![]() |
Yonca Evcimik - Şarkı Sözleri Abone "Danscı" (1991) 01- ABONE Sana kaptırmam ben onu İki yıl kaç bölüm oldu Daha çok sürer bu dizi Hiç kaçırmam saatini Onu ilk gördüğüm zaman Pat..bayıldım aman aman Annem bu iş olur dedi Ruhumuz uydu tastamam Kızların hepsi peşinde Gözü yok ki hiç birinde Hem ona aboneyim Bütün biletler cebimde Aboneyim abone Biletleri cebimde Ballı lokma tatlısı Aman haydi hayırlısı Efervesan vitaminler Gece sütü çiğ yumurta Sinirlenince her şeyi Deviriyor bir yumrukta Jogging onda kayak onda Su altı üstü sporu Şaştım üç lisan biliyor Okumuş çocuk borumu Aboneyim abone Biletleri cebimde Ballı lokma tatlısı Aman haydi hayırlısı Daha bir güzelleştim Bu aşk yaradı bana Herkes dalga geçse de Darısı başınıza |
02- YALANCI BAHAR Hani ya o sıcak o yalancı bahar Aldanan çiçekler o arzular Eski bir haykırış yankısı rüzgarda Seslenen sana o rüyanda Olmaz git olmaz Söndü aşk yanmaz Bugün dün olmaz Asla Yalvarma dönemem Yüreğimde sızı var Aşkımız bitti ama Anısı hala her şarkımda Koştukça sessizdi Susuyordu sokaklar Gölgenle bilsen neler konuştuk Yoktun sen aramızda Dokunma ne olur o çılgınlık bitti Hasreti erittim yalnızlıkta Hiç hissetmiyorum artık git sarılma Ben o ben değilim şu anda |
03- TAKSİT TAKSİT Yalancı mı yoksa Aşkı biraz fazla Üç beş günde bağlanamam ki ben ona Başkasına baksa Yüreğimi yaksa Vazgeçemem ki sonra Taksit taksit Hissettirmeden gitsin Taksit taksit Üzmeden bitsin Her hali güzel Her sözü şeker Pek havalı hoş bir esmer Gitse de olur Kalsa da olur Çok sevdalı hem de mağrur |
04- CESARETİM YOK Bazı şeyler var anlatmak istemedim Bazı şeyler var susmakla yetindim Bırak kalsın dedim Böyle olsun istedim Görmemezlikten gelmeyi ben tercih ettim Bazı şeyler var yıpratmak istemedim Bazı şeyler var sabırla göğüs gerdim Bırak kalsın dedim Böyle olsun istedim Anlamaman için bak kendimi feda ettim Ellere yalan söyledim hep attım kederimi içime Yangına körükle gitmem büktüm boynumu kaderime Ne derlerse desinler canım razıyım inan her şeye Senden ayrılmaya hiç cesaretim yok |
05- ŞOK Beklenmedik bir anda Girdin bak hayatıma Hiç aklımda yokken Dolaştı elim ayağıma Sakin sessiz yaşarken Aşkı hiç düşünmezken Durgun denizde yüzerken Tutuldum fırtınaya Alt üst oldu hislerim Gerçekten bu ben miyim Uyur gezer bir halde Bak sancılar içindeyim Dondum kaldım bir anda Çıkmazın ortasında Ne yapmalıyım derken Düşmüşüm ben tuzağına Kalbim şok yedi Tutuştum o anda askından Beynim şok yedi Uçtu gitti aklım başımdan Sevgim şok yedi Vuruldum sana ilk bakışta Yerde mi gökte miyim Ayaklarım kesildi yerden |
06- ÇOK CANLAR YAKTIM Ne sandın ki Sonsuza kadar senin mi oldum Çok aldandın Bir aşkla ömür geçmezmiş dostum Ben bir kuştum Her mevsim daldan dala konmuştum Hoş geldin de Bana giderken de güle güle Çok canlar yaktırdım yandırdım ben Ölsem de hiç korkmam aşka düşmekten Aşıklardan defterler doldurdum ben Sen ancak bir yapraksın son defterden Çok canlar yaktırdım yandırdım ben Ölsem de hiç korkmam aşka düşmekten Kalplerden zincirler yaptırdım ben Her mevsim o rüzgar eser içimden |
07- SONBAHARDA GELECEĞİM Varsın yapraklar yerlere dökülsün Ben sana rüzgar olup eseceğim Sen hep dört mevsim açan gülsün Bekle sonbaharda geleceğim Varsın şarkılar günlerce ağlasın Ben sana neşe olup geleceğim Sen kollarını açacaksın Seni sonbaharda öpeceğim Sakın aldırma güneş erken batsın Gökyüzü küsmüş olsun yağmur başlasın Toprak koksun sokaklar yine ıslansın Seni çok seviyorum sabret canım |
08- KIYMETİNİ BİL Bitti diyorsun duysam da inanamam Toplanmış gidiyorsun yuvamızdan Terk ediyorsun görsem de inanamam Ağlanmaz bile senin ardından Bir hiç uğruna aldandın sen o sevgiye En son düşünürdüm inan senden böyle bir darbe Aç gözünü bak dünyaya Kaldı mı sevgi zamanda (Kim kimin artık umurunda) Kıymetini bil Bulamazsın bir daha Yalnızlık kolay değildir Sen hiç alışamazsın ki (Sen sevgisiz olamazsın) Kıymetini bil Sarıl ona |
09- YAKTIN BENİ Çok ağladım ben ardından Kavruldum acımdan Sen gönül eğlendirirken Medet umdum anılardan Buğulu gözlerle geçmişte Buruk bir gezinti yaptık biz senle Hayalin gitmiyor önümden Tutsağım delice ben de bu sevgiye Yaktın beni kor ateşler gibi Savruldu hep küllerim Ah ettikçe düştün sen yollara İşte sonunda geldin kapıma Yaktın beni kor ateşler gibi Yıktın hiç acımadan Ah ettim de düştüm bak gönlüne İşte sonunda geldin kapıma |
10- NEFES ALMAK İSTİYORUM Aldım başımı meçhule gidiyorum Vedalaştım dünle yarına yürüyorum Asla gidişim sevgisizlikten değil Biraz soluk almak istiyorum Biraz nefes almak istiyorum Yılların yorgunluğu var bak üstümde Bazı şeyler var halletmeliyim kendimle Asla gidişim sıkıldığımdan değil Biraz soluk almak istiyorum Biraz nefes almak istiyorum Yol ver bana sal uzaklara Biraz da zaman tanı Hak ver bana inan doldum Birazcık zaman tanı Yalvarırım kırılma yanlış anlama Sevdim seveceğim hayatım boyunca Asla seni üzmek istemem bilirsin Biraz soluk almak istiyorum Biraz nefes almak istiyorum |
11- SENDE YALANSIN İlk gerçek aşkı yanında ıslak dudaklarında Buldum sandım seni ben kolayca Ellerim titrerdi hep bana dokundukça Sarhoş gibi olurdum kollarında Kader bizi yan yana koymuş dedim içimden Geçtim sıcak sesinle kendimden Kendimi bıraktım birden sürüklendim hep peşinden Görmez oldu gözlerim birden Sen de yalansın aşkımız da Anladım işte en sonunda Sen de yakarsın Kollarında bir tutam kül oldum |
Kendine gel (1993) 01- KENDİNE GEL Sözlerine dikkat et sen Çizmeyi aşıyorsun Herkesin bir sabrı var Bardağı taşırıyorsun Sor bir bilene Yürümez bu iş böyle Aldıkça alttan ben Sen geldin hep üstüme Ağzından çıkanı duysun kulağın Düştük bu hallere sen Kendine gel sen kendine kendine gel Haddini bil sen haddini haddini bil |
02- LAF OLSUN TORBA DOLSUN Her şeyi çok bilirsin Her yaptığın olay Meydanı boş bulunca Atıp tutmak kolay Kendin söylersin Bir tek kendin dinlersin Herkes kafasını sallar Sor bakalım kim ne anlar Devirince bir kaç kadehi Her telden çalmaya başlarsın Toplarsın üç beş kişiyi Yırtık (Nanay) fırlarsın Ancak kendin söylersin Bir tek kendin dinlersin Ne iştir bu Allah Allah Ben kül yutmam bana anlatma Laf olsun torba dolsun diye Anlamsız sözler etme bana Laf olsun torba dolsun diye Entel geçinipte saçmalama Laf olsun torba dolsun diye Anlamsız sözler etme bana Maksat muhabbet olsun diye Abuk sabuk laflar satma bana |
03- HENÜZ ÇOK GENCİM Henüz çok gencim katlanamam Böylesine ağır bir yükü kalbimde taşıyamam Henüz çok gencim kaldıramam Sanma ki sevmiyorum ancak hakkım yok yapamam Henüz çok gencim kaldıramam Gerçeklere sırtımı dönüp yalanlara saklanamam Henüz çok gencim ben yapamam Bile bile kendimi elimle ateşe atamam Henüz çok gencim hak vermelisin Saygıyla hak vermelisin Saygıyla kabullenip benden vazgeçmelisin Sevgin gerçekse düşünme bencilce Sonu olmayan bir aşka itmemelisin Seninle olamam seninle olamam Ağır gelir ezilirim bu utançla yaşayamam Seninle olamam seninle olamam Bile bile gençliğimi bu uğurda harcayamam Seninle olamam seninle olamam Ağır gelir ezilirim bu utançla yaşayamam Seninle olamam seninle olamam Vedalaşıp gidiyorum artık yanında kalamam |
04- ÇOK ALEMSİN Bir görsen sen kendini bir görsen Tam kendine has delisin bir bilsen Hayatla dalga geçersin Zora gelmeyi sevmezsin Her zaman keyiflisin kalemimsin Zevklerimiz uydu Burçlarımız tuttu İşte şimdi herkes hapı yuttu Seni gözüm tuttu Bence bu iş oldu Verdim gitti ben sana oyumu Sen Çok alemsin pek şekersin Bal akıyor her sözünden bir tanemsin Hayat dolu hep gözlerin Sensin benim favorim çok alemsin |
05- HABERİN OLSUN Haberin olsun çok yalnızım Çok çok dargınım insanlara Büyü bozuldu her şey yalan Çok çok dargınım insanlara Gel gel ki gör Sessiz kaldım böyle aşkınla İnan kolay değil Kalbim yalnızlık telaşında Bir duyabilsen Bir yol bulabilsen Neler gördüm neler yokluğunda Her yer dört duvar Sen yıkıp döksen de dünya böyle Bizden geçti yar Hani yol görünürde gitmezsin öyle |
06- KARAMBOL Ne kadar Nereye kadar gider bu iş böyle Bu nasıl aşk söyle söyle Ne kadar Ölene kadar yaşanır mı böyle Tam vaktinde ayrılmak İyidir yeridir Mutsuz olmamak mümkün değildir Aklından kimler geçiyor Neler geçiyor Sen yerinde kal Hep yerinde kal Eyvahlar olsun sana işin yok paran bol Bendeyse metelik yok işte karambol Ne sen boş yere üzül ne de beni yor Taze kan aranıyor işte karambol |
07- BIRAK ELLERİMİ Orda durma gizlice Takılma bana sessizce Hiç uğraşma Sen yine olmaz bu iş Selam verme geçtikçe Yüzüme gülme sinsice Hiç uğraşma Sen yine olmaz bu iş hiç İsterdim ki olsun Hani kalbim seninle dolsun Tam on ikiyi onunla vursun Uyar inan bana ne olursun ah Gözlerin gözlerimde Senin o hoş kokan nefesinde Yine ellerim hep elinde kalsaydı aman Bırak bırak bırak ellerimi Ellerin çok terli Ellerin çok kirli Dayanamam senin gibi Bırak bırak bırak ellerimi |
08- GÖZÜMLE GÖRDÜM Ne kadar güvenmek istiyorum sana Sevilmek okşanmak istiyorum kollarında Korkumdan dizlerim titriyorsa eğer Sen sen ol sakın bana kızma Ben nelere şahit oldum bir bilsen İnanmazsın anlatsam da Zaaflarımdan bir yırtabilsem Giriversem koynuna Ayıplama suçlama beni ayıplama Gördüm en büyük aşkları gördüm Gözümle gördüm bitişlerini gördüm Gördüm aşk tüten evlerin bir gecede Sönüşünü gördüm gözümle gördüm |
09- IN & OUT El elden üstün diyenler doğru demişler Ah şu eskiler yok mu her şeyi bilmişler Ne dersen de şaşırdın iyice kendini Anında oldun ne oldum delisi Dev aynasında gördün Kendine güvendin Artık out oldun canım Şimdi başkasın Demode demode Sen çoktan eskidin Artık sevgin out canım Şimdi yeni aşkın Ben bilirim diyenler çok yanılırlar En ummadık birine yer kaptırırlar Aşk olsun deme sen bunu çoktan hak ettin Anında modan geçti kaldın sersefil |
10- DURUM KÖTÜ İdealler uğrunda Ömrümüzle yarıştık Dokuz köyden kovulduk Değirmenle savaştık Romantizmi unuttuk Nostaljiye takıldık Köşeyi dönmek varken Biz sanatla uğraştık Bir yasaklı bahçeden Gizlice meyve (elma) çaldık Utanıp sıkılmadan Sevdalara dadandık Bak millet çıktı aya (Alem çıktı aya) Biz yine (burada) kaldık yaya Herkes çağ atlıyorken Ah yine kaldık sınıfta |
YONCA EVCİMİK 94 (1994) 01- BANDIRA BANDIRA Oturup ta konuşamadık seninle Düşünüp te taşınamadık doğru dürüst Amacımızın ucuna da varmışken Başka aşklar senin neyine Bakışıp ta görüşemedik seninle Uzanıp ta erişemedik doğru dürüst Amacımızın ucuna da varmışken Başka aşklar senin neyine Ben seni herkeslerden daha daha iyi tanırım Hem ben sana herkeslerden daha daha iyi bakarım Bandıra bandıra bandıra bandıra ye Bandıra bandıra ye beni Hiç doyamazsın tadıma Bütün numaralar bende Sende var benim farkıma Kalmasın aklın başka yerde Ne işin var başka yerde Bandıra bandıra ye beni Hiç doyamazsın tadıma |
02- KIYAMET GÜNÜ Kıyamet günü her günümüz Yalan dolan her sözümüz Gözlerin yanlış yolda Öldürür bu aşk sonunda Durma sen bana uyma Bitmek bilmez bu kavga Aldanma beni hiç aldatma Kan çıkacak eli kulağında Yüz göz olma hiç dokunma Böyle iblislikler yapma Karışma karıştırma Cin olmadan adam çarpma |
03- TÜKENDİK Tükendi tüm sevgiler Zaman vurdu sevdayı Sevişmeler yorgun artık Sevişmeler yaralı Ellerin alışkanlık Hep ezbere sevinçler Vazgeç benden vazgeç Ne kaldı söyle bizden Bize yollar gözüktü yar an yar Yolların sonunda ayrılık var Pişman olmam son defa sev beni sar yar Yollar aynı boş ver buraya kadar |
04- GEL DE İÇME O deli dolu heyecan yolu Ah arkadaş hepsi bu mu Ne gözyaşım yakarışım Sana bakıp bakıp ağlayışım Nerelere gidiyorsun Böyle yalnız bırakma Doyamadım sana Gel de isyan etme Haydi gel de bitme O kadar kolaysa Şimdi gel de içme Hiç kolay değil Seni anlatmak Seni anlatır hep o şarkılar |
05- ARSIZ GÖNLÜM Gözlerim baştan çıkar değince yüreğime Üşümez uykularım yatağına girince Kimden öğrendik ki biz böyle hırçın sevmeyi Yanık dokunuşları o deli öpüşleri Vururum karışanı ayırmaya çalışanı Ele bile verseler öldürseler vazgeçmem Okurum bildiğimi Bizde böyle gönlüm arsız Sevgilerim yalansız Uslanırsam şerefsizim Şakası yok sevgilim Bu aşkın delisiyim |
06- BOOMERANG Yok yalvarma çok geç kaldın Uğraşamam senle ay bunaldım Ayıptır ağlama erkeksin ya Koçum üzülme sen kader utansın Az mı ağladım az mı üzüldüm Bak son güldüm ama iyi güldüm Ben savdım sıramı şimdi sen sürün Başı bozuk sende defterini dürdüm Çökme üstüme kabus gibi Anan zelzelede doğurmuş seni Buzdan elli sevgi cahili Şeytan soyu geri dur geri Fırlatıp attım işte geri döndün Kürkçü dükkanına tilki misali Hani özgürdün bir kuş gibi Uç uç böcek saldım seni |
08- ŞEYTANA UYDUM Kazanamazsın artık sen Masum sevgimi Yeniden asla vermem ben Sana kendimi Hepsi yalanmış ya İnanmışım sana (Güvenmişim sana) Sanki söz vermedin ya Severim diye ( Seninim diye) Rüzgarların sesi Duvarların dili Çiçeğin hakkı olsa konuşsa Şeytana uydum sana inandım Ben beni yedim durdum Duman oldum Kendimi vurdum Seni aldattım En büyük çılgınlık bu Ters düz oldum |
09- ANNE Yine başım dertte yine kavga ettim anne Bana yetti güçleri yenildim yaralandım Belki diner bu sızı bir dokun yüreğime Sen beni bu acılar için mi büyüttün Mümkün değil geri vermen kağıttan gemilerimi Bana masal bana ninni hem mavi düşlerimi Çocuk gibi çaresizim hala çocuğum belki Hiçbir şey değişmedi yine ağladım işte Eyvah dayandı yine kapıya yalnızlık Geri gönder sakın sakın açma anne Eyvah bilirim yüzü nasıl kör karanlık Sen koynuna al beni sakın verme anne |
10- 8:15 VAPURU Bu sabah 8:15 vapurunda Onu gördüm karşımda Dizlerimi titretti Aşık oldum galiba Yakışıklı babam gibi Aşık oldum anam gibi Nerden çıktı bu adam Beyaz atlı prens gibi Ah bir baksa Uzunları yaksa Bana demir atsa Dillere destan olsa Bu sevda Aşık oldum galiba Dillere dolansa Destan olsa Bu sevda |
11- TUT ELİMİ Ne sen böyle zalimsin Ne ben böyle çaresiz Ezberletilmiş bunca hüzün keder Zulüm öğretilmiş Böyle hoyrat değilsin Böyle merhametsiz Ezberletilmiş bunca hüzün keder Zulüm öğretilmiş Tut elimi gerçek değil düşmanlığın Tut elimi bırak bitsin yalnızlığın Tut elimi ayıp değil sevişmeler Tut elimi Unut unut öfkeleri Unut öfkelerin tuzak Yasak değil ki sevmeler Bütün yasakları unut |
12- FINDIK Tabya başında Üç kız yan yana İçlerinden biri Hişşşt dedi bana Nur olsun seni Doğuran ana Kız allan pullan gel Gel gel yanıma Dola kollarına Dola boynuma Yine yeşerdi Fındık dalları Acep ne olacak Yarın halları Dalgalanıyor Pembe şalvarı |
I'm hot for you (1995) 01- BOZA Çok canım çekti yazmak geldi içimden Canım canım çekti çok Boza boza Olsa içsem şimdi televizyonun karşısında Canım canım çekti çok Boza boza Bol tarçınlı bir bardak Olmaz olmaz iki bardak Üç bardak bir bidon Bir varil bir ton Boza boza boza boza Hüner sizde formül bizde buğday veya darı Aman çok dikkat edin Doza doza |
02- DOKUNUVER Sevgiyi siper edinme Hiç değil bu sana göre Çocuk değil yüreğim geç bunları Özgürüm bir başımlayım Belki zor bu sana göre Sana tutsağım ah anlamasan da Çok zor çok sana dokunmak Değil bakamıyorum Hep aynı bitmez gurur yalanları Özgürüm bir başımlayım Belki zor bu sana göre Sana mecburum ah anlamasan da Sev taşmasın gözlerimden sensizlik Çek git ya da bensizliğe Bir bir dokunuver aç bütün kapılarımı Sev ki dokunuşun bağlasın yaralarımı Utanma uzanıver aç bütün kapılarımı Kop gel günahıma gir yine gece yarıları |
03- BİTİRDİN Mİ? Bir garip bugün halin güzel yarim Üzgün gibisin Bir küçük sebep söyle Neden böyle küskün gibisin Yüzün gülsün Nedir hüznün Bir şey söyle Ölür müsün ah Sus zor olmadı şimdi anladım Çekip gitmek mi maksadın Kaç zamandır sakladın Bitirdin mi bizi vah |
04- OKEY OKEY Sen bensiz yapamazsın Tutturamazsın bu hayatı Çok renkli zaten yaşantın Kandıramazsın başkalarını Yarışma benimle yarışma (okey okey) Karışma bilmezsin karışma (okey okey) Alışma yavru kuş alışma (okey okey) Yanaşma keyfim yok yanaşma Hep seni görmek geldi içimden Dinozorlar parkında gezerken Oyalama beynimi mayalama boşuna Tutturmazsın sen bu yaşında Fanatik yarim tükendik artık Seçimimi yaptım yeni kan lazım Binaenaleyh bu meyan da Tutturamazsın sen bu yaşında |
05- SALLAN YUVARLAN Bir deli rüzgar esti Bütün etekler fora Ben masum bir kedi Rüzgarın oyunu bana Baştan çıkardın beni Tuzaklar kurdum sana Bir kuş kondu koynuma Neler diyor neler sana Sallan yuvarlan bana Ben çarpıldım ben sana Cesaretten ibaret Dudaklarımdan alsana Üstüme gel üstüme Bir gün değil her gece Al beni uçur bana Tam bir Leylayım yine |
06- I'M HOT FOR YOU When I'm all alone In the middle of the night That's when I need you I'm talking to myself And say the things I want to hear you say I want you I want you I love you I'm hot for you I'm doing to myself what I want you to do To me That's what I want to hear you say That's what I want 07- HAYDİ DURMA DANS ET Haydi durma dans et It's all right |
08- FEEL YOUR LOVE Love is all around I want to feel you near I want you show me that you need me I want to feel you try I want to feel your love I've been waiting up all night I'm waiting for you baby |
Günaha Davet (1998) 01- TATLI KAÇIK A benim tatlı kaçık yarim Hiç tekin değil halin Gelip gidiyor aklın arada Bir yırtsam sağ salim Ne bu haller seni züppe Allahın'dan kork be Hadi git havalan da söyle Hevesini al öyle gel Ben çıkayım aradan hele bir Gör göreceğini sende Yahu sevdik alt tarafı Şeytan bunun neresinde Hadi be hadi be Hadi hoppa içelim şerefime Kapanır elbet birisi eteğime Yeni bal gerek artık peteğime Küsemem billahi feleğime |
Türkiye`de Saat: 22:43 . |