|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
03-07-2009, 04:38 | #1 | ||
Tecrübe Puanı: 51 |
15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu Endülüs Müslümanlarının son kalesini kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle, kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir.En sonunda 31 Mart gecesi Kalenin önüne giderek bir elinde Kur'an bir elinde İncil 'Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım' der. Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine Müslümanlar 'Yemin etmiştiniz,bize söz vermiştiniz' dediklerinde Haçlı ordusu komutanı 'Benim sö züm size dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur' diye cevap verir ve bütün Müslümanlar orada Şehit edilir.İşte o gün bugündür 1 Nisan hristiyanlar arasında 'Hile Günü' olarak kutlanmaktadır. Maalesef hıristiyanları taklit etmeyi modernleşme sanan gafil müslümanlar arasında da yaygınlaşmış,yüzlerce, binlerce müslümanın katliam günü olan 1 Nisan'lar, bir şakagünü olarak kutlanmaktadır.
__________________ Besiktasforum.NET KayıpKentinYakışıklısı. | ||
|
04-07-2009, 17:18 | #2 | ||
∂υмαη ѕα∂є¢є ∂υмαη Üyelik tarihi: Jun 2009 Yaş: 47
Tecrübe Puanı: 23 | Maalesef öyle bir duruma geldik ki,batidan gelen ne olursa olsun kabul ediyoruz,icerigini bilmeden,anlamadan,arastirmadan...ßunlari söylediginde de sana meczup gözü ile bakmiyorlar mi en cokta o sinirime dokunuyor... Sagol kardesim,yararli bir paylasim oldu...
04-07-2009, 17:46 | #3 | ||
çarşı ulann Üyelik tarihi: Apr 2008 Yaş: 42
Tecrübe Puanı: 56 | çok yararlı bir paylaşım Mehmet sağolasın kardeş bunu bilmiyodum | ||
04-07-2009, 17:51 | #4 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 54
Tecrübe Puanı: 69 | 1 Nisanla ilgili şaka olayını saçma buluyordum zaten ama böyle bir sebepten dolayı yapıldığını bilmiyordum.Günümüze kadar süregelmesi ve bizlerin de uygulaması çok üzücü...
__________________ | ||
04-07-2009, 17:55 | #5 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 54
Tecrübe Puanı: 69 | "Nisan bir şakası, 16. asırda fransa'da 9. charles zamanında ortaya çıkmış. 9. charles, gregoryen takvimine göre 25 mart 1 nisan haftasındaki yılbaşı kutlamalarını 1 ocak tarihine almış. kimse kendisini ciddiye almayınca yeni yılın başladığını kabul ettirmek için halka davetiyeler göndermiş. bin bir güçlükle davete katılan halk, aslında böyle bir davetin olmadığını öğrenince evlerine dönmüşler. kral charles, bu şakasıyla çok eğlenmiş. fransız halkı, bu sefer kralı alaya almak için yılbaşı eğlenceleri düzenlemiş. zamanla bu şaka benimsenmiş ve günümüze kadar ulaşmış." Böyle bir açıklama da var 1 Nisan ile ilgili...
__________________ | ||
04-07-2009, 20:12 | #6 | ||
Tecrübe Puanı: 18 | ben olaya öyle bakmıyorum insanın niyeti önemli ne olmuş 1 nisan şakası yapılmıssa diyorum ve ekliyorum önemli olan nerden geldiğimiz ve nereye gittiğimiz önce burdan başlamalı sonra 1 Nisan şakası şöyleymişde böyleymişte konularına girelim bunlar ufak tefek sorunlar bugün en büyük sorunumuz geçmişimizi unutmamızdır. İnanç en önemli yaşam biçimidir. İnançsız insan insan olamaz insan olduguna bile inanmaması lazım gelir Cenabı ALLAH'ı unutan emirlerini yerine getirmeyen bir toplum için 1 Nisan gibi yanlış yada doğru diye tartışmak bana çok saçma geliyor, her şeyin özüne dönmezsek istediğimiz kadar konuyu ortaya atın hepsi tırs gelir tırs gider . ÖZÜ BULAN SÖZE KALMAZ LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDEN RESULULLAH
__________________ Lütfen forum kurallarını okuyunuz.. | ||
04-07-2009, 20:27 | #7 | ||
Tecrübe Puanı: 17 | cok tesekurler.. bilmiyodum .. | ||
29-11-2009, 04:46 | #8 | ||
Tecrübe Puanı: 20 | yok bundan sonra 1 nisan falan..
__________________ Karanlık aydınlıktan, yalan doğrudan kaçar, güneş yalnız da olsa etrafına ışık saçar, unutma doğruların kaderidir yalnızlık, kargalar sürüyle KARTALLAR yalnız uçar.. | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |