![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
![]() | #61 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | PAZı CACıĞı MALZEMELER ½ kg pazı 3 su bardağı yoğurt 4 diş sarımsak ½ çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Pazıları ayıklayın ve iyice yıkayın. Bir tencerede kapağı kapalı olarak kendi suyuyla 5 dakika kadar haşlayın. Sarmısakları dövün, tuzla beraber yoğurda ilave edin. Pazılar soğuyunca sarmısaklı yoğurt ile karıştırarak servis yapın.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
|
![]() | #62 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | PEMBE SALATA MALZEMELER Kırmızı lahana 3 çorba kaşığı yoğurt 2 çorba kaşığı mayonez 2 diş sarımsak HAZIRLANIŞI Kırmızı lahanayı rende yapın. İçine dövülmüş sarımsağı yoğurt ve mayonezi birazda tuzu ilave edin. Soğuk olarak servis tabağına alın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
![]() | #63 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | PEYNIR ZEYTIN SALATASI MALZEMELER 300 gr kaşar peyniri 300 gr çekirdeksiz biberli yeşil zeytin 3-4 adet salatalık turşusu 3-4 adet taze soğan 8-9 tane kırmızı turp limon ve zeytinyağ HAZIRLANIŞI Bütün malzemeler küçük küçük doğranır ve karıştırılır. Üstüne limon ve zeytinyağ ile hazırlanan sos dökülür.
![]() | ![]() |
![]() | #64 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | PEYNIRLI PATATES SALATASı MALZEMELER 4 adet taze soğan 500 gr patates bir tutam maydanoz 200 gr peynir arzuya göre marul 2 adet orta boy domates arzuya göre mayonez HAZIRLANIŞI Patatesleri haşlayın ve ardından soyun, sıcakken de dilimleyin. Dilimlenmiş taze soğanı ve doğranmış maydanozu ilave edip mayonez ile karıştırın. Soğumaya bırakın. Peyniri küçük küçük kesin ve diğer malzemeye katın. Salata tabağının etrafını marul ile süsleyin, hazırlanan harcı da bu tabağa dökün ve üzerini domates dilimleri ile süsleyin. __________________
![]() | ![]() |
![]() | #65 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | PHILADELPHIA SALATASı MALZEMELER 1 büyük yeşil biber 1 büyük kırmızı biber 100 gr krem peynir 3 yemek kaşığı dövülmüş fındık 3-4 sap ince doğranmış kereviz 1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz 2-3 adet ince doğranmış zeytin 4 adet ince doğranmış yeşil soğan arzuya göre baharatlar mayonez 1-2 adet domates 1 marul 1 katı yumurta HAZIRLANIŞI Biberlerin çekirdeklerini ayıklayın. Peynir, kereviz, soğan, maydanoz, fındık ve zeytini karıştırın. Bu karışımı arzu ettiğiniz baharatı koyarak mayoneze bulayın. Biberleri bu karışım ile doldurun ve biraz soğumaları için bir süre buzdolabında tutun. Servis yapmadan önce biberleri ince dilimleyinve marul yapraklarının üstüne yerleştirin. Üzerlerini domates ve yumurta dilimleri ile süsleyin.
![]() | ![]() |
![]() | #66 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | PINÇLI BEZELYE SALATASı MALZEMELER 400 gr taze iç bezelye 1 adet dolmalık biber 2 çorba kaşığı sirke 1 demet maydanoz 400 gr pirinç zeytinyağ tuz 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Pirinç ve bezelyeyi farklı kaplarda tuzlu suda haşlayın. Yeteri kadar haşladıktan sonra soğuk suda yıkayıp, süzün ve servis tabağına koyun. Maydanoz ve biberi ince kıyın, buna pirinç ve bezelyeyi katıp, karıştırın. Tuz, sirke, zeytinyağ karıştırıp, salatanın üzerine gezdirerek dökün.
![]() | ![]() |
![]() | #67 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | PIRINÇ SALATASı MALZEMELER (6 kişilik) 2,5 bardak haşlanmış Amerikan pirinci (tavuk suyuyla ve arzuya göre safranla pişirilmiş) 1 adet küçük doğranmış kırmızı biber 1 adet küçük doğranmış yeşil biber 2 adet taze yeşil soğan 10 adet siyah zeytin 2 yemek kaşığı beyaz sirke 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2-3 damla acı biber sosu 1 baş sarmısak Taze marul yaprakları Tuz HAZIRLANIŞI Pirinci, kırmızı, yeşil biber ve zeytinleri büyük bir kapta karıştırın. İçine sirkeyi, yağı, biber sosunu ve sarmısağı da katın. Karıştırdıktan sonra marul yapraklarının üstünde, hamburger ile servis yapabilirsiniz. __________________
![]() | ![]() |
![]() | #68 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | PIRINÇ SALATASı (zoru) MALZEMELER 1 su bardağı Amerikan pirinci 3 dal yeşil taze soğan 1 tutam taze dereotu 1 yemek kaşığı soya sosu 2 yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1,5 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Pirinci diriliğini çok kaybetmeden haşlayıp, süzün. İçine sıra ile soğanları, dereotunu, soya sosunu,sirkeyi ve ayçiçek yağını ekleyin. Salatayı zedelemeden iyice karıştırın. Servis tabağına alın soğutup servis yapın. __________________
![]() | ![]() |
![]() | #69 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | PIRINÇLI AVAKADO SALATASı MALZEMELER 200 gr. Amerikan Pirinci 1/2 pişmiş ve doğranmış piliç eti 2 adet kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış avakado 1/2 yeşil biber (ince ve uzunlamasına doğranmış) 1 küçük baş ince doğranmış soğan 3 yemek kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı soya yağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker 1/2 çay kaşığı toz beyaz biber 1 diş sarımsak (ince doğranmış) İsteğe bağlı acı biber Yeşil salata yaprağı Süslemek için domates dilimleri ve güller HAZIRLANIŞI Pirinci tuzlu suda haşlayıp soğumaya bırakın. Pirinç, piliç eti, avakado, yeşil biber ve soğanı büyük bir kaseye alın. Limon suyu, yağ, tuz, şeker, beyaz toz biber, sarımsak ve biber sosunu küçük bir kavanoza koyun ve çalkalayarak iyice karışmasını sağlayın. Bu karışımı pirinç kanşımının üzerinde gezdirin, hafifçe karıştırın yeşil salata, domates dilimleri ve gülle süsleyerek servis yapabilirsiniz.. (6 kişilik) Her servis 344 kalori, l6gr protein 18gr yağ 3lgr karbonhidrat 2 gr lif 38 miligram kolesterol ve 845 miligram sodyum içer
![]() | ![]() |
![]() | #70 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | PIRINÇLI BROKOLI SALATASı MALZEMELER 2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci 2 adet domates 100 gr. beyaz peynir 2 marul yaprağı 3 adet yeşil biber 1 adet brokoli 1 limonun suyu 1 su bardağı kadar karnabahar Yeterince tuz ve pul biber 1 yemek kaşığı soya yağı 9 adet siyah zeytin HAZIRLANIŞI Karnabaharı, brokoliyi 5 dakika haşlayın. Domatesi, yeşil biberi, brokoliyi, karnabaharı doğrayın. Marul yapraklarını da dilimleyin. Beyaz peyniri ufalayın. Daha sonra tüm malzemeyi bir kaba alıp içine limon suyu, pul biber, tuz, soya yağı ilave edip karıştırın. Salatayı servis kasesine alıp zeytinlerle süsleyerek servis yapın. __________________
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |
![]() | ![]() |