Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Mutfak

Cevapla
 
LinkBack (1) Seçenekler Stil
Alt 12-10-2006, 19:58   #1
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Bayat Ekmekten Yemek Çeşitleri

1. Ekmek kavurması

Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır. Tencerede kızartılmış yağ ile

kavrulur.

Ekmekler kavrulurken, 1 çay bardağı soğuk su, üzerine serpilir. İyice

karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp 5 dakika pişirilir.


2. Papara

Bayat ekmekler, çukur bir kaba kuşbaşı doğranır.

Halka halka doğranmış soğan, tereyağı veya zeytinyağında kavrulur. Ardından

tuz ve su eklenip kaynatılır. Üzerine tulum peyniri dökülür.

Bir süre ılımaya bırakıldıktan sonra çukur kaptaki ekmeklerin üzerine

dökülür.


3. Tirit

Bayat ekmek dilimleri bir kaba yerleştirilir.

Kıyılmış soğan tuz ile öldürülüp ekmek dilimleri üzerine döşenir. Sonra

üzerine haşlanmış kemikli etin suyu bolca dökülür. Dileyen, kıyılı maydanoz

veya sumak serpebilir.


4. Ekmek süpürgesi

(Ankara dolaylarından bir tirit çeşidi)

Bayat ekmek dilimlenip bir tepsiye yerleştirilir.

Bir tencerede su kaynatılıp ekmek dilimlerinin üzerinde gezdirilir. Ardından

sarımsaklı yoğurt dökülür. Son olarak da, bir tavada yağ ile kavrulan salça

ve kırmızı pul biber karışımı gezdirilir.


5. Ekmek oğması

Bayat ekmeklerin içi -istenirse, kabuğu ile birlikte- ufalanır; bir kapta

eritilen tereyağına dökülerek kavrulur. Sonra üzerine bir yumurta kırılıp

ekmek ufakları ile alt üst edilir. Ardından 1 bardak süt dökülüp yeniden

karıştırılır. Çok hafif ateşte süt çekilinceye kadar bekletilir. Süt

çekilince ateşten alınır; üzerine bir bez konularak demlendirilir. Ilınınca

yenilir.


6. Yalancı paça

Küçük küpler şeklinde doğranan soğan, tencerede, 1 yemek kaşığı tereyağı ile

kavrularak pembeleştirilir. Üzerine salça ilâve edilerek eritilir. Dövülmüş

2 diş sarımsak, 1 limonun suyu, tuz, kırmızı toz biber ve et suyu katılır.

Bayat ekmek küp şeklinde doğranarak tereyağında kavrulur. Kıtırlaşınca,

çorba kâsesine doldurulan çorbanın üzerine dökülür.


7. Kalacuş

Bayat ekmek, küpler halinde kesilerek derin bir kaba konur.

Kıyılmış soğan, tavada kızdırılmış margarin ile pembeleşinceye kadar

kavrulur.

Çalkanarak ayran kıvamına getirilen yoğurt ve su, yağ ve soğanın bulunduğu

tavaya eklenir.

Birkaç dakika kaynatıldıktan sonra, oluşan karışım derin kapta bulunan

doğranmış bayat ekmeklerin üzerine dökülür. Kabın kapağı kapatılır.

Bir süre ateşin üzerinde tutulduktan sonra hemen sofraya getirilir.


8. Ekmekli omlet

4 dilim bayat ekmek küp şeklinde kesilip tereyağında kızartılır.

8 yumurta, 2.5 su bardağı süt, tuz ve muskat karıştırılıp, iyice çırpılır.

Hazırlanan karışımdan 4 ayrı omlet pişirilir. Üzerine küp şeklinde doğranmış

kızarmış ekmek ve küp şeklinde doğranmış domatesler koyulup ikiye katlanır.


9. Ekmek karıştırması

Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır.

3 yemek kaşığı margarin bir tencerede eritilir. Erimiş tereyağına kaşık ucu

ile salça koyulur. Üzerine 3-4 yumurta kırılır; karıştırılarak pişirilir.

Ardından karabiber serpilir. Doğranmış ekmekler ve maydanoz da eklenip kısık

ateşte biraz karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılıp 6-7 dakika ekmekler

yumuşatılır.

Ekmek karıştırması, cacık veya salata ile yenilebilir.


10. Yumurtalı ekmek aşı

Bayat ekmek dilimleri küp şeklinde doğranıp fırında kıtırlaştırılır.

Piyaz doğranmış soğan, bir tavada yarım çay bardağı sıvı yağ ile

pembeleştirilir. 1 çorba kaşığı salça ve 1 çay bardağı su eklenip birkaç

dakika kaynatılır.

Doğranmış ekmekler, soğanlar ile karıştırılıp tavanın kenarlarına çekilir.

Tavanın ortasına 2 yumurta kırılır. Üzerine tuz ve karabiber ekilir.

Tavanın kapağı kapatılarak, yumurtaların pişmesi beklenir.

4 diş sarımsak dövülüp yoğurda katılır. Sarımsaklı yoğurt servis tabağına

alınır. Üzerine, tavadaki pişmiş olan yumurtalı ekmek aşı, bozulmadan

çıkarılır.

1 çorba kaşığı erimiş margarinde yeterli miktarda kırmızı pul biber hafifçe

yakılır. Biberli yağ, yemeğin üzerine gezdirilir.


11. Ekmekli ezme

2 dilim bayat ekmeğin kabukları kesilip atılır. Dilimler çukur bir tabağa

koyulup üzerine soğuk su dökülür. 5 dakika sonra sudan çıkarılır; suyu

süzülerek ufalanır.

Ufalanmış ekmekler, 3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi ve 2 diş dövülmüş

sarımsak, 2 şer yemek kaşığı zeytinyağı, yoğurt, limon suyu ve

1 er çay kaşığı domates ve biber salçası iyice karıştırılır.

Elde edilen karışım servis tabağına koyulur. Üzerine pul biber ekilir.

Birkaç yarım ceviz ve maydanoz ile süslenir.

Not: Ceviz terine badem veya fındık da kullanılabilir.



12. Bayat ekmek köftesi


Bayat ekmek ıslatılır; el ile sıkılarak suyu süzüldükten sonra bir kaba

alınır. 100 gr. kıyma, 1 baş soğan rendesi, kimyon, köfte baharı, tuz ile

yoğrulup köfte şeklinde parçalara ayrılır.

Köfteler kızgın yağda kızartılıp emici bir kâğıt üzerine çıkarılır. Çay

yanında yenilebilir.



13. Peynirli bayat ekmek köftesi

1 adet bayat ekmek, üzerine su serpilerek nemlendirildikten sonra ufalanır.

İçine yarım kalıp sert beyaz peynir rendelenir; 1 demet maydanoz doğranır; 2 yumurta kırılır; 1 adet orta boy soğan rendelenir; tuz, köfte baharı ve pul biber katılır. Bu karışım yoğrularak köfte şeklinde parçalara ayrılır.

Köfteler önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa

bulanıp kızgın yağda kızartılır. Üzerlerine kürdan batırılarak servise

çıkarılır.



14. Bayat ekmek pizzası

Bayat ekmekler dilimlenip küp küp kesilir. Margarin ile yağlanmış ve un

serpiştirilmiş fırın tepsisine yayılır.

4 yumurta çırpılır; içine 2 su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, yarım çay

bardağı sıvı yağ katılır. Karışım tekrar çırpılıp ekmeklerin üzerine

dökülür. Bayat ekmek pizzası bu durumda buzdolabında bir gün

bekletilebileceği gibi hemen de pişirilebilir.

Fırına verilmeden önce, üzerine dilimlenmiş sucuk, salam veya sosis

yerleştirilir. Domates, biber dilimleri de yerleştirilebilir. Bunların

üzerine de kaşar rendesi serpiştirilir.



15. Dilim pizzası

Bayat ekmek dilimlerine tereyağı sürülür. Yumurta, beyaz peynir veya

çökelek, maydanoz ve pul biber karıştırılıp ekmek dilimlerinin üzerine bolca

sürülür. Bu karışıma küçük doğranmış domates ve sivri biber de eklenebilir.

Dilimler, peynir pembeleşinceye kadar fırında kızartılır
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-10-2006, 15:35   #2
 
aylardansonbahar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

valla bunların birkacını denemistım yınede sagol paylasım ıcın

KARTALLAR YÜKSEKTEN UÇAR

DİŞİ KARTAL SONBAHAR

BEYAZ DOGDUK SİYAH GİYERİZ KARAKARTAL BU HERSEYDEN VAZGECERİZ
aylardansonbahar Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-10-2006, 15:39   #3
junior-1903
 
R€D-D€V!L-1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

paylaşım için teşekkürlerrrr
__________________
gücüne güc katmaya geldik formanda ter olmaya geldik BEŞİKTAŞ seninle ölmeye geldik....
R€D-D€V!L-1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-10-2006, 23:05   #4
Forumun Basketçisi
 
AyTeK54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

tskler nuran ilk defa duydum yani bazıalrını
__________________
вιzє єğℓєηмєуι уαηℓış öğяєттιℓєя çüηкü σηℓαя нιç "ραѕ¢αℓ ησυмα" ιℓє ∂ιѕ¢σуα gιтмє∂ιℓєя...
AyTeK54 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-10-2006, 02:06   #5
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

öğrenci evinde bayat ekmekten bol şey olmaz,teşekkürler
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://besiktasforum.net/forum/mutfak/10995-bayat-ekmekten-yemek-cesitleri/
Mesaj Yazan For Type Tarih
Alice - Rechercher This thread Refback 28-01-2008 14:14

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 22:59 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580