![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #71 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | PIRINÇLI DONDURULMUŞ MEYVALAR MALZEMELER 1 su bardağı hafif haşlanmış Amerikan Pirinci 2 adet büyük boy şeftali 100 gr çilek 100 gr vişne 2 adet elma 1 paket kremşanti 1/2 su bardağı süt 1 çay kaşığı tarçın HAZIRLANIŞI Önce şeftalilerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Vişne ve çileklerin sap kısımlarını temizleyip iyice yıkayın. Elmaları yıkayıp kabuklarını soymadan içlerini oyup çekirdek kısımlarını temizleyin. Bir kasenin içinde haşlanmış pirinç, süt ve krem şantiyi karıştırıp krema haline getirin. İçine doğramış olduğunuz şeftali, çilek ve vişneleri ekleyip karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu meyve salatasını içleri oyulmuş elmaların içlerine doldurun. Üzerlerine tarçın serpiştirip 1 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın. Soğuk olarak servis yapabilirisiniz.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
|
![]() | #72 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | PIRINÇLI KARıŞıK SALATA MALZEMELER 1 su bardağı Amerikan Pirinci 1 bardak su 1 çorba kaşığı mısır Yarım göbek salata 1 adet ananas 2 çorba kaşığı küp doğranmış salam 2 çorba kaşığı rendelenmiş kırmızı lahana 1 adet domates 2 adet salatalık 1 adet havuç 5 yaprak roka Yeterince tuz, nane ve sirke HAZIRLANIŞI Bir tencerede pirinci diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Ananasları ince şerit biçiminde doğrayın. Kırmızı lahanayı ve havucu ince rendeleyin. Domates ve salatalıkları yuvarlak biçimde doğrayın. Bir kabın içinde haşlanmış pirinç, 1 çorba kaşığı mısır, doğranmış ananas, kırmızı lahana, domates, salatalık, havuç, nane, 1 çorba kaşığı soya yağı, sirke ve yeterince tuz ilave edip iyice karıştırın. Servis tabağının orta kısmına roka yapraklarını düzgün bir biçimde yerleştirin. Üzerine marul yaprakları alın. Marul yapraklarının orta kısmına hazırladığınız karışımı ilave edin. Üzerini küp doğranmış salam ile süsleyerek soğuk servis yapabilirsiniz. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
![]() | #73 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | PIRINÇLI MANTAR SALATASı MALZEMELER 2 su bardağı Amerikan Pirinci 2 su bardağı mantar 1/2 demet dereotu 20 adet yeşil ve siyah zeytin 1 adet limonun suyu 1 kahve fincanı mayonez 1 çorba kaşığı soya yağı Yeterince tuz ve pul biber HAZIRLANIŞI Pirinci 1 bardak suda hafif haşlayıp süzgeçten geçirin. Mantarları ayıklayıp yıkayın ve tuzlu suda 10 dakika haşlayıp suyunu süzün. Mantarları küçük küçük doğrayın. Mantarları ve haşlanmış pirinci salata kasesine alın. Çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri küçük küçük doğrayın ve mantarlı karışıma ilave edin. Dereotunu ince ince kıyın ve ilave edin. Salatanın üzerinde limon suyunu gezdirip tuzunu ilave edin. Ayrı bir yerde mayonez, 1 çorba kaşığı soya yağını iyice karıştırıp salatanın üzerine ilave edin. Kırmızıbiber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. __________________
![]() | ![]() |
![]() | #74 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | PIRINÇLI SEMIZOTU SALATASı MALZEMELER 1 su bardağı Amerikan Pirinci 1 demet semizotu 1 adet büyük boy kuru soğan 10 adet kiraz domates 1 çay bardağı dövülmüş fındık içi 2 çorba kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı soya yağı HAZIRLANIŞI Pirinci bir tencerede suda haşlayın ve suyunu süzün. Semizotunu yıkayıp filiz kısımlarını temizleyerek eşit parçalar halinde doğrayın. Domatesleri küçük küçük dilimleyin. Soğanı halka biçiminde doğrayın. Bir kabın içinde doğramış olduğunuz bu malzemeleri, haşlanmış pirinci ve fındık içini iyice karıştırın. İçine yeterince tuz ve limon suyunu ekleyerek servis yapabilirsiniz.
![]() | ![]() |
![]() | #75 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | PIRINÇLI VE PASTıRMALı SALATA MALZEMELER 1 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci 250 gr. taze bezelye 6 parça pastırma 5 sap ince doğranmış yeşil soğan 2 sap doğranmış kereviz 3 yemek kaşığı mayonez 1/2 çay kaşığı tuz 1/4 çay kaşığı toz karabiber Süslemek için maydanoz ve salatalık turşusu. HAZIRLANIŞI Pastırmayı, soğanı, kerevizi, maydanozu ince ince doğrayın. Haşlanmış pirinci, taze bezelyeyi, tuz ve karabiberi geniş bir kaseye koyup mayonez ilave ederek iyice karıştırın. Dereotu, kiraz domates, salatalık turşusu ve zeytin ile süsleyerek soğuk servis yapın.
![]() | ![]() |
![]() | #76 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | PORTAKALLı SEMIZOTU, LAHANA SA MALZEMELER 3 küçük portakal 150 gr. semizotu 100 gr. kırmızı lahana salatası Sos için: 4 yemek kaşığı üzüm sirkesi 3 yemek kaşığı portakal suyu 3 yemek kaşığı soya yağı Tuz ve taze çekilmiş karabiber HAZIRLANIŞI Bir portakalı sıkın. Diğer iki portakalı soyarak, dilimleyin. Salatayı ve semizotunu yıkayın ve süzün. Üzüm sirkesi, portakal suyu, tuz, karabiberi karıştırın ve soya yağını buna ekleyin. Salataları tabağa dizin. Portakalı yerleştirin. Hazırladığınız sosu bunun üstüne dökün.
![]() | ![]() |
![]() | #77 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | RENKLI BIBER SALATASı MALZEMELER 2 kırmızı, 2 sarı, 2 yeşil dolmalık biber 1 soğan 250 gr. pişmiş rosto dilimleri 100 gr. otlu peynir (rokfor) 2 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi 2 yemek kaşığı soya yağı Karabiber 2 çay kaşığı kuru kekik (taze kekik de olabilir.) HAZIRLANIŞI Biberleri yıkayın, içini temizleyin ve ortadan ikiye bölün. İnce dilimler halinde kesin ve bir salata tabağına koyun. Soğanları ince ince doğrayın. Rosto dilimlerini şerit halinde kesip, tabağa ilave edin. Peyniri çatalla ezip, peyniri, sirkeyi, yağı salatayla birlikte karıştırın. Bunun üstüne kekik ekleyin.
![]() | ![]() |
![]() | #78 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | RUS SALATASı MALZEMELER 100 gr havuç 50 gr turp 50 gr bezelye 60 ml mayonez sirke HAZIRLANIŞI Havuç ve turpları yıkayıp soyun, ufak ufak doğrayın. Ayrı tencerelerde tuzlu suda pişirin. Bezelyeleri de aynı şekilde pişirin. Bütün sebzeleri mayonez ve sirkeyle karıştırın. Salatalık turşusu ya da birkaç parça marulla servis yapabilirsiniz.
![]() | ![]() |
![]() | #79 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | SALATA MALZEMELER 5 adet patates 2 adet salatalik (yıkanmış ve soyulmamış) 3 çorba kaşığı mayonez 3 çorba kaşığı yoğurt 3 diş sarimsak, dereotu, tuz HAZIRLANIŞI Patatesleri haşlayıp, bir kaba rendeliyorsunuz, içine soyulmamış çiğ salatalıkları da rendeliyorsunuz. Daha sonra içine mayonez, yoğurt, dövülmüş sarımsak, ve dereotunu koyup harmanlıyorsunuz. Uzerini dereotu ve pul biberle süsleyebilirsiniz. Dikkat: Çok sulandırmdan yapıyorsunuz, salatayı dolapta birkaç saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz. __________________
![]() | ![]() |
![]() | #80 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | SALATA BAR MALZEMELER 3 turp 2 havuç 1 patlıcan 1-1,5 limon yeteri kadar tuz 3-4 salatalık turşusu 1 kahve fincanının yarısı kadar sirke 3-4 kişilik HAZIRLANIŞI Patlıcanı bir tencereye koyup haşlayın. Patlıcanı haşladıktan sonra ezin. Havuçları rendeleyin.Turpları küp şeklinde doğrayın.Turşuları da rendeleyin. .Hepsini iyice karıştırın. İçine sirke,limon,tuz koyun ve karıştırın
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |