Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Beşiktaş > Futbol

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22-03-2009, 09:57   #1
 
вєšιктαš - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yazarlar Beşiktaş için ne yazdı?

Rakiplerinin puan kaybettiği haftada zirvenin iki takipçisi karşı karşıya geldi ve sahadan beraberlikle ayrıldılar. Yazarların yorumu

Click the image to open in full size.

Güven Taner (Star): Liderlik Cesareti
Başlangıçta maçta öne çıkan takım ev sahibi Sivasspor'du. Kazanmayı daha çok isteyen bir yapısı vardı.


Beşiktaş'ın konsantrasyonu zayıftı. Belki de tansiyonu yükseltmek istemiyordu. Mustafa Denizli, evinde hiç maç yitirmemiş lidere karşı alınabilecek her önlemi almış, tüm savunma güçlerini sahaya sürmüştü. Yanı sıra bir orta alan kalabalığı ile oynuyordu. Ernst-Sivok ikilisi, geri dörtlünün önündeydi. Ortada ayrıca Tello vardı, Yusuf vardı ve Holosko ile Bobo'dan biri hep geride idi.


Mustafa Denizli, açılan Sivasspor'un üzerine hızlı gidebilmeyi, savunma aralarına kaçabilmeyi amaçladığı için Bobo-Holosko ikilisini seçmişti. Ne var ki, takımını bu oyuncuların etkili olacağı düzende oynatamadı. Filip Holosko aralara kaçan adam yerine topu ‘taşıyan' adam durumuna düştü. Çünkü o çabuklukta hücum yapılamadı, aralara toplar atılamadı. Beşiktaş tüm eksiklerine karşın ilk yarıda gol için pozisyon bulan takımdı.


İki hoca da maçın üç puanını istiyordu. Bunun hamlelerini yaptılar. Beşiktaş daha çok öne çıktı. Uygun, Balili ve Kamanan ile hızlı hücuma yoğunlaştı. Hocaların bu girişimleri yanı sıra savunma riskleri de getirdi. Özellikle Beşiktaş'a.
İki takımın da özgüven dolu mücadelesi ligin geri kalanındaki çekişmenin çok daha heyecan verici olacağını düşündürüyor.


Atıf Keçeci (Zaman): Puan Kaybına En Çok Rakipler Sevindi
Son 9 haftaya girdiğimiz Süper Lig'de puan sıralaması ilginç bir hal alıyor. Kazananın şampiyonluk yolunda avantajlı duruma geçeceği Sivasspor-Beşiktaş karşılaşması bu yönüyle haftanın maçıydı. Her iki takımın ilk 11'leri değişikti.



Ev sahibinde golcü Kamanan ve sağ bekte dinamo gibi çalışan Abdurrahman Dereli kulübeye çekilmiş, ön liberoda başarılı performansıyla ön plana çıkan Sylla defansın sağında görevlendirilmişti. Beşiktaş'ta ise Cisse, Delgado ve Nobre yedek kalmıştı. Bu oyuncular Siyah-Beyazlı takımın iskeletini oluşturuyorlardı.


Kartal'ın daha önceki maçlarında ikinci yarılarda oyuna girip sonuca etki yapan Holosko forma bulmuştu. Ancak Slovak golcü, yeterlilik açısından geçmişini aratan bir oyun sergiledi. İlk 20 dakikadaki Sivas etkinliği fayda sağlamayınca maç, orta saha futbolu haline dönüştü.


Murat Erdoğan'la başlayan paslaşmada Mehmet Yıldız'ın ayağından Tum'un kafasına indirilen top ağlarla buluştu. Bu gol tribünleri de coşturdu.
Beşiktaş'ı geriye düşmek fazlaca etkilemediği için oyuna asıldığı dakikalar geliyordu. Nitekim karşı kaleye Yusuf'la inip onun altı pas dışında pozisyon alan Tello'ya pası ve Şilili'nin yarı vole tabir edilen vuruşuyla skora eşitlik geldi.


Şimdi birlikte oynayamazlar düşüncesinin ne kadar doğru olduğunun ispatına gelmişti. 20 dakikalık birliktelik bu sorunun cevabına yetmedi. Maçın sonucunda gelen birer puan, Sivasspor ve Beşiktaş'tan çok bu hafta kaybeden şampiyonluk yolundaki rakiplerini mutlaka mutlu etmiştir.


Sanlı Sarıalioğlu (Yeni Şafak): Kol Kola Zirvede
İlk yarıyı bölüştüler. İlk 20 dakika Sivasspor'un egemenliği altındaydı. Daha sonraki 25 dakika ise Beşiktaş'a aitti. Bu bölümde Beşiktaş 1, Sivas 3 gol tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bu pozisyonlarda kaleciler kurtarmadı, oyuncular kötü vuruşlar yaptı. Beşiktaş'ın havada tartışılmaz bir üstünlüğü vardı. Duran toplarda rakibine zor anlar yaşattı.



Mustafa Denizli'nin Delgado ile oyuna başlamamasına laf söyleyemem. Ancak Nobre'yi neden oynatmadı doğrusu hiç anlayamadım. Holosko doğru tercihti fakat herkes gibi beni de yanılttı. Hiçbir şey yapmadı. Denizli de ikinci yarıda haklı olarak Holosko'yu kenara aldı.


Sivasspor, ikinci yarıda gole yakın adamlarını birer birer oyuna aldı. Kamanan, Balili hamlelerini yaptı. Her iki takım da golü düşünerek oynadı. Ancak defanslarında da az adamla hiçbir zaman kalmadılar. Tedbiri elden bırakmadılar. Galibiyeti düşünüyorlardı ama beraberliği de gözardı etmiyorlardı.


Delgado oyuna girdikten sonra Yusuf kumanda merkezinden ileriye kaydırıldı. Bu nedenle de Yusuf'un etkinliği azaldı. Bobo-Nobre değişikliği de doğruydu. Fakat ne Bobo ne de oyuna girdikten sonra Nobre etkili olamadılar. Son 4 maçında Bobo-Nobre ikilisiyle oynayan ve 11 gol atan Beşiktaş, Sivas'ta oyuncuları birer birer kullandı. Pozisyon zenginliğinin olmamasında bu önemli faktördü. Mustafa Hoca bu ikiliyi ayırmamalı. Maçın sonunda iki takım da mutluydu. Kolkola zirvedeki yerlerini korudular ve yarışa 'devam' dediler.


Vedat Okyar (Vatan): Kurul Kararı
Önceki gün F.Bahçe'nin, dün Trabzon'un kayıpları maçı da, zirveyi de çok daha cazip hale getirdi. Ne yalan söyleyeyim, beraberlik 2 tarafı da rahatsız etmez diye düşünüyordum. Eski düğünler gibi 40 gün-40 gece oynansa tatsız, tuzsuz, golsüz bir gece oynanır diye de neredeyse garanti belgesi verirdim. Hiç öyle olmadı. 2 taraf da kazanmayı düşündü. Yemecesine bir oyundu. Biri kazanabilirdi. Ama kurul kararı verilse, ben de kurulda olsam sonuca beraberlik yazardım.



Öyle bir oyun ki, Mustafa Kamil hakem bile ‘Ne suya dokunayım, ne de sabuna' diye maç idare etti. Birinden biri de kazanacak diye ödü koptu. Bu kadar lüzumsuz hücum faul çalınan bir maç ilk defa gördüm. Neyse korktuğu başına gelmedi.


Ben garip bir Rüştü seyreder oldum. Yediği gole bir şey yapamaz. Ama ondan önce çıktığı 3 boş top var ki, ben gol nasıl yerim diye didindi, durdu, olmadı. Bu acemilikler artık Rüştü'ye yakışmıyor.


Benim öyle acele reflekslerim yoktur. Dünkü oyundan hangi skor çıkarsa çıksaydı, bu ligin şampiyonunu işaret etmem mümkün değil. Oynanacak 9 maçın karşılığında boşta sallanan 27 puan var.


Herkesin herkesi yenebileceği bir ligde şimdiden ahkâm kesmek mümkün değil. Bu ligde sıralanmış ilk 5 takımın şansı var. Tabii avantajları olanlar önde gidenler. Avantajlarını iyi kullanan takımlar bu işin üstesinden gelir.


Basri Baykoç (Fanatik): Gerektiği Gibi Bitti
Mustafa Denizli'nin de Nobre'nin yerine Holosko'yu seçmesi, stoperden dönme Murat Sözgelmez'in sol kanadı savunacak olması idi.
Ne varki iki teknik direktörün kağıt üstündeki planları ilk yarı için onlara bu teorileri doğrultusunda bir şey kazandırmadı. Sadece Murat Erdoğan'ın sol çizgide kıstırdığı Ekrem Dağ'ın üzerine gitmesiyle, Sivasspor etki alanın tescilleyebildi.


