Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Beşiktaş > Futbol

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18-07-2009, 15:39   #1
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yavru Kartallar Sordu M.Denizli Yanıtladı

Biz Yavru Kartal Fun Club Üyeleri olarak, çifte kupa kazanan Futbol Takımımız'ın tecrübeli ve başarılı Teknik Direktörü Mustafa Denizli'yi BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde ziyaret ettik ve çok güzel bir sohbet gerçekleştirdik. İşte hocamıza sorduğumuz sorular ve onun bize verdiği yanıtlar...
Yosi Franci: Futbolculuk kari-yerinizin en önemli anı hangisidir?
Mustafa Denizli: Herhalde futbola başlangıç dönemimdir. Senin yaşlarındayken birinin görüp beni beğenmesi hayat çizgimi değiştirdi. Belki tarımla uğraşan biri ya da memur olacaktım. Sonrasını zaten kendim çalışarak elde ettim.
Yaprak Sayın: Bir profesyonel olarak elbette hangi takımı çalıştırıyor olursanız olun başarı sizin için çok değerlidir. Ama çocukluğundan beri Beşiktaşlı olan Mustafa Denizli için bu iki kupanın ne ifade ettiğini çok merak ediyorum.
Mustafa Denizli: Bir taraftar olarak sizin için ne ifade ediyor?.. Benim için hem taraftar olarak hem de çalışan ve sorumlu biri olarak neler ifade ettiğini tahmin edebilirsiniz. Sizin yaşlarınızdayken Beşiktaş'ın kazandığı başarılar ve şampiyonluklarla çok mutlu olurken, çocukluk ve gençlik hayallerimi süsleyen bir takımdaki ilk yılımda böyle bir tabloyla karşılaşmak daha önce yaşadığım başarıların çok üstünde bir duygu ortaya çıkardı. Bir mesleki başarıda mutluluğun sonu eğer buysa ben bunu yaşadım. Hem mesleki başarı hem de tuttuğum takımın başarısı birleşince olağanüstü duygular yaşadım.
Yosi Franci: Futbolculuk mu daha zor, teknik direktör olmak mı?
Mustafa Denizli: Sence?...
Yosi Franci: Bence ikisi de zordur.
Mustafa Denizli: İkisi de zor ama biri daha da zordur. Birinde yönetensin, diğerinde yönetilensin.
Yosi Franci: O zaman teknik direktörlük daha mı zor?..
Mustafa Denizli: Tabii ki… Futbolculukla ilgili kararı sen verebiliyorsun. Teknik direktörlüğünde aldığın kararları senin kadar başkaları da etkiliyor. Futbolculuk yaşamında sen başarılı olursan gideceğin yol belli… Başarılı olman için neler yapman gerekiyorsa onları yapıyorsun ve başarılı oluyorsun. Teknik direktörlük öyle değil. Teknik direktör olarak başarılı olman için başka bir bölümün de başarılı olması lazım. Onlar başarılı olduğu zaman, senin başarılı olup olmadığın ortaya çıkıyor. Dolayısıyla başarılı olma noktasında, benim tek başıma karar verme durumum yok.
Yaprak Sayın: Mustafa Hocam, Kara Kartalımız'ın bu sezonki hedefleri nelerdir? 2009-2010 sezonu için şampiyonluk sözü istersek ne dersiniz?
Mustafa Denizli: Bizi peşinen böyle bağlamayın… Şampiyonluklar bağlayıcı sözlerdir. Ama isterseniz bağlanalım (gülüyor)… Belki geçen sezon kadar uzun süre, son haftaya kadar beklemeyeceğiz. Belki daha zor olacak ama daha erken olacak. Bugünden itibaren hedefimiz, unvanlarımızı korumak… Bunun üzerine neler ekleyebileceğimizi Avrupa arenasında göreceğiz. Kupalara ulaşmak çok kolay değil. Ama ulaştıktan sonra onları devam ettirmek hiç kolay değil. Biz iki kupayı da inşallah yine müzemize götürürüz. Kulübün her biriminin, başta Başkanımız, Yönetim Kurulu ve biz olmak üzere, dünyanın her tarafındaki Beşiktaşlılar'ın sinerjisini mutlaka almak durumundayız. Ben göreve başladığım zaman, o dönem itibariyle, hem takımın hem de benim herhangi bir unvanımız yoktu. Şimdi Lig Şampiyonu ve Kupa Şampiyonu olmak üzere, iki unvanımız var. Bunları korumak mecburiyetindeyiz. Bunları bizim elimizden almak isteyecek yaklaşık 350 civarında sporcu ve teknik adam olacak. Buna karşı gerekli gücü kendi içimizde üreteceğiz.
Yosi Franci: Sizce Beşiktaş bu sene Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olabilecek kadroya sahip mi? Eksiklerimiz var mı?
Mustafa Denizli: Şampiyonlar Ligi arenası, ulusal arenadan farklı. Masa üzerinde onlardan biraz eksiğimiz var. Ama saha üzerinde bunu kapatma imkanına sahibiz. Bunun için de belli şeyleri kapasitemizin üzerine çıkarmak zorundayız. Hem bireysel hem grup kapasitemizi… Bunu başarırsak ve gruptan da çıkarsak harika bir şey olur. Ama şu anda ne olacağını şimdiden kestirmek zor. Önce gruplar belli olacak. Biraz önce söylediğim gibi bu gruplarda bizden mutlak olarak daha güçlü en az iki rakiple mücadele edeceğiz. Üçüncüsü kim olur bilemiyoruz. Önemli olan böyle yerlerden çıkmak. Hem o zaman başarının mutluluğu daha büyük olur.
Yaprak Sayın: Hocam elbette bu duygularınızı şampiyon kadromuzla bol bol paylaşmışsınızdır. Ama bir kez de bizim için bu başarılı ekibe bir mesaj iletir misiniz?
Mustafa Denizli: Maç kaybettik, puan kaybettik ama asla inancımızı kaybetmedik. Bu, çok önemli bir unsur. Tabii, gençlerin inanç kaybetme halleri bizden daha yoğun oluyor. Bizden daha kısa sürelerde, daha kırılgan olabiliyorlar. Biz bu kırılganlığı ortadan kaldırmaya çalıştık. Özellikle ikinci Fenerbahçe mağlubiyeti bu kırılganlığı çok açık bir şekilde ortaya koymuştu. Onu düzeltmek için yoğun çaba harcadık. Puan kayıplarının bizi hedeflerimizden uzaklaştırmayacağını artık daha iyi biliyoruz. En azından o üzüntü sürelerini kısalttık. Bunu yaparken de başarıya olan inancımızı güçlendirdik. Şu anda Beşiktaş'ta artı değer olarak ön planda bu var. Bu tecrübe bize, geçen yıl kaybettiğimiz puanları bu sezon kaybetmememizi işaret ediyor. Biz de bunun hem süre olarak hem de takımın psikolojisi açısından ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Biraz önce söylediğim gibi, benim başarılı olmam, düşüncelerimin veya uygulamalarımın gerçekleşmesi için, diğerlerinin de o düşüncede ve umutta olmasına ihtiyaç var. Benim yaptığım, onları bu çizgiye taşıyabilmek. Bu diğer takımlarda da çok kolay olmuyor. Ortak bir lisanımız yok. Değişik şekillerde anlaşma sağlıyoruz. Anlaşma yollarımızı asgariye indirdiğimiz zaman daha kolay oluyor. Bu nedenle yaşadığımız zorluklar olsa da geçen sezondan daha avantajlıyız.
Yosi Franci: Futbola kaç yaşında merak saldınız?
Mustafa Denizli: 4 yaşımda merak saldım, oynadım. Sonra genç bir futbolcu olarak devam ettim.
