![]() |
NARLı TURTA MALZEMELER 250 gr taze lor peyniri (veya labne peyniri) 1/2 paket tereyağı (veya margarin) 1 su bardağından biraz fazla un 2.5 çorbakaşığı mısır nişastası 6 çorbakaşığı tozşeker 1 adet çubuk vanilya 5 gram bira mayası 1 çorbakaşığı süt 250 gr çiğ krema 2 yumurta sarısı 1 adet limon 4 yumurta 2 adet nar tuz 6 Kişilik HAZIRLANIŞI Narları ayıklayıp tanelerini ayırın. Çubuk vanilyayı bir su bardağı suya atıp kaynatın. Kaynadıktan sonra vanilyayı çıkarın, ılınan vanilyalı suda nişastayı çözün. Bir kaba soğuk sütü koyarak icinde bir tutam tuz ile 10 gr tozşekeri eritin. Tuzlu-şekerli karışımı, mayayı ve unu mikserden geçirin. Azar azar karıştırırken 2 yumurtayı bir kerede katıp orta hızda 15 dakika kadar daha karıştırmaya devam edin. Oda sıcaklığında yumuşamış parça tereyağı veya margarini ekleyip hızlıca karıştırın. Mısır nişastasını, kalan yumurtaları,peyniri, yumurta sarılarını, kalan tozşekeri, rendelenmiş limonkabuğunu, nar tanelerini ve bir tutam tuzu birlikte karıştırın. 60 gr eritilmiş tereyağı veya margarini ilave edip yeniden iyice karıstırın. Hamuru yayın. 20-22 cm. capında, 4-5 cm. derinliğinde bir kek kaİıbını yağlayıp, kalıbın etrafını ve dibini hazırladığınız karışımla sıvayın. Narlı karışımla doldurun ve önceden ısıttığınız 160 derecelik fırında 45-50 dakika kadar pişirdikten sontra çıkarın. __________________ |
NIŞASTA BÖREĞI MALZEMELER 1 kg süt 1/2 litre su 4 adet yumurta 8 çorba kaşığı ev nişastası 1 tatlı kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Malzemenin tümünü derin bir kaba koyun. Kek kıvamında çırpın. Yağlanmış tepsiye döküp ocak üzerinde kısık ateşte ağır ağır pişirin. Altı piştikten sonra büyük tahta kevgirle çevirip, üstünü de pişirin. Bıçakla kesip servis yapın. Sade servis yapabileceğiniz gibi yanında bal veya reçel ile de servis yapabilirsiniz. |
NOHUTLU BAKLA KÖFTESI MALZEMELER 1/2 kilo bakla 1/2 kilo nohut 1 büyük baş soğan aldığı kadar un tuz karabiber 1 kg çiçek yağı HAZIRLANIŞI 1 gün önceden ıslatılmış nohut ve bakla robottan geçirin içine 1 büyük baş soğan da ilave edin ve robotta hepsi karıştırın. Karışıma aldığı kadar un tuz ve karabiber ile elde şekillenebilecek kıvamda hamur haline getirilerek köfteler halinde kızgın yağda kızartılır. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır. |
PARÇALı BÖREK MALZEMELER 1 su bardağı yumurta sarısı 1 su bardağı zeytinyağ 2 su bardağı su margarin un tuz HAZIRLANIŞI Margarin hariç diğer malzemeleri bir tepsiye koyup, yumuşak bir hamur haline getirin. Hamuru dört eşit parçaya bölün, herbir parçayı açabildiğiniz kadar kadar ince açın. Dördüncü yufkayı hamur tahtasının üzerinde bırakın ve ısıttığınız margarinle üzerini yağlayın. Aynı şekilde diğer yufkalarıda bunun üzerine koyarak tek tek yağlayın. Dört katlı hamurun uçlarını içeri doğru katlayarak kare şekline sokun, sonra buzdolabına koyup 15-20 dakika dinlendirin. Kare şeklindeki hamuru, sağdan sola altı, yukarıdan aşağı altı eşit parçaya bölün. Herbir parçayı elde inceltip, açın. Diğer yanda hazırladığınız börek içine önceden ayırdığınız yumurta aklarını ilave edin. Kare şeklinde açılmış parça hamurlara börek içini koyup katlayın, kenarları bastırmadan yağladığınız tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, kızgın fırında pişirin. |
PASA BÖREĞI MALZEMELER Yufkası için : 1 yumurta 1/2 çay bardağı su biraz tuz aldığı kadar un içi için : 100 gr kıyma Yarım demet maydanoz 1 küçük baş soğan 1 çorba kaşığı margarin (veya tereyağı) biraz tuz biraz karabiber 500 gr yoğurt bir yemek kaşığı tereyağı biraz kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Hamurun malzemesini karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. 4 eşit parçaya ayırın. Yufkaları yaklaşık 20-25 cm çapında fazla ince olmamak şartıyla açın. Ayçiçek yağında kızartın. İçinin hazırlanışı: Kıymayı ve soğanı iyice kavurun. İçine maydanoz, karabiber, tuz katın Hazırlanan yufkalar az miktarda haşlayın ve bir kat yufka bir kat iç olacak şekilde bir orta boy tepsiye koyun. Tepsinin içine çok az su koyarak hafif ateşte demlendirin. Üzerine bolca yoğurt döküp üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirin. __________________ |
PASKALYA MALZEMELER 3 adet yumurta 2.5 fincan ılık süt 1 su bardağı pudra şekeri 1/2 paket erıtılmiş margarin 2 kaşık marmelat 5-5.5 bardak un 1 küçük maya HAZIRLANIŞI Mayayı ılık sütte eritin, diğer malzemeleri de koyarak hamuru mayalanmaya bırakın.(hamur çok yumuşak olma ki -kulak memesinden daha yumuşak-nerdeyse ele yapışacak) hamur mayalanınca hamura saç örgüsü şekli vererek üzerine yumurta sarısı sürün. İsterseniz yumurtanın üstüne fındık veya ceviz kırığı koyabilirsiniz, orta hararetli fırında 20 dak. pişirin __________________ |
PASTıRMALı BÖREK MALZEMELER 2 adet yufka 100 gram pastırma 1 çay bardağı sıvı yağ 4 dilim çedar peyniri 2 adet domates Bir tutam kekik HAZIRLANIŞI Bir bütün yufka yağlanmış payreks bir kaba yayılır. (Kenarları dışa taşacak şekilde) İkinci yufka ufak ufak parçalanarak kabın içine yerleştirilir. Bir kaşık kadar yağ gezdirilir. Sonra sırasıyla yan yana gelecek şekilde pastırmalar dizilir. Üzerine kabuğu çıkarılmış ve daire şeklinde kesilmiş domatesler yerleştirilir. Domateslerin üzerine kekik serpilir. En üste de çedar peyniri dizilir ve yufkanın kenarları katlanarak kapatılır. Kalan yağ yufkanın üzerine gezdirilir ve 170 derece ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirilir. |
PASTıRMALı PEYNIRLI POĞAÇA MALZEMELER 5 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 1 su bardağı sızma yağ 1/2 paket margarin 1 su bardağı yoğurt pastırmalı iç için: 200 gr pastırma 1 demet maydanoz peynirli iç için : 200 gr beyaz peynir 1 demet maydanoz HAZIRLANIŞI Yumurtanın sarısını ayırın. Margarini eritin.Yumurtanın akını, un, tuz, kabartma tozu, sıvı yağ, margarin ve yoğurdu karıştırın.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.Dinlenmeye bırakın.Bu arada içleri hazırlayın. Pastırmaları küçük küçük doğrayın. Peyniri rendeleyin. İnce ince kıydığınız maydanozlarla pastırmaları harmanlayın. Aynı işlemi peynirle de yapın. Hamuru iki eşit parçaya bölün.Bir tanesini merdane yardımıyla dikdörtgen biçiminde açın. Ortasına pastırmalı içi koyun.Hamurun önce bir tarafını, sonra diğer tarafını kapatın.Aynı işlemi peynirli iç için de tekrarlayın.Her ikisini de geniş bir fırın tepsisine alın.Üzerine yumurtanın sarısını sürün.Dilerseniz susam çörek otu serpin. Orta ısılı fırında 30 dakika kadar pişirin. __________________ |
PATATES BÖREĞI MALZEMELER 600 gr patates 1 bardak süt 1.5 çorba kaşığı margarin hindistancevizi rendesi tuz,karabiber HAZIRLANIŞI Patatesleri tuzlu suda haşlayıp, sıcak sıcak kabuklarını soyun, püre yapın. Bu püreyi bir bardak ılık sütle yumuşatıp, karıştırın. Hindistancevizi rendesini, karabiberi ve tuzu ilave ettikten sonra yine karıştırın. Bu karışıma yağın yarısını ekleyin. Biraz koyulaşması için bir süre ateşte tutun. Püre koyulaşınca, ocaktan alıp, soğutun. Yağlanmış bir fırın kabına koyun. Üzerine kalan yağı parça parça yerleştirip, kızgın fırında patatesin üzeri kızarana dek pişirin. |
PATATES EKMEĞI MALZEMELER 2 adet yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 2.5 su bardağı un 4 adet orta boy patates 2 adet orta boy soğan 1 demet maydonoz 1 su bardağı peynir(isteğe bağlı) kabartma tozu tuz kekik nane kırmızı biber HAZIRLANIŞI Patatesleri fındık iriliğinde, soğanları da yemeklik doğrayalım. Bir kapta çırptığımız yumurtaların içine yağı ve yoğurdu ekleyelim. Daha sonra unu, kabartma tozunu, peyniri, patatesleri, soğanları, yeşilliği ve baharatları ekleyip karıştıralım. Yağlanmış tepsiye harcı dökelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp istenirse susam ve çörek otu serpelim. 180 derecede pişirelim. |
PATATESLI BÖREKÇIKLER MALZEMELER 3 çorba kaşığı margarin 2 çay bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 2,5 su bardağı un 3 adet haşlanmış patates 100 gr. beyaz peynir ½ demet kıyılmış maydanoz 1 adet yumurta sarısı tuz HAZIRLANIŞI Derin bir kaba margarin ve suyu alın. Karbonat ve tuz ile karıştırdığınız unu ekleyin. Elinizle yoğurup orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.15 dakika dinlendirin. Bu arada patatesleri haşlayın. Ezerek püre yapın. Peynir ve ince kıyılmış maydanozla birlikte karıştırın. Dinlenen hamuru yarım santim kalınlığında açın. Yarısına patatesli içi koyun. Öbür yarısının üzerine kapatın. Elinizle hamurun kenarlarını bastırın. Dilediğiniz kalıpla ya da bardakla kesin kenarlarını kapatın.Yağlanmış fırın tepsisine koyun.Üzerine çırpılmış yumurta sürün.Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. |
PATATESLI PUF BÖREĞI MALZEMELER 3 adet büyük patates 3 adet yufka 3 adet yumurta 1,5 su bardağı süt tuz karabiber HAZIRLANIŞI Patatesleri haşlayın ve rendeleyin. İçine yumurtaları, karabiberi, tuzu ve sütü ilave ederek iyice karıştırın. Bir yufkanın üzerine bu bulamaçtan dökün ve yayın. Üzerine ikinci yufkayı da koyun ve aynı islemi tekrarlayın. Üçüncü yufkayı da koyun ancak bu kez bulamctan yarısına sürün. Bulamaç sürülmeyen taafı 3 kat katlayın 10 dakika hamuru bekletin. Pufböreği şeklinde kesin ve kızgınyağda kızartın. __________________ |
PATLıCANLı KARNıYARıK BÖREĞI MALZEMELER 3 adet yufka 1/2 çay bardağı su 1 çay bardağı sıvı yağ iç malzemesi : 1 çorba kaşığı margarin 1 adet küçük soğan 1/3 su bardağı süt 1/2 su bardağı su 3 adet patlıcan 1 adet yumurta karabiber tuz HAZIRLANIŞI Patlıcanları soyup, halka halka doğrayın ve ılık suda dinlendirin. Bir tencerede suyu bir tutam tuzla birlikte kaynatın buna patlıcanları ilave edip haşlayın. Daha sonra süzgece alıp, suyunu süzün. Diğer yanda soğanı yağda pembeleştirin ve patlıcanları ilave edip, kavurun. Yarım su baradağı su koyup, su çekilinceye dek pişirin. Ateşten aldıktan sonra süt, yumurta ve karabiber ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Yağ ile suyu karıştırın. Bu karışımı bütün olarak yufkaların arasına sürüp, üç yufkayı üst üste koyun. Yufkaları önce dörde bölün, daha sonra her parçayı üçe kesin. Parçaların geniş kenarlarına patlıcanlı içi koyup, çok sıkı olmayacak şekilde sarın. 1.5 -2 gün buzluk ya da dipfrizde bekletin, daha su dolu bir kaseye batırıp, tepsiye dizin. Hepsine yumurta sarısı sürüp, üzerlerini bir bıçak yardımıyla karnıyarık şeklinde kesin ve kızgın fırında pişirin. |
PATLıCANLı MAKARNA MALZEMELER 3 adet orta boy patlıcan 350 gram düdük makarna 1/3 su bardağı un 7 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin) küçük boy mozzarella (veya dil peyniri) Rendelenmiş parmezan peyniri (veya eski kaşar) 1 su bardağından biraz fazla süt tuz, karabiber 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Patlıcanları soyun, yıkayıp boylamasına dilimleyin. Bir süzgece koyup tuzladıktan sonra yarım saat kadar patlıcan acı suyunu bırakana kadar bekleyin. Mozzarella (veya dil peynirini) zar şeklinde doğrayıp biraz süzgeçte bırakın. Daha sonra patlıcanları yıkayın, kağıt havluyla kurulayın ve grillde ya da iyice kızdırılmış bir tavada kızartın. İki çorbakaşığından biraz fazla tereyağı ya da margarin, süt ve unla beşamel sos hazırlayın. Tuz ve biber ekleyin. Tuzlu bol suda, diri kalacak kadar haşladığınız makarnayı süzün. Beşamel sosu makarnanın üzerinde gezdirin. Üstüne, mozzarella ya da dil peynirini ve kızartıp şeritler halinde doğradığınız birkaç patlıcan dilimini koyun. Yağlanmış bir fırın kalıbına, sırayla bir kat patlıcan dilimi, bir kat makarna döşeyin. Makarayı koyduktan sonra üzerine rendelenmiş parmezan peyniri veya eski kaşar serpip birkaç parça tereyağı ya da margarin koyun. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar bırakın. |
PATLıCANLı MAKARNA - I MALZEMELER 1 baş soğan 1 sap kereviz 3 adet patlıcan 1/2 kg olgun domates 1 çorba kaşığı kıyılmıŞ maydonoz 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 paket makarna 1 adet havuç tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Patlıcanların kabuklarını soyun, küp küp doğrayıp, tuzlayın. Birbuçuk saat kadar bu öylece beketin . Acı sularını sıkın. Bir tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve ince ince doğranmış soğanı koyun. Orta ısılı ateşe koyup, kapağını kapatın. Arda bir karıştırarak soğanı kavurun. Soğan pembeleşince kabuğu soyulmuş ve küçük parçalara doğranmış domatesi, karabiberi, tuzu, rendelenmiş havucu, kıyılmış maydanozla kereviz yaprağını katıp karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, ıçındekileri 55-60 dakika kadar hafif ateşte pişirin. Bir tavaya kalan zeytinyağını koyup orta ısılı ateşte yağı kızdırın. İçine sıkılarak suyu iyice alınmış patlıcanları koyun. Karıştırarak onbeş dakika kadar kızartın. Patlıcanlar kızarınca, domatesli sosun içine boşaltın. Hepsini yirmi dakika daha orta ısılı ateşte pişirin. Makarnayı haşlayıp, suyunu süzdükten sonra servis tabağına boşaltın. Üzerine sosunu döküp, servis yapın. __________________ |
PAZLAMA MALZEMELER alabildiği kadar un (yaklaşık 3 su bardağı) 250 gr yağ 750 gr süt 2 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz 250 gr beyaz peynir HAZIRLANIŞI Un, tuz ve su ile bir hamur yapıp, yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın. Hamuru 25-30 cm çapında açın ve içine ufalanmış peynir koyup ikiye katlayın. Arzu edilirse peynir harcına maydanoz da doğranıp eklenebilir. Kızgın saç üzerinde her iki tarafını da iyice pişirin. Yağı sütün içinde eritip, sıcakken pazlamaların üzerine bu kanşımı gezdirin. __________________ |
PEYNIR SUFLESI MALZEMELER 4 kişilik 250 gr süt (1 kahve fincanı ve 1 çay fincanı) 1 çorba kaşığı ve 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 kahve fincanı ve 1 çorba kaşığı un ½ su bardağı zar gibi küçük doğranmış gravyer peyniri bir tutam kırmızı biber az tuz az rende hindistancevizi 4 yumurta sarısı 4 yumurta akı HAZIRLANIŞI 8-9 cm çapında 4 adet 1 kişilik güvecin içini yağlayın. Elinizi değdirmeden içine gravyer peynirlerini serpin. Bir tencereye yağı ve unu koyup bir çırpma teli ile karıştırarak 3-4 dakika orta ateşte kavurup ateşten alın ve 5 dakika dinlendirin. Tuzu, hindistan cevizini, biberi ve kaynar sütü ilave ederek iyice karıştırın. Orta ateşte 3 dakika kaynatıp ateşten alın. İlk sıcaklığı geçince 4-5 dakika sonra karıştırarak önce sarı yumurtayı sonra peyniri yedirin. Çukur bir kapta yumurta aklarını da çırpma teli ile çırparak köpürtüp kar yapın. Çalkalamadan bir kevgirle karıştırarak sufle harcına yedirin. Güveçlerin içine etrafına bulaştırmadan bölün. Ortadan hızlı fırın ısısında güveçlerin 3 cm üstüne kadar kabarıp üzeri kızarıncaya kadar 15 dakika pişirip servis edin. __________________ |
PEYNIRILI MAKARNA MALZEMELER 350 gr burgu makarna 1 mozzarella ya da dil peyniri 2 adet patlıcan 2 diş sarımsak 1 demet maydanoz 400 gr küp domates zeytinyağı rendelenmiş parmezan peyniri (veya eski kaşar) karabiber patlıcanları tuz 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Patlıcanları soyup yıkadıktan sonra ince halkalar şeklinde dilimleyin. Bir süzgece koyup tuzlayın ve acı suyunu salıncaya kadar bir saat bekleyin. Bu arada 4 çorbakaşığı zeytinyağında sarımsağı kavurun. Sonra sarımsağı çıkarın ve aynı yağa, rendelenmiş domatesi koyun. Tuz ve karabiber ekledikten sonra on dakika kadar pişirin. Sonra da kıyılmış maydanozu ekleyin. Patlıcanları kurulayın ve iyice kızdırdığınız bolca zeytinyağında iki taraflı kızartın. Makarnayı tuzlu bol suda haşlayın. Süzdükten sonra domatesli sosu katın. Üstüne de rendelenmiş biraz parmezan peyniri (veya eski kaşar) serpin. Isıya dayanıklı bir fırın kabının dibine bir kat makarna koyun. Üstüne birkaç patlıcan dilimi, birkaç da mozzarella ya da dil peyniri yerleştirin. Tüm malzemeler tükenene kadar sırasıyla bir kat patlıcan, bir kat peynir yerleştirin. Yüzeyini rendelenmiş parmezan peyniri ya da eski kaşarla kaplayıp önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 15-18 dakika kadar bırakın. Sıcak ya da ılık olarak servis yapabilirsiniz. __________________ |
PEYNIRILI TART MALZEMELER Hamur malzemesi : 6.5 çorbakaşığı (margarin veya tereyağ) 1 çorbakaşığı tozşeker 1.5 su bardağı un 1/2 su bardağı su Püre malzemesi : 1 çorbakaşığı beyaz rom 1 adet yeşil limon 500 gr mango Garnitür malzemesi : 500 gr tuzsuz beyaz pernir (ya da lor peyniri) 6.5 çorbakaşığı esmer şeker 2 çorbakaşığı çiğ krema 2 çorbakaşığı un 2 paket vanilya 3 adet yumurta 1 adet limon frambuazn 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Hamur için gerken malzemeyi karıştırıp, yoğurun. Buzdolabında 60 dakika kadar dinlendirin. Peyniri bir süzgeçte yarım saat halledin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. 22-24 cm. çapında tart kalıbını yağlayıp, hamuru kalınlığı yarım santim olacak şekilde döşeyin. 10 dakika pişirin. Limonu yıkayıp, kabuğunu rendeleyin ve yumurtaları ekleyip, çırpın. Şekeri, vanilyayı ve kremayı ilave ederk ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu ve peyniri de katarak bir defa daha çırpın. Bu karışımı pişmiş hamurun üstüne döküp, 4o-45 dakika kadar tartın üstü iyice kızarana dek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üstünü frambuazla süsleyin. 2 çorbakaşığı yeşil limon suyu, 1/2 kg mango ve romu mikserden geçirerip hazırladığınız püreyle beraber servis yapın. |
PEYNIRLI BÖREK MALZEMELER 3 adet yufka 175 gr. margarin 200 gr peynir arzuya göre maydanoz 1 adet yumura sarısı HAZIRLANIŞI Margarini yakmadan hafif ateşte eritin. Yufakalardan birini yayın, üzerine fırça yardımıyla eritilmiş yağdan sürün, diğer yufkayı bu yağlanmış yufkanın üzerine yerleştirin ve bu yufkanın üzerini de aynı şekilde yağlayın. Diğer yufakayı da ikinci yufkanın üzerine yerleştirin. Önce dörde bölün, dört parçadan her birini de tekrar ikiye bölün. Peynir ve maydanozdan yapılmış harçtan her bir parçaya yerleştirip sigara böreği şeklinde sarın. Bu sardığınız börekleri soğuk su dolu bir kabın içine koyup beş dakika dinlendirin. Elinizle sıkıp suyunu aldıktan sonra yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp orta hararetli fırında pişirin. __________________ |
PEYNIRLI BÖREK MALZEMELER 500 gr dondurulmuş milföy hamuru 1 yumurtanın sarısı 200 gr mozzarella (veya dil peyniri) 24 adet ufak (kiraz) domates frenk fesleğeni tuz 8 kişilik HAZIRLANIŞI Milföy hamurunu, yaklaşık 5 mm kalınlığında açın. 24 adet baklava şekli kesip fırın tepsisine dizin. Küçük bir fırçayla her birinin üstüne, 1 çorbakaşığı suyla çırpılmış yumurta sarısını sürün. Mozzarella veya dil peynirini 24 dilime ayırın. Domatesleri ikiye bölün ve baklava şekilindeki yufkaların üzerine dağıtın. Tuz ektikten sonra her bir domatesin arasına birer parça peynir yerleştirin. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 1o-12 dakika kadar bekletin. Frenk fesleğeni yapraklarıyla süsleyip servis yapın. |
PEYNIRLI BÖREK -I MALZEMELER 2 adet yufka peyaz peynir 4 adet yumurta 3 su bardağı süt 2 paket cheddar peyniri HAZIRLANIŞI Her yufkayı 16 eşit parçaya bölün. İçine bir parmak cheddar peyniri koyup, sigara böreği şeklinde sarın, bir tepsiyi yağlayıp, dizin. 4 adet yumurtayı 3 su bardağı sütle çırpın ve böreklerin üzerine dökün. İki saat bekletin daha sonra üzerine biraz peynir rendeleyip, fırına verin. |
PEYNIRLI EKMEK MALZEMELER beyaz peynir bayat ekmek karabiber maydanoz tereyağ yumurta kekik biber HAZIRLANIŞI Bayat ekmekleri ince dilimler halinde kesin, üzerlerine tereyağı sürün. Beyaz peyniri ezip, içine yumurta kırın, karabiber ve maydanoz katıp koyuca bir karışım elde edin. Bu kanşımı, önceden yağladığınız ekmeklerin üzerine kalınca bir tabaka halinde sürün, biraz kekik ekip, üzerleri pembeleşinceye dek, ızgarada pişirilir.Arzu ederseniz üzerlerine sucuk, sosis, domates, biber veya mantar koyabilirsiniz. |
PEYNIRLI GÖZLEME MALZEMELER 1 su bardağı beyaz peynir rendesi 5 adet yumurta 1/2 kg un 1/2 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı süt tuz HAZIRLANIŞI Peynir haricindeki diğer malzemeleri kanştırıp yumuşakca yoğurun, 5 eşit parçaya bölüp her birini, ayrı ayrı mantı hamuru kalınlığında açın. Rendelenmiş peyniri serpip, onar santim ara ile şeritler halinde kesin. Kestiğiniz şeritleri bir uçlanndan yuvarlayarak rulo yapın, üzerine hafifçe bastırıp buzdoIabında dinlenmeye bırakın. Daha sonra pasta tabağı büyüklüğünde açıp teflon tavada az yağ ile kızartın. |
PEYNIRLI KEK MALZEMELER 1 su bardağı yoğurt 1/2 su pardağı sıvı yağ 3 adet Yumurta (1 tanesinin sadece beyazı) 1 kase beyaz peynir (elle ufalanmış) 1/2 kase kaşar peyniri (rendelenmiş, kaşar peynir yoksa beyaz peynirin miktarı arttırılır) İsteğe göre dereotu, maydonoz Susam Tuz (peynirler tuzlu değilse ilave edilebilir) Yeterince un. HAZIRLANIŞI Yumurtalar bir kasede çırpılır (bir tanesinin sarısı ayrılır). Üzerine yağ, peynirler, dereotu ilave edilir. Yeterince un koyulduktan sonra kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. (tatlı kek hamurları kadar akıcı olmamalı) Yağlanmış bir tepsiye kaşık yardımıyla dökülür. Üzerine ayırdığımız yumurtanını sarısı ve susamlar dökülerek 180 derece fırında 30-35 dak. pişirilir. Kesmek için soğumasını bekleyin yoksa dağılır. |
PEYNIRLI KOLAY POĞAÇA MALZEMELER 1/2 paket sana yağı 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak) 2 su bardağı un 1 fike tuz 100 gr beyaz peynir HAZIRLANIŞI Yağı eritip soğuttuktan sonra yumurta ve elenmiş un ile yoğurun. Kıvama gelince peyniri ekleyerek çok ezmeden biraz daha yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar halinde elimize aldığınız hamuru çok ezmeden yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurtanın sarısını sürün, susam serpip, orta derceli ısıtımış fırında 175 derecede üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. |
PEYNIRLI MINI KURUVASAN MALZEMELER 20 adet için 1 adet rulo katlı hamur 2 adet yumurta sarısı (çırpılmış) harcı için: 250 gr beyaz peynir karabiber 1 yemek kaşığı cevizi çi 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz HAZIRLANIŞI Harcı için kullanılacak olan tüm malzemeyi karıştırın. Hamuru üçgen şeklinde kesin. Üçgenin tabanına hazırladığınız içi koyun. Kenarlarına yumurta sarısı sürün geniş kenardan başlayarak rulo yapın. Kıvırıp ay şeklini verin. Üzerine de kalan yumurta sarısını sürün. Buzdolabında 25 dakika beklettikten sonra çıkarın ve önceden 220 derece ısıtılış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. |
PEYNIRLI PATATESLI AY ÇÖREĞI MALZEMELER 100 gr beyaz peynir 4 adet patates 3 adet taze soğan 1 demet maydanoz hamur için: 1 subardağı yoğurt yarım paket kabartma tozu alabildiğince un çörek otu tuz HAZIRLANIŞI Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın, 15 dakika dinlendirin. Bu arada haşlanmış patatesleri ezin ve diğer malzemeleri ekleyin. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın ve elinizle nescafe tabağı büyüklüğünde açın. İçine harctan koyun, rulo yaparak sarın. İki ucunu içe doğru bükerek ve parmak uçlarıyla incelterek ay şekli verin. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürün. Hafifce yağlanmış fırın tepsisine dizin. Çörek otu serpip fırına sürün. Orta ısılı fırında çörekler pempeleşene kadar pişirin. |
PEYNIRLI POĞAÇA MALZEMELER 2 yumurta 1 su bardağı süt 1/2 su bardağı sıcak su 1/2 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı sıvı yağ 1/2 çay bardağı toz şeker 2tatlı kaşığı tuz kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya un peynir maydanoz HAZIRLANIŞI Toz şekeri sıcak suda eritin, maya koyun. Mayanın kabarmasını bekleyin. Bu karışımı geniş bir kaba alın, Süt, yağ, yoğurt,iki yumurtanın beyazı, tuz ve un ekleyin. Yumuşak bir hamur yoğurun. Hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Bu parçalara içlerine peynir ve maydanoz koyarak şekil verin. Tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Şekillendirilen hamuru tepside bir buçuk iki saat mayalanmaya bırakın. 175 derecede kızarıncaya kadar pişirin. |
PEYNIRLI POĞAÇA MALZEMELER 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 kaşık tuz 1 kaşık şeker 1 kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya 1 yumurta aldığı kadar un iç malzemesi için: peynir maydanoz HAZIRLANIŞI Bir kaba biraz un katın ortası yuvarlak olarak açılır ve sırayla maya (elinizle biraz ufalayın), şeker, tuz, yumurtanın akı, süt ve yağ katılıp hamur yoğurulur. 30 dakika ılık bir yerde dinlenmeye bırakın. Küçük bezeler yapın ve çay tabağı büyüklüğünde açın. Hazırladığınız iç malzemeyi koyun ve yarım ay şeklinde kapatın. Yağlanmış tepsiye yerleştirin ve üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin |
PEYNIRLI POĞAÇA MALZEMELER 1 çaykaşığı zeytinyağı 200 gr ekmek hamuru 200 gr emmental peyniri 2 su bardağı süt 6 kişilik HAZIRLANIŞI Düz bir yerede ekmek hamurunu oklavayla açın. Takribi 10 cm eninde ve 20 cm boyunda dikdörtgenler kesin. Peyniri küp şeklinde doğrayıp, dikdörtgen hamurlara birer çorbakaşığı peynir koyduktan sonra hamuru bir ucundan katlamaya başlayın. Dikdörtgen şekilini alacak halde hepsini kapattıktan sonra kenarlarına , fırçayla süt sürün. Ancak kızartma esnasında peynirin taşmaması için kenarlarından bastırmalısınız. Her bir poğaçanın üstüne yine fırçayla süt sürün.Daha sonra her birini, zeytinyağıyla yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıttığınız 220 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. |
PEYNIRLI SUFLE MALZEMELER 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri 1 tutam toz muskat 50 gr dil peyniri 100 gr margarin 100 gr un 4 yumurta 2 bardak süt tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Derin bir kalıbı yağlayıp, üzerine bir kaşık un serpin.Unun kabın her yerine eşit biçimde dağılmasını sağlayın. Diğer yanda kalan unu yağda sarartıp, içine süt dökün. Pütürler yok olana dek ezin ve muhallebi kıvamında pişirin. İçine tuz ve muskatı karıştırın. Ateşten alınca yine karıştırarak rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Beşamel ılındığında karıştırarak yumurta sarılarını teker teker ve her defasında yumurtayı yedirerek ilave edin. Yeteri kadar tuz ve karabiber serpin. Diğer bir kapta yumurtaların aklarını bir tutam tuzla iyice çırparak kar haline getirin. Beşamelli karışıma azar azar ilave edip, kalıba boşaltın. Üzerine küçük parçalara ve ince dilimlere doğranmış dil peynirini serptikten sonra kalıbı 170 dereceye ayarladığınız fırına koyun. 20-25 dakika kadar pişirin. Bu sürenin sonunda fırının ısısını arttırın. 5-6 dakika sonra en kızgın konuma getirin. 10 dakika sonra yemeği fırından alın. Kabarıklığının sönmemesi için kalıbı fırından çıkarır çıkarmaz servis yapın. |
PEYNIRLI TART MALZEMELER 1 çorba kaşığı çiğ krema 1 kahve fincanı süt 125 gr margarin 1 adet yumurta 150 gr un tuz Harç malzemesi : 125 gr gravyer peyniri rendesi 125 gr kaşarpeyniri rendesi 125 gr beyaz peynir rendesi 2 çorba kaşığı çiğ krema 1 su bardağı bardak süt 1 çorba kaşığı un 2 adet yumurta HAZIRLANIŞI Harç malzemesi haricindeki tüm malzemeyi karıştırıp, tart kalıbına dökün. Daha sonra, harç malzemesini ayrı bir kapta karıştırın ve tart hamurunun üstüne yerleştirip, pişirin. |
PıRASA BÖREĞI MALZEMELER 4 adet pırasa 3 adet yumurta 1 su bardağı süt 1/2 kg mısır unu 100 gr beyaz peynir 1 su bardağı yoğurt 2 su bardağı sıvı yağ 1.5 çay kaşığı karbonat şeker tuz HAZIRLANIŞI Pırasaları soğan gibi doğrayın, iki su baradağı yağ ile pembeleşinceye dek kavurup, soğumaya bırakın. İçine bir su bardağı yoğurt, 3 adet yumurta, tuz, biraz şeker ve karbonat koyup karıştırın. Son olarak mısır ununu ilave edip sıvı bir hamur haline getirin, yağlanmış orta boy bir tepsiye döküp,yayın ve kızgın fırında pişirin. __________________ |