Ne Beşiktaş ne Sivas gol bulma yollarının kaynağı olan kanatlarını çalıştıramamıştı. Önce Murat Erdoğan'ın direttiği sol kenar tandanslı ataklar meyvesini verdi, sonrada Yusuf'un bireysel girişimi, Tello'nun şık vuruşuyla oyunu Beşiktaş adına eşitledi.


Ne Kamanan ve Balili'nin oyuna dahil oluşu ne de Nobre ve Delgado'nun Beşiktaş'a katılışı iki tarafa da bir artı getirmedi. Oysa iki cephe adına da bu değişiklikler oyunun akışını değiştirebilecek cinstendi. Başlığını da attığımız gibi dünün ve gündüzün oynanan maçlarından sonra bir fazla kazanan olmak için iki tarafta riske girmek istemedi galiba. Alan veren razı oldu, skorboard da bunu yansıttı.


İlker Ateş (Fotomaç): Final Gibiydi
Kaybeden yarıştan kopmaz, ama moral olarak çökerdi. Bu nedenle her iki takım da yüksek tempolu ve dengeli bir maç oynadı. Sivasspor'un bu maçta alacağı bir galibiyet şampiyonluk yolunda önünü açabilir, Beşiktaş'ı yeniden bunalıma sokabilirdi. İki takım oyuncuları da bir final maçının nasıl oynanması gerektiğini bilerek 90 dakikanın sonunu getirmeyi başardılar. Bu sonuca, her ikisinin de fazla üzüldüğünü sanmıyorum. Beşiktaş, son 4 haftadaki inanılmaz tırmanışına bir yenisini ekleyebilirdi. Bazı oyuncular fren yaptığı için bu mümkün olamadı.



Beşiktaş'ta birkaç oyuncu ön plana çıktı. Bunların başında Tello geliyordu. Denilebilir ki bütün Beşiktaş ataklarının mimarı Tello'ydu. Attığı gol de gerçekten enfesti. Beşiktaş'ın bir diğer olumlu tarafı yediği golden sonra oyundan düşmemesi ve beraberlik golünü atacağına inanmasıydı. Yusuf Şimşek gibi fizik gücü yetersiz bir oyuncu ilk kez 90 dakikanın tamamında sahadaydı.


Savunmada İbrahim Toraman, yükselen form grafiğini devam ettirdi. Eğer İbrahim Üzülmez, sol taraftan yaptığı bindirmelerde topu arkadaşlarıyla buluşturabilecek ortalar yapabilse Beşiktaş kazanan taraf olurdu. Mustafa Denizli, sahaya doğru bir 11 çıkardı. Cisse yerine Sivok'lu orta sahada ve ondan savunmada boşalan yerde de Zapo'yu sahaya sürmesi son derece akılcı bir düşünceydi.


Mustafa Denizli'nin tek kumarı, son 27 dakika Delgado ve Yusuf'u birlikte oynatmasıydı. Bu kumarda kaybetmedi ama orta sahanın çöktüğü dakikalar da bu süreye denk geldi. İki tarafın da şampiyonluk umudu aynen sürüyor.


Fatih Doğan (Fotomaç): Bir Puan Hesabı
Sivaslı futbolcular G.Saray maçından sonra "Hiçbir başarı tesadüf değildir" yazılı tişörtlerini, formalarının altından çıkararak başarının altını çizme ihtiyacı hissetmişlerdi. Şunu peşinen belirtmek lazım; Sivas şampiyonluk devrimini yapsa da yapamasa da mütevazı bütçesi ile geldiği bu nokta maliyeti 100 milyon dolarları bulan rakipleri karşısında zaten büyük bir zafer.

Mustafa Denizli'nin tıkır tıkır işleyen takımı, neden bu kadar değiştirdiğini anlayamadım. Zapotocny takviyesiyle defansif futbolcuların sayısının artırılması "Kazanamıyorsan kaybetme" düşüncesine kapıldığı gösteriyor. Sivas, takım futbolunu en iyi oynayan ekiplerden biri olmasına rağmen tribündeki Bülent Uygun'un ve Denizli'nin sahaya sürdüğü 11'leri F.Bahçe ve Trabzon'un yenilmesinin etkisiyle tercih ettiğini düşünüyorum.


