![]() |
Bu Kalp Beni Taşımıyor Yorgun düştü garip gönlüm, Taşımıyor beni gayri. Yüreğime geçmez sözüm, Taşımıyor beni gayri. Ritmi bozuk, bozuk çalar, Uyutmuyor çok acı var. Hem acı var hem sancı var, Taşımıyor beni gayri. Yıllar yılı hiç gülmedi, İçten içe çok inledi. Acılara o yenildi, Taşımıyor beni gayri. Bir gün durdu duracak, Acılardan hissediyom. O da artık kurtulacak, Yorgun düştü kalbim gayri. Taşımıyor beni gayri. |
Bu Vatan Bizim Haydi millet durma, zaman bu zaman, Albayrak inmesin, susmasın ezan. Yaralı kalırsın, şehit olursun, Albayrak inmesin, susmasın ezan. Bu vatan bizimdir, canımız vatan, Yok bize ondan başka kucak açan. Şehitler diyarı, şu aziz vatan, Albayrak inmesin, susmasın ezan. Albayrak göklerin güzel süsüdür, Uğrunda ölenin son örtüsüdür. Ar’ımız namusumuz o inan, Albayrak inmesin, susmasın ezan. Vatan olmaz ise bayrakta olmaz. Bayraksız vatanda vatan sayılmaz. İmandır insanı ona bağlıyan, Albayrak inmesin, susmasın ezan. Ramazan’ım vatanımı severim. Gerekirse canım bile veririrm. Haydi, ulu Türk, yiğit müslüman, Albayrak inmesin, susmasın ezan. |
Bulan Yok mu? Bana Beni Ben beni kaybettim dostlar, Bulan yok mu bana beni? Ne yerdeyim ne de gökte, Gören yok mu orda beni? Gece uyku gormez oldu. Gunduz huzur bulmaz oldu. Arıyorum sağı solu, Bilen yok mu nerde beni? Ağlayamam yaşım bitti, Saç döküldü, dişim gitti. Ömür işte uçup gitti. Tutan yok mu yerde beni? Dost diyene güvenmiştim, Canım eline vermiştim. Kayıp etti bende beni, Duyan yok mu burda beni? Bulan yok mu bana beni? |
Bülbül Güle konmuş garip bülbül, Derdin varsa açta söyle. Seni sıkan bensem eğer, Uzatmadan başta söyle. Dert dinlerim, hal bilirim. Sende dertlisin görürüm. Belki sana dost olurum, Gel yanıma uçta söyle. Yaran varsa sarayım ben, Göz yaşını sileyim ben. Ne istersen vereyim ben, Gel karşıma geçte söyle. Bak aklıma düştü benim, Unuttuğum tüm dertlerim. İstersen burdan gidelim, Gel elimden tutda söyle. Bende sevdim senin gibi, Hemde vefasız birini. Bulmuşsun sende birini, Gel derdini deşte söyle. Uçma bülbül, uçma bülbül. Sende benden kaçma bülbül, Ben seninle dost olmuştum, Yapılır mı dosta bülbül. |
Büyük Sandığım Beyler Büyük sandığım beyler, Bu davayı kirletmeyin. Nefsinize hakim olun, Beni kötü söyletmeyin. Sizi örnek aldık bizler. Sizdiniz yol gösterenler. Dava aynı dava amma, Kendinizi küçültmeyin. Yoksa içinizde sevgi, Diyorsanız geçti devri, Bağlayan yok sizi gayri, Gidin haydi küfretmeyin. Dava ışık saçıyorken, İktidara koşuyorken, Gençlik böyle coşuyorken, Sizler ihanet etmeyin. Şehitlerin ruhu sızlar, Güler size imansızlar. Yıkıp gitmek neye yarar? Sabrımızı tüketmeyin, Sevgimizi tüketmeyin. |
Büyüyen Sevda Sevdam küçük bir kar topuydu yokuş aşağı yuvarladım, büyüsün diye. Taşa çarptı durmadı Yuvarlandı sevdam büyüdü... ele avuca sığmadı büyüdü Büyüdü, önünde duran olmadı. Beni aştı, boyumu geçti, Onu durdurmaya gücüm yetmedi. Büyüdükce korkuyordum Korkuyordum hep sonum olmasından. belki çığ gibi düşer yüreğime, yıkar, talan eder, çöker üstüme. mutluyum, korkularım boşa çıktı sevdam büyüyerek buldu yerini, büyüdü, çoğaldı, ne koptu fırtına ne çığ düştü, yerleşti sevda. |
Can Çiçeğim Artık son bahardım, kışa dönerken, Sen çıktın karşıma, can çiçeğim sen. Dertler beni boğup acı çekerken, Sen tuttun elimden can çiçeğim sen. Yürek açtın, gönül verdin sen bana, Destek oldun, umut verdin sen bana. İnsanlardan köşe bucak kaçarken, Sen çıktın karşıma can çiçeğim sen. Senle sevdim ben hayatı yeniden, Sen gönlüme ışık yaktın yeniden. Seni sevdi, sana aşık bu gönül, Can çiçeğim sana sevgim derinden, Sen hoplattın şu gönlümü yerinden |
Canım Sana Kurban Anam Bir garip anam var, atmışbeş yaşı, Doğdu doğalı ne elinin işi bitti, nede gözünün yaşı. Bir sürü çocuk, bahçe bağ işinde, Ne birgün of dedi, nede dinlendi keyfince. Bir diktatör koca, eli sopalı, Düşünmezdi, acır mı? Yanar mı Canı? Yavrularının gözü önünde inlerken, Garip anam, için için ağlardı. Ne gecesi, ne gündüzü belli olmaz, Ekin yolar, çapa yapar, inek sağar yorulmaz, Yorulsa da of usandım ben demez, Aç gezsede hiç şikayeti bilmez. Garip anam, hep nasırlıdır elleri, Yorgunluktan sızlar belki her yeri, Öyle zayıf, bir kemikle bir deri, Şükür etti, isyan nedir bilmedi. Ne düğünde, ne bayramda oynadı, Ne gün gördü, gençliğine doymadı, Ne haramda, ne hile asla gözü olmadı, Ne kocaya diklendi, nede imanından şaşmadı. Anam benim garip anam, bu canım kurban sana, Hakkını helal et, bu talihsiz yavruna. Yaşım geçti, benimde yavrularım var ama, Halen senin şefkatine ihtiyacım var ana. Halen sana, halen sevgine muhtacım ana. |
Cesaretim Kalmadı Geldim senin ta kapına, Duysan bile inanmazsın. Uzandım da tokmağına, Çalamadım, duyamazsın. Karşı kaldırıma geçtim, Saatlerce durup baktım. Pencereyi hiç açmadın, Baksan bile göremezsin. Gelen geçen bana baktı, Bazıları surat yaptı. Saat değil ömür geçti, Sen farkına varamazsın. Telefona elim attım, Tek tek numarana bastım. Aramaya basamadım, Arasamda konuşmazsın. Bir gün kapın çalınırsa, Beklenmedik bir anda, N’ olur koşup hemen açma, Açsan bile bulamazsın, Bulsan bile tanımazsın. |
Cinasli Maniler'den YAZIN BANA Yazın bana yazın bana, Yalanmıyım yazın bana. Kışın benden hep kaçanlar, Dost olurlar yazın bana. YAZDA GÖNDER Yazda gönder yazda gönder, İki satır yazda gönder. O sıcacık yüreğini, Hem kışda hem yazda gönder. BİLİYORUM Biliyorum, biliyorum, Ben kamamı biliyorum, Dost olanlar hiç korkmasın, Düşmanımı biliyorum. ANIM BENİM Anım benim anım benim, Unutulmaz anım benim. Ben gülerken de aglarım, Belli olmaz anım benim. |
Cinasli Manilerim DALDAN DALA Bir incidir birincidir, Gönüllerde birincidir. Ben ona paha biçemem, Çok değerli bir incidir. Yüzündeyim yüzündeyim, Tepelerin yüzündeyim. Daha yaşım kırk olmadan, Sanırsın ki yüzündeyim. Göze geldim göze geldim, Bir çift ela göze geldim, Hasta gibi yatıyorum, Sanıyorum göze geldim. Dağ başına dağbaşına, Çıkamadım dağ başına, Sevenleri ayıranın Yıkılsın şu dağ başına. Yerler beni yerler beni, Kurtlar kuşlar yerler beni. Vakit geldi göçüyorum, Saracak şu yerler beni. Saydı beni saydı beni, İki üç diye saydı beni. Ben ona nasıl kıyayım, Büyük diye saydı beni. |
Çatal Değnek Yere Batmaz Bir gönülde iki karpuz olur mu? Ya benden geç, ya hırsından sen gayri. Bir koltukda iki karpuz taşınmaz, Ya benden geç, ya hırsından sen gayri. Hırs yaparak sevda elde tutulmaz, Çok gururun sana faydası olmaz. Çatal değnekse asla yere batmaz, Ya benden geç, ya hırsından sen gayri. Böyle sevda, sevda değil işkence, Acı vermek, hoş mu oluyor sence? İnanmıyom sence sevgi bu ise, Ya benden geç, ya hırsından sen gayri. Bu son sözüm, sen seçimin yaparsın, Düşün taşın bir karara varırsın, Böyle gitmez, bak arada kalırsın, Ya benden geç, ya hırsından sen gayri. __________________ |
Çekemiyom Artık bana zor geliyor, Bu hayatı çekemiyom. Dünya bana dar geliyor, Bu hayatı çekemiyom. Taşı taşı belim gitti, Söyle söyle dilim gitti, Artık benim pilim bitti, Bu hayatı çekemiyom. Ağlasam ben gülenim yok, Göz yaşımı silenim yok, Hiç halimden bilenim yok, Bu hayatı çekemiyom. Tuttuğum el yaktı beni, Uçuruma attı beni. Dostlarımda sattı beni, Bu hayatı çekemiyom. Ben sabırı liman buldum, Çıldırsamda onda durdum. Oda bitti bak yoruldum, Bu hayatı çekemiyom. Artık yolum yakın benim, Siz arkamdan bakın benim. Bu son sözüm, lafım benim, Bu hayatı çekemiyom. |
Çocuklar Umudum, herşeyim, güzel çocuklar, Bu şiir sizlere özel çocuklar. Sakın bizleri siz örnek almayın. Okuyun, öğrenin, cahil kalmayın. Bizler cahil kaldık, sizler kalmayın. Görün halimizi bizi anlayın. Dost görünen düşmanlara kanmayın, Gözünü dört açıp bakın çocuklar. Aman siyasete bulaşmayın siz, Yürüyüşe felan karışmayın siz. Devleti yıkmaya çalışmayın siz. Gözünü sevdiğim güzel çocuklar. Bizden belki size birşey kalmadı, Zaten bizde olsa bize yarardı. Olanla yetinme, çok daha iste, İlimi, tekniği bulun çocuklar. İmandan asla vazgeçmeyin hele, Köle olman aman, kendi nefsine, İlahi nizamı yayın her yere, En yüksek makama varın çocuklar, Müslüman Türk gibi kalın çocuklar. |
Çılgınım Galiba Bir ateşle yanıyorum yürekten, Ateş beni ben ateşi görmeden. Arzu mudur? İstek midir? Aşk mıdır? Bağlandım mı? Tutuldum mu? Gerçekten. Satır satır onu yazmak isterim. Elin tutup onla gezmek isterim. Aş ekmeği uykuyuda terk ettim, Vuruldum mu? Aşık mıyım? Gerçekten. Bazen hayal olup görünüyor gözüme, Bazen kelam olup karışıyor sözüme, Eller gibi konuşmayı unuttum, Çılgın mıyım? Deli miyim? Gerçekten. İki satır yazsın diye bekliyom, Yazdığımı görsün diye bekliyom. Bağlarımı çözsün diye bekliyom, Seviyom mu? Özlüyom mu? Gerçekten. Yüreğimde ışık oldu, can oldu, Açılmamış gondam oldu, gül oldu. Nere baksam o görünür gözüme, Ben aşığım, seviyorum gerçekten, Bağlanmışım, vurulmuşum yürekten. |
Çok Mu Zor? Bir dünya istiyorum, Hep yüzlerin güldüğü. Öyle bir dünya olsun, Nefretlerin söndüğü. Analar ağlamasın. Ciğerler dağlanmasın. Dualar kabul olsun, Sevgiler azalmasın. Bir dünya istiyorum, Çiçekler hiç solmasın. Öyle bir dünya olsun, Ağlamak unutulsun. Gönüller sevda dolsun, Seven sevdiğin alsın. Dilekler kabul olsun, İnsanlık huzur bulsun. Bir dünya istiyorum, İnsanın hür olduğu, Kulların kula değil, Rabbine kul olduğu, Allah’ a kul olduğu. |
Çok Şükür Mutlu olmak için servet gerekmez, Bir sıcak tebessüm, kazançtır bana. İnsan olmak için mal mülk gerekmez, Bir yudum hoşgörü, kazançtır bana. Bu dünya fanidir, gelir geçeriz, Hepimiz bir kuluz, birer beşeriz, İmtihan için biz, gelmiş gideriz, Bir dostun selamı kazançtır bana. Hiç kimse kimseye üstün değildir, Üstünlük takvada, malda değildir. Göçerken dünyadan neyin senindir? Güldürdüğüm yüzler kazançtır bana. Hakk’ın rızasına talip olmuşum, Bu yolda yürümüş, ömür sürmüşüm. Yılmadan çileye gögüs germişim, Ettiğim hizmetler, kazançtır bana. Sevilip sayılmak, kazançtır bana. |
Dağımı yaktılar, bende kurudum. Eridim, Buz gibi güneşte, Kaldım, eridim. Çürüdüm, Islandım, pas tuttum, Sonra çürüdüm. Kül oldum, Yemyeşil ağaçtım, sevgi ormanında, Aşka düştüm, yandım, kül oldum. Delirdim, Sevdan çarptı beni, Şimdi delirdim. Savruldum, Kuru bir gül idim, kitap içinde, Rüzgarda açtılar, bende savruldum. Yittim, Gönlünde yer verip tutmadın beni, Yolumu kaybettim, şimdide yittim. Kurudum, Çağlayan pınardım, sevda dağında, Dağımı yaktılar, bende kurudum. Duruldum, Bir deli çay idim, yıkarak akan, Sevdan sardı beni, şimdi duruldum. Vuruldum, On avcı peşimde elinde silah, Koştular nafile, ben sana vuruldum. Ölürdüm, Yaşamak boş şeydi, senden önce, Seni tanımasaydım, çoktan ölürdüm. |
Dağlarsın Aşk sen öyle yücesin, Erişilmez dağlarsın. Düştün mü bir gönüle, Ciğerini dağlarsın.. |
Daha Ne Deyim? Beni deli eden sensin, Allah cezanı versin. Ömrümü sana verdim, Allah cezanı versin. Acı tatlı günler oldu, Soğuk sıcak yanlar oldu. Sana bir haller oldu, Allah cezanı versin. Para verdim pul istedin, Kumaş aldım, çul istedin. Beni sana kul istedin, Allah cezanı versin. El içine çıkamadım, Hayattan tat alamadım, Ne yaptımsa yaranmadım, Allah cezanı versin. Allah belanı versin. |
Dayanamam ki, Gözünden bir damlacık yaşın aksa, Kahrımdan ölürüm, bir tanem benim. İçin burulsa da, kaşın çatılsa, Kahrımdan ölürüm, bir tanem benim. Her zaman mutlu ol, gülsün yüzlerin. Daima sevinç saçsın gözlerin. Bir an bile üzgün olsa sözlerin, Kahrımdan ölürüm, bir tanem benim. Arzuların gerçekleşsin hep senin. Düşlerinde bile, mutlu olup gülesin. Elem, keder, asla sana gelmesin, Kahrımdan ölürüm, bir tanem benim. Seninle her şeye varım, bilirsin. Sen, benim bir tanem, sevdiceğimsin. Sensiz olmaktan sa, hayatım bitsin, Kahrımdan ölürüm, bir tanem benim. |
Defolsun Defolsun Umutsuz olma sakın, Solmasın hiç yüzün. Her zaman mutlu ol, Defolsun senden hüzün. |
Deliye Can Kurban Sana deli dedim diye, Kızma bana güzel gözlüm. Canım kurban sen deliye, Küsme bana güzel gözlüm. Delinin gönlü güzeldir, Ruhu, sözü, özü güzeldir. Deli güzel, kendi güzeldir. Kızma bana güzel gözlüm. Açık sözlü, merttir deli, Hoşgörülü, merhametli. Bilmez gurur ve kibiri, Küsme bana güzel gözlüm. Cana yakın muhabbetli, Bilmez koğu ve gıybeti. Sever dostluğu, hürmeti, Kızma bana güzel gözlüm. Ne akıllı kibirlisin, Ne akıllı havalısın. Delisin benim canımsın, Küsme bana güzel gözlüm. Kızma bana güzel gözlüm. |
Dile Gelen Çam Bu gün yeni yılın ilk günü, Çıktım dolaşıyorum sokaklarda, Birden bir ağaç, çam ağacı, Dile geldi konuştum onunla. “Beni niye kesiyorlar anlam veremedim, Oysa ben ne kurda kuşa yuva oldum, Havayı temizledim, enerji verdim İyide bu hale kaç yılda geldim? Ne oldu kestiler? Kimin karnı doydu? Kesmeselerdi beni aceba ne olurdu? Bu neyin adeti, böyle saçmalığı kim buldu? Niye kestiler? Bak, kaç kurt, kuş evinden oldu? Hans’ı Johan’ı anladım tamam, Ayşe yenge, Veli dayı, Mustafa, Hasan, Siz niye kestiniz? Neyi kutladınız? Kime özendiniz? Kime kandınız? Yaş kesen baş keserdi, unuttunuz mu bunu? Kestiğin çam korumuyormuydu yurdunu? Türkiye çöl olmasın diye feryatlar, Ya kesilen çamlar, güzelim fidanlar? Merri’yi bilirdim, Herman tamam, Ali amca, Mehmet abi, hele de Osman, Siz niye kestiniz? Neyi kutladınız? Alemin inancını çam kesipde mi kutladınız? Şimdi sokaklar çam kesiği ile dolu, Güzelim fidanlar çöplere kondu, Kesmeseydin Hüseyin dayı ne olur du? Bir anda kestiğin çam, kaç yılda büyüdü? Bekir abi, size temiz hava verdim, oksijen verdim, Kuşlara yuva oldum, ülkeni korudum. Yağmur yağdı ben varım diye, Kesip attınız beni, söyle ne diye? Dilerim ormanı kesmeyin artık, Alemin inancına uymayın artık, Bir ağaç yetiştirmek gelecek demek, Unutma, yaş kesen baş kesmiş demek. Zeynep teyze sen koru beni, Leyla abla kestirme beni emi? Recep dayı kutladığın şeyi bil, Noel miş, çam süslemek miş sana göre değil.” Böyle dedi çam bana, Söz bulup diyemedim ben ona. Haklıydı ne dese dogru, Allah’ım sen bizi, bizim maneviyatımızı koru. |
Dilerim, Su gibi ol, Berrak ol, Yüreğime dol gülüm. Nefes gibi, Görünme. Ciğerime dal gülüm. Gülün güzel yanı ol, Bilinmeyen yönü ol. Kokusu ol, gel, Ruha huzur ol gülüm. Muhabbetin, neşenin, Gönlümdeki köşenin, Sahibi ol, gel gülüm, Sultanım ol, kal gülüm. |
Dilim Varmıyor, Sen bir ulu çınardın, gölgende biz büyüdük, Gösterdiğin hedefe, inanarak yürüdük. Sen ölmedin Başbuğum, kalbimizde yaşarsın, Senin sevdan çok büyük, gönüllerden taşarsın. Sen ki Türk Dünyası’na Önder olmuş kişisin, Dünya Türklüğü lideri, Başbuğ Türkeş’isin. Fikrin hep yaşayacak, sen orda rahat uyu, Unutmak hainliktir, Ulu Çınar Başbuğ’yu. Türk-İslam sancağını, bir ömür hep taşıdın, Yılmadın, yıkılmadın, sen ömrünü harcadın. Vatan millet ugruna, çok acıya katlandın, Davanda haklılığı yaşarken ıpatladın, Senin yerin boş kaldı, dolmayacak bir daha, Senin gibi Başbuğ’u gelmeyecek bir daha. Türk Dünyası arkandan büründü acılara, Senin gidişin bile ne muhteşem manzara. Milyonlar arkanda, tekbirlerle uğurlandın, Bize Başbuğ’lugunu o günde ıspatladın. Sana öldü diyemem, dilim varmıyor buna, Seven Fatiha okusun, Başbuğ’umun ruhuna. |
Divane Ben deliyim ben divane, Yıkılmış dönmüş virane, Saç ağarmış bel bükülmüş, Dökülmüş diş tane tane. Sevgi nedir hiç bilmedim. Ortamında büyümedim. Her an kavga hep gürültü, Kavga için çok bahane. Acırım çocuklarıma, Benzemeseler bahtıma, Duam onlar mutlu olsun, Günahsızlar ciger pare. Benden artık geçen geçti, Ben çektim, dünyada çekti. Hiç açmadan soldu gülüm, Oldum deli ve divane. Kimsem yok kendimden yane. |
Diyemedim Yutkundum durdum, baktım da gözüne, Ben seni seviyorum diyemedim. Bogazım düğümlendi, dilim tutuldu, Ben seni seviyorum diyemedim. Bir eli vardı ki sıcak mı sıcak, Gözleri tatlıydı, parlak mı parlak. Niyetlendim ve denedim de ancak, Ben seni seviyorum diyemedim. Elini tuttum da gözüne baktım, Hatta ona neler neler anlattım. Oraya gelince tutulup kaldım, Ben seni seviyorum diyemedim. Saatler öylece geçipde gitti, Belki oda benden bunu bekledi, Demeye kalkınca dilim kitlendi, Ben seni seviyorum diyemedim. Ayrılık vaktini uzattık durduk, Lüzumsuz şeylerden konuştuk durduk, Konuştuk gülüştük, gülüştük sustuk, Ben seni seviyorum diyemedim. Ayrılık öyleki ölümden zordu, İçime düşmüş bir ateşten kordu. Son bir kez denedim dilim varmadı, Ben seni seviyorum diyemedim. |
Dolunay'im (oglum Alparslan Dolunay'a) Küçük yigit Alparslan, Ay gibisin Dolunay. Sevinçli anan baban, Hoş geldin sen Dolunay. Adın gibi mert ol sen, Yiğit cesur yürekli. Işık alsın senden ay, Hoş geldin sen Dolunay. Alparslan’dır önderdir, Kitleleri yönlendir. Vatan millet sev ve say, Hoş geldin sen Dolunay. Kardeşlerin sevgili, Hepsi seni seviyor. Sende sev onları say, Hos geldin sen Dolunay. |
Bir Saniye Ayrıldın Ya! Ben sende neyi özledim? Bana bakan gözleri, Beni yakan gözleri, O cilveli sözleri. Ben senden ne istedim? Beni tutan elleri, Beni saran kolları, O sıcacık tenleri. Ben sende ne aradım? Beni ısıtan tatlı dili, Yüzündeki o gülüşü, İçten gelen o öpüşü. Öyleyse ben ne özledim? O güzelim gözlerini, Hele tatlı sözlerini, Beni saran kollarını, Ben, seni özledim, seni. |
Bir Yolu Olmalı Bir bilsem, Bir bilebilsem. Yaşamayı el gibi, Sevmeyi, sevilmeyi. Bir bilsem, Bir bilebilsem. Kahkahayı el gibi, Tebessümle gülmeyi. Bir bilsem, Bir bilebilsem. Mutluluğu el gibi, Gönüllere girmeyi. Bir bilsem, Bir bilebilsem. Muhabbeti el gibi, Dost bulmayı, dostluğu. |
Bir Zamanlar Hani gözlerin vardı, Gözüme baktıkca ışıl ışıl yanardı. Hani saçların vardı, Dokundukca tel tel uzardı. Hani ellerin vardı, Değdikce ellerime titrerdi. Hele o dudakların, Öpüşmeyi isterdi. Hani yüreğin vardı, Kıpır kıpır kıpırdardı. Dilinse kulağıma, Sevğiyi fısıldardı. Hani sen vardın, Bir bütün olarak. Seni seviyorum derdin, Hemde bas bas bağırarak. Nerdesin? |
Bittiğimi Görüyorum Saymadım kaçıncı oldu, Kırdığım aynalar. Yalnız umutlarımı değil, Gözyaşlarımı da bitirdim. Dili olsa konuşsa, Yumrukladığım duvarlar, Sadece yüreğimi değil, Ellerimi de kırdım. Geceler şahit bana, Uykusuz kaldığıma. Sadece yumruklarımı değil, Dişlerimide sıktığıma. Yaşayan ölü gibi, Delimiyim, divane mi? Gözlerimle gördüm ben, Gün be gün öldüğümü, |
Bizi Bitirdi Gurbet Genç iken gurbete geldim, Gelin bakın neler gördüm. Saç ağardı, diş döküldü, Yaşayan ölüye döndüm. Umut dolu gelmiştim ben. Ne hayeller kurmuştum ben. Bilinmiyor hiç önceden, Çıra gibi yanıp söndüm. Ne huzur var nede para, Kapanmıyor derin yara. Söz geçmiyor çocuklara, Dilim var ben lala döndüm. Halden anlayanın yok, Yok derdine dermanın yok. Eşin dostun sırdaşın yok. Har idim, ateştim söndüm. Sıla akıldan çıkmıyor, Öyle burnumda tütüyor, Hasret ömür tüketiyor. Kuruyan ağaca döndüm, Yaşayan ölüye döndüm. |
Elimden Bu Geliyor Ben kahırı yaza yaza bitmedi, Ne yaptıysam, bir gün benden gitmedi. Boş da verdim, çok kızdım da olmuyor, Yazmak bile bazen fayda vermiyor. Karamsarsın diye bazen bana kızarlar, Ben yazmasam, dertler bende azarlar. Yaza yaza boşaltırım kafamı, Azda olsa, unuturum tasamı. Gün olur ki, el derdini yazarım, Gün olur ki, Avrupa’ya kızarım, Bazan olur, susar, öylece bakarım, Ben yazmadan, ben çizmeden duramam. Ozan olup, saz çalmayı bilemem, Gamsız olup, her gelene gülemem. Çare zor da, ibret olsun isterim, Dile gelen hepsi benim hislerim, Yazdıklarım hepsi benim dertlerim. |
Elimden Tutup Götürdüm Beni Beni benden alıp kaçırmak için, Alemden aleme uçurmak için, Bir şey arıyorum, Adını sen koy... Gözlerim gözümden çekip almalı, Ellerim elimden çıkıp gitmeli, Bir şey istiyorum, Adını sen koy... Gönlüm gönlümden ayrılsın, Ruhum uçup gitsin, aklım kaybolsun, Bir şey diliyorum, Adını sen koy... Tutup da elimden götürsem beni, Bulutlar üstünde yatırsam beni. Bir şey hayalliyorum, Adını sen koy. Aklımı masaya koydum, düşündüm. Yüreğim yanında, birazda ürktüm. İkisi bir olmuş, yalan mı korktum, Beni bana verecek bir şey isterim, Adını boşver sen, ben, SENİ isterim. |
Ellerim Boş Kaldı Yine Uzandım elinden tutmaya seni, Görünmez bir el, kaçırdı benden. İstedim, gül yüzün bir kez öpeyim, Görünmez bir dil, aşırdı benden. Yalnız benim olsan, benimle kalsan. Benimle ağlayıp, benimle gülsen. Açsam kollarımı, sarmak istesem, Görünmez bir kol, kapardı benden. Aramızda sıra dağlar uzanmış, Kader tutmuş beni gurbete salmış, İstedimki bana doğru gelesin, Görünmez bir yol, uçurdu benden. Sana satır satır durum arz ettim, Özlemim pek çok, pek de büyüttüm, Beni anlayıpda gelirsin sandım, Görünmez bir hal, götürdü benden. Bilinmez bir kul, kopardı benden. |
Ellerin Kızı Demekki bu imiş hasret, Demekki bu imiş kavuşamamak. Tutmak için uzanmak, Var olduğunu bilmek ama tutamamak. Görmeyince yakıyor, görünce çarpıyor, Gel diyor, bekleniyor gelmiyor. Demekki hasret böyle imiş, Ta şuramı, yüregimi yakıyor. Önce söyleseler bıyıgımı bükerdim. Yok derdim, inanmazdım,gülerdim. Şimdi istiyorum, arıyorum buldum sanıyorum, Ele geçmiyor, için için yanıyorum. Demekki bu imiş hasret, İçinde bir arzu, yüreğinde sızı, Aşk bu imiş anladım evet, Seni senden alırmış ellerin kızı. |
Emir Verdim Ben gönlüme emir verdim, Sevmeyecek bundan sonra. Yalan yanlış her sözlere, Kanmayacak bundan sonra. Acı keder hep yasadı, Ömrünce sevgi aradı, Güzellere boşa yandı, Yanmayacak bundan sonra. Ayrılığı çok yaşadı, Sızım sızım sızıladı. Kadın gördü, kıza baktı, Bakmayacak bundan sonra. Yeter artık hep eridi, Lime lime hep çürüdü, Gel dediler hemen gitti, Gitmeyecek bundan sonra. Yalan, yanlış, sahte sevgi, Bulamadı kendi dengi. Nefret etti cana yetti, Yetmeyecek bundan sonra, Sevmeyecek bundan sonra. |
Emmioğlu Avrupa’ya geldim diye, Kurtulmadım ben emmioğlu. Bizim köyden gittim diye, Kurtulmadım ben emmioğlu. Kuralları eller koymuş, Alın yazısı buyumuş. Anlatması nede zormuş, Kurtulmadım ben emmioğlu. Her acıyı yaşıyoruz, Bizde yokluk çekiyoruz, Kurtulmuş mu görüyonuz? Kurtulmadım ben emmioğlu. Bakma süslü püslüyüz biz, Dışı sırlı gibiyiz biz. Suya batan gemiyiz biz, Kurtulmadım ben emmioğlu. Kuru soğan bal vatanda, Ecdatlarım var vatanda. Kurban olam, kal vatanda, Kurtulmadım ben emmioğlu. İnan bana sen emmioğlu. |
Türkiye`de Saat: 06:54 . |