Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Dünyadan Spor Gelişmeleri > Türkiye Ligleri > Turkcell Super Lig

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24-01-2007, 09:17   #1
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sıra CEYHUN da....

Ceyhun Trabzonda

Trabzonspor, Ankaragücü'nün yıldızı Ceyhun Eriş'in de peşine düştü. Ziya Doğan, yönetimden bu oyuncunun alınmasını istedi


***

Sıra Ceyhun'da

Trabzonspor, Ankaragücü'nün yıldızı Ceyhun Eriş'in de peşine düştü. Ziya Doğan, yönetimden bu oyuncunun alınmasını istedi.

Trabzonspor'un Ankara mesaisi sürüyor. İki yıldan beri yerli transferlerini genelde Ankara kulüplerinde forma giyen oyunculardan yana kullanan Trabzonspor'da gözler şimdi de Ceyhun Eriş'e çevrildi. Bordo-mavili takımın teknik direktörü Ziya Doğan, Ayman ve Risp'ten sonra iki futbolcu daha istiyor. Doğan'ın Erkan'dan vazgeçmediği bunun yanı sıra A.Gücü'nün Click the image to open in full size.etkili ismi Ceyhun'u talep ettiği öğrenildi.

Temel atıyoruz

Doğan'ın Ceyhun için bordo-mavili yönetime "Kesinlikle bu oyuncuyu almalıyız. Bize çok yararlı olur. Bu işi sonuçlandırmamız gerekiyor. Uzun yıllar bizde oynayabilir" dediği belirtiliyor. Bu arada Ziya Doğan, yeni transferle birlikte takımın temelini oluşturduklarını söyledi. Doğan, "Uzun yıllar başarılı olacak bir takımın temellerini atıyoruz. Biraz sabır istiyorum. Başarı gelecek" açıklamasını yaptı.

Top tutabilmeli
Doğan, ikinci yarıyla yepyeni bir başlangıç yapacaklarını ifade ederek, "2. devre için beyaz bir sayfa açtık" yorumunu yaptı ve ekledi: Takımın iskeletini oluşturduk. Dengeli bir takım değildik. Erdinç, Risp ve Ayman gelince uzun süre sonra ilk kez dengeli idman yaptık." Risp'i öven Doğan "Aldığım tüm futbolculara kefilim. Ayağında topu tutabilen bir futbolcuya daha ihtiyacımız var" dedi.
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-01-2007, 08:53   #2
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Trabzonspor’da flaş gelişme

Trabzonspor’da flaş gelişme Click the image to open in full size.Bordo-Mavililer sezon başında 7.4 milyon dolar karşılığında Zenit’e verdikleri Fatih Tekke için harekete geçti. 25.01.2007
Mukaveleye, “1 yıl içinde Türkiye’de Trabzonspor’dan başka hiçbir takıma gidemez” maddesi koydurtarak hüllenin önüne geçen Karadeniz Kulübü’nün, çok iyi ilişkiler içinde olduğu Rus ekibiyle masaya oturmaya hazırlandığı belirtildi. Ülkeye alışamadığı için sıkıntı yaşayan ve durumunu yakın çevresiyle de konuşan Tekke’nin de yeni sezonda yuvaya dönüşe sıcak baktığı kaydedildi.

Serhat DEMİRTAŞ
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-01-2007, 09:00   #3
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Ceyhun pazarlığı

Mustafa Keçeli artı para isteyen Başkent ekibi, bordo-mavili kulübe son talebini sundu. Eğer pürüzler giderilirse Ceyhun imzayı atacak


***

Ceyhun olmadı

Risp ve Ayman'dan sonra Doğan 'ın çok istediği Ceyhun Eriş, bordomavili takıma gelmiyor. Başkent ekibi, "Satılık futbolcumuz yok" dedi.

Trabzonspor'un, Ceyhun Eriş harekâtı sonuçsuz kaldı. Teknik direktör Ziya Doğan'ın, Risp ve Ayman'dan sonra ısrarla alınmasını istediği Ankaragüçlü futbolcuya izin çıkmadı. Bordomavililerin oyun kurucu olarak transfer etmeyi düşündüğü Ceyhun için Ankaragücü yönetiminden "Satılık futbolcumuz yok" açıklaması geldi.

Karaman istemedi
Ankaragücü Click the image to open in full size.Teknik Direktörü Hikmet Karaman'ın da onay vermediği transfer için sarı-lacivertli yönetim, "Hiçbir oyuncumuzu satmayacağımız gibi, kadromuzu daha da güçlendireceğiz. Şu ana kadar Yasin Çelik, Devran Ayhan ve Sedat Yeşilkaya'yı renklerimize bağladık. Çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Anlaşamadılar
Sarı-lacivertli takımın başarılı orta saha oyuncusu da Trabzonspor'un teklifini doğruladı. Ceyhun, "İki kulüp anlaşamadığı için transferim gerçekleşmedi. Ancak, sezon sonunda Ankaragücü ile olan sözleşmem bitiyor. Ondan sonra ne olur bilemem. Şu anda buradayım ve çok mutluyum" ifadelerini kullandı.
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-01-2007, 09:28   #4
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Vazgeçmek yok

Bordo-mavili yönetim Ceyhun için 250 bin euro artı iki futbolcu isteyen A.Gücü'nün kapısını yeni teklifle çaldı.


***

Bitmeyen aşk

Bordo-mavili yönetim, Ceyhun için 250 bin euro artı iki futbolcu isteyen A.Gücü'nün kapısını yeni teklifle çaldı.

Doğan çok istiyor
Kadrosunu güçlendirmeyi hedefleyen Trabzonspor, "Satılık futbolcumuz yok" diyen Ankaragücü yönetimine dün bir kez daha Ceyhun için teklifte bulundu. Teknik direktor Ziya Doğan'ın raporunda "Mutlaka 10 numara bulmamız şart. Alırsak bu ekibi kimse tutumaz" demesi üzerine başkent ekibiyle Ceyhun pazarlığı Click the image to open in full size.dün de sürdü.

Yanıt bekleniyor
Trabzonspor'un
, takasta Ceyhun için istenen 250 bin euro ile Mustafa Keçeli ve Ferhat'a karşılık yeni bir teklif yaptığı iddia edildi. 250 bin euro'yu vermek istemeyen bordo-mavili yönetimin, Ankaragücü'ne yeni bir teklif yaptığı söyleniyor. Ceyhun ile el sıkışan yönetim şimdi Ankaragücü'nden yeni teklife olumlu yanıt bekliyor.
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-01-2007, 10:21   #5
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
3 Büyük: 0 - Anadolu: 38

3 Büyük: 0 - Anadolu: 38Click the image to open in full size. Click the image to open in full size.Zirve yarışındaki F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş transfer yapmazken Anadolu takımları 13’ü yabancı toplam 38 transferle makyaj yaptı
Click the image to open in full size.
26.01.2007
TURKCELL Süper Lig takımları devre arasında önemli yapısal değişiklikler yaşadı. F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş’ın hiç transfer yapmaması dikkat çekerken, 3 Büyükler’den önemli bir oyuncu gitmedi. Sadece G.Saray Özgürcan ve Oğuz gibi gençlerini kiraladı. Ancak Anadolu’da transfers patlaması yaşandı. 15 takımın toplam 38 transfere imza attığı ocak ayında kulüpler 11’i yeni 13 yabancı oyuncu aldı. İkinci yarıda 4 Brezilyalı daha ligimize renk katacak.

Ara transferde kadrosunu yenileyen takımların başında Vestel, Antalya, Ç.Rize ve Trabzonspor geliyor. Trabzon, Risp ve Ayman’ı alırken Antalyaspor 7 transferle rekor kırdı. Tunus milli takımının golcüsü Ali Zitouni’yi getiren Antalya, gençlere de yatırım yaptı. İlk yarıda kadro sıkıntısı çeken Vestel Manisa da 5 yeni isme imza attırdı.

Reinaldo gibi önemli bir golcü alan Vestel, Gineli Kalabane’yi orta sahaya monte edecek. Yine düşme hattındaki Ç.Rize, 5 isimle kadrosunu güçlendirdi.

KİMİLERİ KAN KAYBETTİ
GÖZDE isimler ise yine Brezilyalılar oldu. Ankara Hamilton, Vestel Reinaldo, G.Birliği Mendonça ve Everton Cosmo gibi Sambacılar’ı kadrosuna kattı. Denizli Çek golcü Kroupa, Konya Portekizli santrfor Neca, Sivas Bulgar forvet Cvetkov ile forvet sorununu çözmeye çalıştı. Kan kaybeden takımlara gelince. Trabzon’dan Marcelinho ve Szymek, Vestel’den de Caner, Zelenka, Johana ayrıldı.
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-01-2007, 18:06   #6
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Süper Lig transfer raporu !
Turkcell Süper Ligi'nde mücadele eden takımlar devre arasında kimleri aldı, kimleri verdi?
26 Ocak 2007 15:40
Futbolseverlerin sabırsızlıkla beklediği Lig bugün başlıyor. Devre arasında transferin en hareketli takımı şüphesiz Trabzonspor'du. İşte 2. yarı öncesi tüm takımların transferleri...

Kimler geldi, kimler gitti?


Futbolseverlerin sabırsızlıkla beklediği Süper Lig'de ikinci yarı başlıyor. Dünya üzerinde futbol topunu en fazla dinlendiren ülkelerden biri olmamız hasebiyle, sporseverlerin uzun süren hasreti de bitiyor.

Ligin ilk devresinde ilk üç sırayı paylaşan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, mevcut kadrosunu korurken başta Trabzonspor olmak üzere diğer Anadolu kulüpleri transfer döneminde hareketli günler yaşadı. Özellikle tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşayan Trabzonspor, Szymkowiak, Eller ve Marcelinho gibi üç yıldızını elinde tutmayı başaramadı. Ligin alt sıralarından kurtulup çıkışa geçmek isteyen Bordo-Mavili takım, Gençlerbirliği'nden Ayman ve Risp'i transfer ederek kadrosunu güçlendirdi.

Devre arasında en fazla transferi Akdeniz temsilcisi Antalyaspor yaptı. Kırmızı-Beyazlılar ara transfer döneminde toplam 6 oyuncu takviyesi gerçekleştirdi. Antalyaspor'dan sonra 5 transferle Vestel Manisaspor ikinci sırada yer alıyor.

Ligin ilk yarısında hayal kırıklığı yaşayan takımlar ise sadece futbolcu transfer etmekle kalmadı; aynı zamanda teknik direktör değişikliğine de gitti. İkinci yarıya 5 kulüp yabancı hocasını gönderip yerli teknik adamla yola devam etme kararı aldı. Gaziantepspor'da Walter Zenga'nın yerine Erdoğan Arıca, Çaykur Rizespor'da Saffet Susiç'in yerine Rıza Çalımbay, Sakaryaspor'da Nejat Biyediç'in yerine önce Giray Bilak, sonra da Şaban Yıldırım, Kayseri Erciyesspor'da W. Lorant'ın yerine Bülent Korkmaz, Denizlispor'da Faruk Hadzıbegiç'in yerine Mehmet Kulaksızoğlu göreve getirildi. Böylece Süper Lig'de üç büyükler dışındaki bütün takımlar yabancı teknik adam yerine yerli antrenörü tercih etmiş oldu

FENERBAHÇE:

Gelenler: Yok
Gidenler: Yok

GALATASARAY:

Gelenler: Yok
Gidenler: Oğuz (Vestel Manisaspor), Özgürcan (Kayserispor)

BEŞİKTAŞ:

Gelenler: Yok
Gidenler: Serdar Özkan (Samsunspor)

VESTEL MANİSASPOR:

Gelenler: Reinaldo, (Brezilya), Ömer (Auxerre), Oğuz (G.Saray), Yusuf (Hollanda), Okan Koç (Konya)
Gidenler: Caner (CSKA)

GENÇLERBİRLİĞİ:

Gelenler: Tozo (Brezilya), Sandro (Brezilya)
Gidenler: Sedat Yeşilkaya (A.Gücü), Risp, Ayman (Trabzonspor), Nicoise


KAYSERİSPOR:

Gelenler: Erdal Güneş (G.Antep), Emrah Kaya (Turgutlu), Ümit Aydın (Eskişehir), Özgürcan (G.Saray)
Gidenler: Yok

BURSASPOR:

Gelenler: Zafer Demiray (K.Erciyesspor)
Gidenler: Yok


KONYASPOR:

Gelenler: Neca (Maritimo), Jao Fernandes
Gidenler: Ufuk Ateş (Büyükşehir Bld.), Okan Koç (V.Manisa), Ahmed Belal, Yordanov

ANKARASPOR:

Gelenler: Hamilton (Sport), Uğur Demirkol (Hertha Berlin)
Gidenler: Cem Yanık (Sakaryaspor), Devran (Ankaragücü), Kürşat Durmuş (K.Erciyesspor), Mustafa Yalçınkaya,

ANKARAGÜCÜ:

Gelenler: Sedat Yeşilkaya (Gençlerbirliği), Devran (Ankaraspor)
Gidenler: Evren, Aytaç

SİVASSPOR:

Gelenler: Ivan Tzevetkov (Rotterdam)
Gidenler: Ertuğrul Arslan (Elazığspor), Hakan Bayraktar (Malatya), Fatih Tutar (Fatih Karagümrük), Anderson (Rizespor)

GAZİANTEPSPOR:

