![]() |
Hiç Durmadan can evimiz hançerlenmiş yaralı yaralı kucağında sinsiceymiş çatalı canımızdan sevdiğimiz fidanı büyüteli böyle yara böyle acı görmedik oy canım kime yanayım sana sorayım oy... ölüm bize tutsak biz sevdaya göğsümüzde acılara daha çok yer var sevdamızın harcı cansa her yeni bir can feda olsun canım sana bu can sevdaya yılanlara çıyanlara rağmen yürüdük... hiç durmadan biz dağlara bahar için çıktık iz sürdük kardeşliği hep birlikte öğrendik bu türküyü kardeşçe yoldaşça söyledik bizden uzak olsun artık kahpelik söz-müzik: grup yorum |
Ölümden Öte yaşamak ne ki ölüm ne kavga bitmez öldüğünde tanık olduk yiğitlerin ölürken güldüğüne... su bendini yıkar birgün gece gündüze çıkar yürü bildiğin yolda ölümden öte ne var inançla yürü yolunda özgürlük senin kanında aslolan yürümektir ışık varsa sonunda yollar ölmeye değir zafer varsa sonunda... söz: ismail suphi müzik: grup yorum |
Rêber ez nizanım dıjmîn kî ye xwînmi ji û dostani çî ye reya rastî winde kirî me rêber were ez nizanim ez nizaneki gundi me civanek nexwendi me lı çol û çepera mayi me rêber were ez nizanim ya gundi ya bajari me faşi aqil je birî me nezaniye bindest kiri me rêber were ez nizanim hin kirîn be hosta nabe zane bûn be xwendin nabe niştîman be rêber nabe rêber were ez nizanim rêber dıbe pir bawer be ji bo milletê şerwan be söz: melle hesen müzik: grup yorum |
Devrim Yürüyüşümüz Sürüyor müzik: grup yorum Sivas (Gün Tutuşur) yumrukluyorum duvarları yumrukluyorum kara gecenin bedenini ellerim kan içinde nehirler taşmış yanaklarımdan otuzyedi can otuzyedi gül çatlamış susuzluktan sıvas’ın içinde nasıl uyku tutar gözlerimi? döne döne semaha dönenler tutuştu önce sonra türküler sonra da şiir çığlıksız düştü türkülerin yanıbaşına. sıvas, sıvas... yiğitlik midir emanet cana kıymak? yiğitlik midir bir tutam ışığı kör bıçakla güneşten koparıp karanlığa kurban etmek? söyle hangi kitapta vardır elleri kolları bağlıyı yakmak? var mıdır kardelen akında bir avuç inciyi ateşe tutmak lo? böyle garip düştüğüme bakma böyle mahzun durduğuma... varsın ateşin suskunlukla beslensin benim de yüreğim gençliğini almış yanına yürür başı dik senin de dağların var sıvas, senin de dağların... dağlarında şahanların... gün tutuşur canım gece tutuşur yangınlarda tutsak canlar tutuşur külüm toprak olur yele karışır yürür gelir canlar yollar tutuşur sıvas ellerinde sazım tutuşur söz tutuşur canım türkü tutuşur teller bizi söyler diller yarışır özgürlüğü yazan kalem tutuşur canlar can olur da eller tutuşur dost evinde canım sevda tutuşur pir sultan’lar ölmez binler yetişir akar gelir canlar tarih tutuşur söz: savaş ezgi-hayati azim müzik: grup yorum |
Derviş derviş oldum gönül gönül dolaştım balık oldum deryalara ulaştım kurumasın diye kavga fidanı canım alıp canan ile bölüştüm günlerim gecelerim dost adını hecelerim günlerim hey gecelerim biter birgün acılarım hey! derviş olan kavga kucağındadır kan bulaşan tenin sıcağındadır yürek zorlu yolculuklara gebe onbeşinde sevdalık çağındadır yüreğim alıp kavgaya yürüdüm yürüdüm dağların doruğuna eriştim kurumasın diye sevda fidanı öfkem alıp yüreklerde bölüştüm söz: ibrahim karaca müzik: grup yorum |
Çıya Ez ım em jın û mer, bav û kal nav agıran gehiştın, gehiştın hatın van salan edi turê tuneyi, bırîn hatiye zıman ez tekoşinım lı ser çiya me edi bırin ez ım, xwin ez ım erd ez ım, ezman ez ım çiya ez ım de bıbarinin welat şevata dile mıne ez xwin a keç û lav a me ez sond a bav û kal a me dağ benim kadın-erker biz baba-ata ateşler içinde geldik, ulaştık bu yıllara yokluğun adı ölümdür dinle yaram dile geliyor ülke yüreğimde bir yangındır şimdi yer gök benim artık yara benim, kan benim dağ benim hadi yağdırın artık dağlarda direniyorum yüzyılların yeminiyim sayısızım, akan kanıyım çocukların söz-müzik: grup yorum |
Hey Gökler bütün mevsimler tutsak düşse de yangına, her bahar dicle’yi emzirir dağlar bahar, dicle’nin dağları kucakladığı yerde başlar. alışamam ölüme alışamam, ölüm insana aykırıdır alışamam. susmak insana aykırıdır susamam. yanıbaşımda bir yangın, eti yanar vatanımın susamam. yanıbaşımda ölüm çalıyor kapıları duramam. çığlık olmak ama her sessizliğe çığlık olmak insana yaraşır ölüme direnirim tırnağımla dişimle ama alışamam ölüme bir başına olmak önemli değil bir gül, bir gül bırakabilmek arkadan gelenlere tek başına bir mum devririr geceyi tek bir can neleri neleri devirmez ki? nedir bu sancı nedir? hasretin yine başladı, sol yanım seninle birlik işgal etmişsen yar ömrümü ateşin düşmüş canıma sen benim içimde ben diyarbekir içinde ağır ağır yanarım dönerim bitmez geçerim bir mermi gibi candan, yar sandan geçemem nasıl da özlemişem, sevda çeker canım yangındır gayrı bir uçtan bir uca sarılmıştır her yan yeşile, sarıya, kırmızıya. dağlar damar damar olmuş akar memleketin yüreğine bugün keskin bıçak ağzı da olsa gökyüzü bahar düşmüştür vatanıma mavi erguvan dallar fışkırmıştır topraktan can yürümüştür dallara gayrı dört mevsim bahardır dağlardan akar ne durursun ana görmisen kar erir her yanda ne durursun ana tilili çek, çek tilili hey göklere duman durmuş dağlar hey değirmenin üstü her gün yel olmaz dinle ağa dinle paşa dinle bey sen söylersin o susar mı bell’olmaz kızılırmak akar suyun içerler aç kalırlar yurttan yurda göçerler varıp eylem köprüsünü geçerler kimler ölür kimler kalır bell’olmaz öldüler mi kaldılar mı bell’olmaz ummam artık olanlar böyle olsun yeni çağda mızrak çuvala girsin vergi dersin sorgu dersin can dersin dayanır mı buna yürek bell’olmaz sen söylersin o susar mı bell’olmaz kimler ölür kimler kalır bell’olmaz şiir: savaş ezgi söz: fazıl hüsnü dağlarca müzik: grup yorum |
Her Du Çawe mın rêgırtine nıkanım bêm ah nıkanım tû hındamın tunneyî ah tunneyî rojamin dûre tariye ah tariye ah dılemın hevala her du çawe mın ez agırım agıra dıla me tu kulîlka her du çawe mın tıp û tenêye evinamın ah evinamın denge gulate çikecik ah çikecik cigera çiya xat xare ah xare dil birine welate min ax welate min deste te ji min xeram be ax xeram be hetta roja azadi ye ax azadi ye İki Gözüm yolları tutmuşlar gelemiyorum sen yanımda yoksun günüm uzak karanlık ah yüreğim... iki gözümün arkadaşı ben ateşim yüreklerin ateşi sen iki gözümün kır çiçeği yapayalnızdır sevdiğim ellerin bana yasak olsun özgürlük gününe kadar yüreği yaralı ülkem ellerin bana yasak olsun özgürlük gününe kadar söz: savaş ezgi müzik: grup yorum |
İleri 1995 Haydi Kolkola kara günler dert açan da gönlüne derde derman zor bulunur ellerde sakla gözyaşın sakın akmasın dost bağında bir gül ol ki düşmün ağlasın halaylar kur dağlar boyu kondular sokaklar boyu eller katılsın coşkuna haydi kolkala hey... zorlu yollar biter mi bir başına menzil ırak el uzat yoldaşına aynı savdadır dile dolanır yüreğimiz bir olunca yol mu dayanır dört bir yanı sarsın zılgıt sesleri başı çeksin kavgada düşenlerin rüzgar esen de kar eriyen de tohumlara ırmak ırmak su yürüyen de söz-müzik: grup yorum |
Ölümsüz (Phoneix) biz ki en sağır kulaklara sevdalar fısıldardık sabah serinliği taşırdı ezgilerimiz kan uyku infazlar için kapılar çaldığında burçlarımızda kefenleri kana bulayıp kollarına sardık rüzgarın ölüm çaresiz kalıp çığlıklar attı arkamızdan o büyük sevdayı bu kadar umutlu bu kadar namuslu taşımak için tereddüt etmedik eğilmedik kanımızla yazılacaktı umudun şiiri adını koymuştuk özgürlüğün bir kez çıkmıştı ağzımızdan söz ve biz pimi çekilmiş yürekle dalmıştık karanlığın ortasına dilimizde kurtuluş türküleri mataramızda ab-ı hayat ve düşerken özgürlük renginde bir gülüş vardı yanağımızda söz: ibrahim karaca müzik: grup yorum |
Ya Arise'l Cenubi arap halk şarkısı Özgürlük Tütküsü özgürlüğün ferhat’ıyız sevdamız kalmaz yarıda zindanı da dağları da delip geçen yürek bizim dört duvarı yol eyleyip yürümek bizim dorukları duman gibi bürümek bizim ferhat’ın şirin’i kalır mı duvaksız hasret bitti bitecek düşman muradsız o duvar duvarınız vız gelir bize vız zulmün önüne duranda dirence mesken olanda sığar mı sevdalı yürek zindan duvarlarına taşar gider doruklara akar yarına umudun alevini katar yanına köhne duvarları demirden dökseniz özgürlük ellerimizde engel çaresiz o duvar duvarınız vız gelir bize vız söz-müzik: grup yorum |
Ayşe Gülen'e Ağıt sen değildin bendim bendim vurulan dağ çiçeği kokulu gelinim ayşe’m kaç bahar geçti sensiz acılı habersiz serin sabah yeli taze bahar dalı elleri kınalı gelinim ayşe’m (yüreği devrime sevdalı ayşe’m) sen halkının sözünü saz eyleyendin ateşsiz yüreklere umut ekendin kavgamıza can katıyor haykıran sesin yüreği sevdalı yüreği ateşten (yüreği sevdalı düşleri ateşten) dişleri kenetli gelinim ayşe’m söz-müzik: grup yorum |
Herne Peş bırayên delal hun werın kurdıno bıhışta welat em herın merdıno eger hun nayên vane keç em meşin bese koletî serfıraz her bijîn herne peş herne peş dewr û dem ya meye welat çav lı rê bendewarê meye keçên nûgihan em dıxwazın xebat me canê cıwan dani rêka welat dılê mejpola gurçık bûne hesın bo ala rengîn hun werın em besın ileri güzel kürt kardeşlerim gelin ülkemizin ardına gidelim eğen siz gelmezseniz biz kızlar yeteriz haydi ileri dönem bizim dönemimiz ülkemizde mücadele bizi bekliyor yeni kuşağın genç kızları biz de çalışmak istiyoruz biz bu genç canımızı ülkemizin yoluna koyduk yüreklerimiz çelikleşti artık haydi kızıl bayrak için hep beraber gidelim Kürt halk şarkısı Göç Destanı müzik: grup yorum |
Dersim'de Doğan Güneş şu dersim’in dağları vay le le le vay şu dersim’in dağları vay yiğitlerin odağı vay le le le vay yiğitlerin odağı vay güne durmuştu gece vay le le le vay pusu kurulmuştu haince yırtılıyordu sesizlik le le le vay gerillanın mermisiyle dağların ılık yeli vay le le le vay kavgamızda yol alıyor dersim’de doğan güneş vay le le le vay canikler’de çoğalıyor dersim’de doğan güneş vay le le le vay toroslar’da çoğalıyor ölmedi onlar yaşıyor le le le vay ölmedi onlar yaşıyor bir türküdür dersim dağları’nda le vay onikiler savaşıyor bir türküdür dersim dağları’nda le le le vay gerillalar savaşıyor söz-müzik: grup yorum |
Anacan Yiğitlemesi söz: nihat behram müzik: grup yorum Dünya Halkları Kardeştir and dağları’ndan sierralar’dan che’nin yürüdüğü patikalardan hiç yılmadan yorulmadan savaşan küba’dan selam dostlara beyrut’un harabe sokaklarından çocuk yaşta savaşan aslanlarımdan “zafer ellerimizdedir” diyen filistin’den selam dostlara bu memleket bizim bu dünya bizim hep birlikte güneşin sofrasında bir kez daha haykırıyoruz savaşan kazanır sonunda belfast bizimle soluk alıyor boby sands’ların göğüs kafesinde bir gün özgür doğacak çocuklarımız irlanda’dan selam dostlara şafağın ilk sahibi biz olmuşken kopardılar her şeyi ellerimizden bir kez daha gürleyecek halklarımız sovyetler sovyetler ufukta, sovyetler’den selam dostlara afrika bir gün özgür olacak ruanda somali cezayir fas’ta açlık yoksulluk elbet son bulacak afrika’dan selam dostlara mao’nun ho amca’nın yürüyüşünde kalbimiz sarı nehir’e doğru akıyor özgür bir uzak asya durur yakında asya’dan selam dostlara kawa’dan bedrettin’lerden mahir’lere sabo’lardan sinan’lardan bugünlere sözümüzdür bizim bütün halklara gücümüz dünyayı sarsacak bütün dünya hakları kardeştir dil kültür renk değil emek yücedir bu dünya bizim onlara kalmayacak selam dünya halklarına söz-müzik: grup yorum |
Bağcılar'da Üç Karanfil üç karanfil türkü söyler bağcılar’da geceleyin yanmaz yürek nasır tutmuş kor içinde kalmış deyin al beni de al beni de yüreğine sar beni de umut şaha kalkmış dostlar korku salmış eceline inancımızın sesidir şehitlerimizden kalan öfkemizin mayasıdır türkümüzü sonsuz kılan işte bizim son sözümüz kanımızla yazıyoruz özgür doğacak günlerin bedelini ödüyoruz sarıl yurduna sahip çık yarına savaşmak yenilmez kılar insanı biz ki yangınlardan çıkıp geliriz sıcak namlulura damlar tenimiz kuşatmalarda teslim olan sendin sen teslim ol bize ölüm sen teslim ol söz-müzik: grup yorum |
Yangınlar İçinde Vatanım tutuşmayan dal kurşun yemeyen tütün salkımı kalmadı lice’nin fermanı ateşten kalemle yazılmıştı önce gözleri düştü lice’nin yanaklarından aktı gözbebekleri, etleri döküldü ağıtlar yoruldu yıkık damları dolaşmaktan başlar önüne düştü sürgündüler, sel oldular dicle’ye aktılar düğün kınası kalmış tırnakta kendinden habersiz yatıyor sorsam sual etsem halını göze var söze yok... yok erimiş yılan mı tutmuş kanadından şahan mı pençe vurmuş kalkmaz nasıl edem şimdi yarama kuş konacak dam yok lice’de yüreğim ne çok sevmiş seni of amansız ben bilmemişem kalk yürü taze muradsızım her gül kendi dalında büyür çekip de yarayı düşmezsem nice ki bir canım sağ durmam dicle kavuşanda dağlara o gün bir gül alırım koynuma söz: sevgi kılıç müzik: grup yorum |
Gowenda Gelan lê lê diyen hêviyê lê lê lê lê diyen hêviyê xwuşk dotman pîr û zaroyê xwuşk û dotmanıno lê lê pîr û zaroyê destêwan dı destême de dılê wan dı dılê me hêsır bûne azad bûne jin bûne şervanên me lo lo bavên egidan lo lo lo lo bavên egidan bira pismam kalik û zaro bira pismam kalik û zaroyên me qe naskinin mêr û zaro qe naskinin şer dıkın ro hiltê ava dıbe ro berbanga me nezik e hoy hoy hemû gelino hoy hoy hoy hoy hemû gelino jin mer pîr û kalino jin û mer û zarokino pîr û kalino kevir ên we hebin bewejin tunebın dılê we heye dilê me mîna gullane birîna gullên ne yaren çiye meşin şerê gelêrî meşin parti û eniyê söz-müzik: grup yorum |
Selam Olsun kızıldere onbeşler bedrettin’ler yaşıyor alnı kızıl bantlılar kavgaya çağırıyor haklıdır kavgamız tarihin çağlayan akışında biz varız yaratılan güzelliğin parlayan nakışında selam olsun karanlığı şimşek çakıp yakanlara selam olsun bütün kardeş dünya halklarına selam olsun özgürlüğe bayrak bayrak koşanlara selam olsun halkın savaşçılarına bin selam şehirlerde kırlarda savaşın öncüsüyüz halkımızın örgütlü baş eğmeyen gücüyüz sömürü zorbalık tutsaklık mutlaka yıkılacak özgürlük güneşimiz ülkenin şafağında doğacak nice şehitler verdik kadını erkeğiyle bağımsızlık demokrasi sosyalizm uğruna gecekonduda fabrikada faşist kuşatmalarda destanı yazılıyor kavganın akan kanlarımızla söz-müzik: grup yorum |
Geliyoruz 1996 Şahan Kanatlılar doruktan doruğa şahanlar uçar kanadı altında sevdasın saklar civan mert delikanlılar türkü böyler yiğit yoldaş şafak gözlüm siper bekler alıp şahan kanadını ava girer senin yiğit oğlun cenge gider yüreğine aşk düşene zulüm n’eyler hele loy dağlar dağlar yüreğim sensiz neyler hasret benim sevda benim ölüm karşımda n’eyler (umut benim güneş benim ölüm karşımda n’eyler) yükseğinde yavru şahan beslenir enginlerin duman hasret bürünür kaç yüreğe sevda ektin aşılmaz dağlar kaç gönüle sevda ektin geçilmez dağlar söz-müzik: grup yorum |
Yarın Bizimdir kalktı göç eyledi avşar illeri ağır ağır giden eller bizimdir arap atlar yakın eder ırağı yüce dağ başından aşan yollar bizimdir belimizde kılıncımız kirmani taşı deler mızrağımın temreni hakkımızda devlet vermiş fermanı ferman padişahın hey dost dağlar bizimdir dadaloğlu’m birgün kavga kurulur öter tüfek davlumbazlar vurulur nice koçyiğitler yere serilir ölene ağlama hey dost yarın bizimdir söz: dadaloğlu müzik: grup yorum |
Uğurlama bu kente yalnızlık çöktüğü zaman uykusunda bir kuş ölür ecelsiz alıp da başını gitmek istersin karanlık sokaklar kör sağır dilsiz ey sevda kuşanıp yollara düşen bilesin bu yollar dağlar dolanır yare ulaşmadan düşersen eğer yarına sesinin yankısı kalır gecenin içinde gün aralanır yar sevdası ile yürek bilenir sızılı bir ırmak uğurlar seni su olup akarsın kır çiçeklenir söz: ibrahim karaca müzik: grup yorum |
Ey Şahin Bakışlım ey şahin bakışlım bülbül avazlım bir eli kadehli bir eli sazlım işte ben gidiyom kal ahu gözlüm ne sen beni unut ne de ben seni hudey hudey hudey dem dem dem dem yolda harami çok engel arada unutma sevdiğim demde sırada kendi gider ama gönlü burada kul hüseyni’m derki gül benzim soluk serimize yazılmıştır ayrılık vallahi sevdiğim gönüller birlik söz: kul hüseyin müzik: grup yorum |
Avlaskani Cuneli avlaskani cuneli çepri megipinare si golvali ioxi ma ekegipinare e emine nak ulur naşkvi do çayiskani anderi na doskudu him çipe boyiskani ela komemaoni 3ulitina ortaşa ukaçxe pişmanare on3eli onkartaşa laz halk şarkısı |
Mayıs yosun kokuları değil kan tutar baharın yeli ey benim sevdiceğim kan tutar baharın yeli uzanmış boylu boyunca karanfil kokulu bir kuş elinde ipek mendili omuz başından vurulmuş günlerin en mavisinde düşlerin en mavisinde sokağın sesi mi olur düşen çiçeğin yası mı karanlığın işi nedir mayıs doğmasın diyedir geceye ışık saçanın sevdası ölesiyedir uzanmış boylu boyunca karanfil kokulu bir kuş elinde ipek mendili omuz başından vurulmuş günlerin en mavisinde düşlerin en mavisinde sokağın sesi mi olur düşen çiçeğin yası mı halaya durmuşsa mayıs sokağın sesi de olur halaya durmuşsa mayıs düşen çiçeğin yası da söz: ibrahim karaca müzik: grup yorum |
Gazi Marşı gazi’nin yoksul kondularından aktık öfkeyle sokaklara kurtuluşumuzun bayrakları dalgalandı barikatlarda taş sopa benzin elde silahtır gücümüz vatana sevdamızdandır onurlu özgür bir vatan için savaşmak namus borcumuzdur omuz verirsen kavga benimdir dersen bu kıvılcım yangın olur adımlarımız yeri göğü sarsıyor ihtilalimiz büyüyor tankları topları tüfekleri olsa da zalimler korkuyor kadın erkek emekçilerin halkın öfkesi büyüyor uğruna kanlar dökülen toprak düşmana verilmiyor haydi omuz ver kurtuluş cephesi’ne zafer bizi bekliyor ihtilalimiz büyüyor zafer bizi bekliyor söz-müzik: grup yorum |
Hevidarım hêvidarim ez lo vemeşa direj ji van rojen germ û bi şevat ji meşa me hêvidarim rehevalno hêvidarim ji dilana serê çiyan ji kulilkên sor hêvidarim rehevalno hêvidarim ji dilana sere çîyan ji havinan hêvidarim yaramın hêvidarim ji karkerên zana û bawer ji kesk û sor û zer ji şervanen gel umutluyum umutluyum ben bu uzun yürüyüşten sıcak ve ateşli günlerden bizim yürüyüşümüzden umutluyum yoldaşlar dağların doruklarındaki halaylardan kızıl çiçeklerden bahardan ve yazdan umutluyum umutluyum sevgilim bilinçli ve aydın işçilerden söz: salehe hesen müzik: grup yorum Sibel Yalçın Destanı metin-müzik: grup yorum |
Selam Yoldaş şiir: nihat behram metin: grup yorum müzik: grup yorum Zafer yakında örse çekiç vuruyoruz kızgın demir tavındadır dalga dalga geliyoruz barikatın ardı vatandır bilek var vuruşmaya soluk var harcanmaya cephe var savaşmaya zafer yakında can var verilecek kardeş var ayakta halkımıza can feda zafer yakında karanlığı deliyoruz zulmü yere çalıyoruz devrim çin yürüyoruz barikatın ardı vatandır tut bayrağı çık sokağa yüreğini koy barikata sar şehirleri haykır öfkeni düşman yenilecek zafer yakında... söz: guillevic-grup yorum müzik: grup yorum |
Mehmet Sait'in Türküsü mehmet sait asıl adım yırtıcı kuş adın aldım bir atılgan şahin oldum yuva tuttum yüceleri çapalı’ya otağ kurdum “beri hay”la gelir oldum dört cephede cenge girdim duman ettim niceleri umut fidanını diktim kan olup köküne aktım karanlığa yıldız ektim siperlerde geceleri altıbin al yıldız aktı bizim şafak böyle söktü şehitlere ağıt yaktı suna boylu bacıları söz: ibrahim karaca müzik: grup yorum |
Haydi Tenruh ben cellip şems bi idna benıhlek il kamar bi idna vınhar bi idna camır bi idna nar luvlet amayılğabo bılımhal mınhıs rsas luvlet amayılğabo bılımhal mınhıs topat luvlet amayıtlağo la bıkra amayık beru mılmöt sağttıl bıtğıp şems fok cabalna mılıtna bıtırgit labayta bığıs kalbna bıyıdmağo ğuynna ılbakiy amaysir ladartna çara tanıhmal umudna tanıhmal mavzarna tanıtlağ ğa cabel insave harbıyya maşo raho hıbabina ıhbabina bı capha lişo keğdin ya ihvan haydi tenruh ğacapha bedi ahmet u kemal (gülnaz yaşar u kemal) raho feda ğıleyna saro şehit bı capha haydi tenruh ğacapha leşo ptıpke ye yemo leşo mıpkute esvet kumoırkoso zalğıto haydi tenruh ğacapha maniştığıl maniflah amey vakkef bıdna şeye zılam mayışrap damna haydi tenruh ğacapha söz: hasan biber müzik: grup yorum |
Gidene git gözümün alası git elimin kınası gidişin kurtuluşudur bu ülkenin gidişin özgürlüğüdür bu ülkenin yükünü hazırladım bak ırgat memo’nun alın teri işçi recep’in nasırlı eli zeynep çocuğun yalın ayağı al bu da madencinin kara gözleri yüreğin mavzer omuzunda sevdan mor nakışlı bir kilim var dağların yücesine vur zalimin gecesine git gözümün alası git elimin kınası gidişin kurtuluşudur bu ülkenin gidişin özgürlüğüdür bu ülkenin söz: sema gökçen müzik: grup yorum |
Grev Halayı hakkın ara sor da gel çadırları kur da gel düğün olsun grevler davullara vur da gel dalga dalga büyü gel grev grev yürü gel kavgadan kaçmak olmaz yüreğini al da gel söz: hayati azim müzik: grup yorum |
Boran Fırtınası 1998 Meşale & Boran Fırtınası boran bir yaban kuştur. gökyüzünün mavisine bata çıka bir maviş kuş. konmaz hiçbir yere. yuvasından bozkırlara koşan sulardan yuvasına. çok zor yakalanır. şahin bile tutamaz onu kanadından. yabandır. asidir ha, rengi kadar güzeldir. güvercin sahipleri sevmez boranı. girer evcil sürüsen. peşine kutlaka takılan olur. bazen sürü bile düşer ardına. ya vurulur ya da yaralıyken yakalanır. diğer kuşlarla aynı kafese kapatılır. hiçbir evcil kuşu yaklaştırmaz kendine. hele bir de güvercin besleyenler evcilleştirmek için kanadının tüylerini çekti mi, vay vay yemez artık yemini. ya açlıktan ölür ya da kafesin demirine kendini vura vura öldürür. sesi çığlıktır artık, turna indirir. ya gökyüzüdür ya ölümdür boran. boranlar kalktı mapushanelerden. şehre sokulmamış evlerden. dökerek renklerini şehirlerin ufkuna, gittiler dağların doruklarına. metin: savaş ezgi müzik: grup yorum |
Voltada Söylenen Türkü yarim salmış efkarını mapusa kendisi gelmez acep yollar kış mıdır? kendisi gelmez yollar kış mıdır? hasret başını eğermiş adamın mapustan kalkan uzun bir havayım şimdi mapustan kalkan uzun bir havayım söz: savaş ezgi müzik: grup yorum |
dünyayı sarsacak karar onlar, tutsak düştüler... vatan ki boylu boyunca bir uzun hava... bırakmazlar toprak su içsin... bir damla soluğa dadanmışlar. ondaki hayata almaya... sokaklarda koşan her çığlığa ölüm toplanırdı. hangi anaya varsan oğul oğul ak... bir ırmağın başına oturmuş gözlerini yıkar. kurşun ışığını yakmış; can arıyordu... “sevdan onurumdur, eğilmez” dediler... has, harbi, yalansızdı sevdaları... üstlerini, başlarını yokladılar... sessizce çıkarıp ömürlerini, toprağa içirdiler... vatanın özgürleşmesi için, gençliklerinin tam ortasında, ömürlerinden indiler; ölüm orucu’na girdiler... metin: savaş ezgi müzik: grup yorum |
Dünyayı Sarsacak Karar onlar, tutsak düştüler... vatan ki boylu boyunca bir uzun hava... bırakmazlar toprak su içsin... bir damla soluğa dadanmışlar. ondaki hayata almaya... sokaklarda koşan her çığlığa ölüm toplanırdı. hangi anaya varsan oğul oğul ak... bir ırmağın başına oturmuş gözlerini yıkar. kurşun ışığını yakmış; can arıyordu... “sevdan onurumdur, eğilmez” dediler... has, harbi, yalansızdı sevdaları... üstlerini, başlarını yokladılar... sessizce çıkarıp ömürlerini, toprağa içirdiler... vatanın özgürleşmesi için, gençliklerinin tam ortasında, ömürlerinden indiler; ölüm orucu’na girdiler... metin: savaş ezgi müzik: grup yorum |
Açlığın Yürüyüşü Başlıyor fırtına olanlara rüzgar n’eylesin günü doğuranlara gece n’eylesin yüreği bir olanlar yürüyoruz zafere paylaştıkça çoğalan bu sevda bizim onur namus adalet bu sevda (kavga) bizim söz: grup yorum-savaş ezgi müzik: grup yorum |
Buca'daydı Berdan berdan ki taşardı sevdasından sevdası taşardı berdan’dan bakışları sığmıyordu artık mapusa berdan’ın bakışları koşuyordu buca barikatlarına söz: grup yorum-savaş ezgi müzik: grup yorum |
Vatan Buca Olmuştu eylül zamanı çatlamış tohum yangını dalından taşmış kızıl güllerin seslerini bırakıp barikatlara çığlık olup saplandılar suskunluğa üç yürekle doğrulduk özgürlüklere yıldız yıldız umudu yazdık göklere duvar boylarına sıralanmışlar türkünün sıcağına toplanmış ısınırlar göz kapaklarına dek sokulan ölüm teslim alamadı sevdalarını söz: grup yorum-savaş ezgi müzik: grup yorum |
Ümraniye'deydi İlginç “yaramı sarma, yaram derindir. ümraniye’nin orta yerinde, çiçekler öldü ellerimde...” ümraniye’nin sızısı, inceden inceye birikiyordu... yangından kopmuş bir közdü ilginç. betonda al bir alev; rüzgarın söndüremediği... “yaramı sarma!.. çekilmesi gereken sancı, giresiz damla damla çekilmiştir... artık sabır, acıya usta bir volkandır ümraniye’de...” ümraniye mapusu’nda dört can; insanın en güzel yanıydı. ve onlar, yarına gidenlerin soluğuna katıldı. ey istanbul bu kaçıncı yiğittir sevdanın yolunu zafer eyleyen mapuslardan taşan gökyüzüyüz biz teslim olmaz özgür tutsaklarız biz özgürlüğün bedelini biliriz kurtuluşun yolunda düşeniz biz zulmün zindanlarına hiç sığmayan inanç yüklü mavi gökyüzüyüz biz zulmün zindanlarına hiç sığmayan teslim olmaz özgür tutsaklarız biz mecit rıza orhan gültekin’iz biz söz: grup yorum-savaş ezgi müzik: grup yorum |
Türkiye`de Saat: 16:05 . |