Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi

Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi (http://besiktasforum.net/forum/index.php)
-   Mutfak (http://besiktasforum.net/forum/forumdisplay.php?f=156)
-   -   Pilavlar (http://besiktasforum.net/forum/showthread.php?t=20033)

NuraN 27-01-2007 13:31

MıSıRLı PILAV

MALZEMELER

2 su bardağı Amerikan Pirinci
4 bardak et suyu
2 su bardağı mısır konservesi
1 kahve fincanı soya yağı
Yeterince tuz ve karabiber


HAZIRLANIŞI

Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin. Suyunu süzün. Bir tencerede yağı kızdırıp pirinci ilave edin ve kavurun. İçine mısır ve yeterince tuz ilave edip pirinçler göz göz oluncaya kadar kavurun. 4 bardak et suyunu ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın. Ateşten alıp 20 dakika dinlenmeye bırakın. Üzerini karabiber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

NuraN 27-01-2007 13:31

ÖZBEK PILAVı

MALZEMELER

500 gr Amerikan pirinci
400 gr kuzu but (Kuşbaşı doğranmış)
3 adet orta boy havuç
1 adet kuzu soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım paket margarin veya tereyağı
1 kaşık biber ve domates salçası
Tuz
Karabiber
3 bardak su veya et suyu


HAZIRLANIŞI

Pirinçleri üzerine geçecek kadar bir kaşık tuz atarak sıcak suyla ıslatırız. Diğer tarafta kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini teflon tencerede pembeleşinceye kadar kavururuz, üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edip bir iki defa çeviririz, hafif sararınca üzerine 3 cm uzunluğunda ince ince doğranmış havuçlar ilave edilir. Bir iki defa da onunla çevrilir ve üzerine haşlanmış nohut konulur. Üzerini geçecek kadar su veya etsuyu ilave edilir. Tuz ve karabiber konularak önce harlı ateşte sonra pilav göz göz olunca kısık ateşe alınarak üzerine havlu kağıt peçete örtülerek demlenmeye bırakılır. Sonra çukur bir kaseye doldurulup servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır. Etrafı havuç rendesi ve nohutla süslenerek servis yapılır.

NuraN 27-01-2007 13:32

ÖZLEMIN ÇIFTLIK PILAVı

MALZEMELER

200 gr kıyma
2 su bardağı pirinç
1 demet dereotu
1 demet taze soğan
3 yemek kaşığı tereyağı


HAZIRLANIŞI

Pilav yapılacak tencereye yağı koyun ve eritin. İçerisine kıyma ilave edin. Kıyma kavrulunca önceden ılık su ile ıslatılmış ve yıkanıp süzülmüş olan pirinci ilave edin. Bir kaç dakika birlikte kavurun.2 su bardağı kaynamış suyu pirinçlerin üzerine dökün. Kısık ateşte suyunu çektirin. Pişen pilavı 10 dakika beklettikten sonra önceden yıkanmış ve ince ince kıyılmış dereotu ile taze soğan ilave edin. Güzelce karıştırıp bir süre beklettikten sonra karabiber dökerek servis yapın.

NuraN 27-01-2007 13:32

PAELA

MALZEMELER

1/2 kg dilbalığı (veya levrek filetosu)
250 gr mürekkep balığı, doğranmış
1 küçük kutu bezelye konservesi
250 gr kırmızı dolmalık biber
1 kutu kuşkonmaz konservesi
250 gr dolmalık yeşil biber
1/2 kg kuşbaşı dana eti
1/2 kg ayıklanmış midye
1/2 su bardağı beyaz şarap
1/2 çorba kaşığı safran
2 adet kereviz yaprağı
2 adet defne yaprağı
1/2 kg domates
6 adet enginar
150 gr mantar
1 kg karides
2 adet piliç
250 gr soğan
1 kg pirinç
250 gr havuç
1/2 demet maydanoz
1/2 limon
250 gr sosis
zeytinyağ
karabiber, tuz


HAZIRLANIŞI

Piliçlerin her biri onar parçaya bölüp, etlerini kemiklerinden ayırın. İri kemikleri içi su dolu bir tencereye koyun, soğanlar, domatesler, havuçlar, maydanoz ve kereviz yapraklarını katıp haşlayın. Mantarları suda pişirin. Balık filetolarını, limon suyu ve defne yapraklan koyduğunuz suda haşlayıp bir kenara ayırın. Dana eti ve piliç parçalarını yağda kavrun, içine şarap ve bir miktar sıcak su koyup yüksek ateşte pişirin. Ayıklayıp, yıkadığınız enginarları dörde bölün, dolmalık biberleri küçük parçalara kesip kavurun. Karidesleri haşlayıp ayıklayın, havuçları temizleyip, haşlayın. Piliç kemiklerinin piştiği suya, pirinç, karabiber, tuz ve safran katın, buna bir su bardağı tavuk suyu ve çeyrek bardak zeytinyağı ilave edilp, beraberce pişirin. Sıcak olarak kuşkonmazlar, bezelyeler, dolmalık biberlerin ve karideslerin bir kısmı, kavrulmuş mürekkep balığı parçalan, midyeler ve sosisleri pişen pilavın üstüne süs olarak dizip, üzerine maydanoz serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.
__________________

NuraN 27-01-2007 13:32

PAŞA PILAVı

MALZEMELER

1 kg yağsız kuşbaşı dana eti et, dana
100 gr tereyağ ( ya da margarin)
1 adet havuç, rendelenmiş
1 tatlı kaşığı kimyon
1 kg konserve bezelye
4 su bardağı pirinç
5 su bardağı su
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI

Dört su baradağı pirinci sıcak su ile haşlayın. İki adet orta boy soğan, iki kaşık yağ ve tuz ile rengi sararıncaya kadar kavurup, yıkadığınız kuşbaşı etleri katın, beraberce karıştırın. Otuz dakika kadar buhar çıkarmayan bir tencerede hafif ateşte pişirin. Bu malzemeyi, geniş tabanlı bir pilav tenceresine boşaltın, üzerine bezelyeleri ilave edin. Bezelyelerin de üstüne ince bir tabaka havuç rendesi ve bir tatlı kaşığı kimyon serpin. Daha sonra bunların üzerine haşlanmış pirinci düzgün bir şekilde, eşit dağılacak biçimde döküp, beş du bardağı kaynar suyu ve yağın kalan kısmını ağır ağır döküp, ağır ateşte yirmi dakika kadar, pilav suyunu çekinceye dek pişirin. Ateşten alıp on dakika kadar dinlendirin. Tencereden daha geniş bir tepsinin içine dikkatlice ters çevrip pilavı boşaltın ,servis yapın.

NuraN 27-01-2007 13:32

PATATESLI PILAV

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
3 orta boy patates
150 gr tereyağı
tuz


HAZIRLANIŞI

Pirinçleri 24 saat öncesinden yıkayıp suya bırakın, ertesi gün süzüp, tuzlu kaynar suya atın ve 7 dakika kaynatın. Hemen süzün, soğuk sudan geçirin. Daha önceden soyulmuş ve 0,5 cm. halkalar halinde dilimlenmiş patatesler yağlanmış yuvarlak bir tencerenin altına ve
kenarlarına dizin. Delikli düz bir kepçe ile pirinçleri kepçe kepçe patatesli tencereye
dökün, geri kalan teryağıbı küçük parçalar halinde pirinçlerin üzerine atın, hafif tuz serpin, tencerenin kapağını sıkıca kapatın, çok çok hafif ateşte iki saat pişirin. Servis tabağına alırken ortaya pilav, kenarına patatesleri dizin, arzu edilen et çeşitleriyle
servis yapın.
__________________

NuraN 27-01-2007 13:32

PATLıCANLı PILAV

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
1 kg kuşbaşı et
1 kg patlıcan
domates
soğan


HAZIRLANIŞI

Soğan ve bol domatesle pişirdiğiniz eti, orta boy bir tencerenin dibine yayın.Patlıcanları soyun, boylamasına dörde bölüp, kızartın ve etin üzerine yayın. Yıkadığınız pirinçleri, patlıcanların üzerine koyup, bir su bardağı su veya etsuyu takviyesiyle pişirin. Ters çevrip başka bir tepsiye alın, sıcak servis yapın

NuraN 27-01-2007 13:33

PEYNIRLI PILAV

MALZEMELER

1 bardak Amerikan pirinci
2 bardak su
50 gr kaşar peyniri
½ demet kıyılmış maydanoz
Salatalık dilimleri
Doğranmış kiraz
Domates
Havuç


HAZIRLANIŞI

Pirinci 10 dakika haşlayın. Bir kabın içinde haşlanmış pirinci, peynir rendesini, kıyılmış maydanozu, domatesi, koyup karıştırın. Sonra bu karışımı 15 dakika 180 derece ısıyla fırında pişirin. Servis tabağına aldıktan sonra rendelenmiş havuç, salatalık dilimleri ve maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.

NuraN 27-01-2007 13:33

PILAV KAROTEN

MALZEMELER

2 su bardağı Amerikan pirinci
250 gr dana eti
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet küçük boy havuç
1 adet orta boy soğan
3 su bardağı kaynamış su
1 çay kaşığı tavuk orjantina
1 çay kaşığı safran
1/2 çay kaşığı zencefİl
1 tatlı kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI

Amerikan pirinci kaynamış tuzlu suda yaklaşık 1 saat kadar bekletildikten sonra bol suyla yıkanır. Kuru soğan küçük küçük doğranır. Havuç rendenin küçük tarafında rendelenir. Dana eti ortalama 2 cm büyüklüğünde kesilir.
Kuru soğan pembeleşinceye kadar yağda pişirilir. Üzerine havuç eklenir.Yine kısık ateşte 10-15 dakika kadar iyice pişirilir. Etler eklenir yine kırık ateşte yarım saat kadar kavrulur. (Bu işlem sonucunda havuç ve soğanlar erimiş olmalıdır.) Bu karışıma, tavuk orjantina, safran, zencefil, tuz eklenip kanştırılır. Üzerine pirinçler eklenip zedelemeden karıştırılır. Çok sık ateşte 45 dakika pişirilir. 10-15 dakika demlenmeye bırakılır servise hazır hale gelir.
__________________

NuraN 27-01-2007 13:33

PILAV TAVA

MALZEMELER

350 gr hazır pilav
1 çorba kaşığı (tereyağ veya margarin)


HAZIRLANIŞI

Tereyağı tavada eritip, pilavı tavaya yayın. Orta hararette pembeleşinceye dek kızartıp, bir tabak yardımı ile diğer tarafın da kızarması için ters çevirin.
__________________


Türkiye`de Saat: 08:21 .

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580