Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi

Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi (http://besiktasforum.net/forum/index.php)
-   Mutfak (http://besiktasforum.net/forum/forumdisplay.php?f=156)
-   -   Et Yemekleri (http://besiktasforum.net/forum/showthread.php?t=21643)

NuraN 04-02-2007 22:21

Fırında Palamut

MALZEMELER
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1.5 kuru soğan
1.5 domates
1.5 palamut (orta boy)
1 limon
2 defne yaprağı
3 sivribiber
tuz

5 kişilik

HAZIRLANIŞI
Balıkları temizletip iki parmak kalınlığında halka halka kestirin, hafifçe tuzlayın. Bir fırın tepsisine dizin. Kabukları soyulup halka halka doğranmış soğan ve domatesleri, sap ve çekirdekleri çıkarılıp iki eşit parçaya bölünmüş biberleri ve yaprakları ayıklanıp İNCE kıyılmış maydanozu balıkların üzerine döşeyin. Üstüne defne yapraklarını koyun, zeytinyağını gezdirerek dökün. Kabuğunu soyup kestiğiniz limon dilimlerini balıkların üstüne yerleştirin.
Tepsinin üstünü alimünyum folyo ile örtün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, biberler yumuşayıncaya kadar üstü kapalı olarak, sonra folyoyu alarak üstü açık biçimde balıklar biraz kızarana kadar pişirin.Servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapın.Arzu ederseniz havuç ve kereviz de ilave edibilirsiniz

AFİYET OLSUN

NuraN 04-02-2007 22:24

Dana Haşlama

MALZEMELER
1 kilo kemikli dana
1 baş soğan
2 adet havuç
1 baş kereviz
5-6 adet patates
1 diş sarmısak
2-3 adet tane karabiber
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı margarin

HAZIRLANIŞI
Göğüs tarafından alacağınız kemikli parça dana etini dibi kalın bir tencerede önce yağsız olarak, suyunu salıp çekinceye kadar çevirin. Hatta biraz da kızarmasını sağlayın. Az su ile 50 dakika pişirin. Patateslerin küçüklerini bütün olarak, kerevizi küp biçiminde, havuçları da parmak uzunluğunda hazırlayın, margarini dörde bölünmüş soğanla birlikte ete katın. Oda sıcaklığında 12 bardak su ve karabiber tanelerini ilave edin. Kısık ateşte sebze yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika daha pişirin.

AFİYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 22:24

Dana Eskalop

MALZEMELER
4 adet dana eskalop
250 gr jambon, haşlama
1 adet soğan, rendelenmiş
2 çay fincanı tavuk suyu ( ya da et suyu)
2 çorba kaşığı beyaz galeta unu
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
200 gr çiğ krema
25 gr tereyağ
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay fincanı beyaz şarap
25 gr un
sıcak su
tuz, biber

HAZIRLANIŞI
Eskalopları dövün. Jambon, bir soğanının rendesi, galeta unu, maydanoz, tuz, biber ve yumurtayı karıştırın. Gerekirse çok az sıcak su ile yumuşatın. Eskalopları bir tahta üzerine yayın.Hazırladığınız içi dörde bölüp, eskalopların üzerine koyun. Her birini sarıp, bir kürdan yardımıyla tutturun. Tereyağ ve sıvıyağı bir tavada kızdırın. Eskalopları hafif una bulayıp yağda hafifçe kızartın. Üzerlerine sıcak et suyu, şarap ve krema ilave edip tencerenin kapağını kapatın. 45-50 dakika hafif ateşte pişirin, kürdanları çıkarıp servis yapın.

AFIYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 22:25

Dana Pikatası Savora

MALZEMELER
4 kişilik
16 parça dana eti
bir tutam karabiber
tuz
2 kahve fincanı rafine yağı
2 kahve fincanı beyaz şarap
1 çay kaşığı toz hardal
2 tatlı kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un


HAZIRLANIŞI
Etleri bıçak sırtı kalınlığında dövüp, tuzlayın ve biberleyin. Sonra hafif una bulayın. Bir tavaya rafine yağını koyup kızdırın etleri ilave edin. Birer ikişer dakika alt üst kızartıp bir servis tabağına çıkartın. Tavadaki yağı döküp beyaz şarabı ilave edin. Bir dakika kaynatıp ateşten alın, hardalı ve tereyağını karıştırarak ilave edip etlerin üzerine döküp servis edin. Yanında garnitür olarak tereyağlı erişte verin.

NuraN 04-02-2007 22:25

Dana eskalopu milanez

MALZEMELER
4 kişilik
8 adet dana bifteği
2 kahve fincanı rafine yağı
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un
3 adet yumurta
1 su bardağı galeta tozu
tuz
bir tutam karabiber


HAZIRLANIŞI
Biftekleri bıçak sırtı kalınlığında ince dövüp tuzlayıp biberleyin. Yumurtaları küçük bir kaba kırıp hafif çırpın. Biftekleri önce una sonra yumurtaya ve sonra galeta ununa bulayın. Bir tavada rafine yağını koyun ve kızıdırın. Hazırladığınız etleri tavaya dizin. İkişer üçer dakika alt üst altın sarısı kızartın. Bir servis tabağına dizin. Tavadaki yağı döküp tereyağını tavaya koyun. Orta ateşte hafif kızartıp bifteklerin üzerlerine döküp servis ediniz.
__________________

NuraN 04-02-2007 22:25

Çoban Kavurma

MALZEMELER
1 kg kuşbaşı kuzu eti
3 adet soğan
1 tatlı kaşığı kekik
3 adet çarliston biber
1 çay kaşığı karabiber
2 diş sarmısak
½ çay bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Halka halka doğranmış soğanlar, çarliston biberler, sarmısak ve et bir tencereye konulup harlı ateşte 3 dakika kadar çabuk çabuk çevrilir. Kekiğin yarısı ve karabiber ilave edilip hiç su koymadan ağzı kapalı olarak ve ateş kısılarak 1.5 saat kadar pişirilir. Piştikten sonra üzerine kekik serpilir.

Not : Kesinlikle tahta kaşık kullanınız.




AFIYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 22:26

Cordon Bleu

MALZEMELER
2 parça ince dövülmüs biftek
250 gr mantar
1 adet domates
1 adet soğan
2 dilim taze kaşar
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber, yeterli derecede tuz ve folyo kağıdı

HAZIRLANIŞI
Etler az yağlı tavada çok az kızartılır. Folyo kağıtlarına konur, etleri aldığınız tavada mantarlar öldürülür,daha sonra mantarlar da folyaya aldiğınız etlerin üzerine dökülür, soğan ve domates yuvarlak olarak dilimlenir ve mantarlarin üzerine konur. Baharatlar eklenir ve bir dilim taze kaşarda konulduktan sonra, folyonun ağzı kapatılır ve fırına verilir.
175-200 derecede, 30 dk.fiırında pişirilir. Folyoyla beraber servis yapilir. Arzu edilirse yanına patetes püresi koyabilirsiniz.

AFIYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 22:26

Cafe Di Paris

MALZEMELER
1/2 kg dana strogonof veya ince şeritler halinde kesilmiş biftek
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı kırmızı şarap
200 ml'lik 1 paket krema (yaklaşık 1 su bardağı)
2-3 diş dövülmüş sarmısak
1.5 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
tuz-karabiber

HAZIRLANIŞI
Strogonof veya biftekler zeytinyağı ve şarap karışımında en az 6 saat bekletilir. Bekletilmiş etler kızgın tavada harlı ateşte arkası önü güzelce pişene kadar kızartılır. Başka bir kapta krema, sarmısak, parmesan peyniri, tuz ve karabiber bir taşım kaynatılır (yaklaşık 3 dakika). Bu karışıma kızartılmış etler eklenerek 1-2 dakika daha pişirilir ve isteğe bağlı pilav
veya haşlanmış sebze ile servis yapılır.

Not:Kırmızı et kullanılmayıp tavuk kullanıldığı takdirde şarap ve zeytinyağı kullanılmasına gerek yoktur. Tavuğun göğüs eti alınır ve çok az yağ kullanılarak(tereyağ veya zeytinyağı) harlı ateşte nar gibi olana kadar kızartılır. Daha sonra aynı işlemler yapılarak yemek pişirilir.

Afiyet Olsun !

NuraN 04-02-2007 22:26

Bütün kuzu pirzolası persiye

MALZEMELER
6 kişilik
1 adet bütün bir yan kuzu pirzolası
1 diş sarımsak
bir tutam karabiber
tuz
2 kahve fincanı rafine yağı
1 diş ezilmiş sarımsak
1 su bardağı kalburdan geçmiş ekmek içi
1 çorba kaşığı toz hardal
1 kahve fincanı beyaz şarap yada su
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz


HAZIRLANIŞI
Bütün pirzolayı tuzlayıp biberleyin, kendi büyüklüğünde bir tepsiye koyup üzerine rafine yağını döküp ortadan hızlı fırına sürün. Zaman zaman tepsideki yağından alıp üzerine dökerek 35-45 dakika pişirip fırından çıkarın. Başka bir tepsiye koyun. Hardalı beyaz şarap veya su ile koyu bir bulamaç kıvamında ezin. Küçük bir fırça ile bu bulamacı pirzolanın üzerine sürün. Ekmek içini sarımsak ve maydanoz ile karıştırıp hardallı pirzolanın üzerine hepsini serpin. Üzerine 1-2 kaşık tepsideki yağından serpip fırına sürün. Üzeri kızarıncaya kadar 5-8 dakika kızartıp fırından çıkarın. Bir servis tabağına dilimleyerek veya bütün koyup üzerine terayağını kızartıp döküp servis edin
__________________

AyTeK54 04-02-2007 22:27

tşkler :)

NuraN 04-02-2007 22:27

Böbrek sote

MALZEMELER
750 gr dana böbreği
2 büyük soğan
3 büyük domates(kabukları soyulmuş, çok küçük doğranmış)
3 adet yeşil biber (ince doğranmış)
2 çorba kaşığı margarin
1/2 demet maydanoz
1 kahve fincanı sirke
kimyon
karabiber
tuz


HAZIRLANIŞI
Böbrekleri ince ince küçük olarak doğrayın. Sirkeli suda yıkayın ve süzün. Saoğanları halka halinde doğradıktan sonra yağı bir tavada yakmadan eritin. Soğan ve böbrekleri içine atın. Sürekli karıştırarak soteleyin. Böbreklerin rengi dönünce domatesi, biberi, tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavayı sürekli silkeleyerek ve oynatarak bütün malzeme kavrulup suyunu çekene kadar pişirmeyi sürdürün. Sonra ateşten alın, kimyon ve matdanozu ekleyin.

NuraN 04-02-2007 22:27

Bonfile sote şasör

MALZEMELER
4 kişilik
4 adet sığır filetosu
4 çorba kaşığı rafine yağı
1 çay fincanı mantar piyaz doğranmış
2 çorba kaşığı tereyağı
3 kahve fincanı beyaz şarap
1 çay kaşığı çok ince kıyılmış soğan
2 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates
½ çay kaşığı un
1 bağ kıyılmış maydanoz
tuz
bir tutam karabiber


HAZIRLANIŞI
Küçük bir tencereye tereyağının yarısını koyup kızdırın. Soğanı ekleyin bir kere karıştırın, mantarı ilave edin ve 1-2 dakika kavurup unu ekleyin. Bir kere karıştırıp beyaz şarabı da ilave edin. Şarabın yarısından fazlasını kaynatarak çektirip domatesi ilave edin. Domatesler bırakacağı suyu çekinceye kadar 8-10 dakika pişirip ateşten alın. Sıcak olarak muhafaza edin. Sığır filetolarını tuzlayıp biberleyip bir tavada ortadan hızlı ateşte rafine yağı ile üçer dakika alt üst pişirip bir güvece veya servis tabağına çıkarın. Domatesli mantarlı sosun içerisine tereyağını ilave edip karıştırarak yedirip maydanozunu karıştırın ve filetoların üzerine döküp servis edin.
__________________

NuraN 04-02-2007 22:28

Biftek marengo

MALZEMELER
Sığır filetosu (1 cm şeritler halinde kesilmiş) 1.2 kg
Bitkisel yağ 50 ml
Soğan 150 gr
Sarmısak
Tuz
Karabiber
Sığır eti suyu 500 ml
Kırmızı şarap 100 ml
Hazır et sosu 25 ml
Domates püresi 25 gr
Dilimlenmiş mantar 360 gr
Mısır unu 30 gr
Taze krema 100 gr
Amerikan pirinci 500 gr


SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :

Protein 31 gr
Yağ 15 gr
Karbonhidrat 45 gr
= 2050 Kj
490 kcal

HAZIRLANIŞI
Biftek filetosu şeritlerini yağda kavurun. Kıyılmış soğanları ilave edin ve yarı şeffaf olana kadar kızartın. Kıyılmış sarmısak, tuz ve biber ilave edin. Kırmızı şarap, et suyu, et sosu ve domates püresi ilave edin. Kaynatın ve orta ateşte pişirin. Mantarları ilave edin. Mısır unuyla koyulaştırın ve taze krema ilave edin. Pirinci tuzlu suda pişirin ve biftekle birlikte servis yapın.

ÖNERİ : Bu tarif, özellikle konserve mantar yerine taze mantar (örneğin, pembe mantar, istiridye mantarı) kullanırsanız iyi olur.

AFIYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 22:29

Beef Florentine(italya)

MALZEMELER
9-10 adet cok ince yufka
4 kaşık tereyağı
en altı için:
2 kaşık tereyağı
1 kg kıyma
1 kaşık un
400 gr lık konserve doğranmış domates
2 kaşık salça
1 kaşık şeker
2 diş sarmısak
tuz
karabiber
Ortası için:
650 gr ıspanak(doğranmış)
3/4 bardak kaşar peyniri
125 gr krem peynir
2 adet yumurta çırpılmış

HAZIRLANIŞI
Önce kıymayı pişirin, domatesleri ve unu sarmısağı, salçayı pişirin. Bu arada ıspanakları haşlayın suyunu süzdükten sonra peynirlerin ikisini de karıştırın büyükçe bir tepsiye önce kıymalı karışımı yayın üstüne ıspanaklı karışımı
yayın sonra yufkaların üstüne biraz erimiş yağ sürüp tepsinin en üstüne elinizle büzüştürerek yayın en üste biraz daha tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 20-25 dakika pişirin.

Afiyet Olsun !
__________________

NuraN 04-02-2007 22:29

Bademli et sote

MALZEMELER
500gr yağsız dana eti
Bir su bardağı soyulmuş badem
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
Bir diş sarmısak
5 Yemek kaşığı soya sosu
6 Yemek kaşığı beyaz şarap
1 Tatlı kaşığı nişasta
8 adet yeşil biber

HAZIRLANIŞI
Eti şerit şerit doğrayın.
Yeşil biberleri yıkayın,uzunlamasına ince ince doğrayın.
Bademleri ise orta irilikte kesin,yağsız tavada hafifçe kavurun.
Kalın dipli bir tavada zeytinyağını iyice kızdırın.Etleri yağda kavurun.Biberleri ilave edip birlikte yumuşatın.Daha sonra sarmısak,soya sosu ve şarabı ilave edip 5 dakika kadar daha pişirin.Bir miktar su ile karıştırdığınız nişastayı ekleyin.
Servis yapmadan önce bademleri katın.Dilerseniz haşlanmış pirinç ile servis yapabilirsiniz.


AFIYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 22:29

Arapkir Kızarması

MALZEMELER
2 kg kemikli et, kuzu budundan
3 adet soğan , ince doğranmış
3-4 yemek kaşığı salça
125 gr margarin
1 kutu yoğurt
karabiber
tuz

HAZIRLANIŞI
Margarini ılıtıp, yumuşatın. Bütün malzemeyi bir kapta kanştın ve etlere iyice yedirin. Sıvanmış et parçalarını tencereye koyun ve artan malzemeyi etlerin üzerlerine dökün. Ağır ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin. İki bardak su ilave edin, malzemeler suyu çekinceye dek pişirin. Yanında pilav ile servis yapın.

AFIYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 22:30

Ali Nazik

MALZEMELER
200 gr yarım yağlı kıyma
2 adet patlıcan
250 gr süzme yoğurt
1 adet yeşilbiber
7-8 dal maydanoz
100 gr tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları fırında közleyin. Kabuğunu soyun ve bıçakla ince ince kıyın. Yoğurtla karıştırıp, bir güvece yerleştirin ve ısıtın. Başka bir kapta kıyma, tuz ve karabiberi yoğurarak köfteyi hazırlayın ve kebap şişine takarak közde pişirin. Küçük küçük parçalara bölerek içine kırmızıbiber eklenmiş tereyağında biraz kavurun. Hazırladığınız bu eti, ısıtılmış güvecin üzerine yerleştirin. Maydanoz ve yeşilbiberle süsleyin.

AFİYET OLSUN !

NuraN 04-02-2007 22:30

Etli Bezelye

4
kişilik
65 dakika

Malzemeler
250 gr kuzu eti (kemiksiz)
1 kg İç bezelye
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
2 adet sivri biber
1 soğan
1 domates
1 limon
Tuz, karabiber

Kuzu etini ince ince ve üç-dört cm uzunluğunda doğrayın. Tereyağını tencereye koyup iyice kızdırın ve etleri içine atın. İnce ince kıydığınız soğanı ilave edip beş dakika hızlı ateşte kavurun. Sivri biber, domates ve salçayı katıp bir-iki dakika daha çevirdikten sonra tencereye 1 litre (beş su bardağı) su ekleyin. Kapağını kapatarak, 30 dakika kadar hafif ateşte kaynatarak et yumuşayana kadar pişirin. Etin pişmesine yakın, iç bezelyeyi ilave edin ve 20-25 dakika daha pişirin. Yemek piştiğinde, bezelyenin yüzeyine kadar su bulunmalıdır. Yemek piştikten sonra tuz, biber ve bir limonun suyu ilave edip sıcak olarak servis edin
__________________

NuraN 04-02-2007 22:30

sahin kebabı

malzemeler
1 kutu konserve bezelye
1kilo pirzola
yarım kg mantar
4 patates
1kasık salca
kasar peyniri
biraz su yag

yapılışı

pirzolayı düdüklüde kısık ateste pişir yaklasık 1 saat
patatesleri kızart
mantarlarıda tavada yagda sotele
etler pişince ısıya dayanıklı bi tepsiye ciz,daha sonra bezelyeleride etlerin üstüne dök,kızarmış olan patatesleride bezelyenin üzerine koy
onun üstüne mantar en üste rende kasar peyniri serp
salcayla suyu karıstır ve sos hazırla sosuda tepsiye dök ve 180 dereceye fırına ver kaşarlar kızarıncaya kadar pisir afiyet olsun

NuraN 04-02-2007 22:31

Patates yatağında beşamel soslu tavuklu mantar sote

adet kemiksiz tavuk göğsü
1/2 kg mantar
1 adet soğan
2 sivri biber
1 domates
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı

5-6 adet orta boy patates

beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 kaşık un
1 su bardağı süt
tuz karabiber
Yapılışı
önce patatesleri soyup ortadan ikiye ayırıyoruz.ortalarını bir kaşık yardımıyla ouyp çıkartıyoruz.kızgın yağda kızartıp fırın tepsisine sıralıyoruz.diğer tarafta tencereye yağı alıp önce soğanı sonra sırayla küpler halinde doğranmış tavuk etini ,biberleri küçük doğranmış mantarı ve domatesleri ilave edip soteliyoruz.tuzla talandırıp patateslerin içini dolduruyoruz.beşamel sos içinde yağı tavaya alıp içinde unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.soğuk sütü ilave edip topaklaşmadan karıştırarak pişiriyoruz.çok koyu olmamalı koyu olursa süt ilavesi yapılabilir. sosuda mantarlı harcın üstüne kaşıkla döküp fırına bırakıyoruz.190cde 5-10dk bekletip servis yapıyoruz.
afiyet olsun
alıntıdır<<

NuraN 04-02-2007 22:31

Bulgurlu Ekşili Köfte

Malzeme

- 500 gr. Kıyma
- 2 yemek kaşığı Sana Cream bonjour
- Yarım su bardağı bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet çarliston biber
- Yarım paket Köfte harcı
- 1 yarım çay bardağı su
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 4 su bardağı et suyu
- Köfteleri bulamak için un
- Tuz-karabiber
- Sosu:
- 1 adet limonun suyu
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul
- biber

Hazırlanışı
Kuru soğanı piyazlık doğrayınız.

Sarımsakları ayıklayıp, kıyınız.

Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, kıyınız.

Havuçun kabuğunu kazıyıp, halka halka doğrayınız.

Bulgurları ayıklayıp, bir süzgecin içinde yıkayınız.

Derin bir kasenin kıymayı, köfte harcını, suyu, bulguru koyup, yoğrunuz. Küçük toplar halinde yuvarladığınız köfteleri , bir yayvan kaba koyduğunuz una bulayıp, tabağa alınız.

Derin bir tencerede Sana Cream Bonjouru kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ve sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.

Soğanlar renk alınca içine kıyılmış çarliston biberleri ve halka halka doğranmış havuçları ilave edip, kavurmaya devam ediniz.

Daha sonra içine et suyunu, tuz ve karabiberi ilave dip, et suyunu kaynatınız.

Et suyu kaynadıktan sonra içine unlu köfteleri ilave edip, pişiriniz.

Köfteler kaynarken, küçük bir kasede limonu, yumurtayı,naneyi, kırmızı pul biberi karıştırınız.

Yemeği ateşten indirmeden önce sosu ilave edip, karıştırınız. Bir taşım kaynatıp, ateşten alınız. Eğer yemeği fazla kaynatırsanız, sos kesilir

NuraN 04-02-2007 22:32

Çiftlik Köfte

Malzeme

- 1 kg kuzu dana karışık kıyma
- 2 dilim bayat ekmek
- 2 soğan
- 1 diş sarmısak
- 1 demet maydanoz
- 250 gr Sana
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 bardak un
- 1/2 kg patates
- 300 gr havuç
- 300 gr bezelye veya kereviz
- 2 bardak et suyu veya su
- Tuz


Hazırlanışı
Soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Ekmeklerin kabuklarını çıkarıp suda yumşattıktan sonra sıkıp ufalayın. Maydanozu yıkadıktan sonra suyunu sıkıp ince ince doğrayın. Havuç ve patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın. Kereviz kullanacaksanız kabuklarını soyup yine aynı büyüklükte doğrayın. Bezelye kullancaksanız; konserve bezelyeyi iyice yıkayıp süzün.

Bir kabın içine, kıymayı, ekmek içini, soğan suyunu, ezilmiş bir diş sarımsağı, maydanozun yarısını, tuzu, karabiberi ve kekiği koyup iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayarak unlanmış tepsiye koyun. Tepsiyi sallayarak köftelerin her yerinin unlanmasını sağlayın.

Bir tencerede Sana yağının yarısını eritip kızdırın. Köfteleri atıp arada bir sallayarak kızartın. Köftelerin her iki tarafı kızarınca sulandırılmış domates salçasını ve suyu ilave edip kaynamaya bırakın.

Kalan Sana yağını derince bir tavada eritin. Yağ kızınca sebzeleri katıp arada bir karıştırarak beş dakika sote edin.

Sote edilmiş sebzeleri kaynamakta olan köftelerin üzerine ilave edin. Kapağını kapatıp ağır ateşte yaklaşık yarım saat pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis edin.

__________________

NuraN 04-02-2007 22:32

Yuvarlama

MALZEMELER
500 gr parça kuzu eti
250 gr çiğ köftelik kıyma
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut (Geceden ıslatılıp pişirilmiş)
1 kg süzme yoğurt
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı nane

HAZIRLANIŞI
Pirinci ıslatıp yıkadıktan sonra robottan geçirin Ardından pirinci çiğ köftelik et, tuz ve karabiberle iyice yoğurun. Yuvarlanabilecek bir hamur elde ettikten sonra, ellerinizi sıvı yağ ile yağlayın. Hamurdan küçük parçalar kopararak nohut iriliğinde yuvarlayın.Yuvarlama işlemi bittikten sonra kaynayan tuzlu suda 1-2 taşım kaynatıp süzgece boşaltın. Eti, ara ara köpüğünü alarak haşlayın ve haşlanmış nohutu ekleyin. Et yumuşayınca, yuvarlamaları ekleyin. Yoğurdu mikserde bir yumurtayla çırpın. Yavaş yavaş karıştırarak yemeğe yedirin. Üzerine kızdırılmış tereyağı ve nane dökün.

AFİYET OLSUN !

NuraN 04-02-2007 22:32

Yufkalı pirzola

MALZEMELER
1 kilo kemikli kuzu pirzola
1 yufka
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
ayçiçek yağı


HAZIRLANIŞI
Yufkaları pirzola sayısı kadar 3 parmak eninde şeritler halinde kesin. Pirzolaları ayçiçek yağında pembeleşene kadar kızartın. Hazırlanan yufka şeritlerini pirzolaların üstüne, kemikleri açık bırakacak şekilde sarın. Hafif yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı ve rende kaşar koyarak önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 20-25 dakika peynirler eriyene kadar pişirin.

NuraN 04-02-2007 22:33

Viyana Şnitzeli

MALZEMELER
4 parça biftek
4 çorba kaşığı un
175 gr ufalanmış ekmek kırıntısı
2 yumurta
100 gr tereyağ
tuz


HAZIRLANIŞI
Etlerin iki tarafına da tuz serpin daha sonra bir kaba un ve tuz karıştırıp koyun. İkinci kaba çırpılmış yumurta ve üçüncü kaba da ekmek kırıntılarını koyun büyük bir tavada tereyağını eritin. Biftekleri sırasıyla ilk önce una sonra yumurtaya son olarak da ekmek kırıntısına bulayıp kızartın. Etlerin üstü kahverengileşince ateşten alıp servis yapın.

Afiyet Olsun !

Duygu Saygı'ya teşekkür ederiz.

NuraN 04-02-2007 22:33

Uluborlu banagi

MALZEMELER
4 ADET PİDE
2 KG. KEMİKLİ KUZU ETİ
TUZ
KARABİBER
2 LT. SU

HAZIRLANIŞI
Önce su ile eti haşlayın. Yeteri kadar tuz ilave ettikten sonra, ayrı bir tabağa, pideleri küçük kareler şeklinde kesin.Sonra haşlanan eti ve suyunu, tabaktaki kesilmiş pideler üzerine güzelce yayın.



AFIYET OLSUN!
Serkan İYİPİŞİRİR'e teşekkür ederiz.

NuraN 04-02-2007 22:33

Terbiyeli Süt Kuzusu

MALZEMELER
1 kg süt kuzusu (but tarafı tercih edilmelidir)
1.5 limonun suyu
3 kahve fincanı su
14 adet arpacık soğanı
2 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı margarin
3 adet yumurtanın sarısı
tuz

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Budunun kemiğini çıkarın ve etinin ince derisini soyun. Daha sonra budu, yumurta iriliğinde parçalar halinde doğrayıp, bir tencereye koyun. Margarin ve kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanlarını bütün olarak üzerine ilave edip, hafif ateşte pişmeye bırakın. Her 15 dakikada bir tencereye yarım kahve fincanı su katarak etleri iyice yumuşayıncaya dek, 1 - l.5 saat pişirin. Eter piştiğinde başka bir kaba üç adet yumurtanın sarısı, bir kahve fincanı su ve 1.5 limonun suyunu koyun, bunları iyice çırparak köpürtün. Böylelikle hazırladığınız terbiyeyi, etlerin üzerine döküp, karıştırın ve 1-2 dakika kadar sonra tencereyi ateşten alıp, sıcak servis yapın.

AFIYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 22:34

Tavuk graten

MALZEMELER
1 adet tavuk
2 çorba kaşığı margarin
4 çorba kaşığı un
yeterince süt
tuz
karabiber
köri
pulbiber

HAZIRLANIŞI
Tavuğu haşlayın ve kemikleri tamamen ayırın. Didiklenmiş tavuğa tuz, karabiber, pul biber ve köriyi ekleyerek karıştırın. Borcama yerleştirin.daha sonra ayrı bir kapta margarini eritin.
Unu bu yağda kavurun. Kavrulan unun üzerine boza kıvamına gelene kadar
süt ilave edin.. Hazırlanan beşamel sosu didilmiş tavuk üzerine iyice yayın.Üstü kapanacak şekilde kaşar rendesi ilave edin. Pul biber serpin ve fırına verin. Kaşar eriyip üstü kızarana dek pişirin.Börek şeklinde keserek servis yapın.


AFİYET OLSUN !

NuraN 04-02-2007 22:34

Tas Kebabı

MALZEMELER
1/2 kg ince kuşbaşı doğranmış dana eti
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet domates
1/2 çorba kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kırmızı biber

HAZIRLANIŞI
Soğanları ve sarmısakları yemeklik doğrayın, yağ konmuş orta büyüklükte tencereye koyun. Kuş başı doğranmış etleri üzerine döküp, karıştırın. Üzerine salca ve domatesi ilave edin. En son baharatı ilave edin. İyice karıştırın. Tencerenin ortasına toplayıp, cam büyük bir kaseyi etler tamamı ile içinde olacak şekilde kapatın, ve çok kısık ateşte pişirmeye başlayın. Etler suyunu saldığında tuzunu ilave edin. Yemek suyunu çekene kadar pişirin. Servis yapmadan önce, isteğe göre servis tabağına alıp, üzerine rendelenmiş kaşar döküp, düşük ısılı fırında 5-10 dak. bekletip , servise hazır hale getirin.

Servisini patates püresi , kızartması ile yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

Hilal Gökkaya'ya teşekkur ederiz.

NuraN 04-02-2007 22:35

Tako - picadillo

MALZEMELER
4 kişilik
4 adet tako (büyük marketlerde paket olarak bulabilirisniz)
25 gr margarin
acı biber sosu
1 adet orta boy soğan
675 gr dana kıyma
175 gr domates salçası
400 gr domates
1'er çay kaşığı tarçın ve toz şeker
2 çorba kaşığı kırmızı şarap
bir tutam kuru üzüm
biraz karanfil
2 adet acı biber (ince kıyılmış)


HAZIRLANIŞI
Margarini tavaya alın ve kıyılmış soğanı kavurun. Isıyı yükselterek kıymayı da üzerine ekleyin. Kırmızı biber ve acı biber sosu hariç tüm malzemeyi ekleyin ve karıştırın. Yaklaşık 85-90 dakika kapağı açık olarak pişirin. Kırmızı bibere veacı sosu ekleyin takoların içlerine paylaştırın

NuraN 04-02-2007 22:41

Şiveydiz

MALZEMELER
1 kg kuzu eti (kuşbaşı)
2 adet yumurta
1/2 kg nohut
taze soğan
1.5 kg yoğurt
taze sarmısak
tuz, nane

HAZIRLANIŞI
Kemiksiz, kuşbaşı doğranmış etle, 1/2 kg nohudu pişirin. Diğer bir kapta üç soğana bir sarmısak düşecek şekilde, beş-altı cm aralıklarla az suda haşlayın. Her ikisin de pişirdikten sonra karştırın ve birkaç taşım kaynatın. Bir tas yoğurdun içine yurmuta kırıp, tencereye ilave edin. Tuz ve nane koyup servis yapın.

AFIYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 22:41

Şehriyeli Kuzu Incik

MALZEMELER
1 kg kuzu incik
5 çorba kaşığı margarin
Yarım kg arpa şehriye
2 domates (veya 1 çorba kaşığı salça)
2 baş soğan
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Margarinden iki kaşık alıp kızdırın ve etleri katıp karıştırmaya başlayın.
Incikler iyice pembeleşsin, sularını salıp çeksinler. Bir başka kapta, yine margarinden bir kaşık alıp eritin. Ince doğranmış soğanları tahta kaşıkla karıştırın. Renkleri değişmeye başlayınca , kabuklan alınmış küçük parça domatesi (veya salçayı) katın, kavrulsunlar. Üzerlerine et suyundan biraz gezdirin , pişip bulamaç olsunlar. Kalan iki kaşık yağı eritip, bu kez de arpa şehriyeyi beş dakika kadar kavurun. Hazırladığınız salçayı şehriyelere katın. lyice pişen inciklerin suyundan gezdirin. Şehriyeler suyunu çekip şişsinler. Üzerlerine incikleri dizin. Et suyundan bir parça gezdiin ve tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakın . Lapalaştırmadan, ezmeden, diri bırakmadan sofranıza getirin.
AFIYET OLSUN !

NuraN 04-02-2007 22:41

Şatobrian

MALZEMELER
2 kişi için:
350-400 gr sığır fletosu
az tuz
bir tutam karabiber
3 çorba kaşığı rafine yağı
2 adet sapı kesilmiş mantar
2 adet küçük domates
4-5 yaprak su teresi yada maydanoz
Sos Bernez
Sos bernez için:
1/2 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
4 adet ezilmiş tane karabiber
½ kahve fincanı sirke
1 çorba kaşığı su
2 yumurta sarısı
1 su bardağı eriyip suyu alınmış tereyağı
¼ limon suyu
az tuz
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz


HAZIRLANIŞI
Sığır fletosunu gerekirse vurarak biraz yassılaştırın. Sonra tuzlayıp, biberleyip yağlayın. Kızgın kömürlü ızgarada 5-6 dakika bir tarafını 5-6 dakika diğer tarafını pişirip bir servis tabağına koyun. Domatesleri birkaç dakika fırında yada ızgarada pişirip mantarları tereyağında sote yapıp domateslerin üzerine oturtun. Domatesleri etin yanına koyup maydanoz yada su teresi yanına koyun ve servis edin. Garnitür olarak kızarmış patates ve sos bernez yapıp verin.
Sos bernez hazırlanışı :Sirkeyi, karabiberi, soğanı küçük bir tencerede ağır ateşte yakmadan sirke az bir miktar kalıncaya kadar kaynatıp ateşten alın. İlk sıcaklığı geçince içine tuz, yumurta sarıları ve limon suyunu ilave edin. Çırpma teli ile devamlı karıştırarak ocak kapalıyken ocağın sıcak tarafında yumurtalar kabarıp koyulaşıncaya kadar karıştırın. Ilık hale gelince ılık tereyağını içine ip gibi akıtarak ve çırparak koyun. İçine kıyılmış maydanozu ilave edip servis yapın.

NuraN 04-02-2007 22:42

Steak Mushroom Pie

MALZEMELER
1 kg bonfile
2 adet orta boy soğan
400 gr mantar
1 diş sarımsak
100 gr gravy sos(yada koyulaştırılmış et suyu) tuz
karabiber
4 adet milföy hamuru
2 adet yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI
Bonfileler kuşbaşı doğranır. Geniş bir tencerede
sotelenir. Daha sonra mantar ve soğanlar atılır tencereye. Et suyunu çekinceye kadar sotelenir ve et suyu eklenir. 30 dakika orta ateşte pişer. En son bir tepsiye bir kat milföy dizilir üzerine yapılan karışımdan bir kaşık bir kat milföy üzerine karışımdan ve son milföyü de kattıktan sonra milföyün üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200°C ısıtılmış fırında 15 dakika milföylerin yüzeyleri kızarana kadar pişirilir. Tepsiden kare bir şekilde kesilir tabağa
alınır üzerine kendi sosu dökülür. Mevsim sebzeleri ile servis edilir.

Afiyet olsun !

NuraN 04-02-2007 22:42

Soya etli hünkar beğendi

MALZEMELER
150 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş)
2 adet patlıcan
1 adet limon
4 yemek kaşığı soya yağı
1/2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 yufka, yanları alınarak dikdörtgen hale getirilmiş, ikiye bölünmüş
2 tatlı kaşığı yeşil baharat sosu
1 tatlı kaşığı domates sosu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 orta boy kuru soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker

Yeşil baharat sosu:
1 tutam maydanoz, 1 tutam dereotu, 1 tutam fesleğen, 1 kaşık sıvı yağ, 2 kaşık limon suyu. Yeşil baharatları mikserde çektikten sonra yağ ve limon ile karıştırın.

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun. 1 yemek kaşığı soya yağı ile limonu karıştırıp, patlıcanlara ekleyip, püre haline getirin. Sonra, bir tencerede unu, 2 yemek kaşığı soya yağı ile kavurun, üzerine sütü ilave edip, beşamel sos hazırlayın. Sosu ateşten alıralmaz, kaşar peynirini ekleyip, tuz ve şekerle hazırladığınız sosu, püre haline getirdiğiniz patlıcanla karıştırın.
Ayrı bir tencerede domates salçasını 1 çay bardağı su ile sulandırın. Üzerine ince kıyılmış soğanla birlikte soya etini ekleyip orta ateşte 20 dakika pişirin. Küçük ve derin bir kapta kızdırılmış bol yağ içinde yufkaları teker teker kızartın. Yufka kase şeklini aldıktan sonra servis tabağına geçirin. İçine, önce patlıcanlı karışımı, üzerine de soya etlerini ve en son yeşil baharat sosunu ekleyin.

AFİYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 22:42

Soya eti varyasyonu

MALZEMELER
20 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş)
2 yaprak kırmızı kıvırcık salata
2 yaprak hindiba
1 tatlı kaşığı mayonez
1 adet salatalık
1 yemek kaşığı baharat karışımı (nane, kekik, reyhan)
1 çay kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı soya fasülyesi
1/4 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Soya etini soya sosunda kısık ateşte, et pişene kadar soteleyin. Soya fasülyesini haşlayın.
1 yaprak kırmızı kıvırcık ve 1 yaprak endivyeni ince ince doğrayın. Üzerine mayonez ile haşlanmış soya fasülyesini ekleyin, baharat karışımı ve tuzla tatlandırıp, iyice harmanlayın. Salatalığı ince ince dilimleyerek tabağın ortasına yerleştirin, önceden hazırlanan soya fasülyeli salatayı çevresine serpiştirin, en son soya eti sotesini üzerine ilave edin. Kalan kırmızı kıvırcık ve endivyen yapraklarıyla tabağı süsleyip servis yapın.

AFİYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 22:42

Soya eti pane

MALZEMELER
40 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş)
1 adet yumurta
2/3 kahve fincanı un
2/3 kahve fincanı galeta unu
1,5 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı acılı domates sosu
3,5 yemek kaşığı sıvı yağ
1/4 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Un ve tuzu karıştırın. Yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın. Soya etlerini önce un karışımın, ardından da yumurta ve galeta ununa bulayın, kızgın yağda kızartın. Mayonez ve acılı sosla birlikte servis yapın.

AFİYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 22:43

Sosis dolması

MALZEMELER
250 gr ufak ufak doğranmış sosis
1 adet ince kıyılmış soğan
1/4 su bardağı kuru ekmek ufalanmış
8 adet dana biftek (1 kg) çok ince dilimlenmiş
karabiber
tuz
8 dilim pastırma
2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
6 adet ikiye bölünmüş arpacık soğanı
1/4 su bardağı un
3 su bardağı bira
çok az et suyu
500 gr mantar
maydanoz doğranmış
pişmiş makarna

HAZIRLANIŞI
Soğan, ekmek ufaklarıve sosisleri iyice karıştırın. Et parçalarını iyice incelene kadar dövün, tuz ve biber ekin. Sosis karışımını et parçaları arasında eşit olarak bölün. Sosisleri et dilimlerinin arasına koyup, rulo yapın. Her rulonun etrafına pastırma sarın. Etlerin ayrılmaması için kürdan sokun. Ruloları biraz kızartın. Arpacık soğanlarını ekleyin, un ve biranın yarısını karıştırıp bu karışımı etlerin üzerine dökün. Biranın geri kalanını et suyuna ilave ederek çırpın. Diğer tarafta etleri üzeri kapalı olarak 1,5-2 saat kısık ateşte pişirin. Mantarları maydanozu ekleyin 15 dakika pişirin. Makarnayla beraber servis yapın.

NuraN 04-02-2007 22:43

Sığır sokumu roti

MALZEMELER
4 kişilik
1 adet sığır sokumu
3 kahve fincanı rafine yağı
tuz
bir tutam karabiber
1 adet parmak büyüklüğünde kuşbaşı doğranmış havuç
¼ küçük kereviz
1 küçük soğan
1 tutam kekik
1 çay fincanı et suyu
2 kahve fincanı beyaz şarap


HAZIRLANIŞI
Sokum Roti orta pişmiş kanlı olarak yenir, ancak kanlı et yemeyenler fazla pişirebilirler. Sokumu tuzlayıp biberleyin. Küçük kalın dipli bir tepsiye veya kasrola rafine yağını koyup kızdırıp sokumu ilave edin. Ortadan hızlı ateşli fırında zaman zaman içinden yağ alıp üzerine dökerek 8'er dakika alt üst pişirip sebzeleri ve kekiği karıştırıp üzerine ve kenarlarına serpip 2'şer dakika daha alt üst pişirin ve fırından çıkarın. Eti bir kaba çıkarıp yağını süzgece boşaltın. Yağı döküp sebzeleri tekrar tepsiye döküp beyaz şarabı ilave edin. 1-2 dakika ağır ateşte kaynatıp et suyunu ilave edin.. Birkaç dakika kaynatıp süzdürün., eti dilimleyip sosunu yanında ayrı olarak servis edin

NuraN 04-02-2007 22:43

Sığır filetosu straganof

MALZEMELER
4 kişi için
600 gr sığır filetosu
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı rafine yağı
½ tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan
1 kahve fincanı beyaz şarap
6 çorba kaşığı krema
tuz
az kırmızı yaprak biber
Sosu için:
1 su bardağı kaynar süt
4 çorba kaşığı soğuk süt
1 adet soğan (piyaz doğranmış)
1 çorba kaşığı tepeleme dolu un
1 tatlı kaşığı margarin
2 kahve fincanı beyaz şarap
½ çay kaşığı kırmızı yaprak biber
tuz


HAZIRLANIŞI
Filetoyu piyaz dilimleyip, tuzlayıp, biberleyin. Bir tavaya rafine yağını koyun kızdırın ve tereyağını, soğanı ve eti ilave edin. Hızlı ateşte 2-3 dakika sote yapıp bir tabağa boşaltın, etin bıraktığı suyu tavaya süzdürüp beyaz şarabı ilave edip yarısını çektirin. Kremayı ve hazırladığınız sos kremi ilave edip bir kere kaynatıp ateşten alın. Eti ilave dip karıştırıp servis edin.
Sosun hazırlanışı : Küçük bir kaba yağı ve soğanı koyup orta ateşte 1-2 dakika sote yapıp kırmızı biber ve beyaz şarabı ilave edin. Kaynatarak şarabın yarısını çektirin ateşten alın. Ilık hale gelince unu ve dört kaşık sütü ilave ederek iyice karıştırın. Sünmemesi için 4-5 dakika bekletip kaynar sütü ilave edip karıştırın ve karıştırarak orta ateşte 4-5 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Süzdürün ve kullanın.


Türkiye`de Saat: 13:57 .

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580