Gelenler: Kadjo Afanao (Al Faysal), Metin Tuğlu (Akçaabat Sebatspor)
Gidenler: Erdal Güneş (Kayserispor)

TRABZONSPOR:

Gelenler: Ayman, Risp (Gençlerbirliği), Erdinç (Sakaryaspor)
Gidenler: Marcelinho (Wolfsburg), Feridun (Denizli), Eller (A.Madrid), Szymkowiak (Futbolu bıraktı)

DENİZLİSPOR:

Gelenler: Feridun (Trabzonspor), Özgür Çelik (İnegöl), Karel Kraupa (FK Teplice), Muhammed
Gidenler: Oliviera

ÇAYKUR RİZESPOR:

Gelenler: Saied (Mısır), Zafer (Bursaspor), Ahmet Görkem (Eyüp), Volkan, Anderson (Sivasspor)
Gidenler: Tjikuzu, Jelic

ANTALYASPOR:

Gelenler: Ali Zitouni (Tunus), Ersen Tekkan, Polat Keser, Emrah Uzun, Sezer, Ferdi (Şanlıurfa Bld.)
Gidenler: Bahadır

SAKARYASPOR

Gelenler: Cem Yanık (Ankaraspor), Evren, Şenol
Gidenler: Erdinç (Trabzonspor), Mbayo

KAYSERİ ERCİYESSPOR:

Gelenler: Kürşat (Ankaraspor)
Gidenler: Yalçın, Toth, Cem Kargın, Bouazizi, Zafer Demiray (Bursaspor)

Zaman
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-01-2007, 09:05   #7
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Gelecek sezonun ilk bombası Click the image to open in full size.Trabzonspor’un ikinci yarıda forma giydirmek istediği Ceyhun, gelecek yıl için ikna edildi. Ankaragücü’nün yüksek bonservis istediği yıldız oyuncuyla ön protokol imzalanacak. 27.01.2007Bonservisi el yaktı
Ankaragücü ile sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Ceyhun’u, kadrosuna katmak isteyen Trabzonspor, çözümü buldu. Bordo-Mavililer, ikinci yarıda forma giydirmek istediği yıldız oyuncu için Başkent ekibinin yüksek bonservis bedeli istemesinin ardından kolları sıvadı. “Gelecek sezonun transferlerini de yapıyoruz” diyen yönetim ve teknik heyetin, yıldız futbolcuyla 2007-08 sezonu için ön protokol imzalayacağı öğrenildi.

Takas olmadı
Sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Ceyhun Eriş’in de Ankaragücü ile mukavele yenilememiş olması Karadeniz ekibinin elini güçlendiriyor. Teknik direktör Ziya Doğan’ın bu konuda idarecileriyle görüşerek olumlu rapor verdiği bildirildi. Normal şartlarda takas seçeneğine sıcak bakan yönetimin, ek olarak para istenmesi sebebiyle maliyetin yükselmesinden çekindiği kaydedildi. Ankaragücü, Mustafa Keçeli ya da Celaleddin artı para istemişti.

Serhat DEKİRTAŞ
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-01-2007, 09:14   #8
 
AloneWolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Bu demektir ki Trabzon önümüzdeki yılda düzelmeyecek...
__________________
.uɐln ʞşɐʇʞışǝq 'ɯǝɯçǝƃzɐʌ ǝsuöp ǝuısɹǝʇ ɐʎuüp
AloneWolf Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-01-2007, 19:58   #9
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Orkun K.Erciyes'te

Ankaragücü, kaleci Orkun Uşak'ı Kayseri Erciyesspor'a verdi.

Alınan bilgiye göre bonservisiyle birlikte Kayseri Erciyesspor'a giden milli kaleci yeni takımıyla 1,5 yıllık sözleşme imzaladı. Bu arada, Ankaragücü'nün başarılı oyuncusu Ceyhun Eriş'in Trabzonspor'a transferi belirsizliğini koruyor. Bordo-mavili kulübün Ceyhun'a karşılık Fatih Akyel ile Mustafa Keçeli'yi önerdiği ancak Ankaragücü Kulübü yöneticilerinin bu takasa sıcak bakmadığı, bu futbolcu için 900 bin avro istediği öğrenildi. Ara transferin bitmesine 2 gün kala bu konuda kulüpten hiç bir açıklama yapılmazken transfer görüşlerinin sürdüğü bildirildi.

AA
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-01-2007, 20:45   #10
Banned
 
pancu38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

bakalim yararli olcakmi kayseriye
__________________
Hayat ne kadar uzun ama sana olan aşk o kadar sonsuz çünkü biz hakiki beşiktaş lıyıız......

pancu38 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 18:00 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580