Sivas'ın golü, oyunun ve hocaların planlarının açılmasını beraberinde getirdi. Korkmaz'ın Balili ve Kamanan'ı oyuna sokması, Denizli'nin Delgado ve Nobre planı sonucu değiştirmeye yetmedi. Birer puan iki takım için de iyi sonuç. Ama Beşiktaş günün yansıması olarak biraz daha cesur davransaydı 3 puanla ligin seyrini değiştirebilirdi... Bu güzel fırsatı kaybetti.


Sinan Vardar (Takvim): Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda
Fenerbahçe'nin Bursa'da; Trabzonspor'un ise Gaziantep'te 3'er puan bırakmaları Sivas'taki maça ayrı bir önem getirmişti. Şampiyonluktaki rakiplerinin aldığı bu sonuçlardan sonra iki teknik direktör de 1 puanın kendilerine yeterli olabileceği varsayımıyla daha temkinli birer kadroyla sahaya çıkmışlardı. Böyle olunca da maç daha çok orta saha mücadelesi şeklinde devam ederken Beşiktaş, Sivok'la inanılmaz bir gol kaçırdı. Orijini sağ hücum futbolcusu Ekrem Dağ, tecrübeli Murat'ın karşısında zor durumlara düştü.



Beşiktaş daha pozitif bir çizgiye yaklaştı. Fakat bu gayret skorun değişmesine yetmedi. İlk yarı boyunca Beşiktaş'ta İbrahim Toraman, Sivok ve Ernst diğer arkadaşlarına nazaran daha üstün oynarken Sivas'ta ise A Milli Takım'a seçilen Sedat ve Murat en dikkat çeken oyuncular olarak göze çarptı. İkinci yarının hemen başında Rüştü'nün kısa düşen yumruğu ve dönen topta Musa'nın net pozisyonda golü kaçırması tribündeki Sivaslılar'ın kanlarını dondurdu...


Son maçlarda takımı sırtlayan isimlerin başında gelen Şilili yine sahneye çıkarak, en azından 1 puanın kazanılmasında başrolü oynadı. Kalan dakikalarda iki takım da öne geçecek fırsatarı yakaladı. Ancak bu pozisyonlardan yararlanamayınca puanları ve zirveyi paylaşmaya devam ettiler. Bu arada karşılaşmanın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu'nun da bu zorlu karşılaşmayı oyunun sonucuna etki edecek hatalar yapmadan tamamladığını belirtmekte de fayda var.
__________________
Click the image to open in full size.
вєšιктαš Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-03-2009, 10:09   #2
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

%90 'i Dogru Yazmis , fazla diyecek bi söz yok Önümüzde 26. HAFTA var , Ona bakiyoruz artik
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-03-2009, 11:25   #3
 
Lucas Kenny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
mEhmEt´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
%90 'i Dogru Yazmis , fazla diyecek bi söz yok Önümüzde 26. HAFTA var , Ona bakiyoruz artik
bekleyip görücez
__________________
Lucas Kenny Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-03-2009, 12:43   #4
 
İnEvAsYoN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

evet görücez inşallah herşey glz olcak bizim için
__________________
İnEvAsYoN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-03-2009, 14:58   #5
herkes sever biz taparız
 
kartalice06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

doğru tespitler ama e doğrusu puan kaybına en çok rakipler sevindi gs ye yarayacak eğer kazanırsa tabiki
__________________
kartalice06 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-03-2009, 15:02   #6
 
İnEvAsYoN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

bence gs puan kaybedicek bu akşam morali bozuk lincoln baros yok
__________________
İnEvAsYoN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-03-2009, 16:08   #7
 
delgad01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Ee iste hepsi benim dedime geliyor.. tek sorumlu yanlis kadro cikartan Denizli!!
__________________
Sevdim Seni Birkere, Baskasini Sevemem, Deli Diyorlar Bana, Desinler Degisemem, Desinler Degisimem (L)

Kalb Kalbe Karsi Derler, Carsi Onada Karsi !!
delgad01 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-03-2009, 16:18   #8
narqiLe prensesi
 
vahs!_meLek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

qs en FazLa 1 puan aLır..
__________________
|YasinEzgiToygar..| *24.1o.2oo9
vahs!_meLek Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-03-2009, 16:28   #9
 
caki-bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

batu ile youla iyi oynarsa salatasaray perisan olur
__________________
Kosovali caki cilgin besiktasli
caki-bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-03-2009, 16:29   #10
 
İnEvAsYoN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

bende batuhandan gol bekliyorum veya asist
__________________
İnEvAsYoN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 11:33 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580