Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Gündem Dışı

Gündem Dışı Genel internet Geyik vs muhabbetleri.

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17-08-2008, 21:03   #1
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kadınların hesap ödemesine alıştık

Click the image to open in full size. Kadınların ekonomik özgürlüğünü kazanması en çok erkeklerin işine yaradı. Eskiden kadınların elini cebine attırmayan erkekler, şimdi elini cebine atmıyor.

Madem devir değişti, o zaman hesap ödeyen de... Kadınların ekonomik özgürlüğünü kazanması en çok erkeklerin işine yaradı. Artık erkekler, her seferinde elini cebine atmak zorunda kalmıyor. Çünkü kadınlar, 'çevik bir hamle' ile hesabı ödüyor. Her ne kadar hanımlara 'ayıp oluyor' deseler de erkeklerin bu durumdan mutlu oldukları muhakkak.
Hayat da müşterek hesap da o zaman pamuk eller cebe
Madem devir değişti, ee o zaman hesap ödeyen de... Kadınların çalışma hayatında söz sahibi olması, para kazanması en çok erkeklerin işine yaradı. İş hayatına atılan kadınlar, süregelen bir geleneği de değiştirdi. Artık her harcamadan sonra erkekler elini cebine atmak zorunda kalmıyor. Çünkü centilmen bayanlar, eşiyle, iş arkadaşıyla ya da bir akrabasıyla yediği yemeğin hesabını, karşısındakinden önce davranarak ‘çevik bir hamle' ile kendisi ödüyor. Her ne kadar erkekler, hanımlara ‘ayıp oluyor' feministlik yapma', ‘lütfen ben ödeyeyim' dese de hallerinden memnunlar.
Aslında bundan bir beş on yıl öncesine kadar yemek sonrası hesabı kimin ödeyeceği bir tartışma konusu olmanın çok uzağındaydı. Çünkü bu konuda erkekler her zaman hızlı ve centilmen davranarak kadının elini cebine atmasına izin vermezdi. Aslında bayanların hesap-kitap işlerine el atmalarının şimdi de gönüllerine tam anlamıyla yattığı söylenemez. Zira bu konuda kafalarına takılan önemli bir husus var. Bugün yemek, sinema, taksi parası gibi hesapları ödeyen kadınlar, ya yarın ‘Madem eşitiz o zaman ev işlerini paylaşalım derse ne olur?' İşte bu soru belki de bu yüz yılın en önemli meselesi olacak! Asıl o zaman hesap erkelerde kalacak gibi...
Konuyu insan ilişkileri üzerine kafa yoran gazeteci ve yazarlarla konuştuğumuzda da enteresan tespitler çıkıyor ortaya. Vatan Gazetesi yazarı İclal Aydın'a göre hesap ödeyen kadının erkeklerin gözünde hiçbir kıymeti yok . Aydın, daha önce yazdığı "Kadınlar, yemek yediğiniz adamla beraberken çok atılgan davranmayın, mesela hesabı kapmayın adamın elinden." içerikli yazısına epey bir tepki geldiğini itiraf ediyor. Yine aynı gazete yazarlarından Mutlu Tönbekici, bu durumda erkeğin maddi durumunun çok önemli olduğunu vurguluyor. Tönbekici, 'Durumu çok iyiyse hesap ödeme konusunda ısrar etmem, ama benden iyi değilse de öderim. Bu benim kadınlığıma ya da onun erkekliğine halel getirmez.' anlayışı içinde. Hürriyet gazetesi köşe yazarı Ayşe Arman da benzer bir yaklaşım sergiliyor. Arman'a göre erkekler banka değiller, para da basmıyorlar, bu kadar da üzerlerine yüklenmemek gerekli. İki taraf da para kazanıyorsa kadın da pamuk ellerini cebe götürmeli.
Bazı kadınlar ise hesabı ödeme konusunda çok fazla ısrar ediyor. Posta Gazetesi yazı işleri müdürü Mehmet Coşkundeniz, kadınların hesabı ödemekte bu kadar hevesli olmasının erkeğe ‘Ben sana muhtaç değilim, minnet de etmem.' mesajının vermeki için olduğunu söylüyor. Aynı zamanda kadınlar sürekli hesap bölüşen hatta hesabı kendine ödeten erkekten de bir süre sonra soğuyor ve ayrılıyormuş. Sabah Gazetesi yazarı Ahmet Örs ise daha ilk buluşmada hesabı ödemekte ısrar eden kadının erkeği ürkütebileceğini düşünüyor. Çünkü bu tarz kadınlar bağımsızlığına ve özgürlüğüne cemiyet kurallarından daha fazla önem verdiği izlenimi bırakıyormuş. Ama her şeye rağmen bir kadın tarafından yemeğe davet edilen erkek bundan gurur duymalıymış.
Aslında ilk buluşmada hesabı erkeğin ödemesi durumunu herkes makul karşılıyor. Ama ileriki safhada kadın çalışıyorsa ya paylaşmalı ya da arada bir de olsa ödemeli, bu konuda hemen herkes hemfikir. Bütün bunlara rağmen biz biliyoruz ki bir yemekte hesabı erkeğin ödemesi hâlâ centilmenliğin ilk sıralarında yer alıyor. Bunun modası geçmedi ve hâlâ kadınlar böyle centilmen erkeklere âşık oluyorlar. İşin gerçeği bu.

Bir ilişkinin finansörü erkektir
Mehmet Coşkundeniz (Posta gazetesi yazı işleri müdürü): Hesabı ödemek erkeğin görevidir, bu çok net. Bu dünya dursa da değişecek gibi görünmüyor. Bir ilişkinin finansörü ve sponsoru erkektir. Ama bir kadın yemeğe giderken hesabı ödeyecekmiş gibi hazırlıklı gitmeli. Bizim kadınlarımız genelde zengin erkek ararlar, ama bilmeliler ki her parası olanın eli açık değildir. Zaten o ilişki düzeyli bir seviyeye gelmişse bir süre sonra hesabı kimin ödeyeceğinin çok önemi yoktur. Kadının hesabı paylaşması ya da tamamını ödemesi sorun oluşturmaz. Ama erkek dururken kadının çantasından cüzdanını çıkarıp hesap ödemesi etraftakilerce tuhaf karşılanır.
***
Kozmetik ürünü alacaklarına biraz da hesap ödesinler
Mutlu Tönbekici (Vatan gazetesi-yazar): İşin açıkçası gerçek ilişkilerde hesabı kadın ya da erkeğin ödemesi çok ayıp geliyor bana. Kadınların hâlâ erkeklere para ödetmelerini de ayıp karşılıyorum. Erkek zenginse mesele yok ödesin ama maddi durumu kadından daha iyi değilse paylaşabilir de tamamını da ödeyebilir. Aslında erkekler hesabı hep kendilerinin ödemelerinden rahatsızlık duyuyorlar. Hesap vakti kadınların tuvalete kaçmaları, havalara bakmaları ve ellerini ceplerine atmamaları çok anlamsız. Artık kadınlar da para kazanıyor, bu parayı sadece kozmetiğe yatırmanın bir anlamı yok.
***
Kimin parası varsa o ödemeli
Ayşe Arman (Hürriyet Gazetesi-yazar): Arkadaşlar ve sevgililer arasında hesap olmaz. O anda kimin parası varsa, o ödemeli.
Rollerin kesin çizgilerle ayrıldığına filan inanmıyorum ben: "Kadın ev işlerini yapar ve çocuklara bakar, adam para kazanır ve evin geçimini sağlar." Hadi canım. Erkek dediğin de gerektiğinde çocuk bakar, ev işlerine yardım eder çünkü artık öyle bir dünyada yaşıyoruz ve para aslanın ağzında, iki tarafın da çalışması gerekiyor, hal böyleyken neden hep erkek hesapları ödüyor ki?

Erkeklere bir dokun bin ah işit!
Bu hesap ödeme mevzuu aslında çok derin ve karışık bir iş. Haberi yaparken etrafımdaki erkek arkadaşlar bu konuda ikiye ayrılmış durumda. Erkeklerle aynı şartlarda olduğunu her seferinde bas bas bağıran kadınların bile hesabı ödemeye yanaşmaması onları epey bozuyormuş. Genelinde 'maddi durumu yerinde değilse ve çalışmıyorsa her şeyine katlanabilirim. Ama eşit şartlardayken yine de elini cebine atmıyorsa kendimi enayi gibi hissederim' anlayışı hakim. Erkekler, belli etmese de çoğu zaman, 'e artık sen de elini cebine atsan iyi olur' şeklinde geçiriyormuş. Bazı erkekler ise hesabı karşısındaki insana verdiği değere göre ödemeyi yeğliyor. Ama hesap vakti gelince havalara bakan ya da tuvalete kaçan kızlar erkekleri fazlasıyla kızdırıyor.
Sırf hesap-kitap yüzünden kız arkadaşlarıyla ilişkisini kesen pek çok erkek var. Hatta nişanlı iken bu mesele yüzünden ayrılan çiftler bile oluyormuş. Öyle ki kadınların tek derdinin zengin birini bulup istediği her şeyi yaptırmak olduğunu düşünür hale gelmişler. 'Her ne kadar müşterek bir hayatı yaşıyorsak, kadın ve erkek eşit görülüyorsa da centilmenlik diye bir gerçek var ve henüz ölmemiştir.' anlayışı içinde olan erkekler de yok değil tabii ki.
Kendi yemeğimin parasını kendim öderim!
Peki bütün bunlarla ilgili kadınlar ne düşünüyor? Meğer kadınlar da en az erkekler kadar hassasmış bu konuda. Hele de daha çıktıkları ilk yemekte hesabın yarısını bırakın tamamını kadınlara ödeten erkekler bile varmış. 'Durumun feministlikle bir alakası yok' diyor kadınlar. Onlara göre nasıl erkeğin eline mutfağa girip yemek yapmak yakışmıyorsa, hesabı kadına ödetmek de yakışmıyormuş. Ama bunun tam aksi durumlar da yok değil. Kadınlar artık her yemekte hesabı erkeğin ödemesinden rahatsızlık duyuyor. Ve kendi yemek parasını, bir yere gittiği taksi parasını kendisinin ödemesini ekonomik özgürlüğünün bir simgesi olarak görüyor.
(Zaman)
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-08-2008, 21:07   #2
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Yaşasın eşitlik...
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-08-2008, 22:14   #3
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

En iyi Alman usulü, herkes yediği kadar ödesin
Biri ısmarlarsa boğazımdan geçmiyor
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-08-2008, 22:20   #4
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
PenChe03´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Öyle de benim boğazımdan geçmiyor
illa hesabın tamamını mı ödiceksin ?

Tamm ısrar varsa
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-08-2008, 22:21   #5
Banned
 
tyler durden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Ayşe Arman (Hürriyet Gazetesi-yazar): Arkadaşlar ve sevgililer arasında hesap olmaz. O anda kimin parası varsa, o ödemeli.
Rollerin kesin çizgilerle ayrıldığına filan inanmıyorum ben: "Kadın ev işlerini yapar ve çocuklara bakar, adam para kazanır ve evin geçimini sağlar." Hadi canım. Erkek dediğin de gerektiğinde çocuk bakar, ev işlerine yardım eder çünkü artık öyle bir dünyada yaşıyoruz ve para aslanın ağzında, iki tarafın da çalışması gerekiyor, hal böyleyken neden hep erkek hesapları ödüyor ki?

bu kadına aşığım yaa, işte kadın budur : )
__________________
Click the image to open in full size.

Sen her şeyi biliyorken,
Ben her şeyi göze almışken,
Sana uzaktan kıvranmak,
Nasıl acılı bir kanserdir bilemezsin!
tyler durden Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-08-2008, 17:08   #6
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
PenChe03´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Çıktığı kadar Kalanı sizin meraklısınız madem ödemye buyrun

boğazından geçmiomuş banane
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-08-2008, 17:43   #7
pıηćıя
 
burock fun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
tyler durden´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ayşe Arman (Hürriyet Gazetesi-yazar): Arkadaşlar ve sevgililer arasında hesap olmaz. O anda kimin parası varsa, o ödemeli.
Rollerin kesin çizgilerle ayrıldığına filan inanmıyorum ben: "Kadın ev işlerini yapar ve çocuklara bakar, adam para kazanır ve evin geçimini sağlar." Hadi canım. Erkek dediğin de gerektiğinde çocuk bakar, ev işlerine yardım eder çünkü artık öyle bir dünyada yaşıyoruz ve para aslanın ağzında, iki tarafın da çalışması gerekiyor, hal böyleyken neden hep erkek hesapları ödüyor ki?

bu kadına aşığım yaa, işte kadın budur : )
bende tavırLarına ve hayat görüşüne bitiyorum.. idoLüm diyebiLirim
__________________
AzraiL geLsin ona biLe gider..ŞanLı KartaLım senin için değer..Hayat kadar güzeL işte Beşiktaş, Beşiktaş kadar güzeL işte hayat ...

~

burock fun Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-08-2008, 17:49   #8
Eye For An Eye
 
OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ne kadar artık ortak ya da bayanlar ödesede erkekler ödeyince bayanın hoşuna gidiyo...gördüm ...genellemedir herkes dahil değildir...
__________________
Click the image to open in full size.



Devrimin amacını kavramış olanlar sürekli olarak onu koruma gücüne sahip olacaklardır.
M. Kemal ATATÜRK

OzzY Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-08-2008, 17:54   #9
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Ben bu Ayşe Arman'ı hiç sevmem ama doğru söylemiş...
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-08-2008, 17:55   #10
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
ozzy1903´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ne kadar artık ortak ya da bayanlar ödesede erkekler ödeyince bayanın hoşuna gidiyo...gördüm ...genellemedir herkes dahil değildir...
"Genellemedir,herkes dahil değildir" derken ? ? ? Genelleme değildir yani...

Haklısın,bence de öyle oluyor.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 15:20 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580