|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
02-10-2007, 09:17 | #1 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Apr 2007
Mesajlar: 1.845
Tecrübe Puanı: 20 |
MALZEMELER Islatmak içim Yarım Kilo Kuru fasulye 2 su bardagı süt 1 çay Kaşıgı toz Şeker Yarım litre su Sosu için: Yarım kilogram Yağsız kuşbaşı et 1 çorba Kaşıgı salça, 1 çay Kaşıgı karabiber, 1 paket tere yağı (500 gr.) Bir çay Kaşıgı tuz HAZIRLANMASI Birgün önceden fasulye tencereye koyulur, içersine yarım litre su, iki subardağı süt, 1 çay Kaşıgı toz Şeker ilave edilir ve ertesi güne kadar bekletilir. Ertesi gün fasulyenin akşamki suyu dökülür ve aynı ölçüdeki yeni su ve süt koyulup çok kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar haşlanır Sosu için : Et tencereye koyulur suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.Tereyağı ilave edilerek kavrulur, salça ve karabiber, ilave edilir.Haşlanan fasulyenin üzerine hazırlanan sos ilave edilir, tuzu koyulur ve on dakika daha kaynatılır Fırın 150 derecede Isıtılır veTencerenin ağzı folyo ile Kapatılarak 30 dakika Fırında pişirilir.. Fırın Kapatıldıktan sonra da kapagını açmadan 20 dakika kadar dinlendirilir. Sıcak Servis yapılır . Afiyet olsun ..
__________________ Türküler Sustu , Halaylar Durdu Hüzün Geldi Baş köşeye kuruldu Yoruldu Yüregim , Yoruldu | ||
|
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://besiktasforum.net/forum/mutfak/37764-cayeli-usulu-kuru-fasulye/ | ||||
Mesaj Yazan | For | Type | Tarih | |
Untitled document | This thread | Refback | 19-03-2008 13:32 |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |