16 yaşında 230 kiloya ulaşan Azize Bayır, kilosu  yüzünden evden çıkmaya utanamadığı söylerken gözleri yaşarıyor ve kendisinin de  her kız gibi süslenmeyi istediğini söylüyor... 
Antakya'nın Saraykent Mahallesi'nde 9 çocuklu Mustafa ve Selma Bayırlı çiftinin 7'nci  çocuğu Azize Bayır, kilosu yüzünden ilkokuldan sonra okula gidemediğini,  eğitimini yarım bıraktığını ifade etti. 
 Babası Mustafa Bayır'ın şeker hastası olduğunu ve 3 yıl önce sol ayağının  kesildiğini belirten Azize Bayır, ailesinin maddi durumunun kötü olduğunu,  zayıflamak için yardım beklediğini söyledi. 
 Yaklaşık 3 yıldan bu yana hiç sokağa çıkmadığını belirten Bayır, şöyle devam  etti: ''Kendimi bildim bileli hep kiloluydum. İlkokulda herkes benimle dalga  geçerdi. Biraz büyüyünce kilom yüzünden rahatsız olmaya başladım. Doktora çok  gittik ama bizi hep özel hastaneye sevk ettiler. Ailemin maddi durumu da beni  tedavi ettirmeye yetmez. Babam, bacağı kesik olduğu için çalışmıyor. Kendimi eve  kapatmaktan başka çarem yok.'' 
 Kilosu yüzünden dışarı çıkmaya utandığını, yaşıtları gibi gezemediğini  söyleyen Azize Bayır, ''Üzerime göre kıyafet bulamıyoruz. Ben de arkadaşlarım  gibi zayıf olmak süslenmek isterdim. Ama bu halimle hiçbir şey yakışmıyor'' diye  konuştu.  

Kilosu nedeniyle yürümekte zorlandığını, ayaklarının artık bedenini  taşımadığını ifade eden Azize, bütün ihtiyaçlarını annesinin yardımıyla  giderdiğini söyledi.