![]() | |
| Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
| | #10 | ||
| Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | ÇINTEMANI FORMLU PILAV MALZEMELER 3 yemek tarifinin birleşiminden oluşmaktadır. l.Safranlı Pilav MALZEMESİ : 1 çay bardağı pirinç 1 tane tavuk budu 1 yemek kaşığı nohut 1 tatlı kaşığı çekirdeksiz san üzüm 1 tane kayısı 1 tane küçük soğan 1 gr safran Dolmalık fıstık (1 tatlı kaşığı) Badem (1 yemek kaşığı) 3-4 tane top karabiber 3-4 tane top yenibahar 2 kaşık tereyağı 0,5 çay kaşığı toz zencefil Süsleme için kiraz domates HAZIRLANIŞI Tavuk budu haşlanır didiklenir. Top karabiber ve yenibahar havanda iri bir şekilde parçalanır. Tavuğun üstüne eklenir. Soğan küp doğranır. Kayısı minik doğranır. Tereyağında soğan pembeleşir. Üstüne kayısı, üzüm, nohut (nohut bir gece suda bekletilir ve kabuğu soyulur) eklenir. Tavuk da konur. 1 saat kaynar suda bekleyen pirinç da ilave edilir. 1,5 çay bardağı kaynar tavuk suyuna safran eklenir. Pilav pişirilir. En son 0,5 çay kaşığı toz zencefil, kavrulmuş badem ve fıstık eklenir. Demlendirilir.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
| | |
| Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |