![]() |
ŞEHRIYELI PILAV MALZEMELER 1 kahve fincanı arpa şehriyesi 4 çorba kaşığı tereyağı 3 su bardağı su 2 bardak pirinç tuz HAZIRLANIŞI Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sıcak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün. Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave ediP, Kaynamaya bırakın. Diğer taraftan arpa şehriyesini yağda pembeleşene KADAR çevirin. Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın. Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun. __________________ |
TAS PILAVı MALZEMELER 1 kg kuşbaşı et 1 kg arpacık soğanı 1 kg pirinç 1 adet havuç 100 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı karabiber 1 ½ çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Tereyağının 3/2’sini eritin ve etleri yaklaşık 4-5 dakika kavurun. Havuçları ince ince kıyın ve arpacık soğanları ile birlikte ekleyin. Salçaları, biberi ve tuzu da ekleyerek 6-7 dakika kadar daha pişirin. Büyük bir tepsiye etin piştiği tencereyi ters çevirin. Tencerenin buharla havaya kalkmaması için üzerine ağır bir şey koyun. Tepsiye 7-8 su bardağı su koyun ve kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirin. Pişen yemeğin suyunu süzün. Tencereyi ters çevirin, süzülmüş suyu tencereye alın ve 2 litreye tamamlayarak kaynatın. Pirinçleri suya atın. . Piştikten sonra 8-9 dakika dinlendirin ve kalan tereyağını eritip üzerinde gezdirin. Pilavı servis tabağına aldıktan sonra etli karışımı üzerine dökün ve cacıkla birlikte servis yapın. |
TAVUKLU ŞEHRIYE PILAVı MALZEMELER 1 adet tavuk göğsü 2 adet yemek kaşığı margarin 1 adet çarliston biber 1 yemek kaşığı biber salçası 1,5 su bardağı arpa şehriye tuz HAZIRLANIŞI Önce biberleri ince ince doğrayın.Tavuk göğsünü küp küp kesin. Margarini bir kapta eritip içine salçayla beraber kavurun. Sonra biberleri ve tavukları koyup kızartın |
TEL ŞEHRIYELI PILAV MALZEMELER 2 su bardağı pirinç 3 kaşık tereyağı 1 adet kesmeşeker Tuz 2 su bardağı dolusu tel şehriye HAZIRLANIŞI Pirinç 1-2 saat önceden ıslatılır. Bu sürenin sonunda yağ tencerede hafifçe kızdırılır. Şeker, tuz atılır. Yıkanmış pirinç ilave edilir. Tahta bir kaşıkla 1-2 defa çevrilip üzerine 2 bardak su ilave edilip pilav suyunu çekinceye kadar pişirilir. Demlenmesi için üzerine kalın bir kağıt havlu konulup tencerenin kapağı kapatılır. Diğer taraftan 2 yemek kaşığı tereyağı şehriyelerle beraber sürekli çevrilerek şehriyelerin rengi kahverengiye dönene kadar çevrilir. Pilav servis edileceği zaman bir kalıba konulur ve ters çevrilerek düzgün bir şekil alması sağlanır ve kıtır kıtır olmuş şehriyeler pilavın üzerine yayılarak servis edilir. __________________ |
UZAKDOĞU PILAVı MALZEMELER 4 kişilik 400 gr tavuk suyunda haşlanmış pirinç 1 yemek kaşığı soya sosu 1 büyük baş soğan 1 çay kaşığı sarmısak tozu 1 adet domates rendesi 2 yemek kaşığı soya yağı 250 gr kuş üzümü 100 gr haşlanmış sivri biber 150 gr haşlanmış havuç 3 bardak su maydanoz HAZIRLANIŞI Pilavı normal pilav şeklinde pişirin. Suyunu çekince içine haşlanmış havuç, sivri biber ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın. Bir kabın içine yağda kavrulmuş soğan, sarımsak tozu, soya sosu ve domates rendesini ekleyip karıştırın. Bu karışımı pilavın üzerinde gezdirin ve maydanozla da süsleyin. __________________ |
UZAKDOĞU PILAVı ( yapılışı daha zor http://www.yorumla.net/images/smilies/58.gif ) MALZEMELER 400 gr. tavuk suyunda haşlanmış Amerikan Pirinci 1 büyük baş soğan 1 adet domates rendesi 1 yemek kaşığı soya sosu 1 çay kaşığı sarımsak tozu 250 gr. haşlanmış sivri biber ve havuç 250 gr. kuşüzümü 2 yemek kaşığı soya yağı 3 bardak su bir tutam maydanoz HAZIRLANIŞI Pilavı normal pilav şeklinde pişirin. Suyunu çekince içine haşlanmış sivri biber, havuç ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın. Bir kabın içinde yağda kavrulmuş soğan, sarımsak tozu, soya sosu ve domates rendesini ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımı pilavın üzerinde gezdirip maydanoz ile süsleyin. |
YUFKALı PILAV MALZEMELER 4 su bardağı pirinç 250 gr margarin 1 adet yufka karabiber tuz HAZIRLANIŞI Tencerenin içini bir miktar margarinle iyice yağlayın, sonra yufkayı serin. Diğer yanda pirinci ılık suda 60 dakika dinlendirin. Sonra iyice yıkayıp, suyunu süzdükten sonra tenceredeki yufkanın içine koyun. Margarini eritip pirincin üzerine dökün ve yufkayı pirinçlerin üzerini kapatacak biçimde katlayın. Tencereyi orta hararetli fırına koyup yanm saat pişirin. Yufkanın üstü pembeleştiğinde fırından çıkarın. Ters çevrip, servis tabağına alın ve servis yapın. __________________ |
ZERESHK PILAVı MALZEMELER 1 adet tavuk budu Kızartmak için: Sıvı yağ Yarım çay kaşığı safran 1 çay kaşığı şeker 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım su bardağı zereshk 1 su bardağı Amerikan pirinci 1 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı yağ HAZIRLANIŞI Tavuk budunu haşladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Küçük bir tavada safranı, şekeri, l çorba kaşığı sıvı yağı ve yarım su bardağı zereshki karıştırın. Orta hararetli ateşte 5 dakika kavurun. Ayrı bir tencerede bir buçuk su bardağı sıcak su ile 1 su bardağı pirinci pişirdikten sonra servis tabağına aldığınız pilavın üzerine zereshkleri dökün. Tavuk buduyla birlikte servis yapın. |
ZENGIN PILAVı MALZEMELER 1 çorbakaşığı rendelenmiş parmezan peyniri veya eski kaşar 1 su bardağından biraz fazla pirinç 2 çorbakaşığı zeytinyağı 100 gr gravyer peyniri 1 adet dolmalık biber 50 gr taze fasulye 150 gr dana kıyma 60 gr mortadella 2 adet domates 2 adet patates galeta unu 1 yumurta sarımsak maydanoz karabiber, tuz 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Tuzlu suda pirinci haşlayıp süzdükten sonra sudan geçirip zeytinyağı eilave edin. Patatesleri yarımsaat kadar haşlayın, Ilındıktan sonra soyun, doğrayıp süzgeçten geçirip püre elde edin. Biberi ayıklayın ve şeritler halinde doğrayın. Fasulyeleri yirmi dakika kadar haşladıktan sonra minik minik doğrayın. Domatesleri dilimleyip, gravyer peynirini zar şeklinde doğayın. Dana kıymayı, yumurtayı, kıyılmış mortadellayı, kıyılmış sarımsakları ve maydanozu, parmezan peyniri ya da eski kaşar rendesini, tuz ve karabiberi patates püresine katın. Bu karışımdan minik köfteler yapın. Galeta ununa buladıktan sonra kızgın zeytinyağında kızartın. Tüm malzemeleri pirince katıp karıştırın. Arzu ederseniz, iyice yıkanıp dilimlenmiş 2 adet mantarı da ilave ettikten sonra servis yapın. __________________ |
Malhuta pilavı Buğday ve mercimeği ayrı ayrı unlu suları gidinceye kadar bol su ile yıkayın. Her ikisini derin bir kaba koyun, su ilave edin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın ve buğdaylar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dak. pişirin. Kişniş tohumlarını yağsız tavada, kısık ateşte karıştırarak kavurun ve havanda dövün. Tereyağını eritin, dövülmüş kişnişi ilave edin, malhuta pilavına katıp harmanlayın ve servis yapın. (8 kişilik) * 300 gr aşurelik buğday (ıslatılmış) * 1 su bardağı kırmızı mercimek * 1 lt su * 4 çorba kaşığı kişniş tohumu * 4 çorba kaşığı tereyağı |
Türkiye`de Saat: 15:23 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2