Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Forum Arşivi > Konu Arşivi

Konu Arşivi Bu Bölüm Arşiv Bölümüdür. Geçmiş Konuları Bulabilirsiniz.

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13-09-2006, 14:45   #1
Banned
 
shogun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Besiktas'tan ayrilmam hataydi

Yıl 1997...Ben mahalle maçlarında attığım her çalımdan ve golden sonra 'Oktayyy, Oktayyy...' diye kendimi tabir ederken, o 30 Nisan'da Belçika'ya attığı muhteşem golün heyecanını yaşıyordu. O yıllarda gazeteler, televizyonlar 'Oktay' diyor başka bir şey demiyordu. Yıllar geçti, Oktay Beşiktaş'tan sonra çok yer gezdi. Futbolculuğu, efendi kişiliği ve sahalardaki centilmen hareketleriyle hemen hemen herkesin sevdiği ve asla unutmadığı bir isim olan Oktay Derelioğlu bu sezon başında İstanbulspor'a transfer oldu. Son yıllarda istikrarını bir türlü tutturamayan fakat bitmediğini attığı gollerle ispatlayacağını belirten Oktay, Superspor.com Editörü Ahmet Sivaslı'nın sorularını yanıtladı.
"SAFFET SANCAKLI OLMASAYDI BURADA OLMAZDIM"
- İstanbulspor maceran nasıl başladı? Saffet Sancaklı'nın rolü neydi?
Tabii Saffet Sancaklı olmasaydı burada olmazdık. Bizim burada oynuyor olmamızda onun etkisi çok büyük. Saffet Ağabey olması bizi daha çok etkiledi. O bize yardım etti biz de ona yardım ettik. Şimdi iyi başladık. Umarım sonunu iyi getiririz.
- Azerbaycan'da da futbol oynadın. Ortam nasıldı, Azeri futbolunu nasıl değerlendiriyorsun?
Click the image to open in full size.Azerbeycan'da sert bir futbol oynanıyor. Orada oynamak çok zor. İnsanlar Azerbeycan futbolunu küçümsüyorlar. Tamam, kalite yok ama gerçekten orada oynamak çok zor. Beni Azerbaycan'da çok seviyorlar. 20 maçta 18 gol attım ve Azaerbaycan'da yılın futbolcusu seçildim. Ve hala arıyorlar. Transfer teklif ediyorlar.
- Gol Kralı da olmuştun. Neden ayrıldın Azerbeycan'dan...
Mukavelem bitmişti. Tekrar anlaşma yenilemek istemedim. Beni çok istediler. Diğer Azeri takımları da peşimde çok koştu ama Bakü olmayışı ve oraya çok uzak oluşu benim ayrılmamdaki en büyük sebeplerden biridir. Çünkü yaşam sadece Bakü'de var. Eğer Bakü'de olsaydı Azerbeycan'da kalırdım. Hatta futbol hayatımı bile orada tamamlayabilirdim.
"BEŞİKTAŞ'TAN AYRILMAM HATAYDI"
- Beşiktaş'ta 6 yıl oynamana karşın daha sonra bir türlü istikrarı sağlayamadın. Bundaki sebep ne sence?
Bunun sebebinin arayış olduğunu düşünüyorum. Zaten Beşiktaş'tan ayrılmam hataydı. Bunu defalarca dile getirdim. Ama hataların arkasına sığınmamak lazım. Gelecek var. Gelecek neler getirir bunu bilemeyiz. İnsanın boş bir anı oluyor ve hayatını etkileyebilecek kritik kararlar verebiliyor. Beşiktaş'tan sonraki takımlarda tutunamamın sebeplerinden biri de sanırım biraz duygusal olmam.
- Bir röportajında 'Beşiktaşlı Oktay diye anılmak istemiyorum' demiştin...
Click the image to open in full size.Yanlış bir anlaşılma olmuştu o zamanlar. Fenerbahçe'ye gittiğimde benim hakkımda birçok spekülasyon çıktı Beşiktaş'ın teklifini reddetti diye ve çok üzerime gelindi. Ama öyle bir durum var ki ben Fenerbahçe'ye imza attıktan sonra Beşiktaş bana teklif etmişti. Ondan sonra bir konuşma esnasında bana sen Beşiktaşlı Oktay'sın. Olur mu öyle şey gibi laflar ettiler... Ben de dedim ki "Eğer böyle anılacaksa bir yere imza attıktan sonra ben ne yapacağım"... Daha sonra bu lafı çevirdiler ve 'Beşiktaşlı Oktay diye anılmak istemiyorum' anlamına getirdiler... Beşiktaş'ı ben asla tepmedim. Ben başka takımla anlaştıktan sonra onlar bana teklif getirdiler ve bende doğal olarak kabul etmedim. Ben şu an Fenerbahçeli Oktay'ım dedim. Ama daha sonra bu lafı çarpıttılar. Türkiye'de insanlar bir lafı istedikleri gibi heryere çekebiliyorlar. Ben artık Türkiye'de her türlü dedikodu ve spekülasyona alıştığım için bunları umursamıyorum, dert etmiyorum. Türkiye'de her zaman dedikodular ve senaryolar üzerine kuruluyor herşey. Aslında bu olaylar gazetecilerin suçu değil. Eğer toplum bunu istiyorsa gazetecilerde bunu vermek zorunda. Gazetelerimiz bir şekilde toplumu yansıtıyor.
"FUTBOLCULAR POLYANNACILIK OYNUYOR"
- Tümer'in Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye transferini nasıl karşılıyorsun. Beşiktaş camiasından çok tepki aldı.
Bu olay Türkiye'ye özgü bir durum. Başta İtalya'da olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesinde bu tarz transferler yapılabiliyor. Bunlar gelişmiş ülkelerin aynasıdır. Sonuçta Tümer profesyonel bir insan. Bu işten para kazanıyor, emek harcıyor. Demek ki bir bildiği var. Bugün takımcılık gibi bir kavram ortaya çıkmış. Takım tutan futbolcu sayısı kaçtır? Ben çok olduğuna inanmıyorum. Bir futbolcunun bir takımla özdeşleşmesi doğal. Ama takım tutması gibi bir durum söz konusu olamaz bana göre. Ben eskiden çok koyu Beşiktaşlıydım. Evden kaçar maça giderdim ama Beşiktaş'a da golümü attım. Bu farklı birşey. Takımcılık olayını herkes bir kenara bırakmalı. Futbolcular Polyannacılık oynuyor. O formayı giyiyorsa sonuna kadar vardır. Bizi sattı, bu şu takımdan geldi gibi düşünceler basit bir toplumun basit düşünceleridir. Demek ki kendimizi geliştirememişiz. Kendimizi aşamamışız.
Click the image to open in full size.
- Büyük takımlar arası yapılan transferlerde futbolcunun yeni kulübünde eskiye oranla vasat bir görüntü çizdiği görülüyor. Buna katılıyor musun?
Evet. Doğru bir teşhis. Ama bunu sebebi de toplum. Toplum insanı gerçekten yıpratıyor. Gittiği takımda da benimsenmiyor bazen. Artık futbolcu o takımda forma giyiyorsa ekmeğini o takımdan çıkarıyorsa onun için çaba göstermeye başlar. Gelişmiş ülkeler, modern insanlar bu tip ufak beyinli işlerle uğraşmamalı diye düşünüyorum.
- Sendeki bu düşüş Fenerbahçe ile mi başladı? Sence F.Bahçe'ye gitmek hata mıydı?
Evet. Fenerbahçe'den sonra kendimi toparlayamadım. Ama hata diye bir durum söz konusu değil. İnsanların belirli bir dönemi vardır. Form grafiği vardır. Bu form grafiğinin hangi takımda yükseleceği ve hangi takımda düşeceği belli olmaz. Bundan sonrasını da kestiremezsin. Sonuçta hayat bir pamuk ipliğine bağlı. Ben çalışıyorum şu an elimden geldiği kadar. İstanbulspor'da oynuyorum ve geleceğe pozitif bakıyorum. Olumsuz bir düşünce beslemiyorum.
Click the image to open in full size.- Futbolu ne zaman bırakmayı düşünüyorsun?
3 sezon daha forma giymek istiyorum, 34-35 yaşına kadar. Daha sonra teknik direktörlüğe adım atmak istiyorum. Zaten bu sene de teknik direktörlük kursuna başlayacağım. Hedefim bu. Bu dönem içerisinde de performansım artarsa bütün olumlu güzellikleri yaşayabilirim. Çok futbolcu var çıkış sürecini geç yaşlarda yaşayan. O yüzden hala çalışmaya devam edeceğim.
- Ahmet Dursun ve Serdar Topraktepe Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra tekrar takıma döndüler ama sen bir gittin pir gittin... Beşiktaş'a dönme gibi bir durum söz konusu olur mu bundan sonra?
Daha önce dediğim gibi Beşiktaş'tan bana teklif gelmişti ama ben o sırada Fenerbahçe'de oynuyordum. O yüzden kabul etmedim ama daha önce de ben Beşiktaş'a haber göndermiştim onlardan hayır yanıtını almıştım. Bundan sonra Beşiktaş'ta oynar mıyım oynamaz mıyım orasını bilemem.
"TAYFUR BENİ O GÖZLE GÖRMEMİŞ DEMEK Kİ"
- Tayfur'un jübilesinde gözler seni aradı ama herkes vardı Oktay yoktu...
Tayfur çağırmadı. Çağırsa giderdik. Tayfur demek ki beni o gözle görmemiş. Üzüldüm gerçekten ama doğal olarak tercih hakkı ondaydı. O maçta oynamayı çok isterdim.
- Hiç unutulduğunu düşündüğün oluyor mu?
Hayır. Ben çok fazla 'İlla beni tanısınlar, tanınmış olmam gerek gibi bir psikolojiye girmedim'. Çok sade bir yaşamı severim ben. Popülerlik gibi durumlar umurumda değil. Ama ben böyle düşündükçe aksine daha fazla ilgiyle karşılanıyorum. Hala unutmamışlar.
- Belçika'ya attığın gol internet dünyasının en çok izlenen videolarından hala...
Yıllar geçtikçe benim attığım gol daha bir önem kazanacak. Daha çok hatırlanacak. Bundan sonra benim attığım gol gibi bir gol daha görmeniz çok zor. Emin olun o gol bu röportajdan 1 yıl sonra daha da çok ünlenmiş olacak.



Röportaj: Ahmet Sivaslı
Foto: Bora Toprakcı

07.09.2006Click the image to open in full size.
Kaynak : SuperSpor.com
shogun Ofline  
Alt 13-09-2006, 15:17   #2
Banned
 
dicesare - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Sağlam adamdı.......
__________________
Beşik'den Mezar Taş'ına
dicesare Ofline  
Alt 13-09-2006, 15:36   #3
Banned
 
mute - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

onun gibisi gelmeyecek bir daha...
__________________
servatis a pereculum,servatis a
maleficum


Click the image to open in full size.
mute Ofline  
Alt 13-09-2006, 15:40   #4
 
richardinho06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ezik=FeBe=tümer=oktay=....!!!
__________________
Ne Fener Ne De Cimbom Farketmez...Kartal Affetmez!
richardinho06 Ofline  
Alt 13-09-2006, 16:04   #5
 
eagles_03_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

bizde oynarken geleceğin golcüsü olarak lanse ediliyordu iyi de goller atıyordu ama bazı olaylar BEŞİKTAŞ tan ayrılmasına neden oldu. bence suanda hakettiği yerde değil. futbol hayatının geri kalanında başarılar dilerim ...
eagles_03_bjk Ofline  
Alt 13-09-2006, 16:09   #6
 
cenkozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

hala avrupada en çok gol atan oyuncumuz
__________________
çok seviyoruz deli gibi;
yok bu sevdanın tarifi;
sen bu gönüllerin sahibi;
KARTALLLLL
cenkozan Ofline  
Alt 13-09-2006, 20:12   #7
Banned
 
MeTaLliCaBeneR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

tumor de birgun boyle diyecek ama ozaman cok gec olacak ve gereksiz olacak o pismanligi...
__________________
Father, Father, Father, Father,
Father Into your hands I commend my spirit,

Father into your hands
Why have you forsaken me,
In your eyes forsaken me,
In your thoughts forsaken me,
In your heart forsaken me ...
MeTaLliCaBeneR Ofline  
Alt 13-09-2006, 21:09   #8
Banned
 
Isvecli_Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Oktay cok iyi bi golcuydu ama önumuze bakmak lazim artik...
__________________
Ses Etmesemde Öfkem Saklı Sana
Bakışlarımda Bir Tokat Atıp Gitmek Vardı Ama
Alacağın Olsun O Da Değmezdi Sana.

Isvecli_Kartal Ofline  
Alt 13-09-2006, 21:22   #9
 
bjk19.03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

iyi topçuydu ama kendi düşen ağlamaz.beşiktaştan ayrılıp mutlu olan kim var...
__________________
SADECE "BEŞİKTAŞ"
TEK NAMAĞLUP ŞAMPİYON
bjk19.03 Ofline  
Alt 13-09-2006, 21:23   #10
 
bjk19.03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

iyi topçuydu ama kendi düşen ağlamaz.beşiktaştan ayrılıp mutlu olan kim var...
__________________
SADECE "BEŞİKTAŞ"
TEK NAMAĞLUP ŞAMPİYON
bjk19.03 Ofline  
 

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 03:57 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580