Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi

Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi (http://besiktasforum.net/forum/index.php)
-   Mutfak (http://besiktasforum.net/forum/forumdisplay.php?f=156)
-   -   Pilavlar (http://besiktasforum.net/forum/showthread.php?t=20033)

NuraN 27-01-2007 13:33

SAFRANLı PILAV

MALZEMELER

1,5 bardak Amerikan Pirinci
2 çorba kaşığı safran
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi
1/2 demet dereotu
2 yemek kaşığı soya yağı
Yeterince tuz ve karabiber


HAZIRLANIŞI

Bir tencereye 2 kaşık soya yağını koyup pirinci ekleyin. Pirinçler tane tane oluncaya kadar kavurun. Safran, kuşüzümü, tuz ve barbunya fasulyesini ekleyin. Biraz kavrulduktan sonra 3 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Pilav suyunu çekince 20 dakika demlenmeye bırakın. Servis tabağına alıp üzerine karabiber serpiştirerek servis yapabilirsiniz.

NuraN 27-01-2007 13:33

SAZAK PILAVı

MALZEMELER

100 gr ciğer
3 su bardağı su
4 adet yeşil soğan
bir tutam taze nane
2 su bardağı pirinç
1 çay firıcanı Antep fıstığı
et suyu
tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu suda onbeş dakika ıslatın. Bir tencerede yağı eritip. minik minik doğranmış ciğerleri kavurun. Pirinci süzüp, ilave edin. On dakika kavuıun. Doğranmış soğan, nane,fısıtk, tuz ve karabiberi
karıştırın. 3-4 dakika daha kavurup, suyunu ilave edin. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Dinlendirip, servis yapın

NuraN 27-01-2007 13:34

SEBZELI BULGUR

MALZEMELER

4 kişilik
2 bardak bulgur
1 adet havuç
1 adet büyük soğan
1 adet salçalık kırmızı biber
1 adet küçük patlıcan
2,5 su bardağı su
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
kırmızıbiber
fesleğen
tuz
karabiber



HAZIRLANIŞI

Soğanı yarım halkalar olarak doğrayın. Sebzeleri de küçük küçük doğrayın. Soğanı ve sebzeleri zeytinyağında kavurun. Tıkanmış bulguru da ekleyip, 3-4 dakika karıştırarak kavurun. Karışımın üzerine suyu ekleyin. Baharatları da ekleyin, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. 10 dakika demlendirin ve servis etmeden önce üzerine maydanoz serpin.

NuraN 27-01-2007 13:34

SEBZELI BULGUR (kolayı olan bu )
MALZEMELER

2 su bardağı pilavlık bulgur
1 kahve fincanı tereyağ
4 adet çarliston biber
2 su bardağı et suyu
1 adet patlıcan
3 adet domates
3 baş soğan
tuz


HAZIRLANIŞI

Patlıcanları doğrayıp, tuzlu suda bekletin. Soğanı kuşbaşı, biberleri küçük küçük doğrayın. Soğanı yağda pembeleşinceye dek kavurun ve patlıcanları ilave edin. Biraz çevirdikten sonra diğer malzemeyi de koyup, beraberce suyunu çekinceye dek pişirin.
Bir süre demlenmeye bırakıp, daha sonra servis yapın.

NuraN 27-01-2007 13:34

SEBZELI HINT PILAVı

MALZEMELER

350-400 gr Amerikan pirinci
3,5-4 su bardağı kaynar su
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Yarım tatlı kaşığı toz zencefil
Yarım tatlı kaşığı toz zerdeçal
1-2 adet püre haline getirilmiş acı yeşil biber
2 yemek kaşığı bezelye (tepeleme)
2 yemek kaşığı doğranmış yeşil fasülye (tepeleme)
2 yemek kaşığı küçük küpler halinde doğranmış havuç (tepeleme)
2 adet domates (kabukları soyulmuş ve küçük küpler halinde doğranmış)
Yeterince tuz
Yarım demet ince doğranmış maydonoz
Koku verici


Baharat torbasının malzemeleri ve hazırlanışı :
2 adet karanfil
1 tatlı kaşığı tane kimyon
Yarım tatlı kaşığı soğan ve sarmısak tozu yoksa bir yemek kaşığı doğranmış soğan
l-2 diş dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşığı öğütülmüş kakule
Küçük bir parça çubuk tarçın 1-2 defiıe yaprağı
Tüm malzeme kanştırılır ve temiz bir torba içine konup, ağzı sıkıca bağlanır ve tencereye asabilmek için ipi uzun tutulur.


HAZIRLANIŞI

Pirinç yıkanır, 15 dakika suda bekletilip süzülür. Zerdeçal, yeşil biber birbiri ile kanştırılır ve bu karışım ısıtılmış yağda kokuları iyice ortaya çıksın diye kısa bir süre kavrulur. Tüm sebzeler katılır ve 4-5 dakika tümü bir arada kavrulur. Pirinç eklenir, pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine tuz katılmış sıcak su konur. Baharat torbası tencerenin içine asılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Fokurdamaya başlayınca altı kısılır.
Pirinç suyu tamamen çekmesine yakın baharat torbası alınır.
Suyun tamamen çekmesi beklenir,ince doğranmış maydonoz serpilir ve servise kadar bir süre dinlendirilir.

NuraN 27-01-2007 13:34

SEBZELI KıZARTMALı PILAV

MALZEMELER

4 kişilik
1 su bardağı pirinç
2-3 adet havuç
2-3 adet turp
2 adet patlıcan
2 adet kabak
1 fincan dereotu
3 adet sivri biber
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 bardak un
karabiber
tuz



HAZIRLANIŞI

Pirinci yağ ve suyla bildiğimiz sade pilav şeklinde pişirin. Tavada yağı eritin ve yemeklik doğranmış soğanları hafifçe pembeleştirin. Küçük küçük doğradığınız sivri biber, kabak ve patlıcanları ilave edip kavurun. Kavurduğunuz bu içi sade pilava ekleyin ve dinlenmeye bırakın. Bu arada dilimlediğiniz havuç ve turpları önce una sonra yumurtaya batırarak kızartın. Sebzeli pilavla beraber sıcak servis yapın.
__________________

NuraN 27-01-2007 13:35

SEBZELI PILAV

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
250 gr kuşbaşı et
1 küçük kutu konserve bezelye
1 küçük havuç
3 çorba kaşığı margarin
4 bardak su
1 baş küçük soğan
tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI

Fındık büyüklüğündeki kuşbaşını, margarinde pembeleşinceye kadar kavurun. Kabuklarını soyduğunuz soğanı bütün olarak içine atın. Suyunu koyun, pişmeye bırakın. Etler yumuşamaya başlayınca, küp şeklinde doğradığınız havucu da katın, o da yumuşasın. Etler iyice yumuşayınca, konserve bezelyeyi yıkayıp aynı tencereye atın. Bu arada bütün soğanı tencereden alın.
Tuzunu ayarlayıp biraz karabiber koyun. Suyu yarıya ininceye kadar kaynasın. Bu arada tuzlu suda dinlendirip iyice yıkadığınız pirinci tencereye boşaltın, bir iki karıştırıp kaynatın ve altını kısın. Hafif ateşte pirinçler şuyunu çeksin, sonra çok kısık ateşte, kapak altına bez koyup demlendirin

NuraN 27-01-2007 13:35

EHRIYE PILAVI

MALZEMELER

2 adet kırmızı sivri biber
1 adet domates
Et veya tavuk
Şehriye
Tuz


HAZIRLANIŞI

2 adet kırmızı sivri biber ve 1 adet domates, küçük küçük doğranıp yağda kavrulur. Üzerine pişmiş parça et veya tavuk parçaları eklenir. Başka bir tencerede 1 su bardağı şehriye yağda kavrulur. Önceki malzemelerle birleştirilir. Üzerine birbuçuk su bardağı et suyu veya tavuk suyu konularak ve tuz da eklenerek hiç karıştırmadan kendi halinde pişirililir.

NuraN 27-01-2007 13:35

SOAY ETLI IÇ PILAV

MALZEMELER

20 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş)
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
1 tutam yenibahar
1 tutam tarçın
1 su bardağı soya eti suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı soya yağı
1 demet dereotu
1/4 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI

Soya yağında önce çamfıstığını beş dakika kavurun, üzerine ince kıyılmış soğanı ekleyin. Soğanların rengi hafif koyulaştığında, iyice yıkadığınız pirinci süzerek üzerine ilave edin. Kavurma işlemine pirinçler matlaşıncaya kadar devam edin. Kavrulan pirince soya eti ve suyunu ekleyin, suyunu çekene kadar pişirin, altını kapatmadan önce iyice yıkadığınız kuşüzümünü ekleyin, yenibahar, tarçın, tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra ocağı kapatın. 20 dakika dinlendirin, çok ince kıydığınız dereotu ile karıştırarak servis yapın.

NuraN 27-01-2007 13:35

SOSISLI PILAV

MALZEMELER

(6 kişilik)
3 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
5 adet sosis
100 gr mantar
1 büyük havuç
2-3 tane yeşil soğan
4 yumurta
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı süt
100 gr. otlu peynir
Tuz
Karabiber


HAZIRLANIŞI

Sosisleri ince ince dilimleyerek 1 kaşık margarin ilave ettiğiniz tavada kızarana kadar pişirin. Suyunu çekince dilimlenmiş mantarı, havucu ve soğanı ekleyip 2 dakika daha pişirin. Başka bir kapta sütü, yumurtayı, tuzu ve karabiberi iyice karıştırın ve tavaya ilave edin. 2 dakika daha pişirin. Üstüne pirinci ve peyniri de ilave ettikten sonra 5 dakika kısık ateşte pişirin ve sıcak olarak servis edin.


Türkiye`de Saat: 16:59 .

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580