![]() |
İnadına Sağlam.. -SİR aLEX FERGUSON- Bizde istikrardan söz edilmiyor; ama istikrar deyince akla hemen İngiltere Premier Ligi’nden Manchester United ve Alex Ferguson geliyor. Mesela, 1886’da kurulan Arsenal’de 18, 1892’de kurulan Liverpool’da 19, 1905’te kurulan Chelsea’de ise bugüne kadar 23 teknik direktör görev yaptı. Manchester United da tam 129 yıl önce kuruldu. 129 yılda sadece 17 isimle çalışan Manchester United’ı son 21 yıldır yöneten teknik adam ise İskoç Alex Ferguson. Ferguson, bu külüpteki 21. yılını kutlayacak. 6 Kasım 1986’da Manchester United’la sözleşme imzalayan Ferguson’un gerçek adı Alexander Chapman Ferguson. 16 yaşında amatör Queen’s Park takımında forvet oyuncusu olarak futbola başladı. İlk maçında golle tanıştı. Ancak sürekli forma bulmakta zorlanıyordu. Ve 1960’ta kariyerinin ilk transferini yaparak St. Johnstone takımına gitti. Bu kulüpte iyice piştikten sonra 1964’te Dunfermline ile sözleşme imzaladı. Her gittiği takımda yıldızı biraz daha parlayınca 1967’de nihayet Glasgow Rangers ile söz kesti. Fakat büyük yıldızlar sınıfına giremeden birkaç takımda daha ter döküp 1974’te futbolculuk yaşantısına nokta koydu. Aktif futbolculuk hayatına son verince futboldan ayrı kalamadı ve ülkesinin doğusundaki Stirlingshire takımında menajerliğe adım attı. Maaşı ise sadece 40 sterlin idi. Kısa süre sonra aynı bölgedeki Saint Mirren’ın başına geçti. 1977’de bu takımı 1. Lig’e çıkardı. 1978’de de asıl yıldızının parlayacağı Aberdeen’in teknik direktörü oldu. Manchester’la anlaşana dek bu kulübü çalıştırdı ve kulübe tarihinin en şaşaalı günlerini yaşattı. Aberdeen, İskoçya’da Celtic-Rangers rekabetine 3. takım olarak dahil oldu. Üstelik 1980, 1984 ve 1985’te İskoçya şampiyonluğuna ulaştı. Aberdeen ayrıca 1983’te Real Madrid’i yenerek Kupa Galipleri Kupası’nı, Hamburg’u mağlup ederek de Süper Kupa’yı kazandı. Ferguson’un kariyerinde kısa bir yeri olsa da Dünya Kupası’nda bir takımı çalıştırma dönemi oldu. Meksika 1986’da İskoç Milli Takımı’nın başında olan Ferguson, Arjantin’in mutlu sona ulaştığı organizasyonda gruptan çıkma başarısı gösteremedi. 1986’da, İngiltere’de 19 yıldır şampiyonluk sevinci yaşayamayan bir Manchester United vardı. Old Trafford’daki ağır yenilgiler, peş peşe gelen kötü sonuçlar İskoç hocanın üzerindeki baskıyı giderek artırmaya başlamıştı. Lig, 11. sırada bitirilse de yönetimin ‘arkandayız’ demesi ve çok büyük destek olması muhtemel bir ayrılığı engelledi. Ancak başarılı hocanın üzerinde adeta kara bulutlar dolaşıyordu. Aynı yıl içinde annesi de kanserden öldü. Şampiyonluklara ambargo koydu Ferguson’un sazı eline alma vakti çoktan gelmişti. Genç yeteneklerle ve problem çıkarmayacak futbolcularla sözleşme imzalandı. 1987-88’de zirveye oynamaya başlayan takım, sezonu Liverpool’un 9 puan gerisinde 2. sırada bitirdi. 1992-93’e kadar inişli-çıkışlı bir grafik sergileyen M.United, gözünü şampiyonluğa dikmişti. Transferlerde de tam isabet sağlanınca takımın altın çağı başladı. Ünlü Fransız futbolcu Eric Cantona da bu sezonun başında transfer edildi. O sezon Premier Lig’de Manchester fırtınası esti. Takım şampiyonluk sevinci yaşarken, Alex Ferguson yılın en başarılı teknik direktörü seçildi. Roy Keane gibi bir savaşçıyı da kadrosuna katan Manchester, Beckham ve Scoles gibi oyuncuların da dahil olmasıyla takımın iskeletini sağlam temellere oturttu. Manchester United, Ferguson yönetiminde şampiyonluklar serisi yakaladı. 2003’e kadar tam 8 kez Premier Lig’de şampiyonluk kupası kaldırıldı. Bu yıllarda Ferguson da 6 defa yılın teknik adamı unvanını aldı. Manchester’ın en başarılı sezonu ise 1998-1999 idi. Premier Lig ve Federasyon Kupası şampiyonluğu kazanan takım, Şampiyonlar Ligi’nde de final maçında Bayern Münih’i yenerek Avrupa’nın en büyüğü oldu. Aynı yıl Ferguson’a İngiltere Kraliçesi tarafından ‘Sir’ unvanı verildi. Ferguson, başarılı olduğu gibi acımasızdı da. Sorun çıkaran futbolcuların Manchester’da kalması mümkün değildi. Stam, Beckham, Yorke ve son olarak Ruud Van Nistelrooy gibi yıldızlar, Ferguson’la birtakım tatsızlıklar yaşayınca takımdan koptu. Hele Ferguson’un Beckham’a krampon fırlatması var ki; bu olay yıllarca İskoç hocanın karakter yapısı anlatılırken verilen örneklerin başında gelir. Manchester, Chelsea ve Real Madrid gibi takımların transfer politikasını asla uygulamadı. Yıldız transfer edilecekse sadece ihtiyaç olunan bölgeye bakıldı. Zaten Ferguson, gençlere inanan bir kişilikti. - aynı şekilde arsene wenger ve frank rijkarrad örnekleri vardır. -teknik adam değişkliği isteyenlere fergusonun kariyerine bakmalarını istiyorum -adam geldiğinde man utd 11. olmuş ve ilk 5 senesinde şampiyon olamamış -daha sornası malum zaTEN.. aynı durumdayız şimdi 2 hafta önce sağlam ı fergusona benzetenler şimdi kellesini istiyorlar.. -tiganaya bile daha fazla sabrettik kendi öz cocuğumuza neden bu kadar sabırsızız anlamıyorum anlamakta güclük cekiyorum.. -hadi sağlam gitti başkası geldi daha mı iyi olucak sanıyorsunuz yapmayın arkadaşlar yapmayın yeni bi değişim süresine daha dayanamaz bu tarafatar .. -onun için ben istikrar dan yanayım ve İNADINA SAĞLAM diorum.. |
Alex fergusonla erturğulun futbol bilgisini bir tutabilecek kadar futbol bilgisinden yoksun birisin bende inadına yazık diyorum;) |
abi ertuğrul abimi çok severim ama ne yapmaya çalışıyo anlamıyorum.zan ı kazanmak için takımı yakıyor. İBB maçında zan tel tel döküldü yine zan la başladı. şunlar önemli; 1-tuna neden oynatılmıyor? 2-tello neden bu kadar vurdum duymaz? 3-holosko niye bukadar pasif? 4-madem defans yapıcaksın ibrahim ü. niye oynamaz? 5-bu takımda ön libero gibi ön libero yok bunu yeni mi görüyo? (tijikusu alınsaydı o bile iş görürdü) |
bırak Allah aşkına futboldan anlayan bi hocada DEVAM istiyoruz biz, toraman'dan sağ bek yapan, g.zan'dan stoper yapıp 77 dk seric ve tello'nun kepazeliklerini izleyen orta sahada adeta yürüyen s.kurtuluş ve cisse aklına bile gelmeyen (diğerilerini saymıoyrum zaten) bi hoca istifa etsin bu kadar |
Alıntı:
|
ferguson manchestera gelmeden önceki kariyerini bi araştır istersen yani bunun 22 sene falan öncesini adam zaten belli bi kaliteyi yakaladıktan belli bi vizyon sahibi olduktan ve belli bi tecrübeye ulaştıktan sonra manchestere gelmiş.ertuğrul hocada bu saydığım 3 şeyde yok daha.kayseride 2 iyi sezon geçirdi diye bu saydıklarım olmuyo bi anda.büyük takım yönetmek anadolu klüplerini yönetmeye benzemez bunu rıza hocadada yaşadık şimdide sıra ertuğrul hocada.kusura bakma arkadaşım ama ertuğrul hoca 20 sene daha kalsa belki fergusonun sahip olduklarına sahip olabilir ama büyük takımların 20 sene sabrı olduğunu sanmıyorum hatta senin ve benim bile.fergusonla ertuğrul hocanın karşılaştırılması çok ama çok saçma kusura bakma... |
Alıntı:
|
bence 'inadına sağlam' yerine 'mecburen sağlam'.şu vakitten sonra getirilecek mesela bir yabancı hoca takımı bilmiyor tanıyana kadar sezon biter.türkiye de ise bjk yı çalıştıracak kapasitede hoca yok.mecburen sezon sonuna kadar devam etmeli. |
Alıntı:
|
Ertuğrul hoca çok iyi bir teknik direktör olabilir ama bu ağır yük sanırım ona fazla gelecek çünkü beklentisi yüksek bir takımın teknik adamı olmak bu kadar basit değil 5 sene kimse bekleyemez bu bizim değil Türkiyenin gerçeğidir Keşke 3 - 5 sezon sonunda gelseydi tecrübe kazanmak için büyük takımda yalnışlar yapılamaz |
Avrupa'da oynanan maçlarımıza bakıyorum, deplesmanların çoğunda hezimet yaşıyoruz!..Sadece skor olarak değil tabii, oyun olarak da, ezik oynuyoruz hep!..Bütün Türk hocaların yaptığı şeyi yapıyor, deplasman maçlarında savunmadan başka bir şeyi düşünmüyor, gol atmak aklının ucundan bile geçmiyor!..Ertuğlul Sağlam diğer Türk hocalara benzemez diyordum ama görüyorumki o da git gide benziyor diğerlerine, böyle giderse kendine yazık eder!.. |
Ertuğrul Hoca bence kulübün maddi sıkıntısından dolayı transferde biraz tutuk tavır sergiliyor,sorun belli demirören beşiktaşı ne kadar çok severse sevsin,kulüp başkanlığı için çok tecrübesiz ve duygusal.Başkan beşiktaşı seviyor ama beşiktaş artık çıkmazda ya oturup şapkayı önüne koyup düşünsün ya da başkasına müsade etsin,tabi bu düşünme de hemen teknik direktör değiştirmek değil,eldeki mal belli.3 metre kumaştan 5 metre elbise dikemezsin,sonuç;Ertuğrul hoca kalmalı,oyuncularda revizyon. SAYGILAR |
sağlam giderse bi 5 yıl daaha geri gideriz buna eminim.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Katılıyorum.. |
Alıntı:
|
yani ertuğrul hoca ile dewam edilip edilmemesi konusunda ben hala kararsızım ama kesinlikle gitsin demiyorum.Gitmesinde demiyorum.Onu futbol bilgisi olan büyüklerim daha ii bilir |
dün akşam metalist takımı bi kere ofsayt ta düştü mü allah aşkına, bunun adı sistemsizlik dir, ertuğruldan teknik drektör değil ancak çalıştırıcı olur |
hertuğrulla ,sir alex fergusonu karşılaştıran zihniyet tabiki 8-0 vede 4-1 lik sonucları hak eder hemde sonuna kadar hak eder.. ertuğrulun mac sonu dalga gecer gibi acıklamaları ,metalistmi nedir bir takıma rezil olmaları, gene sene yenilen 8 adet gol ,,yazık yazık hemde cok yazık... ertuğrulu savunan zihniyetten bir nane olmaz ertuğruldan hic hoca olmaz olursa böyle olur.. |
Nasil ertugrul'u savunuyorsunuz anlamiyorum ... hayretler içindeyim ... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
inadına saglam inadına mazoşizm 8 yetmedi 3.sınıf takımdan 4 yedik yetmedi şampiyon olmadık yetmedi rezil futbol yetmedi haklısınız inadına saglam inadına mazoşizm (bilmeyenler için-mazoşizm= acı çekmekten hoşlanan düşünce yapısı) |
Alıntı:
:congrats::congrats::congrats::congrats: İrfan Kayahan |
Aman yönetim Medyanin oyununa gelme uyan istikrarli bir sekilde devam,hoca degisikligi hic bir sey getirmez, Ertugrul hocamizla devam . Bu depremden daha kuvvetli olarak cikacagiz bundan eminim. Kötü günde iyi günde arkanizdayiz! |
ya bu sezonda sabır bence çünkü büyük başarılar bir yılda gelmiyor...Bu sabır konusunu ertugrrul saglam açısından söylüyorum yoksa yönetime sabır kalmadı en sonunda kan çıkacak bence... |
hala mı ? |
Ben sorunun ertuğrul hocada olduğuna inanmıyorum futbolcular sahada aslanlar gibi mücadele etmiyorsa hoca ne yapsın örneğim ertuğrul hocayı ver gsnin basına gs yine sampiyon olur çünkü hoca bişi yapmıyor takım oynuyor canla basla bide bizim takıma bak kosmuyor izliyor yürüyor hepsi aldığı parayı haketmiyor ertuğrul hoca ne yapsın şimdi |
neyin inadı yaa yetmedi mi tattığınız yenilgiler, ben beşiktaş futbol takımının bu kadar kötü durumlara düştüğünü hatırlamıyorum bunun sorumluları kimse yönetim,teknik heyet,futbolcu alayı hesap vermeli alayı.. |
İnadına sağlam inadına başarısızlık inadına cemaat emirleri diyenlere yuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhh hhhhhhhhhhhhhhh diyorum yeter artık 8 -0 dan sonra uefa da gruplara kalamadan 4 yedik buna rağmen hala sağlam demek ark niyetlilik dir BEŞİKTAŞ düşmanı olmak demek tir , yuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhh , Beşiktaş ı rahat bırakın BAŞARISIZLIĞIN İSTİKRARI OLMAAAAZZZ aklınızı başınıza toplayın ve ertuğrulunuzu da alın gidin ............ ERTUĞRUL İSTİFAAAAAA ERTUĞRUL İSTİFAAAAAA , ERTUĞRUL EĞER ADAMSAN VE HAYSİYETİN VARSA İSTENMEDİĞİN YERDE DURMA BJK SANA 10 GÖMLEK BÜYÜK ....... YETER ARTIK İSTİFAAAAAAAAAA..... |
Alıntı:
orası ingiltere bu bir hiçbir zaman 8ve 4 yememiş ve enönemlisi takım bu kadar aptalca oynarken takımı izlememiştir sanırım |
ya sahaya çıkıp ertuğrul hocamıoynayacak sahada ruhsuz ruhsuz top oynayan futbolcuların hiçmi suçu yok. böyle maçlarda beşiktaş gibi bir takımın futbolcularının başlarındahoca olmadan maçı bitirmeleri gerekmezmi. yinebaşladınız istifa istifa diye. 5 yıldır hep hocalar istifa ediyor düzelen bir şey varmı. |
Alıntı:
Baş ruhsuz ertuğrulun ta kendisi dir onun için başka facia yaşamadan derhal istifaa etmesi lazım dır artık ertuğrulu savunmak ark niyetliliktir , yetti artık biz sabır taşı değiliz , başarısızlığın ve korkaklığın istikrarı olmaaaz . istifaaaa ertuğrul istifaaaaaaaa . |
ruhsuz futbolcu haa peki o zaman hocanın görevini bana biri anlatsın, tabi ki hoca istifa edecek!ertuğrul teknik direktörse,bende onun kadar teknik direktörüm çıkayım sahaya takım elbise ile kulubede ellerimi bağlayayım, o zaman al sana hoca.. |
yıl 1984 deil o zamanlar teknoloji sınırlı , kadrolarda yabancı sınırlaması, tesisler şu anki tesislerin 10 da 1 i deil , klub gelirleri şu anın çok gerisinde ,scout sistemi gelişmekte , dünyanın her yerinde takip edebileceğin futbolcu sayısı sınırlı,o zamanların ekonomisi gibi futbolda da yeni bir döneme giriliyor , liverpool fırtanası estiği , everton fenomenin olduğu,arsenal gibi her dönem ciddi şampiyonluk adayı olduğu zamanlar .....80-92 arası ingiltere ligi şampiyonları ve kaçıncı defa şampiyon oldukları 1980-81 A.villa(7.defa) 81-84 liverpool (13-14-15.defa) , 84-85 everton(8) , 85-86 liverpool(16) , 86-87 everton(9.defa) ,87-88 liverpool(17),88-89arsenal(9) ,89-90 liverpool(18.defa) ,90-91 arsenal(10 defa) , 91-92 leeds united(3.defa) 12 yılda 5 farklı takım şampiyon olmuş , 40 küsür yıllık tff liginde 4 şampiyon var bunlardan bir tanesi 24 yıldır şampiyon olamıyor.... toplam da 114 yıllık ingiltere + premier ligde 23 tane farklı şampiyon çıkmış ayrıca ferguson 90 da f.a cup ,91 de kupa galipleri kupası ve süper kupayı kaldırmıştır. 87-88ve91-92 de lig 2.si olmuştur... bu bilgileri yazmamın sebebi fergusonun rekabetin en üst düzeyde yaşandığı bir ligde görev e geldiğini vurgulamaktır....bizde ki gibi 3 takım hakimiyetinde olan en kötü 3.olup ya da statü gereği kupayı kolay kazanabileceğin bir ligde deil........... BİZDE İSTİKRAR istiyoruz tsl liginde biraz kuvvetli takımlara karşı bile defansif anlayışla sahaya önce beraberlik için çıkan öne geçince rakibin kuvveti de önemli deil , maç sonları kendisinden önce menajerin açıklama yaptığı , dualarla başlayıp temennilerle biten neredeyse takımı telli baba türbesinde çalıştaracak kadar kaderci olan (dindar kişiliğine saygı duyuyoruz bu kişinin özeli maneviyatıdır o kısmı ayrı tutuyoruz) , her kötü sonuç sonrasında başkanına sürekli rapor veren(başbakanlık denetleme kurulumu burası ne raporudur biz çözemiyoruz içeriği nedir ki ),yaptığı açıklamayı ya da aldığı kararları menajer tarafından erozyon a uğratan, klubeden sahayı bazen çaresiz bakışlarla izleyen bir td istemiyoruz .......daha çok şey yazılabilir. 2 örnek vereyim ferguson : beckhamın kafasına ayyakkabı fırlatmıştır,taraftarın taptığı van nistelrooy u kendisiyle ters düştüğü için göndermiştir. sağlam : kavga eden 2 kaptanının affedimesine karşı duramamıştır. ferguson: alkollü ve kızların bulunduğu bir gece partsinde bastığı o zaman çok genç olan giggs ve lee sharp a siz g.best gibi olmak istiyorsunuz yoksa gerçek bir yıldız mı deyip mekanı terk etmiştir. sağlam:oyundan aldığı bazı futbolcuların kendisine tavır yaparak sahadan çıkmasına sadece seyirci kalmış gerektiğinde otoritesini koyamamıştır.(nobre,bobo,tello,ricardinho v.s. ) Eğer ki Ertuğrul SAĞLAM bir şeyleri değiştirecekse tam zamanı 1-S.ENGİNİ Yanından atsın 2-otoritesini , radikal ve yaratıcı kararlar alıp bunların arkasında durabileceğini bize göstersin 3-saha kenarında dimdik ,mağrur ve kendine güvenen bir td duruşu sergilesin (sadece lafta deil ) biz de senin gibi inanalım |
ya allahım yaaa al işte ferguson la bir tutan zihniyetttt...tabi POLYANNACIM TABİ İSTİKRAR |
Alıntı:
|
Başarısızlık ve korkaklığın istikrarı olmaz , ertuğrul haydi derhal istifaaaaaa................. |
Alıntı:
Senin gibiler bir sürü hoca yedi haberin varmı? bu takıma kim gelirse gelsin başarılı olamaz. Beşiktaşın paraları boşa gidiyor. Adam gibi oyuncu alınamıyor. hakemler karşısında yönetim pasif. ve burada hoca suşlanıyor. adam o olumsuzluklarda 4. oldu. çalınan puanlar olmasa idi geçöen sene şampiyonduk. Yönetimin koltuk sevdası için Ertuğrulu öne sürüyorlar. Bu numarıyı yutan ve sazanlama atlayan senin gibiler yüzündende başarı yakalamamız beklenemez. |
inadına ertuğrul sağlam demeden evel bu adam Beşiktaşa geldiğinden beri ne kattı ? ha iyi futbol oynatır ama yenilirsin o zaman bişey denilmez yada takım deli gibi mücadele ederde şanssız 1 gol yer elenirsin onuda anlarım fakat ortada ne futbol ne mücadele hiçbirşey yoktu.. kaldı ki senin ilerde en çok yapan futbolcun nobre işte bunu her hafta kanıtlıyor adam oyuna sonradan girse bile göstere göstere ya atıyor ya attırıyor yada çabalıyor yırtınıyor neden bu adam her maç yedek ?.. Geçen sene elinde tello gibi bi adam parlamış sol açıkta oynadıgında ve nerdeyse abartmadan söyleyim geçen sezonun yarısı Beşiktaşı taşımış futbolcuyu neden bek e hapsediyorsun? Şimdi eğri oturup doğru konuşalım futboldan az çok anlayan bir adam bile Beşiktaş'a 1-0 ın yetmeyeceğini daha burdaki maç bittiğinde bile biliyordu.Bu ne demek oluyor demek ki orda gol atman lazım ama sen napıyorsun gol yememeye gidiyorsun ukraynaya ve bizi avrupaya rezil ediyorsun. Bari onu becersen onada sesimizi çıkarmıyacağız ama kalkıp milletin Metalist iyi takım falan demesine neden oluyorsun. Hayır arkadaşım metalist iyi bir takım falan değil evet 2-3 tane yetenekli oyuncusu var ama Beşiktaş değil metalist fenerde değil hatta trabzon da değil..ama sorun şurdaki o kadar korkaksın ki Beşiktaşın sorumluluğunu taşımaya çok uzaksın.Defalarca söyledim yine söylüyorum biliyorum hiçbişey değişmeyecek içimdeki öfkeden başka ama burayı Kayserispor sanan teknik direktörede onun arkasında bu kadar duran yönetimede ve Beşiktaş gibi bu kadar büyük taraftarı olan takımın başındaki Başkan sıfatındaki insanada söylüyorum hepinize yazıklar olsun.. |
Türkiye`de Saat: 03:30 . |