|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
19-12-2007, 04:06 | #1 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
|
MALZEMELER 1 PAKET MAKARNA(MANTI MAKARNA TAVSİYE EDERİM) 2 ADET PATLICAN 1ADET KABAK 3 ADET PATETES(ORTA BOY) 3ADET TATLI YEŞİL BİBER 5-6-ADET DOMATES KÜÇÜK BİR DİŞ SARIMSAK BİBER SALÇASI TUZ-KARABİBER-PUL BİBER-KURU NANE YAPIMI: makarna haşlanıyorken diğer yandan biz biberleri ince kıyıyoruz,hafif yağda pişirmeye başlıorus,sonra patetesi küp küp doğrayıp tavaya eklıorus,sırayla kabak ve patlıcanıda...kabak koymayadabilirsinis istersenis.piştikçe biras ekledikten sonra sebzeleri üzerine tuzu ve kuru naneyi vede küçücük doğradığımıs sarımsağı ilave ediorus.(şuan çıkan kokuya dikkat edin harika kokacak).sonra ise biber salçası göz kararı vede pulbiberi.tavada bikaçkes çevirdikten sonra bunları,rendelenmiş domatesleri ekliorus üstüne karabiber serpip pişmeye bırakıorus turuncu köpük benzeri şeyler belirginleşene kadar pişiriorus ve süzüp tencereye aldığımız makarnanın üstüne veyada tabaklara koyduğumus makarnanın üstüne isteğe göre ekliorus sosumusu... sıcak ve bol acılı olmazsa bi işe yaramıor bence.mutlaka deneyin derim | ||
|
19-12-2007, 04:32 | #2 | ||
Üyelik tarihi: Nov 2007 Yaş: 40
Mesajlar: 2.948
Tecrübe Puanı: 19 | Tarif güzel ama beni çok uğraştırır,yapana kadar hazır makarna sosları alır o şekilde pişiririm.Her ne kadar naturel olmasa da idare eder.
__________________ AĞAÇLAR KALEM DENİZLER MÜREKKEP OLSA SEVGİNİ TARİFE YETMEZ BEŞİKTAŞIM... | ||
30-01-2008, 15:11 | #6 | ||
zɐʎaq ɥɐʎis Üyelik tarihi: Jun 2006 Yaş: 42
Mesajlar: 11.401
Tecrübe Puanı: 40 | mikrop falan kapmyalım zehirlenmeyelim sonra
__________________ Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh + | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://besiktasforum.net/forum/mutfak/46841-sebze-soslu-makarna-yapimi-kendi-tarifim/ | ||||
Mesaj Yazan | For | Type | Tarih | |
Untitled document | This thread | Refback | 19-03-2008 14:27 |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |