![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
|
Makaleler Medya dan Beşiktaşımız ile ilgili Köşe Yazılarının Tartışıldığı Platform. |
| LinkBack | Seçenekler | Stil |
![]() | #1 | ||
Beşiktaşım Hayat Sensin.! ![]() Üyelik tarihi: Dec 2009
Tecrübe Puanı: 19 ![]() ![]() ![]() |
Uluslararası transfer piyasası şartlarına göre söylüyorum : QUAREMA GELİYOR.. Beşiktaş`ın teklifini bu piyasada kimse reddedemez. Alternatif ancak Rusya olur, bu şartlarda İstanbul "cennet" sayılacağı için Quaresma gelecektir, rahat olun. * * * * Bu yazıyı yazmaktaki amacım QUARESMA konusunda taraftar beklentilerini mantıklı bir platforma oturtmak. Gözlemlediğim kadarıyla taraftar çıldırdı, QUARESMA istiyor. Helal olsun, arzunuz buysa yakışır. İçerisinde bulunduğumuz 3 yanlış 1 doğruyu getirir mi? Bunu analiz edelim. 1- Bonservis bedeli, benzer bir para Tabata`ya verildiğine göre kimse QUARESMA`ya verilmez diyemez. 2-Maaş bedeli, benzer bir maaş Nihat`a verildiğine göre kimse QUARESMA`ya verilmez diyemez. 3-Oyun sistemi, Denizli`nin 65.dakikaya kadar tut araya sıkıştır düzeni değişmeyeceğine göre çalım,frikik,şut atan QUARESMA`ya kimse olmaz diyemez. * * * * Quaresma transferi toplam 24 - 27 milyon EURO`ya mal olacaktır. Bu para formadan ve kombineden ÇIKMAZ, çıksa çıksa 6-7 milyon EURO çıkar bunu herkes bilsin. Ama yine NİHAT ve TABATA`dan sıfır lira çıktığı göz önünde bulundurulursa kimse buna da itiraz edemez * * * * Gelelim Quaresma ne yapar sorusuna? Portekiz 3 büyüklerinden gelip Türkiye`de ve Beşiktaş`ta başarılı olamamış oyuncu yoktur. Tello,Ronaldo,Dimas,Meira aklıma ilk gelenler. Portekiz Ligi ile Türk Ligi benzer teknik ve zihniyettedir, Türk ligi daha serttir. Quaresma 2 sezondur İtalya`da doğru dürüst oynamadı, pek bir istatistik yapamadı. Son Portekiz sezonunda ise 49 maç oynadı 12 gol 17 asist yaptı, bu performans onu 24 milyon EURO bonservis bedeliyle İtalya`ya taşıdı. Ama unutmayalım ki HOLOSKO`da geçen sezon Beşiktaş`ta 50 maç oynadı 16 gol ve 9 asist yaptı. Bu sezon ayağını kırmasına rağmen 26 maç oynadı 6 gol ve 1 asist yaptı, hala 3 maç daha oynayacak. HOLOSKO ve QUARESMA`nın topçulukları elbet karşılaştırılamaz, ancak HOLOSKO`da büyük bir atlet ve sporcudur. Görsel olarak pek keyif vermesede verim olarak etkilidir, 5 kere pozisyona girecek gücü vardır ama ancak bir tanesini belki atabilir. Ama denemekten ve çalışmaktan vazgeçmez, sorun çıkarmaz, ağzını açmaz, artistik yapmaz,ihanet etmez. Bunları niye yazıyorum? QUARESMA iyidir güzeldir ama HOLOSKO`dan bu ligde fazla istatistik - 2 yıl oynamadıktan sonra- yapamayabilir. Bunu bilin ve beklentilerinizi ona göre ayarlayın. QUARESMA Türkiye`de 10 gol 10 asist ve üzeri bir istatistik yapabilir mi? İşi ve bu ligi ciddiye alırsa elbet yapabilir. Ama büyük topçuyum havalarına girip işin artistik boyutuna odaklanırsa yapamaz. Çalım, topuk, bacak arası hareketleri tribünleri zevkten öldürür ama takım yine tabela yapamaz. Keita misali -benim en korktuğum- şekil oluşur, o da takım bir tarafta QUARESMA öbür tarafta, Beşiktaş üçüncü şeklidir. * * * * Bunları niye yazıyorum? Kimse QUARESMA geldi diye çıkarıp kupayı bize vermeyecek. Çalışmak lazım, uğraşmak lazım, ciddiye almak lazım. Bu oyuncunun her davranışına prim verip takımın önüne çıkarırsanız bu Beşiktaş`ın sonu olur. Yıldız olsun, QUARESMA olsun, çalım,topuk elbet olsun. Ancak bu takımın gerçek yıldızlarının her zaman ÜZÜLMEZ ve TORAMAN olduğu da unutulmasın. Eğer bunu başarabilirseniz QUARESMA`nız hepinize hayırlı ve uğurlu olsun. Yakışır.. Rüzgar Sağnak / Haber1903 | ||
![]() | ![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |