![]() |
Böbrek sote MALZEMELER 750 gr dana böbreği 2 büyük soğan 3 büyük domates(kabukları soyulmuş, çok küçük doğranmış) 3 adet yeşil biber (ince doğranmış) 2 çorba kaşığı margarin 1/2 demet maydanoz 1 kahve fincanı sirke kimyon karabiber tuz HAZIRLANIŞI Böbrekleri ince ince küçük olarak doğrayın. Sirkeli suda yıkayın ve süzün. Saoğanları halka halinde doğradıktan sonra yağı bir tavada yakmadan eritin. Soğan ve böbrekleri içine atın. Sürekli karıştırarak soteleyin. Böbreklerin rengi dönünce domatesi, biberi, tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavayı sürekli silkeleyerek ve oynatarak bütün malzeme kavrulup suyunu çekene kadar pişirmeyi sürdürün. Sonra ateşten alın, kimyon ve matdanozu ekleyin. |
Bonfile sote şasör MALZEMELER 4 kişilik 4 adet sığır filetosu 4 çorba kaşığı rafine yağı 1 çay fincanı mantar piyaz doğranmış 2 çorba kaşığı tereyağı 3 kahve fincanı beyaz şarap 1 çay kaşığı çok ince kıyılmış soğan 2 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates ½ çay kaşığı un 1 bağ kıyılmış maydanoz tuz bir tutam karabiber HAZIRLANIŞI Küçük bir tencereye tereyağının yarısını koyup kızdırın. Soğanı ekleyin bir kere karıştırın, mantarı ilave edin ve 1-2 dakika kavurup unu ekleyin. Bir kere karıştırıp beyaz şarabı da ilave edin. Şarabın yarısından fazlasını kaynatarak çektirip domatesi ilave edin. Domatesler bırakacağı suyu çekinceye kadar 8-10 dakika pişirip ateşten alın. Sıcak olarak muhafaza edin. Sığır filetolarını tuzlayıp biberleyip bir tavada ortadan hızlı ateşte rafine yağı ile üçer dakika alt üst pişirip bir güvece veya servis tabağına çıkarın. Domatesli mantarlı sosun içerisine tereyağını ilave edip karıştırarak yedirip maydanozunu karıştırın ve filetoların üzerine döküp servis edin. __________________ |
Biftek marengo MALZEMELER Sığır filetosu (1 cm şeritler halinde kesilmiş) 1.2 kg Bitkisel yağ 50 ml Soğan 150 gr Sarmısak Tuz Karabiber Sığır eti suyu 500 ml Kırmızı şarap 100 ml Hazır et sosu 25 ml Domates püresi 25 gr Dilimlenmiş mantar 360 gr Mısır unu 30 gr Taze krema 100 gr Amerikan pirinci 500 gr SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ : Protein 31 gr Yağ 15 gr Karbonhidrat 45 gr = 2050 Kj 490 kcal HAZIRLANIŞI Biftek filetosu şeritlerini yağda kavurun. Kıyılmış soğanları ilave edin ve yarı şeffaf olana kadar kızartın. Kıyılmış sarmısak, tuz ve biber ilave edin. Kırmızı şarap, et suyu, et sosu ve domates püresi ilave edin. Kaynatın ve orta ateşte pişirin. Mantarları ilave edin. Mısır unuyla koyulaştırın ve taze krema ilave edin. Pirinci tuzlu suda pişirin ve biftekle birlikte servis yapın. ÖNERİ : Bu tarif, özellikle konserve mantar yerine taze mantar (örneğin, pembe mantar, istiridye mantarı) kullanırsanız iyi olur. AFIYET OLSUN! |
Beef Florentine(italya) MALZEMELER 9-10 adet cok ince yufka 4 kaşık tereyağı en altı için: 2 kaşık tereyağı 1 kg kıyma 1 kaşık un 400 gr lık konserve doğranmış domates 2 kaşık salça 1 kaşık şeker 2 diş sarmısak tuz karabiber Ortası için: 650 gr ıspanak(doğranmış) 3/4 bardak kaşar peyniri 125 gr krem peynir 2 adet yumurta çırpılmış HAZIRLANIŞI Önce kıymayı pişirin, domatesleri ve unu sarmısağı, salçayı pişirin. Bu arada ıspanakları haşlayın suyunu süzdükten sonra peynirlerin ikisini de karıştırın büyükçe bir tepsiye önce kıymalı karışımı yayın üstüne ıspanaklı karışımı yayın sonra yufkaların üstüne biraz erimiş yağ sürüp tepsinin en üstüne elinizle büzüştürerek yayın en üste biraz daha tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 20-25 dakika pişirin. Afiyet Olsun ! __________________ |
Bademli et sote MALZEMELER 500gr yağsız dana eti Bir su bardağı soyulmuş badem 3 Yemek kaşığı zeytinyağı Bir diş sarmısak 5 Yemek kaşığı soya sosu 6 Yemek kaşığı beyaz şarap 1 Tatlı kaşığı nişasta 8 adet yeşil biber HAZIRLANIŞI Eti şerit şerit doğrayın. Yeşil biberleri yıkayın,uzunlamasına ince ince doğrayın. Bademleri ise orta irilikte kesin,yağsız tavada hafifçe kavurun. Kalın dipli bir tavada zeytinyağını iyice kızdırın.Etleri yağda kavurun.Biberleri ilave edip birlikte yumuşatın.Daha sonra sarmısak,soya sosu ve şarabı ilave edip 5 dakika kadar daha pişirin.Bir miktar su ile karıştırdığınız nişastayı ekleyin. Servis yapmadan önce bademleri katın.Dilerseniz haşlanmış pirinç ile servis yapabilirsiniz. AFIYET OLSUN! |
