![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
![]() | #81 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Sığır bifteği flamand MALZEMELER 4 kişi için 8 parça sığır bifteği 2 çorba kaşığı margarin 5 adet piyaz doğranmış iri soğan 1 tatlı kaşığı un 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 yaprak defne 3 su bardağı su 2 şişe bira tuz bir tutam karabiber HAZIRLANIŞI Yağın bir kaşığını tavaya koyup kızdırın, etleri ikişer üçer dakika alt üst kızartarak bir tabağa çıkarıp muhafaza edin. Küçük bir tencereye kalan yağı koyup kızdırıp soğanı ilave ederek orta ateşte 3-4 dakika sote yapıp salça ve unu ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Tuzi defne, bira ve suyu etlere ilave edin. Ağır ağır kaynatarak suyunu kontrol ederek lüzum ederse kaynar su koyup etin kalitesine göre bir buçuk iki saat pişirip servis edin.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
|
![]() | #82 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Sebzeli tavuk güveç MALZEMELER 750 gr Tavuk (kemikli kuşbaşı) 2 adet patlıcan 2 adet patetes 2 domates 2 sivribiber 2-3 adet soğan 4-5 ad.sarımsak Karabiber Tuz Kırmızı biber 1 tatlı kaşığı salça HAZIRLANIŞI Tüm sebzeler soyulur, iri iri doğranılıp kızartılır, tavuklar da aynı şekilde yağda kızartılır. Tepsiye önce tavuk etleri, üzerlerine de sebzeler konulur. Soğanlar iri iri doğranılarak, sarımsak, biber ile yağda kavrulur. Domatesler küp seklinde doğranılarak salça baharat ve yarım su bardağından biraz fazla sıcak su ileve edilerek et etlerin üzerine dökülür. Fırında 40 dk. pişirilir. AFİYET OLSUN ! Gönül Dulkadiroğlu'na teşekkür ederiz.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
![]() | #83 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Sebzeli sac kavurma MALZEMELER MALZEMELER : ½ kg kırmızı yağsız kuş başı et 2 baş soğan 2 diş sarmısak 1 adet havuç 1 su bardağı sıvı yağ 2 domates 1 adet patlıcan 2 adet patates HAZIRLANIŞI Önce soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavurun, hemen ardından etleri de kavurun sonra sebzeleri ekleyin ve kavurma işlemi bitince 1 bardak salçalı su ilave edin yalnız salçalı suya bir çay bardağı süt ilave edilirse daha lezzetli olur. AFİYET OLSUN !
![]() | ![]() |
![]() | #84 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Sebzeli Et MALZEMELER 1 kilo parça kuzu eti 2 adet havuç 2 adet patates 1 adet limon 1.5 lt su yeteri kadar tuz HAZIRLANIŞI Et, havuç ve patates 1.5 litre suda pişene kadar yaklaşık bir saat haşlanır. Piştikten sonra arzuya göre tuz atılır ve üzerine limon suyu gezdirilir ve azuya göre ince kıyılmış maydanoz serpilir. AFIYET OLSUN!
![]() | ![]() |
![]() | #85 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Salçalı Biftek MALZEMELER Yarım kilo biftek 3 orta boy domates (veya 1 kahve fincanı salça) 1 defne yaprağı 2 çorba kaşığı margarin 4 bardak su 1 baş büyük soğan 1 çorba kaşığı sirke tuz HAZIRLANIŞI Bir tavada yağın yarısıyla biftekleri nar gibi iki taraflı kızartın. Bir tepsiye alın. Tavadaki yağda domatesleri yoksa salçayı küçük küçük doğradığınız soğanlar pembeleştikten sonra sirke ve biraz su katarak kıvamına gelene kadar pişirin. Tepside bekleyen bifteklerin üzerine dökün. Defne yaprağını güzel koku vermesi için tepsinin ortasına koyun. Kalan yağı küçük parçalara bölüp tepsiye dağıtın, suyunu azar azar ekleyerek biftekler iyice yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirip, servis yapın. AFIYET OLSUN !
![]() | ![]() |
![]() | #86 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Sabana steak MALZEMELER 1 kişilik 1 tatlı kaşığı margarin 200 gr dana biftek 1 çorba kaşığı soya sosu sosu için: 4 dilim ince doğranmış jambon 1 adet yeşil biber 10 adet mantar 1/2 adet soğan 3 çorba kaşığı acı sos yeterli miktarda kaşar rendesi HAZIRLANIŞI Dana bonfilyei yağda kızrtın. İki tarafın rengi de koyulaşınca soya sosunu ekleyin. Servis tabağına yerleştirin. Jambonları be mantarları ince ince doğrayın. 1 tatlı kaşığı yağda kavurun. İçine ince kıyılmış soğan ve doğranmış yeşil biberi de ekleyin ve biraz daha kavurun. Domates suyu ve acı biber sosunu da ekleyin. 2-3 dakika kaynattıktan sonra sosu etin üzerine dökün. Eti kapatacak kadar kaşar rendesi serpin.
![]() | ![]() |
![]() | #87 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Rumeli Yemeği MALZEMELER 4 kişilik 1/2 kg parça et 1 demet taze soğan 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 demet dere otu 1 çorba kaşığı tereyağı 1 demet taze nane 1 çay kaşığı karabiber tuz hamuru için: 2 adet yumurta 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çorba kaşığı nane 1 su bardağı sıvı yağ alabildiği kadar un HAZIRLANIŞI Sıvı yağı tencerede kızdırın. Sarmısağı, soğanları ve dereotunu ince ince kıyın. Yağın içine atın ve çevirerek kavurun. Eti de ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun sonra tencereyi ocaktan alın. Başka bir kabın içinde 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve unu karışıtırıp naneyi ilave edin. Hmur haline getirin ve bu hamuru mutfak tezgahına yayın. Küçük parçalar kesin. Bir su bardağı sıvı yağı derin bir tencerede kızıdırn. Kestiğiniz hamur parçalarını içine atın. Çevirerek kızartın. Büyük bir tabağa hamurları dizin ve üzerine yemeği dökün.
![]() | ![]() |
![]() | #88 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Rokfor soslu bonfile MALZEMELER 150gr bonfile 1su bardağı krema 1adet soğan(rendelenmiş) 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1çay kaşığı biberiye Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI Rendelenmiş soğan, tuz,zeytinyağı ve biberiyeyi karıştırıp bonfileyi bir gece bu karışımda bekletin. Rokfor peynirini küp şeklinde doğrayın ve tavada krema içerisinde (kısık ateşte) eritin. Sosun içerisinde beklettiğiniz bonfileleri tavada pişirin. Servis tabağına alıp üzerine hazırladığınız sosu dökün. Haşlanmış brokoli ve havuç ile servis yapın. AFIYET OLSUN!
![]() | ![]() |
![]() | #89 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Püreli Rosto MALZEMELER 1 kg sığır eti 5 çorba kaşığı margarin 3 diş sarmısak 1 kg patates 2 baş soğan 1 baş orta boy havuç 1 defne yaprağı 1 çay bardağı süt 3 domates (veya 1 çorba kaşığı domates salçası) tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Kemiksız sığır etini, birkaç yerinden çatalla delin, lezzeti vermesi için 3 kaşık margarinde çevirerek kızartın. Soğanları, parça havucu, sarmısakları; karabiberi, tuzu, defne yaprağıni katarak kızartmaya 5 - 6 dakika kadar daha devam edin. Sonra domatesleri katın, yine karıştırıp domatesleri eritin, iki bardak kadar sıcak su koyup orta ateşte et iyice yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın. Iki saati aşkın bir süre et iyice pişince patatesleri soyup küçük doğrayarak bir tencereye alın. Etin suyunu süzerek patateslere katın, sıcak su ilave edip haşlayın, süzüp kevgirde ezip püre haline getirin, kalan iki kaşık yağı ekleyip, hafif ateş üzerinde çatalla karıştırarak 5-6 dakika pişirin, ılık sütü katıp biraz karıştırıp bir kenara alın, eti dilim dilim kesip püre ile süsleyebilirsiniz. AFIYET OLSUN !
![]() | ![]() |
![]() | #90 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Portakallı ve hardallı kuzu et MALZEMELER Portakal Sosu İçin Malzemeler: 1 Su bardağı portakal suyu 50 gr. Hardal 2 yemek kaşığı kahverengi şeker 1-1/2 yemek kaşığı mısır nişastası Malzemeler: 500 gr. Doğranmış taze mantar 150 gr. Doğranmış yeşil soğan 2 yemek kaşığı soya yağı 1,5 kg kemiksiz kuzu eti 1 kg haşlanmış Amerikan Pirinci Mandalina ve portakal dilimleri Kavrulmuş badem HAZIRLANIŞI Portakal sosu için verilen malzemeleri kanştırıp bir kenarda bekletin. Bir tencerede soya yağında doğranmış taze mantar ve yeşil soğanı pişirip bir kenarda bekletin. Kuzu etini dilimleyerek kahverengi bir renk alana kadar kızartın. Hazırlamış olduğunuz portakal sosunu mantarlara ilave edin ve karıştırın. Haşlanmış Amerikan Pirincini de ekleyerek karışımı ısınıncaya kadar pişirin. Etleri ve portakal dilimlerini ilave edin. Üzerine kavrulmuş badem serperek servis yapın. AFİYET OLSUN!
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |
![]() | ![]() |