![]() |
TEFLON TAVA BÖREĞI MALZEMELER 3 adet hazır yufka peynir sıvı Yağ su HAZIRLANIŞI Orta büyüklükte bir tavayı yağlayın. Yufkalardan birini bütün olarak, kenarlarından taşacak şekilde tavaya serin. Kalan yufkaları parçalayarak bir kasede su ve yağdan oluşan sıvıyla ıslatarak tavaya koyun. Arasına peynir ilave edin. Taşan yufkaları kapatın. Orta ateşte pişirin. Altı kızarınca ters çevirin. |
TEREYAĞLı YEŞIL ERIŞTE MALZEMELER 500 gr un 1 adet yumurta 1 adet yumurta sarısı 2 çorba kaşığı rafine yağı 200 gr haşlanmış sıkılmış ve makinada çekilmiş ıspanak yaprağı ½ limon suyu 1 çorba kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Bütün malzemeyi bir kapta yoğurarak özlü bir hamur elde edin. Dörde bölüp yuvarlayın. Üzerine ıslatılıp sıkılmış bir bez kapatıp 20 dakika dinlendirin. Önce merdaneyle sonra oklavayla alt ve üstüne un serperek bıçak sırtı kalınlığında açın. 4 parmak genişliğinde üst üste katlayın. Yarım santim kalınlığında kesin. Kesilen hamurları elinizle açıp uzatın. Kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haşlayıp süzgece boşaltın. Yapışmaması için üzerine biraz kaynar su dökün. Suyu süzülünce aynı tencereye döküp üzerine hafif kızarmış 3 çorba kaşığı tereyağı ilave edip iki çatalla bir kere karıştırıp servis edin. |
TON BALıKLı TART MALZEMELER 1 su bardağı un 300 gr konserve ton balığı 4 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin) 300 gram olgun domates 200 gr mayonez 2 adet arpacık soğanı 20 gram kapari çiçeği 1 çaykaşığı kekik tuz 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Yumuşamış tereyağı veya margarinle unu hızlı hızlı karıştırın. Buna bir tutam tuz ve biraz soğuk su ilave edip ekmek hamuru elde edin. Bunu otuz dakika kadar buzdolabında bekletin. Çıkardıktan sonra oklava vasıtasıyla açtığınız hamuru yuvarlak bir kalıba yerleştirin. Dibini çatalla deldikten sonra fırın kağıdıyla üstünü kaplayın ve fırında kızarırken kabarmaması için üzerine kuru fasulye koyun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Çıkardıktan sonra kuru fasulyeleri ve kağıdı alıp soğumaya bırakın. Bu arada konserve suyunu süzdüğünüz ton balığını mayonezle birlikte mikserden geçirin. Oluşan kremayı hamurun yüzeyine sürün. Domatesleri yıkayıp dilimleyin, soğanları ayıklayıp halka şeklinde ince ince kesin. Tartı, domates, soğan ve kapariyle süsleyin üzerine kekik gezdirip ve bir tutam tuz attıktan sonra buzdolabında 2-3 saat bekletin. Çıkarıp servis yapın. AFIYET OLSUN! |
TOP HAMUR MALZEMELER un sıvı yağ 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı karbonat tuz HAZIRLANIŞI Bir adet yumurta, iki yemek kaşığı yoğurt, biraz tuz, bir çay kaşığı karbonat ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapın. Islak bez altında 15-20 dakika kadar dinlendirin.Mümkün olduğunca az un kullanarak, merdane ile 1/2 cm genişliğinde açın, büyük bir su bardağıyla daireler çıkarın, kalan hamuru tekrar yoğurun aynı işlemi tekrarlayın. Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra, kızgın ve bol sıvı yağda kızartın. Sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz. |
TUZLU MALZEMELER 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 3 su bardağı un 4 adet yumurta kabartma tozu beyaz peynir domates zeytin sosis sucuk biber HAZIRLANIŞI Yumurta, yoğurt ve sıvı yağın üzerine un ve karbonat ilave edip, mikserle karıştırın. Sosis, sucuk, beyaz peynir,zeytin, biber ve domates katıp, yağladığınız bir kalıba boşaltın. Sıcak fırında pişirin. __________________ |
TUZLU ÇUBUK MALZEMELER 4,5 su bardağı un 1 paket margarin 4 çorba kaşığı yoğurt 2 adet yumurta (1 tanesi üzerine sürmek için) susam 1 tatlı kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Unu yoğurma kabına dökün ve ortasını havuz gibi açıp içine margarin, yoğurt ve yumurtayı koyup yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.Çubukları yapın ve birbirine dolayıp tepsiye dizin. Üzerine ayırdığınız yumurtanın sarısını sürün, susam serpin.Orta hararetli fırında pişirin. |
TUZLU ÇUBUK MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 paket margarin 1çay bardağı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu 1yumurta alabildiği kadar un susam 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI 2 çay kaşığı şeker, süt, margarin, sıvıyağ, un, tuz, şeker ve kabartma tozu ile normal bir hamur yoğurun. Küçük parçalar koparın, çubuk şekli verin. Yumurtanın sarısını sürün susamı serpin ve fırına verin. Kızarınca fırından çıkarın ve servis yapın. |
TUZLU RULO MALZEMELER 250 gr margarin 1 bardak sıvı yağ 1 kase yoğurt 1 adet yumurta peynir ve maydanoz HAZIRLANIŞI Hamuru yoğurun ve tezgah üzerinde hafifçe açın. Üzerine peynir ve maydanoz koyarak rulo haline getirin. Üzerine yumurta sarısı ve susam dökerek fırına verin. |
VIŞNELI PAY MALZEMELER 1 kg vişne 3 adet yumurta 1 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 6.5 çorba kaşığı margarin (veya tereyağ) 16 adet HAZIRLANIŞI Vişneleri yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkarın. Fırın tepsisini iyice yağlayın. Margarin veya tereyağı bir kapta eritin. Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra margarin ve unu ilave ederek hamur halirie getirin. Vişneleri de kattıktan sonra tepsiye yayın. 175 derecede 8-10 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Yeterince soğuduktan sonra, küçük parçalar halinde kesip servis yapın. |
VIŞNELI TART MALZEMELER 750 gr vişne 1/2 su bardağı un 1 paket vişne jölesi 1/2 su bardağıtozşeker 1/2 su bardağı kepekli un 6.5 çorba kaşığı tereyağ (veya margarin) 12 Kişilik HAZIRLANIŞI Şeker ve unu karıştırın. Margarini küçük küçük doğrayarak karışımın içine katın ve yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru, yağlanmış 12 adet tartalet kalıbına boşaltın. ve 200 derecede ki fırında 10 dakika kadar pişirdikten sonra soğumaya bırakın. Jöleyi erittikten sonra, içi vişne ile doldurulmuş tartların üstüne boşaltın. Buzdolabında soğutup servis yapın. __________________ |
YAG MANTISI MALZEMELER 1 bardak süt Kibrit kutusu kadar pakmaya 2 yumurta Yarım su bardagı zeytinyagı un tuz İç için: 250 gr. kıyma karabiber tuz maydonoz HAZIRLANIŞI Pakmayayı sulandır.Yumurta süt tuz un katılır.Yumuşak bir hamur yapılır.Hamur bir tarafta mayalandırılır.Mayalanan hamur alınıp parçalara bölünür. 3 mm kalınlıgında açılır.Büyük karalere kesilir(5x5).Ortasına kıymalı harç konulur.Gül şeklinde kapatılır.Kızgın yzg ile kızartılır.Üzerine sarımsaklı yogurt salçalı biberli sos dökülerek servis yapılır. |
YAĞ MANTıSı MALZEMELER 1 adet yumurta 1 su bardağı süt 1/2 fincan sıvı yağ 3-4 damla limon suyu 1.5 çorba kaşığı yoğurt kabın aldığı miktarda un kibrit kutusu büyüklüğünde hamur mayası bir tutam tuz HAZIRLANIŞI Bir bardak ılık sütün içine, bir kesme şeker ve maya katıp kabarmaya bırakın. Malzemenin tümüyle yumuşak bir hamur hazırlayın. Kapta bulunan hamurun üzerini kalın, kuru bir bezle sarıp, bir saat kadar, sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın. Hamuru, tezgahın üzerinde, yarım parmak kalınlığında açıp, bir bardak yardımıyla kesin. Kestiğiniz parçaların ortalarına, rendelenmiş soğan, kırmızı biber, tuz ve hazırladığınız çiğ kıymayı koyun. Hamurların kenarlarını çiçek şeklinde tepede birleştirin. Daha sonra, tavada kızdırılmış sıvı yağda, arada bir üstüne yağ gezdirip kızartın. Tabağa dizdiğiniz kızarmış mantıların üzerine, sarmısaklı yoğurt, yağ ile karıştırdığınız salça ve kimyonlu sosu döküp, servis yapın. __________________ |
YAĞSıZ ELMALı CEVIZLI KEK MALZEMELER 1,5 su bardağı şeker 2 bardak un 3 adet yumurta 2 adet elma ceviz tarçın kabartma tozu HAZIRLANIŞI Elmaları küçük küçük doğrayın. Bir kapta yumurtaları ve şekeri çırpın. Unu ekleyerek tekrar çırpın. Dövülmüş ceviz ve tarçını ekleyip tekrar çırpın. En son elmaları ekleyin. Hamur koyu olursa biraz su ilave edebilirsiniz. Yağlanmış, unlanmış kalıba döküp, 185 derecede 45-50 dakika pişirin. |
YALANCı BÖREK MALZEMELER Dilediğiniz kadar tost ekmeği 2 adet yumurta 1/2 litre süt beyaz peynir maydanoz dereotu bir miktar kekik HAZIRLANIŞI Tepsiyi sıvı yağla yalayın. 1 kat tost ekmeğini dizin. Yumurtayı sütle çırpın. Bir kısmını kaşık yardımıyla bir kısmını da ekmeklerin üzerine dökün. Elinizdeki peyniri çatal yardımıyla ezip baharatlarla (maydanoz, dereotu,kekik)iyice karıştırın. Bunun da yarısını ekmeğin üzerine koyun. Bir kat daha ekmek dizin ve kalan sütlü yumurtayı tekrar ekmeklere yedirin. Kalan peyniri de üzerine koyup peynirler eriyene kadar(10 dk.) fırında tutun. |
YALANCı SU BÖREĞI MALZEMELER ½ paket fiyonk makarna 4 adet milföy hamuru 3 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 demet maydanoz 1 kalıp beyaz peynir yeteri kadar tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Kaynayan suya bir tatlı kaşığı tuz atılır, bu suda makarnalar 10 dakika haşlanır ve süzülür. Diğer tarafta iki yaprak milföy hamuru merdane ile açılıp, büyütülür ve yağlanmış bir payreks kaba yerleştirilir. Haşlanan makarnanın içine ufalanmış peynir, kıyılmış maydanoz, süt, yağ ve iki yumurta ilave edilip, beraberce karıştırılır. Bu karışım hamurun üzerine dökülür. Diğer iki milföy hamuru da aynı büyüklükte açılıp kabın üzeri kapatılır ve yumurtanın beyazı ayrılıp, üzerine sarısı sürülür. 170 derecedeki fırında 45 dakika pişirilir. |
YAYLA BÖREĞI MALZEMELER 30 adet hazır baklava yufkası 2 baş soğan yarım kilo yağsız kıyma 1 paket margarin tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Margarini bir tavada eritip bir kenarda bekletin. Soğanı ince doğrayın. Eriyen yağdan üç çorba kaşığı alıp, soğanları pembeleştirip, yağsız kıymayı katın. Suyunu salıp çeksin. Tuzunu, karabiberini ayarlayın, kıyma kavrulsun ve bir kenara alın. Baklava yufkalarını üst üste koyun. Büyüklüklerine uygun bir tepsiyi, üzerlerine kapatıp tepsi boyunda kesin. Tepsinin altını yağlayıp bir yufka döşeyin, üzerine bir tatlı kaşığı eriyen yağdan gezdirin. Yine bir yufka koyup aynı işlemi tekrarlayın. Dördüncü beşinci yufkadan sonra, kesilen kenarlardan çıkan parçalardan alarak düzgünce bir sıra yapıp yağı gezdirin. Onbeş yufkayı dizme işi bitince, kıymayı üzerine yayıp, yine aynı işleme devam edin. Dizme işi bitince, bu kez yufkaları kare kare kesip, kalan yağı üstünde ve kesik aralarında gezdirin, ortaya yakın ısıdaki fırına koyarak, nar gibi kızarıncaya kadar bir saat kadar pişirin. __________________ |
YEŞIL MERCIMEKLI BÜKME MALZEMELER 2 ADET YUFKA 1 KASE HAŞLANMIŞ YEŞİL MERCİMEK 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ 2 KAŞIK ÇEKİLMİŞ HAŞ HAŞ HAZIRLANIŞI İlk yufka yayılıp üzerine yağ ile haş haş sürülür, ikinci yufka üzerine serilir üzerine haş haş ile yağ sürülüp önce dörde daha sonra o dört parça da, bir parça üçe bölünmek suretiyle geniş tarafına mercimekten bolca konularak sigara böreği gibi sarılır. Üzerine kalan haş haş ve yağlı karışımından sürülerek 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. __________________ |
YOĞURTLU BÖREK MALZEMELER 3 yaprak yufka 3 adet yumurta 1 kg ıspanak 1 kase yoğurt 1/2 kg kıyma soğan 6 adet havuç, rendelenmiş tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Havuç rendesi, ıspanak ve soğanı kavurun. Diğer yanda tuz ve karabiber kattığınız kıymayı kavurun. Bir kat yufka üzerine, bir kat havuç, bir kat ıspanak, bir kat kıyma koyup, rulo yapın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırladıktan sonra, herbirini ortasından ikiye bölüp, alt kısımlarını koparmadan yarıya kadar dilimleyip, bir tepsiye yerleştirin. Yoğurtla yumurtaları çırpıp böreğin üstüne dökün ve fırına sürün. |
YOĞURTLU KREP MALZEMELER 2 su bardağı süt 2,5 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz Harcı : 1 kuru soğan 250 gr kıyma tuz karabiber kırmızıbiber 2 kaşık margarin 1 kaşık salça yoğurt sarımsak HAZIRLANIŞI Süt ve unu karıştırın, tuzu ekleyin. Krep haline getirin Teflon tavaya bir miktar sıvı yağ damlatın ve hazırlanan krepten bir kepçe dökün. Tüm krepler bitene kadar devam edin. Harcı için kuru soğanı, margarinle kavurun. Kıymayı ve salçayı ilave edin. Baharatları ekleyin. Hazırladığınız kreplerin üzerine göz kararı (1-2 kaşık) kıyma harcından koyun. Tek tek rulo haline getirin. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökerek servis yapın. __________________ |
YÖRÜK MANTISI MALZEMELER 1/2 kg dana kıyma 125 gr margarin 1 baş soğan 5 adet yufka 2 kg yoğurt sarmısak tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Soğanı rendeleyin, kıymayı tuzu ve karabiberi karıştırarak harç haline getirin. Yufkaları ortadan ikiye bölün, harcı yufkaların ortasına elle bastırarak yayın, yufkayı rulo haline getirin ve bıçakla 6/7 cm genişliğinde keserek bir fırın tepsisine yerleştirin yufkalar ve harç bitene kadar bunu tekrarlayın. Eritilmiş margarini üzerinde gezdirin ve üstü kızarana dek pişirin. Yoğurdu sarımsaklayın ve fırından sıcak çıkan tepsinin üstüne yayın , içini çekene kadar bekleyin yoğurt kaymak kıvamına gelince servis yapın. |
YUFKALı MAKARNA MALZEMELER 3 numara makarna 2 adet yufka 100 gram beyaz peynir 1 demet maydanoz 3 yumurta 1 bardak süt 2 kaşık margarin HAZIRLANIŞI Makarna hiç kırmadan bol tuzlu suda 15 dakika kadar haşlanır. Yapışmaması için haşlanan suya 1-2 damla sıvı yağ ilave edilir. Haşlanıp kevgire alınan makarnaların üzerine soğuk su tutulur ve süzülmeye bırakılır. Diğer taraftan kenarı yüksekçe bir fırın tepsisi ya da payreks bir kap yağlanır. Altına bir bütün yufka döşenir. Yufkanın kenarları dışarı taşırılır. 2. yufkanın sadece kenarları kesilir ve kestiğimiz kenarları tepsinin altına döşenir. Öte yandan peynir elde ufalanır. Maydanoz ince doğranır ve çırpılmış 3 yumurta, yağ 1-2 kez karıştırılır, suyu süzülmüş olan makarna da bu karışıma ilave edilir, tepsiye döşenir. Kenarları dışarı taşan yufka makarnanın üzerine örtülür ve kenarlarını kestiğimiz 2. yufka da kapak gibi tepsinin üzerine örtülür ve üzeri hafifçe yağlanıp 180 derece fırında 1 saat kadar pişirilir. |
ZEYTINLI EKMEK MALZEMELER 3 su bardağı un 4 yumurta 1 su bardağı zeytinyağı ½ su bardağı yoğurt 1 su bardağı zeytin (çekirdekleri çıkartılmış ve doğranmış ) 1 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kabartma tozu Yarım limonun suyu HAZIRLANIŞI Derin bir tencerede yumurtaları, yoğurt, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve nane ile iyice karıştırın. Daha sonra bu karışıma un, kabartma tozu ve zeytinleri ilave edip yağladığınız kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 30 - 40 dakika pişirin. |
ZEYTINLI KEK MALZEMELER 4 yumurta 1 su bardağı zeytinyağı Yarım bardak yoğurt 3 su bardağı un Tuz Dereotu Maydanoz Nane 1 su bardağı siyah zeytin Kabartma tozu Çok az limon HAZIRLANIŞI Yumurta, zeytinyağı, yoğurt, dereotu, maydanoz, naneyi karıştırın. Unu ekleyin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkararak ikiye bölüp hamura ekleyin. Kabartma tozunun üzerine limonu sıkın ve tamamını karıştırıp yağlı unlu tepsiye sürerek fırında pişirin. __________________ |
ZEYTINLI MAKARNA MALZEMELER 25 tane siyah zeytin zeytinyağı kaşar peyniri 1 paket mis krema maydanoz 1 paket makarna HAZIRLANIŞI Makarnaları içi kaynar su dolu tencereye atın, üzerine de 1 tatlı kaşığı tuz serpin 15 dakika kaynatın makarnalar biraz diri kalsın. Siyah zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın, küçük küçük dilimleyin. Maydanozu istediğiniz kadar alın ve kıyın. Tencerede 2 çorba kaşığı zeytinyağı,1 paket krema, maydanoz ve zeytinleri 1 tutam tuz ve karabiber ekleyerek pişirin.Üzerine makarnayı ekleyin ve ısıtın. Servis ederken üzerine kaşar peynir rendelenebilir. |
ZEYTINLI VE KAPARILI SPAGETTI MALZEMELER 1 paket spagetti (yada şerit makarna) 3 diş sarmısak 60 gr çekirdeği alınmış siyah zeytin 2 çorba kaşığı kapari 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI Makarnaları az tuzlu suda arada bir karıştırarak 8 dakika haşlayın. Kalın dipli bir tavada zeytinyağını ısıtın içine sarmısak, zeytin ve kaparileri atıp yaklaşık bir, iki dakika çevirin. Suyu süzülmüş makarnaları sosun içine atıp karıştırın. Servis tabağına alıp üzeni arzuya göre kaşar peyniri rendesi ile süsleyip sıcak olarak servis yapın. |
nawaria canım eline sağlık çok güzel görünüyorlar |
Türkiye`de Saat: 22:41 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2