![]() |
Schuster ne ister? Ibb macini kaybettik, ilk kazamiz birsey olmaz daha Türkiyeyi tanimiyor dedik, Trabzon macini kaybettik takim yorgun dedik, Manisa macini kaybettik sakat coktu dedik. Manisa macinda Hakan Arikani, Tabatayi, Holoskoyu elestirmeye gerek yok cünkü bunlar zaten bildigimiz adamlar, önceden iyilerdi de bu macda mi böyle oynadilar, hayir. Guti, Q7, Aurello ve diger futbolcular sakat olabilir ama bu her mac yine de saldiracagiz anlamina gelmez. Bu 3 yenilginin mimari da hocadir. Bir hocanin takima katkisi %15 i gecmez ama zarari %65 lere kadar varabilir. Bugunkü macda bunlardan biriydi. Takimi sahaya öyle bir diziyorki herkesin zaafiyeti kabak gibi ortaya cikiyor. Takimi öyle bir diz ki kimsenin acigi ortaya cikmasin. Ben hicbir futbolcumuza kizmiyor ve elestiride bulunmuyorum hepsini tebrik ederim formalarini islattiklari icin. Hepsi de bildigimiz topcular ilk maclarina cikmadilar zaten taniyoruz. Ellerinden ve ayaklarindan gelen bu... Birilerin hocamizi cimdikleyip uyandirmali. Bütün takimlara Rapid Wien muamelesi yapmaktan, Q7 ile Gutinin kendileri yoksa ruhlari sahadaymis gibi oynamaktan vazgecmeli. Sen sistemini bozmayip rotasyona devam edeceksin diye, biz kayislari siyirip mutasyona ugramayalim hocam... Kendine gelsen iyi olur.. |
Katılıyorum sana artık takımları ciddiye almalı.Kadro kurma sistemini de değiştirmeli...Yoksa daha çok kayıp yaşarız.... |
Ben anlamadım valla bu gidişle lig de ilk 5 e giremeyeceğiz Avrupa da ilerlesek diyeeğim ama Guti Bobo ernst ve Q7 dışında takımı ileriye taşıyacak kimse yok. Avrupa da da hüsrana uğrarsak işler sarpa sarar. Hoca yıda anlamıyorum. Nobre-Holosko-H.Arıkan-Tabata görmüyormu bunlar. tabata ya birşeey diyemem aslında oynatacak başka adam yok o mevkide. ama diğerleride beş para etmez. |
ya benim anlamadığım tek nokta cenk bu bu dama ne yaptı yada hakanın torpili nerden geliyor |
valla haftalardir yirtinmamin sebebi buydu.olmuyor arkadas olmuyor bu oyun anlayisiyla olmuyor.bu anlayisla 2mac kazanir ama 3cüsünü kaybedersin.8mac 3yenilgi bir beraberlik.topla oynama bariz üstünsün ama rakibe verdigin pozisyon rekor düzeyde.artik baskanin birsey yapmasi lazim,yoksa rezil rüsva olacagiz disli bir takimin karsisinda ben birdaha liverpool faciasi yasamak istemiyorum,ben bu sene olmadi artik seneye takim oturur hoca ülkeyi tanir yeni oyuncular gelir ve sampiyon oluruz demek istemiyorum,ben hocanin avrupa sevdasindan dolayi cigeri bes para etmez neidügü belirsiz insanlarin ve takimlarin maskarasi olamam,yeter artik,rotasyon rotasyon dedi birsey demedik olabilir vardir bir bildigi dedik ama bu oyun anlayisi cilkini cikardi olmaz ya.herhaftasonunu böyle stresli boöyle boynu bükük böyle asabi gecirmek istemiyoruz.sen önce saglam oyna defansini nerdeyse rakip ortasahada kurma sadece arasira ileriye gönder fakat ilk golü at maci rolantiye al ondan sonra bak kimse elestirecekmi seni.elinde senin bir pike bir puyol bir zanetti bir cambiasso bir samuel yok defansinda,o oyuncularla hatta onlara azda olsa yakin oyuncularla oyna bu sistemi ama ferrari hilbert,zapo,toramanla bu anlayis olmaz,zaten alinan skorlaR verdigimiz tonla gol pzisyonu herseyi gösteriyor. |
yahu benimde anlamadigim ertugrul saglama denizliye falan kizilmasinin sebebi neydi bir onu soyleyin once biri gelir kontrollu oyun oynatir savunma futbolu yapar maclari kazanir ama buyuk takim oyunu oynamadigimiz soylenir kufredilir biri gelir acik futbol oynar takim 3 1 gerideyken bile son 10 dakikada maci 5 3 e getirecek pozisyonlarda yakalar ama atamaz hatta ligin daha 8. haftasi bu hoca takimi niye bukadar acik oynatiyor zart zurt muhabbeti yapilir yahu herkezi mutlu etmek icin ayri ayri takimlarmi surulecek herhafta sahaya buyuk takimin bir sistemi olur ama savunma ama acik futbol herneyse bizimkisi hucum futbolu uzerine hatta 2 seneden sonra ilk defa bir sistemimiz var en azindan bence bukayiplar normal kardesim turkiye liginde ilk defa 8. haftasini gecirmis hangi hoca 8 de 8 yapmis anlamiyorumki ben dun sagdan soldan ortadan herseyi deneyen bir takim vardi sahada ya ben korum yada bu maci izleyip besiktas hic oynamadi diyenler kor |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
bence dün schuster´in tek yanlisi fink´in yerine holosko´yu koymak oldu. ve bu da cok vahim bir hataydi. sadece bu mac icin degil. hoca´nin hanki mantiga uyudu anlaminda cok düsündürücü bence. rakip kapali savunma uyguluyor. bu savunmayi delebilmek icin türkiye liginin belki en müsahit oyuncusu yedek kulübesinde otururken (yusuf) o gitti birtek kontra atak özellikleri olan ve kapali defansa karsi hic bir varlik gösteremeyen holosko yu oyuna aldi. bu hatayi ben eminim ki 10 yasinda bir besiktasli bile yapmazdi!!!! gercekten inanamadim. zaten holosko da hic bir varlik gösteremedi. onun disinda hocayi elestirmek pek de dogru olmadigini düsünüyorum. taktik maktik tamam da sonucda sahada oyniyan kisi schuster degil futbolcular. adamlar fink gibi ernst gibi hilbert gibi canini disine takip mücadele etmiyorlarsa becerilerini sahaya yikamiyorlarsa schuster ne yapsin? sonucta 8 tane sakatin var. ve yenilen her gol taktik hatasindan degil bireysel hatalardan dolayi yendi. buna schuster ne yapsin? birinci gol de necip yanlis pas atti kontra yedik. ikinci golde fink kafaya yükselemedi ve ücüncü gol de hilbert tac i rakibe atti ve ardindan zapatochny hali sahada bile yenmiyecek bir numarayla saf disi kaldi...bunlara hoca ne yapsin??? |
Galiptir bu yolda mağlup..Hocada türkiyeyi tanımadığı için henüz sistem konusunda değil ama oyuncu seçimleri konusunda daha iyi bir istikrar sağlayacağını düşünüyorum ileri ki maçlarda..Maçın geneline baktığımızda karşımızda futbolu elleriyle oynamaya yönelen ve müsamaha gösteren bir hakem varken son 10 dk bile maçı alabilmek için elinden gelen mücadeleyi gösteren takımımıza teşekkür ederim.Bireysel anlamda hocanın oyuncu seçimleri konusunda holoskonun yerine yusufun oyuna girmesi özellikle tabatanın oyundan çıkmasından sonra tercih etmesi gerekirdi bencede ama muhtemelen yusufun maç eksikliği yüzünden böyle bir tercih yaptı diye düşünüyorum.Birde herkesin göz ardı ettiğini düşündüğüm durum holoskonun kötü performansının altında yatan sebepler geçen sene yaşadığı ciddi sakatlıktaln dolayı mental anlamda bir sorun olduğunu düşünüyorum