![]() | |
| Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
| | #11 | ||
| Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | SEBZELI - ETLI MUSKA BÖREĞI MALZEMELER Sebzeli iç için : 1 çorbakaşığıl tereyağ (veya margarin) 1.5 çaykaşığı kıyılmış taze nane yarım soğan tuz, karabiber Etli iç için : 1 çorbakaşığıl tereyağ (veya margarin) 75 gram kıyılmış koyun eti 1/4 çaykaşığı zerdeçal yarım domates yarım soğan 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Sebzeli içi hazırlamak içinn yağı eritin ve soğanları on dakika kadar çevirin. Nane ve zerdeçalı da katarak bir dakika daha pişirin. Bezelyeleri ve domatesi de ekledikten sonra kısık ateşte on dakika kadar pişirin. Etli içi hazırlamak için yağı eritin ve soğanları beş dakika kadar çevirin. Baharatları ve domatesi ilave edip 3 dakika kadar daha pişirin. Etleri karışıma kattıktan sonra, etler kahverengi renk alana kadar pişirmeye devam edin. Fırını 200 derecede ısıtın. Erimiş yağla yufkaları iyice yağlayıp ikişerli gruplar yapın. Elde ettiğiniz iki katlı yufkaları, yaklaşık 20-22 cm. eninde uzun dikdörtgenler halinde kesin. Dikdörtgenlerin ucuna etli karışımdan koyarak üçgen şeklinde iki kez katlayın. Daha sonra sebzeli içten koyarak katlamaya devam edin. Eritilmiş yağı yufkların üzerine sürüp yağlı kağıda yerleştirin. 25-30 dakika kadar pişirip servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
| | |
| Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |