![]() |
Şiveydiz MALZEMELER 1 kg kuzu eti (kuşbaşı) 2 adet yumurta 1/2 kg nohut taze soğan 1.5 kg yoğurt taze sarmısak tuz, nane HAZIRLANIŞI Kemiksiz, kuşbaşı doğranmış etle, 1/2 kg nohudu pişirin. Diğer bir kapta üç soğana bir sarmısak düşecek şekilde, beş-altı cm aralıklarla az suda haşlayın. Her ikisin de pişirdikten sonra karştırın ve birkaç taşım kaynatın. Bir tas yoğurdun içine yurmuta kırıp, tencereye ilave edin. Tuz ve nane koyup servis yapın. AFIYET OLSUN! |
Şehriyeli Kuzu Incik MALZEMELER 1 kg kuzu incik 5 çorba kaşığı margarin Yarım kg arpa şehriye 2 domates (veya 1 çorba kaşığı salça) 2 baş soğan tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Margarinden iki kaşık alıp kızdırın ve etleri katıp karıştırmaya başlayın. Incikler iyice pembeleşsin, sularını salıp çeksinler. Bir başka kapta, yine margarinden bir kaşık alıp eritin. Ince doğranmış soğanları tahta kaşıkla karıştırın. Renkleri değişmeye başlayınca , kabuklan alınmış küçük parça domatesi (veya salçayı) katın, kavrulsunlar. Üzerlerine et suyundan biraz gezdirin , pişip bulamaç olsunlar. Kalan iki kaşık yağı eritip, bu kez de arpa şehriyeyi beş dakika kadar kavurun. Hazırladığınız salçayı şehriyelere katın. lyice pişen inciklerin suyundan gezdirin. Şehriyeler suyunu çekip şişsinler. Üzerlerine incikleri dizin. Et suyundan bir parça gezdiin ve tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakın . Lapalaştırmadan, ezmeden, diri bırakmadan sofranıza getirin. AFIYET OLSUN ! |
Şatobrian MALZEMELER 2 kişi için: 350-400 gr sığır fletosu az tuz bir tutam karabiber 3 çorba kaşığı rafine yağı 2 adet sapı kesilmiş mantar 2 adet küçük domates 4-5 yaprak su teresi yada maydanoz Sos Bernez Sos bernez için: 1/2 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan 4 adet ezilmiş tane karabiber ½ kahve fincanı sirke 1 çorba kaşığı su 2 yumurta sarısı 1 su bardağı eriyip suyu alınmış tereyağı ¼ limon suyu az tuz 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz HAZIRLANIŞI Sığır fletosunu gerekirse vurarak biraz yassılaştırın. Sonra tuzlayıp, biberleyip yağlayın. Kızgın kömürlü ızgarada 5-6 dakika bir tarafını 5-6 dakika diğer tarafını pişirip bir servis tabağına koyun. Domatesleri birkaç dakika fırında yada ızgarada pişirip mantarları tereyağında sote yapıp domateslerin üzerine oturtun. Domatesleri etin yanına koyup maydanoz yada su teresi yanına koyun ve servis edin. Garnitür olarak kızarmış patates ve sos bernez yapıp verin. Sos bernez hazırlanışı :Sirkeyi, karabiberi, soğanı küçük bir tencerede ağır ateşte yakmadan sirke az bir miktar kalıncaya kadar kaynatıp ateşten alın. İlk sıcaklığı geçince içine tuz, yumurta sarıları ve limon suyunu ilave edin. Çırpma teli ile devamlı karıştırarak ocak kapalıyken ocağın sıcak tarafında yumurtalar kabarıp koyulaşıncaya kadar karıştırın. Ilık hale gelince ılık tereyağını içine ip gibi akıtarak ve çırparak koyun. İçine kıyılmış maydanozu ilave edip servis yapın. |
Steak Mushroom Pie MALZEMELER 1 kg bonfile 2 adet orta boy soğan 400 gr mantar 1 diş sarımsak 100 gr gravy sos(yada koyulaştırılmış et suyu) tuz karabiber 4 adet milföy hamuru 2 adet yumurta sarısı HAZIRLANIŞI Bonfileler kuşbaşı doğranır. Geniş bir tencerede sotelenir. Daha sonra mantar ve soğanlar atılır tencereye. Et suyunu çekinceye kadar sotelenir ve et suyu eklenir. 30 dakika orta ateşte pişer. En son bir tepsiye bir kat milföy dizilir üzerine yapılan karışımdan bir kaşık bir kat milföy üzerine karışımdan ve son milföyü de kattıktan sonra milföyün üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200°C ısıtılmış fırında 15 dakika milföylerin yüzeyleri kızarana kadar pişirilir. Tepsiden kare bir şekilde kesilir tabağa alınır üzerine kendi sosu dökülür. Mevsim sebzeleri ile servis edilir. Afiyet olsun ! |
Soya etli hünkar beğendi MALZEMELER 150 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş) 2 adet patlıcan 1 adet limon 4 yemek kaşığı soya yağı 1/2 kahve fincanı un 1 kahve fincanı süt 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri 1/2 yufka, yanları alınarak dikdörtgen hale getirilmiş, ikiye bölünmüş 2 tatlı kaşığı yeşil baharat sosu 1 tatlı kaşığı domates sosu 1 yemek kaşığı domates salçası 1 orta boy kuru soğan 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker Yeşil baharat sosu: 1 tutam maydanoz, 1 tutam dereotu, 1 tutam fesleğen, 1 kaşık sıvı yağ, 2 kaşık limon suyu. Yeşil baharatları mikserde çektikten sonra yağ ve limon ile karıştırın. HAZIRLANIŞI Patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun. 1 yemek kaşığı soya yağı ile limonu karıştırıp, patlıcanlara ekleyip, püre haline getirin. Sonra, bir tencerede unu, 2 yemek kaşığı soya yağı ile kavurun, üzerine sütü ilave edip, beşamel sos hazırlayın. Sosu ateşten alıralmaz, kaşar peynirini ekleyip, tuz ve şekerle hazırladığınız sosu, püre haline getirdiğiniz patlıcanla karıştırın. Ayrı bir tencerede domates salçasını 1 çay bardağı su ile sulandırın. Üzerine ince kıyılmış soğanla birlikte soya etini ekleyip orta ateşte 20 dakika pişirin. Küçük ve derin bir kapta kızdırılmış bol yağ içinde yufkaları teker teker kızartın. Yufka kase şeklini aldıktan sonra servis tabağına geçirin. İçine, önce patlıcanlı karışımı, üzerine de soya etlerini ve en son yeşil baharat sosunu ekleyin. AFİYET OLSUN! |
Soya eti varyasyonu MALZEMELER 20 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş) 2 yaprak kırmızı kıvırcık salata 2 yaprak hindiba 1 tatlı kaşığı mayonez 1 adet salatalık 1 yemek kaşığı baharat karışımı (nane, kekik, reyhan) 1 çay kaşığı soya sosu 1 yemek kaşığı soya fasülyesi 1/4 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Soya etini soya sosunda kısık ateşte, et pişene kadar soteleyin. Soya fasülyesini haşlayın. 1 yaprak kırmızı kıvırcık ve 1 yaprak endivyeni ince ince doğrayın. Üzerine mayonez ile haşlanmış soya fasülyesini ekleyin, baharat karışımı ve tuzla tatlandırıp, iyice harmanlayın. Salatalığı ince ince dilimleyerek tabağın ortasına yerleştirin, önceden hazırlanan soya fasülyeli salatayı çevresine serpiştirin, en son soya eti sotesini üzerine ilave edin. Kalan kırmızı kıvırcık ve endivyen yapraklarıyla tabağı süsleyip servis yapın. AFİYET OLSUN! |
Soya eti pane MALZEMELER 40 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş) 1 adet yumurta 2/3 kahve fincanı un 2/3 kahve fincanı galeta unu 1,5 yemek kaşığı mayonez 1 yemek kaşığı acılı domates sosu 3,5 yemek kaşığı sıvı yağ 1/4 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Un ve tuzu karıştırın. Yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın. Soya etlerini önce un karışımın, ardından da yumurta ve galeta ununa bulayın, kızgın yağda kızartın. Mayonez ve acılı sosla birlikte servis yapın. AFİYET OLSUN! |
Sosis dolması MALZEMELER 250 gr ufak ufak doğranmış sosis 1 adet ince kıyılmış soğan 1/4 su bardağı kuru ekmek ufalanmış 8 adet dana biftek (1 kg) çok ince dilimlenmiş karabiber tuz 8 dilim pastırma 2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin 6 adet ikiye bölünmüş arpacık soğanı 1/4 su bardağı un 3 su bardağı bira çok az et suyu 500 gr mantar maydanoz doğranmış pişmiş makarna HAZIRLANIŞI Soğan, ekmek ufaklarıve sosisleri iyice karıştırın. Et parçalarını iyice incelene kadar dövün, tuz ve biber ekin. Sosis karışımını et parçaları arasında eşit olarak bölün. Sosisleri et dilimlerinin arasına koyup, rulo yapın. Her rulonun etrafına pastırma sarın. Etlerin ayrılmaması için kürdan sokun. Ruloları biraz kızartın. Arpacık soğanlarını ekleyin, un ve biranın yarısını karıştırıp bu karışımı etlerin üzerine dökün. Biranın geri kalanını et suyuna ilave ederek çırpın. Diğer tarafta etleri üzeri kapalı olarak 1,5-2 saat kısık ateşte pişirin. Mantarları maydanozu ekleyin 15 dakika pişirin. Makarnayla beraber servis yapın. |
Sığır sokumu roti MALZEMELER 4 kişilik 1 adet sığır sokumu 3 kahve fincanı rafine yağı tuz bir tutam karabiber 1 adet parmak büyüklüğünde kuşbaşı doğranmış havuç ¼ küçük kereviz 1 küçük soğan 1 tutam kekik 1 çay fincanı et suyu 2 kahve fincanı beyaz şarap HAZIRLANIŞI Sokum Roti orta pişmiş kanlı olarak yenir, ancak kanlı et yemeyenler fazla pişirebilirler. Sokumu tuzlayıp biberleyin. Küçük kalın dipli bir tepsiye veya kasrola rafine yağını koyup kızdırıp sokumu ilave edin. Ortadan hızlı ateşli fırında zaman zaman içinden yağ alıp üzerine dökerek 8'er dakika alt üst pişirip sebzeleri ve kekiği karıştırıp üzerine ve kenarlarına serpip 2'şer dakika daha alt üst pişirin ve fırından çıkarın. Eti bir kaba çıkarıp yağını süzgece boşaltın. Yağı döküp sebzeleri tekrar tepsiye döküp beyaz şarabı ilave edin. 1-2 dakika ağır ateşte kaynatıp et suyunu ilave edin.. Birkaç dakika kaynatıp süzdürün., eti dilimleyip sosunu yanında ayrı olarak servis edin |
Sığır filetosu straganof MALZEMELER 4 kişi için 600 gr sığır filetosu 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı rafine yağı ½ tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan 1 kahve fincanı beyaz şarap 6 çorba kaşığı krema tuz az kırmızı yaprak biber Sosu için: 1 su bardağı kaynar süt 4 çorba kaşığı soğuk süt 1 adet soğan (piyaz doğranmış) 1 çorba kaşığı tepeleme dolu un 1 tatlı kaşığı margarin 2 kahve fincanı beyaz şarap ½ çay kaşığı kırmızı yaprak biber tuz HAZIRLANIŞI Filetoyu piyaz dilimleyip, tuzlayıp, biberleyin. Bir tavaya rafine yağını koyun kızdırın ve tereyağını, soğanı ve eti ilave edin. Hızlı ateşte 2-3 dakika sote yapıp bir tabağa boşaltın, etin bıraktığı suyu tavaya süzdürüp beyaz şarabı ilave edip yarısını çektirin. Kremayı ve hazırladığınız sos kremi ilave edip bir kere kaynatıp ateşten alın. Eti ilave dip karıştırıp servis edin. Sosun hazırlanışı : Küçük bir kaba yağı ve soğanı koyup orta ateşte 1-2 dakika sote yapıp kırmızı biber ve beyaz şarabı ilave edin. Kaynatarak şarabın yarısını çektirin ateşten alın. Ilık hale gelince unu ve dört kaşık sütü ilave ederek iyice karıştırın. Sünmemesi için 4-5 dakika bekletip kaynar sütü ilave edip karıştırın ve karıştırarak orta ateşte 4-5 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Süzdürün ve kullanın. |
Türkiye`de Saat: 09:37 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2