![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
![]() | #11 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| KOLAY BÖREK MALZEMELER: -2 su bardağı yoğurt -3 yumurta -1 çay kaşığı kabartma tozu -Küçük bir kalıp beyaz peynir -2- 3 çay kaşığı tuz -Aldığı kadar un -Kızartmak için ayçiçek veya zeytinyağ (2 su bardağı) YAPILIŞI: 1- Rendelenmiş peynir, yoğurt, yumurta, tuz ve kabartma tozu karıştırılır. 2- Aldığı kadar elenmiş un ile çok yumuşak bir hamur yapılır. 3- Bolca unlanıp 1 cm. kalınlığında açılır. Üç parmak genişliğinde karelere kesilir. 4- Kızgın yağda hafif sallanarak kızartılır. Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır. PATATES SUFLESİ MALZEMELER: -3- 4 patates (haşlanmış), 2 su bardağı un -1 çorba kaşığı margarin, tuz -Kızartmak için ayçiçek veya zeytinyağ (1,5 bardak) YAPILIŞI: 1- Haşlanmış patatesler püre makinesinden geçirilir. 2- Elenmiş un, tuz, margarin patates, püresi ile katı yoğrulur. 3- Biraz dinlendirilip unlanarak 3cm. kalınlığında açılır. 4- Çay bardağı ile kesilip kızgın yağda kızartılır. Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır. EKMEK SUFLESİ MALZEMELER: -1 tost ekmeği (dilimlenmiş) -3 yumurta -Yarım litre süt -Yarım su bardağı erimiş yağ -4- 5 çorba kaşığı rende kaşar -1 çay kaşığı tuz-karabiber YAPILIŞI 1- Yumurta, yağ, süt, tuz, karabiber iyice karıştırılır. 2- Ateşe dayanıklı dikdörtgen bir kap yağlanır. Bir sıra ekmek dilimi dizilir. Sütlü karışım kaşık kaşık dökülür, kaşar serpilir. 3- Ekmek ve sütlü karışım kat kat yerleştirilir. En üste bolca kaşar serpilip fırınlanır. | ||
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |
![]() | ![]() |