![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
|
Haberler Bu Bölümde Gündem Yaratan Haberler Tartışılır. |
![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Stil |
![]() | #11 | ||
![]() Üyelik tarihi: Jun 2006 Yaş: 35
Tecrübe Puanı: 20 ![]() | harbidende ucuyorduk bugün...hehe....iyi bir yani var, firtina yüzünden yaziliyi yazamadik...haha....ama saat kac oldu, disarisi hala firtina, acicasi az da olsa korkdum...
__________________ Sana gelmediğim gün, öldüğüm gündür benim | ||
![]() | ![]() |
|
![]() | #13 | ||
Tecrübe Puanı: 20 ![]() | yaa bitmiyor bu rüzgar, firtina.... saat kac oldu, ve bitmiyor.... offf offf, insan bunaliyor, saat sabah 11. den beri evdeyim, ve disari cikamiyor insan, ciksada birsey yapamiyor....özgürlügümü kisitliyor bu kyrill...
![]() | ![]() |
![]() | #14 | ||
Banned ![]() Üyelik tarihi: Jun 2006 Yaş: 41
Tecrübe Puanı: 0 ![]() | Avrupa’nın kuzeyinde etkili olan "Kyrill" kasırgası nedeniyle Almanya’da ölenlerin sayısı 10’a yükseldi. Bavyera eyaletinde dün 73 yaşındaki bir kişiyle 1,5 yaşındaki bir çocuğun, Baden-Württemberg’de de bir kişinin otomobiliyle ağaca çarparak ölmesinden sonra, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde de aralarında 2 itfaiyecinin bulunduğu 4 kişi devrilen bir ağacın altında kalarak hayatını kaybetti. Hildesheim ve Strausberg kentlerinde de 2 otomobil sürücüsü hayatını kaybederken, Saksonya-Anhalt eyaletinde de bir kişi, oturduğu lokalde, yıkılan duvar enkazının altında kalarak öldü. "Kyrill" kasırgasının hızının zaman zaman saatte 200 kilometreye ulaştığı bildirildi. Kasırga nedeniyle dün ülkenin birçok bölgesinde iptal edilen tren ve uçak seferlerine bugün kısmen başlandı. Berlin ana tren garı, 2 ton ağırlığındaki bir demir blokunun yerinden çıkarak düşme tehlikesi yaratması üzerine, boşaltılarak kapatıldı. Alman basını, "Kyrill" kasırgasının Avrupa’da toplam 29 kişinin ölümüne neden olduğunu ve büyük maddi hasara yol açtığını yazdı. İNGİLTERE'DE 12 ÖLÜ İngiltere’de dün başlayan şiddetli fırtına devam ederken, sert hava koşullarının yol açtığı kazalar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye yükseldi. Fırtınanın yol açtığı maddi zarar ise milyonlarca sterlinle ifade ediliyor. 280 bin evin elektriksiz kalmasına yol açan fırtınada rüzgarın hızı zaman zaman saatte 160 km’ye kadar yükseldi. Meteoroloji uzmanları, iki gündür süren fırtınanın, son 20 yıldır İngiltere’de görülen en şiddetli fırtına olduğunu bildirdi. Ülkenin kuzeyi ile İskoçya’nın güney bölümü ve kuzey İrlanda’da bugün de sürmesi beklenen şiddetli fırtına, ağaçların, otomobil ve kamyonların devrilmesine yol açtı. Yollar trafiğe kapanırken, görevliler kapanan yolları açabilmek için aralıksız mesai yaptı. Otoyollar ve demiryolları da devrilen ağaçlar ve araçlar yüzünden uzun süre kapalı kaldı. Demiryolları sözcüsü, dün olduğu gibi bugün de çok az sayıda tren seferinin yapılacağına dikkat çekti. Fırtınada hayatını kaybedenlerin büyük bölümü de devrilen araçların altında kalanlar oldu. Bunun dışında çöken inşaat iskeleleri ve duvarlar da can kayıplarına yol açtı. Görgü tanıkları, rüzgarın, en şiddetli estiği noktalarda park halindeki araçları sürüklediğini ve sokak lambalarının yerlerinden koptuğunu anlattı. HOLLANDA Hollanda’da dün etkili olan şiddetli rüzgâr ve