keza hocanın oynatmakta olduğu sistemde holoskonun başarılı olabileceğini düşünmüyorum açıkcası..ama bu dediğim gibi holoskonun iyi veya kötü olması değil hem mentan hemde sistemin buna uygun olmamasından kaynaklanmakta.. Değinmek istediğim diğer bir konu Hakanla ilgili..Dün ki performansı her ne kadar kötü olsada bu çocuğa karşı uzun zamandan beri gelen önyargıyla hareket edilmemesi gerekmekte olduğunu düşünüyorum.Keza sezon öncesi Gs ile anlaşabilecekken bazıları gibi orayı tercih etmeyip takımımızda kalması beşiktaşımızı ne kadar sevdiğinin bir göstergesidir .. Cenkin oynaması tercih etmeme rağmen bir futbolcunun inişleri ve çıkışlarını unutarak kendi seyircisi önünde yuhalanması bizim gibi bir taraftar topluluğuna kesinlikle yakışmamakta..Ama kapalıda buna verilen tepkiden sonra hakan bir nebzede olsa moral kazandığına inanıyorum ve bundan sonra dahada iyi maçlar çıkaracağına eminim.. |
Hepimiz basına kızıyoruz dimi ? Takımımıza olmadık eleştiriler yapıp rotamızı şaşırtmasından muzdaribiz Türk basınının.. Peki biz ne yapıyoruz? Eleştiriyoruz,yakıyoruz gemileri bir anda.. Beyler eleştirdiğimiz hoca'nın bizden önceki takımlarda oynattığı oyuna bakın. Sonra da bizim takıma geldikten sonraki oyun felsefesine.Bir fark var mı ? YOK. Yani hoca burada uzun yıllardır süregelen sistemini yepyeni bir takıma oturtmaya çalışıyor. Hikmet Karaman'ın dün Telegol'de söylediği önemli bir söz vardı. İzleyenler bilir: '' Antrenör frikik çalışmasını,korner atmayı, bütün bildiklerini 10 antremanda öğretemez.Takıma tam manasıyla kimliğini oturtabilmesi için en az 100 idman gerekir.Oyuncunun da hocanın da birbirlerini tanıyabilmesi için süreklilik ve sabır gerekir.'' İşte bu kilit noktadır.Schuster Hoca daha Türkiye'de 8.haftasını geçiriyor. Biraz daha sakin olmalıyız. Geçmişte birçok hocamız takımımızı çalıştırdı hatta şampiyonluklar yaşadık. Eee o zaman da takım,hoca eleştiriliyordu. Eleştirmek kolay hem de çok kolay. Bardağın boş tarafını her seferinde görmektense biraz dolu tarafına bakmaya ne dersiniz? Beşiktaş'ın iyi veya kötü artık belli kuralları var oyun sırasında.Önceki yıllarda bu var mıydı? Kişilikli,devamlı ısırmaya çalışan,çabalayan bir takım var. Mağlup olduğu zaman bile artık bu maç daha bitmedi diyebiliyoruz değil mi? Ben olayın bu boyutundayım. Kim ne derse desin. Schuster takıma kendi kimliğini yavaş yavaş oturtuyor. Bu takım Allah izin verirse daha iyi yerlere gelecek. Özellikle sezon sonunda bir başarı gelirse bu yazdıklarınızı forumdan silmek zorunda kalmayın derim ben .. Saygılar.. |
Alıntı:
|
ya beyler kalemize 3 kere gelen 3 gol atiyor. Atamayan da kendi salakligindan yeniliyor. Arka taraf ambar gibi ne sisteminden bahsediyosunuz. Galatasaray macina cikmis ibb gibi oynuyoruz her maci.Defans orta cizgide duruyor. Bize karsi her takim cok pozisyon buluyor, pozisyonlari degerlendirenler de böyle yeniyor bizi iste. Schusterin sistemini beklersek ben size söyleyim ne olacak. Bu sezonu 7. le 13. lük arasinda bitiririz ve bir hafta 4-5 gol atar öbür hafta 4-5 gol yeriz. Futbol takimi degil mehter takimi oluruz 2 ileri 1 geri. |
takimda q7 ve Guti yokken, hala bu ikili takimdaymis gibi oynatmasi da verem ediyor beni ayrica. |
dostum sana katılıyorum,her maç aynı sıkıntı var,en mütevazi takımlardan yediğimiz gol pozisyonlarının cogu yüzde yüzlük...kaldıki bunun karsılıgında atabildigimiz gol sayısıda işte ortada..oynadım oynadım gol atamadım ama gol yedim,ama iyi oynuyorum ama hücum felan.. bunun adı başarısızlıktır,bırakalım daha ligin başı popülizmini,görünen köy klavuz istemez,shustere saygımı kaybetmedim ama schusterde bizi getafe sanmaktan vazgecsin adam gibi düşlünüp bütün bunları real de barcelonada yapabilip yapamayacagını düşünsün,madem golcünden memnun değildin madem stoperinden sag bekinden memnun değildin de neden bu acıklarını kapamdın ligin başında gittin hala kanat adamı aradın robinho felan dedirtiyorsun..daha ligin başı doğru ama verdiğimiz görüntü daha ligin başı düzeliriz görüntüsü pek değil,daha uygun bir sistem düşünmeli schuster.. ayrıca bir sözümde kaleciye.. ya bu adama hala ısınamadım,lütfen yere göğe konduramayanların bu rapid maçındaki son dakika kurtarışı dısında maç kurtaran bir macını hatırlatsın,iyi niyetinden şüphe duymuyorum,sadece kendi hafızam yanılmış olabilir,bana hatırlatında bende huzur bulayım,bu pozisyonları veren bu hareketleri yapan bir kaleciyle büyük takım olmaz şampiyonluk olmaz,bence...cenkin günahı ne..? ayrıca bence hilbert,holosko,nobre tabata da bu hedeflerin futbolcusu değiller..biraz gercekci olmalıyız herkese saygılar sunarım |
Hoca bu kafayla anca Barcelona veya Real'i çalıştırır.Rakip kim olursa olsun, ne kadar eksik olursa olsun sürekli saldırı modunda oynatıyor.İlk bakışta rakipi kendi sahasında boğmak güzel olsada Manisa gibi iyi kontraya çıkan takımlara 5 pozisyonda 3 gol yersin.Kanatsız oynayıp saldıran bir Kartal yerde koşan tavuk gibi oluyor bu halde.Ayrıca Hakan ısrarını anlamak mümkün değil.Hakan'ı sürekli arka arkaya oynatarak açmıyor, tam tersine zihin olarak daha geri gidiyor Hakan.Kötü kaleci olmadığını biliyoruz ama terapiye ihtiyacı var bu oyuncunun.Bunu nasıl göremiyorlar anlamıyorum.Üstelik Cenk gibi formda bir kalecin varken... Keza Necip.Yahu sen gencecik, yetenekli, hırs dolu, başarıya aç bir çocuğu niye oynatmazsın? Aurelio için Necip'i kesti.Hadi Nobre'yi mecbur oynattın, niye müdahele etmiyorsun? Holosko'nun akıbeti belli bu adamı niye oyuna sokuyorsun? Ferrari sisteminde ağır kalıyor niye ilk 11'de sürüyorsun? Atmasyon rotasyonlarla gitmez bu lig.Gözümden ufaktan düştü Schuster.Hala oynattığı futbolu takdir ediyorum ve sonuna kadar da destekliycem ama şu basit görünen hataları yapmamalı. Devre arasında başarı isteniyorsa parasına bakılmadan; Nobre,Holosko,Nihat,Fink,Ferrari(malesef) gönderilip yerine başka isimler alınmalı veya kazandırılmalı. Bu takımda 2. yarı artık ilk 11'de Onur Bayramoğlu,Necip,Ersan,Rıdvan ve Ali Kuçik'i izlemek istiyorum. |
hakana ya da savunmaya kızmıyorum alışmamışlar bu sisteme bu sistemin futbolcuları değil toraman-ferrari-zapo .. savunmayı adam akıllı geride kurması lazım yoksa sonumuz hüsran olacak ... bu futbolcular yani defans adamlarımız bu sisteme alışamıyacak gibi ... |
Bu futbol gercekten ilginc.Gelirken alinmasini elestirdigim Schusteri savunacagim hic aklima gelmezdi.Ben herkez gibi BJK hucum futbol oynamali,Karakartal gibi saldirmali v.s. soylemlere katilmiyordum.Biz saldirip,oyunu rakip yarialana yikarak avrupada basari saglayamayiz.Cunku bunu yapabilecek 16-18 ustun yetenekte futbolcuyu Turkiyede biraraya getirmek buyuk mesele.Bu tarz futbol ancak Turkiye ici icin uygun olabilir. Azbucuk tanidigim Schusterde elindeki malzemeye bakmaksizin ayni sistemde israr eden,surekli hucumu dusunen bir hoca.Aslinda bu tarz oynamaya uygun adamlarimizda 7-8 (marco,necip,ernst,sivok,guti,q7,hilbert,uzulmez)t ane.Ekrem ve Ridvanda bu oyunculara rahatlikla eslik eder.Fatih Tekkeyi ise gormek gerekir.Geriye kalan adamlari tamamlamak ise bu sene olacak is degil. Benim hocayi savunmam ise oynatmak istedigi sisteme uygun futbolcularimizin coklugu.Ama 3 kilit noktada acigimiz var.Stoper(Sivok olmadigindan 2 stoper suan icin),kanat (Q7 den baska budur diyecegimiz kanat adamimiz yok) ve santrafor (Bobo da Nobrede vasat adamlar).Bu kilit noktalardaki eksiklikler sebebiyle bu tarz supriz sonuclar bu sezon alinacaktir. Bu sene sampiyon olamadik diye sene sonunda hoca yollanacaksa hic durmasinlar simdi yollasinlar.Cunku bu sene sampiyonluk zor.Ama biz hocayla devam edecegiz hocanin bu sistemi oturtmak icin belli sureye ihtiyaci var diyorlarsa bunu taraftara aciklasinlar ve su an biriken gazi alsinlar.Ben sabretmekten yanayim.Uzun zamandir bir mantalitenin mevcut futbolcularla uyumu bukadar yakin olmamisti. |
schuster gitsin,başkası gelsin sezonu tamamlasın gelcek sezon ilk 10 haftada o da gitsin,bi başkası gelsin.biz böyle devam edelim.6 yılda bi şampiyon olalım... ya arkadaşlar insaf takımda 10 eksik var. yerlerine oynayanlar çok yetersiz,bunlarda hoca nın suçu ne ? şimdi barcelona nasıl bu hale geldi,takım birden bire süper oynamaya mı başladı,yapmayın allah aşkına adama bi şans tanıyın. görüyoruz ki t.direktör değiştirmek çözüm değil.daha 2 yıl önce ertuğrul gitmesin yazık olur dediğimizde bazıları bizi yerden yere vuruyolardı... başarı için istikrar tek çözüm... |
Alıntı:
Yukarida 20 yorum var hicbiri de Schuster gitsin dememis. |
karamsarlığa gerek yok arkadaşlar hocanın sisteminin arkasında durmasını doğru buluyorum.sadece yanlış adamlarla oynuyor.tabata ve nobre bu iki futbolcunun yerine başka bi iki bi futbolcu ile oynasa yeterli ...neden sistem riskli top kaybetmeyeceksin kaybedersen 3 topta rakipler pozisyona girebiliyor...tabata ve nobre her topu rakibe veriyorlar .. yani hoca ile sistem ile alakası yok tek sebep bence tabata ve nobre |
schuster 90 dk mücadele ve girebildiğin kadar pozisyona girip onları değerlendirmek ister ve topu ayağımızda tutmak pas yapmak ister ama bunu yanlış oyuncularla yapiyor nobrenın yerıne yusufu tabatanın yerıne onuru yada necipi oynatsa daha verimli olur diyorum ben |
5.de olsak 10.da olsak schusterin arkasındayım. ya tamam defansta sorun var savunmayı öne çıkarıyor eyvallah. ya hilbert maçta bir tane adam gibi orta mı açabildi holsoko girdi katkı mı yaptı tabata desen beni zaten kanser ediyor nobre desen evlere şenlik... AMA SUÇLU SHUSTER NİYE Mİ TABATA HOLOSKO NOBRE HİLBERT ÜRETEMEDİ DİYE |
Alıntı:
Biz bu yüzden başarılı olamıyoruz. Belliki hoca kendi ekibiyle çalışmak istiyor.Daha iyi olacağına inanıyor. Biz illa yanına bizden birini koymak istiyoruz.Ben yanında Tayfur olmasın demiyorum sadece anlatmak istediğim Tayfur'un rolünün saha içinde değil saha dışında daha aktif hale getirilmesi düşüncesindeyim. |
adamın kafasındaki futbol mantığı bu...defansın geride kurulduğu sezonları da gördük süperligde gol atamadığımız avrupada şut atmadan bitirdiğimiz maçları unutmayalım..şu an kadro buna uygun olmayabilir ama defansa at gibi koşan(benzetmeyi mazur görün) hızlı adamlar alınırsa sorun çözülür...defans geride kurulacaksa eğer guti ve bobo(takımdaki en iyi oyunculardan 2si) ilk 11e bile giremez |
Kovalım Schuster i,bi halttan anlamıyor..zaten Denizli,Del Bosque,Tigana vs de anlamıyorlardı ve onun içinde hepsini kovduk..bizim forumdan 3 kişilik bir heyet gitsin çalıştırsın Beşiktaşı..Schuster onlardan iyi mi bilecek..takım hep galıp gelmeli ki bizim insanımız mutlu olsun..çünkü bizim insanımız sporu sevmez,futbolu sevmez, "skoru sever" dünya şampiyonu olmuş Fransa yı 500 kişi gider izlemeye ..çünkü onlar için sadece taraftarı oldukları takım vardır ve o da galip geldiği sürece.. Beşiktaşıma ve Schustere sonsuz teşekkürler..hafta sonunda ve genelde oynadıkları bol pozizyonlu,zevk veren futbolu bize izlettikleri için.. |
Alıntı:
Sampiyon olmak icin puan almak gerekir, puan almak icin her maca ayri bir ciddiyette cikilir. Puan da skorla alinir. |
Yukarida ki yazı bir "ironi" örneği olup hiçbir satırında alay yoktur sevgili kardeşim,ayrıca bir yorum değil bir tespittir ...karşı görüşe de herzaman saygı duyarım..ama akıl ve mantık içeriyorsa... |
Yine ayni seyi yapmissin abicim iste ne ironisi. Yazilan seylerde akil ve mantik varsa ne demek. Sana gore hepsi mantiksiz o zaman. |
Doğru kanat oyuncularıyla ve adam gibi forvetlerle Shuster bu taktikle başarılı olabilir. Devre arası kaliteli bir santfor ve Kabat oyuncusu almalı. O zaman başarı kaçınılmaz olur. Ha birde ilk 11 hatta ilk 18 tercihlerinde Hakan-Nobre-Tabata-Holosko-Nihat kesinlikle olmamalı devre arası bu oyuncularla yollar ayrılmalı yerlerine kaliteli adam almalı! |
ben kendi adima schusterden memnunum, evet yanlis tercihler yapiyor ama zamanla asacak bunlari. son senelerde izledigimiz en iyi besiktasi izliyorum saldirdikca saldiriyoruz biraz daha sabir arkadaslar bu sefer olucak galiba bu sistem oturdumu tas gibi takim olucaz insallah |
oyun anlayışı iyide futbolcular kalitesiz guti quresma bobo ernst aurellio sivok dışında kaliteli topçu yok onlarda sakat bence 2. yarıya tabata,fink,nobre,nihat,ferari gitmeli yerlerin 3 tane çok iyi futbolcu transfer edilmeli yoksa bu adamlarla lig bitmez |
Schuster Türkiye deki futbola karşı tutunduğu bu inatçı tavırdan vazgeçmeli. Türkiye de takımların yüzde 90 ı geriden hızlı çıkışlarla rakip savunmanın arkasına kaçmaya çalışan bir futbol anlayışını benimsemiş durumda. Schuster ne yapıyor adeta Hikmet Karaman ın daha yorumcuyken ekranda sarfettiği sözleri haklı çıkarmak için takımdaki oyunculara bakmaksızın bu sistemde ısrar ediyor. Ne oynuyor Beşiktaş. Beşiktaş hücumda Queresma olduğu zaman ve olmadığı zaman şeklinde ayrılmış bir oyun stratejisi oluşturmuş durumda. Queresma olduğu zaman sağ ve sol açıklarla forveti besleyerek hem kanatları kullanmış oluyor hem Queresmanın rakibi bir sağa bir sola yaptığı koşular ekstra hareketlerle dağıtması sayesinde hücumda çoğalma işini rahatça halletmiş oluyor. Ters kanattaki adam da Queresmanın üstüne çektiği bu baskıyla rahatlamış oluyor. Queresmasız nasıl hücum ediyoruz derseniz işte o noktada pek de hücum ettiğimizi söyleyemeyeceğim. Queresmasız hücum gücümüz kanatların görevini beklere yüklüyor. Bu durumda sağ ve solda 100 metreye yakın bir alanı iki tane adamın kullanması gerekiyor peki bu ne kadar doğru hilbert i.üzülmez ekrem ismail bu görevi yapabilecek adamlar mı? Tabi ki değil bunu Manisa dan yediğimiz ilk golde kabak gibi yaşadık zaten. Kanatların etkinliğini yok eden bir takımdan beklenen ya forvette iyi koordinasyon sağlaması ya da ortasahadan ekstra katkı sağlanmasıdır. Guti siz bir ortasaha çok ince işler yapamayınca forvetlerimiz de ayağında topla dripplingler yapabilen adam eksiltebilen top saklayabilen adamlar olmadığından dolayı hücumda çoğalmamız imkansız hale gelen bir sisteme dönüyoruz gutisiz ve queresmasız şekilde. Bir de üstüne gol yersek iyice içinden çıkılmaz hal alıyor bu zaafiyetlerimiz. Savunmadan bahsetmek gerekirse Schuster takımın her bölgesiyle ayrı ayrı denemeler yapıp, farklı hücum yolları denerken, savunmada kesinlikle büyük bir istikrarın peşinde. Belki bu yaptığı doğru olabilir. Çünkü takımımızda guti ve queresma varken bu oyuncular oyunu geniş alanda çok iyi oynayamazlar yorulurlar oyundan düşerler, boğulurlar. Savunmanın ileriye çekilerek top oynanacak oyun sahasını daraltmak gereklidir. Bu sisteme uygun stoperler forvetler bekler olmasa da bu sistem bizi iyi kötü götürebilir. En azından yıldızlarımızın en büyük katkıyı vermesini sağlayabilir. Ama onlar yokken böyle bir sistem tamamen bizim intihara teşebbüsümüzdür. Peki ne yapmak gerek? Bana kalırsa Guti ve Queresma varsa özellikle Queresma nın olduğu her maç kesinlikle savunmada 4-3-2-1 hücumda 4-2-3-1 şeklinde değişen sistemimizden vazgeçmemeliyiz. Eğer Guti ve Queresma yoksa bu bahsettiğimiz savunma zaafiyetleri fazlasıyla kendini göstereceğinden ayağımızda top tutma özelliğimizi de kaybedeğimizden savunmayı geriye çekerek Holosko Tabata Nihat gibi oyunculardan faydalanmak için hızlı kontra ataklara dayanan bir sisteme geçmeliyiz. Çünkü ortasahamız gerçekten çok güçlü olduğundan üstümüze çektiğimiz rakipten kapacağımız toplarla bu oyunculara boş alanlar yaratabiliriz. Yaratamasak da en azından şu yediğimiz anlamsız golleri engelleyebiliriz. Kimse yıldızlarımız yokken bizden onlar varmış gibi harikalar yaratmamızı bekleyemez. Haddimizi bilerek oynamasını da bilmeliyiz. Her oyuncunun bir sınırı var schuster kafasındaki taktiğin arkasında durmasın demiyorum ama bunu oynayamayacak oyuncularla sırf dediğim dedik tavırlarla gereksiz yere puan kayıplarıyla herhangi bir düzen oturtamayacak bunu anlaması lazım. |
