Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi

Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi (http://besiktasforum.net/forum/index.php)
-   Mutfak (http://besiktasforum.net/forum/forumdisplay.php?f=156)
-   -   Et Yemekleri (http://besiktasforum.net/forum/showthread.php?t=21643)

NuraN 04-02-2007 22:56

Kapune

MALZEMELER
1 kg kuzu budu
100 gr tereyağ
1/2 kg pirinç
2 adet domates
250 gr soğan
3-4 adet sivribiber
su
tuz

HAZIRLANIŞI
Soğanları sote yapar gibi kıyın. Domatesleri yuvarlak, sivribiberleri ince doğrayıp, eti dilimleyin. Pirinci sıcak suda ıslatıp, yıkayın. Daha sonra geniş bir kaba sırayla, soğanları, domatesleri, biberleri, eti ve pirinci yayın. Su ilave edip, üzerlerine bir tabak kapatın ve fırında 20-25 dakika pişirin.

AFIYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 22:56

Kağıtta Biftek

MALZEMELER
1 kilo biftek
2 diş sarımsak
Az tuz ve karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
2 adet domates
1 kutu mantar
1 paket dilim çedar
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım limon suyu

HAZIRLANIŞI
Sarımsak hafifçe dövülür. Tuz, karabiber ve sarımsak karıştırılarak herbir et bu karışımla hafifçe ovulur. Etler tek tek folyo kağıdına konulur. Herbirinin üzerine halka olarak dilimlenmiş domates, kekik, limonlu suda 1-2 taşım kaynatılıp suyu süzüldükten sonra ince kıyılmış mantar, birer dilim çedar ve fındık kadar tereyağı konulup herbir folyonun ağzı kapatılıp paket haline getirilerek 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirilir.




AFIYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 22:57

Kaburga Dolması

MALZEMELER
iç pilav malzemeleri :
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı rendelenmiş badem
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 su bardağı su
2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 yemek kaşığı karareyhan
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
kaburga malzemeleri:
1,5 kg kaburga eti
½ yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
iç pilavın hazırlanışı:
Pirinç ile bademi tereyağında kavurun. Kavrulmuş pirinç-badem karışımının yarısını bir kenara ayırın. Diğer yarısına suyu ilave ederek haşlayın. Haşlanan pilavı soğutun ve üzerine pulbiber, karabiber, maydanoz, karareyhan ve kenara ayırdığınız pirinç-badem karışımını ekleyin, iyice karıştırın.
kaburganın hazırlanışı:
Kaburganın içine pilavı doldurup iğne iplikle dikin. Bir tencerenin içine kaburgayı koyarak yaklaşık 110-120 dakika haşlayıp sudan çıkarın. Daha sonra orta ısıdaki fırınla 25-30 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Not: Kaburgayı doldururken içine boşluk bırakın eğer boşluk kalmazsa kaburganın patlama ihtimali vardır.

AFİYET OLSUN !

NuraN 04-02-2007 22:57

Izgarada hindi eti

MALZEMELER
100 gr sirke
100 gr zeytinyağı
100 gr portakal suyu
1 tatlı kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı tuz
8 adet hindi butu

HAZIRLANIŞI
Hindi etinizi temizleyip yıkayın. Sos malzemelerini karıştırın. Etlerinizin üstüne ufak yarıklar açın. Etinizi sosun içinde 24 saat beklettikten sonra ızgarada pişirin.


AFİYET OLSUN !

NuraN 04-02-2007 22:57

Hindisultan

MALZEMELER
500 gr Hindi, alt but
4 adet patates
2 adet havuç
5-6 adet arpacık soğanı
6-8 adet mantar
1 adet biber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı soya sosu
200 gr krema
tuz, karabiber, kimyon, köri

HAZIRLANIŞI
Patates ve havucu kuşbaşı halinde doğrayın, soğanları soyun, mantarları dörde bölün. Yağı tencerede kızdırın. Hindi buttan doğradığınız parçaları yağda soteleyin. Havuç, mantar, patates ve soğanı ekleyin. Birkaç dakika çevirdikten sonra tuz, karabiber, kimyon, soya sosu ve köriyi ilave edin. Üzerini örtecek kadar su ekleyip pişirin. Ateşten aldıktan sonra üzerine kremayı ekleyip hemen servis yapın.

AFIYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 22:57

Helise

MALZEMELER
1 adet boyun kemiği
2 su bardağı aşurelik buğday
3 yemek kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
9 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Buğdayı bir gün önceden ıslatın. Boyun kemiğini ikiye bölerek düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Islatılmış buğdayı süzgeçten geçirin. Kemiğin üzerindeki etleri didikleyin. 8 bardak et suyuna buğdayları boşaltıp içine kemiğinden ayrılmış etleri ekleyerek ocakta buğday taneleri eriyinceye kadar pişirin ve karışımı döverek iyice ezin. Tereyağını tavada eriterek içine karabiber ilave edin. Yemeğin üzerinde kızdırılmış tereyağı gezdirerek servis yapın.

AFİYET OLSUN !

NuraN 04-02-2007 22:58

Güveçte Kurufasülye

MALZEMELER
Yarım kilo kuşbaşı et
Yarım kilo fasulye
2 adet domates
3 adet çarliston biber
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet soğan

HAZIRLANIŞI
Et 10 dakika kadar suda bekletilir ve bir kevgire alınarak süzülür. Diğer tarafta güvecin içinde ince doğranmış soğan, halka halka doğranmış sivri biber yağda hafifçe çevrilir. Et ve rendelenmiş domates ilave edilerek kuvvetlice bir ateşte 5 dakika kadar çevrilmeye devam edilir. Daha sonra bol suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzdüğümüz fasulyeler ilave edilir ve üzerini örtecek kadar ılık su konulup pişmeye bırakılır. Pişmesine yakın arzu edildiği kadar tuz ilave edilir. Yemeğin pişme süresi 1 saat ila 1,5 saat arasında değişir. Bu süre zarfında suyu kontrol edilmeli, eğer yemek suyunu çekerse üzerine ılık su ilave edilmelidir.

Öneri: Bu yemeğe piştikten sonra arzuya göre kuru nane, taze nane ilave edilebilir ve her türlü turşuyla yenmesi tavsiye olunur.

NuraN 04-02-2007 22:58

Güveç

MALZEMELER
1 adet patlıcan
1 adet kabak
2 adet domates
1 adet patates
½ kg fasulye
1 adet soğan
4-5 diş sarmısak
½ kg kuşbaşı kuzu eti

HAZIRLANIŞI
Toprak bir güveç kabının içine önce etler daha sonra sırası ile sarmısak, fasulye, küp küp doğranmış patates, soğan, dilimlenmiş ve suda bırakılıp acısı alınmış patlıcan ve yine dilimlenmiş kabak ve domatesler konulur. Arzuya göre yeteri kadar tuz ilave edilip, 1 çay fincanı su ilavesi ile kısık ateşte 1.5 saat kadar pişmeye bırakılır.

Not: İsteğe göre yağ ilave edilebilir.




AFIYET OLSUN

NuraN 04-02-2007 22:58

Etli Şakşuka

MALZEMELER
1/2 kg az yağlı kuzu kuşbaşı et
6-7 adet dolmalık biber
2 adet acı sivri biber
2-3 orta boy domates
2 orta boy kuru soğan
kibrit kutusu kadar margarin
tuz, karabiber
4-5 adet yumurta

HAZIRLANIŞI
Önce kuzu eti suyunu çekince, yemeklik doğradığınız kuru soğanı ilave edip, biraz kavurun. Daha sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip, etler yumuşayana kadar pişirin. Dolma biberleri yıkayıp boyuna olarak dörde bölün. Domatesleri yemeklik doğrayın. Arzuya göre acı biberleri de doğrayın. Hepsini, tuz ve karabiberini ilave edip, pişirin. İneceğine yakın içine yumurtaları kırıp, kapağını kapatın. Yumurtalar pişince servis yapın.

Afiyet olsun !

NuraN 04-02-2007 22:58

Fırında sebzeli kuzuincik

MALZEMELER
4 adet kuzu incik
10 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
1 iri boy domates
1 adet havuç
3 adet sivribiber
1 adet kırmızı biber
1 adet iri boy patates
50gr tereyağ
kekik
karabiber
tuz
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı su
fırın poşeti

HAZIRLANIŞI
İncikleri yağın yarısında kızartın. Daha sonra inciklerin içerisine soyulan soğanları ilave edin ve pembeleşinceye kadar da soteleyin. Diğer tarafta patates ve domatesi elma seklinde, diğer sebzeleri ise uzun uzun doğrayın. Kızartılan incik ve soğanlarla birlikte poşete koyun.Daha sonra üzerine suda eritilen salça ve baharatlı sosu dökün. Poşetin ağzı sıkıca kapatılır, üzeri iğne ile birkaç yerinden delinir ve 200 derece fırında sebzeler hafif kızarana dek pişirilir.


AFİYET OLSUN !

Esin Özmen'e teşekkür ederiz.

NuraN 04-02-2007 22:59

Etli Büryan

MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
400 gr kuşbaşı (kırmızı et)
3 adet soğan
3 adet domates
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz
karabiber
3,5 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
İlk olarak pirinç iyice yıkandıktan sonra,ılık suyla ıslatın.Diğer tarafta sıvıyağı iyice kızdırıp kuşbaşı doğranmış etiatarak harlı ateşte birkaç kez döndürerek hafif kızarmasını sağlayın. Daha sonra sırasıyla piyazlık doğranmış soğanları ve küp şeklinde doğranmış
domatesleri ilave ederek etle birlikte kavurun. En son 3,5 su bardağı suyu, göz kararı tuz ve karabiberi de ekleyerek kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta bekleyen pirincin suyunu süzüp, dikdörtgen borcama boşaltın. Et piştikten sonra tamamını (suyu ile birlikte) pirincin üzerine bir kepçe yardımı ile boşaltın.Üzerini folyo ile kaplayıp 220 derecelik fırında pirinci pişene kadar yaklaşık 20 dakika folyosunu açmayın. Piştikten sonra üzerini açıp 5-10 dakika üzerinin kızarmasını bekleyip sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

NuraN 04-02-2007 22:59

Et Sote

MALZEMELER
1,5 kilo dana veya kuzu kuşbaşı
2 adet domates
2 diş sarımsak
2 baş soğan
Az karabiber
Az kekik
Az tuz
1 çay bardağı su

HAZIRLANIŞI
Soğanlar bir tencereye halka halka doğranır. Sarımsaklar üçe bölünür, tencereye atılır. Et de ilave edilerek harlı ateşte etin rengi hafifçe sararana kadar 3 dakika kadar çabuk çabuk çevrilir. Diğer tarafta rendelenmiş domates (istenirse 1/2 kaşık salça) ilave edilir. 1-2 kez daha karıştırılıp pişmeye bırakılır. Su eklenir ve ineceğine yakın karabiber, tuz, 1 yemek kaşığı kekik ilave edilip 1-2 taşım kaynadıktan sonra yemeğin altı kapatılır. Yemeğin pişme süresi 1 saattir.




AFIYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 22:59

Et Sarması

MALZEMELER
1/2 kg'lık bir et dilimi
100 gr dilimlenmiş jambon veya tavuk eti
1 çorba kaşığı dolma fıstığı
1 çorba kaşığı şam fıstık
1 çay bardağı bezelye
1 çorba kaşığı kuş üzümü
bir çay bardağı havuç, küp şeklinde doğranmış
küçük baş soğan
kekik
kereviz sapı
tuz, tane karabiber

HAZIRLANIŞI
Et parçasını, et döveceği ile, kalınlığı biftek dilimi kadar olan dikdörtgen bir biçime sokun. Etin üzerine jambon dilimlerini döşeyin, onun üzerine de sırasıyla tüm malzemeleri yayın, kenarlarını içeri toplayarak, içini dağıtmadan rulo biçiminde sarın ve temiz bir iple rosto bağlar gibi bağlayın. Bağladığınız ruloyu yağlı kağıtla bohçalayıp, tencereye yerleştirin, tuz, tane karabiber, kereviz sapı ve kekik ilave edip, kırkbeş dakika pişirin. Soğuduğunda ipleri açıp, ince ince dilimleyin, yanında mantar sote veya patatesle servis yapın.

AFIYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 22:59

Et Sarma

MALZEMELER
1/2 kg nuar
6 adet tostluk kaşar peyniri dilimi
1/2 demet maydanoz
2 orta boy kuru soğan
tuz
karabiber
biraz un

HAZIRLANIŞI
1/2 kg nuar etini ince dilimler kesilip şnitzel tarzında dövülür. Et dilimlerinin üzerine tuz ve karabiber ekilir. Maydanoz ve soğan birlikte
incecik kıyılarak et dilimlerinin üzerine yayılır. Kaşar peyniri et dilimlerini kaplayacak şekilde yerleştirilir. Et dilimleri rulo yapılarak tutması için yarım kürdan rulonun ortasına takılır. Etler teflon tavada iyice kızartılır ve kızardıktan sonra üzerine su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Etler piştikten sonra tavadan bir tabağa alınır. Tavadaki sosa
biraz un eklenerek sosun hafif koyulaşması sağlanır ve etler tekrar tavadaki sosun içine konulur. Etler 5 dakika daha bu sosla birlikte piştikten sonra servis yapılır.

Afiyet Olsun !

NuraN 04-02-2007 23:00

Erkan Usta'dan Kuzu Kavurma

MALZEMELER
100 gr. Kuzu Eti ( kavurmalık kuzu koldan kuşbaşı)
3 Adet Limon, kabukları soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış
1 Adet orta boy soğan
1 Yemek kaşığı Kuru Nane
1 Yemek kaşığı Kekik
2 Yemek kaşığı Sıvı Yağ
tuz, biber

HAZIRLANIŞI
Yağı tavada kızdırın. İçine ince doğranmış soğanı koyup hafif ateşte pembeleştirmeden biraz çevirin. İçine eti ekleyip kavurun. Suyunu salıp tekrar çekince limonları ekleyim. Bir dakika daha pişirip kekik, nane, tuz ve biberini ekleyin.Yanında patates kızartması veya pilavla servis edin.

AFIYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 23:00

Enginarlı dana sarması

MALZEMELER
4 kişilik
600 gr süt danası
8 adet pazı yaprağı
2 adet yumurta sarısı
30 gr tereyağı
0,5 gr safran
4 adet enginar
1/2 lt et suyu
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet patates
karabiber
tuz
1 adet orta boy soğan


HAZIRLANIŞI
Dananın bir parçası yaklaşık 150 gr geliyor olmalıdır. Bu parçaları döverek yaprak inceliğinde açın. Enginarları limonlu suda haşlayın ve sonra da doğrayın. Pazı yapraklarını da haşlayın. Bir kapta tereyağını kızdırın, soğanları atın ve kavurun. Sonra buna karabiber, tuz ve enginarı da ekleyin karıştırın ve yaklaşık 2 dakika sonra püre haline getirin. Yumurta sarısı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Dövülen etlerin üzerine haşlanan pazı yapraklarını dizin ve üzerine de püreyi koyup rulo şeklinde sarın. Ruloları alüminyum folyoya sarın ve 15-20 dakika haşlayın. Patates, havuç ve kabağı da soyup temzileyin ardından et suyuna haşlanması için atın. Pişen suloları folyodan çıkarın dilimler halinde kesin. HAşlanmış sebzeler ve safran ile yağdan yaptığınız sos ile servis edin.

NuraN 04-02-2007 23:00

Elma soslu dana bonfilesi

MALZEMELER
4 kişilik
1 kg bonfile
1 demet maydanoz
1 su bardağı un
1 su bardağı elma suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
karabiber
tuz


HAZIRLANIŞI
Bofileleri dövüp una bulayın. Yağsız tavada alt-üst 1'er dakika gibi pişirin. Servis tabağına yerleştirin. Aynı tavaya 1 su bardağı elma suyunu ekleyin ve 5 dakika pişirin. İçine tereyağı, biber ve tuz ekleyerek kaynatın. Bu karışımı hazır olan etlerin üzerine dökün. Yanına garnitür olarak pilav veya erişte verilebilir.

NuraN 04-02-2007 23:01

Elbiseli pirzola

MALZEMELER
3 kişilik
6 adet pirzola
3 adet milföy hamuru
1 çay kaşığı kekik
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı salça
yeterli miktarda tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Pirzolaları kendi yağıyla çevirerek kızartın. Bir çorba kaşığı salçayı sulandırın. Kekik, karabiber ve tuzu salçaya ekleyin. Kızarttığınız pirzolaları bu karışıma bulayın. Milföy hamurlarını üçgen biçiminde kesin. Pirzolaları hamurun ortasına koyun, rendelenmiş kaşar peynirini pirzolaların üzerine serpiştirin ve hamuru bohça gibi katlayın. Kemikli kısım dışarıda kalsın ve Pirzolaların kemiğine alüminyum folyo sarın. Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürün. Tepsiye dizin. Önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında 20 dakika kadar pişirin. Bu tarif için tavuk pirzolasa da kullanılabilir.

NuraN 04-02-2007 23:01

Elbasan Tavası

MALZEMELER
Yarım kilo parça kuzu eti
4 yumurta
1 kilo yoğurt
1 çay fincanı un
Yeterince tuz
1 yemek kaşığı margarin

HAZIRLANIŞI
Bir tencerede yağ hafifçe eritilir ve etler içine atılır. 1-2 defa çevrilip kendi halinde kapağı kapalı olarak ve hiç su koymadan pişmeye bırakılır. Diğer taraftan yumurtalar çırpılır, yoğurda ilave edilir, un da eklenerek 1-2 dakika tahta bir kaşıkla hafifçe çırpılır ve bir fırın tepsisine dökülür. Üzerine, piştikten sonra soğumaya bırakılmış olan etler sıralanır. Üzerine etin suyu dökülür önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirilir sıcak olarak servis edilir. Arzuya göre üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı biber ilave edilebilir.

AFIYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 23:01

Elbasan tava

MALZEMELER
2 adet orta boy soğan
1kg kemikli kuzu eti
350gr yoğurt
2 adet yumurtanın beyazı
4 yemek kaşığı un
tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI
Soğanları küp şeklinde ince ince doğrayın.
Kalın dipli bir tencerede soğanı ve kuzu etini birlikte 40-45 dakika pişirin(et suyunu çekip yumuşuncaya kadar).
Pişen etleri fırına dayanaklı bir tepsiye alın.
Başka bir kapta ise un,yumurta ve yoğurdu iyice karıştırıp tepsideki etin üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış sıcak fırında 15-20 dakika daha pişirin.sıcak olarak servis yapın.

AFIYET OLSUN!

NOT: Bu yemek Ege bölgesinde daha çok Kurban Bayramında pişirilir.

NuraN 04-02-2007 23:01

Domatesli Kuzu

MALZEMELER
3 çorba kaşığı yağ
450 gr kuzu eti
biraz şeker
hardal

Domateslerin Malzemesi:

2 çorba kaşığı maydanoz, kıyılmış
3 adet taze soğan, doğranmış
2 adet yumurta, çırpılmış
ekmek kırıntıları
4 adet domates
biberiye
biber
tuz

4 kişilik

HAZIRLANIŞI
Kuzu etini ince dilimler halinde doğrayıp, derince bir kaba yerleştirin. Hardalı, şekeri ve yağı karıştırıp bir sos hazırlayın ve bunu etlerin üzerini örtecek bir biçimde kaba döküp, 2 saat kadar bekletin. Domatesleri hazırlamak için, ekmek kırıntılarını, maydanozu ve soğanları karıştırıp, bu karışımı yumurtalara katın. Bütün domateslerin üzerini kesin ve içlerini boşaltın. Karışımı eşit şekilde dağıtarak, domateslerin içlerine doldurun. Domateslerin kapaklarını kapattıktan sonra hafif yağlanmış bir tepsiye dizin. Domatesleri, tabanı folyo ile kaplanmış bir tepside, fırında 200 derecede 15 dakika kadar pişirin.
Sosta beklettiğiniz iyice yumuşamış kuzu etlerini 5 dakika kadar kızartın. Üzerine biberiye serpin. Domateslerle ve yeşil sebze ile birlikte servis yapın.

AFIYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 23:02

Domatesli Biberli Sosis

MALZEMELER
2 paket soyulmuş sosis
2 adet domates
3 adet çarliston biber
Az tuz
1 yemek kaşığı margarin

HAZIRLANIŞI
Bir tencereye yağ konur. Hafifçe erimeye başlayınca içine ayıklanmış ve halka halka doğranmış biberler atılır. Birkaç kez hızlı hızlı çevrilir. Diğer tarafta 2 adet domates rendelenip tencereye atılır, az tuz ilave edilir, 1-2 dakika pişirilir. Birer parmak kalınlığında doğranmış sosisler tencereye ilave edilir, bir çay fincanı su konularak 15 dakika kadar pişirilir.




AFIYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 23:02

Dizme

MALZEMELER
1 kg patlıcan
1,5 kg domates
1/2 kg kıyma
tuz
kara biber
kırmızı biber
sıvı yağ
salça

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları yuvarlak yuvarlak doğrayın, domatesleri de yuvarlak doğrayın. Kıymaya baharatları ekleyip yoğurun. Bir yuvarlak borcam tepsinin içine patlıcan araya biraz kıyma araya domates şeklinde tepsiye dik olarak yerleştirin. Patlıcan, kıyma, domates olarak tepsinizi doldurun. Tavada hazırladığınız salçalı suyu üzerine gezdirin. Sıcak fırında 1 saat pişirin.

Afiyet olsun !

NuraN 04-02-2007 23:02

Dana Sokum

MALZEMELER
2 kg dana sokum
1/2 tatlı kaşığı curry
2 çorba kaşığı margarin
4-5 beş diş doğranmış sarmısak
1/2 su bardağı kırmızı şarap
1 su bardağı domates suyu
1/4 su bardağı un
1/2 tatlı kaşığı kekik
yenibahar
karabiber
tuz
tarçın

HAZIRLANIŞI
Eti derince bir çelik tencerede çevirerek kızartın. Baharatları ilave edin. Diğer malzemer ile, kapağı sıkıca kapalı olarak, hafif ateşte iki buçuk saat pişirin. Üzerine sos döküp, servis yapın.

Sosun hazırlanışı :

Etin suyu ayrı bir kaba alın. Yarım bardak soğuk suda unu iyice karıştırın, et suyuna katıp pişirin.

AFIYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 23:02

Dana Rosto

MALZEMELER
2.5 kg dana rosto
1 su bardağı et suyu
2 soğan, kıyılmış
1 kereviz,kıyılmış
1 defne yaprağı
1 dış sarmısak, kıyılmış
1 su bardağı bira
10 kişilik

HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeleri beraberce yoğurup, karıştırın. Bu karışımı dana rostonun üzerine döküp yaklaşık sekiz saat kadar buzdolabında saklayın.
Daha sonra eti bir kabın içine koyup 4 saat kadar pişirip servis yapın.
AFIYET OLSUN !

NuraN 04-02-2007 23:03

Dana pirzolası (fin bek)

MALZEMELER
4 kişilik
4 adet dana pirzolası
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 kahve fincanı krema
4 çorba kaşığı rafine yağı
tuz
bir tutam karabiber


HAZIRLANIŞI
Dana pirzolalarını tuzlayıp biberleyin ve hafif unlayın. Bir tavaya rafine yağını koyup kızdırın, dana pirzolalarını tavaya yerleştirin. Orta ateşte üçer dörder dakika alt üst pişirip bir güvece veya servis tabağına çıkarın. İçindeki yağı döküp kremayı ilave din. 1-2 dakika kaynatıp ateşten alın. Tereyağını karıştırarak yedirip dana pirzolalarının üzerine dökün ve servis edin. Garnitür olarak yanında patates verilir.

NuraN 04-02-2007 23:03

Dana Pirzola

MALZEMELER
6 adet dana pirzola
3/4 su pardağı pirinç
250 gr domates suyu
6 yeşil biber, ince kıyılmış
yarım su bardağı bira
1 su bardağı sıcak su
yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
tuz, karabiber, kekik

8 kişilik

HAZIRLANIŞI
Pirzolaları tuzlayıp bir tavada çevirin, yanlarına pirinç koyup bir tepsiye yerleştirin. Su, bira, domates suyu ve baharatları beraberce karıştırıp bir sos oluşturun, bunu pirzolalarla pirinçlerin üzerine dökün. Daha sonra tepsiyi alüminyum folya ile örtüp, fırında 45 dakika kadar pişirin . Pirzolaların üzerine kıyılmış yeşilbiberleri koyun, daha sonra rendelenmiş kaşar peynirini gezdirin. Folyoyu yeniden kapatarak 8-10 dakika kadar daha pişirin.
AFIYET OLSUN !

NuraN 04-02-2007 23:03

Dana Pikatası Savora

MALZEMELER
4 kişilik
16 parça dana eti
bir tutam karabiber
tuz
2 kahve fincanı rafine yağı
2 kahve fincanı beyaz şarap
1 çay kaşığı toz hardal
2 tatlı kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un


HAZIRLANIŞI
Etleri bıçak sırtı kalınlığında dövüp, tuzlayın ve biberleyin. Sonra hafif una bulayın. Bir tavaya rafine yağını koyup kızdırın etleri ilave edin. Birer ikişer dakika alt üst kızartıp bir servis tabağına çıkartın. Tavadaki yağı döküp beyaz şarabı ilave edin. Bir dakika kaynatıp ateşten alın, hardalı ve tereyağını karıştırarak ilave edip etlerin üzerine döküp servis edin. Yanında garnitür olarak tereyağlı erişte verin.

NuraN 04-02-2007 23:03

Dana Haşlama

MALZEMELER
1 kilo kemikli dana
1 baş soğan
2 adet havuç
1 baş kereviz
5-6 adet patates
1 diş sarmısak
2-3 adet tane karabiber
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı margarin

HAZIRLANIŞI
Göğüs tarafından alacağınız kemikli parça dana etini dibi kalın bir tencerede önce yağsız olarak, suyunu salıp çekinceye kadar çevirin. Hatta biraz da kızarmasını sağlayın. Az su ile 50 dakika pişirin. Patateslerin küçüklerini bütün olarak, kerevizi küp biçiminde, havuçları da parmak uzunluğunda hazırlayın, margarini dörde bölünmüş soğanla birlikte ete katın. Oda sıcaklığında 12 bardak su ve karabiber tanelerini ilave edin. Kısık ateşte sebze yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika daha pişirin.

AFİYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 23:04

Dana eskalopu milanez

MALZEMELER
4 kişilik
8 adet dana bifteği
2 kahve fincanı rafine yağı
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un
3 adet yumurta
1 su bardağı galeta tozu
tuz
bir tutam karabiber


HAZIRLANIŞI
Biftekleri bıçak sırtı kalınlığında ince dövüp tuzlayıp biberleyin. Yumurtaları küçük bir kaba kırıp hafif çırpın. Biftekleri önce una sonra yumurtaya ve sonra galeta ununa bulayın. Bir tavada rafine yağını koyun ve kızıdırın. Hazırladığınız etleri tavaya dizin. İkişer üçer dakika alt üst altın sarısı kızartın. Bir servis tabağına dizin. Tavadaki yağı döküp tereyağını tavaya koyun. Orta ateşte hafif kızartıp bifteklerin üzerlerine döküp servis ediniz.

NuraN 04-02-2007 23:04

Dana eskalopu kordon blö

MALZEMELER
4 kişilik
8 adet dana bifteği
2 kahve fincanı rafine yağı
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un
3 adet küçük bir kapta hafifçe çırpılmış yumurta
1 su bardağı galeta unu
4 dilim bıçak sırtı kalınlığında gravyer peyniri
4 dilim bıçak sırtı kalınlığında jambon
tuz
bir tutam karabiber


HAZIRLANIŞI
Biftekleri bıçak sırtı kalınlığında dövüp tuzlayın biberleyin. Etlerin dört adedinin üzerlerine birer dilim jambon ve jambonların üzerlerine birer dilim gravyer peyniri koyun. (Ebat olarak jambon ve gravyer peyniri biftekten biraz küçük olmalıdır). Sonra üzerlerine diğer etleri kapatın. Kenarlarını elinizle iyice bastırın ve biftekleri önce alt üst una sonra yumurtaya ve sonra galete ununa bulayın. Bir tavaya rafine yağı koyup hafif kızdırın hazırladığımız etleri tavaya dizin. Orta ateşte 4'er dakika alt üst altın sarısı kızartıp bir servis tabağına çıkarın. Tavadaki yağı döküp tavaya tereyağını koyun. Hafifçe kızartıp etlerin üzerine döküp servis edin.

NuraN 04-02-2007 23:04

Dana Eskalop

MALZEMELER
4 adet dana eskalop
250 gr jambon, haşlama
1 adet soğan, rendelenmiş
2 çay fincanı tavuk suyu ( ya da et suyu)
2 çorba kaşığı beyaz galeta unu
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
200 gr çiğ krema
25 gr tereyağ
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay fincanı beyaz şarap
25 gr un
sıcak su
tuz, biber

HAZIRLANIŞI
Eskalopları dövün. Jambon, bir soğanının rendesi, galeta unu, maydanoz, tuz, biber ve yumurtayı karıştırın. Gerekirse çok az sıcak su ile yumuşatın. Eskalopları bir tahta üzerine yayın.Hazırladığınız içi dörde bölüp, eskalopların üzerine koyun. Her birini sarıp, bir kürdan yardımıyla tutturun. Tereyağ ve sıvıyağı bir tavada kızdırın. Eskalopları hafif una bulayıp yağda hafifçe kızartın. Üzerlerine sıcak et suyu, şarap ve krema ilave edip tencerenin kapağını kapatın. 45-50 dakika hafif ateşte pişirin, kürdanları çıkarıp servis yapın.

AFIYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 23:05

Çoban Kavurma

MALZEMELER
1 kg kuşbaşı kuzu eti
3 adet soğan
1 tatlı kaşığı kekik
3 adet çarliston biber
1 çay kaşığı karabiber
2 diş sarmısak
½ çay bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Halka halka doğranmış soğanlar, çarliston biberler, sarmısak ve et bir tencereye konulup harlı ateşte 3 dakika kadar çabuk çabuk çevrilir. Kekiğin yarısı ve karabiber ilave edilip hiç su koymadan ağzı kapalı olarak ve ateş kısılarak 1.5 saat kadar pişirilir. Piştikten sonra üzerine kekik serpilir.

Not : Kesinlikle tahta kaşık kullanınız.




AFIYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 23:05

Cordon Bleu

MALZEMELER
2 parça ince dövülmüs biftek
250 gr mantar
1 adet domates
1 adet soğan
2 dilim taze kaşar
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber, yeterli derecede tuz ve folyo kağıdı

HAZIRLANIŞI
Etler az yağlı tavada çok az kızartılır. Folyo kağıtlarına konur, etleri aldığınız tavada mantarlar öldürülür,daha sonra mantarlar da folyaya aldiğınız etlerin üzerine dökülür, soğan ve domates yuvarlak olarak dilimlenir ve mantarlarin üzerine konur. Baharatlar eklenir ve bir dilim taze kaşarda konulduktan sonra, folyonun ağzı kapatılır ve fırına verilir.
175-200 derecede, 30 dk.fiırında pişirilir. Folyoyla beraber servis yapilir. Arzu edilirse yanına patetes püresi koyabilirsiniz.

AFIYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 23:05

Cafe Di Paris

MALZEMELER
1/2 kg dana strogonof veya ince şeritler halinde kesilmiş biftek
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı kırmızı şarap
200 ml'lik 1 paket krema (yaklaşık 1 su bardağı)
2-3 diş dövülmüş sarmısak
1.5 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
tuz-karabiber

HAZIRLANIŞI
Strogonof veya biftekler zeytinyağı ve şarap karışımında en az 6 saat bekletilir. Bekletilmiş etler kızgın tavada harlı ateşte arkası önü güzelce pişene kadar kızartılır. Başka bir kapta krema, sarmısak, parmesan peyniri, tuz ve karabiber bir taşım kaynatılır (yaklaşık 3 dakika). Bu karışıma kızartılmış etler eklenerek 1-2 dakika daha pişirilir ve isteğe bağlı pilav
veya haşlanmış sebze ile servis yapılır.

Not:Kırmızı et kullanılmayıp tavuk kullanıldığı takdirde şarap ve zeytinyağı kullanılmasına gerek yoktur. Tavuğun göğüs eti alınır ve çok az yağ kullanılarak(tereyağ veya zeytinyağı) harlı ateşte nar gibi olana kadar kızartılır. Daha sonra aynı işlemler yapılarak yemek pişirilir.

Afiyet Olsun !

NuraN 04-02-2007 23:05

Bütün kuzu pirzolası persiye

MALZEMELER
6 kişilik
1 adet bütün bir yan kuzu pirzolası
1 diş sarımsak
bir tutam karabiber
tuz
2 kahve fincanı rafine yağı
1 diş ezilmiş sarımsak
1 su bardağı kalburdan geçmiş ekmek içi
1 çorba kaşığı toz hardal
1 kahve fincanı beyaz şarap yada su
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz


HAZIRLANIŞI
Bütün pirzolayı tuzlayıp biberleyin, kendi büyüklüğünde bir tepsiye koyup üzerine rafine yağını döküp ortadan hızlı fırına sürün. Zaman zaman tepsideki yağından alıp üzerine dökerek 35-45 dakika pişirip fırından çıkarın. Başka bir tepsiye koyun. Hardalı beyaz şarap veya su ile koyu bir bulamaç kıvamında ezin. Küçük bir fırça ile bu bulamacı pirzolanın üzerine sürün. Ekmek içini sarımsak ve maydanoz ile karıştırıp hardallı pirzolanın üzerine hepsini serpin. Üzerine 1-2 kaşık tepsideki yağından serpip fırına sürün. Üzeri kızarıncaya kadar 5-8 dakika kızartıp fırından çıkarın. Bir servis tabağına dilimleyerek veya bütün koyup üzerine terayağını kızartıp döküp servis edin.

NuraN 04-02-2007 23:06

Böbrek sote

MALZEMELER
750 gr dana böbreği
2 büyük soğan
3 büyük domates(kabukları soyulmuş, çok küçük doğranmış)
3 adet yeşil biber (ince doğranmış)
2 çorba kaşığı margarin
1/2 demet maydanoz
1 kahve fincanı sirke
kimyon
karabiber
tuz


HAZIRLANIŞI
Böbrekleri ince ince küçük olarak doğrayın. Sirkeli suda yıkayın ve süzün. Saoğanları halka halinde doğradıktan sonra yağı bir tavada yakmadan eritin. Soğan ve böbrekleri içine atın. Sürekli karıştırarak soteleyin. Böbreklerin rengi dönünce domatesi, biberi, tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavayı sürekli silkeleyerek ve oynatarak bütün malzeme kavrulup suyunu çekene kadar pişirmeyi sürdürün. Sonra ateşten alın, kimyon ve matdanozu ekleyin.

NuraN 04-02-2007 23:06

Bonfile sote şasör

MALZEMELER
4 kişilik
4 adet sığır filetosu
4 çorba kaşığı rafine yağı
1 çay fincanı mantar piyaz doğranmış
2 çorba kaşığı tereyağı
3 kahve fincanı beyaz şarap
1 çay kaşığı çok ince kıyılmış soğan
2 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates
½ çay kaşığı un
1 bağ kıyılmış maydanoz
tuz
bir tutam karabiber


HAZIRLANIŞI
Küçük bir tencereye tereyağının yarısını koyup kızdırın. Soğanı ekleyin bir kere karıştırın, mantarı ilave edin ve 1-2 dakika kavurup unu ekleyin. Bir kere karıştırıp beyaz şarabı da ilave edin. Şarabın yarısından fazlasını kaynatarak çektirip domatesi ilave edin. Domatesler bırakacağı suyu çekinceye kadar 8-10 dakika pişirip ateşten alın. Sıcak olarak muhafaza edin. Sığır filetolarını tuzlayıp biberleyip bir tavada ortadan hızlı ateşte rafine yağı ile üçer dakika alt üst pişirip bir güvece veya servis tabağına çıkarın. Domatesli mantarlı sosun içerisine tereyağını ilave edip karıştırarak yedirip maydanozunu karıştırın ve filetoların üzerine döküp servis edin.

NuraN 04-02-2007 23:06

Biftek marengo

MALZEMELER
Sığır filetosu (1 cm şeritler halinde kesilmiş) 1.2 kg
Bitkisel yağ 50 ml
Soğan 150 gr
Sarmısak
Tuz
Karabiber
Sığır eti suyu 500 ml
Kırmızı şarap 100 ml
Hazır et sosu 25 ml
Domates püresi 25 gr
Dilimlenmiş mantar 360 gr
Mısır unu 30 gr
Taze krema 100 gr
Amerikan pirinci 500 gr


SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :

Protein 31 gr
Yağ 15 gr
Karbonhidrat 45 gr
= 2050 Kj
490 kcal

HAZIRLANIŞI
Biftek filetosu şeritlerini yağda kavurun. Kıyılmış soğanları ilave edin ve yarı şeffaf olana kadar kızartın. Kıyılmış sarmısak, tuz ve biber ilave edin. Kırmızı şarap, et suyu, et sosu ve domates püresi ilave edin. Kaynatın ve orta ateşte pişirin. Mantarları ilave edin. Mısır unuyla koyulaştırın ve taze krema ilave edin. Pirinci tuzlu suda pişirin ve biftekle birlikte servis yapın.

ÖNERİ : Bu tarif, özellikle konserve mantar yerine taze mantar (örneğin, pembe mantar, istiridye mantarı) kullanırsanız iyi olur.

AFIYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 23:07

Biberli Biftek

MALZEMELER
500 gr biftek
4 çorba kaşığı zeytinyağ
2 adet dolmalık kırmızı biber
2 adet yeşil dolmalık biber
2 adet sarı dolmalık biber
3 diş sarmısak
1 demet maydanoz
1 baş soğan
kekik
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Biberleri yıkayıp, saplarını ve tohumlarını ayıklayın, ince uzun boylamasına doğrayın. İki çorba kaşığı zeytinyağı kızdırıp, içine küçük doğranmış soğanları atın, sararmaya başlayınca, dövülmüş sarmısak ve ince kıyılmış biberleri ilave edip hepsini birlikte kavurun. Biberler yumuşayınca tuzu ve biberi de katın. Diğer bir tavada, kalan zeytinyağı ile ince uzun doğranan biftek dilimlerini 2-3 dakika kavrun ve yağıyla birlikte biberlerin üzerine dökün. Tüm bu hazırlanan malzemeyi beraberce 2-3 dakika daha karıştırıp kavurun ve üzerine kekik serpip, servis yapın.

AFIYET OLSUN!


Türkiye`de Saat: 14:03 .

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580