![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
|
Makaleler Medya dan Beşiktaşımız ile ilgili Köşe Yazılarının Tartışıldığı Platform. |
![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Stil |
![]() | #1 | ||
![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Yaş: 40
Tecrübe Puanı: 21 ![]() |
Haftalar sonra, tamı tamına 137 hafta sonra Beşiktaş lider oldu. Demirören’in gözü aydın! Öyleyse? Maçtan önce konuştuğum Beşiktaşlı arkadaşlar, “Bugün Galatasaray’ı yenelim, lider olalım. Bari bir hafta lider dolaşalım. Haftaya Gençler’e yenilsek de olur” mealinde cümleler kurmuştu. Maçtan sonra İnönü’deki taraftarın ruh haline bakacak olursak; 4 yıl sonra gelen liderlik şampiyonluk etkisi yapmıştı bünyelerde... Basın tribününde seyrettim maçı. Taraftar tribünlerinden notlar yazıp da, basın tribününde etrafımda cereyan eden konuşmaları yazmazsam olmaz. Zaten oradakilerin de taraftardan pek farkı yok. “İstisnalar kaideyi bozmaz” denir ya hani -bence bozar- genele bakacak olursak bir tek formalar eksik... Fazla olan ne? Laptoplar... İkinci yarı bilgisayarlar çalışmaya başlar, gözler hem ekrana, hem maça bakar... 80. dakikadan sonra ise maçtan çok yazıya konsantre olunur. Olmak da zorunludur. Çünkü maç biter bitmez yazının gönderilmesi gerekir, hatta kimi zaman bitmeden... Malum hat kaçma ihtimali vardır, sonra peşinden koşsanız da yakalamak mümkün değildir. O sebeple basın tirbünü notları da 80. dakikaya kadar aslında. Son cümle, benim Halil Özer’e ettiğim... Ligimizdeki heyecanı göstermesi açısından buraya da yazdım. İşte size İnönü’den basın tribünü notları: - Galatasaray’ın kaleci alması lazım. Almanların Leverkusen’in kalecisi Adler çok iyi. - Orkun da, Aykut da tamam iyi niyetliler; ama aptal bunlar. Zekaları yok! - 30 dakika geçti hala pozisyon yok maçta ya. - Ya Ümit bırak konuşmayı da işini yap. - Bu top Galatasaraylıları çok seviyor abi ya! Yanlış pas bile doğru oluyor. - Delireceğim ben ya! Top alacak adam yok. Derbi Kare Ası Kanat Atkaya (Feldkamp BJK’yi iyi motive etti - Hürriyet): İkinci yarının ilk beş dakikası Galatasaray biraz zorladı Beşiktaş’ı. Beşiktaş’ın karşılığı sert oldu. Galatasaray kalesine beş dakika da onlar yüklendi, sağlam yüklendi ve 130 küsur hafta sonra liderliği getiren golü buldu. Herr Feldkamp’ın tepkisi ne oldu? Hakan Balta’yı oyundan aldı, Arda’yı sol tarafa çekti, Nonda’yı da Arda’nın yerine yönlendirdi?!Nonda’nın pas verirkenki el kol hareketleri “Benim burada ne işim var” der gibiydi. Sonra Barusso girdi filan... Bir gün evde maç seyrederken Herr Feldkamp’ın yardımcısı Bay Ahmet kapıya gelip “Hoca seni çağırıyor, forvet oynayacaksın!” derse şaşırmam artık. Ümit Aktan (Taraftar budur... - Türkiye): BENİM YILDIZIM Dün gecenin yıldızı muhteşem Beşiktaş seyircisi ve ÇARŞI’dır. Hani elimde olsa gidip başlarından aşağı bir avuç gül dökerdim... Top işinde böyle bir alışkanlık yok ama dün gece başlardı işte. Fena mı?.. Vedat Okyar (Ertuğrul hoca - Vatan): Benim güzel kardeşim... Sana şimdiye kadar yazarken de, konuşurken de ‘Ertuğrul kardeşim’ diyordum. Dün akşam benden ‘hoca’ lâkabını aldın. Bundan sonra sana derdimi anlatırken ‘hocam’ tabirini kullanacağım. Maç öncesi senaryosunu 10 numara yazmışsın. Futbolcularından yardım istediğin belli. Sana yardım etmeyen oyuncun yoktu. Aziz Üstel (Bu takımdan git artık Kalli! - Star): Bir teknik direktör düşünün ki, Fenerbahçe maçı öncesi yapılan son antrenmanda saat 11:45’i gösterirken, ‘Benim özel bir işim var, siz kendi aranızda çalışmaya devam edin’ diyerek Florya’yı terk ediyor. Bir teknik direktör düşünün ki, Ümit Karan’ı sağ açık oynatıyor, Nonda’yı da orta sahanın göbeğine yerleştiriyor. Bir teknik direktör düşünün ki, şunun şurasında daha 3 hafta önce bırakın takımdan, kulüpten gönderilmesini istediği Sabri’yi umut olarak sahaya sürüyor. Bir teknik direktör düşünün ki, takımının Beşiktaş ile oynadığı derbi maçının ilk yarısında sahadaki en iyi oyuncuları Mehmet Topal ve Servet... Forveti yok; doğru dürüst oynayabilen... Savunması ikinci yarıyla birlikte kevgire dönüyor. Ve Abdülhamit Han’ın sınıf arkadaşı Feldkamp, dalgın dalgın sahayı seyrediyor!.. Perşembeleri Milliyet Spor’dayım Alt yapısından yetiştiğim Milliyet Taktik ekindeki üstün performansımla hocalarımın gözüne girdim. Kulübümüzün A Takımı Milliyet Spor‘a transfer oldum. Ama her genç yeteneğin karşılaştığı durum gibi Salı günleri Taktik’te, Perşembe günleri Milliyet Spor’dayım. Milliyet’i tek başıma şampiyon yapamayacağımı biliyorum. Golcü niteliklerimden çok, savunmacı yanımı öne çıkartacağım. Ama ön direğe kesilen toplarda gol atmayı da hedefliyorum. Tekrar ediyorum: Bundan böyle Perşembe günleri Milliyet Spor’dayım. Zaten ben çocukluğumdan beri Milliyet Spor okurdum!!! Tamburacı’nın Galatasaraylılara hitabesi: 2 Büyük olanlar alkış sesini duymuş olanlardır... Hagi’yi görenkerdir, Taffarel, Popescu ile keyif alanlardır. Galatasaraylı akıllı ol! Kalli’yi koru, geçmişine kavuşmak istiyorsan iç çekişmeyi bırak 5-1’lik yenilgiyi de olgunlukla karşıla... Unutma ki her takımın mazisinde hezimet vardır ama UEFA Kupası yoktur! (Osman Tamburacı - sporx.com) Peki! Cüneyt Çakır ve çiftetelli oynayanlar bilsinler ki uyuyan devi uyandırmışlardır. O yüzden F.Bahçe şampiyon olacak diyorsam bir şeyler görüyor ve hissediyor da söylüyorum. Bu sözlerimi not edin, ileride ne olacak göreceğiz. (Selçuk Yula - Pas Fotomaç) Neymiş? Sayın Ali Şen Avrupa’daki misyonunuzu, dünya futbolundaki misyonunuzu biliyorum. (Ertem Şener - Futbolig, Star TV) Bir şey mi dedik? Ben hiçbir şeyi kafamdan uydurmuyorum. (Göktuğ Sevinçli - Ve Gool, TV8) Sen de kimseyi beğenmiyorsun! Kimse kusura bakmasın... İyi insan, hoş insan da, bu Semih de Fenerbahçe’nin santrforu değil... İsterse 1000 gol atsın... (Şansal Büyüka - Akşam) Sevgiler ondanmış Abi! Kardeşim Orkun, Don Kişot olmanın hiç alemi yok. O seyirci seni Galatasaray kalesine koydu. O seyirciye senin saygılı olman lazım. Sevgilerimle. (Turgay Şeren - Akşam) Burnunda tütüyormuş! Sayın Ali Şen “Ali Şen Başkan, Fenerbahçe şampiyon” sloganını özlediniz mi? (Ertem Şener - Futbolig, Star TV) Anlaşıldı, tamam! Futbolda kesin konuşulmayacağını iyi bilenlerdenim. Bu işin mutfağından yani sahadan gelen biri olarak pek yaş tahtaya basmam ama ilk defa ve kesin olarak söylüyorum ki F.Bahçe şampiyon olacaktır. (Selçuk Yula - Pas Fotomaç) Özlü söz 74! Küllerden alev çıkmaz. (Ali Sami Alkış - Star) | ||
![]() | ![]() |
|
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |
![]() | ![]() |