Onur analizin cok dogru.Ancak daha onceki tecrubelerinden hatirladigim kadariyla Schuster bu dedgin maca ve kullanilabilir oyunculara gore sistem degisikligini yapmaz.Benim sampiyonluk beklememe sebebimde bu. Yanliz bu demek degilki Schuster gitsin.Bu seneki netice ne olursa olsun,Schustere sabredilmeli.Beyaz sayfa acilmasindan biktim.3-4 dogru takviye ile takim bu sisteme cok uyumlu hale gelecektir. |
1 kanat, 1 golcü, 1 adet de ayağı düzgün stoper ister. |
Alıntı:
|
takımdaki oyuncuların hepsi birbirine yakın kalitede olmadığı için guti ve quaresma olmadığı zaman sıradan bir takım görüntüsü oluşuyor.ayrıca hoca takımı bazen gereğinden fazla riskli oynatıyor. |
Tuhaf Forum daha şimdiden ikiye bölünmüş durumda zaten buraya üye olduğumdan beri aynı vaziyet devam ediyor,çünkü Beşiktaş Dertören başkanlığa geldiğinden beri yani 2003-04 sezonundan beri sezon başlangıcı,ortası ve sonlarında mutlu sona malumunuz bir kere ulaşabildi hadi bunu geçelim şampiyon olduğumuz sezon hariç bu sezona kadar Beşiktaş yanılmıyorsam sadece ligde yani yedi sene içerisinde iki üç sezon önce gs'ye Nobre nin İnönü de attığı kafa golü ile bir haftalığına lider olmuşluğumuz var o liderlikte zaten iki hafta sürmedi bile onun dışında koskoca Beşiktaş geçen seneler içinde her hangi bir sezonun herhangi bir haftasında hiç bir zaman lider olamadı.Geçen bu zaman zarfında şöyle bir hatırlarsak Ersun Yanal'lı Manisa on bir hafta liderlik yaşadı,Bülent Uygun'lu Sivas hafatalarca lider kaldı üst üste iki sezon şampiyonluk kovaladı,Ertuğrul Sağlam'lı Bursa malum şampiyon oldu bu senede neredeyse lig başından beri lider durumdalar buradan şunu anlatmaya çalışıyorum Beşiktaş Lucesku'lu efsane yüzüncü yıl şampiyonluğundan sonraki sezon başımıza gelenleri camia ve taraftar olarak bir türlü hazmedemeyip,toparlanamadık adeta sıradan bir Anadolu takımı haline geldik Dertören Del Bosgue,Rıza,Tigana,Ertuğrul Sağlam,Mustafa Denizli gibi birbirinden kıymetli Teknik adamlarda getirdi fakat olmadı buna son şampiyonluğumuzu dahil etmiyorum tabiki.Forum'un ikiye bölünmesindeki sebep'in altında bence Beşiktaş'ın sıradanlığı yatıyor Beşiktaş Dertören başkanlığında herhangi bir sezona fırtınalı bir şekilde giriş yapamaz olduğundan,mesela ligin ikinci haftasında lider olup öyle bir ilk yarı bitirdiğimizi herhalde hiç göremicez bunun vermiş olduğu psikolojik sıkıntı forumdaki herkezi daha sezon başında erkenden sıkmaya başlıyor ve herkez biribirine düşüyor,örneğin Beşiktaş istisna derbiler hariç gs,fb yi yenemez hale geldi bırakın derbileri bursa,sivas,trabzon,kayseri,istanbul b.b gibi takımları dahi senelerdir kolay yenemez hale geldi teknik adamlar değişsede zorlandığımız takımlar bizi her geçen sene dahada zorlar geldi bunları araştırıp tartışmak lazım.Burada Teknik adamın ve gelen giden futbolcuları konuşmaktan ziyade genel anlamda niye bu haldeyiz diye bakmamız lazım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Protesto etmek dogrudur yanlistir,bu tartismaya acik.Ama eger birini protesto ediyorsak 3 ay sonrada adama Buyuk Baskan v.s. diyorsak ya cok ucuzuz ya ne yaptigimizi bilmiyoruz ya da cok safiz. Kesin olan birsey vara bu kulupte temizlige ilk taraftardan baslanmali. |
Türkiye`de Saat: 21:25 . |