Arapkir Kızarması MALZEMELER 2 kg kemikli et, kuzu budundan 3 adet soğan , ince doğranmış 3-4 yemek kaşığı salça 125 gr margarin 1 kutu yoğurt karabiber tuz HAZIRLANIŞI Margarini ılıtıp, yumuşatın. Bütün malzemeyi bir kapta kanştın ve etlere iyice yedirin. Sıvanmış et parçalarını tencereye koyun ve artan malzemeyi etlerin üzerlerine dökün. Ağır ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin. İki bardak su ilave edin, malzemeler suyu çekinceye dek pişirin. Yanında pilav ile servis yapın. AFIYET OLSUN! |
Ali Nazik MALZEMELER 200 gr yarım yağlı kıyma 2 adet patlıcan 250 gr süzme yoğurt 1 adet yeşilbiber 7-8 dal maydanoz 100 gr tereyağı 1 çay kaşığı kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Patlıcanları fırında közleyin. Kabuğunu soyun ve bıçakla ince ince kıyın. Yoğurtla karıştırıp, bir güvece yerleştirin ve ısıtın. Başka bir kapta kıyma, tuz ve karabiberi yoğurarak köfteyi hazırlayın ve kebap şişine takarak közde pişirin. Küçük küçük parçalara bölerek içine kırmızıbiber eklenmiş tereyağında biraz kavurun. Hazırladığınız bu eti, ısıtılmış güvecin üzerine yerleştirin. Maydanoz ve yeşilbiberle süsleyin. AFİYET OLSUN ! |
Etli Bezelye 4 kişilik 65 dakika Malzemeler 250 gr kuzu eti (kemiksiz) 1 kg İç bezelye 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı salça 2 adet sivri biber 1 soğan 1 domates 1 limon Tuz, karabiber Kuzu etini ince ince ve üç-dört cm uzunluğunda doğrayın. Tereyağını tencereye koyup iyice kızdırın ve etleri içine atın. İnce ince kıydığınız soğanı ilave edip beş dakika hızlı ateşte kavurun. Sivri biber, domates ve salçayı katıp bir-iki dakika daha çevirdikten sonra tencereye 1 litre (beş su bardağı) su ekleyin. Kapağını kapatarak, 30 dakika kadar hafif ateşte kaynatarak et yumuşayana kadar pişirin. Etin pişmesine yakın, iç bezelyeyi ilave edin ve 20-25 dakika daha pişirin. Yemek piştiğinde, bezelyenin yüzeyine kadar su bulunmalıdır. Yemek piştikten sonra tuz, biber ve bir limonun suyu ilave edip sıcak olarak servis edin __________________ |
sahin kebabı malzemeler 1 kutu konserve bezelye 1kilo pirzola yarım kg mantar 4 patates 1kasık salca kasar peyniri biraz su yag yapılışı pirzolayı düdüklüde kısık ateste pişir yaklasık 1 saat patatesleri kızart mantarlarıda tavada yagda sotele etler pişince ısıya dayanıklı bi tepsiye ciz,daha sonra bezelyeleride etlerin üstüne dök,kızarmış olan patatesleride bezelyenin üzerine koy onun üstüne mantar en üste rende kasar peyniri serp salcayla suyu karıstır ve sos hazırla sosuda tepsiye dök ve 180 dereceye fırına ver kaşarlar kızarıncaya kadar pisir afiyet olsun |
Patates yatağında beşamel soslu tavuklu mantar sote adet kemiksiz tavuk göğsü 1/2 kg mantar 1 adet soğan 2 sivri biber 1 domates 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı 5-6 adet orta boy patates beşamel sos için: 2 yemek kaşığı tereyağı 2 kaşık un 1 su bardağı süt tuz karabiber Yapılışı önce patatesleri soyup ortadan ikiye ayırıyoruz.ortalarını bir kaşık yardımıyla ouyp çıkartıyoruz.kızgın yağda kızartıp fırın tepsisine sıralıyoruz.diğer tarafta tencereye yağı alıp önce soğanı sonra sırayla küpler halinde doğranmış tavuk etini ,biberleri küçük doğranmış mantarı ve domatesleri ilave edip soteliyoruz.tuzla talandırıp patateslerin içini dolduruyoruz.beşamel sos içinde yağı tavaya alıp içinde unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.soğuk sütü ilave edip topaklaşmadan karıştırarak pişiriyoruz.çok koyu olmamalı koyu olursa süt ilavesi yapılabilir. sosuda mantarlı harcın üstüne kaşıkla döküp fırına bırakıyoruz.190cde 5-10dk bekletip servis yapıyoruz. afiyet olsun alıntıdır<< |
Türkiye`de Saat: 02:03 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2