![]() |
Sığır bifteği flamand MALZEMELER 4 kişi için 8 parça sığır bifteği 2 çorba kaşığı margarin 5 adet piyaz doğranmış iri soğan 1 tatlı kaşığı un 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 yaprak defne 3 su bardağı su 2 şişe bira tuz bir tutam karabiber HAZIRLANIŞI Yağın bir kaşığını tavaya koyup kızdırın, etleri ikişer üçer dakika alt üst kızartarak bir tabağa çıkarıp muhafaza edin. Küçük bir tencereye kalan yağı koyup kızdırıp soğanı ilave ederek orta ateşte 3-4 dakika sote yapıp salça ve unu ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Tuzi defne, bira ve suyu etlere ilave edin. Ağır ağır kaynatarak suyunu kontrol ederek lüzum ederse kaynar su koyup etin kalitesine göre bir buçuk iki saat pişirip servis edin. |
Sebzeli tavuk güveç MALZEMELER 750 gr Tavuk (kemikli kuşbaşı) 2 adet patlıcan 2 adet patetes 2 domates 2 sivribiber 2-3 adet soğan 4-5 ad.sarımsak Karabiber Tuz Kırmızı biber 1 tatlı kaşığı salça HAZIRLANIŞI Tüm sebzeler soyulur, iri iri doğranılıp kızartılır, tavuklar da aynı şekilde yağda kızartılır. Tepsiye önce tavuk etleri, üzerlerine de sebzeler konulur. Soğanlar iri iri doğranılarak, sarımsak, biber ile yağda kavrulur. Domatesler küp seklinde doğranılarak salça baharat ve yarım su bardağından biraz fazla sıcak su ileve edilerek et etlerin üzerine dökülür. Fırında 40 dk. pişirilir. AFİYET OLSUN ! Gönül Dulkadiroğlu'na teşekkür ederiz. |
Sebzeli sac kavurma MALZEMELER MALZEMELER : ½ kg kırmızı yağsız kuş başı et 2 baş soğan 2 diş sarmısak 1 adet havuç 1 su bardağı sıvı yağ 2 domates 1 adet patlıcan 2 adet patates HAZIRLANIŞI Önce soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavurun, hemen ardından etleri de kavurun sonra sebzeleri ekleyin ve kavurma işlemi bitince 1 bardak salçalı su ilave edin yalnız salçalı suya bir çay bardağı süt ilave edilirse daha lezzetli olur. AFİYET OLSUN ! |
Sebzeli Et MALZEMELER 1 kilo parça kuzu eti 2 adet havuç 2 adet patates 1 adet limon 1.5 lt su yeteri kadar tuz HAZIRLANIŞI Et, havuç ve patates 1.5 litre suda pişene kadar yaklaşık bir saat haşlanır. Piştikten sonra arzuya göre tuz atılır ve üzerine limon suyu gezdirilir ve azuya göre ince kıyılmış maydanoz serpilir. AFIYET OLSUN! |
Salçalı Biftek MALZEMELER Yarım kilo biftek 3 orta boy domates (veya 1 kahve fincanı salça) 1 defne yaprağı 2 çorba kaşığı margarin 4 bardak su 1 baş büyük soğan 1 çorba kaşığı sirke tuz HAZIRLANIŞI Bir tavada yağın yarısıyla biftekleri nar gibi iki taraflı kızartın. Bir tepsiye alın. Tavadaki yağda domatesleri yoksa salçayı küçük küçük doğradığınız soğanlar pembeleştikten sonra sirke ve biraz su katarak kıvamına gelene kadar pişirin. Tepside bekleyen bifteklerin üzerine dökün. Defne yaprağını güzel koku vermesi için tepsinin ortasına koyun. Kalan yağı küçük parçalara bölüp tepsiye dağıtın, suyunu azar azar ekleyerek biftekler iyice yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirip, servis yapın. AFIYET OLSUN ! |
Sabana steak MALZEMELER 1 kişilik 1 tatlı kaşığı margarin 200 gr dana biftek 1 çorba kaşığı soya sosu sosu için: 4 dilim ince doğranmış jambon 1 adet yeşil biber 10 adet mantar 1/2 adet soğan 3 çorba kaşığı acı sos yeterli miktarda kaşar rendesi HAZIRLANIŞI Dana bonfilyei yağda kızrtın. İki tarafın rengi de koyulaşınca soya sosunu ekleyin. Servis tabağına yerleştirin. Jambonları be mantarları ince ince doğrayın. 1 tatlı kaşığı yağda kavurun. İçine ince kıyılmış soğan ve doğranmış yeşil biberi de ekleyin ve biraz daha kavurun. Domates suyu ve acı biber sosunu da ekleyin. 2-3 dakika kaynattıktan sonra sosu etin üzerine dökün. Eti kapatacak kadar kaşar rendesi serpin. |
Rumeli Yemeği MALZEMELER 4 kişilik 1/2 kg parça et 1 demet taze soğan 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 demet dere otu 1 çorba kaşığı tereyağı 1 demet taze nane 1 çay kaşığı karabiber tuz hamuru için: 2 adet yumurta 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çorba kaşığı nane 1 su bardağı sıvı yağ alabildiği kadar un HAZIRLANIŞI Sıvı yağı tencerede kızdırın. Sarmısağı, soğanları ve dereotunu ince ince kıyın. Yağın içine atın ve çevirerek kavurun. Eti de ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun sonra tencereyi ocaktan alın. Başka bir kabın içinde 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve unu karışıtırıp naneyi ilave edin. Hmur haline getirin ve bu hamuru mutfak tezgahına yayın. Küçük parçalar kesin. Bir su bardağı sıvı yağı derin bir tencerede kızıdırn. Kestiğiniz hamur parçalarını içine atın. Çevirerek kızartın. Büyük bir tabağa hamurları dizin ve üzerine yemeği dökün. |
Rokfor soslu bonfile MALZEMELER 150gr bonfile 1su bardağı krema 1adet soğan(rendelenmiş) 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1çay kaşığı biberiye Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI Rendelenmiş soğan, tuz,zeytinyağı ve biberiyeyi karıştırıp bonfileyi bir gece bu karışımda bekletin. Rokfor peynirini küp şeklinde doğrayın ve tavada krema içerisinde (kısık ateşte) eritin. Sosun içerisinde beklettiğiniz bonfileleri tavada pişirin. Servis tabağına alıp üzerine hazırladığınız sosu dökün. Haşlanmış brokoli ve havuç ile servis yapın. AFIYET OLSUN! |
Püreli Rosto MALZEMELER 1 kg sığır eti 5 çorba kaşığı margarin 3 diş sarmısak 1 kg patates 2 baş soğan 1 baş orta boy havuç 1 defne yaprağı 1 çay bardağı süt 3 domates (veya 1 çorba kaşığı domates salçası) tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Kemiksız sığır etini, birkaç yerinden çatalla delin, lezzeti vermesi için 3 kaşık margarinde çevirerek kızartın. Soğanları, parça havucu, sarmısakları; karabiberi, tuzu, defne yaprağıni katarak kızartmaya 5 - 6 dakika kadar daha devam edin. Sonra domatesleri katın, yine karıştırıp domatesleri eritin, iki bardak kadar sıcak su koyup orta ateşte et iyice yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın. Iki saati aşkın bir süre et iyice pişince patatesleri soyup küçük doğrayarak bir tencereye alın. Etin suyunu süzerek patateslere katın, sıcak su ilave edip haşlayın, süzüp kevgirde ezip püre haline getirin, kalan iki kaşık yağı ekleyip, hafif ateş üzerinde çatalla karıştırarak 5-6 dakika pişirin, ılık sütü katıp biraz karıştırıp bir kenara alın, eti dilim dilim kesip püre ile süsleyebilirsiniz. AFIYET OLSUN ! |
Portakallı ve hardallı kuzu et MALZEMELER Portakal Sosu İçin Malzemeler: 1 Su bardağı portakal suyu 50 gr. Hardal 2 yemek kaşığı kahverengi şeker 1-1/2 yemek kaşığı mısır nişastası Malzemeler: 500 gr. Doğranmış taze mantar 150 gr. Doğranmış yeşil soğan 2 yemek kaşığı soya yağı 1,5 kg kemiksiz kuzu eti 1 kg haşlanmış Amerikan Pirinci Mandalina ve portakal dilimleri Kavrulmuş badem HAZIRLANIŞI Portakal sosu için verilen malzemeleri kanştırıp bir kenarda bekletin. Bir tencerede soya yağında doğranmış taze mantar ve yeşil soğanı pişirip bir kenarda bekletin. Kuzu etini dilimleyerek kahverengi bir renk alana kadar kızartın. Hazırlamış olduğunuz portakal sosunu mantarlara ilave edin ve karıştırın. Haşlanmış Amerikan Pirincini de ekleyerek karışımı ısınıncaya kadar pişirin. Etleri ve portakal dilimlerini ilave edin. Üzerine kavrulmuş badem serperek servis yapın. AFİYET OLSUN! |
Pirzola Tava MALZEMELER 10 parça kuzu pirzola (yağsız) 4 adet orta boy domates 6 adet sivri biber 5 diş sarımsak 1/2 adet limon 100 gr tereyağı 1 yemek kaşığı salça 20 gr acı pul biber 10 gr kara biber 10 gr kekik 1 bardak su (su bardağı) HAZIRLANIŞI Tereyağını fırın tepsisine sürün pirzolaların saplarını kesip fırın tepsisine bırakın domatesin kabuklarını soyup ince ince teker şeklinde kesip pirzolaların üzerine dizin sivri biberleri 3 cm büyüklüğünde kesip sarmısakları ince ince doğrayıp biberle birlikte tepsiye serpiştirin su, salça ve limon suyunu ayrı bir kapta karıştırıp tepsiye dökün baharatları serpiştirip tepsiyi fırına verin 1 saat sonra çıkartıp servis yapın. Afiyet Olsun ! |
Pirinçli türlü MALZEMELER 1/2 bardak Amerikan Pirinci 1 çay bardağı zeytinyağı 250 gr. pirzola et 2 adet soğan 1 adet domates 1 adet yuvarlak doğranmış patates 2 adet doğranmış sivri biber 1 yemek kaşığı domates sosu 1/2 limon suyu Yeteri kadar tuz HAZIRLANIŞI Yemeklik doğradığınız soğanı, zeytinyağında kavurun. İçine etleri, pirinci, limon suyunu, tuzu ve biraz daha su ekleyerek karıştırın ve pişmeye bırakın. Ayrı bir tavada patates ve sivri biberleri kızartın. Bu malzemeleri servis tabağına sırasıyla dizip üzerinde domates sosu gezdirin. AFIYET OLSUN! |
Pirinçli biftek MALZEMELER Amerikan pirinci (haşlanmış) 175 gr Biftek 2 kg Havuç 200 gr Salatalık 1/2 kg Soya yağı 2 çorba kaşığı Hardal Tost ekmeği 1 paket Ceviz 150 gr Tuz Karabiber SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ : Protein 46 gr Yağ 30 gr Karbonhidrat 65 gr = 2527 Kj 604 kcal HAZIRLANIŞI Tavaya yağı döküp kızdırın. Bifteği arkalı önlü tavada kızartın. Salatalık ve havucu rendeleyin. Haşlanmış pirinci de içine ekleyip karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine bifteği alın. Salatalık, havuç, pirinç karışımını etin üzerine dökün. Hardal sosunu da ekleyip, garnitürün yanında ceviz içi ile süsleyerek servis yapın. ÖNERİ : Bu menüde kullandığınız cevizin yerine başka fıstık ve fındık türlerini de kolayca kullanabilirsiniz. AFIYET OLSUN! |
Pate Chinois MALZEMELER 1/2 kg az yağlı kıyma 1 orta boy soğan 3 adet orta boy patates 3 diş sarmısak Mısır püresi Tereyağı 3/4 su bardağı süt Tuz Bazelik Kırmızı Toz Biber HAZIRLANIŞI Yarım çorba kaşığı tereyağı ile kıymış olduğunuz soğan ve sarmısağı pembeleşinceye kadar pişirin. Hiç su eklemeden kıymayı üstüne koyun ve kıymanın kendi suyu ile pişmesini sağlayın. Diğer taraftan patatesleri kabuklarını soymadan haşlayın. Kıyma piştikten sonra derin orta boy bir fırın tepsisine alın. Üstüne mısır kremini dökün (eğer mısır kreminiz yoksa konserve edilmis mısır taneciklerini sütle ezin ve içine 1 tatlı kaşığı şeker koyarak karıştırın). Dikkat edilecek nokta etle mısır kremini karıştırmayın ve tabaka halinde kalmasını sağlayın. Ardından haşladığınız patatesleri soyun ve 3/4 su bardağı sütü, 3/2 çorba kaşığı tereyağı ve tuzu katarak ezin ve püre haline getirin. Hazırladığınız püreyi mısır kreminin üzerine serin ve yayın. Bazelik ve kırmızı toz biberle patatesin üstünü süsleyerek ısıtmaya bırakın. 300 C derecedeki fırında patatesin üstü kızarana kadar pişirin. (yaklaşık 20 dakika) Haşlanmış yumurta ve çoban salatasıyla sıcak olarak servis edin. Not: Bu yemek Canada'da ki Fransızların yöresel yemeği olup Québec Eyaletinde oldukça meşhurdur. Ülkeler kategorinizde Canada olmadığı için Turk Yemegi olarak işaretledim. Afiyet Olsun. |
Pastirmali Biftek MALZEMELER 1/2 KİLO İNCE DÖVÜLMÜŞ BİFTEK 200 GR PASTIRMA 200 GR TAZE KAŞAR KIZARTMA YAĞI GALETA UNU UN 2 YUMURTA İNCE UÇLU SAĞLAM KÜRDANLAR HAZIRLANIŞI Biftekleri tezgaha koyun.Her birinin üzerine birer dilim pastırma ve ince bir dilim kaşar peyniri koyarak ikiye katlayın ve kürdan yardımıyla,açılmamasını sağlayacak şekilde kapatın.Önce una,sonra çırpılmış yumurtaya sonra da galeta ununa bulayarak kızartın. Tuz kullanmaya gerek kalmayabilir. Yerken kürdanlara dikkat! AFIYET OLSUN! |
Pastırmalı Dana Biftek MALZEMELER 8 adet ince kesilmiş dana biftek 8 adet ince kesilmiş pastırma 16 adet adaçayı yaprağı 1 adet soğan tuz karabiber 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 3 yemek kaşığı Marsala (Kırmızı Şarap) Sosu icin gerekli malzeme: 1 bardak et suyu 1 yemek kaşığı un nişastası kekik tuz karabiber 1 yemek kaşığı tereyağı HAZIRLANIŞI Biftekleri biraz dövdükten sonra tuz ve karabirberleyin, üzerine pastırma ve adaçayı yapraklarını koyun diğer bifteği üzerine kapatın ve dört yanını kürdan yardımı ile iyice kapatın. Daha önce kızdırılmış sıvı yağın içerisinde hafif ateşte iki tarafını da kızartın.Tavadan cıkarın ve sıcak kalmasını sağlayın. Sosu için: Soğanları küçük kareler halinde doğradıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağında (kısık ateşte) kavurun. İki yemek kaşığı un nişastasını ilave edin, et suyunu, kırmızı şarabı ilave edin ve beş dakika kaynatın. Servis esnasında bifteklerin üzerine dökün. Bu et kızartmasının yanına evde yapılmış makarna yakışır. AFİYET OLSUN ! |
Nuar 2 MALZEMELER 1.5 kg ağırlığında nuar 1 çorba kaşığı margarin ( ya da sıvıyağ ) 1 kahve fincanı sirke 2 adet domates 1/2 limon tuz, biber HAZIRLANIŞI Etin her tarafı limon ile ovun ve yağ ile bir tencerede çevirerek kızartın. İki adet domates in rendesini ilave edip, iki dakika kadar, arada bir tencereyi sallayarak pişirin, sirke katıp tekrar tencereyi sallayın. Üzerini aşacak kadar sıcak su, tuz ve biber koyup bir saat kadar orta hararette pişirin. Tencereden alıp soğutun. Et dilimledikten sonra, sosunda ısıtıp servis yapın. AFIYET OLSUN |
Nuar MALZEMELER 1 adet nuar (yaklaşık 1.5 kg) 1 adet havuç 1 adet soğan 2 adet defne yaprağı 2 adet domates 1 su bardağı sıvıyağ yeteri kadar tuz HAZIRLANIŞI Derin bir tencereye iri parçalara bölünen havuç, iri iri doğranmış soğan ve defne yaprağı atılır. Bu malzemenin üzerine bütün olarak nuar yerleştirilir ve yağ ilave edilir. Yaklaşık 20-25 dakika bütün malzeme tahta bir kaşık yardımı ile ağır ağır çevrilir. Daha sonra nuarın üzerine 1.5 litre sıcak su ilave edilir ve kısık ateşte iki saat pişirilir. Bir çatal yardımı ile etin pişip pişmediği kontrol edilir, pişmemiş ise pişene dek kaynatma işlemine devam edilir. Bu arada kaynatılan su tencerenin iki parmak altına kadar inmiş olmalıdır. Pişen nuar tencereden alınır ve soğumaya bırakılır, soğuduktan sonra yarım santim kalınlığında halka halka kesilir. Diğer tarafta ise tenceredeki koyulaşan su bir mikser ile sos haline getirilir ve dilimlenmiş nuarlar içine atılır. Yemeğimiz artık hazırdır. Not: Pişen yemeğe tuz yerine yarım şişe soya sosu ilave etmeniz tavsiye olunur. AFIYET OLSUN! |
Misket köfte MALZEMELER Yarım kg kuzu kıyma 2 diş sarmısak 1avuç taze ekmek içi 1yumurta 1soğan 1çay bardağı süt 3 yemek kaşığı un Zeytinyağı Tuz Karabiber. HAZIRLANIŞI Soğan, sarmısak ve maydanozu çok ince kıyın.Ekmeği sütte ıslatıp sıkın. Soğan, sarımsak, maydanoz ve ekmek içini kıymaya ilave edin. Yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Köfte harcından ufak parçalar kopararak avucunuzda yuvarlayın. Una bulayıp kızgın zeytinyağında kızartın. Servis tabağına alıp sıcak ya da ılık servis yapın. AFİYET OLSUN ! |
Meyaneli Tavuk MALZEMELER 1 adet tavuk 4 çorba kaşığı un 3-4 diş sarmısak 2 çorba kaşığı margarin 1 baş soğan 1 adet yumurta sarısı 2 bardak tavuk suyu 1 limon suyu Yeteri kadar tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Tütsülenip, iyice yıkanmış tavuğu, az suda haşlayın. Tencereden çıkarıp, ılınınca tuz ve limon suyu ile ovarak, bir kenara bırakın. İnce çentilmiş soğanı margarinde pembeleştirin, unu da ilave ederek biraz kavurun. Tavuk suyunu azar azar katarak, tahta kaşıkla karıştırarak orta koyulııkta bir karışım yapın, dövülmüş sarmısağı ekleyin. Fazla koyu olursa tavuk suyu ile biraz sulandırın. Altını kapatıp, limon suyu ilavesiyle çırptığınız yumurta sarısını katın. Tavuğu fırında 15 dakika pembeleştirin, çıkarın, üzerine hazırladığınız karışımı döküp, sıcak sıcak servis yapın. Yanında makarna veya sote edilmiş sebze ile servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN! |
Marullu haşlama MALZEMELER 4 adet kuzu incik 1 adet kıvırcık salata 1 demet taze soğan 1 demet dereotu 1 adet limon + 1 yumurta sarisi HAZIRLANIŞI Tereyağında taze soğanlar çevrilir ve kuzu incikler çevire çevire kızartılır. Sıcak su eklenerek pişirilir. Kıvama gelince marul ve dereotu eklenir. 2-3 dakika pişirilip yumurta sarısı ve limon ile terbiye edilir. Az sulu bol yeşillikli bir haşlama olarak patates salatası ile servis edilir. AFİYET OLSUN ! Nalan Akay'a teşekkür ederiz. |
Mantarli keyif sosis MALZEMELER 10 adet sosis. Bol miktarda mantar 5-6 adet sivri biber 2 adet domates 2 çorba kaşığı domates püresi 1 büyük baş soğan 1 diş sarmısak 2 çorba kaşığı sıvı yağ HAZIRLANIŞI Hazırlanışı:Sosisler dilim halinde kesilir.Mantarlar yıkandıktan sonra istenilen şekilde doğranır.Soğan,sarmısak,sivri biber ve sosisler yağda hafifçe kavrulduktan sonra,üserine domates,domates püresi ve mantar eklenerek üzerini aşacak şekilde su koyulur.kaynamaya başladıktan sonra,hafif ateşte 15 dakika pişirmeye devam edilir.Makarna,patates kızartması gibi yiyeceklerin yanında servis yapılabilir. AFIYET OLSUN! |