Yaprak Sayın: Futbolcu Mustafa Denizli yurtiçi ve yurtdışında hangi takımlarda futbol oynamak isterdi?
Mustafa Denizli: Yurtiçinde nerede oynamak istediğimi hep söyledim ama maalesef oynayamadım. Yurtdışında dönemin önemli kulüplerinden olan Anderlecht ve Tottenham takımlarından teklif aldım ama gerçekleşmedi. Tottenham'da bulundum ama bir transfer olarak değil. Bazı genç futbolculara vuruş tekniği konusunda ders vermek için bulundum. Sadece Beşiktaş'ta oynamayı çok arzuluyordum. Beşiktaş formasını giydim ama kendi yaptığım formaydı o (gülüyor)… Kulübün formasını giyemedik.
Yosi Franci: Babam diyor ki; “Türk futbolcusuna Avrupalı'dan korkmamayı öğreten adam Mustafa Denizli'dir”... 20 sene öncesine göre daha cesur olma sürecimiz nasıl gelişti?
Mustafa Denizli: Aklın yolu birdir. Sporculuk yaşamımda hem Milli Takım'da hem de oynadığım takımlarda Avrupa'daki zorlukları yaşadım. Daha doğrusu o zorluklar, başkaları tarafından bana yaşatıldı. Teknik adamlık görevine başladığım zaman da, bunu kırmak gerektiğini düşünüyordum. Bu gerçekten cesaret gerektiriyordu. Olmakla, olmamak arasında bir çizgi… Ben olmayı da göze aldım. Kaybetmenin dünyanın sonu olmadığını söyledim. Kaybetseydik belki birçok şey kaybolacaktı ama birinin onu cesaretle ortaya koyması lazımdı. Ben düşünceleri hep konuşmaya döktüm. Belki düşünenler vardı ama konuşmaktan korkuyorlardı. Ben bunu yaptım. Hem futbolcu hem insan 20 yıl önceki düşüncenin çok uzağında şu an. Özellikle de medya…
Yaprak Sayın: Sizin futbol oynadığınız dönem mi yoksa bugün mü başarılı bir futbolcu olmak daha zor?
Mustafa Denizli: Bugün… Bizim dönemimizde tempo bu kadar yüksek değildi. Çalışma koşulları, futbolun oynanma şekli biraz daha farklıydı. Bugünün koşulları her bakımdan daha zor. Bugün oynasaydık aynı derecede başarılı olur muyduk, bilemiyorum ama futbolcunun her döneminde başarılı olması gereken temel unsur kalitesidir. O kalite vardı. Bugün futbola adapte olmakta belki zorlanırdık ama başarılı olurduk diye düşünüyorum.
Yosi Franci: Futbola kendi isteğinizle mi başladınız yoksa biri mi sizi ikna etti?
Mustafa Denizli: Futbol, tamamen kendi isteğimle başladığım bir spor dalı. Başlamam için ikna etmek bir yana oynamamam için ikna etmeye çalışanlar vardı. Başta da babam geliyordu. Futbolcu olmayı çok istedim. Futbolu çok seviyordum ama ondan da önce tarımla uğraşmak istemiyordum. Ben 4-5 yaşlarımdayken ailem tütün ekimiyle uğraşıyordu. Ben de tarlada çalışmaktan nefret ediyordum. Tütün tarlasından kaçma duygusu beni futbola daha fazla yaklaştırdı. Laf aramızda kabiliyetli bir çocuktum (gülüyor)…
Yaprak Sayın: Geri dönüp baktığınızda yapmak isteyip de yapamadığınız bir şey var mı?
Mustafa Denizli: Hiçbir şey yok. Düşündüğüm her şeyi yaptım. Şimdi de düşündüklerimi yapmak durumundayım.
Yosi Franci - Yaprak Sayın: Teşekkür eder, başarılar dileriz.
Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size. Click the image to open in full size.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 07:53 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580