Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi

Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi (http://besiktasforum.net/forum/index.php)
-   Mutfak (http://besiktasforum.net/forum/forumdisplay.php?f=156)
-   -   Et Yemekleri (http://besiktasforum.net/forum/showthread.php?t=21643)

NuraN 04-02-2007 22:00

Et Yemekleri
 
Fırında Et

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
1 Kg kemikli kuzu eti
2 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı yoğurt
1 Tatlı kaşığı yumuşak margarin
1 Tatlı kaşığı salça
Tuz



yemek tarifleri / Et Yemekleri
Geri Git

Fırında Et
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
1 Kg kemikli kuzu eti
2 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı yoğurt
1 Tatlı kaşığı yumuşak margarin
1 Tatlı kaşığı salça
Tuz

Hazırlanışı

* Eti iyice yıkayın ve büyük bir tencereye koyun.
* 2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin.
* Önce hızlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişidrin.
* Et yumuşadığında fırın fepsisine aktarın.
* Üzerine yoğurt, yumuşak margarin ve salça karışımını sürün.
* Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin.
* Yanında pilavla birlikte servis yapın

NuraN 04-02-2007 22:01

Ekşili Et

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
750 gr kuzu eti
1 Çorba kaşığı margarin
2-3 Adet soğan
2-3 Adet domates
Yarım limon
Tuz, karabiber
Maydanoz


Hazırlanışı

* Domatesleri yıkayın.
* Etleri küçük küçük doğrayın.
* Eğer et yağlıysa hiç yağ koymadan, eğer yağsızsa içine yağ ekleyerek kendi suyuyla kavurun.
* Etler renk değiştirene ve suyunu çekene dek kavurun.
* Bu arada soğanları ve domatesleri halka halka doğrayın.
* Etler kavrulunca içine soğanları ekleyip, bir süre karıştırın.
* 5-10 Dakika sonra doğranmış domatesleri ilave edin.(Dilerseniz hepsini aynı anda da ekleyebilirsiniz.)
* Tercihe göre kıyılmış maydanoz katın.
* Tuz ve karabiber koyun.
* Tencereye kaşık sokmadan, arada bir sallayarak karıştırın.
* Yarım saat kısık ateşte pişirdikten sonra yarım limon sıkın.
* Sıcak olarak servis yapın.

NuraN 04-02-2007 22:02

Mantar Soslu Et Sarma

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 3
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
300 gr mantar
5 Çorba kaşığı margarin
1 Diş sarımsak
3-4 Dal maydanoz
80 gr sucuk
8 Dilim salam
8 Dilim dana biftek
1 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı sirke
Yarım su bardağı su
3 Çorba kaşığı süt kreması
Tuz, karabiber


Hazırlanışı

* Mantarları yıkayıp kurulayın ve ince ince dilimleyin.
* Margarinin yarısını eritin.
* 1 diş ince kıyılmış sarımsağı ilave edip pembeleştirin.
* Mantarları ekleyip 2-3 dakika yüksek ateşte karıştırarak pişirin.
* Tuz ve karabiber serpip ateşi kısın.
* Kıyılmış maydanoz ilave edip 5 dakika pişirin.
* Hazırladığınız bu karışımın yarısından çoğunu bir tabağa alıp sıcak bekletin.
* Tavada kalan karışıma ise küp doğranmış sucuk ve iri doğranmış salamı ilave edin.
* Salam ve sucuklu karışımı bifteklerin üzerine eşit olarak paylaştırın.
* Biftekleri salamlı karışımla doldurup rulo şeklinde sarın ve açılmasını önlemek için kürdanla tutturun.
* Üzerlerine un serpin.
* Kalan yağı ayrı bir tavada kızdırın.
* Et rulolarını ilave edip çevirerek kızartın.
* Sirke ve yarım su bardağı su ilave edip orta ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin.
* Beklettiğiniz mantarı et rulolarının üzerine yayın ve 3 dakika daha pişirin.
* 3 çorba kaşığı süt kreması ekleyip karıştırın.
* Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.
__________________

NuraN 04-02-2007 22:02

Mantar Soslu Dana Madalyon

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 2
Yöntem
4 Adet dana madalyon
250 gr mantar
1 Adet küçük soğan
1 Tatlı kaşığı kıyılmuış maydanoz
1 Adet havuç
1 Adet limon
2 Çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber




Hazırlanışı

* Havucu tavla zarı iriliğinde doğrayın.
* Soğanı yemeklik kesin.
* İkisini de 2 çorba kaşığı tereyağında çevirerek biraz pişirin.
* İçine dilimlenmiş mantarları ilave edin.
* Birkaç dakika daha pişirin.
* Tuz ve karabiber serpin.
* Etleri tavaya alıp, sebzelerle birlikte kızartın.
* Üzerine karabiber serpin ve yarım limon suyu sıkın.
* Kapağını kapatıp, yumuşayana dek pişirin.
* Limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
__________________

NuraN 04-02-2007 22:03

Kaburga Dolması

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 3
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 16
Yöntem
1 Adet kuzu kaburgası (2.200 gr)
1 Adet kuzu böbrek
50 gr karaciğer
2 Su bardağı pirinç
3 Çorba kaşığı çam fıstığı
4 Çorba kaşığı margarin
2.5 Çorba kaşığı kuş üzümü
1 Tatlı kaşığı karabiber
3.5 Yemek kaşığı tuz
12 Su bardağı su
1.5 Yemek kaşığı yoğurt
Kaburganın pişme süresi : 2 saat


Hazırlanışı

* Kaburga kemiği ile derialtı dokusunu birbirinden ayırarak bir cep açın.
* Pirinci bol suda yıkayıp süzün.
* Ciğer ve böbreği yıkayıp zarlarını soyun.
* Küçük küpler halinde doğrayın
* 3 Yemek kaşığı margarini eritip çam fıstığını ekleyin ve sararıncaya kadar kadar kavurun.
* Ciğer ve böbrekleri ilave edip, sote edin.
* Pirinci ekleyip birkaç kez karıştırın.
* Kuşüzümü, biraz tuz ve karabiber ilave edip tekrar karıştırın.
* Hazırladığınız iç pilavı kuzu kaburgası üzerinde açtığınız cebe doldurun.
* Mutfak ipiyle dikerek cep ağzını kapatın.
* Kaburganın sığabileceği bir tencereye suyu doldurup kalan tuzu ekleyin.
* Kaburgayı yerleştirip ağzı kapalı olarak kısık ateşte 2 saat pişirin.
* Kaburgayı fırın tepsisine yerleştirin.
* Kalan 1 yemek kaşığı margarini ayrı bir kapta eritip, yoğurtla karıştırın.
* Etin üzerine sürüp, önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kızartın.
* Sıcak olarak servis yapın.
__________________

NuraN 04-02-2007 22:03

Kuzu Sultan

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
1 Adet kuzu kol
3-4 Parça kemiksiz kuzu eti
2 Çay kaşığı kekik
2 Çay kaşığı tuz
Milföy hamuru
Sos için :
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
2 Adet rendelenmiş domates
1 Su bardağı etsuyu
1-2 Adet defne yaprağı




Hazırlanışı

* Kuzu kolunu kemiklerinden ayırın.
* İyice açıp döverek genişletin.
* İçine kemiksiz kuzu eti, tuz ve kekiği ilave edip, rulo yapın.
* Milföy hamurunu ruloyu kaplayacak büyüklükte açıp. hazırladığınız ruloyu sarın.
* Orta ısılı fırına verip, pişirin.
* Rendelenmiş domatesleri eritilmiş margarinde kavurun.
* Unu ilave edip, birkaç kez karıştırın.
* Et suyunu ve defne yapraklarını ekleyip 1-2 taşım kaynatın.
* Eti fırından alıp, dilimleyin.
* Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip, pilav ve patates püresi eşliğinde servis yapın.
__________________

NuraN 04-02-2007 22:03

Kağıtta Ciğer

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Yarım kilo karaciğer
2 Diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı kekik
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber
1 Tabaka yağlı kağıt


Hazırlanışı

* Ciğeri kuşbaşı doğrayıp bol suda yıkayın.
* Süzgece alıp suyunu tamamen süzün.
* Sarımsağı ince ince kıyıp tuz, karabiber ve kekikle karıştırın.
* Hazırladığınız karışımı ciğere ilave edip, karıştırın.
* Bir tabaka yağlı kağıdı 4 eşit parçaya bölün.
* Kağıt parçalarını fırın tepsisine yerleştirin.
* 1 Çorba kaşığı sıvıyağ ile kağıtların her tarafını yağlayın.
* Ciğerli karışımı 4 eşit parçaya bölüp, kağıtların içine doldurun.
* Küçük parçalara ayrılmış margarini paylaştırın ve kağıtları açılmayacak şekilde paket yapın.
* Önceden 250 derecede ısıtılmış fırına verip, 15-20 dakika kadar pişirin.
* Ciğer paketlerini servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

NuraN 04-02-2007 22:04

Biberiyeli Kuzu Budu Sarması

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 3
Süre 120 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
1 Adet kuzu budu
1 Tatlı kaşığı biberiye
1 Adet soğan
1 Kahve fincanı mısırözü yağı
1 Çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi
3 Adet haşlanmış havuç
Tuz, karabiber
Bağlamak için : Pamuk ipliği

Sosu için :
1 Kahve fincanı mısırözü yağı
3 Diş sarmısak
1 Çorba kaşığı salça
1 Kahve fincanı sirke
1 Çay bardağı su
Yeterince tuz ve karabiber


Hazırlanışı

* Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp bütün olarak açın.
* Soğanı rendeleyin, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı biberiye ve 1 Kahve fincanı mısırözü yağını karıştırıp etin üzerine sürün.
* Etin üzerine bıçakla çeltikler atın.
* Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlenmiş havucu koyun ve rulo şeklinde sarın.
* İple her yerinden sıkıca bağlayın.
* Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın.
* Sürekli çevirerek ruloyo hafif kızartın.
* Bu arada pişirme sosu için tavaya mısırözü yağını alın.
* Salça dövülmüş sarmısak, 1 Kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir taşım kaynatın.
* Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın ve hazırladığınız sosu üzerine gezdirin.
* Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun.
* Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin.
* Dilimleyerek servis yapın.

NuraN 04-02-2007 22:04

Biberiyeli Kuzu Budu Sarması

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 3
Süre 120 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
1 Adet kuzu budu
1 Tatlı kaşığı biberiye
1 Adet soğan
1 Kahve fincanı mısırözü yağı
1 Çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi
3 Adet haşlanmış havuç
Tuz, karabiber
Bağlamak için : Pamuk ipliği

Sosu için :
1 Kahve fincanı mısırözü yağı
3 Diş sarmısak
1 Çorba kaşığı salça
1 Kahve fincanı sirke
1 Çay bardağı su
Yeterince tuz ve karabiber




Hazırlanışı

* Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp bütün olarak açın.
* Soğanı rendeleyin, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı biberiye ve 1 Kahve fincanı mısırözü yağını karıştırıp etin üzerine sürün.
* Etin üzerine bıçakla çeltikler atın.
* Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlenmiş havucu koyun ve rulo şeklinde sarın.
* İple her yerinden sıkıca bağlayın.
* Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın.
* Sürekli çevirerek ruloyo hafif kızartın.
* Bu arada pişirme sosu için tavaya mısırözü yağını alın.
* Salça dövülmüş sarmısak, 1 Kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir taşım kaynatın.
* Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın ve hazırladığınız sosu üzerine gezdirin.
* Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun.
* Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin.
* Dilimleyerek servis yapın.

NuraN 04-02-2007 22:05

Avcı Usulü Biftek

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
6 Parça biftek
200 Gr mantar
1 Adet soğan
2 Adet domates
2 Adet sivribiber
2 Çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber


Hazırlanışı

* Biftekleri ızgarada veya teflon tavada arkalı önlü kızartın ve bir kenara koyun.
* Uygun bir tencerede margarini eritin, yemeklik doğranmış soğanı ilave edip birkaç kez karıştırın.
* Üzerine yıkanmış ve dilimlenmiş mantarları ekleyin ve 4 dakika karıştırak sote yapın.
* İçine ince ince doğranmış sivribiberleri ve küçük kesilmiş domatesleri ilave edin.
* Tuzunu ve karabiberini ekleyin, kapağını kapatıp biraz daha pişirin.
* Bu sosu bifteklerin üzerine paylaştırıp, servis yapın.
__________________

NuraN 04-02-2007 22:05

Bezelyeli Kavurma

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 1
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
500 gr kuşbaşı kuzu eti
Yarım paket dondurulmuş bezelye
1 Adet havuç
1 Adet büyük boy soğan
2 Adet sivri biber
2 Adet domates
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Çorba kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber



Hazırlanışı

* Tereyağını bir tencereye koyup, kızdırın.
* Etleri ilave edip, rengi değişene dek kavurun.
* İçine yemeklik doğranmış soğanı, tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ve bir parmak kalınlığında doğranmış sivri biberleri ilave edin.
* Birkaç dakika sonra rendelenmiş domates ve salçayı ekleyin.
* Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
* İçine 1 su bardağı su ilave edip, pişirin.
* İnmesine yakın dondurulmuş bezelyeyi ilave edin.
* Etler ve sebzeler yumuşadığında ateşten aılp, servis yapın.
__________________

NuraN 04-02-2007 22:05

Sebzeli Kuzu Kol Sarma

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
750 gr kemiksiz kuzu kol
2 Adet havuç
1 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
Yaklaşık 1 su bardağı su
Tuz, karabiber



Hazırlanışı

* Fırını 180 dereceye ayarlayın.
* Havuçları temizleyip iri iri doğrayın.
* 6-7 dakika diri kıvamda kalacak şekilde haşlayın.
* İki parçaya ayırdığınız eti düzgün bir zemine yayın.
* Üzerine tuz ve karabiber serpin.
* Ortalarına havuçları yerleştirip rulo şeklinde sıkıca sarın.
* Kürdanla tutturun yada iple bağlayıp tencereye yerleştirin.
* Üzerini örtecek kadar su ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
* Gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz.
* Pişen et sarmalarını fırın tepsisine dizin.
* Üzerlerine yağ ve yoğurt karışımını sürüp, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 10-15 dakika kızarıncaya kadar pişirin.
* Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
__________________

NuraN 04-02-2007 22:05

Özel Soslu Dana Rosto

Hazırlanışı

* Havuç, kereviz sapı, soğan ve sarımsağı temizleyip tencereye alın.
* Maydanoz ve keviz yapraklarını iple bağlayıp demet halinde tencereye ilave edin.
* Üzerini aşacak şekilde tuzlu su ekleyip orta ateşte pişirin.
* Su kaynamaya başlayınca rostoyu ekleyip kapağını kapatın ve yaklaşık 60 dakika pişirin.
* Et pişince tencereyi ateşten alın.
* 1 su bardağı su ilave edip ılınmaya bırakın.
* Eti ayrı bir tabağa alıp ince ince dilimleyip fırın kalıbına dizin.
* Sos için, ince kıyılmış soğanı tereyağında pembeleştirip sirke ilave edin ve 1-2 dakika pişirin.
* Bir kaseye alıp ılınmaya bırakın.
* Yumurta sarılarını tek tek ilave edip köpük köpük olana dek 15 dakika çırpın.
* Tuz, karabiber ve kapariyi ekleyip karıştırın.
* Etin üzerine döküp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
* Dilerseniz nane yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
__________________

NuraN 04-02-2007 22:06

Terbiyeli Kuzu Şiş

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 3
Süre 70 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
500 gr kuzu fileminyon
2 Diş sarımsak
1 Adet yeşil limon
1 Yemek kaşığı acı biber salçası
8 Adet küçük acı kırmızı biber
8 Adet taze soğan
225 gr pirinç
Yarım çay kaşığı zencefil tozu
150 gr mısır
50 gr kuru üzüm
1 Adet büyük tatlı kırmızı biber
3 Yemek kaşığı kıyılmış soğan
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Çay kaşığı köri
1 Çay kaşığı tarçın
1 Yemek kaşığı tozşeker
1 Yemek kaşığı limon suyu
Tuz




Hazırlanışı

* Kuzu fileminyonları alırken şişlik olarak hazırlatın.
* Sarımsağı soyup, ezin.
* Limonun kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın.
* Ezilmiş sarımsağı, rendelenmiş limon kabuğunu ve biber salçasını kuzu eti ile karıştırıp, buzdolabına koyup, 1 gün bekletin.
* Ertesi gün sudan geçirin ve eti mutfak havlusu ile kurulayın.
* Taze soğanı ayıklayıp, yıkayın ve 5 santimlik şeritlere kesin.
* Küçük acı kırmızı biberleri uzunlamasına ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın.
* Pirinci ayıklayıp, tuzlu suda bekletin.
* Tahta şişlere sırayla et, soğan ve biberleri geçirin.
* Bu arada pirinci yıkayıp, süzün.
* 1.5 Su bardağı su ile haşlayın.
* Büyük kırmızı biberlerli ince ince kıyın ve soğanla birlikte zeytinyağında kavurun.
* Üzüm, zencefil ve mısırı ekleyin.
* Haşlanmış pirinci katın ve karıştırın.
* Köri, tarçın, bir yemek kaşığı limon suyu, bir yemek kaşığı şeker ve tuzu ekleyin.
* Kuzu şişleri tuzlayın ve ızgarada her iki tarafını 2-3 dakika pişirin.
* Hazırlamış olduğunuz pilavla birlikte servis yapın.
__________________

NuraN 04-02-2007 22:07

Kuzu Kapama

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 95 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
6 Parça kemikli kuzu kol
8-10 Adet arpacık soğan
8 Adet taze soğan
1 Adet havuç
Yarım demet dereotu
6 Adet marul yaprağı
Tuz



Hazırlanışı

* Eti tencereye yerleştirin.
* Suyunu salıp, çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
* Arpacık soğanları soyup ete ilave edin ve 1 saat daha pişirin.
* Havuç, taze soğan ve dereotunu yıkayıp doğrayın.
* Ete, tuz ve sebzeleri ilave edip 20 dakika daha pişirin.
* Arpacık soğanları yemeğin içinden alıp, sonra kullanmak üzere ayırın.
* Maruk yapraklarını yıkayıp haşalyın.
* Düz bir zemine yayıp, pişirdiğiniz etli karışımı yapraklara paylaştırın ve sarın.
* Ayırdığınız arpacık soğanla birlikte sıcak olarak servis yapın.
__________________

NuraN 04-02-2007 22:07

Beğendili Kuzu Pirzola

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 1
Yöntem
4 Adet kalem kuzu pirzola
1 Adet patlıcan
Yarım çay bardağı süt
1 Tatlı kaşığı un
1 Yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 Yemek kaşığı tereyağı
Yarım adet domates
1 Adet sivri biber
1 Dal maydanoz


Hazırlanışı

* Pirzolaları ızgara veya teflon tavada kızartın.
* Patlıcanı közleyin, kabuğunu soyup iyice ezerek soğumaya bırakın.
* Tereyağını kızdırıp unu kavurun.
* Patlıcanları ilave edip iyice karıştırın.
* Kaşar peyniri rendesini ve sütü ekleyip karışımı bir taşım kaynatın.
* Servis tabağına hazırladığınız beğendeyi yayıp üzerine pirzolaları dizin.
* Közlenmiş domates ve biberle birlikte sıcak olarak servis yapın.
__________________

NuraN 04-02-2007 22:08

Yeşil Soslu Et

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 90 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
1 Kilo az yağlı ve kemikli kuzu eti
2 Adet limon
3 Çorba kaşığı tereyağı
Birkaç dilim salam
1 Demet mardanoz
1 Çay kaşığı kekik
1 Çay kaşığı mercanköşk
2 Çorba kaşığı sirke
Yeterince kaynar su
3 Adet yumurta sarısı
1 Adet soğan
Tuz, karabiber
Yeterince un


Hazırlanışı

* Kuzu etini ortadan ikiye kesilmiş limonla ovup, bir süre dinlendirin.
* Yıkayıp kuruladıktan sonra hepsini eşit büyüklükte doğrayın.
* Tek tek unlayıp, geniş bir tavaya dizin.
* Tereyağı, 1 tutam tuz, kekik, karabiber, halka doğranmış soğan ve ince şeritler halinde doğranmış salamı ilave edin.
* Orta ateşte sık sık çevirerek 10 dakika kavurun.
* Sirke ve yarım su bardağı su ilave edin.
* Buharlaşınca ateşi kısıp, kapağı kapalı olarak yaklaşık 60 dakika pişirin.
* Arada bir kapağını açarak suyunu kotrol edin.
* Azaldıkça su ilave edebilirsiniz.
* 1 Limon kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın.
* Yumurta sarılarını çırpın.
* Robotta ince çekilmiş maydanoz, mercanköşk, limon kabuğu rendesi, kalan tuz ve limon suyunu ilave edip, düzgün bir karışım elde edinceye kadar çırpın.
* Et pişince hazırladığınız sosu üzerine gezdirip, hızla altüst edin.
* Ateşten alıp, sıcak olarak servis yapın.
* NOT : Bu yemeği yanında patates püresi, sebze kavurması yada fava püresini garnitür olarak kullanabilirsiniz.
__________________

NuraN 04-02-2007 22:08

Avcı Usulü Kuzu Bacağı

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
4 Adet kuzu incik
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı salça
Yeterince su
Sıvıyağ
12 Adet arpacık soğan
12 Adet mantar
2 Adet çarlisyon biber
2 Adet domates
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ



Hazırlanışı

* Öncelikle sıvıyağı tavaya alın.
* Kuzu incikleri sıvıyağda kızartın.
* Tencereye 2 çorba kaşığı sıvıyağı alın.
* Kızdıktan sonra 1 çorba kaşığı unu ekleyin.
* Unun rengi değişene dek kavurun.
* 1 Çorba kaşığı salçayı ilave edin.
* Yeterince suyu ekleyin.
* Kuzu incikleri encereye aktarın.
* Et yumuşayana dek pişirin.
* Başka bir tavaya çok az sıvıyağ koyun.
* Kabukaları soyulmuş arpacık soğanlarını, ikiye kesilmiş mantarları, iri parçalar halinde kesilmiş çarliston biberlerini ve domatesi ilave edin.
* Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.
* Ayrı bir tencerede kaynayan kuzu inciklerin pişmesine yakın soğanlı mantarlı karışımı ekleyin ve 1-2 taşım kaynatın.
* Sıcak olarak servis yapın.
__________________

NuraN 04-02-2007 22:08

Şarmula Soslu Arnavut Ciğeri

Şarmula Soslu Arnavut Ciğeri
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 1
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
1 Adet kuzu ciğeri
2 Çorba kaşığı un
Kızartmak için sıvıyağ
3 Diş sarımsak
1 Adet soğan
2 Çorba kaşığı sirke
Kırmızı pulbiber
3-4 Dal maydanoz


Hazırlanışı

* Kuşbaşı doğranmış kuzu ciğerini genişçe bir kapta una bulayın.
* Bir tavada kızdırılmış yağda pembeleşinceye kadar kavurup yağını süzün.
* Ciğeri kavurduğunuz yağda sarımak, sirke ve kırmızı pulbiberi bir taşım kaynatın.
* Doğanı halka şeklinde doğrayıp tuzla ovun.
* Ciğerleri servis tabağına alıp hazırladığınız sosu gezdirin.
* Soğan ve maydanozla birlikte servis yapın.
__________________

NuraN 04-02-2007 22:09

Meksika Bifteği

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Yarım kilo biftek
Yarım kilo taze fasulye
4-5 Adet sivri biber
2 Çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kırmızı biber


Hazırlanışı

* Öncelikle biftekleri bıçakla çizerek içlerinin daha iyi pişmesini sağlayın.
* Tuz ve karabiber serpin.
* Yağın yarısını tavaya alın.
* Yaü eridiğinde biftekleri arkalı önlü hafifçe pişirin.
* Pişirdiğiniz biftekleri servis tabağına alın.
* Diğer yandan, sivri biberleri ince doğrayıp bifteklerin kenarına alın.
* Fasulyeleri de çok az su ile haşlayıp, bifteklerin yanına dizin.
* Kalan tereyağını eritip, kırmızı biberi ilave edin.
* 1 dakika kızdırıp, biberli yağı fasulyelerin üzerine gezdirerek servis yapın.
__________________

NuraN 04-02-2007 22:09

Yoğurtlu Kuzu Kavurma

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
1 Kilo kuzu kuşbaşı
4 Adet soğan
2.5 Kahve fincanı sıvıyağ
6 Adet sivri biber
1 Su bardağı sıcak su
2 Adet domates
Yarım demet maydanoz
2.5 Su bardağı yoğurt
3 Diş sarımsak
1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz
Üzeri için :
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber








Hazırlanışı

* Sıvıyağı kızdırıp eti kavurun.
* Soğanları halka halka doğrayıp ete ekleyin ve pembeleşinceye kadar sote edin.
* Sivri biberleri küçük küçük doğrayıp ilave edin.
* 1 su bardağı su ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişirin.
* Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
* Maydanozu incecik kıyın.
* Etler suyunu çekip yumuşamaya başlayınca domates, maydanoz ve tuzu ilave edin.
* Domatesler suyunu çekince yemeği ateşten alın.
* Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın.
* Kavurduğunuz etli karışımı servis tabağına alın.
* Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün.
* Kırmızı tozbiberi tereyağıda kızdırıp üzerine gezdirerek dökün ve sıcak olarak servis yapın.
__________________

NuraN 04-02-2007 22:09

Baharatlı Kuzu Beli Fırın

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 3
Süre 150 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
2 Parça bütün kuzu beli
Yarım çay kaşığı kekik
Kırık tane karabiber, biberiye
2 Diş kıyılmış sarımsak
4 Adet renkli süs biberi
2 Adet patlıcan
250 gr haşlanmış ıspanak yaprakları
Zeytinyağı
Tuz
Sos için :
2 Litre soğuk su
1 Adet iri kıyılmış havuç
1 Adet iri kıyılmış pırasa
1 Adet orta boy kuru soğan
3 Diş sarımsak
Maydanoz kökleri
1 Adet defne yaprağı
Tane karabiber
Margarin




Hazırlanışı

* eti kemiğinden dikkatli bir şekilde keserek ayırın.
* Zar ve sinirleri temizlenmiş kaski kısmından oluşan bölümü fırın tepsisine yerleştirin.
* Üzerine kıyılmış sarımsak, kırık tane karabiber, zeytinyağı, kekik, biberiye ve tuz serpip elinizle ovalayın.
* 180 derece fırında içi hafif çiğ kalacak şekilde pişirin.
* Sos için ; kuzu belini çıkardığınız kemikleri fırında kızartın.
* İri parçalar halinde kesilmiş sebzeleri, margarini, soğan ve sarımsağı tencereye aktarın.
* Sebzelerin rengi değişene dek kavurun.
* Kemikleri ekleyin ve suyu ilave edin.
* Kaynadıktan sonra üzerinde oluşan köpüğü bir kaşık yardımıyla alın.
* Ağır ateşte 3 saat kayanatın.
* Tuzunu kontrol ettikten sonra et suyunu süzgeçten geçirin.(Bu sosa arzu edenler bir miktar yağda kavrulmuş un ekleyerek koyulaştırabilirler.)
* Renkli süs biberlerini haşlayın ve kabuklarını soyun.
* Patlıcanları közledikten sonra kabuklarını soyun.
* Çatalla ezerek, püre haline getirin.
* Çok az zeytinyağı ekleyin.
* Haşlanmış ıspanak yaprakları, püre patlıcan ve renkli süs biberleriyle tabağa dekor yapın.
* Dilim halinde kestiğiniz eti tabağa yerleştirin.
* Üzerine sostan gezdirerek, servis yapın.
__________________

NuraN 04-02-2007 22:10

Kuzu Kol Kızartma

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
1 Adet kuzu kol
2 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 Yemek kaşığı salça
1-2 Diş sarımsak
Tuz, karabiber, kekik


Hazırlanışı

* Yağ, tuz, karabiber, kekik, salça ve dövülmüş sarımsağı karıştırın.
* Eti fırın tepsisine alıp üzerine hazırladığınız karışımı sürün.
* Kalan sosu fırın tepsisine döküp, önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
* Pişme sırasında arada bir sosu kaşıkla alarak etin üzerine gezdirin.
* Suyu azalmışsa etin üzerine biraz sıcak su dökebilirsiniz.
* Etin üzeri kızarınca fırın ısısını azaltıp pişirmeye devam edin.
* Fırını kapatıp 5-6 dakika sonra çıkartın.
* Pilav eşliğinde sıcak olarak servis yapın

NuraN 04-02-2007 22:10

Et Kavurma

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 1
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
2 Çorba kaşığı margarin
750 gr yağsız kuşbaşı dana eti
2 Adet soğan
1 Adet orta boy havuç
2 Adet domates
15 Adet mantar
Tuz, karabiber


Hazırlanışı

* Derin bir tavada margarini eritin ve içine kuşbaşı eti koyun.
* Orta hararetli ateşte, et suyunu salıp ta çekene dek pişirin.
* Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip, pembeleştirin.
* Kazınıp yıkandıltan sonra tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ekleyin ve havuç yumuşayana dek çevirin.
* Yıkanıp dilimlenmiş mantarları ilave edin.
* Mantarlar suyunu salıp, çektiğinde kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.
* Kapağını kapatıp etler ve sebzeler yumuşayana dek pişirin.
* Tuzunu ve karabiberini ilave edip servis yapın.
__________________

NuraN 04-02-2007 22:11

Yoğurtlu Et

Yoğurtlu Et
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
500 gr kuşbaşı et
1 Adet yumurta
2 Su bardağı yoğurt
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber



Hazırlanışı

* 3 Çorba kaşığı zeytinyağını tavaya alıp, kızdırın.
* Yarım kilo eti tavaya ilave edip, yağda kavurun.
* Dilediğiniz miktarda karabiber ve tuz ekleyin.
* Diğer tarafta yumurtayı tuzla çırpın.
* Daha sonra yoğurda ilave edip, iyice karıştırın.
* Orta boy bir fırın kabına etleri yayın.
* Üzerine yoğurtlu karışımı gezdirin.
* Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.
* Pişen yemeği fırından aldığınızda üzerine karabiber serpip, dilerseniz sıcak pideyle servis yapın.
__________________

NuraN 04-02-2007 22:11

elbiseli pirzola

MALZEMELER
3 kişilik
6 adet pirzola
3 adet milföy hamuru
1 çay kaşığı kekik
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı salça
yeterli miktarda tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Pirzolaları kendi yağıyla çevirerek kızartın. Bir çorba kaşığı salçayı sulandırın. Kekik, karabiber ve tuzu salçaya ekleyin. Kızarttığınız pirzolaları bu karışıma bulayın. Milföy hamurlarını üçgen biçiminde kesin. Pirzolaları hamurun ortasına koyun, rendelenmiş kaşar peynirini pirzolaların üzerine serpiştirin ve hamuru bohça gibi katlayın. Kemikli kısım dışarıda kalsın ve Pirzolaların kemiğine alüminyum folyo sarın. Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürün. Tepsiye dizin. Önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında 20 dakika kadar pişirin. Bu tarif için tavuk pirzolasa da kullanılabilir.

NuraN 04-02-2007 22:16

dana eskalop

MALZEMELER
4 adet dana eskalop
250 gr jambon, haşlama
1 adet soğan, rendelenmiş
2 çay fincanı tavuk suyu ( ya da et suyu)
2 çorba kaşığı beyaz galeta unu
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
200 gr çiğ krema
25 gr tereyağ
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay fincanı beyaz şarap
25 gr un
sıcak su
tuz, biber

HAZIRLANIŞI
Eskalopları dövün. Jambon, bir soğanının rendesi, galeta unu, maydanoz, tuz, biber ve yumurtayı karıştırın. Gerekirse çok az sıcak su ile yumuşatın. Eskalopları bir tahta üzerine yayın.Hazırladığınız içi dörde bölüp, eskalopların üzerine koyun. Her birini sarıp, bir kürdan yardımıyla tutturun. Tereyağ ve sıvıyağı bir tavada kızdırın. Eskalopları hafif una bulayıp yağda hafifçe kızartın. Üzerlerine sıcak et suyu, şarap ve krema ilave edip tencerenin kapağını kapatın. 45-50 dakika hafif ateşte pişirin, kürdanları çıkarıp servis yapın.

AFIYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 22:16

beşamelli nuar

MALZEMELER
1 adet nuar
1 çorba kaşığı margarin
400 gr cheddar peyniri
250 gr dana jambon
2 çorba kaşığı un
4 adet domates
600 gr mantar
1 adet soğan
kekik
sarmısak
karabiber, tuz

HAZIRLANIŞI
Nuarı bütün olarak bitkisel yağda kızartın. Domates, kekik, sarmısak, karabiber, tuz ilave edip pişirin. Soğuduğunda ince ince dilimleyin. Diğer yanda piyaz şeklinde doğradığınız soğanı, mantar ile sote edin. 2 çorba kaşığı unu, 1 çorba kaşığı kaşık yağda hafif kavurun. Buna sıcak nuar suyunu katın, boza kıvamında sos haline getirip, pişirin.
Payreks kabın her iki yanına : bir nuar halkası, bir dana jambon, bir peynir dilimi dizin. Ortaya sote mantarları koyup, hepsinin üzerine beşamel sosu dökün. Fırında bir süre pişirip, sıcak servis yapın.

AFIYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 22:16

fırında naneli köfte

Malzemeler :
250 gr.köftelik kıyma
1 dilim tost ekmeğinin içi
2 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı maydanoz
1 adet küçük soğan
Tuz ve karabiber
LUNA
Sos için:


1 çorba kaşığı LUNA margarin
20 gr. un
150 ml. süt (ılık)
150 ml. et suyu






--------------------------------------------------------------------------------
Hazırlanışı :
Kıyma, ekmek, süt, maydanoz, soğan, tuz ve biberi mutfak robotuna atıp karıştırın. Elde ettiğiniz köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde köfteler yapın.

1 çorba kaşığı Luna ' yı kızdırıp köfteleri, tavayı sürekli silkeleyerek iyice kızartın. Fırın kabına alın.

Sos için unu Luna ile kavurun. Unun yanmamasına dikkat edin. Sararmaya başlayınca önce et suyunu, ardından da sütü yedirerek ekleyin. Tuz, biber, nane, ve muskatı da katın. Hazırlanan sosu köftelerin üzerine dökün ve önceden ısıtılmış fırında 200 derece'de 15 dakika fırınlayın.

Püf Noktaları :

Bu yemeği önceden hazırlayıp yiyeceğiniz zaman fırınlayabilirsiniz. Hatta fırınlamaya hazır halde 1 hafta buzdolabında bekletebilirsiniz!


NuraN 04-02-2007 22:17

arnavut ciğeri

Malzemeler :
1 adet koyun ciğeri
1/2 su bardağı un
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
1 su bardağı çiçek yağı
4 adet büyük soğan
3 adet patates
Yarım adet maydanoz
1/2 çorba kaşığı pul kırmızıbiber
Tuz

--------------------------------------------------------------------------------
Hazırlanışı :
Üstünün zarları soyulmuş ve büyük zar şeklinde doğranmış ciğerlere tuz ve kırmızı biber koyarak karıştırın.

Bir tavaya 1 bardak çiçek yağı koyun ve kızdırın. Yağ kızınca ciğerleri unlayarak azar azar atın. 1 dakika kadar daha pişince çıkarın ve bir kaba koyun.

Ciğerlerin tamamı böyle pişirildikten sonra patatesleri de zar şeklinde kesip, aynı şekilde kızartın ve ciğerlerle karıştırın.

Soğanları yarım ay biçiminde doğrayın. Bir kapta tuzladıktan sonra yıkayıp suyunu süzün ve kıyılmış yarım demet maydanoz ve 1/2 kaşık pul kırmızı biber ile karıştırarak ciğer tabağının kenarına garnitür olarak koyun ve servis yapın.



NuraN 04-02-2007 22:17

zırbaç

Malzemeler :
10 koyun ve keçi paçası
10 diş sarımsak
1 gr. zerde
2 1/2 çorba kaşığı sirke
8 dövülmemiş karabiber





--------------------------------------------------------------------------------
Hazırlanışı :
Paçaları iyice yıkayıp temizleyin ve ateşte üzerlerindeki kılları alazlayın. Bu paçaları 8 bardak su, tuz ve karabiber ile kaynatıp pişirin. Paçalar pişince kemiklerinden ayırın ve suyunu süzün

Ayıklanmış paçaları zerde ile tekrar tencereye koyun ve bir sefer kaynatın. Bu arada sarımsakları iyice dövün ve sirke ile karıştırın. Zırbacı ateşten indirin ve bu sirkeli sarımsakla karıştırın.

Sıcakken kaplara boşaltılıp soğumaya bırakın. Servisten önce bu kaseleri ılık suda hafif ısıtın ve tabaklara başaşağı çevirerek koyun ve servis yapın.


NOT: Zırbaç ateşten indirildikten sonra sıcak da servis yapılabilir fakat soğuk zırbaçın görünümü çok daha iştah açıcıdır.



NuraN 04-02-2007 22:17

İzmİr KÖftesİ

------------
Malzemeler :
500 gr. orta yağlı koyun kıyması
3 adet domates veya 4 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası
4 adet patates
3 çorba kaşığı margarin
3 dilim ekmek içi
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
Karabiber
Tuz


-------------


Hazırlanışı :
2 defa çekilmiş kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ıslatılıp sıkılmış ekmek içini, tuz, karabiber ve maydanozu koyun. Bunları iyice yoğurduktan sonra ıslak avuçlarla oval şekil vererek 1 parmak kalınlığına getirin.

Patatesleri soyup köfte büyüklüğünde yuvarlak dilimler kesin.

Bir tavada margarini eritin ve patatesleri bu yağda kızartıp bir tepsiye dizin.

Daha sonra aynı yağda köfteleri kızartıp patateslerin üzerine koyun.

Tavada kalan yağa, kabukları soyulmuş, zar şeklinde doğranmış domatesleri veya sulandırılmış domates salçasını koyup 2 dakika kavurun ve 1/2 bardak su ilave edip kaynatın.

Bu kaynatılan suyu tepsideki köftelerin üzerine dökün. Kapağı kapatın ve 15 dakika pişirin.

Servis tabağına köfteleri patateslerin üzerinde olarak çıkartıp servis yapın.
__________________

NuraN 04-02-2007 22:18

HasanpaŞa KaĞit Kebabi _

Malzemeler :
1200 gr. kuzu veya koyun eti
2 adet domates
3 adet havuç
1 sap kereviz
5 adet patates
1 adet soğan
2 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı margarin
8 adet yağlı kağıt
Karabiber
Tuz



------------




Hazırlanışı :
Domatesin kabuklarını soyup, küçük parçalara doğrayın. Soğanı rendeleyin. Maydanozla kereviz yapraklarını temizleyip yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Havuçların dışlarını kazıyın, kabukları soyulmuş patateslerle birlikte ufak parçalara doğrayın.

Eti de kuşbaşı doğrayın.

Bir tavaya margarin ile rendelenmiş soğan ve kesilmiş etleri koyarak karıştırarak kavurun. Etler kavrulunca bunları yağlı kağıtların ortalarına yerleştirin.

Sebzeleri de üstlerine serpiştirin. Tuzunu, biberini ve kekiğini de serptikten sonra her yağlı kağıdın uçlarını paket yapar gibi birleştirerek iyice kapayın.

Kağıt paketleri bir tepsiye yerleştirdikten sonra orta sıcaklıkta bir fırına koyun. Fırının ısısını hafifletin ve kebapları fırında 2 saat pişirin.

Kebaplar pişince bunları kağıtlarıyla servis tabağına yerleştirip sofraya çıkarın.

__________________

NuraN 04-02-2007 22:18

ARNAVUT CİĞERİ ( 6 Kişilik )

Malzemeler :
1 adet koyun ciğeri
1/2 su bardağı un
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
1 su bardağı çiçek yağı
4 adet büyük soğan
3 adet patates
Yarım adet maydanoz
1/2 çorba kaşığı pul kırmızıbiber
Tuz



------------------------------



Hazırlanışı :
Üstünün zarları soyulmuş ve büyük zar şeklinde doğranmış ciğerlere tuz ve kırmızı biber koyarak karıştırın.

Bir tavaya 1 bardak çiçek yağı koyun ve kızdırın. Yağ kızınca ciğerleri unlayarak azar azar atın. 1 dakika kadar daha pişince çıkarın ve bir kaba koyun.

Ciğerlerin tamamı böyle pişirildikten sonra patatesleri de zar şeklinde kesip, aynı şekilde kızartın ve ciğerlerle karıştırın.

Soğanları yarım ay biçiminde doğrayın. Bir kapta tuzladıktan sonra yıkayıp suyunu süzün ve kıyılmış yarım demet maydanoz ve 1/2 kaşık pul kırmızı biber ile karıştırarak ciğer tabağının kenarına garnitür olarak koyun ve servis yapın.

__________________

NuraN 04-02-2007 22:18

BahÇivan Kebabi

Malzemeler :
1 kg. kuşbaşı doğranmış koyun eti
2 çorba kaşığı margarin
200 gr. (25 adet) arpacık soğanı
2 adet patates
15 adet taze fasulye
1 adet havuç
1 adet kabak
1/2 çay bardağı iç bezelye veya konserve bezelye
2 adet dolmalık biber
2 orta boy domates veya 2 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası
1 demet dereotu
Tuz




------



Hazırlanışı :
Arpacık soğanlarının kabuklarını soyun. Patatesleri soyup 8 parçaya doğrayın. Taze fasulyeleri ikiye doğrayın. Havucu bir parmak eninde doğrayın. Kabakların kabuklarını soyun, enine ikiye bölüp ortadaki çekirdeklerinin bir kısmını alın ve birer parmak eninde doğrayın. Dolmalık biberleri halka halka doğrayın ve çekirdeklerini atın.

Bir tencereye margarin ile eti koyun. Arada bir karıştırarak etler suyunu salıp, tekrar çekip, renkleri iyice dönünceye kadar kavurun.

Daha sonra tencereye arpacık soğanlarını ilave edin ve ara sıra karıştırarak 10-15 dakika pişirin. Soğanlar ölünce bunlara domatesleri veya domates salçasını, taze fasulyeleri, dolmalık biberleri, havuç ve patatesleri ilave edip iki bardak su ile yarım çorba kaşığı da tuz katarak tencerenin kapağını kapatıp bir-bir buçuk saat pişmeye bırakın.

Etler az yumuşayınca bunlara, kabak ve iç bezelyeleri ilave ederek et ve kabaklar iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar 40 dakika daha pişirin, üzerine 1 demet kıyılmış dereotu ile servis tabağına alın.

Kullanılacak malzeme konserve olursa etin pişme süresini daha uzun, konserve sebzelerinkini daha kısa tutulmalıdır.

NuraN 04-02-2007 22:19

Beykoz Kebabi


Malzemeler :
750 gr. kemiksiz koyun eti ( 6 eşit
parça halinde)
1/2 su bardağı çiçek yağı
1 çorba kaşığı margarin
2 orta boy soğan
3 orta boy domates
3 patlıcan (uzun ve eşit boyda)
6 adet kürdan
Tuz


---------



Hazırlanışı :
Patlıcanları uzunluklarına doğru her birinden dörder dilim olmak üzere 12 eşit uzun dilime kesin.

Soğanların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. 2 adet domatesin kabuklarını soyun ve küçük parçalara doğrayın. Kalan 1 adet domatesi ise 6 yuvarlak dilime bölün.

2 bardak çiçek yağını tavada kızdırıp patlıcanlar pembeleşinceye kadar kızartın, sonra bunları iyice süzerek çıkartın.

Sonra tavadaki kızgın yağa eti ilave ederek, etleri fazla karartmadan kızartın. Daha sonra tavaya soğan ve doğranmış domatesleri ilave edin.
Tavayı sallayarak iki üç dakika da beraberce pişirin ve bunları yemeği pişireceğimiz tencereye aktarın.

Tenceredeki domatesli etlere sade yağ ve suyu koyup, yarım çorba kaşığı da tuz ilave edin.Etler pişip yumuşak bir hal alıncaya kadar kısık ateşte yaklaşık 1,5- 2 saat arasında pişmeye bırakın. Sonra tencereyi ateşten alıp, etleri süzün ve ayrı bir kaba alın.

Patlıcan dilimlerinden ikisini üst üste artı şeklinde koyun ve tam ortasına etli karışımdan koyup üstlerine birer domates dilimi yerleştirerek bir kürdan ile bağlayın ve bir tencereye yerleştirin.

Bu etlere, etlerin piştiği salçayı katın ve tencerenin kapağını kapatın. Etleri yarım saat kadar ateşte pişirdikten sonra tabağa alarak servis yapın.

__________________

NuraN 04-02-2007 22:19

BEYİN TAVASI ( 4 Kişilik )

Malzemeler :
3 adet koyun beyni
2 çorba kaşığı un veya nişasta
1 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı veya çiçekyağı
Tuz


Hazırlanışı :
Beyinleri akan suyun altına tutarken zarlarını çıkarın. Hazırladığınız beyinleri uzunluklarına doğru ortadan ikiye bölün ve her kesilen parçayı yine aynı şekilde ikiye bölerek 12 eşit parçaya ayırın.

Öte yandan tabakların birine 2 çorba kaşığı unu, diğerine de 1 yumurtayı koyarak birkaç kez çatalla çırpın.

Bu arada bir tavada zeytinyağı veya çiçek yağını kızdırın. Parçalara kesilmiş beyinleri birer birer önce hafif una batırın, sonrada iyice yumurtaya bulayarak tavaya atın. Harareti hafifçe azalttıktan sonra beyinlerin önce bir, sonra diğer tarafları pembeleşinceye kadar 5-6 dakika kızartın ve delikli kepçeyle bir tabağa alıp servis yapın.

__________________

NuraN 04-02-2007 22:20

SÜt Kuzusu KaĞit Kebabi

Malzemeler :
1 kg. süt kuzusu
1 adet kuzu karaciğeri
4 adet böbrek
10 adet yeşil soğan
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
3 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı kekik
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı :
Kuzu karaciğerini yumurta büyüklüğünde parçalara doğrayın. Kuzu böbreğini de üstündeki yağlarıyla birlikte dörde bölün.

Yeşil soğanları yıkayıp birer santim uzunluğunda parçalar halinde doğrayın. Birer demet maydanoz ve dereotunu ince kıyın.

Büyükçe bir sahana, kemikli olarak irice kuşbaşı kesilmiş süt kuzusunu ve karaciğeri, böbrekleri koyun. İçine yeşil soğanı, dereotunu, maydanozu, kekiği, karabiber ve tuzu da koyarak harmanlamak suretiyle hepsini birbirine karıştırın.

Sonra bu karışık etleri, üst üste yayılmış ve üstüne 3 çorba kaşığı margarin sıvanmış yağlı kağıdın üzerine alın, kağıdın yanlarını etlerin üzerine çevirerek sardırın ve dört köşe bir paket yaparak iple sıkıca bağlayın.

Paketin üstünü su ile ıslattıktan sonra, bir tepsiye yerleştirin. Tepsiyi kızgınca bir fırına koyarak 1,5- 2 saat arasında pişirin. Sonra paketi fırından alarak üst kısmını bir makasla kesip atın, alt kısmını da bir tabağa oturtun ve servis yapın. (Fırında yağlı kağıdın yanmaması için paketi arada bir ıslatmalısınız.)

__________________

NuraN 04-02-2007 22:20

KUZU CİĞERİ YAHNİSİ ( 6-7 kişilik )

Malzemeler :
1 kg. dalak, karaciğer, akciğer ve
yürek ( 1 büyük kuzu takımı )
4 çorba kaşığı margarin
3 adet büyük soğan
1O adet taze soğan
2 demet dereotu
1 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı :
1 kg. kuzu takımının gırtlak kısmı çıkarıldıktan ve yıkandıktan sonra akciğerleri bir tencereye koyup haşlayın. Diğer karaciğer, dalak ve yürekle birlikte kuşbaşı doğrayın, sonra bir kenara bırakın.

Bir tencereye margarin, ince kesilmis soğan, tuz, 2 cm. boyunda kesilmiş taze soğan koyup 5 dakika kadar kavurun.

Sonra bunlara ciğer, yürek, dalak ilave ederek tekrar 5 dakika kavurun. 2 ,5 bardak su ve üzerine de tuzsuz domates salçasını koyun .Bir buçuk saat daha pişirin.

Ciğerler pişince bunlara dereotu ve karabiber de ilave ederek servis yapın..

__________________

NuraN 04-02-2007 22:21

Etli lahana sarması



Malzemeler (4 kişilik)
* 1 adet lahana
* 300 gr kıyma
* 1 çay bardağı pirinç
* 2 adet kuru soğan
* 2 adet domates, tuz
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 4 çorba kaşığı margarin
* maydanoz, karabiber

Hazırlanışı
lahanada, dolma olabilecek yaprakları ayırın. Bir tencerede tuzlu su kaynatın ve bu yaprakları içine atın. Yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bir tepsiye çıkartın. Kıymaya ince doğranmış soğan, yıkanmış pirinç, salça, rendelenmiş domates, yıkanmış ve ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve az miktar su ekleyin. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yapraklara koyup sarın. Bir tencerenin dibine birkaç lahana yaprağı serip dolmaları dizin. Üzerine örtecek kadar su, margarin ve az tuz ilave edin. Üzerine bir tabak kapatın. Hafif ateşte pişirin.

AFİYET OLSUN


Türkiye`de Saat: 23:52 .

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580