forum/futbol/41521-besiktaslilik-durusu-ve-sivas-maci/ | ||||
Mesaj Yazan | For | Type | Tarih | |
Untitled document | This thread | Refback | 03-03-2008 08:51 |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |