|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
|
Makaleler Medya dan Beşiktaşımız ile ilgili Köşe Yazılarının Tartışıldığı Platform. |
| LinkBack | Seçenekler | Stil |
05-03-2010, 23:30 | #1 | ||
Tecrübe Puanı: 17 |
Sn.Demirören Başkanlığa geldiği seneden itibaren Beşiktaş'ın geçen sene dahil sezon boyunca kaç hafta lider olduğunu ve ne kadar sürdürdüğünü hatırlamak neredeyse hayal gücüyle zorlanıp aklımıza geliyor peki ama neden?Buna Anadolu takımlarının artık kazanma isteği diyebilirmiyiz veya Beşiktaş'ın günden güne Anadolu takımlarına benzer bir görüntüye büründüğünü söyleyebilirmiyiz?Tesis var,imkan var,taraftar var,Stad güzel,az da olsa medyada yerin var peki olmayan ne?Olmayan istikrar,özkaynaklar dediğimiz altyapının ısrarla kullanılmaması en azından her sene altyapıdan bir tane futbolcu takıma kazandırılıp en son örnek"Necip"gibi geleceğin iskelet Beşiktaş'ını şimdiden kurmaya çalışmak,her ne kadar profösyonel futbolcu transferde etseniz altyapısı Beşiktaş çıkışlı olmayınca direk aldıkları paraya baktıkları için ruhen ve manen sadece bedenleri yoruluyor ama verimleri paraya endeksli olunca işler bozuluyor.Hatırlarsanız Beşiktaş Fulya tesislerinden inanılmaz futbolcular çıktı örnek"Sergen,Nihat,Yasin vs.vs."böyle bir ortamı Nevzat Demir tesislerinde yakalanmadığı için sevinçlerimiz hep yarım kalıyor.Bir Sivas takımı,Vestel Manisa takımı bile Beşiktaş'tan süre ve hafta olarak daha fazla lider kalabildiler Beşiktaş en fazla sezon içi 2-3 hafta lider kalıp çaptan düşüp kaybolup gidiyor.Ve son senelerde puan cetvelinde yarıştığımız hiç bir takımı neredeyse yenemez hale geldik basit ve sıradan maçları alıp yola devam ediliyor arada sırada zorlu maçlardan galip çıkılıyor ve bu durum beni şaşırtıyor bir İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni lige çıktıklarından beri Atatürk Olimpiyat'da yenmişiliğimiz yok,keza Bursa deplanmanı,keza Gs deplansmanı,keza İnönü'de Sivas ve buna benzer tuhaf tuhaf sonuçlar.Çözmeye çalışmakta zorlanıyorum iki senede bir FB+GS şampiyonluklara alışmış durumdayken bizler sadece iç çekiyoruz çok yazık.
__________________ Lütfen forum kurallarını okuyunuz.. | ||
|
06-03-2010, 21:09 | #2 | ||
ÇUKUROVA KARTALI Üyelik tarihi: Jan 2008 Yaş: 35
Tecrübe Puanı: 62 | Anadolu takımlarında biraz silkinme var cidden ama bence lider olabilmeye yetecek bir silkinme değil.Olsa bile geri düşer ve düştü de zamanında. Ancak ligi kızıştırdıkları çok açık. Bu bizim için bir etken ama bunun altına sığınmamız çok saçma ve ezikçe olur.Stad var - taraftar var - tesis var ...var da var. Anadolu kulüplerinde olupta bizde olmayan hiçbirşey yok. Bana göre sebep kalitesiz - dandik oyuncular. Febe ve Gese bize göre çok daha kaliteli oyunculara sahip. Bugün için mesela Arda ve Kewell, gününde olsun maç kurtarabiliyor. Alex, gününde olsun maç kurtarabiliyor. Bizim ise bireyselliği iyi olan oyuncumuz yok. Daha çok takım oyunu oynayarak 1-2 gol atıp üzerine yatıyoruz.1-2 milyon bile etmeyen oyunculara verdiğimiz fahiş transfer bonservisleri ile dolu geçmişimiz.Bunun yanı sıra yönetim faktörü de var. Geçmişte sürekli yaptıkları gaflarla çok ön plana çıkan ve takımı kötü etkileyen yöneticiler de var (Mesela : Levent Erdoğan ' ın yanılmıyorsam 2 sezon önce kayseriyle oynayıp 2-0 yenildiğimiz maçta : ''Kız takımı gibi oynadılar'' yorumu). Öteki değindiğin alt yapı konusuna ise kesinlikle katılıyorum.Beşiktaş alt yapısında yetişip oynayan bir oyuncu ile yabancı bir oyuncunun oyunu kesinlikle bir olmaz.Yabancı parasını düşünür.Diğeri ise Beşiktaş'ın çıkarlarını düşünür. Takım içerisinde daha önce bu tür huzursuzluklar çıkmıştı.Aynı zamanda maddi giderlerimizi de çok düşüreceğinden eminim altyapımızın. Her neyse ...Her yol yönetime çıkıyor. Son yönetimden umutluyum. Demirörenin listesindeki kişilerden umutluyum daha çok.Zaten başka da bir şansımız yok.Umarım herşey istediğimiz gibi olur. Saygılarımla... | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |