Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi

Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi (http://besiktasforum.net/forum/index.php)
-   Mutfak (http://besiktasforum.net/forum/forumdisplay.php?f=156)
-   -   Et Yemekleri (http://besiktasforum.net/forum/showthread.php?t=21643)

NuraN 04-02-2007 22:31

Bulgurlu Ekşili Köfte

Malzeme

- 500 gr. Kıyma
- 2 yemek kaşığı Sana Cream bonjour
- Yarım su bardağı bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet çarliston biber
- Yarım paket Köfte harcı
- 1 yarım çay bardağı su
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 4 su bardağı et suyu
- Köfteleri bulamak için un
- Tuz-karabiber
- Sosu:
- 1 adet limonun suyu
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul
- biber

Hazırlanışı
Kuru soğanı piyazlık doğrayınız.

Sarımsakları ayıklayıp, kıyınız.

Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, kıyınız.

Havuçun kabuğunu kazıyıp, halka halka doğrayınız.

Bulgurları ayıklayıp, bir süzgecin içinde yıkayınız.

Derin bir kasenin kıymayı, köfte harcını, suyu, bulguru koyup, yoğrunuz. Küçük toplar halinde yuvarladığınız köfteleri , bir yayvan kaba koyduğunuz una bulayıp, tabağa alınız.

Derin bir tencerede Sana Cream Bonjouru kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ve sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.

Soğanlar renk alınca içine kıyılmış çarliston biberleri ve halka halka doğranmış havuçları ilave edip, kavurmaya devam ediniz.

Daha sonra içine et suyunu, tuz ve karabiberi ilave dip, et suyunu kaynatınız.

Et suyu kaynadıktan sonra içine unlu köfteleri ilave edip, pişiriniz.

Köfteler kaynarken, küçük bir kasede limonu, yumurtayı,naneyi, kırmızı pul biberi karıştırınız.

Yemeği ateşten indirmeden önce sosu ilave edip, karıştırınız. Bir taşım kaynatıp, ateşten alınız. Eğer yemeği fazla kaynatırsanız, sos kesilir

NuraN 04-02-2007 22:32

Çiftlik Köfte

Malzeme

- 1 kg kuzu dana karışık kıyma
- 2 dilim bayat ekmek
- 2 soğan
- 1 diş sarmısak
- 1 demet maydanoz
- 250 gr Sana
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 bardak un
- 1/2 kg patates
- 300 gr havuç
- 300 gr bezelye veya kereviz
- 2 bardak et suyu veya su
- Tuz


Hazırlanışı
Soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Ekmeklerin kabuklarını çıkarıp suda yumşattıktan sonra sıkıp ufalayın. Maydanozu yıkadıktan sonra suyunu sıkıp ince ince doğrayın. Havuç ve patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın. Kereviz kullanacaksanız kabuklarını soyup yine aynı büyüklükte doğrayın. Bezelye kullancaksanız; konserve bezelyeyi iyice yıkayıp süzün.

Bir kabın içine, kıymayı, ekmek içini, soğan suyunu, ezilmiş bir diş sarımsağı, maydanozun yarısını, tuzu, karabiberi ve kekiği koyup iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayarak unlanmış tepsiye koyun. Tepsiyi sallayarak köftelerin her yerinin unlanmasını sağlayın.

Bir tencerede Sana yağının yarısını eritip kızdırın. Köfteleri atıp arada bir sallayarak kızartın. Köftelerin her iki tarafı kızarınca sulandırılmış domates salçasını ve suyu ilave edip kaynamaya bırakın.

Kalan Sana yağını derince bir tavada eritin. Yağ kızınca sebzeleri katıp arada bir karıştırarak beş dakika sote edin.

Sote edilmiş sebzeleri kaynamakta olan köftelerin üzerine ilave edin. Kapağını kapatıp ağır ateşte yaklaşık yarım saat pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis edin.

__________________

NuraN 04-02-2007 22:32

Yuvarlama

MALZEMELER
500 gr parça kuzu eti
250 gr çiğ köftelik kıyma
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut (Geceden ıslatılıp pişirilmiş)
1 kg süzme yoğurt
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı nane

HAZIRLANIŞI
Pirinci ıslatıp yıkadıktan sonra robottan geçirin Ardından pirinci çiğ köftelik et, tuz ve karabiberle iyice yoğurun. Yuvarlanabilecek bir hamur elde ettikten sonra, ellerinizi sıvı yağ ile yağlayın. Hamurdan küçük parçalar kopararak nohut iriliğinde yuvarlayın.Yuvarlama işlemi bittikten sonra kaynayan tuzlu suda 1-2 taşım kaynatıp süzgece boşaltın. Eti, ara ara köpüğünü alarak haşlayın ve haşlanmış nohutu ekleyin. Et yumuşayınca, yuvarlamaları ekleyin. Yoğurdu mikserde bir yumurtayla çırpın. Yavaş yavaş karıştırarak yemeğe yedirin. Üzerine kızdırılmış tereyağı ve nane dökün.

AFİYET OLSUN !

NuraN 04-02-2007 22:32

Yufkalı pirzola

MALZEMELER
1 kilo kemikli kuzu pirzola
1 yufka
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
ayçiçek yağı


HAZIRLANIŞI
Yufkaları pirzola sayısı kadar 3 parmak eninde şeritler halinde kesin. Pirzolaları ayçiçek yağında pembeleşene kadar kızartın. Hazırlanan yufka şeritlerini pirzolaların üstüne, kemikleri açık bırakacak şekilde sarın. Hafif yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı ve rende kaşar koyarak önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 20-25 dakika peynirler eriyene kadar pişirin.

NuraN 04-02-2007 22:33

Viyana Şnitzeli

MALZEMELER
4 parça biftek
4 çorba kaşığı un
175 gr ufalanmış ekmek kırıntısı
2 yumurta
100 gr tereyağ
tuz


HAZIRLANIŞI
Etlerin iki tarafına da tuz serpin daha sonra bir kaba un ve tuz karıştırıp koyun. İkinci kaba çırpılmış yumurta ve üçüncü kaba da ekmek kırıntılarını koyun büyük bir tavada tereyağını eritin. Biftekleri sırasıyla ilk önce una sonra yumurtaya son olarak da ekmek kırıntısına bulayıp kızartın. Etlerin üstü kahverengileşince ateşten alıp servis yapın.

Afiyet Olsun !

Duygu Saygı'ya teşekkür ederiz.

NuraN 04-02-2007 22:33

Uluborlu banagi

MALZEMELER
4 ADET PİDE
2 KG. KEMİKLİ KUZU ETİ
TUZ
KARABİBER
2 LT. SU

HAZIRLANIŞI
Önce su ile eti haşlayın. Yeteri kadar tuz ilave ettikten sonra, ayrı bir tabağa, pideleri küçük kareler şeklinde kesin.Sonra haşlanan eti ve suyunu, tabaktaki kesilmiş pideler üzerine güzelce yayın.



AFIYET OLSUN!
Serkan İYİPİŞİRİR'e teşekkür ederiz.

NuraN 04-02-2007 22:33

Terbiyeli Süt Kuzusu

MALZEMELER
1 kg süt kuzusu (but tarafı tercih edilmelidir)
1.5 limonun suyu
3 kahve fincanı su
14 adet arpacık soğanı
2 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı margarin
3 adet yumurtanın sarısı
tuz

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Budunun kemiğini çıkarın ve etinin ince derisini soyun. Daha sonra budu, yumurta iriliğinde parçalar halinde doğrayıp, bir tencereye koyun. Margarin ve kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanlarını bütün olarak üzerine ilave edip, hafif ateşte pişmeye bırakın. Her 15 dakikada bir tencereye yarım kahve fincanı su katarak etleri iyice yumuşayıncaya dek, 1 - l.5 saat pişirin. Eter piştiğinde başka bir kaba üç adet yumurtanın sarısı, bir kahve fincanı su ve 1.5 limonun suyunu koyun, bunları iyice çırparak köpürtün. Böylelikle hazırladığınız terbiyeyi, etlerin üzerine döküp, karıştırın ve 1-2 dakika kadar sonra tencereyi ateşten alıp, sıcak servis yapın.

AFIYET OLSUN!

NuraN 04-02-2007 22:34

Tavuk graten

MALZEMELER
1 adet tavuk
2 çorba kaşığı margarin
4 çorba kaşığı un
yeterince süt
tuz
karabiber
köri
pulbiber

HAZIRLANIŞI
Tavuğu haşlayın ve kemikleri tamamen ayırın. Didiklenmiş tavuğa tuz, karabiber, pul biber ve köriyi ekleyerek karıştırın. Borcama yerleştirin.daha sonra ayrı bir kapta margarini eritin.
Unu bu yağda kavurun. Kavrulan unun üzerine boza kıvamına gelene kadar
süt ilave edin.. Hazırlanan beşamel sosu didilmiş tavuk üzerine iyice yayın.Üstü kapanacak şekilde kaşar rendesi ilave edin. Pul biber serpin ve fırına verin. Kaşar eriyip üstü kızarana dek pişirin.Börek şeklinde keserek servis yapın.


AFİYET OLSUN !

NuraN 04-02-2007 22:34

Tas Kebabı

MALZEMELER
1/2 kg ince kuşbaşı doğranmış dana eti
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet domates
1/2 çorba kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kırmızı biber

HAZIRLANIŞI
Soğanları ve sarmısakları yemeklik doğrayın, yağ konmuş orta büyüklükte tencereye koyun. Kuş başı doğranmış etleri üzerine döküp, karıştırın. Üzerine salca ve domatesi ilave edin. En son baharatı ilave edin. İyice karıştırın. Tencerenin ortasına toplayıp, cam büyük bir kaseyi etler tamamı ile içinde olacak şekilde kapatın, ve çok kısık ateşte pişirmeye başlayın. Etler suyunu saldığında tuzunu ilave edin. Yemek suyunu çekene kadar pişirin. Servis yapmadan önce, isteğe göre servis tabağına alıp, üzerine rendelenmiş kaşar döküp, düşük ısılı fırında 5-10 dak. bekletip , servise hazır hale getirin.

Servisini patates püresi , kızartması ile yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

Hilal Gökkaya'ya teşekkur ederiz.

NuraN 04-02-2007 22:35

Tako - picadillo

MALZEMELER
4 kişilik
4 adet tako (büyük marketlerde paket olarak bulabilirisniz)
25 gr margarin
acı biber sosu
1 adet orta boy soğan
675 gr dana kıyma
175 gr domates salçası
400 gr domates
1'er çay kaşığı tarçın ve toz şeker
2 çorba kaşığı kırmızı şarap
bir tutam kuru üzüm
biraz karanfil
2 adet acı biber (ince kıyılmış)


HAZIRLANIŞI
Margarini tavaya alın ve kıyılmış soğanı kavurun. Isıyı yükselterek kıymayı da üzerine ekleyin. Kırmızı biber ve acı biber sosu hariç tüm malzemeyi ekleyin ve karıştırın. Yaklaşık 85-90 dakika kapağı açık olarak pişirin. Kırmızı bibere veacı sosu ekleyin takoların içlerine paylaştırın


Türkiye`de Saat: 18:55 .

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580