yağışların yol açtığı kazalarda ölenlerin sayısı altıya yükseldi. Yetkililer, ölümle sonuçlanan kazaların daha çok rüzgârın etkisiyle ağaçların insanların üzerine devrilmesiyle meydana geldiğini bildirdi. Kazalarda onlarca kişi de yaralandı. Ülkede dün, yaşamı büyük ölçüde felce uğratan ve büyük kargaşaya yol açan şiddetli rüzgârın, yalnızca ev ve otomobillerde yol açtığı zarar 160 milyon avro dolayında tahmin ediliyor. Şiddetli rüzgârın gece yarısından sonra etkisini yitirmesiyle günlük yaşamın bugünden itibaren normale dönmeye başladığı, Schiphol’dan uçakların normal uçuşlarını yapabildiği, gün içinde tren seferlerinin de normale dönmesinin beklendiği kaydedildi. POLONYA Polonya’da dün gece etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle 6 kişi öldü, 20’den fazla kişi yaralandı. Ülkenin merkezi ve güneyinde etkili olduğu belirtilen fırtına nedeniyle karayollarında ulaşımın kesildiği, devrilen ağaçlar nedeniyle demiryollarında da sorunlar yaşandığı bildirildi. İtfaiyecilerin, yola düşen ağaçlar ya da kaza yapan araçlar nedeniyle dün gece yaklaşık 5 bin 700 kez çağrı aldıkları, kurtarma çalışmaları sırasında 6 itfaiyecinin yaralandığı kaydedildi. Hızı saatte 120 kilometreye ulaşan fırtınanın hatları koparması nedeniyle binlerce evin elektriksiz kaldığı, birçok tren seferinin iptal edildiği ya da ertelendiği bildiriliyor. DİĞER ÜLKELER Çek Cumhuriyeti’nde 3 kişi, Belçika’da 2 kişi ve Fransa’da 1 kişi kötü hava koşullarının neden olduğu kazalarda yaşamlarını yitirdi. | ||
![]() | ![]() |
![]() | #15 | ||
Tecrübe Puanı: 20 ![]() | benim oturdugum yerin yakininda, adam kalp krizinden gitti... gece bitmek bilmedi, cok korkunctu, hala rüzgar var, ama günesi günlerdir ilk kez gördük, sükür kavusturana... almanyada dogup büyüdüm, ama benim oturdugum yerin yakinlarinda simdiye kadar hic böyle bir sey olmamisdi, allah yine göstermesin,..
![]() | ![]() |
![]() | #16 | |||
Banned ![]() ![]() Üyelik tarihi: Jun 2006 Yaş: 36
Tecrübe Puanı: 0 ![]() | Alıntı:
gecmiş olsun isttede rüzgar var gece fırtına cıkıcak galiba.. korkuyoz... ![]()
__________________ Beşik'den Mezar Taş'ına | |||
![]() | ![]() |
![]() | #17 | ||
Banned ![]() ![]() Üyelik tarihi: Mar 2006 Yaş: 43
Tecrübe Puanı: 0 ![]() | ya cok berbat rüzgar vardi dün burada, bütün gün esti durdu sabah agaclar devrilmis yollara ![]() ![]() ![]() 1999 da tam noelde cok daha kötüsü olmustu... Lothar...
__________________ ADALET OLMADIKCA ISYAN BITMEZZZ | ||
![]() | ![]() |
![]() | #18 | ||
Banned ![]() Üyelik tarihi: Jun 2006 Yaş: 41
Tecrübe Puanı: 0 ![]() | | ||
![]() | ![]() |
![]() | #19 | ||
Banned ![]() ![]() Üyelik tarihi: Apr 2006 Yaş: 35
Tecrübe Puanı: 0 ![]() | allah rahmet eylesin olenler icin ![]() tum bunlar kuresel isinmadan oluyor.allahin cezasi amerika ve avustralyanin Kyoto anlasmasini imzalamasi beni sinir ediyor cunku bu iki ulkede ki fabrikanin cikardigi duman ve zararli maddeler tum dunyadaki fabrika ocaklarinin cikardigi zararli dumanlarin 1/3 ini ellerinde bulunduruyo
__________________ Father, Father, Father, Father, Father Into your hands I commend my spirit, Father into your hands Why have you forsaken me, In your eyes forsaken me, In your thoughts forsaken me, In your heart forsaken me ... | ||
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |