Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Eğitim Öğretim > Dersler - Ödevler - Tezler - Konular > Tarih

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16-02-2007, 13:47   #1
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mısır Medeniyeti

MISIR MEDENİYETİ KRALLIK

HANEDANLAR ÖNCESİ - M.Ö. 3100 dolayları

ıMısır bir zamanlar fillerin ve ceylanların otladığı, insanların ise avcılık ve toplayıcılık ile geçimlerini sağladığı, yaşamlarını sürdürdüğü verimli topraklara sahip bir bölge idi. İnsanlar keçi, koyun, eşek ve domuz gibi hayvanları yetiştirmişler ve buğday, arpa, keten ve çeşitli sebzeler ekmişlerdir. Bundan yaklaşık olarak 7000 yıl öncesinde iklimler değişti ve Nil çevresi dışında Sahra çölüne benzer bir çöl giderek genişlemiştir. Bu sebeple insanlar ırmak kenarlarına göç etmeye ve tarımla uğraşmaya başladılar. Taşkınlar sırasında nehrin suları bir kanallar şebekesi ile tarlalara dağıtılırdı. Kuzeyde (Nil'in kuzeye doğru aktığı gözönüne alınırsa), Aşağı Mısır'da Buto önemli bir ticaret merkezi oldu. Güneyde, yani Yukarı Mısır'da ise, Nakade ve Hierakonopolis önemli yerleşim birimiydi. Yukarı Mısır hükümdarı Narmer'in M.Ö.3100 yıllarında iki ülkeyi birleştirdiği sanılır.

1899 yılında Hierakonpolis Tapınağı'nın altında diğer eşyaların yanında, dikkate değer iki heykel bulundu. Tarihöncesi dönemin sonlarında oldukça yaygın olan asa ve arduvazdan yapılmış tören levhası. bunlar taç taşıyan bir adamı tasvir eden alçak kabartmalarla süslüydü. Hiyeroglif yazı ile iki isim yazılmıştı: "Akrep Kral" ve "Kral Narmer". M.Ö.3000 yılına doğru ilk firavunlardan kalma bu eşyalar ve "Kral Narmer'in tören levhası" adıyla bilinen levha, Mısır Bilimi'nin en ünlü bulguları arasındadır.


İlk Krallar : Ka, Ro ,Narmer

ERKEN HANEDANLIK DÖNEMİ - M.Ö. 2950-2575

1.Hanedan
2.Hanedan
3.Hanedan
-Menes
-Cer
-Cet
-Den
-Anecib
-Semerhet
-Ka'a
-Hotepsehemvi
-Reneb
-Nineçer
-Peribsen
-Sehemib
-Hasehemvi
-Zoser
-I.Nebka
-Haba
-Huni

ESKİ KRALLIK DÖNEMİ - M.Ö. 2575-2150

Firavunlar bu dönemde ülke içinde denetimlerini, güçlerini arttırmışlardır. Güneyde Nübye'ye kadar uzanan toprakların yönetimini bu dönemde düzene koymuşlardır. Daha sonraları kaynaklarını kendi mezarlarının yapımına ayırmışlardır.

Khufu o dönemde mutlak bir iktidara sahipti fakat 6.Hanedan döneminde yerel yöneticiler firavunun iktidarına ortak olmaya başladı. Firavunlar ile yerel yöneticiler arasında iktidar mücadeleleri başladı. Böylece Mısır iç çekişmelerle, yoksullukla ve kıtlıkla mücadele ettiği bir döneme başlamış oldu.



  Alıntı ile Cevapla
Alt 16-02-2007, 13:47   #2
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

4.Hanedan
5.Hanedan
6.Hanedan
7. ve 8. Hanedanlar
-Snefru
-Khufu
-Recedef
-Khafra
-II.Nebka
-Menkaure
-Şebseskaf
-Userkaf
-Sahure
-Neferirkare
-Şepseskare
-Neferefre
-Neuserre
-Menkauhor
-Cedkare
-Unas
-Teti
-I.Pepi
-I.Merenre
-II.Pepi
-II.Pepi
-Kakare
-Neferkaure
-Neferkauhor
-II:Neferirkare

İLK ARA DÖNEM - M.Ö. 2125-1975
9. ve 10. Hanedanlar
11. Hanedan
Herakleopolis Kralları
Teb Kralları
-Meryibye
-Heti
-Merikare
-Iti
-Mentuhotep
-I.Inyotef
-II.Inyotef
-III.Inyotef


ORTA KRALLIK DÖNEMİ - M. 1975-1640
11.Hanedan döneminde Tebbaşkent oldu ve firavunlar tekrar ülkeye hakim olmaya başladılar. Tüm ülkeye hakim olan tek firavun II.Mentuhotep'ti. 50 yıllık hükümdarlığı boyunca birbirini takip eden iki hanedan boyunca etkisini koruyan bir rönesans başlattı. Lişt yakınlarında yeni bir başkent kurdurdu. Tapınakları onarttı, yeni tapınaklar ve piramitler inşa ettirdi. Bu dönemde Mısır uluslararası bir güç olmaya başlamıştır. Nübye tekrar ele geçirilmiş, ticaret gelişmiş ve güney sınırlara güçlü kaleler inşa edilmiştir. Güç ve refah Doğu Akdeniz'den gelen yöneticilerine Hiksoslar dene bir halkıda Mısır'a çekmiştir. Merkezi Memfis'te bulunan 13.Hanedan döneminde Hiksoslar da siyasi bir güç kazanmaya başlamışlardır. Ülkeyi kendi başkentleri Avaris'ten yönetmişler ve İkinci Ara Dönem olarak bilinen karmaşıkbir dönem boyunca hüküm sürmüşlerdir. Msır kökenli yöneticilerde Teb'de, Hiksoslar'ın mücadelesi olmaksızın hükümdarlıklarını sürdürdüler.

11.Hanedan
12.Hanedan
13.Hanedan
-II.Mentuhotep
-III.Mentuhotep
-IV.Mentuhotep

-I.Amenemhet
-I.Senusret
-II.Amenemhet
-II.Senusret
-III.Amenemhet
-IV.Amenemhet
-Kraliçe Sobeknefru
-Ugaf
-V.Amenemhet
-Harnecheryotef
-Amenikemau
-I.Sebehotef
-Hor
-VI.Amenemhet
-II.Sebehotep
-Hencer
-III.Sebehotep
-I.Neferhotep
-IV.Sebehotep
-V.Sebehotep
-Aye
-Mentuemzaf
-II.Dedumose
-III.Neferhotep

  Alıntı ile Cevapla
Alt 16-02-2007, 13:47   #3
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

İKİNCİ ARA DÖNEMLERİ - M.Ö. 1630-1520

14.,15. ve 16. Hanedanlar
17. Hanedan
Asyalı Krallar
Teb Kralları
-Nehesi
-Şeşi
-Hilan
-Apepi
-Hamudi
-V.Inyotef
-I.Sebekemzaf
-Nebireyerav
-II.Sebekemzaf
-I.Ta'o
-II.Ta'o
-Kamose


YENİ KRALLIK DÖNEMİ - M.Ö. 1539-1075
Amarna arşivlerinde belirtildiğine göre bu yeni dönemde, Akhenaton büyük krallıklarla ilişkilerini sürdürdüğü gibi, kendisine bağımlı ülkelerin arasındaki düşmanlıkları ve ayaklanmaları da yakından izledi. Akhenaton'u izleyen firavunlar, onun reformlarından hızlı bir dönüş sürecine girerek, çok tanrılı dini geri getirmeye çalıştılar ve başkenti yeniden Teb'e taşıdılar. Amon rahipleriyle birlikte Aton dinini yasaklayan Tutankhamon (M.Ö.1361 - M.Ö.1352), kendisine o güne kadar görülmemiş zenginlikte bir ehram yaptırdı. 18.sülalenin son firavunu Horemheb (M.Ö.1348 - M.Ö.1320), geleneksel Amon dinini geri getirdi ve orduya dayalı güçlü bir yönetim mekanizması oluşturdu. Horemheb'in veziri olan ve onun ardından firavun olarak tahta çıkan Ramses l (M.Ö.1320 - M.Ö.1318), 19.sülaleyi (M.Ö.1320 - M.Ö.1200) kurup, Akhenaton'un anıtlarını yıktırmakla birlikte, etkili merkezden yönetim sistemini korudu ve Filistin'de yitirilmiş toprakları geri almayı başardı. Oğlu Seti l ve onun tahtı bir süre babasıyla paylaşan oğlu Ramses II, Suriye'de Mısır üstünlüğünü sağlamak için Hititlerle birkaç kez savaştılar.Hititlerle yapılan Kadeş Savaşı'ndan bir sonuç alamayan Ramses II, daha sonra Asur tehdidi karşısında, Hititlerle Kadeş Antlaşması'nı imzalamak zorunda kaldı. Böylece Suriye iki komşu devlet arasında paylaşılırken, Filistin ve Nübye egemenliği güvenlik altına alındı.


  Alıntı ile Cevapla
Alt 16-02-2007, 13:47   #4
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Ramses l'in oğlu Merneptah (M.Ö.1237 - M.Ö.1223), Batı Anadolu ve Ege kökenli Deniz Halkları'nın desteklediği Libyalı göçebelerin giriştiği büyük istila hareketini püskürtmek için, onlarla savaşmak zorunda kaldı. 19.sülale içte, firavunların tanrısallığını vurgulamayı sürdürürken, tapınak yapımı ve onarımı büyük önem kazandı. Amon-Re'nin Teb'deki tapınağı (Karnak) 3,2 hektardan büyük bir alanı kaplayacak biçimde genişletildi. Tapınak ve mezar duvarları, savaş, av ve tören sahneleriyle süsledi.Yeni Krallık döneminin aşağı yukarı bütün firavun mezarları, duvarlarında tüneller açılarak uzaktaki Krallar Vadisi'yle birleştirildi. Dışta, Mısır'ın Asya'daki toprakları Asurlular'dan gelen saldırılara karşı korundu. Ama Merneptah'tan sonraki firavunlar, iç ve dış sorunların artması karşısında çaresiz kaldılar.Sonunda, iç karışıklıklardan yararlanarak tahtı ele geçiren Sethnahte (M.Ö.1200 - M.Ö.1198) düzeni yeniden sağlayarak, 20.sülaleyi (M.Ö.1200 - M.Ö.1085) kurdu.20.sülale felaket ve yıkımın habercisi oldu. Sethnahte'nin oğlu Ramses III (M.Ö.1198 - M.Ö.1166), Libyalıların ve Deniz Halkları'nın Mısır'ı karadan ve denizden istila girişimini başarıyla püskürterek, cenaze törenleri için görkemli bir tapınakyaptırdıysa da onun döneminden sonra krallık çökmeye başladı.
Libya'dan akın akın gelen savaşçı kabileleri sınır bölgelerine yerleştirilerek paralı asker olarak kullanılmakla birlikte, birbirini izleyen büyük savaşlar, imparatorluğu sarstı, ekonomiyi büyük ölçüde felce uğrattı.
Yönetimdeki bozukluğun da etkisiyle, yüksek görevliler ve komutanlar bağımsızca davranmaya başladılar. Özellikle Teb rahipleri siyasal alanda büyük ağırlık kazandılar. Sonunda, Ramses XI döneminde (M.Ö.1113 - M.Ö.1085) başlayan iç savaş, Yeni Krallık'ın çökmesiyle sonuçlandı.


-Yeni Krallık döneminde yapılan tapınaklarda Mısır dinini evrenle bütünleştirmek amaç alındı. Krallık saraylarında da tapınak mimarlığı uygulanarak, firavunun tanrısal özelliği vurgulandı. Döşemelerde doğa canlandırıldı, duvarlar kralın zaferlerini ve törenleri canlandı­an fresklerle süslendi, tavanlarda da gökyüzü canlandırıldı. En güzel örnekleri Amarna'da ve Deyr ül-Medine'de bulunan evlerde de, mimarlık gelişti. Yüksek görevler için birçok birçok odalı, hizmetkar alanları ve bahçeleri bulunan çok büyük evler yapılırken, daha aşağı sınıf üyeleri için küçük, 5 odalı evler gerçekleştirdi. Bu arada sanatın çeşitli dalları da önemli ölçüde gelişti. Tutankamon'un tahtları değerli ağaçlardan yapılıp, mücevherlerle süslendi.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 16-02-2007, 13:47   #5
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

18.Hanedan
19.Hanedan
20.Hanedan
-Ahmose
-I.Amenhotep
-I.Tutmosis
-II.Tutmosis
-Kraliçe Hatşepsut
-III.Tutmosis
-II.Amenhotep
-IV.Tutmosis
-III:Amenhotep
-Akhenaton (IV.Amenhotep)
-Smenhkare
-Kraliçe Anhetheprure
-Tutankhamun
-Aye
-Horemheb
-I.Ramses
-I.Seti
-II.Ramses
-Merneptah
-II.Seti/Amenmesse
-Siptah
-Kraliçe Tausret
-Sethnahte
-III.Ramses
-IV.Ramses
-V.Ramses
-VI.Ramses
-VII.Ramses
-VIII.Ramses
-IX.Ramses
-X.Ramses
-XI.Ramses


ÜÇÜNCÜ ARA DÖNEM - M.Ö. 1075-715

Ramses Xl'in ölümünden (M.Ö.1085) sonra Tanis valisi Semendes, kendini firavun ilan ederek 19.sülaleyi (M.Ö.1085 - M.Ö.945) kurdu. Böylece Mısır, Semendes'in soyundan gelen kuzeydeki 21.sülale firavunları ile güneydeki Tebli komutanlar ve Amon rahipleri arasında bölüşüldü. Bu arada, Libya kökenli paralı askerlerin güçlü önderlerinden Şoşenk l, kuzey kesimi ele geçirip, yönetime elkoyarak, 22.sülaleyi (M.Ö.945) başlattı. Teb'de 22.sülale (M.Ö.817 - M.Ö.730) işbaşına geçerken, delta bölgesinde de XXIV. sülale (M.Ö.720-M.Ö.714) kuruldu. Bu bölünme sonucunda düşmanlıklar, kanlı iç savaşlar patlak verdi ve M.Ö. VIII. yy'da Mısır, onbir özerk eyalete bölündü. Zayıflayan ülkede, 25.sülaleyi (M.Ö.716 - M.Ö.656) kuran Kuşi hükümdarlarından Şabaka, egemenliğini Mısır'ın her yanma yayarak bütünlüğü yeniden sağladıysa da, 25.sülalenin Kuşi firavunları, Yakındoğu'nun başlıca devleti haline gelen Asurluların Mısır'a girmesine (M.Ö.671) engel olamadılar.

  Alıntı ile Cevapla
Alt 16-02-2007, 13:48   #6
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Asurluları Mısır'dan çıkarmaya yönelik iki girişimin (M.Ö.667 - M.Ö.664) başarısızlıkla sonuçlanması üstüne, Kuşi firavunları, Mısır'ın siyaset sahnesinden bütünüyle silindiler. Asur kralı Asurbanibal sert bir sindirme hareketine giriştiyse de, Mısır'ın yönetimini delta bölgesindeki yerel hükümdarlara bıraktı

21.Hanedan
22.Hanedan
23.Hanedan
24.Hanedan
25.Hanedan
Tanis Kralları
Teb Karalları
Libya,Teb Kralları
Leontopolis Kralları
Sais Kralları
Nübye,Teb Kralları
-I.Semendes
-Amenemnisu
-I.Psusennes
-Amenemope
-I.Osorkon
-Siamun
-II.Psusennes
-Herihor
-Plahni
-I.Pinecem
-Masaherta
-Menheperre
-II.Smendes
-II.Pinecem
-III.Psusennes
-I.Şoşenk
-II.Osorkon
-I.Takelot
-II.Şoşenk
-III.Osorkon
-II.Takelot
-III.Şoşenk
-Pami
-V.Şoşenk
-V.Osorkon
-Harsiese
-Pedibastet
-IV.Şoşenk
-IV.Osorkon
-III.Takelot
-Rudamon
-Iuput
-Nimlot
-Peftoau'ibast
-Tefnahte
-Bakenrenef
-Kaşta
-Piye
-Şabaka
-Şebitku
-Taharka
-Tantamani

GEÇ HANEDANLIK DÖNEMİ - M.Ö. 715-332
Sais hükümdarı Psamtek l, 26.sülaleyi (M.Ö.664 - M.Ö.525) kurdu; ama soyundan gelenler Pers hükümdarı Kambiz'in saldırışı karşısında tutunamadılar. Persler, M.Ö.525'ten M.Ö.404'e, sonra da M.Ö.341 'den M.Ö.333'e kadar, Mısır'a egemen oldular. Ahameni sülalesinden Pers hükümdarları, başlangıçta Mısır'ı firavun unvanıyla yönettikleri için, Ahameni egemenliği dönemine, 27.sülale dönemi (M.Ö.525 - M.Ö.404) adı verildi. Pers hükümdarı Darius Il'nin ölümünden sonra 28.sülale (M.Ö.404.-M.Ö.399), Mısır'a bir süre için bağımsızlığını yeniden kazandırdıysa da, sürekli taht çekişmeleriyle geçen bir sürece girildi ve birbirini izleyen kısa ömürlü 29. (M.Ö.399 - M.Ö.380) ve 30. (M.Ö.380 - M.Ö.341) sülaleler, umutsuzca, Pers saldırılarına karşı Mısır'ın bağımsızlığını korumaya çalıştılar.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 16-02-2007, 13:48   #7
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Ama 30. (M.Ö.380 - M.Ö.341) sülale firavunlarından Nektanebo l'i yenilgiye uğratan Pers hükümdarı Artakserkses II, Mısır'ı yeniden ele geçirerek bir satraplığa dönüştürdü. Kentlerin surlarını yıktırıp, tapınakları yağmalattı. Bunun üstüne Nübyeli bir komutanın kurduğu 31.sülale (M.Ö.341 - M.Ö.332), kısa süre direndiyse de, sonunda Pers egemenliğine boyun eğmek zorunda kaldı.
26.Hanedan
27.Hanedan
28.Hanedan
29.Hanedan
30.Hanedan
31.Hanedan
-I.Psamtek
-II.Nekho
-II.Psamtek
-Apries
-Amasis
-III.Psamtek
-Kambises
-I.Darius
-Kserkses
-I.Artakserkses
-II.Darius
-Amirtaeus
-I.Neferties
-Psammuthis
-Hakor
-II.Neferites
-I.Nektanebo
-Cedhor
-II.Nektanebo
-III.Artakserkses
-Arses
-III.Darius





YUNAN ROMA DÖNEMİ - M.Ö. 332-M.S.395

Makedonyalı Büyük İskender'in M.Ö. IV. yy'da Mısır'ı Perslerden almasından sonra, komutanlarından Ptolemaios, İskender'in ölümünün (M.Ö.323) ardından ülkeyi 300 yılı aşkın süre yönetecek Makedonya kökenli Ptolemaios sülalesini (M.Ö.323 - M.Ö.30) kurdu.İçte güçlü bir merkezden yönetim, dışta da başarılı bir yayılma siyaseti izlemesi, önceleri ülkeye refah ve zenginlik getirdi. Daha sonra başlayan sülale içi çekişmeler, birbirini izleyen ayaklanmaların patlak vermesine elverişli bir ortam hazırladı. Ama patlak veren ayaklanmaların tümü, kanlı biçimde bastırıldı.Ptolemaios Sülalesi Hükümdarları, geleneksel dini destekledilerse de Mısırlılar, Makedonyalı yüksek görevlilerin ve askerlerin başlarına getirilmesini hiç de hoş karşılamadılar. M.Ö.30'da, son Ptolemaios hükümdarı Kleopatra VlI'nin ölümünün ardından. Mısır, Ptolemaios sülalelesini yıkan Roma yönetimine geçti. Helenistik çağdan kalma mimarlık yapıları ve heykeller, Mısır sanat geleneğinin bu dönemde de canlılığını sürdürdüğünü göstermektedir.Hiyeroglif yazıyla ve demotike yazısıyla yazılmış papirüs metinler Eski Mısır dilinde pek çok yapıtın verildiğini kanıtlamaktadır. Ayrıca farklı kültürlerin buluşma noktası olan İskenderiye, bu dönemde, Helen uygarlığının ve bilim dünyasının önemli bir merkezine dönüşmüş, uzun yıllar boyunca büyük bilim adamlarım ve edebiyatçıları çeken bir odak olmuştur.


Makedonya Hanedanı
Ptolemaios Hanedanı
Roma İmparatorları
Büyük İskender
VII. Kleopatra
Roma Medeniyeti



  Alıntı ile Cevapla
Alt 16-02-2007, 23:02   #8
Forumun Basketçisi
 
AyTeK54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

paylaşım için tşkler...
__________________
вιzє єğℓєηмєуι уαηℓış öğяєттιℓєя çüηкü σηℓαя нιç "ραѕ¢αℓ ησυмα" ιℓє ∂ιѕ¢σуα gιтмє∂ιℓєя...
AyTeK54 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-02-2007, 23:44   #9
 
onurgulcemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

saol mehmet kardeş ödevler işe yarıyo arasıra TEŞEKKÜRLER
__________________
http://img246.imageshack.us/img246/6780/onurglcemal4jj2gr7.jpg
SiYah&BeYaZ
onurgulcemal Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 21:12 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580