PıRASALı ÇIN BÖREĞI MALZEMELER 3 adet yufka 2 adet yumurtanın akı 4-5 çorba kaşığı sıvıyağ 3-4 adet orta boy pırasa 1 adet orta boy havuç 1 orta boy kuru soğan 3 adet beyaz lahana yaprağı 1,5 su bardağı süt 1 kase galeta unu tuz karabiber HAZIRLANIŞI Soğanı ince kıyın, sıvıyağda kavurun. Ardından çok ince doğranmış lahanayı, rendelenmiş havucu ve ince doğranmış pırasayı ekleyin. Tuzu ve karabiberide atın, kavurun. Yumurta aklarını çok az tuz ile çırpın. İlk yufkayı serip üzerine yumurta aklı karışımdan sürün.Tüm yufkaları bu şekilde üst üste dizin. Üçüncü yufkanın üzerine hiç birşey sürmeden yufkaları sigara böreği gibi 8 adet üçgen olarak kesin. Üçgenlerin geniş kısmına sebzeli harcımızdan koyup, yan kenarlarını içe katlayıp rulo gibi sarın. Börekleri sütün içinde 5 dakika bekletin. Galeta ununa bulayıp, yağlanmış tepsiye dizin ve orta hararetli fırında alt üst eşit pişirin. |
PIRINÇ PIZZASı MALZEMELER Hamuru için 400 gr. un 200 gr. margarin 2 yumurta Yeterli miktarda tuz Karışımı için 1 su bardağı Amerikan pirinci (haşlanmış) 300 gr. mantar 1 büyük soğan (halka şeklinde doğranmış) 3 yemek kaşığı soya yağı 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş) HAZIRLANIŞI Margarini parçalara bölün, yumurtayı ve tuzu karıştırarak yoğurun. Bu hamuru 15-20 dakika kadar dolapta bekletin. Soya yağını kızdırın ve önce soğanı pembeleştirin, mantarı, karabiber, tuz ve haşlanmış pirinci de ekleyip karıştırın. Hamuru yuvarlak bir tepsiye yerleştirin. Üzerine hazırladığımız karışımı yayın ve 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Son olarak kaşar peynirini de üstüne döküp tekrar fırına verin, peynirler eriyene kadar pişirin ve sıcak servis yapın. |
PIRINÇLI KREP MALZEMELER 1 bardak haşlanmış Amerikan Pirinci 2/3 bardak süt 1 yemek kaşığı margarin 1/2 bardak un 1 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı pudra şekeri 3 adet yumurta HAZIRLANIŞI Yumurtaları, sütü ve margarini bir kapta çırpın. Daha sonra unu ve şekeri ekleyip karıştırın. Pirinci de karıştırıp, 5 dakika bekletin. Teflon tavayı kızdırın. Hazırladığınız karışımdan tavaya 1 küçük çay bardağı kadar döküp tavanın içinde ince bir tabaka halinde 45 saniye kadar pişirin. Sonra öteki tarafını çevirip aynı şekilde pişirin. Tüm malzemeyi aynı şekilde pişirin, içine istediğiniz meyvelerden koyup rulo şeklinde sarın. Pudra şekeri ile üzerini süsleyip servis yapın. __________________ |
POĞAÇA MALZEMELER 1kg un 3 yumurta 50 gr yaş maya 10 gr tuz 15 gr şeker peynir ¼ demet maydanoz HAZIRLANIŞI Unu derince büyük bir kapta havuz biçiminde açın, içine yumurtayı şekeri, tuzu, mayayı ve bir miktar ılık su ekleyip bekletin. Karışımı hamur haline getirin ve 20 dakika kadar üzeri nemli bir bezle örtülü olmak kaydıyla bekleyin. Sonra ufak parçalar halinde bezeleyin ve yufka biçiminde açın. Peyniri ezin ve maydanozları küçük küçük doğrayarak karıştırın. Bu karışımı az önce hazırladığımız yufkalara doldurun ve kapatın.Yarım ay şeklini alan malzemeyi yağlı bir tepsi de 150 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin. |
POHAÇA MALZEMELER 4 yumurta akı 3 bardak su veya süt 2 paket minik maya 3 yemek kaşığı şeker 1.5 yemek kaşığı tuz 1 paket erimiş margarin 1 çay bardağı sıvı yağ aldığı kadar un HAZIRLANIŞI Kulak memesi yumuşaklığında olan hamura şekil verilir, üzerine yumurta sarısı sürülüp fırına verilir. __________________ |
PORTAKALLı TART -I MALZEMELER 3 su bardağı un 250 gr margarin 3 çorba kaşığı yoğurt İç malzemesi : 3 adet portakalın rendesi 1 su bardağı toz şeker tarçın ceviz HAZIRLANIŞI Margarin, yoğurt ve unu karıştırarak hamuru yoğurun, iki eşit parçaya ayrıp merdaneyle açın. Portakal kabuklarını sıcak suyla haşlayıp acı suyunı sıktıktan sonra, diğer malzemelerle karıştırıp iki parça halindeki hamurun arasına dökün. Biraz tarçın ekip üzeri pembeleşinceye dek pişirin. Arzu ederseniz, üzerine pudra şekeri döküp, servis yapabilirsiniz. |
Türkiye`de Saat: 07:43 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2