![]() |
Fırında Palamut MALZEMELER Yarım demet maydanoz Yarım çay bardağı zeytinyağı 1.5 kuru soğan 1.5 domates 1.5 palamut (orta boy) 1 limon 2 defne yaprağı 3 sivribiber tuz 5 kişilik HAZIRLANIŞI Balıkları temizletip iki parmak kalınlığında halka halka kestirin, hafifçe tuzlayın. Bir fırın tepsisine dizin. Kabukları soyulup halka halka doğranmış soğan ve domatesleri, sap ve çekirdekleri çıkarılıp iki eşit parçaya bölünmüş biberleri ve yaprakları ayıklanıp İNCE kıyılmış maydanozu balıkların üzerine döşeyin. Üstüne defne yapraklarını koyun, zeytinyağını gezdirerek dökün. Kabuğunu soyup kestiğiniz limon dilimlerini balıkların üstüne yerleştirin. Tepsinin üstünü alimünyum folyo ile örtün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, biberler yumuşayıncaya kadar üstü kapalı olarak, sonra folyoyu alarak üstü açık biçimde balıklar biraz kızarana kadar pişirin.Servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapın.Arzu ederseniz havuç ve kereviz de ilave edibilirsiniz AFİYET OLSUN |
Dana Haşlama MALZEMELER 1 kilo kemikli dana 1 baş soğan 2 adet havuç 1 baş kereviz 5-6 adet patates 1 diş sarmısak 2-3 adet tane karabiber Yarım demet maydanoz 1 çorba kaşığı margarin HAZIRLANIŞI Göğüs tarafından alacağınız kemikli parça dana etini dibi kalın bir tencerede önce yağsız olarak, suyunu salıp çekinceye kadar çevirin. Hatta biraz da kızarmasını sağlayın. Az su ile 50 dakika pişirin. Patateslerin küçüklerini bütün olarak, kerevizi küp biçiminde, havuçları da parmak uzunluğunda hazırlayın, margarini dörde bölünmüş soğanla birlikte ete katın. Oda sıcaklığında 12 bardak su ve karabiber tanelerini ilave edin. Kısık ateşte sebze yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika daha pişirin. AFİYET OLSUN! |
Dana Eskalop MALZEMELER 4 adet dana eskalop 250 gr jambon, haşlama 1 adet soğan, rendelenmiş 2 çay fincanı tavuk suyu ( ya da et suyu) 2 çorba kaşığı beyaz galeta unu 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 200 gr çiğ krema 25 gr tereyağ 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay fincanı beyaz şarap 25 gr un sıcak su tuz, biber HAZIRLANIŞI Eskalopları dövün. Jambon, bir soğanının rendesi, galeta unu, maydanoz, tuz, biber ve yumurtayı karıştırın. Gerekirse çok az sıcak su ile yumuşatın. Eskalopları bir tahta üzerine yayın.Hazırladığınız içi dörde bölüp, eskalopların üzerine koyun. Her birini sarıp, bir kürdan yardımıyla tutturun. Tereyağ ve sıvıyağı bir tavada kızdırın. Eskalopları hafif una bulayıp yağda hafifçe kızartın. Üzerlerine sıcak et suyu, şarap ve krema ilave edip tencerenin kapağını kapatın. 45-50 dakika hafif ateşte pişirin, kürdanları çıkarıp servis yapın. AFIYET OLSUN! |
Dana Pikatası Savora MALZEMELER 4 kişilik 16 parça dana eti bir tutam karabiber tuz 2 kahve fincanı rafine yağı 2 kahve fincanı beyaz şarap 1 çay kaşığı toz hardal 2 tatlı kaşığı tereyağı 4 çorba kaşığı un HAZIRLANIŞI Etleri bıçak sırtı kalınlığında dövüp, tuzlayın ve biberleyin. Sonra hafif una bulayın. Bir tavaya rafine yağını koyup kızdırın etleri ilave edin. Birer ikişer dakika alt üst kızartıp bir servis tabağına çıkartın. Tavadaki yağı döküp beyaz şarabı ilave edin. Bir dakika kaynatıp ateşten alın, hardalı ve tereyağını karıştırarak ilave edip etlerin üzerine döküp servis edin. Yanında garnitür olarak tereyağlı erişte verin. |
Dana eskalopu milanez MALZEMELER 4 kişilik 8 adet dana bifteği 2 kahve fincanı rafine yağı 1 çorba kaşığı tereyağı 4 çorba kaşığı un 3 adet yumurta 1 su bardağı galeta tozu tuz bir tutam karabiber HAZIRLANIŞI Biftekleri bıçak sırtı kalınlığında ince dövüp tuzlayıp biberleyin. Yumurtaları küçük bir kaba kırıp hafif çırpın. Biftekleri önce una sonra yumurtaya ve sonra galeta ununa bulayın. Bir tavada rafine yağını koyun ve kızıdırın. Hazırladığınız etleri tavaya dizin. İkişer üçer dakika alt üst altın sarısı kızartın. Bir servis tabağına dizin. Tavadaki yağı döküp tereyağını tavaya koyun. Orta ateşte hafif kızartıp bifteklerin üzerlerine döküp servis ediniz. __________________ |
Çoban Kavurma MALZEMELER 1 kg kuşbaşı kuzu eti 3 adet soğan 1 tatlı kaşığı kekik 3 adet çarliston biber 1 çay kaşığı karabiber 2 diş sarmısak ½ çay bardağı sıvı yağ HAZIRLANIŞI Halka halka doğranmış soğanlar, çarliston biberler, sarmısak ve et bir tencereye konulup harlı ateşte 3 dakika kadar çabuk çabuk çevrilir. Kekiğin yarısı ve karabiber ilave edilip hiç su koymadan ağzı kapalı olarak ve ateş kısılarak 1.5 saat kadar pişirilir. Piştikten sonra üzerine kekik serpilir. Not : Kesinlikle tahta kaşık kullanınız. AFIYET OLSUN! |
Cordon Bleu MALZEMELER 2 parça ince dövülmüs biftek 250 gr mantar 1 adet domates 1 adet soğan 2 dilim taze kaşar 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı biber, yeterli derecede tuz ve folyo kağıdı HAZIRLANIŞI Etler az yağlı tavada çok az kızartılır. Folyo kağıtlarına konur, etleri aldığınız tavada mantarlar öldürülür,daha sonra mantarlar da folyaya aldiğınız etlerin üzerine dökülür, soğan ve domates yuvarlak olarak dilimlenir ve mantarlarin üzerine konur. Baharatlar eklenir ve bir dilim taze kaşarda konulduktan sonra, folyonun ağzı kapatılır ve fırına verilir. 175-200 derecede, 30 dk.fiırında pişirilir. Folyoyla beraber servis yapilir. Arzu edilirse yanına patetes püresi koyabilirsiniz. AFIYET OLSUN! |
Cafe Di Paris MALZEMELER 1/2 kg dana strogonof veya ince şeritler halinde kesilmiş biftek 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı kırmızı şarap 200 ml'lik 1 paket krema (yaklaşık 1 su bardağı) 2-3 diş dövülmüş sarmısak 1.5 yemek kaşığı toz parmesan peyniri tuz-karabiber HAZIRLANIŞI Strogonof veya biftekler zeytinyağı ve şarap karışımında en az 6 saat bekletilir. Bekletilmiş etler kızgın tavada harlı ateşte arkası önü güzelce pişene kadar kızartılır. Başka bir kapta krema, sarmısak, parmesan peyniri, tuz ve karabiber bir taşım kaynatılır (yaklaşık 3 dakika). Bu karışıma kızartılmış etler eklenerek 1-2 dakika daha pişirilir ve isteğe bağlı pilav veya haşlanmış sebze ile servis yapılır. Not:Kırmızı et kullanılmayıp tavuk kullanıldığı takdirde şarap ve zeytinyağı kullanılmasına gerek yoktur. Tavuğun göğüs eti alınır ve çok az yağ kullanılarak(tereyağ veya zeytinyağı) harlı ateşte nar gibi olana kadar kızartılır. Daha sonra aynı işlemler yapılarak yemek pişirilir. Afiyet Olsun ! |
Bütün kuzu pirzolası persiye MALZEMELER 6 kişilik 1 adet bütün bir yan kuzu pirzolası 1 diş sarımsak bir tutam karabiber tuz 2 kahve fincanı rafine yağı 1 diş ezilmiş sarımsak 1 su bardağı kalburdan geçmiş ekmek içi 1 çorba kaşığı toz hardal 1 kahve fincanı beyaz şarap yada su 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz HAZIRLANIŞI Bütün pirzolayı tuzlayıp biberleyin, kendi büyüklüğünde bir tepsiye koyup üzerine rafine yağını döküp ortadan hızlı fırına sürün. Zaman zaman tepsideki yağından alıp üzerine dökerek 35-45 dakika pişirip fırından çıkarın. Başka bir tepsiye koyun. Hardalı beyaz şarap veya su ile koyu bir bulamaç kıvamında ezin. Küçük bir fırça ile bu bulamacı pirzolanın üzerine sürün. Ekmek içini sarımsak ve maydanoz ile karıştırıp hardallı pirzolanın üzerine hepsini serpin. Üzerine 1-2 kaşık tepsideki yağından serpip fırına sürün. Üzeri kızarıncaya kadar 5-8 dakika kızartıp fırından çıkarın. Bir servis tabağına dilimleyerek veya bütün koyup üzerine terayağını kızartıp döküp servis edin __________________ |
tşkler :) |
Böbrek sote MALZEMELER 750 gr dana böbreği 2 büyük soğan 3 büyük domates(kabukları soyulmuş, çok küçük doğranmış) 3 adet yeşil biber (ince doğranmış) 2 çorba kaşığı margarin 1/2 demet maydanoz 1 kahve fincanı sirke kimyon karabiber tuz HAZIRLANIŞI Böbrekleri ince ince küçük olarak doğrayın. Sirkeli suda yıkayın ve süzün. Saoğanları halka halinde doğradıktan sonra yağı bir tavada yakmadan eritin. Soğan ve böbrekleri içine atın. Sürekli karıştırarak soteleyin. Böbreklerin rengi dönünce domatesi, biberi, tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavayı sürekli silkeleyerek ve oynatarak bütün malzeme kavrulup suyunu çekene kadar pişirmeyi sürdürün. Sonra ateşten alın, kimyon ve matdanozu ekleyin. |
Bonfile sote şasör MALZEMELER 4 kişilik 4 adet sığır filetosu 4 çorba kaşığı rafine yağı 1 çay fincanı mantar piyaz doğranmış 2 çorba kaşığı tereyağı 3 kahve fincanı beyaz şarap 1 çay kaşığı çok ince kıyılmış soğan 2 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates ½ çay kaşığı un 1 bağ kıyılmış maydanoz tuz bir tutam karabiber HAZIRLANIŞI Küçük bir tencereye tereyağının yarısını koyup kızdırın. Soğanı ekleyin bir kere karıştırın, mantarı ilave edin ve 1-2 dakika kavurup unu ekleyin. Bir kere karıştırıp beyaz şarabı da ilave edin. Şarabın yarısından fazlasını kaynatarak çektirip domatesi ilave edin. Domatesler bırakacağı suyu çekinceye kadar 8-10 dakika pişirip ateşten alın. Sıcak olarak muhafaza edin. Sığır filetolarını tuzlayıp biberleyip bir tavada ortadan hızlı ateşte rafine yağı ile üçer dakika alt üst pişirip bir güvece veya servis tabağına çıkarın. Domatesli mantarlı sosun içerisine tereyağını ilave edip karıştırarak yedirip maydanozunu karıştırın ve filetoların üzerine döküp servis edin. __________________ |
Biftek marengo MALZEMELER Sığır filetosu (1 cm şeritler halinde kesilmiş) 1.2 kg Bitkisel yağ 50 ml Soğan 150 gr Sarmısak Tuz Karabiber Sığır eti suyu 500 ml Kırmızı şarap 100 ml Hazır et sosu 25 ml Domates püresi 25 gr Dilimlenmiş mantar 360 gr Mısır unu 30 gr Taze krema 100 gr Amerikan pirinci 500 gr SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ : Protein 31 gr Yağ 15 gr Karbonhidrat 45 gr = 2050 Kj 490 kcal HAZIRLANIŞI Biftek filetosu şeritlerini yağda kavurun. Kıyılmış soğanları ilave edin ve yarı şeffaf olana kadar kızartın. Kıyılmış sarmısak, tuz ve biber ilave edin. Kırmızı şarap, et suyu, et sosu ve domates püresi ilave edin. Kaynatın ve orta ateşte pişirin. Mantarları ilave edin. Mısır unuyla koyulaştırın ve taze krema ilave edin. Pirinci tuzlu suda pişirin ve biftekle birlikte servis yapın. ÖNERİ : Bu tarif, özellikle konserve mantar yerine taze mantar (örneğin, pembe mantar, istiridye mantarı) kullanırsanız iyi olur. AFIYET OLSUN! |
Beef Florentine(italya) MALZEMELER 9-10 adet cok ince yufka 4 kaşık tereyağı en altı için: 2 kaşık tereyağı 1 kg kıyma 1 kaşık un 400 gr lık konserve doğranmış domates 2 kaşık salça 1 kaşık şeker 2 diş sarmısak tuz karabiber Ortası için: 650 gr ıspanak(doğranmış) 3/4 bardak kaşar peyniri 125 gr krem peynir 2 adet yumurta çırpılmış HAZIRLANIŞI Önce kıymayı pişirin, domatesleri ve unu sarmısağı, salçayı pişirin. Bu arada ıspanakları haşlayın suyunu süzdükten sonra peynirlerin ikisini de karıştırın büyükçe bir tepsiye önce kıymalı karışımı yayın üstüne ıspanaklı karışımı yayın sonra yufkaların üstüne biraz erimiş yağ sürüp tepsinin en üstüne elinizle büzüştürerek yayın en üste biraz daha tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 20-25 dakika pişirin. Afiyet Olsun ! __________________ |
Bademli et sote MALZEMELER 500gr yağsız dana eti Bir su bardağı soyulmuş badem 3 Yemek kaşığı zeytinyağı Bir diş sarmısak 5 Yemek kaşığı soya sosu 6 Yemek kaşığı beyaz şarap 1 Tatlı kaşığı nişasta 8 adet yeşil biber HAZIRLANIŞI Eti şerit şerit doğrayın. Yeşil biberleri yıkayın,uzunlamasına ince ince doğrayın. Bademleri ise orta irilikte kesin,yağsız tavada hafifçe kavurun. Kalın dipli bir tavada zeytinyağını iyice kızdırın.Etleri yağda kavurun.Biberleri ilave edip birlikte yumuşatın.Daha sonra sarmısak,soya sosu ve şarabı ilave edip 5 dakika kadar daha pişirin.Bir miktar su ile karıştırdığınız nişastayı ekleyin. Servis yapmadan önce bademleri katın.Dilerseniz haşlanmış pirinç ile servis yapabilirsiniz. AFIYET OLSUN! |
Arapkir Kızarması MALZEMELER 2 kg kemikli et, kuzu budundan 3 adet soğan , ince doğranmış 3-4 yemek kaşığı salça 125 gr margarin 1 kutu yoğurt karabiber tuz HAZIRLANIŞI Margarini ılıtıp, yumuşatın. Bütün malzemeyi bir kapta kanştın ve etlere iyice yedirin. Sıvanmış et parçalarını tencereye koyun ve artan malzemeyi etlerin üzerlerine dökün. Ağır ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin. İki bardak su ilave edin, malzemeler suyu çekinceye dek pişirin. Yanında pilav ile servis yapın. AFIYET OLSUN! |
Ali Nazik MALZEMELER 200 gr yarım yağlı kıyma 2 adet patlıcan 250 gr süzme yoğurt 1 adet yeşilbiber 7-8 dal maydanoz 100 gr tereyağı 1 çay kaşığı kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Patlıcanları fırında közleyin. Kabuğunu soyun ve bıçakla ince ince kıyın. Yoğurtla karıştırıp, bir güvece yerleştirin ve ısıtın. Başka bir kapta kıyma, tuz ve karabiberi yoğurarak köfteyi hazırlayın ve kebap şişine takarak közde pişirin. Küçük küçük parçalara bölerek içine kırmızıbiber eklenmiş tereyağında biraz kavurun. Hazırladığınız bu eti, ısıtılmış güvecin üzerine yerleştirin. Maydanoz ve yeşilbiberle süsleyin. AFİYET OLSUN ! |
Etli Bezelye 4 kişilik 65 dakika Malzemeler 250 gr kuzu eti (kemiksiz) 1 kg İç bezelye 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı salça 2 adet sivri biber 1 soğan 1 domates 1 limon Tuz, karabiber Kuzu etini ince ince ve üç-dört cm uzunluğunda doğrayın. Tereyağını tencereye koyup iyice kızdırın ve etleri içine atın. İnce ince kıydığınız soğanı ilave edip beş dakika hızlı ateşte kavurun. Sivri biber, domates ve salçayı katıp bir-iki dakika daha çevirdikten sonra tencereye 1 litre (beş su bardağı) su ekleyin. Kapağını kapatarak, 30 dakika kadar hafif ateşte kaynatarak et yumuşayana kadar pişirin. Etin pişmesine yakın, iç bezelyeyi ilave edin ve 20-25 dakika daha pişirin. Yemek piştiğinde, bezelyenin yüzeyine kadar su bulunmalıdır. Yemek piştikten sonra tuz, biber ve bir limonun suyu ilave edip sıcak olarak servis edin __________________ |
sahin kebabı malzemeler 1 kutu konserve bezelye 1kilo pirzola yarım kg mantar 4 patates 1kasık salca kasar peyniri biraz su yag yapılışı pirzolayı düdüklüde kısık ateste pişir yaklasık 1 saat patatesleri kızart mantarlarıda tavada yagda sotele etler pişince ısıya dayanıklı bi tepsiye ciz,daha sonra bezelyeleride etlerin üstüne dök,kızarmış olan patatesleride bezelyenin üzerine koy onun üstüne mantar en üste rende kasar peyniri serp salcayla suyu karıstır ve sos hazırla sosuda tepsiye dök ve 180 dereceye fırına ver kaşarlar kızarıncaya kadar pisir afiyet olsun |
Patates yatağında beşamel soslu tavuklu mantar sote adet kemiksiz tavuk göğsü 1/2 kg mantar 1 adet soğan 2 sivri biber 1 domates 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı 5-6 adet orta boy patates beşamel sos için: 2 yemek kaşığı tereyağı 2 kaşık un 1 su bardağı süt tuz karabiber Yapılışı önce patatesleri soyup ortadan ikiye ayırıyoruz.ortalarını bir kaşık yardımıyla ouyp çıkartıyoruz.kızgın yağda kızartıp fırın tepsisine sıralıyoruz.diğer tarafta tencereye yağı alıp önce soğanı sonra sırayla küpler halinde doğranmış tavuk etini ,biberleri küçük doğranmış mantarı ve domatesleri ilave edip soteliyoruz.tuzla talandırıp patateslerin içini dolduruyoruz.beşamel sos içinde yağı tavaya alıp içinde unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.soğuk sütü ilave edip topaklaşmadan karıştırarak pişiriyoruz.çok koyu olmamalı koyu olursa süt ilavesi yapılabilir. sosuda mantarlı harcın üstüne kaşıkla döküp fırına bırakıyoruz.190cde 5-10dk bekletip servis yapıyoruz. afiyet olsun alıntıdır<< |
Bulgurlu Ekşili Köfte Malzeme - 500 gr. Kıyma - 2 yemek kaşığı Sana Cream bonjour - Yarım su bardağı bulgur - 1 adet kuru soğan - 2 adet çarliston biber - Yarım paket Köfte harcı - 1 yarım çay bardağı su - 1 adet havuç - 2 diş sarımsak - 4 su bardağı et suyu - Köfteleri bulamak için un - Tuz-karabiber - Sosu: - 1 adet limonun suyu - 1 adet yumurta sarısı - 1 tatlı kaşığı kuru nane - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul - biber Hazırlanışı Kuru soğanı piyazlık doğrayınız. Sarımsakları ayıklayıp, kıyınız. Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, kıyınız. Havuçun kabuğunu kazıyıp, halka halka doğrayınız. Bulgurları ayıklayıp, bir süzgecin içinde yıkayınız. Derin bir kasenin kıymayı, köfte harcını, suyu, bulguru koyup, yoğrunuz. Küçük toplar halinde yuvarladığınız köfteleri , bir yayvan kaba koyduğunuz una bulayıp, tabağa alınız. Derin bir tencerede Sana Cream Bonjouru kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ve sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz. Soğanlar renk alınca içine kıyılmış çarliston biberleri ve halka halka doğranmış havuçları ilave edip, kavurmaya devam ediniz. Daha sonra içine et suyunu, tuz ve karabiberi ilave dip, et suyunu kaynatınız. Et suyu kaynadıktan sonra içine unlu köfteleri ilave edip, pişiriniz. Köfteler kaynarken, küçük bir kasede limonu, yumurtayı,naneyi, kırmızı pul biberi karıştırınız. Yemeği ateşten indirmeden önce sosu ilave edip, karıştırınız. Bir taşım kaynatıp, ateşten alınız. Eğer yemeği fazla kaynatırsanız, sos kesilir |
Çiftlik Köfte Malzeme - 1 kg kuzu dana karışık kıyma - 2 dilim bayat ekmek - 2 soğan - 1 diş sarmısak - 1 demet maydanoz - 250 gr Sana - 1 çay kaşığı kekik - 1 1/2 çay kaşığı karabiber - 1 çorba kaşığı domates salçası - 1 bardak un - 1/2 kg patates - 300 gr havuç - 300 gr bezelye veya kereviz - 2 bardak et suyu veya su - Tuz Hazırlanışı Soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Ekmeklerin kabuklarını çıkarıp suda yumşattıktan sonra sıkıp ufalayın. Maydanozu yıkadıktan sonra suyunu sıkıp ince ince doğrayın. Havuç ve patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın. Kereviz kullanacaksanız kabuklarını soyup yine aynı büyüklükte doğrayın. Bezelye kullancaksanız; konserve bezelyeyi iyice yıkayıp süzün. Bir kabın içine, kıymayı, ekmek içini, soğan suyunu, ezilmiş bir diş sarımsağı, maydanozun yarısını, tuzu, karabiberi ve kekiği koyup iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayarak unlanmış tepsiye koyun. Tepsiyi sallayarak köftelerin her yerinin unlanmasını sağlayın. Bir tencerede Sana yağının yarısını eritip kızdırın. Köfteleri atıp arada bir sallayarak kızartın. Köftelerin her iki tarafı kızarınca sulandırılmış domates salçasını ve suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Kalan Sana yağını derince bir tavada eritin. Yağ kızınca sebzeleri katıp arada bir karıştırarak beş dakika sote edin. Sote edilmiş sebzeleri kaynamakta olan köftelerin üzerine ilave edin. Kapağını kapatıp ağır ateşte yaklaşık yarım saat pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis edin. __________________ |
Yuvarlama MALZEMELER 500 gr parça kuzu eti 250 gr çiğ köftelik kıyma 2 su bardağı pirinç 1 su bardağı nohut (Geceden ıslatılıp pişirilmiş) 1 kg süzme yoğurt 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı tereyağı ½ çay kaşığı nane HAZIRLANIŞI Pirinci ıslatıp yıkadıktan sonra robottan geçirin Ardından pirinci çiğ köftelik et, tuz ve karabiberle iyice yoğurun. Yuvarlanabilecek bir hamur elde ettikten sonra, ellerinizi sıvı yağ ile yağlayın. Hamurdan küçük parçalar kopararak nohut iriliğinde yuvarlayın.Yuvarlama işlemi bittikten sonra kaynayan tuzlu suda 1-2 taşım kaynatıp süzgece boşaltın. Eti, ara ara köpüğünü alarak haşlayın ve haşlanmış nohutu ekleyin. Et yumuşayınca, yuvarlamaları ekleyin. Yoğurdu mikserde bir yumurtayla çırpın. Yavaş yavaş karıştırarak yemeğe yedirin. Üzerine kızdırılmış tereyağı ve nane dökün. AFİYET OLSUN ! |
Yufkalı pirzola MALZEMELER 1 kilo kemikli kuzu pirzola 1 yufka 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 çorba kaşığı tereyağı ayçiçek yağı HAZIRLANIŞI Yufkaları pirzola sayısı kadar 3 parmak eninde şeritler halinde kesin. Pirzolaları ayçiçek yağında pembeleşene kadar kızartın. Hazırlanan yufka şeritlerini pirzolaların üstüne, kemikleri açık bırakacak şekilde sarın. Hafif yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı ve rende kaşar koyarak önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 20-25 dakika peynirler eriyene kadar pişirin. |
Viyana Şnitzeli MALZEMELER 4 parça biftek 4 çorba kaşığı un 175 gr ufalanmış ekmek kırıntısı 2 yumurta 100 gr tereyağ tuz HAZIRLANIŞI Etlerin iki tarafına da tuz serpin daha sonra bir kaba un ve tuz karıştırıp koyun. İkinci kaba çırpılmış yumurta ve üçüncü kaba da ekmek kırıntılarını koyun büyük bir tavada tereyağını eritin. Biftekleri sırasıyla ilk önce una sonra yumurtaya son olarak da ekmek kırıntısına bulayıp kızartın. Etlerin üstü kahverengileşince ateşten alıp servis yapın. Afiyet Olsun ! Duygu Saygı'ya teşekkür ederiz. |
Uluborlu banagi MALZEMELER 4 ADET PİDE 2 KG. KEMİKLİ KUZU ETİ TUZ KARABİBER 2 LT. SU HAZIRLANIŞI Önce su ile eti haşlayın. Yeteri kadar tuz ilave ettikten sonra, ayrı bir tabağa, pideleri küçük kareler şeklinde kesin.Sonra haşlanan eti ve suyunu, tabaktaki kesilmiş pideler üzerine güzelce yayın. AFIYET OLSUN! Serkan İYİPİŞİRİR'e teşekkür ederiz. |
Terbiyeli Süt Kuzusu MALZEMELER 1 kg süt kuzusu (but tarafı tercih edilmelidir) 1.5 limonun suyu 3 kahve fincanı su 14 adet arpacık soğanı 2 çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı margarin 3 adet yumurtanın sarısı tuz 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Budunun kemiğini çıkarın ve etinin ince derisini soyun. Daha sonra budu, yumurta iriliğinde parçalar halinde doğrayıp, bir tencereye koyun. Margarin ve kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanlarını bütün olarak üzerine ilave edip, hafif ateşte pişmeye bırakın. Her 15 dakikada bir tencereye yarım kahve fincanı su katarak etleri iyice yumuşayıncaya dek, 1 - l.5 saat pişirin. Eter piştiğinde başka bir kaba üç adet yumurtanın sarısı, bir kahve fincanı su ve 1.5 limonun suyunu koyun, bunları iyice çırparak köpürtün. Böylelikle hazırladığınız terbiyeyi, etlerin üzerine döküp, karıştırın ve 1-2 dakika kadar sonra tencereyi ateşten alıp, sıcak servis yapın. AFIYET OLSUN! |
Tavuk graten MALZEMELER 1 adet tavuk 2 çorba kaşığı margarin 4 çorba kaşığı un yeterince süt tuz karabiber köri pulbiber HAZIRLANIŞI Tavuğu haşlayın ve kemikleri tamamen ayırın. Didiklenmiş tavuğa tuz, karabiber, pul biber ve köriyi ekleyerek karıştırın. Borcama yerleştirin.daha sonra ayrı bir kapta margarini eritin. Unu bu yağda kavurun. Kavrulan unun üzerine boza kıvamına gelene kadar süt ilave edin.. Hazırlanan beşamel sosu didilmiş tavuk üzerine iyice yayın.Üstü kapanacak şekilde kaşar rendesi ilave edin. Pul biber serpin ve fırına verin. Kaşar eriyip üstü kızarana dek pişirin.Börek şeklinde keserek servis yapın. AFİYET OLSUN ! |
Tas Kebabı MALZEMELER 1/2 kg ince kuşbaşı doğranmış dana eti 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet domates 1/2 çorba kaşığı domates salçası 3 diş sarımsak 1 orta boy soğan 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber 1/2 çay kaşığı kırmızı biber HAZIRLANIŞI Soğanları ve sarmısakları yemeklik doğrayın, yağ konmuş orta büyüklükte tencereye koyun. Kuş başı doğranmış etleri üzerine döküp, karıştırın. Üzerine salca ve domatesi ilave edin. En son baharatı ilave edin. İyice karıştırın. Tencerenin ortasına toplayıp, cam büyük bir kaseyi etler tamamı ile içinde olacak şekilde kapatın, ve çok kısık ateşte pişirmeye başlayın. Etler suyunu saldığında tuzunu ilave edin. Yemek suyunu çekene kadar pişirin. Servis yapmadan önce, isteğe göre servis tabağına alıp, üzerine rendelenmiş kaşar döküp, düşük ısılı fırında 5-10 dak. bekletip , servise hazır hale getirin. Servisini patates püresi , kızartması ile yapabilirsiniz. Afiyet olsun Hilal Gökkaya'ya teşekkur ederiz. |
Tako - picadillo MALZEMELER 4 kişilik 4 adet tako (büyük marketlerde paket olarak bulabilirisniz) 25 gr margarin acı biber sosu 1 adet orta boy soğan 675 gr dana kıyma 175 gr domates salçası 400 gr domates 1'er çay kaşığı tarçın ve toz şeker 2 çorba kaşığı kırmızı şarap bir tutam kuru üzüm biraz karanfil 2 adet acı biber (ince kıyılmış) HAZIRLANIŞI Margarini tavaya alın ve kıyılmış soğanı kavurun. Isıyı yükselterek kıymayı da üzerine ekleyin. Kırmızı biber ve acı biber sosu hariç tüm malzemeyi ekleyin ve karıştırın. Yaklaşık 85-90 dakika kapağı açık olarak pişirin. Kırmızı bibere veacı sosu ekleyin takoların içlerine paylaştırın |
Şiveydiz MALZEMELER 1 kg kuzu eti (kuşbaşı) 2 adet yumurta 1/2 kg nohut taze soğan 1.5 kg yoğurt taze sarmısak tuz, nane HAZIRLANIŞI Kemiksiz, kuşbaşı doğranmış etle, 1/2 kg nohudu pişirin. Diğer bir kapta üç soğana bir sarmısak düşecek şekilde, beş-altı cm aralıklarla az suda haşlayın. Her ikisin de pişirdikten sonra karştırın ve birkaç taşım kaynatın. Bir tas yoğurdun içine yurmuta kırıp, tencereye ilave edin. Tuz ve nane koyup servis yapın. AFIYET OLSUN! |
Şehriyeli Kuzu Incik MALZEMELER 1 kg kuzu incik 5 çorba kaşığı margarin Yarım kg arpa şehriye 2 domates (veya 1 çorba kaşığı salça) 2 baş soğan tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Margarinden iki kaşık alıp kızdırın ve etleri katıp karıştırmaya başlayın. Incikler iyice pembeleşsin, sularını salıp çeksinler. Bir başka kapta, yine margarinden bir kaşık alıp eritin. Ince doğranmış soğanları tahta kaşıkla karıştırın. Renkleri değişmeye başlayınca , kabuklan alınmış küçük parça domatesi (veya salçayı) katın, kavrulsunlar. Üzerlerine et suyundan biraz gezdirin , pişip bulamaç olsunlar. Kalan iki kaşık yağı eritip, bu kez de arpa şehriyeyi beş dakika kadar kavurun. Hazırladığınız salçayı şehriyelere katın. lyice pişen inciklerin suyundan gezdirin. Şehriyeler suyunu çekip şişsinler. Üzerlerine incikleri dizin. Et suyundan bir parça gezdiin ve tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakın . Lapalaştırmadan, ezmeden, diri bırakmadan sofranıza getirin. AFIYET OLSUN ! |
Şatobrian MALZEMELER 2 kişi için: 350-400 gr sığır fletosu az tuz bir tutam karabiber 3 çorba kaşığı rafine yağı 2 adet sapı kesilmiş mantar 2 adet küçük domates 4-5 yaprak su teresi yada maydanoz Sos Bernez Sos bernez için: 1/2 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan 4 adet ezilmiş tane karabiber ½ kahve fincanı sirke 1 çorba kaşığı su 2 yumurta sarısı 1 su bardağı eriyip suyu alınmış tereyağı ¼ limon suyu az tuz 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz HAZIRLANIŞI Sığır fletosunu gerekirse vurarak biraz yassılaştırın. Sonra tuzlayıp, biberleyip yağlayın. Kızgın kömürlü ızgarada 5-6 dakika bir tarafını 5-6 dakika diğer tarafını pişirip bir servis tabağına koyun. Domatesleri birkaç dakika fırında yada ızgarada pişirip mantarları tereyağında sote yapıp domateslerin üzerine oturtun. Domatesleri etin yanına koyup maydanoz yada su teresi yanına koyun ve servis edin. Garnitür olarak kızarmış patates ve sos bernez yapıp verin. Sos bernez hazırlanışı :Sirkeyi, karabiberi, soğanı küçük bir tencerede ağır ateşte yakmadan sirke az bir miktar kalıncaya kadar kaynatıp ateşten alın. İlk sıcaklığı geçince içine tuz, yumurta sarıları ve limon suyunu ilave edin. Çırpma teli ile devamlı karıştırarak ocak kapalıyken ocağın sıcak tarafında yumurtalar kabarıp koyulaşıncaya kadar karıştırın. Ilık hale gelince ılık tereyağını içine ip gibi akıtarak ve çırparak koyun. İçine kıyılmış maydanozu ilave edip servis yapın. |
Steak Mushroom Pie MALZEMELER 1 kg bonfile 2 adet orta boy soğan 400 gr mantar 1 diş sarımsak 100 gr gravy sos(yada koyulaştırılmış et suyu) tuz karabiber 4 adet milföy hamuru 2 adet yumurta sarısı HAZIRLANIŞI Bonfileler kuşbaşı doğranır. Geniş bir tencerede sotelenir. Daha sonra mantar ve soğanlar atılır tencereye. Et suyunu çekinceye kadar sotelenir ve et suyu eklenir. 30 dakika orta ateşte pişer. En son bir tepsiye bir kat milföy dizilir üzerine yapılan karışımdan bir kaşık bir kat milföy üzerine karışımdan ve son milföyü de kattıktan sonra milföyün üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200°C ısıtılmış fırında 15 dakika milföylerin yüzeyleri kızarana kadar pişirilir. Tepsiden kare bir şekilde kesilir tabağa alınır üzerine kendi sosu dökülür. Mevsim sebzeleri ile servis edilir. Afiyet olsun ! |
Soya etli hünkar beğendi MALZEMELER 150 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş) 2 adet patlıcan 1 adet limon 4 yemek kaşığı soya yağı 1/2 kahve fincanı un 1 kahve fincanı süt 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri 1/2 yufka, yanları alınarak dikdörtgen hale getirilmiş, ikiye bölünmüş 2 tatlı kaşığı yeşil baharat sosu 1 tatlı kaşığı domates sosu 1 yemek kaşığı domates salçası 1 orta boy kuru soğan 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker Yeşil baharat sosu: 1 tutam maydanoz, 1 tutam dereotu, 1 tutam fesleğen, 1 kaşık sıvı yağ, 2 kaşık limon suyu. Yeşil baharatları mikserde çektikten sonra yağ ve limon ile karıştırın. HAZIRLANIŞI Patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun. 1 yemek kaşığı soya yağı ile limonu karıştırıp, patlıcanlara ekleyip, püre haline getirin. Sonra, bir tencerede unu, 2 yemek kaşığı soya yağı ile kavurun, üzerine sütü ilave edip, beşamel sos hazırlayın. Sosu ateşten alıralmaz, kaşar peynirini ekleyip, tuz ve şekerle hazırladığınız sosu, püre haline getirdiğiniz patlıcanla karıştırın. Ayrı bir tencerede domates salçasını 1 çay bardağı su ile sulandırın. Üzerine ince kıyılmış soğanla birlikte soya etini ekleyip orta ateşte 20 dakika pişirin. Küçük ve derin bir kapta kızdırılmış bol yağ içinde yufkaları teker teker kızartın. Yufka kase şeklini aldıktan sonra servis tabağına geçirin. İçine, önce patlıcanlı karışımı, üzerine de soya etlerini ve en son yeşil baharat sosunu ekleyin. AFİYET OLSUN! |
Soya eti varyasyonu MALZEMELER 20 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş) 2 yaprak kırmızı kıvırcık salata 2 yaprak hindiba 1 tatlı kaşığı mayonez 1 adet salatalık 1 yemek kaşığı baharat karışımı (nane, kekik, reyhan) 1 çay kaşığı soya sosu 1 yemek kaşığı soya fasülyesi 1/4 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Soya etini soya sosunda kısık ateşte, et pişene kadar soteleyin. Soya fasülyesini haşlayın. 1 yaprak kırmızı kıvırcık ve 1 yaprak endivyeni ince ince doğrayın. Üzerine mayonez ile haşlanmış soya fasülyesini ekleyin, baharat karışımı ve tuzla tatlandırıp, iyice harmanlayın. Salatalığı ince ince dilimleyerek tabağın ortasına yerleştirin, önceden hazırlanan soya fasülyeli salatayı çevresine serpiştirin, en son soya eti sotesini üzerine ilave edin. Kalan kırmızı kıvırcık ve endivyen yapraklarıyla tabağı süsleyip servis yapın. AFİYET OLSUN! |
Soya eti pane MALZEMELER 40 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş) 1 adet yumurta 2/3 kahve fincanı un 2/3 kahve fincanı galeta unu 1,5 yemek kaşığı mayonez 1 yemek kaşığı acılı domates sosu 3,5 yemek kaşığı sıvı yağ 1/4 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Un ve tuzu karıştırın. Yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın. Soya etlerini önce un karışımın, ardından da yumurta ve galeta ununa bulayın, kızgın yağda kızartın. Mayonez ve acılı sosla birlikte servis yapın. AFİYET OLSUN! |
Sosis dolması MALZEMELER 250 gr ufak ufak doğranmış sosis 1 adet ince kıyılmış soğan 1/4 su bardağı kuru ekmek ufalanmış 8 adet dana biftek (1 kg) çok ince dilimlenmiş karabiber tuz 8 dilim pastırma 2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin 6 adet ikiye bölünmüş arpacık soğanı 1/4 su bardağı un 3 su bardağı bira çok az et suyu 500 gr mantar maydanoz doğranmış pişmiş makarna HAZIRLANIŞI Soğan, ekmek ufaklarıve sosisleri iyice karıştırın. Et parçalarını iyice incelene kadar dövün, tuz ve biber ekin. Sosis karışımını et parçaları arasında eşit olarak bölün. Sosisleri et dilimlerinin arasına koyup, rulo yapın. Her rulonun etrafına pastırma sarın. Etlerin ayrılmaması için kürdan sokun. Ruloları biraz kızartın. Arpacık soğanlarını ekleyin, un ve biranın yarısını karıştırıp bu karışımı etlerin üzerine dökün. Biranın geri kalanını et suyuna ilave ederek çırpın. Diğer tarafta etleri üzeri kapalı olarak 1,5-2 saat kısık ateşte pişirin. Mantarları maydanozu ekleyin 15 dakika pişirin. Makarnayla beraber servis yapın. |
Sığır sokumu roti MALZEMELER 4 kişilik 1 adet sığır sokumu 3 kahve fincanı rafine yağı tuz bir tutam karabiber 1 adet parmak büyüklüğünde kuşbaşı doğranmış havuç ¼ küçük kereviz 1 küçük soğan 1 tutam kekik 1 çay fincanı et suyu 2 kahve fincanı beyaz şarap HAZIRLANIŞI Sokum Roti orta pişmiş kanlı olarak yenir, ancak kanlı et yemeyenler fazla pişirebilirler. Sokumu tuzlayıp biberleyin. Küçük kalın dipli bir tepsiye veya kasrola rafine yağını koyup kızdırıp sokumu ilave edin. Ortadan hızlı ateşli fırında zaman zaman içinden yağ alıp üzerine dökerek 8'er dakika alt üst pişirip sebzeleri ve kekiği karıştırıp üzerine ve kenarlarına serpip 2'şer dakika daha alt üst pişirin ve fırından çıkarın. Eti bir kaba çıkarıp yağını süzgece boşaltın. Yağı döküp sebzeleri tekrar tepsiye döküp beyaz şarabı ilave edin. 1-2 dakika ağır ateşte kaynatıp et suyunu ilave edin.. Birkaç dakika kaynatıp süzdürün., eti dilimleyip sosunu yanında ayrı olarak servis edin |
Sığır filetosu straganof MALZEMELER 4 kişi için 600 gr sığır filetosu 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı rafine yağı ½ tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan 1 kahve fincanı beyaz şarap 6 çorba kaşığı krema tuz az kırmızı yaprak biber Sosu için: 1 su bardağı kaynar süt 4 çorba kaşığı soğuk süt 1 adet soğan (piyaz doğranmış) 1 çorba kaşığı tepeleme dolu un 1 tatlı kaşığı margarin 2 kahve fincanı beyaz şarap ½ çay kaşığı kırmızı yaprak biber tuz HAZIRLANIŞI Filetoyu piyaz dilimleyip, tuzlayıp, biberleyin. Bir tavaya rafine yağını koyun kızdırın ve tereyağını, soğanı ve eti ilave edin. Hızlı ateşte 2-3 dakika sote yapıp bir tabağa boşaltın, etin bıraktığı suyu tavaya süzdürüp beyaz şarabı ilave edip yarısını çektirin. Kremayı ve hazırladığınız sos kremi ilave edip bir kere kaynatıp ateşten alın. Eti ilave dip karıştırıp servis edin. Sosun hazırlanışı : Küçük bir kaba yağı ve soğanı koyup orta ateşte 1-2 dakika sote yapıp kırmızı biber ve beyaz şarabı ilave edin. Kaynatarak şarabın yarısını çektirin ateşten alın. Ilık hale gelince unu ve dört kaşık sütü ilave ederek iyice karıştırın. Sünmemesi için 4-5 dakika bekletip kaynar sütü ilave edip karıştırın ve karıştırarak orta ateşte 4-5 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Süzdürün ve kullanın. |
Türkiye`de Saat: 13:57 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2