Mantarlı Nuar MALZEMELER Yarım kilo nuar (ince dilimli) Yarım kilo mantar 1 adet orta boy soğan 2 adet sivri biber 2 adet domates kekik 1 çay bardağı sıvı yağ beşamel sos 1 su bardağı kaşar rendesi HAZIRLANIŞI Nuar dilimlerini kızdırılmış yağda kızartıp bir cam tepsiye dizin. Soğanı pembeleşinceye kadar kavurup üzerine dilimlenmiş mantarları ilave edin. İnce kıyılmış biberleri de katarak biraz daha kavurun. Küp şeklinde doğranmış domatesleri de ilave ederek suyunu çekene kadar pişirip tuz ve kekik ilave edin. Bu karışımı nuar dilimlerinin üzerine yayın. Daha sonra etlerin üzerini tamamen beşamel sos ile kaplayın. En üstüne kaşar rendesini serperek fırına sürün. Kaşarlar eriyip hafif pembeleşince fırından alıp servis yapın. Nothttp://www.turkyasam.com//images/smilies/010.gifisafirlerinize ikram etmeyi d|~|n|yorsan}z vnceden hazırlayıp yemek saatinden 10 dakika önce fırına verebilirsiniz. Beşamel Sos: Margarinle yarım su bardağı un pembeleşmeden kavrulur üzerine 1,5 bardak süt eklenir. Koyulaşana kadar pişirilir. Afiyet Olsun ! |
Mantarlı dana böreği MALZEMELER 4 kişilik 2 adet dana böbreği 2 kahve fincanı rafine yağı 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı ince kıyılmış soğan ½ tatlı kaşığı limon suyu tuz bir tutam karabiber Kremalı Mantar için: 1 çay fincanı dilimlenmiş mantar 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı ince kıyılmış soğan 2 kahve fincanı mantar suyu yada beyaz şarap tuz bir tutam kırmızı yaprak biber bir çorba kaşığı un 1 kahve fincanı soğuk süt 1 çay fincanı kaynar süt HAZIRLANIŞI Dana böbreklerini 4 mm kalınlığında dilimleyip, tuzlayıp, biberleyin. Dibi kalın bir tavaya rafine yağını koyup kızdırın ve böbrekleri tavaya yerleştirin. Hızlı ateşte ikişer dakika alt üst kızartın. Tavayı eğerek yağını dökün, tereyağını ilave edip soğanı serpin, böbrekleri birer dakika daha alt üst pişirip ateşten alın. Hazırladığını kremalı mantarı güvece yada çukur bir servis kabına koyup yayın, üzerine böbrekleri dizin. Limon suyunu ve maydanozu üzerine serpin, tavadaki tereyağını üzerlerine döküp servis edin. Kremalı Mantar için: Küçük bir tencereye soğuk sütü ve unu koyun. İyice karıştırın. 5 dakika bekletin. Üzerine kaynar sütü döküp karıştırarak orta ateşte 3-4 dakika pişirip ateşten alın. Başka bir küçük tencerede tereyağı ile soğanı 1-2 dakika orta ateşte kavurup tuz, biber ve mantarı ilave edip 2 dakika daha kavurun. Mantar suyunu ilave edip kaynatarak suyunu çektirip yukarıdaki sütlü sosu ilave edip 1-2 dakika karıştırarak kaynatıp ateşten alın |
Mantarlı biftek MALZEMELER 6 adet biftek 1/2 kg mantar 1 su bardağı çiğ krema 1 su bardağı beyaz sek şarap 3 çorba kaşığı sıvı yağ tuz karabiber HAZIRLANIŞI Tuz ve karabiberlediğiniz biftekleri hafif kızartın ve tavadan çıkararak bekletin. Aynı yağın içinde uzunlamasına doğradığınız mantarları kavurun ve onları da ayrı bir kaba çıkarın. Yine aynı yağın içine bir bardak beyaz şarabı dökün ve kaynayınca üzerine kremayı ekleyın. İyice kaynadıktan sonra karabiber ve tuz ekleyin.(sosun koyu olması isteniyorsa 1 tatlı kaşığı un ilave edilebilir) 1-2 dakika kaynayan kremalı-şaraplı sosun içine önce mantarları sonra biftekleri koyun ve yaklaşık 15-20 dakika pişirin. AFİYET OLSUN ! |
Maklube MALZEMELER 1 kg kuşbaşı et 2 su bardağı pirinç 2 adet soğan 2 adet havuç 2 çorba kaşığı tereyağ 2 adet salatalık 250 gr yoğurt HAZIRLANIŞI Et bir tencerede güzelce kavrulur. Büyük bir tencerenin dibine soğan ve havuç döşenir. Üzerine et onun üzerine de pirinç döşenir, tekrar soğan ve havuç tekrar et tekrar pirinç döşenerek tencere doldurulur az bir su ilave edilerek karıştırmadan pişirilir. Pirinçler pişince tencere büyük bir sofra tepsisine ters kapatılarak boşaltılır. Tepsinin kenarları salata ve yoğurtla süslenir. AFIYET OLSUN! |
Lengeser MALZEMELER ½ kg kuşbaşı et 2 adet kuru soğan 250 gr ceviz 8 dilim ekmek 2 çorba kaşığı margarin 1 çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı karabiber 2 su bardağı su HAZIRLANIŞI Margarini eritin, yemeklik doğradığınız kuru soğanları pembeleşinceye kadar çevirin. Kuşbaşı doğranmış etleri ilave ederek soteleyin ve su su ekleyerek etlerin pişmesini sağlayın. Biraz sulu kalmasına dikkat edin. Diğer tarafta her tabak için iki dilim ekmeği küçük parçalara ayırın. Üzerlerine iri dövülmüş cevizleri paylaştırın. En üste de etleri yerleştirip sıcak olarak servis yapın. AFİYET OLSUN ! |
Latin pay MALZEMELER 500 gr dana kuşbaşı 1 dilimlenmiş soğan 100 gr dilimlenmiş mantar 3 adet dilimlenmiş havuç 400 gr et suyu baharat 5 adet patates 100 gr un 1/4 çay kaşığı kabartma tozu biraz su 50 gr tereyağı ya da margarin HAZIRLANIŞI Soğanı, mantarı, havuçları, eti bir tencereye koyun. Et suyunu ve baharatı ekleyin. 1,5 saat orta ısıda bir fırında pişirin. Önceden soyulmuş ve dilimlenmiş patatesleri katın. 20 dakika daha pişirin. Diğer yanda unu, yağı, suyu ve kabartma tozunu karıştırarak hamurunu hazırlayın. Hamuru açarak güvecin ağzını kapatacak biçime getirin ve etli karışımın üstüne örtün, 40 dakika fırında pişirin. |
Lahanalı Dana Kuşbaşı MALZEMELER 2 çorba kaşığı margarin 1/2 kg brüksel lahanası 2 çorba kaşığı sirke 1 kg dana kuşbaşı 2 çorba kaşığı un 2 diş sarmısak kırmızı biber 2 baş soğan tuz HAZIRLANIŞI Etleri çelik bir tencerede kızartıp başka bir kaba alın, aynı tencerede doğradığınız soğan ve sarmısağı kavurun, etleri üzerine ilave edip biraz da sirke koyduktan sonra 90 dakaika kadar pişirin. Lahanaları da ilave edip bir süre tekrar pişirdikten sonra, unu yarım su bardağı suda eritip, katın ve koyulaşıncaya dek pişirin. Yanında makarna ile servis yapın. AFIYET OLSUN! |
Kütahya köftesi MALZEMELER 4 kişilik 2 çorba kaşığı kıyma 2 çorba kaşığı tarhana 1 çay kaşığı karabiber yeteri kadar tuz 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 1 çay bardağı bulgur 1 çay kaşığı nane 1 kase yoğurt 1 çorba kaşığı tereyağı HAZIRLANIŞI Tarhanayı ılık su ile ıslatın. 1 saat sonra içine bulguru ekleyin. Bulgurlar şişene kadar suyun içinde bekletin. Bulgur ve tarhananın içine karabiber, kıyma ve tuzu ekleyin. Malzemeleri yoğurun ve hamur haline getirin. Misket büyüklüğünde parçalar koparıp köfteler yapın. Tencereye 3 su bardağı su koyun. Su kaynayınca köfteleri içine koyun. Köfteler yumuşayınca tencereden alın ve bir tabağa yerleştirin. Üzerine yoğurdu dökün. Yağı tavada eritin, naneyi ve pulbiberi içine atın 1-2 dakika karıştırıp köftelerin üzerine dökün. |
Kuzu Yaprak Sarma MALZEMELER 1 adet kuzu budu 250 gr salamura (ya da taze) asma yaprağı 1 çorba kaşığı yemeklik margarin 2 adet orta büyüklükte soğan 250 gr dolmalık biber 1 çay kaşığı tarçın 1/2 kg domates karabiber HAZIRLANIŞI Kuzu budunun derisini ve yağlarını kasaba temizletin, kemiğinden ayırın ve geri kalan lop etin, iki parçasını bir asma yaprağına sarılacak irilikte doğrayın. Kuzu eti parçalarını iyice yıkayıp süzüldükten sonra, üstüne tarçın, karabiber ve tuz ekip kanştırın. Soğanı çok ince dilimleyip, tuzla ovun. Domateslerin kabuklarını soyup çok iri olmayacak şekilde doğrayın. Asma yapraklarının ince ve iri olanlarını tercih edin. Yaprakların saplarını diplerinden kesip bol suyla yıkayın. Dolmalık biberlerin içindeki çekirdekleri çıkartıp, yıkayın ve 1 cm eninde, yuvarlak dilimleyin. Bunları hazırladıktan sonra asma yapraklanndan biri alın, yaprağın parlak tarafı avucun içine bakacak şekilde elinize yayın, tüylü yüzün üstüne iki adet lop et parçasını koyun. Bir tutam soğan ve biraz da doğranmış domates ilave edip, yaprağın uçlarını et ve diğer malzemenin üstüne doğru bohça gibi toplayın. Dolmalık biberin bir dilimini bohçaya yüzük gibi geçirin. Küçük bir tencereye hazırldığınız bohçaları dizin, üstüne bir su bardağı su, bir çorba kaşığı margarin ilave edin, tencerenin kapağı kapatın. Orta harlı ateşte iki taşım kaynattıktan sonra, kısık ateşte, etler yumuşayıncaya dek pişirin. AFIYET OLSUN! |
Kuzu pirzolası amüröz MALZEMELER 4 kişilik 16 parça kuzu pirzolası ½ tatlı kaşığı kekik 1 bağ maydanozun yaprakları 1 adet parmak büyüklüğünde rende havuç tuz bir tutam karabiber 1 çorba kaşığı tereyağı 2 adet orta boy kabukları soyulup ince doğranmış domates 1 çay fincanı dilimlenmiş mantar 1 kahve fincanı beyaz şarap 1 çorba kaşığı konyak 1 su bardağı et veya tavuk suyu HAZIRLANIŞI Pirzolaları küçük bir kaba koyup üzerine kekik, maydanoz, havuç ve konyağı koyup karıştırıp iki saat dinlenmeye bırakın. Sonra küçük bir tepsiye veya dibi düz bir kasrola tereyağını koyup kızıdırın, pirzolaları ilave edin. İkişer üçer dakika alt üst kızartıp tepside kalan havuç , maydanoz ve varsa pirzolaların bıraktığı suyu ekleyip tuzlayıp biberleyin. 1-2 dakika alt üst sote yapıp mantarı, domatesi ve et suyunu ilave edip kapağını kapayın. Ağır ağır kaynatarak dibinde bir miktar su kalıncaya kadar 35 dakika kadar pişirip servis edin |
Kuzu Kapama (Rumeli Usulü) MALZEMELER 1 kg parça halinde kuzu kol 1 demet maydanoz 1 demet taze nane 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı yağ 2 demet taze sarmısak 8 demet taze soğan 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Bütün et parçalarını yıkyıp, derince bir tencereye koyun. Üzerine soğan, sarmısak, maydanoz, nane, biber, yağ ve tuz ilave edip, çok ağır ateşte susuz olarak 30 dakika kadar pişirin. Daha sonra iki çorba kaşığı un, yarım bardak su ile iyice kanştırıp, yemeğin üzerine dökün. Et yumuşayıncaya dek hafif ateşte kaynatın. Sıcak servis yapın. AFIYET OLSUN! |
Kuzu Budu Fırında MALZEMELER 1 kuzu budu (yaklaşık 1 kg) 4 çorba kaşıgı margarin yarım kilo patates 1 kahve fincanı domates salçası yarım kilo taze bezelye 8 yeşil biber 2 baş soğan 2 havuç tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Beş, altı bardak suya, kabuklarını çıkardığınız iki küçük soğanı atıp kaynatın.Iyice yıkadığınız budu koyup, ara sıra üzerinde biriken köpükleri de alarak, 30-35 daika kadar haşlayın. Daha sonra budu fırın tepsisinin ortasına yerleştirin. 3 çorba kaşığı margarini, kızdırarak salçayı ve soğanlarını çıkarıp, süzdüğünüz et suyunda bir iki taşım kaynatın. Tuzunu ve karabiberini kontrol ederek, kuzu budunun üzerine bulamaç gibi gezdirin. Budun yanlarına, soyup ikiye böldüğünüz patatesleri dizin ve orta sıradaki fırına sürün. Bir tarafı kızarınca diğer taraflarını çevirin. Bu arada yanlamasına doğradığınız havuçları, tanelediğiniz bezelyeleri ayrı ayrı haşlayın. Ayırdığınız bir kaşık yağda, yeşil biberleri de katarak sote edin. Et iyice pişip kızarınca, havuç, bezelye ve biberle süsleyin. On dakika kadar fırında bekletip, servis yapın. AFIYET OLSUN ! |
Körili Kuzu Yahnisi MALZEMELER 6 kişilik 1 kg kemiksiz kuzu eti koldan ve kuşbaşı doğranmış 1 çorba kaşığı tepeleme dolu yağ 1 baş soğan ince kıyılmış ¼ küçük kereviz ince kıyılmış 1 tatlı kaşığı köri 3 çorba kaşığı ketçap yada ½ su bardağı domates suyu yada 1 çay kaşığı salça 1 adet temizlenip ince kıyılmış beyaz elma tuz 1 çorba kaşığı un 5 su bardağı su 1 kahve fincanı süt HAZIRLANIŞI Bir çay fincanında unun yarısı ile sütü karıştırarak bulamaç yapıp muhafaza edin. Bir tencerede yağı kızdırıp etleri ilave edin, ortadan hızlı ateşte etler bırakacağı suyu çekene ve pembe bir renk alıncaya kadar kavurup, soğan, kereviz ve elmayı ekleyin. 1-2 dakika kavurup köriyi ve kalan unu ekleyip karıştırın. Ketçap, tuz ve suyu ilave edip bir kere kaynatıp üzerine toplanan köpükleri kevgirle alın ve atın. Ağır ağır kaynatıp kontrol ederek gerekirse kaynar su koyup bir saat on beş dakika pişirip yukarıdaki unlu bulamacın içine 3-4 kaşık etin suyundan koyup karıştırın ve etin içine dökün. Bir kere kaşıkla karıştırıp onbeş dakika daha pişirin. Ateşten alın ve servis edin. |
Konyakli mantarli Stroganoff MALZEMELER 400 gr Dana Kuşbaşı 200 gr Mantar 1 Adet Soğan 100 gr. Taze Krema 50 gr Tereyağı 1 Bardak Konyak 2 Bardak Su 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber Karabiber Tuz 1 Defne Yaprağı HAZIRLANIŞI Eti kızarana kadar tereyağında kavurun İnce doğranmış soğanları ve mantarları ilave edin, sürekli karıştırarak birkaç dakika daha kavurun. Defne yaprağı ve konyağı ilave edip ve flambe edin. 2 bardak su, tuz ve karabiber ilave edip, suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kaynatın. Taze kremayı ilave edin, kaynayınca kırmızı pul biberi üzerine serpiştirin. Pilav veya makarna ile hemen servis yapın Not : Bu yemeği konyaksız da yapalabilirsiniz.. AFIYET OLSUN! |
Kolay pizza MALZEMELER 4 kişilik 12 dilim kepek ekmeği 200 gr mantar 200 ger yağsız dana kıyma 2 adet sivribiber 1 adet iri domates 1 adet soğan 3-4 diş sarımsak 12 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri 1 çorba kaşığı tereyağı kekik karabiber tuz HAZIRLANIŞI Soğanı ince doğrayın, sarımsakları ezin. Biberleri halka halka dilimleyin. Teflon tavada tereyağını eritip soğan, sarımsak ve biberleri kavurun. Mantarları dilimleyin ve onları da tavaya ilave edin. 2 dakika sonra da kıymayı ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin. Kıyma iyice kavrulunca rendelenmiş domates, karabiber , kekik ve tuzu serpin. Domates suyunu çekene kadar pişirin. Ekmekleri tepsiye dizin. Hazırladığınız kıymayı üzerlerine paylaştırın. Herbir dilimin üzerine birer çorba kaşığı kaşarpeyniri rendesi serpin ve orta ısılı fırında peynirler eriyene, ekmekler ısınana kadar pişirin. |
Kıymalı pirinçli dürüm (RESİMLİ) http://www.afiyetolsun.net/yemek_resim/1386_b.jpg MALZEMELER 3 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci 500 gr. Yağsız hindi veya dana kıyması 1 kavanoz (500 gr.) salça 1 kutu (300 gr.) mısır konservesi suyu süzülmüş 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri 18 adet undan veya mısır unundan yapılmış dürüm, sıcak HAZIRLANIŞI Hindi veya dana kıymasını bir tavaya koyun ve orta ateşte kavurun. Gerekirse yağını süzün. Salça, pirinç ve mısırı karıştırın. Kapağını kapatarak orta ateşte 15 dakika veya suyunu çekene kadar pişirin. Hazırladığınız dürümlerin içine bu karışımdan 1 fincan kadar koyun. Üzerine 1 yemek kaşığı peynir serpin. Yuvarlayın ve servis yapm. 6 Kişilik Her servis 698 kalori, 33 gr. Protein, 21 gr: Yağ, 93 gr. Karbonhidrat, 5 gr. Lif, 73 miligram kolesterol, ve 73 miligram sodyum içerir. AFİYET OLSUN! |
Keşkek MALZEMELER 1 adet gerdan Yarım kilo aşurelik buğday 1 baş soğan Az tuz, karabiber 1,5 litre su (6 su bardağı) 2 yemek kaşığı tereyağı Çay kaşığının ucuyla kırmızı biber HAZIRLANIŞI Gerdan 1,5 saat kadar, iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra bir kepçeyle tencereden alınır. Diğer tarafta aşurelik buğday et suyuna atılır, 1-2 kere tahta bir kaşıkla çevrilir. Suyu az ise üzerini 1 parmak örtecek kadar su ilave edilir. Yeterince tuz konur. Ilınmış olan gerdan ince ince didiklenir, yemeğin içine atılır ve dövermiş gibi buğdayla etin birbirine yedirilmesi sağlanır. Koyulaştığı zaman servis tabağına alınır. Üzerine tereyağında eritilmiş kırmızı biber dökülür. AFIYET OLSUN! |
Kestaneli Hindi MALZEMELER 1 adet hindi Yarım kilo kestane 1 adet soğan 2 yemek kaşığı tereyağı Yeterince tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Temizlenmiş, yıkanmış hindi büyükçe bir tencereye yerleştirilir ve orta hararetli ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişmesine yakın tuz ve karabiber de eklenir. Pişen hindi bir kepçeyle tencereden çıkarılır. Diğer tarafta tereyağı eritilir. İnce kıyılmış soğanlar atılır, hafifçe çevrilir ve hindinin suyuna atılır. Ayıklanmış, yıkanmış ve kabukları çıkarılmış kestaneler de bu suya atılır. Kestaneler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Hindi bir fırın tepsisine konur. Etrafına, kalanı da içine olmak üzere kestaneler dizilir. Hindinin kalan suyundan 2 çay bardağı kadar su da konulup hindi iyice kızarıncaya kadar 180 derecede yarım saat kadar pişirilir. AFIYET OLSUN! |
Türkiye`de Saat: 10:21 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2